http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/103117/Default.aspx
Izmišljeni razlozi Mesićevog i Josipovićevog nedolaska na Dan mladosti
Spekulacije o zakulisnim razlozima otkazivanja dolaska Stjepana Mesića i Ive Josipovića, bivšeg i aktualnog predsjednika RH, na proslavu Dana mladosti koji će se ove subote održati u Titovom rodnom mjestu Kumrovcu, neutemeljene su.

Ni Mesić, a niti Josipović, nemaju iznenadne razloge za otklon od Tita, a još manje od antifašizma kao dio civilizacijskih dosega bilo koje normalne individue. U Kumrovcu su bili 'x puta', uvijek s istim porukama: Tito je za njih povijesna ličnost od iznimnog značaja, a antifašizam temelj naše države.

Nitko nikome, dakle, nije dao 'košaricu' iz političkih razloga ili straha od neželjenih konotacija. Potvrdila je to donedavna predsjednica SDP-a KZŽ, sadašnja dožupanica Sonja Borovčak, koja je osobno dogovarala dolazak Mesića.

- Znali smo još prije par tjedana da Mesić neće moći doći jer ima obveze u Požegi, a ne u Đakovu kako neki pišu. Isto tako, nije ni Josipović otkazao dolazak u Kumrovec iz nekih 'drugih razloga' već je njegov Ured još ranije dogovorio njegov susret sa zagorskim načelnicima i gradonačelnicima te posjet Muzeju krapinskih neandertalaca za 22. svibnja. Došlo je do preklapanja pa su najprije iz Ureda predsjednika prije par dana potvrdili da će doći i u Kumrovec, ali onda mu se najavila jedna strana delagacija i on mora već u 16 sati biti u Zagrebu – rekla je Sonja Borovčak, koja se ne pribojava ni najavljenog prosvjeda Hrvatske čiste stranke prava, čiji članovi namjeravaju čitati poruke o Titovim zločinima.

Hoće li ipak doći do nekakvog ozbiljnijeg sukoba između starih boraca, mladih antifašista, alternativaca itd. te desničara raznih boja, ostaje za vidjeti. Oba skupa su prijavljena policiji koja u Kumrovcu za sada ne očekuje spontano događanje naroda.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Али...штафета стиже у Србију.....
Ове године лично ће је предати.....ИНСТИТУЦИЈА....