Ово није класичан туристички аранжман али ћу га за потребе подфорума '' Путовања '' тако представити.

Ово је петнестодневно путовање од Београда до Косовске Митровице и Газиместана. Овакви догађаји су реткост у туристичкој понуди Србије. Ми смо га назвали ходочашће. По својој организационој форми то би био Tracking. Ходочашће како то канони СПЦ и здрава логика налажу се обавља онако како је и речено - ходањем. Што би значило да ћете бити у прилици да препешачите преко 400 километара до коначног одредишта. Наравно превоз је бесплатан. Смештај ће бити организован на различитим локацијама. Све што вам је потребно је врећа за спавање. И у овом случају све је потпуно бесплатно. За исхрану не морате да бринете. Предпоставља се да храну узимате и када сте код куће тако да вам ни то неће представљати велики новчани издатак. Јели код куће или то чинили негде уз пут сасвим је свеједно. Могуће је присуствовати у трајању по жељи и далу пута по жељи, ако већ немате времена или снаге за цео пут, Дневно се прелази у просеку по 30 километара што је једнако 6-7 сати пешачења. Да нам пут неби прошао у ходању уз магистралу и спавању на ледини успут обилазимо многе манастире, цркве, споменике, планине, реке и понеки угоститељски објекат кафанског типа.

За више информација и слике са предходних путовања посетите групу на ФБ.

https://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=81920384625&v=info

Поштовани,

Част нам је и задовољство обавестити Вас да и ове године са благословом Србске Православне Цркве и дозволом Министарства Унутрашњих Послова, у сарадњи са "Удружењем са Косовску Митровицу" по четврти пут организује Видовданско Ходочашће на коме ћемо од 14. до 28. јуна пешке прећи пут од Храма Светог Саве на Врачару, преко Раље, Аранђеловца, Тополе, Горњег Милановца, Чачка, Пожеге, Ивањице, Студенице, Ушћа, Рашке, Лепосавића, Бањске, Звечана, Косовске Митровице до Газиместана где ћемо присуствовати парастосу Кнезу Лазару и осталим србским витезовима.

Наш пут има верски, духови, морални и едукативни карактер.
Циљ нам је да на начин достојан палих витезова обележимо овај велики србски празник, као и да докажемо да се свака територија може окупирати и освојити, али док живи у нашим срцима, окупатор никада неће бити ни победник ни господар.
На путу од 450 километара обићићемо преко 50 светиња - манастира, цркава, споменика и других знаменитости, тако да ће сви ходочасници имати прилику да се упознају са богатом србском историјом од постанка наше државе па до данас.

14. јун Београд - Храм Светог Саве
15. јун Раља - Поповић
16. јун Аранђеловац - Орашац
17. јун Топола - Опленац
18. јун Горњи Милановац
19. јун Чачак - Љубић
20. јун Овчар Бања
21. јун Пожега
22. јун Ивањица
23. јун Студеница - Испосница
24. јун Ушће
25. јун Рашка
26. јун Лепосавић
27. јун Бањска
28. јун Косовска Митровица - Газиместан