Шта је Бразил купио, Рафал или Грипен?

ВОДКА

Iskusan
Banovan
Poruka
5.913
Негде сам прочитао да ће Бразил купити Грипене а негде да купују Рафале, колико сам схватио председник Бразила хоће француске авионе, док су војни стручњаци Бразила за Грипен. Да ли ви имате неке информације шта ће Бразил купити?
 
Ako predsednik kaze da se kupe francuzi kupice francuze.
Gripen je za brazil los avion ili su ti strucnjaci toliko glupi ili neznam sta,borbeni radius gripene je manji od Rafale jer je gripen jedno motorac, drugo u brazilu ima i mnogo suma i nema veliki broj arodoma,a i morska povrasina je velika.
Francuzi nude licecu za neke delove ili ceo avion Rafale, a njima treba iskustvo za gradnju aviona tako da ce po svoj prilici uzeti Rafale.
 
Došlo je do zastoja u pregovorima jer Francuzi izvoze 'rafala' sa slabijim radarom koji je operativno upotrebljiv samo uz Avaks, na šta Brazilci nikako ne pristaju, ali tu priči nije kraj jer je Francuska, pod pritiskom SEKE, primorana na kompromis, s obzirom da su 'rafala' u potpunosti samostalno finansirali i razvili, troškovi za to, jelte, nisu bili mali, a izvoza ni od korova, tako da će verovatno izvršiti modifikacije s ciljem da avion bude prihvatljiv za Brazilce. Ne verujem da će Brazil ozbiljnije razmotriti kupovinu 'gripena' jer ipak oni sve više postaju kakva-takva sila, a, iako sasvim dobar, 'gripen' nije avion kojim bi mogli da se diče pokazateljem moći na globalnom nivou. Pretpostavljam de je u pitanju balasiranje: ne bi da kupovinom američkih aviona dobiju negativne poene u Moskvi, a opet, kupovina 'suhoja' bi došla kao trn u oko Amerikancima, pa su se odlučili na kompromis- ni Ruje, ni Ameri!
 

Back
Top