Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

 1. #1
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Question Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

  Гласовима одборника Демократског савеза, Албанске алтернативе, Грађанске иницијативе и Социјалистичке народне партије Скупштина Градске Општине Тузи усвојила је предлог Одлуке о расписивању и организовању референдума на територији ГО грађана о потреби оснивања Општине Малесија са центром у Тузима.

  Референдум ће се организовати 8. августа 2010. године. Питање на којем ће грађани дати одговор је "Да ли сте за оснивање Општине Малесија – ДА или НЕ".

  Сједници нису присуствовали одборници Демократске уније Албанаца, ДПС-а, СДП-а и Бошњачке странке. На самом почетку сједнице реаговао је одборник СДП-а Исмет Ђоковић који је затражио одлагање тачке о расписивању референдума након избора. Он је истакао да је СДП потписник резолуције за пуноправну општину и организовању референдума на територији ГО Тузи.

  - Али не данас и не сада, мишљења смо да ако данас донесемо ову одлуку да ће то бити предизборна кампања. Молим вас да ову тачку дневног реда прескочимо и оставимо је за неку од наредних или прву сједницу након избора, наравно ако желите да имате подршку свих партија, наравно нашу имате, али не данас – казао је Ђоковић након чега је Реџеп Чунмуљај из Грађанске иницијативе затражио петоминутну паузу.

  Васељ Сиништај из Грађанске иницијативе казао је да овај моменат грађани Малесије одавно чекају, иако је неколико онемогућаван.

  - Ових дана потписан је још један споразум којим се грађанима Малесије гарантује могућност изјашњавања о формирању Општине Малесија, али само под условом да побједници на изборима буду партије које су га предложили. Не желимо да расписивање референдума буде ексклузивно право неког субјекта, па макар то био и предлагач. Жао ми је што одборници СДП-а данас нису са нама – казао је Сиништај.

  Сиништај је казао да ће референдум организовати 8. августа ове године.

  - Све који живе ван Малесије позивамо да искористе своје право и гласају на референдуму. Извињавам се јер 12. маја када је споразум о расписивању референдума потписан нисмо успјели да контактирамо Жељка Милића, одборника СНП-а – казао је Сиништај.

  Одборник СНП-а Жељко Милић казао је да његова партија у програму већ има одлуку о децентрализацији власти, тако да није било потребе да потписују икакав споразум.

  - Да говоримо оно што јесте показаћемо данас и испоштоваћемо програм своје партије. Наша одлука биће данас јасна, јер ћемо испоштовати предлог о расписивању референдума. ГО Тузи биће пуноправна општина ни мање ни више него као остале у Црној Гори, а ми ћемо се залагати за тако нешто – казао је Милић.

  Као представник ДС-а Никола Цамај је казао да право нико не може да одузме, али да се њима ускраћује више пута.

  - Ферхат Диноша је јавно потписао споразум да се распише референдум. Питање је да ли желимо референдум 2014. године, јер мислимо да је прекасно јер рескирамо промјену етничке структуре. Да су хтјели референдум данас би били са нама. Са референдумом треба да се убрза јер треба времена за његову имплементацију. Очекујемо позитиван резултат. Малесија нема времена да чека – казао је Цамај.
  Бардхи: Изнуђен али добар потез

  Лидер Демократског савеза Мехмет Бардхи оцијенио је да је доношење одлуке о референдуму за самосталну општину Малесија изнуђен али добар потез скупштинске већине у Градској општини Тузи, како се не би догодило да се рјешавање овог питања одложи за још четити године.

  - Били смо против референдума зато што није одржаван ни у једној од постојећих 21 општина, већ су све формиране политичким одлукама. Сматрали смо да ни за Тузи није потребан плебисцит, јер је он на неки начин већ спроведен на изборима којима је претходила полицијска акција "Орлов лет". И поред тих притисака грађани су на изборима дали подршку већини која је и изгласала ову одлуку о организовању референдума – казао је он.

  Други разлог због којег ДС није био за референдум, појашњава он, јесте страх од могућих подјела у Малесији. Сада, како каже, нема више бојазни од тих подјела, пошто је и лидер ДУА Ферхат Диноша грађанима Малесије обећао референдум.

  - Он је додуше рекао да ће тај референдум бити до 2014. године. Не треба да чекамо до тада, нека референдум буде ове године. Ако власт нема ништа против нека то покаже у пракси – закључио је Бардхи напомињући да не очекује да ће тако и бити.

  Статут не признаје плебисцит

  Градски референдум, према Статуту Главног града, расписује се ради претходног изјашњавања грађана о оснивању нових општина, укидању или спајању постојећих и њега може расписати Скупштина Главног града на предлог градоначелника, трећине одборника или пет одсто укупног броја бирача. На другој страни, градска општина има право на расписивање само мјесног референдума, који се може односити на увођење самодоприноса, изградњу објеката од мјесног интереса и слично, и њега може расписати само у складу са Статутом Главног града.

  На основу Закона о Главном граду, градоначелник има право да обустави од извршења одлуку коју донесе градска општина и обавијести МУП да покрене поступак уставности и законитости пред Уставним судом.

  Нелегална и нелегитимна одлука

  Градоначелник Подгорице Миомир Мугоша саопштио је јуче да није упознат са садржајем акта који је усвојила Скупштина ГО Тузи, али да, уколико је ријеч о одлуци о референдуму за самосталну општину, она не може бити ни легална, ни легитимна.

  - Уколико је то тако, то је онда политичко-маркетиншки трик на који не би требало да се насиједа и на који не би требало да се обраћа много пажње – рекао је Мугоша у изјави за "Дан".
  Када је ријеч о референдуму, додао је он, за оно што иде легалним путем неће бити никаквих проблема, односно воља грађана ће бити испоштована. Мугоша је подсјетио да су ДПС и ДУА постигле политички договор о том питању.

  Наводећи да је Скупштина у Тузима и раније доносила закључке и декларације које нису имале утемељење у законској регулативи, градоначелник Подгорице је упозорио на различита правила и прописе када је ријеч о градском и мјесним референдумом.

  Опозиција уз вољу народа

  Опозиционе парламентарне партије подржаће вољу грађана Малесије који ће на референдуму одлучивати о томе да ли Градска општина Тузи треба да добије статус пуноправне општине. То је за "Дан" саопштио потпредсједник СНП-а и носилац изборне листе уједињене опозиције за Подгорицу Невен Гошовић. Он је нагласио да је у том смислу одборник СНП-а у парламенту ГО Тузи Жељко Милић и гласао за предлог одлуке о одржавању референдума. Примијетио је да је одлука донијета након што је премијер Мило Ђукановић казао да ће подржати расписивање референдума. Функционер СНП-а, међутим, скреће пажњу на један процедурални аспект приче о референдуму за општину Тузи. Како је истакао, грађани Малесије морају прије гласања бити упознати да ли ће Влада испоштовати њихову вољу коју ће изразити на референдуму и предложити Скупштини да усвоји одговарајуће измјене Закона о територијалној организацији.

  - Грађани морају знати да ли ће њихова одлука на референдуму имати консултативни или обавезујући карактер за Владу. О том питању премијер се није изјаснио, а Предлогом закона о територијалној организацији Црне Горе који је Влада повукла из процедуре управо је предвиђено да референдум има само консултативни карактер – упозорава Гошовић.

  Грађани Малесије, закључио је, не смију остати у дилеми да ли ће и у којој процедури бити спроведена њихова референдумска одлука.
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 22.05.2010. u 02:11
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA 2. #2
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Shvatam - DUA ispala izdajnička, koalicija za evropsku Podgoricu će vjerovatno prikupiti manje glasova od Albanaca na ovim izborima. Vrlo je moguće da će se odraziti slično propadajuće i na DPS-DUA koaliciju u Ulcinju.

  S druge strane, Albanci će biti ta prevaga u centru koja će ujedinjenoj opoziciji dati većinu u Podgorici, pod uslovom da ovaj trik DPS-a koji koalira sa Liberalima, a SDP ide odvojeno ne privuče nekako, uz po kojeg Bošnjaka, apsolutnu većinu.
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA

 3. #3
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Vec danas ima u CG opstine koji nemaju ni 300 stanovnika.

  Pacanje para je to nista drugo.

 4. #4
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  01.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Opština B.C
  Poruke
  148
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Odvojice se 100 posto!

 5. #5
  Zainteresovan član Džindžera (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  282
  Reputaciona moć
  30

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  [QUOTE=D U K Lj A N I N
  A gde to molim Vas lepo, može da se kupi ili ''skine'' Gorski vijenac u originalu?
  Da proučim to blago koje je, kako navodi taj ''stručnjak'', nerazumljivo za čitanje Srbima?

 6. #6
  gost 204907 nije na forumu
  тачно је фртаљ до пуног сата
  Elita
  Učlanjen
  15.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стари Град
  Poruke
  22.639
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Зашто српска освета, када су то ЦГ знали за Тузе, као и за Улцињ. (не капирам поенту )

 7. #7
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Зашто српска освета, када су то ЦГ знали за Тузе, као и за Улцињ. (не капирам поенту )
  Zato što je referendum raspisan na inicijativu crnogorskih Srba i obećanje.
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  12.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Између Истока и Запада
  Poruke
  10.085
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Зашто српска освета, када су то ЦГ знали за Тузе, као и за Улцињ. (не капирам поенту )
  СНП је гласао ЗА, а већи део руководства и чланства СНП чине Срби.
  Неки сматрају СНП српском грађанском партијом, тј. истовремено и грађанском и српском.

 9. #9
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Joj Slavene ala ga i ti znas nekad lupit' u p. lijepu materinu!!!

 10. #10
  Iskusan zadovoljni kupac (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zrtava antifasizma bb
  Poruke
  5.599
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  97

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  boli bas nekog qratz za tu raspalu vukojebinu prepunu muja, shipaca i brkatih zena

  sta ima tamo da se otcepi? go kamen od kamena? nek se teraju u pm

 11. #11
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Гласовима одборника Демократског савеза, Албанске алтернативе, Грађанске иницијативе и Социјалистичке народне партије Скупштина Градске Општине Тузи усвојила је предлог Одлуке о расписивању и организовању референдума на територији ГО грађана о потреби оснивања Општине Малесија са центром у Тузима.

  Референдум ће се организовати 8. августа 2010. године. Питање на којем ће грађани дати одговор је "Да ли сте за оснивање Општине Малесија – ДА или НЕ".

  Сједници нису присуствовали одборници Демократске уније Албанаца, ДПС-а, СДП-а и Бошњачке странке. На самом почетку сједнице реаговао је одборник СДП-а Исмет Ђоковић који је затражио одлагање тачке о расписивању референдума након избора. Он је истакао да је СДП потписник резолуције за пуноправну општину и организовању референдума на територији ГО Тузи.

  - Али не данас и не сада, мишљења смо да ако данас донесемо ову одлуку да ће то бити предизборна кампања. Молим вас да ову тачку дневног реда прескочимо и оставимо је за неку од наредних или прву сједницу након избора, наравно ако желите да имате подршку свих партија, наравно нашу имате, али не данас – казао је Ђоковић након чега је Реџеп Чунмуљај из Грађанске иницијативе затражио петоминутну паузу.

  Васељ Сиништај из Грађанске иницијативе казао је да овај моменат грађани Малесије одавно чекају, иако је неколико онемогућаван.

  - Ових дана потписан је још један споразум којим се грађанима Малесије гарантује могућност изјашњавања о формирању Општине Малесија, али само под условом да побједници на изборима буду партије које су га предложили. Не желимо да расписивање референдума буде ексклузивно право неког субјекта, па макар то био и предлагач. Жао ми је што одборници СДП-а данас нису са нама – казао је Сиништај.

  Сиништај је казао да ће референдум организовати 8. августа ове године.

  - Све који живе ван Малесије позивамо да искористе своје право и гласају на референдуму. Извињавам се јер 12. маја када је споразум о расписивању референдума потписан нисмо успјели да контактирамо Жељка Милића, одборника СНП-а – казао је Сиништај.

  Одборник СНП-а Жељко Милић казао је да његова партија у програму већ има одлуку о децентрализацији власти, тако да није било потребе да потписују икакав споразум.

  - Да говоримо оно што јесте показаћемо данас и испоштоваћемо програм своје партије. Наша одлука биће данас јасна, јер ћемо испоштовати предлог о расписивању референдума. ГО Тузи биће пуноправна општина ни мање ни више него као остале у Црној Гори, а ми ћемо се залагати за тако нешто – казао је Милић.

  Као представник ДС-а Никола Цамај је казао да право нико не може да одузме, али да се њима ускраћује више пута.

  - Ферхат Диноша је јавно потписао споразум да се распише референдум. Питање је да ли желимо референдум 2014. године, јер мислимо да је прекасно јер рескирамо промјену етничке структуре. Да су хтјели референдум данас би били са нама. Са референдумом треба да се убрза јер треба времена за његову имплементацију. Очекујемо позитиван резултат. Малесија нема времена да чека – казао је Цамај.
  Бардхи: Изнуђен али добар потез

  Лидер Демократског савеза Мехмет Бардхи оцијенио је да је доношење одлуке о референдуму за самосталну општину Малесија изнуђен али добар потез скупштинске већине у Градској општини Тузи, како се не би догодило да се рјешавање овог питања одложи за још четити године.

  - Били смо против референдума зато што није одржаван ни у једној од постојећих 21 општина, већ су све формиране политичким одлукама. Сматрали смо да ни за Тузи није потребан плебисцит, јер је он на неки начин већ спроведен на изборима којима је претходила полицијска акција "Орлов лет". И поред тих притисака грађани су на изборима дали подршку већини која је и изгласала ову одлуку о организовању референдума – казао је он.

  Други разлог због којег ДС није био за референдум, појашњава он, јесте страх од могућих подјела у Малесији. Сада, како каже, нема више бојазни од тих подјела, пошто је и лидер ДУА Ферхат Диноша грађанима Малесије обећао референдум.

  - Он је додуше рекао да ће тај референдум бити до 2014. године. Не треба да чекамо до тада, нека референдум буде ове године. Ако власт нема ништа против нека то покаже у пракси – закључио је Бардхи напомињући да не очекује да ће тако и бити.

  Статут не признаје плебисцит

  Градски референдум, према Статуту Главног града, расписује се ради претходног изјашњавања грађана о оснивању нових општина, укидању или спајању постојећих и њега може расписати Скупштина Главног града на предлог градоначелника, трећине одборника или пет одсто укупног броја бирача. На другој страни, градска општина има право на расписивање само мјесног референдума, који се може односити на увођење самодоприноса, изградњу објеката од мјесног интереса и слично, и њега може расписати само у складу са Статутом Главног града.

  На основу Закона о Главном граду, градоначелник има право да обустави од извршења одлуку коју донесе градска општина и обавијести МУП да покрене поступак уставности и законитости пред Уставним судом.

  Нелегална и нелегитимна одлука

  Градоначелник Подгорице Миомир Мугоша саопштио је јуче да није упознат са садржајем акта који је усвојила Скупштина ГО Тузи, али да, уколико је ријеч о одлуци о референдуму за самосталну општину, она не може бити ни легална, ни легитимна.

  - Уколико је то тако, то је онда политичко-маркетиншки трик на који не би требало да се насиједа и на који не би требало да се обраћа много пажње – рекао је Мугоша у изјави за "Дан".
  Када је ријеч о референдуму, додао је он, за оно што иде легалним путем неће бити никаквих проблема, односно воља грађана ће бити испоштована. Мугоша је подсјетио да су ДПС и ДУА постигле политички договор о том питању.

  Наводећи да је Скупштина у Тузима и раније доносила закључке и декларације које нису имале утемељење у законској регулативи, градоначелник Подгорице је упозорио на различита правила и прописе када је ријеч о градском и мјесним референдумом.

  Опозиција уз вољу народа

  Опозиционе парламентарне партије подржаће вољу грађана Малесије који ће на референдуму одлучивати о томе да ли Градска општина Тузи треба да добије статус пуноправне општине. То је за "Дан" саопштио потпредсједник СНП-а и носилац изборне листе уједињене опозиције за Подгорицу Невен Гошовић. Он је нагласио да је у том смислу одборник СНП-а у парламенту ГО Тузи Жељко Милић и гласао за предлог одлуке о одржавању референдума. Примијетио је да је одлука донијета након што је премијер Мило Ђукановић казао да ће подржати расписивање референдума. Функционер СНП-а, међутим, скреће пажњу на један процедурални аспект приче о референдуму за општину Тузи. Како је истакао, грађани Малесије морају прије гласања бити упознати да ли ће Влада испоштовати њихову вољу коју ће изразити на референдуму и предложити Скупштини да усвоји одговарајуће измјене Закона о територијалној организацији.

  - Грађани морају знати да ли ће њихова одлука на референдуму имати консултативни или обавезујући карактер за Владу. О том питању премијер се није изјаснио, а Предлогом закона о територијалној организацији Црне Горе који је Влада повукла из процедуре управо је предвиђено да референдум има само консултативни карактер – упозорава Гошовић.

  Грађани Малесије, закључио је, не смију остати у дилеми да ли ће и у којој процедури бити спроведена њихова референдумска одлука.
  Misli Srđan podmukli Grbljanin da će ovako da pridobije Albance
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 12. #12
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Misli Srđan podmukli Grbljanin da će ovako da pridobije Albance
  Zašto podmukli?
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA

 13. #13
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Zašto podmukli?
  Zato što ja kažem i ja znam
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 14. #14
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Zato što ja kažem i ja znam
  meni je ovaj deo najbitniji


  - Уколико је то тако, то је онда политичко-маркетиншки трик на који не би требало да се насиједа и на који не би требало да се обраћа много пажње – рекао је Мугоша у изјави за "Дан".
  Када је ријеч о референдуму, додао је он, за оно што иде легалним путем неће бити никаквих проблема, односно воља грађана ће бити испоштована. Мугоша је подсјетио да су ДПС и ДУА постигле политички договор о том питању.

 15. #15
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  meni je ovaj deo najbitniji
  Ma naravno, opština Tuzi treba da se formira, niko se tome ne protivi... Nego mi je zanimljiv SNP, kad je bio referendum o nezavisnosti bio im je nelegalan i nepotreban, a sad im je ovaj i legalan i potreban
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 16. #16
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Zato što ja kažem i ja znam
  ?
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA

 17. #17
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Ma naravno, opština Tuzi treba da se formira, niko se tome ne protivi... Nego mi je zanimljiv SNP, kad je bio referendum o nezavisnosti bio im je nelegalan i nepotreban, a sad im je ovaj i legalan i potreban
  Koji referendum?
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA

 18. #18
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Koji referendum?
  Šta koji?
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 19. #19
  Ističe se Danny Elfman (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.498
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

  Tuzi? Jel tamo bese zive zahvalni albanci, ponosni lojalni gradjani crne gore? Nece valjda sad albanci da zabiju noz u ledja bratskoj crnoj gori???

 20. #20
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.073
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Šta koji?
  Zike, u zadnje vrijeme kada pričaš sa mnom kao da si pijan.
  "Narod jer pučina i ne pamti niti zna išto, to je skup poluidiota koje svaka budala zafrkava i vuče za nos." --FORMICA

 21. #21
  gost 203942 nije na forumu
  учим се на туђим грешкама
  Ističe se
  Učlanjen
  07.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  2.612
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

  Citat Original postavio Danny Elfman Pogledaj poruku
  Tuzi? Jel tamo bese zive zahvalni albanci, ponosni lojalni gradjani crne gore? Nece valjda sad albanci da zabiju noz u ledja bratskoj crnoj gori???
  Неће,неће... само се шале...

 22. #22
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.785
  Reputaciona moć
  2091

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

  podrska albancima

  zivela nezavisna malesija!
  Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.

 23. #23
  Poznat
  Učlanjen
  24.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.294
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku

  Референдум ће се организовати 8. августа 2010. године. Питање на којем ће грађани дати одговор је "Да ли сте за оснивање Општине Малесија – ДА или НЕ".
  Ima tema povezana sa ovim:

  Kongres USA urgira Stejt Department za albansku peticiju za punu opstinu u Malesiji

 24. #24
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima

  dugo trajala drzavnost lol
  ALL THESE WORLDS ARE YOURS EXCEPT EUROPA. ATTEMPT NO LANDINGS THERE.

 25. #25
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Raspisan referendum za odcjepljenje u podgoričkim Tuzima - srpska osveta Crnoj Go

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Zike, u zadnje vrijeme kada pričaš sa mnom kao da si pijan.
  Pa juče je bio praznik
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

Slične teme

 1. Odgovora: 296
  Poslednja poruka: 01.03.2008., 07:03
 2. Referendum u Crnoj Gori
  Autor Truman u forumu Politika
  Odgovora: 259
  Poslednja poruka: 21.10.2007., 00:15
 3. REFERENDUM U CRNOJ GORI
  Autor coaaa u forumu Politika
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 12.04.2006., 13:37

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •