Tači: Linčuju mi kabinet

06. 05. 2010. 07:41h 11:55h | RTS

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da vlada još nije informisana o nalazima prilikom pretresa u Ministarstvu saobraćaja i telekomunikacija i porodične kuće ministra Fatmira Ljimaja. On je istakao da neće dozvoliti da se linčuju članovi njegovog kabineta.

U intervjuu za Radio televiziju Kosova (RTK), prvom pošto je pre tačno nedelju dana izvršen pretres ministarstva i porodične kuće ministra Ljimaja, Tači je rekao da vlada nije imala informacija o toj akciji Euleks policije.
"Ni ja, niti bilo ko iz institucija Republike Kosovo nema ni najmanje zvanično objašnjenje o tome šta se desilo, sa izuzetkom izjava koje su došle od zvaničnika Euleksa. Ni ja ni javno mnjenje do dana današnjeg ne zna da li je nađeno nešto inkriminušuće ili ne", rekao je Tači.
On je naveo da je izjava ministra Ljimaja da je spreman da sarađuje i da je na raspolaganju istražiocima stav vlade i institucija Kosova.
"Ljimaj je odgovoran, razuman u državotvornom smislu i u saradnji sa međunarodnim zvaničnima, što je i stav Vlade", rekao je Tači i dodao da je Ljimaj angažovao ekipu renomiranih advokata u vezi ovog slučaja.
On je rekao da nije imao nikakvih informacija o mogučhim zloupotrebama ili korupciji ministra Ljimaja, ističući da je on šef vlade i da će on odlučiti o eventualnim promenama u njegovom kabinetu. Tači je dodao da je vlada u potpunosti odbacila mogućnost ostavke Ljimaja.
Premijer Kosova je ponovio opredeljenje vlade i njega lično za "nultu toleranciju" organizovanog kriminala, ali je zatražio i punu transparentnost.
"Iznad svega se u svim okolnostima traži transparentnost, saradnja i da niko ni pod kojim okolnostima ne prejudicira i utiče na pravosuđe, bilo iz ličnih ili političkih razloga", rekao je Tači.
Kosovski premijer je povodom akcije Euleksa najviše okrivio šefa Međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta, koga je optužio za upad u pravosudne organe, nazvavši njegove izjave prejudiciranjem.
Tači je kritikovao Fejta da se nije angažovao za borbu protiv kriminala i krijumčarenja na severu Kosova, a za sebe je rekao da je on taj koji je započeo političku borbu protiv korupcije na Kosovu.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/50702/Taci-Lincuju-mi-kabinet

Ma da l` je moguce...majku mu...kako je smeo Fejt tako da se drzne i da dirne u Tacijevu vladu u kojoj sede sve sami skolovani ljudi,postenjacine i borci za ljudska prava....