kosovo u sarajevu kao nezavisna država ili nikako?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 47

Tema: kosovo u sarajevu kao nezavisna država ili nikako?

 1. #1
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano kosovo u sarajevu kao nezavisna država ili nikako?

  Krasnići: kosovo u sarajevu kao nezavisna država
  Politika - Pre 26 minuta
  PRIŠTINA - Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići izjavio je da će funkcioneri vlasti u Prištini prisustvovati konferenciji u Sarajevu isključivo kao predstavnici nezavisne države, piše prištinski Zeri.

  "Regionalna saradnja bez Kosova je besmislena i Kosovo na bilo kakvom okruglom stolu ili samitu može učestvovati samo kao ravnopravan učesnik sa ostalima i smatramo da će to biti slučaj i na sastanku u Sarajevu", rekao je Krasnići.
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 21.04.2010. u 17:59 2. #2
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Ovaj Memli je veoma opasan covjek.Najavio je dolazak Kosovske delegacije kao neovisne drzave u Sarajevu
  Poslednji put ažurirao/la Marin55 : 21.04.2010. u 15:01

 3. #3
  Poznat Hedonista (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Helvetia
  Poruke
  9.258
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Традиција шиптарског, или шћипетарског, арнаутског, арбанашког, албанског, сепаратизма на Косову и Метохији води своје корене одмах након избијања Првог балканског рата 8. октобра 1912. г
  Да се потсетимо, тада је дошло до врло брзог и ефикасног ослобађања овог дела Старе Србије (Рашка, Македонија и Косово и Метохија) од скоро поламиленијумске власти азијатског туђина, окупатора и крвника – тј. отоманских Турака који су под својом директном државноуправном влашћу држали Косово и Метохију од 1455. г. када су заузели Ново Брдо па све до јесени 1912. г. када је ову своју древну област коначно ослободила војска Краљевине Србије и реинтегрисала је у своје државно тело, тј. тамо где Косово и Метохија законски и на правди Бога и припадају. У међувремену, за време ове отоманске окупације централног дела српског државног и националног ткива још једни азијатски окупатори се појављују на тлу Старе Србије а то су кавкаски Албанци (данашњи Дагестан) који су преко Арабије и Сицилије године 1043. г. дошли на простор данашње централне балканске Албаније а од почетка 18.-ог столећа сукцесивно се са простора данашње Шиптарије насељавају уз подстрек отоманских власти на простор Косова и Метохије потискујући, тероришући и избацујући српске аутохтоне староседеоце са своје сопствене земље. Што би народна пословица рекла: „дошли дивљи и истерали питоме“.

  Тачно се зна на основу старих повеља и друге архивске грађе из српског средњег века као и на основу првог отоманског „дефтера“ (пореска књига) из 1455. г. да је процентуално шиптарски живаљ на Косову и Метохији био занемарљиво мали обзиром да је износио свега 2% и то углавном у области Ђаковице. Међутим, систематским терором над староседеоцима етничка структура на Косову и Метохији се до 1912. г. толико променила да је установљено на основу првог пописа након реинтеграције Косова и Метохије у матичну државу Србију да у овом делу Старе Србије живи читавих 50% Шиптара (у огромном броју муслимани и нешто римокатолика). Дакле, за 300 година некадашња централна област српске националне државе је етнички очишћена до пола. Остала је да се очисти друга половина. У том контексту свака промена државног статуса Космета и Метохије, тј. његово враћање у оквире државе Србије је за Шиптаре представљао смртоносни ударац за реализацију њихових великошиптарских територијално-државно-националних планова који су јасно формулисани од стране тзв. Прве призренске лиге из 1878. г. и којих се сви Шиптари придржавају све до данашњих дана као алфа и омега њихове националне политике. Мењају се само савезници у односу на тренутно геополитичко стање региона и око њега: Турци, Аустро-Угари, Италијани, Немци, комунисти, НАТО...

  Први пут у својој повесници балкански Шиптари су од Мусолинија у априлу 1941. г. добили као поклон на тацни огромну државу о којој су сањали још од Прве призренске лиге 1878. г. и коју су одмах након примања поклона почели здушно да чисте од правих власника – Срба. Тада се и скоро читаво Косово и Метохија нашло у овој марионетско-сателитској Мусолинијевој Великој Шиптарији сем свог северног дела из два разлога: 1. тамо није било Шиптара као ни данас, и 2. Немци су за себе узели рудник Трепчу и северни део Косова који гравитира према Трепчи ради експлоатације рудника. Дакле, оно што су урадили Титоисти након 1945. г. није успео да уради чак ни Мусолини: укључили су и север Косова у другу независну шиптарску државу на Балкану - тзв. Аутономну Покрајну Косово и Метохију како би и та апсолутно чисто српска косметска област заједно са остатком овог дела Старе Србије након смрти Енвера Хоџе отишла у Велику Шиптарију. До поклањања читаве косовскометохијске територије Енвер Хоџиној Шипнији одмах након рата није дошло само из једног јединог разлога: Хоџа је стао на Стаљинову а не на Титову страну након Резолуције Информационог Бироа од 28. јуна 1948. г. Дакле, чекало се да прво Хоџа умре па да се реализују и предратни и ратни планови КПЈ у вези са Косовом и Метохијом. Судбина је хтела да се Тито лично не наслади овим чином јер је умро пре Хоџе али је зато за време своје антисрпске диктатуре од 35 година урадио све да Косово и Метохија буду фактички отцепљени од Србије и првом згодном приликом припојени Шипнији. Стога и не чуди да су косметски Шиптари ни годину дана након Титове смрти почетком 1981. г. јавно и отворено масовно на улици и тражили испуњење датих обећања која је на крају реализовао уместо металца Тита швалер Бил Клинтон а верификовао тексашки ранчер Џорџ Буш Јуниор (то је онај који је након своје прве и једине председничке посете Шипнији морао да купи нови ручни сахат).
  Можемо на овом месту засигурно да тврдимо да се корени титоистичког сепаратизма косовскометохијских Шиптара налазе у одлукама тзв. Бујанске конференције са самога краја 1943. г. и почетка наредне 1944. г. Та фамозна конференција шиптарских сепаратиста у селу Бујану на територији северне Албаније трајала је читава три дана (дакле дан дуже од Другог саседања АВНОЈ-а и којом се прослављала нова 1944. г.) од 31. децембра 1943. г. до 2. јануара 1944. г. и фактички је представљала шиптарски одговор на комунистичке одлуке у Јајцу а била је нелегална, нелегитимна, дивља и шумска као и сва заседања титоистичког АВНОЈ-а и осталих партизанских скупштина. Да се потсетимо да су у Јајцу присутни комунистички депутати из свих делова Југославије сем из Србије донели одлуку да се након рата формира Федеративна Народна Република Југославија састављена од шест федералних јединица од којих су две (Црна Гора и Македонија) у етно-националном смислу директно отргнуте од Срба па и од Србије док се на другој страни стварала велика Хрватска и Словенија. Даље комадање Србије и Срба је осмишљено одвајањем Војводине и КосМета од матице. Легални владар Краљевине Југославије је детрониран а аустро-угарски каплар је сам себи пришио ни мање ни више него маршалске еполете које није имао чак ни Стаљин који је тада већ добио рат након Стаљинградске и Курске битке. Јајачким одлукама Брозов АВНОЈ је у сваком случају одредио државне границе послератне Југославије у оквиру којих се формално нашло и Косово са Метохијом што се требало пошто-пото поништити неком шиптарском пандан конференцијом на којој би наводно на основу народне воље како косметских тако и Албанских Шиптара границе послератне Југославије биле прекројене у корист Шипније. Тако је и дошло до конференцијског заседања у селу Бујану на коме су учествовали „народни делегати“ из Шипније и са Косова и Метохије уз напомену да је од 49 присутних делегата, са КосМета било само седам а које је предводио Павле Јовићевић. Овде је од круцијалне битности скренути пажњу на то да је присуство бар неколико косметских не-Шиптара (Срби и један муслиман) било преко потребно са формалне тачке гледишта како би се Бујанским одлукама дао мултиетнички кредибилитет. Из истог тог мултиетничког разлога на застави терористичке самопроглашене државе ОВК 17. фебруара 2008. г. под фирмом „Републике Косово“ се налазе шест звездица које наводно симболизују свих шест најглавнијих етничких групација на КосМету иако су сви не-Шиптари фактички протерани (укључујући и муслимане) након јуна 1999. г. тако да оне који су остали у Тачикистану а нису Шиптари можете да бројите на прсте и то једне руке али их формално за западне ТВ и новине има (успут, тих шест петокракица на плавој ЕУ-НАТО подлози у ствари представљају шест територија на које Шиптари претендују у оквиру пројекта Велике Шипније).

  Сепаратистичком заседању у Бујану су претходиле и одређене идејно-техничке припреме из којих се такође може видети шта ће бити са Косовом и Метохијом након титоистичког преотимања власти и завођења „диктатуре пролетаријата“. Тако је у новембру месецу на заседању на Шар планини одлучено да се „Обласни комитет КПЈ за Косово и Метохију“ преименује у „Покрајински комитет КПЈ за Косово и Дукађин“. Дакле, Титови Шарпланинци су овом одлуком, као прво, унапред прејудицирали статус КосМета у оквиру послератне федералне јединице Србије – од области до покрајине, и као друго, ту покрајну су и формално десрбизовали, тј. пошиптарили. Наиме, статус једне територије као покрајине је несумњиво већи и независнији од статуса области, што ће рећи да је покрајински статус далеко повољнији за сецесију у односу на позиције које обезбеђује обласни статус обзиром да су ингеренције покрајине веће у односу на једну област. Чији је КосМет да се наслутити собзиром на промену назива једног његовог дела – вековна српска Метохија је преименована у никад постојећи шиптарски Дукађин који јесте гранични предео према КосМету у северној Шипнији али се никада није користио за саму територију Метохије из простог разлога јер је Метохија била одувек саставни део Косова а Косово са Метохијом део државе Србије али никада Шипније. Формални разлог за преименовање српске древне Метохије у скоројевићски шиптарски Дукађин је био тај да овај топоним (Метохија) има верско-црквену конотацију (што је апсолутно тачно) а нова Југославија се гради на рационално-атеистичким основама и резонима. Међутим, да се овде радило о бајкама за предшколски узраст говори нам и чињеница да главни комунистички харамбаша Јосип Броз Тито није никада променио своје библијско име Јосип (Јозеф) у неко атеистичко као ни нпр. Фадиљ Хоџа (хоџа је муслимански свештеник). Овакве промене верских топонима у „атеистичке“ нису практиковане у католичкој Словенији и Хрватској али јесу на српском православном КосМету. Тако нпр. хрватски Крижевци нису никада преименовани у неки атеистички топоним са мађарском лексичком конотацијом.

 4. #4
  Poznat Hedonista (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Helvetia
  Poruke
  9.258
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Исту политику затирања топонима по етничкој основи је у своје време спроводио и Енвер Хоџа у Шипнији када је 1967. г. прогласио Шипнију за прву атеистичку државу на свету. Том приликом је промењена маса топонима али и велики број личних имена и презимена која су имала верску конотацију али углавном грчко-православна али никада и никако шиптарско-муслиманска. У сваком случају, преименовањем, тј. пошиптаривањем, српске Метохије у шиптарски Дукађин брисала се и државна граница између Југославије и Шипније а самим тим се указивао смер решавања косметског питања ако је ту уопште и имало шта да се решава обзиром да се зна у кога су тапије на земљу. Шћипетарски Дукађин је тако стекао легитимитет да абсорбује српску Метохију, тј. косметски „Дукађин“. У духу сецесије КосМета од Србије су тако на овом новембарском шарпланинском заседању 1943. г. основани и „Главни штаб НОВ Косова и Дукађина“, „Покрајински комитет КПЈ за Косово и Дукађин“, „Обласни комитет КПЈ за Дукађин“ и „Обласни комитет КПЈ за Косово“ а да при том Комунистичка партија Србије није ни постојала. Наиме, Комунистичка партија Србије је формирана тек након завршетка рата у мају 1945. г. у Београду а дотле је постојао „Покрајински комитет КПЈ за Србију“ на чијем је челу као први секретар „ПК КПЈ за Србију“ био Благоје Нешковић 1941. г. – 1945. г. Све остале федералне јединице Титове Југославије су имале до тада формиране своје земаљске комунистичке партије тако да у току рата једино федерална јединица Србија није имала своју КП што ће рећи да се од самог почетка стварања Титославије Србија стављала у подређени положај у односу на све остале замишљене федералне јединице али се зато изједначавала по ингеренцијама са Косовом и Метохијом што ће рећи да КосМет од почетка није ни замишљан као део Србије што стварно није ни био у Титославији исто као ни Војводина.
  Одлуке Бујанске конференције су као што то комунистички ред и налаже биле већ унапред записане и донете те је у Бујану само формално требало да се изгласа отцепљење Косова и Метохије како од будуће федералне јединице Србије тако и од читаве Титославије. Комунисти су иначе били познати по темељном и добро утаначеном предконференцијском раду тако да учесници-делегати на оваквим „народним“ скуповима нису морали ни најмање да разбијају главу по питању одабира опција јер их није ни било. Тако се догодило и у Бујану где је партизанска конференција већ првог дана, тј. 31. децембра 1943. г., усвојила унапред припремљену тзв. „Бујанску резолуцију“ чији почетни параграф гласи дословце овако:

  „Косово и Метохија је крај који је насељен највећим делом шиптарским народом, а који, као и увек, тако и данас – жели да се уједини са Шипнијом. Према томе, осећамо за дужност указати прави пут којим треба да пође шиптарски народ да би остварио своје тежње. Једини пут да се Шиптари Косова и Метохије уједине са Шипнијом јесте заједничка борба са осталим народима Југославије против окупатора и његових слугу. Јер је то једини пут да се извојује слобода, када ће сви народи, па и Шиптари, бити у могућности да се изјасне о својој судбини са правом на самоопредељење до отцепљења“.

  Порука овог уводног и најбитнијег параграфа је апсолутно јасна али треба обратити пажњу и на финесе. Полази се од тога да је КосМет насељен претежно Шиптарима у датом тренутку тј. крајем 1943. г. и почетком 1944. г. што једноставно представља верификовање шиптарско-балистичких злочина геноцидне природе почињене над Србима не само за време постојања Мусолинијеве Велике Шипније већ и пре тога. Ако се зна да је уочи рата на КосМету постојао избалансиран однос Срба и Шиптара (и то након тривековног терора ових последњих над овим првима) а да се након рата тај однос променио у шиптарску корист услед физичке ликвидације око 25. 000 Срба, протеривања 100.000 Срба из покрајине и насељавањем 200.000 Шиптара из Шипније, јасно је да је Бујанска резолуција у овом контексту имала улогу признавања status quo ситуације по угледу на одлуке Другог заседања АВНОЈ-а којима се такође легализовао хрватско-бошњачки етноцид над Србима преко пропагандне политике суживота у новој Југославији под паролом „братства и јединства“. Даље се отворено каже да је циљ свих Шиптара на КосМету, па тако и оних малобројних у титоистичким наоружаним одредима аншлусирање Косова и Метохије од стране суседне Шипније на основу Лењинове синтагме самоопредељења до отцепљења. То што су на КосМету Шиптари на привременом раду у другој држави и то што Шиптари немају никакве ни правне ни моралне тапије на туђу земљу, без обзира што на њој станују као гастарбајтери, није из разумљивих разлога отимачине узимано у обзир. Дакле, бујанско-шиптарска филозофија отимачине би се могла свести на пароле „чије стадо његова и ливада“, „чији ауто његов и паркинг“ или „чији кревет његов и читав хотел“ а по угледу на совјетске бољшевике који су преко Лењинових парола „фабрике радницима“ и „земља сељацима“ опљачкали туђу имовину. По тој логици „национализације“ штедише у некој банци имају право да присвоје читаву банку и затим је продају јер имају штедне улоге у њој. Овде треба обратити и пажњу на тренутак у коме се организује конференција у Бујану: не само након Јајца већ пре свега након капитулације Италије (септембар 1943. г.) и Техеранске конференције савезника (која се поклапа са Јајачком скупштином Титових национализатора). Наиме, крајем те 1943. г. је било сасвим јасно ко ће да добије а ко да изгуби рат па је стога и усташама и балистима било битно да се што већи број припадника својих националних групација до краја рата пребаци у победнички табор и тако легализују тековине из првог дела рата када је вода ишла на њихову воденицу. У конкретном бујановачком случају, легализација Мусолинијеве и након тога Хитлерове Велике Шипније би се спровела тако што би се Шиптари укључили у Титов НОБ на крају рата и формално као део антихитлеровске коалиције искористили своје наводно право да се самоопределе демократским путем у којој ће држави да живе након рата и то са све земље на којој тренутно станују као подстанари. То што и други народи на тој истој територији (нпр. Срби) по истој тој лењинистичкој логици самоопредељења имају подједнако право да се самоопределе није узимано у обзир јер се није уклапало у пројекат Велике Албаније још од 1878. г.

 5. #5
  Poznat Hedonista (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Helvetia
  Poruke
  9.258
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Још пре као и за време читавог Другог светског рата, па тако и за време бујанског конферентисања, било је познато да је управо овакве „бујанске“ ставове јавно заговарао Енвер Хоџа – Титова копија и штићеник у Шипнији кога је Тито и материјално и војно и финансијски подржавао све до Резолуције ИБ-а 1948. г. Да су се бујански ставови о сакаћењу Србије подударали са косметском политиком Титославије говори нам и чињеница да нико и никада од стране партизана-комуниста и њихове институционализоване структуре власти није осудио одлуке Бујанске конференције а до растурања СФРЈ је било итекако довољно времена за такву осуду и поред захтева косметских Срба. Титоистичка машинерија „братства и јединства“ је радила пуном паром и газила све оне који су „нарушавали добросусетске односе у вишенационалним срединама“ па је тако баш из тог разлога Титославска „народна“ скупштина осакаћене Србије одмах након рата брже-боље и донела читав један закон о забрани повратка прогнаних аутохтоних власника земље са КосМета у периоду ратне Велике Шипније у своје домове и на своју земљу. Овакав беспримеран цинизам се једино можда може упоредити у новијој балканској повести са образложењем Главног стана НАТО пакта да је ова алијанса 1999. г. грешком бомбардовала амбасаду НР Кине у Београду услед коришћења застареле мапе главног града Србије. У сваком случају, одлуке Бујанске конференције су засигурно биле смернице којим путем Шиптари на Косову и Метохији имају да иду све до реализације прокламованих циљева Прве призренске лиге.

  Након усвајања Резолуције у Бујану требало је и потписати овај сепаратистички акт. Од 49 учесника конференције у својству „народних депутата“ само један учесник то није урадио – Србин Симо Васиљевић, познати трговац из царског града Призрена који је након рата од стране власти био једноставно одбачен на маргине живота што му је била казна за кршење партијске дисциплине. Колико је титоистичка НР/СР Србија била национално обезглављена и са полтронским политичким руководством говори нам управо чињеница да је ова Титова Србија уважавала одлуке донете у Бујану као и учеснике Бујанске конференције (сем Васиљевића) па је тако приликом „прославе“ четрдесетгодишњице Бујанске конференције (31. децембра 1983. г. и то након шиптарских сепаратистичких демонстрација из 1981. г.) Београд на ову свечаност послао званичну републичку делегацију. Да ли сте икада чули да нпр. званична Мађарска, комунистичка или посткомунистичка, слављенички обележава потписивање Тријанона са војном парадом у Будимпешти на Тргу хероја (Хешек тер)?! Нисте и нећете.

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  928
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Hedonista Pogledaj poruku
  Традиција шиптарског, или шћипетарског, арнаутског, арбанашког, албанског, сепаратизма на Косову и Метохији води своје корене одмах након избијања Првог балканског рата 8. октобра 1912. г
  Да се потсетимо, тада је дошло до врло брзог и ефикасног ослобађања овог дела Старе Србије (Рашка, Македонија и Косово и Метохија) од скоро поламиленијумске власти азијатског туђина, окупатора и крвника – тј. отоманских Турака који су под својом директном државноуправном влашћу држали Косово и Метохију од 1455. г. када су заузели Ново Брдо па све до јесени 1912. г. када је ову своју древну област коначно ослободила војска Краљевине Србије и реинтегрисала је у своје државно тело, тј. тамо где Косово и Метохија законски и на правди Бога и припадају. У међувремену, за време ове отоманске окупације централног дела српског државног и националног ткива још једни азијатски окупатори се појављују на тлу Старе Србије а то су кавкаски Албанци (данашњи Дагестан) који су преко Арабије и Сицилије године 1043. г. дошли на простор данашње централне балканске Албаније а од почетка 18.-ог столећа сукцесивно се са простора данашње Шиптарије насељавају уз подстрек отоманских власти на простор Косова и Метохије потискујући, тероришући и избацујући српске аутохтоне староседеоце са своје сопствене земље. Што би народна пословица рекла: „дошли дивљи и истерали питоме“.

  Тачно се зна на основу старих повеља и друге архивске грађе из српског средњег века као и на основу првог отоманског „дефтера“ (пореска књига) из 1455. г. да је процентуално шиптарски живаљ на Косову и Метохији био занемарљиво мали обзиром да је износио свега 2% и то углавном у области Ђаковице. Међутим, систематским терором над староседеоцима етничка структура на Косову и Метохији се до 1912. г. толико променила да је установљено на основу првог пописа након реинтеграције Косова и Метохије у матичну државу Србију да у овом делу Старе Србије живи читавих 50% Шиптара (у огромном броју муслимани и нешто римокатолика). Дакле, за 300 година некадашња централна област српске националне државе је етнички очишћена до пола. Остала је да се очисти друга половина. У том контексту свака промена државног статуса Космета и Метохије, тј. његово враћање у оквире државе Србије је за Шиптаре представљао смртоносни ударац за реализацију њихових великошиптарских територијално-државно-националних планова који су јасно формулисани од стране тзв. Прве призренске лиге из 1878. г. и којих се сви Шиптари придржавају све до данашњих дана као алфа и омега њихове националне политике. Мењају се само савезници у односу на тренутно геополитичко стање региона и око њега: Турци, Аустро-Угари, Италијани, Немци, комунисти, НАТО...

  Први пут у својој повесници балкански Шиптари су од Мусолинија у априлу 1941. г. добили као поклон на тацни огромну државу о којој су сањали још од Прве призренске лиге 1878. г. и коју су одмах након примања поклона почели здушно да чисте од правих власника – Срба. Тада се и скоро читаво Косово и Метохија нашло у овој марионетско-сателитској Мусолинијевој Великој Шиптарији сем свог северног дела из два разлога: 1. тамо није било Шиптара као ни данас, и 2. Немци су за себе узели рудник Трепчу и северни део Косова који гравитира према Трепчи ради експлоатације рудника. Дакле, оно што су урадили Титоисти након 1945. г. није успео да уради чак ни Мусолини: укључили су и север Косова у другу независну шиптарску државу на Балкану - тзв. Аутономну Покрајну Косово и Метохију како би и та апсолутно чисто српска косметска област заједно са остатком овог дела Старе Србије након смрти Енвера Хоџе отишла у Велику Шиптарију. До поклањања читаве косовскометохијске територије Енвер Хоџиној Шипнији одмах након рата није дошло само из једног јединог разлога: Хоџа је стао на Стаљинову а не на Титову страну након Резолуције Информационог Бироа од 28. јуна 1948. г. Дакле, чекало се да прво Хоџа умре па да се реализују и предратни и ратни планови КПЈ у вези са Косовом и Метохијом. Судбина је хтела да се Тито лично не наслади овим чином јер је умро пре Хоџе али је зато за време своје антисрпске диктатуре од 35 година урадио све да Косово и Метохија буду фактички отцепљени од Србије и првом згодном приликом припојени Шипнији. Стога и не чуди да су косметски Шиптари ни годину дана након Титове смрти почетком 1981. г. јавно и отворено масовно на улици и тражили испуњење датих обећања која је на крају реализовао уместо металца Тита швалер Бил Клинтон а верификовао тексашки ранчер Џорџ Буш Јуниор (то је онај који је након своје прве и једине председничке посете Шипнији морао да купи нови ручни сахат).
  Можемо на овом месту засигурно да тврдимо да се корени титоистичког сепаратизма косовскометохијских Шиптара налазе у одлукама тзв. Бујанске конференције са самога краја 1943. г. и почетка наредне 1944. г. Та фамозна конференција шиптарских сепаратиста у селу Бујану на територији северне Албаније трајала је читава три дана (дакле дан дуже од Другог саседања АВНОЈ-а и којом се прослављала нова 1944. г.) од 31. децембра 1943. г. до 2. јануара 1944. г. и фактички је представљала шиптарски одговор на комунистичке одлуке у Јајцу а била је нелегална, нелегитимна, дивља и шумска као и сва заседања титоистичког АВНОЈ-а и осталих партизанских скупштина. Да се потсетимо да су у Јајцу присутни комунистички депутати из свих делова Југославије сем из Србије донели одлуку да се након рата формира Федеративна Народна Република Југославија састављена од шест федералних јединица од којих су две (Црна Гора и Македонија) у етно-националном смислу директно отргнуте од Срба па и од Србије док се на другој страни стварала велика Хрватска и Словенија. Даље комадање Србије и Срба је осмишљено одвајањем Војводине и КосМета од матице. Легални владар Краљевине Југославије је детрониран а аустро-угарски каплар је сам себи пришио ни мање ни више него маршалске еполете које није имао чак ни Стаљин који је тада већ добио рат након Стаљинградске и Курске битке. Јајачким одлукама Брозов АВНОЈ је у сваком случају одредио државне границе послератне Југославије у оквиру којих се формално нашло и Косово са Метохијом што се требало пошто-пото поништити неком шиптарском пандан конференцијом на којој би наводно на основу народне воље како косметских тако и Албанских Шиптара границе послератне Југославије биле прекројене у корист Шипније. Тако је и дошло до конференцијског заседања у селу Бујану на коме су учествовали „народни делегати“ из Шипније и са Косова и Метохије уз напомену да је од 49 присутних делегата, са КосМета било само седам а које је предводио Павле Јовићевић. Овде је од круцијалне битности скренути пажњу на то да је присуство бар неколико косметских не-Шиптара (Срби и један муслиман) било преко потребно са формалне тачке гледишта како би се Бујанским одлукама дао мултиетнички кредибилитет. Из истог тог мултиетничког разлога на застави терористичке самопроглашене државе ОВК 17. фебруара 2008. г. под фирмом „Републике Косово“ се налазе шест звездица које наводно симболизују свих шест најглавнијих етничких групација на КосМету иако су сви не-Шиптари фактички протерани (укључујући и муслимане) након јуна 1999. г. тако да оне који су остали у Тачикистану а нису Шиптари можете да бројите на прсте и то једне руке али их формално за западне ТВ и новине има (успут, тих шест петокракица на плавој ЕУ-НАТО подлози у ствари представљају шест територија на које Шиптари претендују у оквиру пројекта Велике Шипније).

  Сепаратистичком заседању у Бујану су претходиле и одређене идејно-техничке припреме из којих се такође може видети шта ће бити са Косовом и Метохијом након титоистичког преотимања власти и завођења „диктатуре пролетаријата“. Тако је у новембру месецу на заседању на Шар планини одлучено да се „Обласни комитет КПЈ за Косово и Метохију“ преименује у „Покрајински комитет КПЈ за Косово и Дукађин“. Дакле, Титови Шарпланинци су овом одлуком, као прво, унапред прејудицирали статус КосМета у оквиру послератне федералне јединице Србије – од области до покрајине, и као друго, ту покрајну су и формално десрбизовали, тј. пошиптарили. Наиме, статус једне територије као покрајине је несумњиво већи и независнији од статуса области, што ће рећи да је покрајински статус далеко повољнији за сецесију у односу на позиције које обезбеђује обласни статус обзиром да су ингеренције покрајине веће у односу на једну област. Чији је КосМет да се наслутити собзиром на промену назива једног његовог дела – вековна српска Метохија је преименована у никад постојећи шиптарски Дукађин који јесте гранични предео према КосМету у северној Шипнији али се никада није користио за саму територију Метохије из простог разлога јер је Метохија била одувек саставни део Косова а Косово са Метохијом део државе Србије али никада Шипније. Формални разлог за преименовање српске древне Метохије у скоројевићски шиптарски Дукађин је био тај да овај топоним (Метохија) има верско-црквену конотацију (што је апсолутно тачно) а нова Југославија се гради на рационално-атеистичким основама и резонима. Међутим, да се овде радило о бајкама за предшколски узраст говори нам и чињеница да главни комунистички харамбаша Јосип Броз Тито није никада променио своје библијско име Јосип (Јозеф) у неко атеистичко као ни нпр. Фадиљ Хоџа (хоџа је муслимански свештеник). Овакве промене верских топонима у „атеистичке“ нису практиковане у католичкој Словенији и Хрватској али јесу на српском православном КосМету. Тако нпр. хрватски Крижевци нису никада преименовани у неки атеистички топоним са мађарском лексичком конотацијом.
  Dobro. A ovo ima veze sa temom ... kako???

 7. #7
  Poznat Hedonista (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Helvetia
  Poruke
  9.258
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  ima..

 8. #8
  Domaćin
  Učlanjen
  27.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.492
  Reputaciona moć
  74

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Marin55 Pogledaj poruku
  Krasnići: kosovo u sarajevu kao nezavisna država
  Politika - Pre 26 minuta
  PRIŠTINA - Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići izjavio je da će funkcioneri vlasti u Prištini prisustvovati konferenciji u Sarajevu isključivo kao predstavnici nezavisne države, piše prištinski Zeri.

  "Regionalna saradnja bez Kosova je besmislena i Kosovo na bilo kakvom okruglom stolu ili samitu može učestvovati samo kao ravnopravan učesnik sa ostalima i smatramo da će to biti slučaj i na sastanku u Sarajevu", rekao je Krasnići.
  Marinko55, to je rekao memljivi, videcemo sta na to ima da kazu organizatori skupa i kakvu ce oni da pronadju "formuli" da na skupu imaju Kosovo kao "nezavisnu" drzavu i SArbiju.

 9. #9
  Primećen član Јаре (avatar)
  Učlanjen
  25.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  938
  Reputaciona moć
  38

  Talking Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Marin55 Pogledaj poruku
  Ovaj Memli je veoma opasan covjek.Najavio je dolazak Kosovske delegacije kao neovisne drzave u Sarajevu
  Твој калибар марине.

 10. #10
  Primećen član Јаре (avatar)
  Učlanjen
  25.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  938
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio jevdokan Pogledaj poruku
  Marinko55, to je rekao memljivi, videcemo sta na to ima da kazu organizatori skupa i kakvu ce oni da pronadju "formuli" da na skupu imaju Kosovo kao "nezavisnu" drzavu i SArbiju.
  Муљви је рекао а марин потврдио, то је то, готово

 11. #11
  Veoma poznat
  Učlanjen
  10.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  43°52′S 18°25′I na 518 met nadmorske visine
  Poruke
  11.240
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Hedonista Pogledaj poruku
  Традиција шиптарског, или шћипетарског, арнаутског, арбанашког, албанског, сепаратизма на Косову и Метохији води своје корене одмах након избијања Првог балканског рата 8. октобра 1912. г
  Да се потсетимо, тада је дошло до врло брзог и ефикасног ослобађања овог дела Старе Србије (Рашка, Македонија и Косово и Метохија) од скоро поламиленијумске власти азијатског туђина, окупатора и крвника – тј. отоманских Турака који су под својом директном државноуправном влашћу држали Косово и Метохију од 1455. г. када су заузели Ново Брдо па све до јесени 1912. г. када је ову своју древну област коначно ослободила војска Краљевине Србије и реинтегрисала је у своје државно тело, тј. тамо где Косово и Метохија законски и на правди Бога и припадају. У међувремену, за време ове отоманске окупације централног дела српског државног и националног ткива још једни азијатски окупатори се појављују на тлу Старе Србије а то су кавкаски Албанци (данашњи Дагестан) који су преко Арабије и Сицилије године 1043. г. дошли на простор данашње централне балканске Албаније а од почетка 18.-ог столећа сукцесивно се са простора данашње Шиптарије насељавају уз подстрек отоманских власти на простор Косова и Метохије потискујући, тероришући и избацујући српске аутохтоне староседеоце са своје сопствене земље. Што би народна пословица рекла: „дошли дивљи и истерали питоме“.

  Тачно се зна на основу старих повеља и друге архивске грађе из српског средњег века као и на основу првог отоманског „дефтера“ (пореска књига) из 1455. г. да је процентуално шиптарски живаљ на Косову и Метохији био занемарљиво мали обзиром да је износио свега 2% и то углавном у области Ђаковице. Међутим, систематским терором над староседеоцима етничка структура на Косову и Метохији се до 1912. г. толико променила да је установљено на основу првог пописа након реинтеграције Косова и Метохије у матичну државу Србију да у овом делу Старе Србије живи читавих 50% Шиптара (у огромном броју муслимани и нешто римокатолика). Дакле, за 300 година некадашња централна област српске националне државе је етнички очишћена до пола. Остала је да се очисти друга половина. У том контексту свака промена државног статуса Космета и Метохије, тј. његово враћање у оквире државе Србије је за Шиптаре представљао смртоносни ударац за реализацију њихових великошиптарских територијално-државно-националних планова који су јасно формулисани од стране тзв. Прве призренске лиге из 1878. г. и којих се сви Шиптари придржавају све до данашњих дана као алфа и омега њихове националне политике. Мењају се само савезници у односу на тренутно геополитичко стање региона и око њега: Турци, Аустро-Угари, Италијани, Немци, комунисти, НАТО...

  Први пут у својој повесници балкански Шиптари су од Мусолинија у априлу 1941. г. добили као поклон на тацни огромну државу о којој су сањали још од Прве призренске лиге 1878. г. и коју су одмах након примања поклона почели здушно да чисте од правих власника – Срба. Тада се и скоро читаво Косово и Метохија нашло у овој марионетско-сателитској Мусолинијевој Великој Шиптарији сем свог северног дела из два разлога: 1. тамо није било Шиптара као ни данас, и 2. Немци су за себе узели рудник Трепчу и северни део Косова који гравитира према Трепчи ради експлоатације рудника. Дакле, оно што су урадили Титоисти након 1945. г. није успео да уради чак ни Мусолини: укључили су и север Косова у другу независну шиптарску државу на Балкану - тзв. Аутономну Покрајну Косово и Метохију како би и та апсолутно чисто српска косметска област заједно са остатком овог дела Старе Србије након смрти Енвера Хоџе отишла у Велику Шиптарију. До поклањања читаве косовскометохијске територије Енвер Хоџиној Шипнији одмах након рата није дошло само из једног јединог разлога: Хоџа је стао на Стаљинову а не на Титову страну након Резолуције Информационог Бироа од 28. јуна 1948. г. Дакле, чекало се да прво Хоџа умре па да се реализују и предратни и ратни планови КПЈ у вези са Косовом и Метохијом. Судбина је хтела да се Тито лично не наслади овим чином јер је умро пре Хоџе али је зато за време своје антисрпске диктатуре од 35 година урадио све да Косово и Метохија буду фактички отцепљени од Србије и првом згодном приликом припојени Шипнији. Стога и не чуди да су косметски Шиптари ни годину дана након Титове смрти почетком 1981. г. јавно и отворено масовно на улици и тражили испуњење датих обећања која је на крају реализовао уместо металца Тита швалер Бил Клинтон а верификовао тексашки ранчер Џорџ Буш Јуниор (то је онај који је након своје прве и једине председничке посете Шипнији морао да купи нови ручни сахат).
  Можемо на овом месту засигурно да тврдимо да се корени титоистичког сепаратизма косовскометохијских Шиптара налазе у одлукама тзв. Бујанске конференције са самога краја 1943. г. и почетка наредне 1944. г. Та фамозна конференција шиптарских сепаратиста у селу Бујану на територији северне Албаније трајала је читава три дана (дакле дан дуже од Другог саседања АВНОЈ-а и којом се прослављала нова 1944. г.) од 31. децембра 1943. г. до 2. јануара 1944. г. и фактички је представљала шиптарски одговор на комунистичке одлуке у Јајцу а била је нелегална, нелегитимна, дивља и шумска као и сва заседања титоистичког АВНОЈ-а и осталих партизанских скупштина. Да се потсетимо да су у Јајцу присутни комунистички депутати из свих делова Југославије сем из Србије донели одлуку да се након рата формира Федеративна Народна Република Југославија састављена од шест федералних јединица од којих су две (Црна Гора и Македонија) у етно-националном смислу директно отргнуте од Срба па и од Србије док се на другој страни стварала велика Хрватска и Словенија. Даље комадање Србије и Срба је осмишљено одвајањем Војводине и КосМета од матице. Легални владар Краљевине Југославије је детрониран а аустро-угарски каплар је сам себи пришио ни мање ни више него маршалске еполете које није имао чак ни Стаљин који је тада већ добио рат након Стаљинградске и Курске битке. Јајачким одлукама Брозов АВНОЈ је у сваком случају одредио државне границе послератне Југославије у оквиру којих се формално нашло и Косово са Метохијом што се требало пошто-пото поништити неком шиптарском пандан конференцијом на којој би наводно на основу народне воље како косметских тако и Албанских Шиптара границе послератне Југославије биле прекројене у корист Шипније. Тако је и дошло до конференцијског заседања у селу Бујану на коме су учествовали „народни делегати“ из Шипније и са Косова и Метохије уз напомену да је од 49 присутних делегата, са КосМета било само седам а које је предводио Павле Јовићевић. Овде је од круцијалне битности скренути пажњу на то да је присуство бар неколико косметских не-Шиптара (Срби и један муслиман) било преко потребно са формалне тачке гледишта како би се Бујанским одлукама дао мултиетнички кредибилитет. Из истог тог мултиетничког разлога на застави терористичке самопроглашене државе ОВК 17. фебруара 2008. г. под фирмом „Републике Косово“ се налазе шест звездица које наводно симболизују свих шест најглавнијих етничких групација на КосМету иако су сви не-Шиптари фактички протерани (укључујући и муслимане) након јуна 1999. г. тако да оне који су остали у Тачикистану а нису Шиптари можете да бројите на прсте и то једне руке али их формално за западне ТВ и новине има (успут, тих шест петокракица на плавој ЕУ-НАТО подлози у ствари представљају шест територија на које Шиптари претендују у оквиру пројекта Велике Шипније).

  Сепаратистичком заседању у Бујану су претходиле и одређене идејно-техничке припреме из којих се такође може видети шта ће бити са Косовом и Метохијом након титоистичког преотимања власти и завођења „диктатуре пролетаријата“. Тако је у новембру месецу на заседању на Шар планини одлучено да се „Обласни комитет КПЈ за Косово и Метохију“ преименује у „Покрајински комитет КПЈ за Косово и Дукађин“. Дакле, Титови Шарпланинци су овом одлуком, као прво, унапред прејудицирали статус КосМета у оквиру послератне федералне јединице Србије – од области до покрајине, и као друго, ту покрајну су и формално десрбизовали, тј. пошиптарили. Наиме, статус једне територије као покрајине је несумњиво већи и независнији од статуса области, што ће рећи да је покрајински статус далеко повољнији за сецесију у односу на позиције које обезбеђује обласни статус обзиром да су ингеренције покрајине веће у односу на једну област. Чији је КосМет да се наслутити собзиром на промену назива једног његовог дела – вековна српска Метохија је преименована у никад постојећи шиптарски Дукађин који јесте гранични предео према КосМету у северној Шипнији али се никада није користио за саму територију Метохије из простог разлога јер је Метохија била одувек саставни део Косова а Косово са Метохијом део државе Србије али никада Шипније. Формални разлог за преименовање српске древне Метохије у скоројевићски шиптарски Дукађин је био тај да овај топоним (Метохија) има верско-црквену конотацију (што је апсолутно тачно) а нова Југославија се гради на рационално-атеистичким основама и резонима. Међутим, да се овде радило о бајкама за предшколски узраст говори нам и чињеница да главни комунистички харамбаша Јосип Броз Тито није никада променио своје библијско име Јосип (Јозеф) у неко атеистичко као ни нпр. Фадиљ Хоџа (хоџа је муслимански свештеник). Овакве промене верских топонима у „атеистичке“ нису практиковане у католичкој Словенији и Хрватској али јесу на српском православном КосМету. Тако нпр. хрватски Крижевци нису никада преименовани у неки атеистички топоним са мађарском лексичком конотацијом.
  Kaži čovječe svoje mišljenje, dokle ćeš nam plasirati ovu provjerenu demagogiju...Prodaješ nam muda pod bubrege...

 12. #12
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.033
  Reputaciona moć
  370

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Pa ne bi me cudilo da sovinisticka Bosanska vlast to dozvoli. Njima je opet do rata. Hoce reprizu !!!

 13. #13
  Iskusan JESAUL (avatar)
  Učlanjen
  23.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  REPUBLIKA SRPSKA
  Poruke
  5.072
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio kaλatrava® Pogledaj poruku
  Pa ne bi me cudilo da sovinisticka Bosanska vlast to dozvoli. Njima je opet do rata. Hoce reprizu !!!


  Ne mogu dozvoliti bez saglasnosti RS-a.

 14. #14
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio hardal Pogledaj poruku
  Kaži čovječe svoje mišljenje, dokle ćeš nam plasirati ovu provjerenu demagogiju...Prodaješ nam muda pod bubrege...
  A šta ovo boldovano znači na entitetskom muslimanskom ?


  Tema,

  Pa 'de će nego u muslimaniji , svoj se svome raduje

  Dosadno i nezanimljivo kao i taj zeLJeni entitet, tamo i tako nema hrišćana i etnički totalno čista velika mahaleština

 15. #15
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.033
  Reputaciona moć
  370

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio JESAUL Pogledaj poruku
  Ne mogu dozvoliti bez saglasnosti RS-a.
  Onda ovaj laze a ?

 16. #16
  Iskusan JESAUL (avatar)
  Učlanjen
  23.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  REPUBLIKA SRPSKA
  Poruke
  5.072
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio kaλatrava® Pogledaj poruku
  Onda ovaj laze a ?
  Ha,sto je babi milo,to joj se i snilo!

 17. #17
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio kaλatrava® Pogledaj poruku
  Pa ne bi me cudilo da sovinisticka Bosanska vlast to dozvoli. Njima je opet do rata. Hoce reprizu !!!

  Koja ti je to bosanska vlast...opet nešto novo muslimanci izmislili u tom nižem teheranu


 18. #18
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.033
  Reputaciona moć
  370

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  Koja ti je to bosanska vlast...opet nešto novo muslimanci izmislili u tom nižem teheranu

  Jao pa nemoj jos ce neko pomisliti da za tebe Srebrenica nije genocid

 19. #19
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio kaλatrava® Pogledaj poruku
  Jao pa nemoj jos ce neko pomisliti da za tebe Srebrenica nije genocid

  Ti na koje misliš ne umeju da misle...nemaju čime

  Pa i nije genocid i to odgovorno tvrdim !

  p.s. Kao i međunarodni sud

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  25.05.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  234
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio JESAUL Pogledaj poruku
  Ne mogu dozvoliti bez saglasnosti RS-a.
  Pa RS nije ni pozvana da prisustvuje, ona može da bude na nekom skupu ranga regionalnih provincija sa npr. Vojvodinom, Brčko distriktom i sl.

 21. #21
  Domaćin
  Učlanjen
  01.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sandzak
  Poruke
  4.971
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio SANDRINAbg Pogledaj poruku
  A šta ovo boldovano znači na entitetskom muslimanskom ?


  Tema,

  Pa 'de će nego u muslimaniji , svoj se svome raduje

  Dosadno i nezanimljivo kao i taj zeLJeni entitet, tamo i tako nema hrišćana i etnički totalno čista velika mahaleština
  Sandrina, jel ti to nama opet nabacujes propali projekat Karlovac - Virovitica?

 22. #22
  Veoma poznat Mitternachtsträumer (avatar)
  Učlanjen
  28.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pale, Srpska / Wien, Österreich
  Poruke
  12.795
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  171

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Marin55 Pogledaj poruku
  Krasnići: kosovo u sarajevu kao nezavisna država
  Politika - Pre 26 minuta
  PRIŠTINA - Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići izjavio je da će funkcioneri vlasti u Prištini prisustvovati konferenciji u Sarajevu isključivo kao predstavnici nezavisne države, piše prištinski Zeri.

  "Regionalna saradnja bez Kosova je besmislena i Kosovo na bilo kakvom okruglom stolu ili samitu može učestvovati samo kao ravnopravan učesnik sa ostalima i smatramo da će to biti slučaj i na sastanku u Sarajevu", rekao je Krasnići.
  Ne vidim pravni osnov za tako nešto.

  Prvo što Bosna ne priznaje Kosovo, drugo što bi Srbi u BiH blokirali sve institucije u znak bojkota.

  Dakle, mokri Memlijevi snovi.
  gialla come er sole
  rossa come er core mio

 23. #23
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pančevo
  Poruke
  199
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Mrdaywalker Pogledaj poruku
  Sandrina, jel ti to nama opet nabacujes propali projekat Karlovac - Virovitica?
  i oguvin

 24. #24
  Ističe se
  Učlanjen
  18.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Σερβίας
  Poruke
  2.891
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Marin55 Pogledaj poruku
  Krasnići: kosovo u sarajevu kao nezavisna država
  Politika - Pre 26 minuta
  PRIŠTINA - Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići izjavio je da će funkcioneri vlasti u Prištini prisustvovati konferenciji u Sarajevu isključivo kao predstavnici nezavisne države, piše prištinski Zeri.

  "Regionalna saradnja bez Kosova je besmislena i Kosovo na bilo kakvom okruglom stolu ili samitu može učestvovati samo kao ravnopravan učesnik sa ostalima i smatramo da će to biti slučaj i na sastanku u Sarajevu", rekao je Krasnići.
  Samo neka sa Sarajevo igra sa kosovom, tako ce nezavisna drzava biti i Srpska

 25. #25
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: kosovo u sarajevu kao nezavisna država

  Citat Original postavio Mrdaywalker Pogledaj poruku
  Sandrina, jel ti to nama opet nabacujes propali projekat Karlovac - Virovitica?

  Što propali ?

  Ko čeka - dočeka

Slične teme

 1. Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 24.11.2011., 19:12
 2. Severna Srbija kao nezavisna država?
  Autor Schutz u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 30.03.2009., 18:53
 3. Nezavisna drzava Herceg Novi
  Autor 111111 u forumu Politika
  Odgovora: 49
  Poslednja poruka: 16.10.2008., 19:43
 4. Kosovo - NATO država, Srbija - GASPROM država
  Autor Iron Lord u forumu Politika
  Odgovora: 83
  Poslednja poruka: 20.10.2007., 16:42
 5. Nezavisna drzava Beograd
  Autor qwertyuiop u forumu Beograd
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 04.07.2007., 16:06

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •