Преварант Ј.Б.Тито
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 45

Tema: Преварант Ј.Б.Тито

 1. #1
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Преварант Ј.Б.Тито

  ENIS KULJIŠ

  Uzbudljivi život tajnog agenta T. T.

  Najpoznatiji hrvatski novinar ekskluzivno za Pressmagazin piše biografiju najpoznatijeg Hrvata u kojoj otkriva i kako je u Carigradu Josip Broz od Valtera postao pištolj - T. T., odnosno čuveni „tetejac", koji se posle proizvodio i u Kragujevcu za JNA. Tito? Zapravo je trebalo biti Tetejac

  Političari su silno talentirani ljudi koji nisu nadareni nizašto posebno, objašnjava Jeremy Paxman u seminalnoj studiji te profesije, izrađene na bazi britanskih likova, „The political Animal" (Politička životinja). Josip Broz Tito bio je upadljivo bez ikakvog posebnog talenta - osim za politiku, kaže Milovan Đilas u svojoj biografiji Tita, a on ga je sigurno bolje poznavao nego bilo tko drugi na cijelom svijetu, uključujući Titove žene. Đilas je bio Titov „Number Two" i ta stvar, s obzirom na narav dva alfa-mužjaka, nije mogla dobro završiti... No, da bi u politiku ušao, drug se Tito morao u nju uvaliti u prilikama koje nisu pogodovale takvim aspirantima - po zanimanju bio je priučeni šloser koji je završio nekoliko razreda seoske osnovne škole. Pao je prvi, a s trinaest godina zaposlio se kao kovački šegrt.
  Tu je, u njegovu slučaju, došlo do sudbonosne integracije srpa i čekića. Zatim je lutao po austrougarskoj srednjoj Europi tražeći bolji posao - malo je bravario po Sisku, pokušao u Ljubljani i Trstu, pa se vratio u selo, gdje nije bilo dovoljno zemlje da ga prehrani. U Plzenju, nakratko se zaposlio u „Škodi", u Bečkom Novom Mestu, u „Daimleru". Jako su mu se dopali luksuzni automobili. Nije mu uspjelo da se proletrizira i uključi u vojsku industrijskih radnika, pružit će mu se jedino prilika da postane vojnik K. und K. armije, pošto je 1913. u Beču regrutiran i otpremljen na odsluženje vojnog roka. Prijavio se dobrovoljno u zagrebački 25. domobranski puk (garnizon u Rudolfovim kasarnama na Trgu francuske revolucije), pa je upućen na školovanje za dočasnika. Gimnastičar sokolar, dobar skijaš, osvojio je srebrnu medalju u mačevanju sabljom i s devetnaest postao najmlađi vodnik u puku. Čim je izbio rat, njegova postrojba kreće na front. Pokušao se izvući simulirajući da je gluhonjem, pa su ga strpali u tvrđavni zatvor u Petrovaradinu.
  Kako je prilikom austrijske mobilizacije nastala strahovita konfuzija, budući da se načelnik imperijalnog generalštaba, feldmaršal grof Franz Conrad von Hoetzendorf, nije mogao odlučiti između koncentracije na južnom i na istočnom pravcu, protiv Srba ili Rusa, silna vojska stajala je neupotrebljena u Srijemu, odakle je tek krajem godine upućena u Karpate, pa nagnana u besmislen juriš preko nemogućeg terena, u ledenoj zimi, što čak i austrijski vojni historičari ocjenjuju kao „bešćutnu ludost" (Norman Stone: „The Eastern Front"). Maršal Borojević, zapovjednik austrijske III armije, pokušao se suprotstaviti zapovjedi, pa je smijenjen, ofenziva je pokrenuta i armija se odmah raspala - slavenski vojnici masovno su se predavali, cijeli Titov bataljun zarobljen je, dok je njega kopljem probo jedan Kozak lijevokrilne Dnjestarske grupe (siguran sam da to nije bio moj djed, donski kozački ataman, jer je on tada još bio u gimnaziji u Rostovu). Tu je drug Tito naučio važnu lekciju: više nikad neće se naći na gubitničkoj strani! U bolnici u Kazanu ležao je i provlačio se više od godinu dana, a zatim ga šalju u internaciju na Ural, u gradić Kungur blizu Perma, na ruti transsibirske željeznice Kazan - Novosibirsk. Postavljen je za šefa logora - uvijek nezajažljivo ambiciozan postao je glavni kapo - ali uto je izbila revolucija, pa se pridružio nekoj boljševičkoj skupini, koja je oslobađala zarobljenike i pozivala ih da im se priključe.
  Odmah se prištekao, pa zatim otišao u Petrograd, da sudjeluje u demonstracijama protiv vlade Kerenskoga. Tu ga uhićuju pa opet protjeruju u Kungur. Pobjegao je u Omsk, pretvarajući se da je Kirgiz, i ondje spetljao sa četrnaestogodišnjom Pelagijom Denisovom Bjeluosovom, koja će mu tri godine kasnije roditi sina Žarka. Kad je rat završio, poveo ih je doma 1920. godine, a put je trajao osam mjeseci! U Zagrebu se odmah zaposlio kao mehaničar - oni su se onda tražili kao danas kompjuteraši - pa upisao u KPJ, koja je iste godine na izborima za Narodnu skupštinu Kraljevine SHS u Beogradu osvojila 59 mandata. No, kralj komuniste Obznanom stavlja izvan zakona, pa Tito prelazi u ilegalu, povezuje se u Bjelovaru i onda seli u Kraljevicu, gdje se zaposlio u škveru i odmah organizirao štrajk, pa je otpušten.
  Isto se ponovilo u Smederevskoj Palanci. Vraća se u Zagreb, gdje ga Mjesni komitet postavlja na čelo sindikata metalaca. Za to su ga spremili na mjesec i pol u ogulinski zatvor. Dvije godine kasnije, sa trideset i šest godina, postat će 1928. sekretar zagrebačkog Mjesnog komiteta. Ozbiljna karijera. Od običnog radnika, uzdigao se do političke pozicije - ali u ilegalnosti. Kako je režim poslije ubojstva Radića počeo političku represiju i pohapsio komuniste, izveli su ga na tzv. bombaški proces (u zgradi gdje je uhićen nađene su, navodno, neke bombe), pa strkeljali na pet godina u Lepoglavu, to zagorsko veleučilište zločina. Ondje je upoznao Mošu Pijade, grbavog beogradskog slikara i kritičara, židovskog intelektualca koji je prevodio „Kapital" pretvarajući se da Titu pomaže oko održavanja zatvorske električne centrale.
  Pošto je 1934. pušten na slobodu, drug Tito je interniran u Kumrovcu, pa se dalje kreće s lažnim papirima, uvijek mijenjajući identitet, kao Šakal. Centralni komitet nalazio se u Beču, gdje ga odmah kooptiraju u Politbiro, te odlazi u Moskvu, tobože da posjeti ženu Pelagiju koja se ondje vratila. Uključuje se u rad balkanskog sekretarijata, stanuje u kadrovskom hotelu „Luks" i kao delegat sudjeluje na VII kongresu Kominterne. Upoznaje Kardelja, slovenskog učitelja, moskovski kadar s KUNZ-a, fakulteta za profesionalne revolucionare. No, Tito je ovdje prišao drugome jatu. Počele su, naime, staljinske čistke, kao rezultat desetogodišnje idejne i političke borbe što je razdirala sovjetsku državu, gdje se partijska elita polarizirala između univerzalnih revolucionara, trockista i staljinskih državotvoraca, koji će odnijeti pobjedu kao zastupnici realne opcije. Tako se kalala i Kominterna - u njoj sve jači postaje GPU, tajna policija, što na ovo svjetsko revolucionarno bratstvo gleda kao na svoju agenturnu mrežu, instrument subverzije u kapitalističkim državama koje prijete opstanku „prve zemlje socijalizma". Tito se odmah dokazao pišući tajne karakteristike ostalih članova rukovodstva, pa su svi strijeljani, Pelgija zatvorena, a on imenovan za generalnog sekretara KPJ, pa poslan u Jugoslaviju, da organizira obavještajni punkt u Zagrebu. Putovao je preko Carigrada, gdje je šest mjeseci proveo na obuci u regionalnoj špijunskoj centrali, gdje su mu, umjesto ranijeg pištoljskog pseudonima Valter, dali novi, T. T., po sovjetskom samokresu „Tula Tokrjeva", odnosno čuvenom „tetejcu", koji se poslije proizvodio i u Kragujevcu za JNA. Tito? Zapravo je trebalo biti Tetejac, ali on je pretendirao da bude gospodin, a ne neki popularni odmetnik, Čaruga ili Cartouche, pa se silno trudio da nalikuje Bečanima koje je promatrao u mladosti. Srednjoeuropski James Bond u službi svjetske prevratničko-terorističke organizacije, moskovske SPECTRE.
  Čim je došao u Zagreb, rasturio je lijeve intelektualce na čelu s Krležom, te raspustio vodstvo hrvatske partije jer je na izborima 1938. podržalo Mačeka. Proklamira oružani ustanak kao jedini prihvatljiv tip političke borbe, a dotle u Parizu prima bogovsku plaću generalnog sekretara od 15.000 franaka. Posjećuje svjetsku izložbu, druži se s naprednim studenticama, naročito s mariborskom Nijemicom Hertom Haas, s kojom će 1941. dobiti sina Mišu. Osim njegova kominternovskog punkta na vezi sa sovjetskom obavještajnom službom NKVD (prije GPU, poslije KGB), radi i ćelija vojne obavještajne službe GRU (Antoljak, Kopinić). Čim su Sile osovine napale Jugoslavija, drug Tito desetoga travnja, koji je stoga važan datum u hrvatskoj povijesti, osniva Vojni komitet, pa time stupa na stranu budućih ratnih pobjednika. Sad više nije špijun, nego zapovjednik „vojske sjena", bez ljudstva i bez ikakva ratničkog iskustva.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву? 2. #2
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Ali on se dobro razumije u politiku - iz Zagreba, gdje je okupacija isprva prilično popularna, odlazi u Beograd i u Srbiju, gdje je, kao i u Crnoj Gori, započeo ustanak, samo što su tu u prednosti četnici, teritorijalci poražene kraljevske vojske, odani izbjegličkoj vladi, te predvođeni načelnikom vojne obavještajne službe, pukovnikom Dragoljubom Dražom Mihailovićem. Tito se, pak, opremio kvalitetnim štabom, jer je za načelnika uzeo rusofila, crnogorskog majora Arsu Jovanovića, autora priručnika pješadijske taktike na oficirskoj akademiji. Uostalom, gerilski rat vodio se kao politička borba, više protiv konkurencije, nego protiv okupatora, a tko god se s drugom Titom pofajtao u politici, ispao je drugi. Zamalo ga je uništio uspjeh - kad je već stvorio cijelu makizarsku državu u planinama Bosne, pa podigao proletersku armiju i, kao i obično teške zadatke, tu povjerio zapovjedništvo jednom slikaru i kritičaru, Konstantinu Koči Popoviću, pariskom intelektualcu koji će ratni dnevnik Prve proleterske voditi na francuskom, njemački Oberkommando der Wehrmacht zaključuje da je dosta tog sranja usred „Tvrđave Europa", pa zapovjeda general-pukovniku Alexandru Loehru, komandantu grupe armija E, koji je zauzeo Dodekaneze, da pokrene operaciju „Weiss", te uništi partizansku komunističku vojsku, gomilu drskih odrpanaca koje vodi neki žicar po imenu Tito.
  Loehr je tri godine mlađi od Tita, a taj transilvanijski Švaba borio se skupa s Titom na Istočnom frontu, u Prvom svjetskom ratu, gdje je također bio vodnik, ali u 85. infanterijskoj regimenti. On je ostao u austrijskoj vojsci, postao oficir, školovao se za pilota te dotjerao do generala austrijskog ratnog zrakoplovstva i zapovjednika 4. Luftflote Luftwaffe, koja je bombardirala Varšavu i Beograd. U zimskoj antipartizanskoj kampanji uspješno je opkolio operativnu glavninu gerilaca, pa u taj „kazan" ušao s dvije njemačke redovne divizije i SS-specijalcima folksdojčerske divizije „Prinz Eugen" i uništio partizane, po cijenu od 436 mrtvih vojnika. Tito se uspaničio i dao srušiti most na Neretvi, da zaštiti pozadinu pa pokuša proboj, ali kad juriš nije uspio, moralo se bježati na drugu obalu preko srušenog mosnog skeleta. Ostaci partizana povlače se u planine Crne Gore, prema Sutjesci, razbijeni i demoralizirani, pa Tito šalje u Zagreb pregovarače da izvide mogućnost postizanja separatnog mira. U „Esplanadu" dolaze Đilas i Koča te Vladimir Velebit, njegov najbliži tajni operativac, pa razgovaraju s Edmundom Glaise-Horstenauom, vojnim guvernerom Hrvatske (koji je bio toliko bijesan na Pavelićeve ustaške zločine da je kasnije potakao Lorković-Vokićev neuspjeli puč).
  No, nema ništa od dogovora - partizani su u gubitničkoj poziciji, nemaju s čime pregovarati. Kreće druga faza, „Weiss II", bitka na Sutjesci, pa Loehr uništava ostatke gerilske vojske i jedino se Tito, ranjen, izvlači preko Zelengore, s malom grupom najbližih surdnika i ljubavnicom Davorijankom Zdenkom Paunović, dvadesetijednogodišnjom zgodnom radiotelegrafistkinjom, studenticom filozofije. Ali, iz ovog vojnog poraza, drug Tito je, kao i obično, izvukao maksimalni politički kapital. Uz partizansku vojsku bili su priljepljeni britanski obavještajci SOE, zaduženi za Balkan, među ostalima Fitzroy Hew Royle MacLean od Dunconnela, tridesetidvogodišnji klanski poglavica, špijun, bankar, pisac i konzervativni zastupnik u parlamentu, te Churchillov pouzdanik koji je trebalo donijeti ključnu informaciju: tko u Jugoslaviji ubija najviše Nijemca? „Tito je čovjek na kojega u svakom slučaju treba računati", priopćio mu je MacLean, „On jest komunist, ali..." To „ali..." uvijek bi ostalo u zraku, jer je drug Tito fenomenalno komunicirao, uvijek otvarao puteve, nikad ih zatvarao, slušao prije nego bi progovorio i govorio upravo ono što su drugi htjeli čuti, a za se zadržavao svoje mišljenje. Ono je ionako bilo savršeno promjenjivo, ovisno o prioritetima nepogrešivog „survivera", koji bi preživio svaku katastrofu, pa iz nje izlazio još jači.
  Zapadni saveznici odlučno su podržali Tita oružjem i logistikom, pa će iz rata izaći kao pobjednik. Na istočnim granicama spojio se sa 3. ukrajinskim frontom maršala Tolbuhina, te osvojio Beograd, gdje je formirao privremenu koaliciju s predsjednikom londonske izbjegličke vlade, također Hrvatom, Ivanom Šubašićem, također agentom NKVD-a (kojega su Rusi zasebno kontrolirali preko rezidenture u Vašingtonu).
  U završnim operacijama na zapadnom pravcu zarobljeni pripadnici kvislinških formacija masovno su likvidirani, ali ne onako sovjetski uredno, kao poljski oficiri kod Katina, nego balkanski, barbarski, kako je to ovdje uobičajeno. Politički je to „konačno rješnje" nadzirao Titov najpovjerljiviji član Politbiroa Kardelj, a proveli ga Mitja Ribičić i Ivan Maček, načelnik slovenske Ozne. No, prema vojničkom kolegi Loehru Tito je bio džentlmen - ovaj mu se pismom obratio moleći da osuda na smrt ne bude izvršena sramnim vješanjem, pa je oficirski dostojanstveno strijeljan, i to zbog bombardiranja Beograda 1941, a ne zbog pokolja ranjenika na Sutjesci (gdje je ionako lokalno zapovijedao talijanski general Mario Roatta, koji će odležati samo tri godine).
  Kad je rat završio, Tito je postao najljući staljinist i projekcija lagerske supersile prema Zapadu. A pokušao je to iskoristiti za vlastite ciljeve, pa osim Istre, prigrabiti Trst, te posegnuo prema Albaniji. Staljin je bio njime jako nezadovoljan, pa ga pokušao uvaliti u balkansku federaciju s Bugarskom, gdje bi Georgi Dimitrov, njegov blijedi sluga, bio šef, a kad to nije uspjelo i razabralo se da „Orao" (što je bilo novo Titovo kodno ime kod NKVD-a) previše osamostaljuje, promijenili su mu šifru u „Strvinar", te aktivirali Josifa Romualdoviča Griguloviča, južnoameričkog likvidatora, da im ga skine s vrata. Atentat je trebao uslijediti pošto je propao puč, pokrenut Rezolucijom Kominforma, kojim je Titovo rukovodstvo izopćeno iz svjetskog komunizma, a on sam proglašen britanskim agentom koji vezu održava preko Velebita. Drug Tito na to je žestoko prišarafio staljiniste, rusofile i sve previše gorljive komunjare, pa su bačeni na Goli otok, u Club Meditaranee njegova jadranskog Arhipelaga Gulag. Sam Tito odmah je zbrisao u Zagreb, jer se u Beogradu nije osjećao sigurnim - ovdje se, pak, uzdao u Krajačića i ostale hrvatske generale, koji su se borili u Španjolskoj, a ne ustali na ustanak zbog ustaške represije. Potegao je i Krležu, da mu asistira oko ideološke pretvorbe u humani socijalizam, a istodobno, diplomatski i vojno, oslonio se na Zapad. Ionako su kolektivizacija i indutrijalizacija bez ruske pomoći odmah propale pa je 1953. počela glad. Na Bledu je tada održan plenum Politbiroa (kaže ekonomist, akademik Vladimir Stipetić, koji mu je prisustvovao kao novinar), gdje se Ivan Maček obrušio na Svetozara Vukmanovića Tempa, zaduženog za narodno gospodarstvo, govoreći mu kako je problem u tome što se ne uvodi dosljedna komunistička planska ekonomija, kakvu je zacrtao Boris Kidrič, još jedan Titov kritičar, ali književni, sin znemnitog slovenskog literarnog povjesničara Franceta Kidriča. Tito je mudro izostao s toga plenuma, jer je već iznašao fundamentalno rješenje. Potpuno se okrenuo Amerikancima, pa je odmah krenula silna pomoć - milijun tona žita godišnje, dve milijarde dolara, te više od dvije stotine najmodernijih mlaznih aviona tipa „F-84F Thunderjet". Direktor specijalnog programa pomoći bio je klasični američki ekonomist i povjesničar hrvatskog podrijetla Jozo Tomasevich.
  Uz takvu pomoć bilo je lako izgrađivati socijalizam. Pedesete godine najveća su anomalija u povijesti komunizma i Jugoslavije, razdoblje koje je obilježilo kasniju sudbinu zemlje. U međunarodnoj politici, Tito se, pak, pozicionirao „ni vrit ni mimo", kao lider „trećeg puta", pa formirao globalni diktatorski klub, jer se nametnuo „bandunškom pokretu" svojim trojnim sporazumom s Nehruom i Naserom - uvijek je bio majstor kad je trebalo istisnuti konkurenciju! No, neprijateljski komunistički Istok bio je previše velika, trajna prijetnja - drug Tito dobro je znao kakva je to ekipa, jer je godinama bio njen elitni pripadnik. I, šezdesete, kad se učvrstio reformist Hruščov, Tito s njim ulazi u kompu, pa se vraća u „poboljšani" komunistički lager, a cijelo društvo koje mu je držalo leđa dok je gradio osobnu vlast likvidira na brionskom plenumu, pa počinje „liberalizaciju". Umjesto komandirane ekonomije, uvodi se socijalističko samoupravno poduzetništvo, a društveni život relaksira, komunistički aparat olabavljuje i „pluralizira", država federalizira, otvaraju granice... Dobro, ojačao je pritom Udbu, armiju i vojnu službu KOS, jer i dalje nikome nije vjerovao, a iza fronte vesele, relaksirane države socijalizma s ljudskim licem bila je njegova sauronska utvrda na Brionima, opremljena svevidećim okom.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 3. #3
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Libralizacija se začas otela kontroli, jer su reformisti brzo udarili u plafon, pošto su društvo htjeli zaista demokratizirati, a to znači smanjiti ulogu partijskog aparata i samog druga Tita. Sve ih je brzo počistio - od slovenskog Kavčićeva rukovodstva, do Savkina hrvatskog i Latinkina srpskog, a promakao mu je jedino balavi predsjednik slovenske omladinske organizacije, neki Milan Kučan. Iz naftalina je izvukao sve svoje stare partijske konjušine, te unutrašnju vlast prepustio nadzoru vojne obavještajne službe. Bio je već jako star, osamdesetogodišnjak iscrpljen bolešću, umoran i potrošen tom nevjerojatnom biografijom. Kraj sebe imao je drugaricu Jovanku, puno mlađu, ograničenu babu koju su mu preko Krajačića doturili pedesetih, pošto je bio silno osamljen poslije smrti drugarice Zdenke 1946. godine. Umrla je od tuberkuloze, pa ju je dao zakopati u vrt svoje beogradske vile. Vojna klika na čelu s generalom Nikolom Ljubičićem, jednim užičkim primitivcem koji je izmislio Slobu Miloševića, inscenirala je naposlijetku nekakav Jovankin sanjani državni udar, pa se Tito od nje razveo, jer je specijalna vojno-partijska komisija na farsičnom tajnom zasijedanju zaključila da je lagano skrenula, pa je treba maknuti iz njegove blizine.
  U posljednjem razgovoru (publiciranom prije nekoliko dana), koji je održan 1979, prije nego je bolestan prebačen u ljubljanski Klinički centar (a ne u beogradsku Vojnomedicinsku akademiju, jer je u životnoj opasnosti uvijek birao zapadnu stranu), drug Tito je od Ljubičića čuo kako se procjene KOS-a i zapadnih službi slažu da će sovjetski komunizam propasti do 1990. No general je mislio da se SSSR neće predati bez rata, dok maršala uvjerava: „Radnici u Jugoslaviji žive bolje nego u Americi". Koji idiot! U kadroviranju, drug Tito bio je jako popustio kad se od ljevičarske elite, sedamdesetih napokon obrnuo slugama svoga osobnog režima, ali to se događa svim diktatorima, ne samo u politici. Šteta. Pamtili bismo ga inače više po dobrim, nego po lošim stvarima, a ovako - njegov je režim uzrokovao rat, jer je ti papci, koji su se preko njega dokopali vlasti, nisu bili spremni otpustiti - osim poštenog Milana Kučana, koji je bio čovjek iz prethodnog vica.  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/116219/Istraživanje%3A+Kako+bi+izgledala+Srbija+da+je+pobedio+Draža.html
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 4. #4
  Domaćin berislav83 (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.674
  Reputaciona moć
  83

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  da li moze skracena verzija toga sto si napisao?-)
  srbija024

 5. #5
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio berislav83 Pogledaj poruku
  da li moze skracena verzija toga sto si napisao?-)
  Јок..
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 6. #6
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.238
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Kuljis je car,odlican tekst .
  The Show Must Go On...

 7. #7
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio vracaracc Pogledaj poruku
  ENIS KULJIŠ

  Uzbudljivi život tajnog agenta T. T.

  Najpoznatiji hrvatski novinar ekskluzivno za Pressmagazin piše biografiju najpoznatijeg Hrvata u kojoj otkriva i kako je u Carigradu Josip Broz od Valtera postao pištolj - T. T., odnosno čuveni „tetejac", koji se posle proizvodio i u Kragujevcu za JNA. Tito? Zapravo je trebalo biti Tetejac
  Poručila ti braća Rusi da bez Tita se ne ide u Moskvu na Paradu i da je on za njih jedini legitimni antifašista.

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  @Vracarac
  Svrati na pdf fudbal...nemoj da si zena...

 9. #9
  Aktivan član вук са Авале (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  тамо негде
  Poruke
  1.775
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Poručila ti braća Rusi da bez Tita se ne ide u Moskvu na Paradu i da je on za njih jedini legitimni antifašista.
  А зашто нису звали Црногорце?
  Славе 13. јули, нису мењали имена улица, славе Броза...
  Да није зато што су сазнали да је Милу Ђукановићу ђедо био ђенерал Блажо?

  Овде Броз нема везе са парадом.

 10. #10
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio вук са Авале Pogledaj poruku
  А зашто нису звали Црногорце?
  Славе 13. јули, нису мењали имена улица, славе Броза...
  Да није зато што су сазнали да је Милу Ђукановићу ђедо био ђенерал Блажо?

  Овде Броз нема везе са парадом.

  Braća Rusi su tako rekli, raspravi to sa njima....

 11. #11
  Aktivan član вук са Авале (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  тамо негде
  Poruke
  1.775
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Braća Rusi su tako rekli, raspravi to sa njima....
  Не питам те шта су они рекли, већ шта су мислили.
  Коначно звали су Пољаке, а они ни мало не миришу Армију Лудова.

 12. #12
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio вук са Авале Pogledaj poruku
  Не питам те шта су они рекли, већ шта су мислили.
  Коначно звали су Пољаке, а они ни мало не миришу Армију Лудова.
  A ti znaš šta Rusi misle!

  Rekli su Bez tita da neće da bude parade. Bar za nas.

 13. #13
  Aktivan član вук са Авале (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  тамо негде
  Poruke
  1.775
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  A ti znaš šta Rusi misle!

  Rekli su Bez tita da neće da bude parade. Bar za nas.
  Не, не знам.

  Али те питам: звали су Пољаке, који као једине борце за слободу виде ветеране Армије Крајова, нису звали Црногорце, а ни Канађане.

  Па ти Канађани су дали далеко већи допринос од Француза у борби противу Трећег рајха (приликом искрцавања у Нормандији, Канађани су се искрцали на плажу Џуно).
  Које је за њих оправдање? Можда и даље присутна четничка емиграција?

 14. #14
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio вук са Авале Pogledaj poruku
  Не, не знам.

  Али те питам: звали су Пољаке, који као једине борце за слободу виде ветеране Армије Крајова, нису звали Црногорце, а ни Канађане.

  Па ти Канађани су дали далеко већи допринос од Француза у борби противу Трећег рајха (приликом искрцавања у Нормандији, Канађани су се искрцали на плажу Џуно).
  Које је за њих оправдање? Можда и даље присутна четничка емиграција?
  Tako su rekli a ti vidi. Poljaci ne slave saradnike okupatora!
  A i ozbiljna su nacija da se ne lažemo.
  Ne kao Tadićistan u kom živimo.

 15. #15
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Poručila ti braća Rusi da bez Tita se ne ide u Moskvu na Paradu i da je on za njih jedini legitimni antifašista.
  Meni rusi nisu braća a u Moskvu se ne ide kao "poučna lekcija" DS--u i Šutanovcu da se ne igaraju mnogo sa NATO paktom i da se menu plana da uvedu Srbiju u tu organizaciju.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 16. #16
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio taurunum444 Pogledaj poruku
  @Vracarac
  Svrati na pdf fudbal...nemoj da si zena...
  Tole odradio titulu za svoje.................to se predviđalo još od početka polusezone
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 17. #17
  Aktivan član вук са Авале (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  тамо негде
  Poruke
  1.775
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Tako su rekli a ti vidi. Poljaci ne slave saradnike okupatora!
  A i ozbiljna su nacija da se ne lažemo.
  Ne kao Tadićistan u kom živimo.
  A које сараднике окупатора ми славимо?
  И, молим те, немој као референцу да користиш хрватску Википедију.
  А колико знам гос'н председник је син Брозовог официра, партизана.
  Иначе ја не видим разлику између тзв ''партизана'', првог потпредседника владе, првог заменика председника владе и министра полиције Ивице и тзв ''четника'' ШуНАТОвца.
  Обојца свирају у исту тикву.
  Poslednji put ažurirao/la вук са Авале : 09.05.2010. u 16:13

 18. #18
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  postacvljac deklarisan kao fasista poziva se na 'najpoznatijeg hrvatskog novinara', slozno deluju na prekrajanju antifasisticke istorije sfr. kao veliki brat, pljunuti veliki brat
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 19. #19
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  postacvljac deklarisan kao fasista poziva se na 'najpoznatijeg hrvatskog novinara', slozno deluju na prekrajanju antifasisticke istorije sfr. kao veliki brat, pljunuti veliki brat
  Ја декларисан као фашиста???????????????


  теби стварно није добро...............једино уколико по теби постоји једнакост између антикомуниста и фашиста.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 20. #20
  Zainteresovan član mrseverac (avatar)
  Učlanjen
  10.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  181
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  E stvarno smešan uvodni post.
  Samo očekujem da ga proglase vanzemaljcem.
  TITO JE LEGENDA,IME...njegovo delo ne mogu umanjiti ovakva lupetanja.On je ovu zemlju uzdigao u visine o kojima sada možemo samo da sanjamo.
  http://www.limundo.com/img/zaradi/Limundo120x60_1.png

 21. #21
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.812
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio mrseverac Pogledaj poruku
  E stvarno smešan uvodni post.
  Samo očekujem da ga proglase vanzemaljcem.
  TITO JE LEGENDA,IME...njegovo delo ne mogu umanjiti ovakva lupetanja.On je ovu zemlju uzdigao u visine o kojima sada možemo samo da sanjamo.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 22. #22
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  to se podrazumeva

  spo, cetnici, ldp, gej17...sve strani trabanti, al divljeg zapada
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 23. #23
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.359
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2449

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio mrseverac Pogledaj poruku
  E stvarno smešan uvodni post.
  Samo očekujem da ga proglase vanzemaljcem.
  TITO JE LEGENDA,IME...njegovo delo ne mogu umanjiti ovakva lupetanja.On je ovu zemlju uzdigao u visine o kojima sada možemo samo da sanjamo.
  Sve su vec ruzno za njega rekli (oni koji mu nikada nisu bili ni do clanaka) jos samo nisu tvrdili da je bio - *****!
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 24. #24
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.472
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio mrseverac Pogledaj poruku
  E stvarno smešan uvodni post.
  Samo očekujem da ga proglase vanzemaljcem.
  TITO JE LEGENDA,IME...njegovo delo ne mogu umanjiti ovakva lupetanja.On je ovu zemlju uzdigao u visine o kojima sada možemo samo da sanjamo.
  Шта је ово - опет се рептили шуњају по Крстарици...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 25. #25
  Propki nije na forumu
  Вратио се да видим имал' још нормалних овде.
  Domaćin Propki (avatar)
  Učlanjen
  13.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  4.557
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Преварант Ј.Б.Тито

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Tako su rekli a ti vidi. Poljaci ne slave saradnike okupatora!
  A i ozbiljna su nacija da se ne lažemo.
  Ne kao Tadićistan u kom živimo.
  Malo si mi nesto cudan danas.....
  Живео Путин и антиглобалистичка револуција!
  Членов Организации Объединенных славянских Наций

Slične teme

 1. Како је Тито спасао Израел
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 13.12.2010., 20:01
 2. Odgovora: 140
  Poslednja poruka: 22.03.2010., 18:20

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •