A da vidimo šta se radi u susednome Briselu:

распуштен парламент белгије, избори 13. јуна
Политика - Пре 36 минута
БРИСЕЛ - Парламент Белгије званично је распуштен, чиме је отворен пут за превремене политичке изборе 13. јуна.

"Као датум избора одређен је 13. јун", изјавио је званичник у парламенту Патрик Деваел, пренеле су агенције.

Превремени избори представљају неизбежан исход након што су из коалиције изашли фламански либерал, изазвавши кризу владе премијера Ива Летерма после само пет месеци.

Белгија 1. јула преузима улогу председавајућег Еврропске уније у наредних шест месеци. Аналитичари оцењују да је тешко замислити да ће до тада бити формирана влада, пошто је било потребно девет месеци да се створи коалиција после избора 2007, наводи Ројтерс.

Белгијски премијер Ив Летерм поднео је крајем априла оставку и расформирао владу, након што се Фламанска либерална странка одлучила да иступи из пет месеци старе владајуће коалиције.

Фламанска либерална партија саопштила је да је изгубила поверење у владу због начина на који је решаван спор између валонских и фламанских партија око изборних граница у региону Брисела, што је врло осетљиво и сложено питање.

Сада избори морају бити одржани у року од 40 дана. Распуштање парламента такође значи да контроверзни нацрт закона о забрани јавног ношења исламских бурки неће постати закон током наредних месеци.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika=...05&godina=2010

Znači, samo da uđemo u EU pa će da završimo stabilizaciju kojoj teliko teži naša vrla Institucija. Ima da se stabilizujemo načisto kad stignemo do Brisela.