ANTIHRIST - 2012
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 54

Tema: ANTIHRIST - 2012

 1. #1
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano ANTIHRIST - 2012

  Јeромонах Никодим Богосављевић
  ОТКРИВАЊЕ ОТКРИВЕЊА

  Символички и алегоријски језик виђења, које је Св. Јован Богослов записао у Откривењу, полако али сигурно бива растумачиван стварношћу и догађајима око нас, и могућност да се „тајна безакоња“ у њему описана, разоткрије и покаже у потпуности управо пред нашим очима, постаје све извеснија.
  Ово се односи на глобални политички систем Новог светског поретка (НСП), чије се уобличавање приводи крају, чини се да је позната и хронологија последњих догађаја – непознаница остаје једино још идентитет „сина безакоња“ – антихриста. На овом су се послу „откривања“ Откривења заједнички удружила пророчанства и тумачења древних православних и нарочито новијих, руских светитеља, сабрана у књизи Русија пред Другим доласком (С. Фомин, Россия перед Вторым Пришествием, Москва 1998), и рад савремених хришћанских посленика на Западу, чија су филмска разобличавања тајних друштава и владара света доступна на интернет галаксији. Њима смо за разматрање теме „последњих догађаја“ прикључили још и књигу м. Максима, игумана ман. Св. Козме Етолског у Коринту, „Антихрист је стигао – 1983-2013“ (Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013, Атина 2006), заснованој на делима Светих Отаца.


  Летимичним прегледом интернет галаксије може се свако уверити да свет живи у предапокалиптичкој грозници. На свим језицима све врви од сајтова, чланака, видео клипова, расправа на форумима о катаклизми која је најављена за 21. 12. 2012. годину. Повезује се са крајем света који је најављен у календару Маја, као и другим религијама и култовима, затим се помиње приближавање планете из друге галаксије, а неки астрономи говоре да за тај дан, због највећег приближавања Сунцу, постоји велика могућност измене магнетних полова на земљи, па чак и њеног искакања из система. Очигледне су две чињенице: 1. да је главна намера власника интернет галаксије да на читавој земљи посеју страх; 2. да је његов врхунац везан за датум који није случајно изабран. Ширење страха по планети, које је почело још од рушења Светског трговачког центра у Њујорку, везано је за кључну тему нашег чланка – за неопходност читавог човечананства да има један глобални систем управљања и заштите, оличен у једној Светској влади и једном председнику, који ће уједно бити и избавитељ – месија, христос, бог, тј. антихрист.


  Пет видео клипова, делови педесет петоминутног филма Апокалипса 2012: Илуминати и тајни план НСП (Apocalypse 2012 : Illuminati and the Secret NWO Plan, https://www.youtube.com/watch?v=FjqkOEYJxdw) говоре о мотивима, циљевима и роковима илумината у вези стварања НСП. У њима се најпре може сазнати да илуминати (просветљени) за основу свог култа имају обожавање планете Венере, односно древних божанстава – Иштар у Вавилону, Изиде у Египту и Венере у Риму. То су биле богиње љубави и рата. Венера је „Јутарња звезда“, „Вечерња звезда“, на словенском Деница, наша звезда Даница, односно, Луцифер, Εωσφόρος, Светлоносац - Сатана. Датуме за објављивање етапа стварања НСП илуминати узимају астрономске циклусе везане за Сунце, Земљу и Венеру. У вези Сунца они прате циклус тзв. сунчаног максимума, појаве највећег броја сунчаних пега, који се јавља сваке 11-те године. Тако је Џорџ Буш старији објавио почетак стварања НСП управо на дан сунчаног максимума 11. 09. 1990. Тачно 11 година касније, поново на дан сунчаног максимума, срушене су Куле близнакиње у Њујорку – 11. 09. 2001., као чин символичног рушења старог и почетак зидања Новог поретка (Д. А. Пастор, Чудније од фантазије, http://www.scribd.com/doc/209659/Dr-Alb ... ski-Centar). Тада је отпочело ширење страха по читавој планети чувеном објавом рата тероризму, заправо, установљавањем институционализованог, државног тероризма. Тачно 11 година касније, 2012. најављен је завршетак зидања НСП – Нове Вавилонске Куле, али овога пута заказаног за 22. 12., дан који по календару Маја представља крај света. У преносном значењу тај дан је изабран као крај старог и почетак новог света, и то на дан после зимске краткодневице, као симолични почетак уношења светлости Новог поретка у мрак пређашњег беспоретка. (Као помоћ у одгонетању ко је тај „светлоносац“ могу нам послужити речи сатанисте Алберта Пајка, писца књиге Морали и догма, 1871.: „Луцифер, Светлоносац! Чудно и тајанствено име за духа таме! Луцифер, Син јутра! Да ли он носи светлост? Не сумњајте у то!“; Р. Петерсон, Масонерија, Завера против хришћанства, Београд 2005, 124). Сложеном комбинацијом датума изласка Венере и календара Маја добијају се датуми на које су темпирана рушења Кула близнакиња у Њујорку, почетак рата у Ираку, бомбашких акција у Мадриду и Лондону, претњи Бин Ладена Европи и референдум ЕУ у Ирској…


  Претпоставља се, дакле, да ће 22. 12. 2012. године бити формирано и уведено ново уређено човечанство састављено од 10 унија, са Светском владом, светском војском (НАТО), могуће светским председником и главним градом Јерусалимом, како је то још 1973. године у Римском клубу зацртано.


  Овде долази до подударања есхатологије илумината са јудејском, кабалистичком месијанском есхатологијом. Према овој последњој након 6000 година наступиће месијанска ера. Пошто јеврејски календар тренутно броји 5769. годину, то значи да њихова 6000. пада по нашем календару 2240. године. Међутим, према А. Дугину кабалистичка месијанска ера је започела већ 1990. године (Мессианство каббалы, http://www.arctogaia.com/public/zohar.htm). Јудејски месија треба да ослободи Јевреје из ропства и да створи хиљадугодишње царство овде на земљи, у коме ће им бити подређене све гоје.


  Не треба да чуди да се задњовременски поступци политичке окултне (сатанистичке) олигархије поклапају са јудејском есхатологијом, јер су први, заједно са свим другим тајним организацијама, светским банкарским системом и медијима у служби других још од 18. века па на овамо. Велика је вероватноћа, дакле, да ће од 2012. године свет ући у последњу фазу свога постојања. Остаје нејасно само да ли ће тада бити изабран и устоличен први и последњи председник УН, или ће тада почети кампања за његов избор. Ово је врло битна ствар јер је са доласком антихриста, према сведочанствима Отаца, повезано избијање Трећег светског рата. Познато је, наиме, да ће тај рат и бити изазван ради тога да се читаво човечанство принуди да завапи за једним светским владаром. Преп. Лаврентије Черниговски о томе говори овако: „У последње време у аду више неће бити демона. Сви ће бити на земљи и у људима. Биће страшне невоље на земљи, чак ни воде неће бити. Затим ће избити светски рат. Биће тако снажних бомби да ће гвожђе горети, камење ће се топити. Огањ и дим ће се дизати до неба. И земља ће изгорети. Остаће врло мало људи, и тада ће почети да вичу: ‘Доле рат!’ И ‘Хоћемо једног цара!’“ (Свети Лаврентије Черниговски, На дверима вечности, Образ светачки, Београд 2004, 130). Познато је такође да ће владавина антихриста трајати седам година и биће подељена на два дела од по 3, 5 година: прва фаза ће бити његова кампања за председништво над целим светом, а друга следи одмах по избору за председника света, односно, зацарењу у обновљеном храму у Јерусалиму, где ће се он прогласити за бога, како је то описано у Откривењу. Дакле, ако је намера кројача судбине света да већ 2012. НСП има председника онда треба рачунати са јавном миротворачком активношћу антихриста већ од следеће, 2009. године, а полугодишњи рат у коме треба да погине 2/3 човечанства, негде у периоду 2009-2012. година. Онда би у том случају крај света, тј. Други долазак Христов могао бити 2016. године. Уколико је планирано да се од 2012. године отпочне са кампањом за избор председника УН, тј. НСП, онда се све помера за 3-3,5 године. 2. #2
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Са овим су сагласне савремене Божије објаве у Русији. Најпре је још 1939. године преп. Серафим Вирицки говорио да ће обнова православља у Русији трајати око 15 година и да ће након тога доћи антихрист: „Наступиће такво време када ће у Русији бити необични процват. Отвориће се многи храмови и манастири, да ће и странци долазити к нама и примити крштење. Но, то неће бити задуго, на 15 година, а потом ће доћи антихрист“ (Россия перед Вторым Пришествием II, 334). Почетак обнове православне Русије је повезан са виђењем једне побожне Рускиње којој се на празник Покрова 1998. године јавила Мајка Божија и показала јој икону каква треба да се наслика. Икона је насликана у Сретењском манастиру, названа је Васкрсавајуће Православље, и када је донесена у Дивејево, монахиње су рекле: „Атонски старци су предсказали: ‘Када се појави Пресвета Богородица у белом, тада ће почети обновљење Русије’“. Дакле: 1998/9 + 15= 2013/4. година.


  О. Максима је заинтересовала једна тв расправа под насловом „Шта се крије у вези деце '83“, приказане 10.12.2005. године на грчком тв каналу Алтер. Ту је изнесено да су у вези деце рођене у априлу 1983. у Грчкој извршене три анкете: 1983, 1990. и 2000. год., и слична испитивања су вршена у Енглеској, Данској и Финској, у склопу програма који је назван „Биолошка, клиничка и генетичка својства која унапређују телесно и психичко здравље“. Претпоставку да је у питању датум рађања антихриста о. Максим је потврдио резултатима сложених рачунања које за основу има поређење Навуходоносора са антихристом, које је овде немогуће изложити, али оставља утисак уверљивости. Овоме прикључује тумачење Господњих речи о томе да се треба учити од смокве: „А од смокве научите поуку: Када се гране њене већ подмладе и олистају, знате да је близу лето. Тако и ви кад видите све ово, знајте да је близу пред вратима“ (Мт. 24, 32-33). Пошто је реч о истој оној смокви на којој Господ није нашао плода и проклео је и она се осушила (Мт. 19, 21), а која се тумачи као јеврејски народ, онда, по о. Максиму, поновно пуштање пупољака ове смокве треба повезати са поновним оснивањем јеврејске државе 1948., а њено олиставање са заузимањем Јерусалима 1967. године. Коначно, своје тврдње да је антихрист рођен априла 1983, за јеврејску Пасху, да ће се, подражавајући Христа, јавно појавити са око 30 година 2012/3. године, да ће владати до 2018/9., он потврђује тумачењем пророштва Св. Козме Етолског: „Доћи ће жуђени када дођу два лета и две Пасхе заједно“. О. Масим сматра да се ово пророштво светог односи на Христа, и да су „два лета“ поремећена клима задњих година, када ће Св. Илија поново са Енохом (по о. Максиму са Св. Јованом Богословом) доћи да разобличава антихриста од самог почетка његове појаве, и када ће пророк затворити небо и киша неће падати задњих седам година. Две Пасхе су када Благовести падну на Васкрс. То ће се догодити, рачунајући наравно по старом календару, управо 2018. године, када Благовести падају на Велику Суботу и по типику се пребацују на Васкрс.


  Видимо, дакле, да су се три разнородна извора поклопила у наговештавању могуће хронологије последње етапе постојања човечанства: видео филмови сајта Св. Бригите указују на 22. 12. 2012. као датум објаве НСП, пророчанства савремених руских светитеља говоре о процвату православља у Русији које ће трајати до времена појављивања антихриста 2012/3. године, а о. Максим у Грчкој говори о појави антихриста отприлике у исто то време, да би након 7 година уследио и Други долазак Христов – 2018/9. године.


  Са доласком антихриста везана је обнова храма у Јерусалиму и вероватно проглашавање овог града за престоницу света. Код јудејаца поново влада месијанска грозница каква је владала уочи Оваплоћења Сина Божијег, што потврђују одговарајући сајтови. Извршене су све припреме за обнављање јерусалимског храма: положен камен темељац, исклесано сво камење, припремљени предмети за обред, обновљено свештенство, почело се са васпитавањем деце која ће кад одрасту прислуживати храму – чека се само онај који ће храм за три дана обновити и засести у њега као цар и бог – лажни месија – антихрист, о чему Христос говори као „гнусоби опустошења“ (Мт. 24, 15). Дакле, у лажни храм треба да заседне лажни месија, тј. у сатанску зборницу треба да се зацари сатана, који ће се претходно уселити у антихриста.


  Једино се посматрана из овог угла могу објаснити тренутна повезивања свих светских територијалних, економских, имформационих, религијских и контролних система у свету. Када читав свет буде повезан, уједињен и умрежен у чврсте и непокидиве нити ових мрежа, тада ће, према пророштвима Светих Отаца, избити Трећи светски рат, у чијем јеку ће се предложити уједињење човечанства под једним владаром, а као једино решење и једини кандидат биће понуђен „човек безакоња“ – антихрист, који ће себе приликом зацарења у Јерусалиму објавити као месију, тј. прогласити се за бога.


  Са јерусалимским објављивањем антихриста за месију, тј. за бога, везано је пуштања сатане из бездана на кратко време, и његово усељавање у антихриста. По некима оно ће се извршити још приликом зачећа или одмах по рођењу, међутим, ми сматрамо да ће се оно извршити у време око самог зацарења антихриста. Само је смирени Син Божији могао толико да се унизи и да биде зачет у утроби Дјеве, да буде положен у јасле и повијен у пелене, да дозволи обрезање, да расте као дечак и младић итд, итд. Горди сатана ништа од тога не може да истрпи нити да дозволи. Он не може ни да лицемерно глуми миротворца и хуманисту током три и по године, када ће антихрист угађати и додворавати се човечанству, не би ли га оно прихватило за свог владара. Горди сатана може само да прихвати да му се поклоне као богу. И управо ће тада, после зала трећег светског рата и највећег греха одрицања хришћана (међу њима и великог броја православних) од Христа и прихватање антихриста за месију и бога, сатана задобити власт над човечанством, и од стране Свемоћног, али праведног Бога, биће пуштен на кратко време и уселиће се у антихриста, чиме ће отпочети три и по годишња страховлада „каква није била од постанка света до сада, нити ће бити“ (Мт. 24, 21). Дакле, када се обнови „сатанско збориште“, које, по веровању, јудејаца може обновити само месија, јер они пре очишћења не могу ступити на Гору храма, тада ће у њега засести антихрист и у њему сатана.


  Са овим је сагласно и пророчанство преп. Лаврентија Черниговског, који је о усељавању сатане у антихриста говорио два пута: 1. „Антихрист ће бити син блудне девојке – Јеврејке из дванаестог колена блудника. Већ као дете биће веома паметан и способан, а нарочито од тренутка када као дванаестогодишњи дечак, шетајући са мајком по врту, сретне сатану, који ће изићи из самог бездана и настанити се у њему. Дечак ће уздрхтати од страха, а сатана ће рећи: ‘Не бој се, ја ћу ти помагати’. И од тог детета ће у људском обличју израсти антихрист“; 2. „Када се у царском плашту [антихрист] буде возио у кочијама и дође до врта, изићи ће да прошета по врту размишљајући како да уреди своје царство. Одједном, отвориће се бездан, појавиће се вода, из воде ће неко изронити и њему ће се учинити да је стао иза њега. Осврнуће се и угледаће страшну наказу и од страха ће вриснути. У тај мах у њега ће се уселити демон и он ће од тада постати антихрист. Још раније, баћушка је говорио: ‘Антихрист ће се устоличити у Јерусалиму, тамо ће сести на престо. Сада је Денница [сатана] свезан у аду, Господ ће га одвезати и он ће се уселити у цара - антихриста’. Јереји о. Никифор, о. Григорије и протој. Василије (Ганзин) приметише да је баћушка другачије о томе говорио једном другом приликом. Он им одговори: ‘Оци и браћо, ви једно не знате и не разумете: ја не говорим само о Русији, него о читавом свету. Моје речи су истините и открио ми их је Дух Свети по благодати’“ (Свети Лаврентије Черниговски, На дверима вечности, Образ светачки, Београд 2004, 105, 130). Дакле, још су тада јереји приметили да је о усељавању сатане у антихриста преп. Лаврентије говорио два пута, и њима је било нелогично да се сатана два пута усељава у једног истог човека. Сматрамо да се из претходно наведених разлога ова два, на први поглед противречнa места могу схватити на начин да ће се у дванаестогодишњег антихриста уселити неки од виших демона, који ће му својом силом помоћи да чини чудеса и тако дође до светске власти, а у Јерусалиму, у већ зацареног антихриста сами сатана, који ће му дати још већу силу зла.


  Хронологија свега горе реченог нам се чини сасвим вероватном. Наша намера је да их широј јавности изнесемо на увид као једно опште, начелно упозорење, са молбом да се о њима трезвено расуди, да би се донело саборно мишљење Православне цркве, јер је још у С. Завету речно да је мудрост у савету многих, тј. свако појединачно мишљење се проверава у сабору и од њега добија печат пуноважности. Ова хронологија, међутим, умногоме зависи од нас православних хришћана. Само ми имамо од Бога дату силу да задржавамо потапање света у море зла. Та сила се зове благодат Св. Духа, која борави у Православној Цркви и која се стиче и увећава путем молитве, поста, покајања, исповедања и Св. Причешћа. Када та брана попусти, свет ће кроз пакао, који ће из бездана изаћи на земљу, доћи свом крају – Ономе Који је за Себе рекао „Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи, Почетак и Свршетак“ (Откр. 22, 13) – Господу, Творцу, Спасу и Судији нашем Исусу Христу.

  http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=1&t=5283&p=73831#p73831
  http://borbazaveru.info/content/view/422/28/

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  06.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.329
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  kako vas ne mrzi da pisete ovoliko?? mene mrzi i da citam,nisam ni procito........

 4. #4
  Domaćin zeljko612 (avatar)
  Učlanjen
  15.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nigde, a opet svuda.
  Poruke
  4.204
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  pa ides copy i paste i cas napises xD

 5. #5
  Veoma poznat Akay (avatar)
  Učlanjen
  21.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Млечни пут
  Poruke
  10.963
  Reputaciona moć
  640

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Aztec King Pogledaj poruku
  kako vas ne mrzi da pisete ovoliko?? mene mrzi i da citam,nisam ni procito........
  c/p school.
  Буди промена коју желиш да видиш у свету.

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  15.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  2010 godina promene - kad na vrbi rodi grožđe!
  Poruke
  143
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Smarate sa tom 2012 godinom! normalna godina kao i svaka druga samo što je prestupna ništa drugo čudno nema u vezi nje!

 7. #7
  Domaćin Maximy (avatar)
  Učlanjen
  01.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Düsseldorf , Deutschland
  Poruke
  3.233
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Made in Serbia Pogledaj poruku
  Smarate sa tom 2012 godinom! normalna godina kao i svaka druga samo što je prestupna ništa drugo čudno nema u vezi nje!
  Pametno receno
  "Look at me. Look at me. Look at how large the monster inside of me has become."

 8. #8
  Poznat G.H.O.S.T. (avatar)
  Učlanjen
  26.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sexi mahala
  Poruke
  7.805
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Ma, i njega cemo da srokamo...Nista sto tetka ne moze da resi...
  Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

 9. #9
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  - Sledeća strofa 19 kao da je viđena na CNN-u: "/ baciše prah na glave svoje, i povikaše plačući i ridajući, govoreći: jao, jao, grade veliki u kome se obogatiše svi koji imaju lađe na moru od bogatstva njezina, jer u jedan čas opustje!" Pogledajte još jednom ove jezive slike sa CNN-a i ove stotine njujorških građana posutih pepelom i prašinom koji užasnuti od straha i šoka tumaraju po mraku Menhetna u sred sunčanog dana! U strofi 20 dalje se tvrdi: "Veseli se nad njim, Vavilonom, nebo i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokoja sud vaš na njemu." Ovde opet treba biti vrlo oprezan. Svi oni koji još uvek smatraju da je Bog poslao teroriste na STC, neka radije pogledaju sledeći snimak ove "zamrznute" fotografije. Na ekranu se pojavi oblak crnog dima kako kulja iz prvog ^paljenog nebodera. Odjednom snimak se "zamrznu" a na njemu ;e pojavi glava neke rugobe zaista slične đavolu.
  - Ovo su izdvojeni snimci dima koji kulja iz prvog nebodera ~ objasni Melani. - A na ovom zamrznutom filmskom kvardatu, Jasno se vidi đavolova glava u dimu jednog od tornjeva. Naravno, do formiranja ove glave moglo je doći i slučajno, kao što se često u oblacima mogu razaznati glave ljudi ili životinja. Da se Bog zaista slaže sa ubistvom tih nesrećnih službenika, onda bi se u tom dimu pojavio oblik nekog velikog anđela. Međutim, raža? naju se samo dve glave nekih nakaznih utvara. Čuveni američ^ pisac strave i užasa, Edgar Alan Po, ovako je formulisao zlo i zlo. čince: "Ubice i zločinci imaju u sebi nezadrživ nagon da nekom \ priznaju svoje nedelo ili da se pohvale svojim odvratnim činom." Ove piščeve reci tako se jasno ogledaju u figuri đavola koji se kezi iz dima STC-a. Sve snimke možete pažljivije prostudirat! na vašem kompjuteru ako potražite vebsajt:
  >www.nycstories.com/places/911/folklore/125. htm<
  Uslediše jezivi snimci dela Menhetna koji se jedva nazire ispod debelog prekrivača dima i prašine.
  - U strofi 23 prorok Jovan zloslutno zaključuje: "I vidjelo
  žiška neće se više svijetliti u tebi", (Kuli vavilonskoj), - naznači
  Melani, - "jer trgovci tvoji bijahu boljari zemaljski, jer tvoijem
  čaranjem prevareni biše svi narodi. "
  Melani zatvori debelu Bibliju pred sobom i pogleda po auditorijumu.
  - Strašna vizija budućnosti! Taj deo Menhetna zaista više
  ne svetli noću milionima sijalica. Tamo je sada mrak, a na mestu
  na kojem je stajalo desetak velikih zgrada, nalazi se 16 prekopanih
  i opustošenih akri*. Nedavno je odlučeno da se ti neboderi tamo
  više ne obnove u svom prvobitnom obliku. Zidaće se nešto drugo.
  Melani se tu osloni rukama na govornicu, pa im se obrati privatnom primedbom:
  - Poznato je da su se pored miliona svetskih Muslimana, i mnogi drugi ljudi otvoreno veselili, pa čak i slavili, kada je srušen STC. Ja mogu da zamislim gorčinu i ljutnju nekih od tih građana na Sjedinjene Države. Nije tajna da su američke administracije počinile puno političkih grešaka, nepravdi, pa i ratnih zločina prema
  - engleska mera za površinu, = 4840 kvadratnih jardi (4047
  * Akr (eng. acre) m2) - Prim. red. ekima od tih država. Ali, dolazi vreme kada će svako odgova-ati za svoja rdava dela. Ja samo želim da vas podsetim da ni •edan od onih pobijenih 3.000 američkih građana nije kriv za američka bombardovanja raznih zemalja, ili za odmazde Izraela na palestinske gradove i naselja. U pitanju su pravilne ili pogrešne odluke svetskih ili oblasnih vlada. Zašto onda kažnjavati nedužne službenike banaka i trgovačkih kompanija, ili još gore, radovati se njihovoj smrti? Ja nisam prorok, ali mogu sa sigurnošću da vam tvrdim da ni jedan od onih koji se raduju tragediji drugih, neće videti ni Boga ni Isusa ukoliko na vreme ne ispravi svoje pogrešno mišljenje. Ti ljudi još uvek imaju vremena da se pokaju, da se postide i zamole ga za oproštenje. Bez obzira šta nam drugi radili, stalno imajmo na umu daje Bog obećao: "Osveta je moja!" Zbog toga je Isus sišao sa neba da nas upozori da se odreknemo osvete, jer On je najbolje znao u kakvu strahotu odlaze duše onih koji umiru sa smrtnim grehom, pakošću, ili mržnjom u srcu!
  Melani duboko udahnu pa ih sve obuhvati jednim širokim
  pogledom.
  - Na kraju se moramo upitati: Šta je sledeće? To samo Bog tačno zna, ali nam je svejedno ostavio pomenute predznake opisane u Bibliji. Sudeći po redosledu Otkrovenja, poslednjeg biblijskog proročanstva, posle pada velikog Vavilona, još dolaze "velike nebeske pojave" - podvuče ona važnost ovih reci. - Šta bi to moglo da znači, sem da će se uskoro "otvoriti nebesa", odnosno prolaz između naše dve paralelne dimenzije. Svi oni koji su se do tog trenutka opredelili za Boga, biće odvojeni i nastaviće da žive u hiljadugodišnjem carstvu Isusovom. Oni drugi, koji su svoje duše Prodali đavolu, pripašće onom za čije zle interese su celog života radili. A đavolu se veoma žuri da prikupi što više tih prodanih duša, jer mu od njihove duhovne energije ovisi dalja egzistencija. ^1 milioni izgubljenih duša su đavolu i njegovim demonima jedini izvor životne energije. A kada konzumira sve te duše i preostal demone, đavo će i sam ispariti u konačno ništavilo. U svemiru & opet vladati red i mir, a uživaće ga oni koji su u Boga verovalj" poštovali njegove zakone.
  Melani još jednom rastvori Bibliju na drugom označenom mestu.
  - Ovako nam prorok Mateja opisuje te velike nebeske pojave: "Jer će biti nevolje velike, kakve nije bilo od postanka sveta do sada, niti će je biti. Tada koji bude u Judeji, neka bježi u gore, a koji bude na krovu da ne silazi uzeti što mu je u kući. I koji bude u polju da se ne vraća natrag uzimati haljine svoje. I da se ti dani ne skrate, niko ne bi ostao, ali izabranih radi, skratiće se ti dani. I odmah će po nevolji tih dana sunce pomračiti i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba spasti i sile nebeske se pokrenuti, l tada će se pokazati znak sina čovječjeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom. Zaista vam kažem, ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne dogodi". Pod "naraštajem" se podrazumeva ova naša civilizacija, za koju se smatra da je stara oko 6.000 godina. Znači, prema svim ovim znacima, dolazi nam neki kraj. Ali kakav? Šta je to što će zauvek izdvojiti dobre od zlih?
  Melani dade znak onom mladiću da pusti novi video. Na ekranu se pojavi neka ogromna masa kako srlja tamnim svemirom u susret Zemlji.
  - Mnogi smatraju da je u pitanju kataklizma koja je već zbrisala carstvo dinosaurusa, odnosno novi udar gigantskog aste-roida. Nedavno je objavljeno da se naša planeta našla na putu "kiše asteroida" koji su se iznenada pojavili iz dubine svemira. Ovo se mora pravilno razumeti, jer asteroidi su premala nebeska tela da bi se otkrili pre no što stignu bliže našem sunčevom sistemu, odnosno našim optičkim uređajima za osmatranje.


  Na ekranu se pojaviše snimci spektakularnih sudara neko-^o velikih asteroida sa planetom Jupiter.
  - Posmatrate sudare ovih nekoliko asteroida sa planetom
  Jupiter. Oni su izazvali eksploziju jačine milion hidrogenskih bombi.
  Zamislite njihovu energiju da su slučajno promašili Jupiter i uda-
  rili u našu planetu!
  Melani ih ostavi s ovom neprijatnom mišlju nekoliko trenutaka. Za to vreme na ekranu su se redale izabrane scene iz nekoliko naučnofantastičnih filmova o smaku sveta. Jedan stariji muškarac iz sredine dvorane podiže ruku. Devojaka s mikrofonom mu odmah priđe.
  - S obzirom da ovde ima i ljudi iz naučnih krugova, molim
  vas objasnite nam na osnovu kakvih činjenica ste došli do tako

 10. #10
  Veoma poznat Džek svih zanata (avatar)
  Učlanjen
  28.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Džek in da haus
  Poruke
  13.816
  Tekstova u blogu
  32
  Reputaciona moć
  317

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Stvarno, te teme o 2012 na pasija preskakala. Samo plase sa tim labilne umove.

  Drugo, autor teme ocito nema pojma da niko, niko ziv ne cita ogromne postove, narocito ne tudje.
  Mislim, ako nije u stanju svojim recima da iskaze svoj kont, onda i nije vredan citanja i razumevanja.
  Moj Kung Fu je jači od tvog Kung Fua!

 11. #11
  Aktivan član DaRkGuitaRist88 (avatar)
  Učlanjen
  12.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ni na nebu ni na zemlji...
  Poruke
  1.469
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Ctrl_Alt_Elite Pogledaj poruku
  Ma, i njega cemo da srokamo...Nista sto tetka ne moze da resi...
  Nista ne brinite ja sam taj koji je predodredjen da ga roknemDDD

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Sal Pogledaj poruku
  Stvarno, te teme o 2012 na pasija preskakala. Samo plase sa tim labilne umove.

  Drugo, autor teme ocito nema pojma da niko, niko ziv ne cita ogromne postove, narocito ne tudje.
  Mislim, ako nije u stanju svojim recima da iskaze svoj kont, onda i nije vredan citanja i razumevanja.
  Videces ti kad se ispred tebe 2012. pojavi Schwarzeneger i kaze: "Come with me if you want to live...".

 13. #13
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Stvarno, te teme o 2012 na pasija preskakala. Samo plase sa tim labilne umove.
  Onaj ko se plasi i ne treba da doli ovde. Evo cvujem da dosta njih skeptika sanja kako ih otimaju vanzemaljci ili smak sveta.
  Mozda da predhodno stavim upozorenje - NIJE ZA PLASLJIVE

  Drugo, autor teme ocito nema pojma da niko, niko ziv ne cita ogromne postove, narocito ne tudje.
  Apsolutno me ne zanima da li ce neko da cita. Ako mu se ne cita ne mora ni da cita a ako nije citao ne mora ni da ucestvuje u temi( kao npr ti)
  Mislim, ako nije u stanju svojim recima da iskaze svoj kont, onda i nije vredan citanja i razumevanja.
  Ovde je rec o nekoj vrsti prorocanstva i nemoj tu da mesas babe i zabe i ostale zivotinje a i ljude.

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Ovde je rec o nekoj vrsti prorocanstva i nemoj tu da mesas babe i zabe i ostale zivotinje a i ljude.
  Jeste, i jos da se naglasi da ovo nije prorocanstvo neke bezube babe...

 15. #15
  Zainteresovan član zubcanik razuma (avatar)
  Učlanjen
  19.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  planet earth
  Poruke
  191
  Reputaciona moć
  33

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Sal Pogledaj poruku
  Stvarno, te teme o 2012 na pasija preskakala. Samo plase sa tim labilne umove.

  Drugo, autor teme ocito nema pojma da niko, niko ziv ne cita ogromne postove, narocito ne tudje.
  Mislim, ako nije u stanju svojim recima da iskaze svoj kont, onda i nije vredan citanja i razumevanja.
  zaista, aj neka se javi ko je procitao sve ovo.

  skrati to u par recenica i reci u cemu je poenta.
  ableton live artist

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio zubcanik razuma Pogledaj poruku
  zaista, aj neka se javi ko je procitao sve ovo.

  skrati to u par recenica i reci u cemu je poenta.
  Ne moze da se skrati u par recenica, jer kao sto covek rece, to je prorocanstvo, i svako ga tumaci na svoj nacin... A da bi tumacio, moras da procitas...

 17. #17
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  u tami svoje prazne glave
  Poruke
  1.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Ukratko, govori se o vremenu dolaska laznog mesije, antihrista na presto i razaranjima koja ce se dogoditi za vreme njegove vladavine...

 18. #18
  Iskusan
  Učlanjen
  25.02.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  5.723
  Reputaciona moć
  124

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio zubcanik razuma Pogledaj poruku
  zaista, aj neka se javi ko je procitao sve ovo.
  Ja jesam.

  Tekst je prekinut. Molim autora da postavi nastavak.

 19. #19
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Na ekranu se pojaviše snimci spektakularnih sudara neko-^o velikih asteroida sa planetom Jupiter.
  - Posmatrate sudare ovih nekoliko asteroida sa planetom
  Jupiter. Oni su izazvali eksploziju jačine milion hidrogenskih bombi.
  Zamislite njihovu energiju da su slučajno promašili Jupiter i uda-
  rili u našu planetu!
  Melani ih ostavi s ovom neprijatnom mišlju nekoliko trenutaka. Za to vreme na ekranu su se redale izabrane scene iz nekoliko naučnofantastičnih filmova o smaku sveta. Jedan stariji muškarac iz sredine dvorane podiže ruku. Devojaka s mikrofonom mu odmah priđe.
  - S obzirom da ovde ima i ljudi iz naučnih krugova, molim
  vas objasnite nam na osnovu kakvih činjenica ste došli do tako
  katastrofalnog scenarija?
  - Na osnovu lansiranja jedne manje sonde koju je NASA
  nedavno poslala na jedan od obližnjih asteroida, "svega" 800 metara
  u prečniku. Sonda se uspešno spustila i bez problema poslala na
  zemlju TV slike svoje okoline. Odmah sam se upitala; kakav razlog
  se krije iza ove skupe operacije? Kome trebaju slike mrtvog gvoz
  denog asteroida u obliku krompira? Očigledno onima koji se pri
  premaju da u slučaju nužde pošalju na dolazeći asteroid nekoliko
  hidrogenskih bombi i pokušaju ga silinom eksplozije svratiti sa
  njegove smrtonosne putanje. Ovaj događaj mi je bio jasan znak da
  se očekuje sudar sa nekim od tih astreroida, mada se do zadnjeg
  časa neće znati sa kojim i koje veličine. Onda je usledilo nekoliko
  "promašaja", o kojima su novine naširoko pisale. U proleće 2002,
  pored Meseca je proleteo asteroid prečnika 400 metara. Daje nekim
  slučajem udario u London, kažu da bi uništio dobar deo Evrope.
  U leto 2002. između Zemlje i Meseca projurio je jedan još veći,
  u obliku nepravilnog krompira, dugačak 850 metara. Da je udario
  usred Sjedinjenih Država, poginulo bi preko 70 miliona stanovnika.

  ^L?
  l prvi i drugi, prošli su pored nas na istoj udaljenenosti na k0j • se nalazi naš Mesec. Znači u pitanju je srecna okolnost. Nedavn je NASA poslala drugu sondu na jedan asteroid od kilometar i Po u prečniku, a koji se stabilizovao u orbiti oko našeg Sunca. Od njega nam dakle ne preti opasnost, ali NASA uporno ispituje naše šanse da razbijemo ili skrenemo jedan sličan asteroid danas raspoloživom tehnologijom i nuklearnim oružjem. Međutim, neki naučnici smatraju da su naše šanse veoma slabe. Kada bi nas slučajno udario asteroid od deset kilometara u prečniku, uništio bi sav život na planeti!
  - Pa kakvi su onda izgledi da jedan tako veliki asteroid
  udari Zemlju? - raspitivao se onaj.
  - Naučnici smatraju da su prilično veliki i da bi do sudara
  moglo doći pre 2020, koliko se smatra da će ova invazija asteroida
  iz svemira potrajati. A to se slaže i sa biblijskom vizijom proroka
  Jovana, opisanoj u glavi 8, strofama 8 i 9 njegovog Otkrovenja.
  Melani opet rastvori debelu knjigu pred sobom i pročita im: "I drugi anđeo zatrubi i kao velika gora ognjem zapaljena pade u more i trećina mora posta krv. I umrije trećina stvorenja koje živi u moru, i trećina lađi propade."
  ??
  dc
  Melani ostavi otvorenu knjigu i pogleda u onog za stolom. - Na šta drugo bi se mogli odnositi ovi stihovi sem na predstojeći sudar naše planete sa asteroidom "velikim kao planina"? Iz iskustva znamo da se meteori i manji asteroidi usijavaju prilikom prolaska kroz gustinu naše atmosfere. U njegovoj viziji budućnosti, prorok Jovan ovo poredi sa "gorućom planinom ". A biće to poveće brdo od čistog gvozda. Ukoliko padne u more, kako je prorok i video, "trećina morapostaće kao krv", jer će asteroid udariti morsko dno iz kojeg će šiknuti na površinu milioni tona zemlje koja će promeniti boju vode u crveno. Tom prilikorr "pomreće trećina stvorenja koja žive u moru ", odnosno milijarde

  93
  , gocenih riba, a biće potopljena i trećina brodovlja koje se tog kobnog dana nađe na moru. Jovan ovo potvrđuje i u glavi 9, strofama i i 2.
  Melani potraži pomenute strofe u Bibliji.
  - "I peti anđeo zatrubi i vidjeh zvijezdu gdje pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana... I otvori studenac bezdana, i izađe dim iz studenca kao dim velike peći, i pocrnje sunce i nebo od dima studenčeva."
  Na ekranu se pojaviše scene iz nedavnog filma o udaru
  asteroida u morsku površinu. Pošto je podigao talas preko sto
  metara visok, asteroid je silinom udara probio tanko morsko dno
  na tom mestu iz kojeg je šiknula smeša biliona tona usijane magme,
  dima i zemljane prašine. Ova masa uskoro je potpuno prekrila
  gornje slojeve atmosfere i potpuno potamnela površinu zemlje.
  Došlo je do efekta "nuklearna zime", koji se tako naziva zbog
  sličnosti sa posledicama globalnog nuklearnog rata koji bi popalio
  i ozračio ogromne površine naše planete. Na ekranu je dim, od
  silnih požara, potpuno zamračio atmosferu. Planeta se počela
  polako smrzavati u veštački stvorenoj zimi. Mnoge životinjske
  vrste su popadale mrtve od hladnoće ili gladi, a sa njima i mase
  stanovnika, uglavnom od radijacije, gladi, bolesti i zime. Oni pre-
  živeli bauljali su po snežnoj pustoši, tragajući za hranom koje više
  nije bilo.
  U dvorani se upali svetio, a Melani nastavi da šokira svoje zanemele gledaoce i slušaoce:
  - Ali neće svi ljudi nastradati od posledica tih katastrofa kojima nam prete stari proroci. Pred samu Apokalipsu, Bog će "u tren oka" prebaciti iz ove dimenzije u onu drugu, paralelnu, sve °ne "odabrane" koji su u njega verovali i po njegovim zakonima živeli. Niko od ovih "odabranih" neće osetiti strašne posledice nadolazećih ratova ili kataklizmi. S obzirom na eksploziju greha

  94
  u kojoj živimo, moramo se upitati koliki će biti broj pravedni srećnika? Prorok pominje samo 144.000, iz raznih jevrejskih ni mena. Ova tvrdnja je očigledno pristrasna i kao takva nije tačna jer Bog će odabirati pravednike iz "svih" naroda sveta. Prorok koji je u viziji video te odabrane, prirodno ih je pripisao samo svojoj rasi, Jevrejima. Ovaj misteriozni događaj ovako je opisan u Prvoj poslanici apostola Pavla Korinćanima, u glavi 15, strofama 51-54.
  Melani spusti pogled na Bibliju pred sobom.
  - "Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomrijeti, a svi ćemo se pretvoriti. U jedanput, u trenutku oka uposlednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, a mi ćemo se pretvoriti. Jer ovo raspadljivo treba da se obuće u neraspadljivo, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost. Onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt!"
  Melani pogleda u prisutne preko okvira njenih naočara za čitanje.
  - Ovo što ste upravo čuli, graniči se sa naučnom fantastikom.
  Apostol Pavle ovde očigledno citira Isusove reci koje se odnose
  na njegov drugi dolazak na zemlju kada će svi mrtvi ustati, a živi
  se "pretvoriti u trenu oka" iz ovog materijalnog "kvarljivog" tela
  u ono drugo, "nekvarljivo", odnosno večno! Tada će se svima suditi
  prema njihovim dobrim ili rdavim delima. Međutim, određen broj
  Bogu veoma dragih osoba, u Bibliji zvanih "svetaca", jer su živeli
  pravedno i nesebično, biće prebačen iz ove materijalne dimenzije

 20. #20
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.007
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Made in Serbia Pogledaj poruku
  Smarate sa tom 2012 godinom! normalna godina kao i svaka druga samo što je prestupna ništa drugo čudno nema u vezi nje!
  Управо тако

 21. #21
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Видимо, дакле, да су се три разнородна извора поклопила у наговештавању могуће хронологије последње етапе постојања човечанства: видео филмови сајта Св. Бригите указују на 22. 12. 2012. као датум објаве НСП, пророчанства савремених руских светитеља говоре о процвату православља у Русији које ће трајати до времена појављивања антихриста 2012/3. године, а о. Максим у Грчкој говори о појави антихриста отприлике у исто то време, да би након 7 година уследио и Други долазак Христов – 2018/9. године.
  .......

 22. #22
  Domaćin Maximy (avatar)
  Učlanjen
  01.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Düsseldorf , Deutschland
  Poruke
  3.233
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Ovo mi je poznato ... "dolazak antihrista" ... Zar to nije bilo 6.6.2006? Koliko cemo puta da ga docekujemo
  "Look at me. Look at me. Look at how large the monster inside of me has become."

 23. #23
  Aktivan član re[ ]De (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.671
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Ovo mi je poznato ... "dolazak antihrista" ... Zar to nije bilo 6.6.2006? Koliko cemo puta da ga docekujemo
  Nisam cuo za to 6.6.2006. Zasto bas tada? Kakve veze ima sto datum sadrzi te brojeve? U bibliji ti borojvi se spominju kao broj zveri ili nekog coveka a moze da se tumaci i sa sistemom. Nema veze sa datumom.

 24. #24
  Veoma poznat Samson2009 (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.473
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  167

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Ramcox Pogledaj poruku
  Nisam cuo za to 6.6.2006. Zasto bas tada? Kakve veze ima sto datum sadrzi te brojeve? U bibliji ti borojvi se spominju kao broj zveri ili nekog coveka a moze da se tumaci i sa sistemom. Nema veze sa datumom.
  Ја сам чуо да је рођен почетком 60тих.

 25. #25
  Veoma poznat Samson2009 (avatar)
  Učlanjen
  06.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.473
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  167

  Podrazumevano Re: ANTIHRIST - 2012

  Citat Original postavio Ramcox Pogledaj poruku
  Са овим су сагласне савремене Божије објаве у Русији. Најпре је још 1939. године преп. Серафим Вирицки говорио да ће обнова православља у Русији трајати око 15 година и да ће након тога доћи антихрист: „Наступиће такво време када ће у Русији бити необични процват. Отвориће се многи храмови и манастири, да ће и странци долазити к нама и примити крштење. Но, то неће бити задуго, на 15 година, а потом ће доћи антихрист“ (Россия перед Вторым Пришествием II, 334). Почетак обнове православне Русије је повезан са виђењем једне побожне Рускиње којој се на празник Покрова 1998. године јавила Мајка Божија и показала јој икону каква треба да се наслика. Икона је насликана у Сретењском манастиру, названа је Васкрсавајуће Православље, и када је донесена у Дивејево, монахиње су рекле: „Атонски старци су предсказали: ‘Када се појави Пресвета Богородица у белом, тада ће почети обновљење Русије’“. Дакле: 1998/9 + 15= 2013/4. година.


  О. Максима је заинтересовала једна тв расправа под насловом „Шта се крије у вези деце '83“, приказане 10.12.2005. године на грчком тв каналу Алтер. Ту је изнесено да су у вези деце рођене у априлу 1983. у Грчкој извршене три анкете: 1983, 1990. и 2000. год., и слична испитивања су вршена у Енглеској, Данској и Финској, у склопу програма који је назван „Биолошка, клиничка и генетичка својства која унапређују телесно и психичко здравље“. Претпоставку да је у питању датум рађања антихриста о. Максим је потврдио резултатима сложених рачунања које за основу има поређење Навуходоносора са антихристом, које је овде немогуће изложити, али оставља утисак уверљивости. Овоме прикључује тумачење Господњих речи о томе да се треба учити од смокве: „А од смокве научите поуку: Када се гране њене већ подмладе и олистају, знате да је близу лето. Тако и ви кад видите све ово, знајте да је близу пред вратима“ (Мт. 24, 32-33). Пошто је реч о истој оној смокви на којој Господ није нашао плода и проклео је и она се осушила (Мт. 19, 21), а која се тумачи као јеврејски народ, онда, по о. Максиму, поновно пуштање пупољака ове смокве треба повезати са поновним оснивањем јеврејске државе 1948., а њено олиставање са заузимањем Јерусалима 1967. године. Коначно, своје тврдње да је антихрист рођен априла 1983, за јеврејску Пасху, да ће се, подражавајући Христа, јавно појавити са око 30 година 2012/3. године, да ће владати до 2018/9., он потврђује тумачењем пророштва Св. Козме Етолског: „Доћи ће жуђени када дођу два лета и две Пасхе заједно“. О. Масим сматра да се ово пророштво светог односи на Христа, и да су „два лета“ поремећена клима задњих година, када ће Св. Илија поново са Енохом (по о. Максиму са Св. Јованом Богословом) доћи да разобличава антихриста од самог почетка његове појаве, и када ће пророк затворити небо и киша неће падати задњих седам година. Две Пасхе су када Благовести падну на Васкрс. То ће се догодити, рачунајући наравно по старом календару, управо 2018. године, када Благовести падају на Велику Суботу и по типику се пребацују на Васкрс.


  Видимо, дакле, да су се три разнородна извора поклопила у наговештавању могуће хронологије последње етапе постојања човечанства: видео филмови сајта Св. Бригите указују на 22. 12. 2012. као датум објаве НСП, пророчанства савремених руских светитеља говоре о процвату православља у Русији које ће трајати до времена појављивања антихриста 2012/3. године, а о. Максим у Грчкој говори о појави антихриста отприлике у исто то време, да би након 7 година уследио и Други долазак Христов – 2018/9. године.


  Са доласком антихриста везана је обнова храма у Јерусалиму и вероватно проглашавање овог града за престоницу света. Код јудејаца поново влада месијанска грозница каква је владала уочи Оваплоћења Сина Божијег, што потврђују одговарајући сајтови. Извршене су све припреме за обнављање јерусалимског храма: положен камен темељац, исклесано сво камење, припремљени предмети за обред, обновљено свештенство, почело се са васпитавањем деце која ће кад одрасту прислуживати храму – чека се само онај који ће храм за три дана обновити и засести у њега као цар и бог – лажни месија – антихрист, о чему Христос говори као „гнусоби опустошења“ (Мт. 24, 15). Дакле, у лажни храм треба да заседне лажни месија, тј. у сатанску зборницу треба да се зацари сатана, који ће се претходно уселити у антихриста.


  Једино се посматрана из овог угла могу објаснити тренутна повезивања свих светских територијалних, економских, имформационих, религијских и контролних система у свету. Када читав свет буде повезан, уједињен и умрежен у чврсте и непокидиве нити ових мрежа, тада ће, према пророштвима Светих Отаца, избити Трећи светски рат, у чијем јеку ће се предложити уједињење човечанства под једним владаром, а као једино решење и једини кандидат биће понуђен „човек безакоња“ – антихрист, који ће себе приликом зацарења у Јерусалиму објавити као месију, тј. прогласити се за бога.


  Са јерусалимским објављивањем антихриста за месију, тј. за бога, везано је пуштања сатане из бездана на кратко време, и његово усељавање у антихриста. По некима оно ће се извршити још приликом зачећа или одмах по рођењу, међутим, ми сматрамо да ће се оно извршити у време око самог зацарења антихриста. Само је смирени Син Божији могао толико да се унизи и да биде зачет у утроби Дјеве, да буде положен у јасле и повијен у пелене, да дозволи обрезање, да расте као дечак и младић итд, итд. Горди сатана ништа од тога не може да истрпи нити да дозволи. Он не може ни да лицемерно глуми миротворца и хуманисту током три и по године, када ће антихрист угађати и додворавати се човечанству, не би ли га оно прихватило за свог владара. Горди сатана може само да прихвати да му се поклоне као богу. И управо ће тада, после зала трећег светског рата и највећег греха одрицања хришћана (међу њима и великог броја православних) од Христа и прихватање антихриста за месију и бога, сатана задобити власт над човечанством, и од стране Свемоћног, али праведног Бога, биће пуштен на кратко време и уселиће се у антихриста, чиме ће отпочети три и по годишња страховлада „каква није била од постанка света до сада, нити ће бити“ (Мт. 24, 21). Дакле, када се обнови „сатанско збориште“, које, по веровању, јудејаца може обновити само месија, јер они пре очишћења не могу ступити на Гору храма, тада ће у њега засести антихрист и у њему сатана.


  Са овим је сагласно и пророчанство преп. Лаврентија Черниговског, који је о усељавању сатане у антихриста говорио два пута: 1. „Антихрист ће бити син блудне девојке – Јеврејке из дванаестог колена блудника. Већ као дете биће веома паметан и способан, а нарочито од тренутка када као дванаестогодишњи дечак, шетајући са мајком по врту, сретне сатану, који ће изићи из самог бездана и настанити се у њему. Дечак ће уздрхтати од страха, а сатана ће рећи: ‘Не бој се, ја ћу ти помагати’. И од тог детета ће у људском обличју израсти антихрист“; 2. „Када се у царском плашту [антихрист] буде возио у кочијама и дође до врта, изићи ће да прошета по врту размишљајући како да уреди своје царство. Одједном, отвориће се бездан, појавиће се вода, из воде ће неко изронити и њему ће се учинити да је стао иза њега. Осврнуће се и угледаће страшну наказу и од страха ће вриснути. У тај мах у њега ће се уселити демон и он ће од тада постати антихрист. Још раније, баћушка је говорио: ‘Антихрист ће се устоличити у Јерусалиму, тамо ће сести на престо. Сада је Денница [сатана] свезан у аду, Господ ће га одвезати и он ће се уселити у цара - антихриста’. Јереји о. Никифор, о. Григорије и протој. Василије (Ганзин) приметише да је баћушка другачије о томе говорио једном другом приликом. Он им одговори: ‘Оци и браћо, ви једно не знате и не разумете: ја не говорим само о Русији, него о читавом свету. Моје речи су истините и открио ми их је Дух Свети по благодати’“ (Свети Лаврентије Черниговски, На дверима вечности, Образ светачки, Београд 2004, 105, 130). Дакле, још су тада јереји приметили да је о усељавању сатане у антихриста преп. Лаврентије говорио два пута, и њима је било нелогично да се сатана два пута усељава у једног истог човека. Сматрамо да се из претходно наведених разлога ова два, на први поглед противречнa места могу схватити на начин да ће се у дванаестогодишњег антихриста уселити неки од виших демона, који ће му својом силом помоћи да чини чудеса и тако дође до светске власти, а у Јерусалиму, у већ зацареног антихриста сами сатана, који ће му дати још већу силу зла.


  Хронологија свега горе реченог нам се чини сасвим вероватном. Наша намера је да их широј јавности изнесемо на увид као једно опште, начелно упозорење, са молбом да се о њима трезвено расуди, да би се донело саборно мишљење Православне цркве, јер је још у С. Завету речно да је мудрост у савету многих, тј. свако појединачно мишљење се проверава у сабору и од њега добија печат пуноважности. Ова хронологија, међутим, умногоме зависи од нас православних хришћана. Само ми имамо од Бога дату силу да задржавамо потапање света у море зла. Та сила се зове благодат Св. Духа, која борави у Православној Цркви и која се стиче и увећава путем молитве, поста, покајања, исповедања и Св. Причешћа. Када та брана попусти, свет ће кроз пакао, који ће из бездана изаћи на земљу, доћи свом крају – Ономе Који је за Себе рекао „Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи, Почетак и Свршетак“ (Откр. 22, 13) – Господу, Творцу, Спасу и Судији нашем Исусу Христу.

  http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=1&t=5283&p=73831#p73831
  http://borbazaveru.info/content/view/422/28/
  Боље брате прочитај ово ,ако знаш енгелески.http://www.orthodoxchristianbooks.com/downloads/174_APOCALYPSE_THE_BOOK_OF_THE_END.pdf

Slične teme

 1. Antihrist je pred vratima
  Autor Hrastovnik u forumu Religija
  Odgovora: 528
  Poslednja poruka: 03.12.2011., 19:14
 2. Mama Dona i Sin Baja Antihrist
  Autor donamileva u forumu Foto albumi
  Odgovora: 142
  Poslednja poruka: 27.03.2010., 20:24
 3. Antihrist- Nice
  Autor Kaubojka u forumu Filozofija
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 06.12.2008., 23:00
 4. Antihrist je na tronu
  Autor andeli apokalipse u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 23.07.2007., 20:22

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •