Тито решио српско питање на сремском фронту
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 104

Tema: Тито решио српско питање на сремском фронту

 1. #1
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.739
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1661

  Podrazumevano Тито решио српско питање на сремском фронту

  Tito rešio srpsko pitanje na Sremskom frontu

  Najveći Brozov problem tokom poslednjih ratnih meseci bio je kako da uspostavi vlast u Srbiji. Rešio ga je tako što je bez ikakve potrebe poslao na desetine hiljada golobradih srpskih mladića na jedno od najvećih stratišta

  Odlazak srpskih momaka u sremsku klanicu. Izginulo je na desetine hiljada mladića, među kojima mnogi nisu ni zakoračili na prag punoletstva.

  U istorijskim čitankama koje su pisali ideološki podobni istoričari posle Drugog svetskog rata, proboj Sremskog fronta 1945. godine okarakterisan je kao najslavnije bojište u NOB-u, u kojoj su Titovi partizani dali nemerljiv doprinos rušenju Trećeg rajha. Decenijama se razvijao mit o herojstvu vojnika sa petokrakom na čelu, dok su istovremeno po šumadijskim selima kačene table sa predugim spiskovima srpske omladine pale na braniku nove otadžbine.

  Prema zvaničnim podacima, više od 13.000 partizana je izgubilo život, od kojih su većina bili Srbi iz onih oblasti koje će komunistička vlast kasnije nazvati centralna Srbija. Danas, kada se obeležava 65 godina od probijanja Sremskog fronta, više je nego jasno da je ova ljudska klanica bila ne samo nepotrebna, već i krajnje tragična. Najnovija otkrića o liku i delu Josipa Broza jasno ukazuju na to da je Tito iskoristio Sremski front kako bi konačno rešio „srpsko pitanje", odnosno da se upravo time rešio najveće glavobolje koja ga je mučila poslednjih meseci rata - kako da uspostavi svoju vlast u Srbiji.

  Pero Simić, autor knjige „Tito - tajna veka", tvrdi za Pressmagazin da je Broz sve do kraja rata u Jugoslaviji imao izuzetno slabu podršku u Srbiji, zbog čega se stalno plašio reakcije građanskih snaga u Srbiji.


  - Kralj Petar i kralj Aleksandar su svoj ugled među srpskim seljacima bazirali na mitu o kraljevima koji su se u Prvom svetskom ratu povlačili sa vojskom, na običnoj volovskoj zaprezi, dok je Tito u oslobođeni Beograd stigao tek pet dana posle sovjetskih baćuški. Titovom slabom rejtingu doprinelo je i takozvano partizansko junačenje na Sremskom frontu, gde je izginulo na desetine hiljada golobradih mladića iz Srbije, među kojima mnogi nisu ni zakoračili na prag punoletstva. Ni danas se ne vidi smisao tog masovnog žrtvovanja, izuzev kada je reč o sujeti Tita i njegovih generala da dokažu da znaju da vode i ofanzivne frontalne bitke. Još je teže razumeti zašto je bilo potrebno toliko srpskih vojnika baciti u vatru, kada se dobro znalo da su nemačke trupe, nakon prodora Crvene armije na Balkan i iskrcavanje saveznika u Normandiji, svakako, morale da se povuku - kaže Simić.

  Avnoj

  Broz se u Jajcu plašio Srba

  U toku priprema za istorijsko zasedanje AVNOJ-a u Jajcu, Tito se na potpuno različit način obraćao delegatima iz različitih delova zemlje.

  Tako je u depeši koju je poslao Slovencima, a koju je pored njega potpisao i Kardelj, između ostalog, stajalo: „Na put za plenum idite odmah u što većem broju".

  I hrvatskim komunistima je poručeno da „delegati budu u što potpunijem broju". U isto vreme, u Srbiju i Crnu Goru, gde je znao da nema realnu podršku, poručeno je da bi „bilo vanredno dobro kada bi došlo nekoliko delegata na plenum AVNOJ-a".

  Istoričar Srđan Cvetković kaže za Pressmagazin da se ne može izneti kao istorijska činjenica da je osnovni cilj partizanskih akcija na Sremskom frontu bio rešavanje „srpskog pitanja", ali da je bilo dosta elemenata koji upućuju da je to zaista bio jedan od ciljeva.

  - Mobilizaciju su vršili lokalni delegati po godištima, tako da nije bilo ideološke selekcije. Ne možemo da znamo da li su dobijali mig sa vrha da se u Srem šalju ideološki nepodobni, ali je činjenica da su slata deca iz građanskih porodica koje rat do tada nije zakačio. Isto tako, veliki broj uhapšenih je zbog saradnje sa okupatorom ili zbog sukoba sa novim režimom dobio ponudu da se spase smrtne kazne tako što će ići na taj front. To je bila prva i jedina frontalna borba u našoj zemlji tokom celog Drugog svetskog rata. Tito je želeo da dokaže da je sposoban za „pravu" borbu. Samo što su neobučeni vojnici slati u rovovsku borbu protiv profesionalnih vojnika - kaže Cvetković.


  Prema zvaničnim podacima koji su čuvani u arhivama, a do kojih je došao Simić, odziv na Titovu mobilizaciju za Sremski front bio je izuzetno slab. Prema izveštaju Štaba Korpusa narodne odbrane Jugoslavije, čak 42 odsto pozvanih se nije javilo u vojsku, a kako stoji u izveštaju, „mnogi od onih koji su se javili pokušali su da dezertiraju, pri čemu su mnogi i samoranjavanjem pokušali da se spasu sigurne smrti na frontu".

  - Na kraju se pokazalo da su na Sremskom frontu, ali i u potonjim borbama sa nemačkim nacistima i ustašama, oboreni svi rekordi kada je reč o gubicima velikih vojnih formacija u istoriji savremenog ratovanja u Evropi - kaže Simić.

  Kakvo je raspoloženje Srba bilo prema novoj vlasti, svedoči i jedan poverljivi izveštaju Ozne, do koga je došao Simić, a u kome stoji da je „u Drugoj armiji čest slučaj, naročito u mlađim srpskim divizijama, bio da komandiri i komandanti bataljona šamaraju borce... i da se u pogledu kažnjavanja dezerterstva i samoranjavanja išlo u u krajnost, tako da su mnogi borci streljani. U istom izveštaju piše da je Treća armija tražila da se obustavi slanje na front „neprijateljskih elemenata, jer intelektualci koriste političke časove da agituju za kralja i Dražu", kao i da se oseća „podvojenost između Srbijanaca i Bosanaca, te se događa da rukovodioci Bosanci tuku borce iz Srbije i da se srbijanski borci karakterišu kao kukavice, slabići i dezerteri".


  KLANICA U SREMU

  Na Sremskom frontu su oboreni svi rekordi kada je reč o gubicima velikih vojnih formacija u istoriji savremenog ratovanja u Evropi. Najgora je činjenica da bi Nemci, nakon prodiranja Crvene armije na Balkan i iskrcavanja saveznika u Normandiji, morali da se povuku. Sremski front je bio prva i jedina frontalna borba u našoj zemlji tokom celog Drugog svetskog rata.

  U vreme proboja Sremskog fronta, poverenje srpskog stanovništva u Titovu vlast bilo je sve manje. Tako u martu 1945. Blagoje Nešković, vođa srpskih komunista, na sednici Politbiroa CK KPJ referiše Titu: „Čaršija i gradska inteligencija su protiv nas. I gradska omladina je protiv nas", na šta se Edvard Kardelj nadovezao:

  - Neprijatelj u Srbiji nema seljaka, ali ga nemamo ni mi.

  Tito je, inače, od početka uspostavljanja svoje vlasti u Jugoslaviji imao najveći strah kako će uspeti da se nametne kao vođa srpskom narodu koji je, ipak, većinski podržavao monarhiju. Zato glavna uloga Crvene armije i nije bila u proterivanju fašista, već upravo na ustoličenju komunističke vlasti u Beogradu. Tito je u julu 1944. poslao pismo Staljinu u kome piše:

  - Biće nam potrebna najveća vaša podrška da bismo mogli što pre rešiti pitanje Srbije, koje je za nas vrlo važno, jer od toga zavisi konačan uspeh u stvaranju demokratske federativne Jugoslavije... Po mome mišljenju, najjača podrška u svakom pogledu bila bi u tome ako bi Crvena armija nadirala preko Karpata i Rumunije u pravcu juga.


  Kako kaže Simić, o pravoj ulozi Crvene armije svedoči i činjenica da je podatak o broju sovjetskih vojnika koji je ušao u Jugoslaviju skrivan sve do 1989. godine.

  - Tada je u jednoj sitno štampanoj fusnoti 29. knjige Titovih sabranih dela, vojni istoričar Milovan Dželebdžić objavio da je „u operacijama za oslobođenje Srbije i Vojvodine bilo angažovano ukupno oko 414.000 sovjetskih vojnika". A to je značilo znatno više nego što je krajem leta 1944. imala celokupna Titova vojska. A uoči sovjetskog prodora u Srbiju, Nemci su u celoj Jugoslaviji imali 12 divizija, pa se logično postavlja pitanje da li je isterivanje Hitlerovih nacista i dovođenje Tita na vlast bio Staljinov krajnji ratni cilj u ovom delu Evrope - kaže on.

  Simić kaže da je Tito koristio i podršku koju je u to vreme dobio od Engleske i Amerike, kako bi usmerio saveznička bombardovanja na ciljeve svojih ideoloških neprijatelja po Srbiji.


  Pod firmom uništavanja nemačkih okupacionih snaga, zapadni saveznici su naneli znatno veće gubitke mirnom civilnom stanovništvu, kažnjavajući ga, tako, samo zbog toga što se u građanskom ratu u Jugoslaviji nije svrstalo na Titovu stranu. Fakta govore da istorijsku odgovornost za ova velika razaranja, koja su u mnogim gradovima bila veća nego prilikom Hitlerove agresije na Jugoslaviju, više snose Tito i njegovi komandanti nego Englezi i Amerikanci, jer je konačnu odluku o ovom bombardovanju donosio Titov Vrhovni štab - kaže Pero Simić.

  U Titovom pismu Glavnom štabu u Srbiji, iz februara 1944. godine, stoji:

  - Sve vaše želje u pogledu pomoći savezničkog vazduhoplovstva prenesite majoru Džonu Hanikeru, a on će ih dostaviti Savezničkoj vojnoj misiji pri Vrhovnom štabu, koja će mu saopštiti vašu želju.

  A Edvard Kardelj je 29. jula 1944. svojim saradnicima u Sloveniji poručio:

  - Bombardovanja gradova i uopšte veća bombardovanja u Jugoslaviji odobrava samo Vrhovni štab.

  Tako je, recimo, u julu iste godine, komandant štaba u Srbiji Koča Popović odgovorio da u Beogradu treba bombardovati „žensku učiteljsku školu i gimnaziju u ulici Kraljice Natalije, Narodnu skupštinu, ulicu Kralja Aleksandra, Trgovačku akademiju, Palatu „Albanija", jugozapadnu stranu groblja na Banovom brdu" i seriju drugih civilnih objekata koji su proglašeni za legitimne vojne ciljeve.

  Veljko Miladinović (пресс магазин)
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву? 2. #2
  de Torquemada nije na forumu
  малтретира испране мозгове
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У вашим најстрашнијим кошмарима
  Poruke
  257
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Sve su to bile komunjare ...

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  07.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Leibstandarte
  Poruke
  10.665
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Pa Tito i KPJ su od nastanka radili protivu interesa Srpskog naroda.

 4. #4
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.739
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1661

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Где нам је комунисткиња?
  Дуго времена се није огласила бајакама о Вулину.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 5. #5
  Ističe se
  Učlanjen
  18.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Σερβίας
  Poruke
  2.891
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Cilj je bilo unistiti srpsku gradjansku klasu

 6. #6
  Buduća legenda Microwave (avatar)
  Učlanjen
  04.09.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.923
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio vracaracc Pogledaj poruku
  Где нам је комунисткиња?
  Дуго времена се није огласила бајакама о Вулину.
  A možda je ona lično Vulin

 7. #7
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio de Torquemada Pogledaj poruku
  Sve su to bile komunjare ...
  Има ли већег комунисте,републиканца и анти-четника од тог на твом аватару?
  Сви преко ноћи посташе неки вели верници...
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 8. #8
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.158
  Reputaciona moć
  312

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio de Torquemada Pogledaj poruku
  Sve su to bile komunjare ...
  Kao i ovaj sto ga drzis na avataru

 9. #9
  Veoma poznat
  Učlanjen
  07.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Leibstandarte
  Poruke
  10.665
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio Microwave Pogledaj poruku
  A možda je ona lično Vulin
  ma nije,zna Vračarac...pitaj ga

 10. #10
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Kao i ovaj sto ga drzis na avataru
  Тај Ратко је толико малтретирао Србе са четничким симболима на ратишту,да је човек био већи комуниста и од Тита.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 11. #11
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Не само да су класичним дивљаштвом и ликвидацијама комунисти ''решавали'' Србско питање, већ су много перфидније затровали Србе комунизмом, кроз инсталирање својих послушника у све сфере народног бића, НАРОЧИТО У ЦРКВУ (ко је мало боље упознат са запосленим унијатима у СПЦ, све му је јасно). Њихова инфилтрација је најлукавији и најперфиднији вид индоктринације Срба у њихову, очито демонску и сатанопоклону идеологију, која је поред милионске ликвидације Православних, направила духовни геноцид који се мери милијардама душа подављених у идеологију комунистичке гнусобне ''културе живњења'' (тачније иживљавања).

  Штета је несагледива, али поправљива уколико се код Срба пробуди покајање и отклон од свих друштвених образаца и ''новина - новитета'' које су црвени запатили овде.

  И запамтите, њихово најљуће оружије су поцрвенело школство, медији и ''култура''.

  Чувајте се тих ''слатких'' отрова.

 12. #12
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.986
  Reputaciona moć
  125

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Sremski front plus 80 000 srba i 20 000 nesrba koji su bili za monarhiju pa tito ispade veci zlotvor od nemaca .
  Nema Boga nema djavola .
  A ko se to smeje nad covekom.

 13. #13
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio de Torquemada Pogledaj poruku
  Sve su to bile komunjare ...
  Citat Original postavio Reichsmarschal Pogledaj poruku
  Cilj je bilo unistiti srpsku gradjansku klasu
  Citat Original postavio kaai79 Pogledaj poruku
  Sremski front plus 80 000 srba i 20 000 nesrba koji su bili za monarhiju pa tito ispade veci zlotvor od nemaca .
  Тито је био највећи и најперфиднији спроводник усташких циљева.

 14. #14
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  44.507
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  634

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  zar nisu nemci pucali na nase na sremskom frontu?

  ili tema navija za nemce? ne bi me cudilo
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 15. #15
  Primećen član
  Učlanjen
  12.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  528
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  У праву сте...што се тиче Тита злотвора..Највеће зло које је задесило Србију
  од Косовског боја је Југославија са Титом на челу.
  КАКВЕ СУ ТИ МИСЛИ - ТАКАВ ТИ ЈЕ ЖИВОТ

 16. #16
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  83.937
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2412

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Тито је био највећи и најперфиднији спроводник усташких циљева.
  Onda ne shvatam zasto su ga Srbi najvise obozavali od svih jugoslovenskih naroda?

  Ili ta cinjenica nije istina ili su Srbi najveci poltroni na Balkanu?
  "Al tirjanstvu stati nogom za vrat, privesti ga spoznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija!"

 17. #17
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Onda ne shvatam zasto su ga Srbi najvise obozavali od svih jugoslovenskih naroda?

  Ili ta cinjenica nije istina ili su Srbi najveci poltroni na Balkanu?
  То што си га ти обожавао и обожаваш не значи да су га Срби генерално обожавали.Подмећеш,као и обично.

 18. #18
  Poznat a bre Milun (avatar)
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  9.660
  Reputaciona moć
  151

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  a 46 godina kasnije , ono sto je titu preteklo, pobio milosevic na vukovarskom frontu..................

 19. #19
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio kaai79 Pogledaj poruku
  pa tito ispade veci zlotvor od nemaca .
  А зар није? Хоћеш да бројимо жртве?
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 20. #20
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio a bre Milun Pogledaj poruku
  a 46 godina kasnije , ono sto je titu preteklo, pobio milosevic na vukovarskom frontu..................
  На вуковарском ратишту су били војноспособни мушкарци и најинтересантније од свега,није их мобилисао Милошевић пошто је команду над војском добио тек на дан међународног признања Хрватске.

 21. #21
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Леландз
  Poruke
  10.094
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Onda ne shvatam zasto su ga Srbi najvise obozavali od svih jugoslovenskih naroda?

  Ili ta cinjenica nije istina ili su Srbi najveci poltroni na Balkanu?
  Oni iz Bosne kolko znam

 22. #22
  Elita GeorgeV (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  16.456
  Reputaciona moć
  357

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Onda ne shvatam zasto su ga Srbi najvise obozavali od svih jugoslovenskih naroda?

  Ili ta cinjenica nije istina ili su Srbi najveci poltroni na Balkanu?
  Srbi iz Bosne i Hrvatske da.

  Srbi iz Srbije ne. A ako ćemo istinu, ni Srbi "meštani" iz Vojvodine ga nikada nisu voleli...

 23. #23
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  83.937
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2412

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  То што си га ти обожавао и обожаваш не значи да су га Срби генерално обожавали.Подмећеш,као и обично.
  Misaoni, ja tebe cenim kao diskutanta, ali samo dotle dok govoris istinu.

  Ako imas preko 40 godina, a verujem da imas, - onda VRLO DOBRO ZNAS kako je bilo!

  SRBI SU U 90% SLUCAJEVA OBOZAVALI TITA!

  Ni jedan drugi narod NI IZ BLIZA nije voleo Tita kao Srbi.

  Pevali su mu pesme i ode, skoro se ubijali medjusobno koji grad ce u Srbiji nositi pridev "Titov".

  Kada je umro, CELA SRBIJA je plakala kao da je umro neko najrodjeniji..

  To je MISAONI ISTINA...Sve dugo su LAZI...

  A kada je Sloba hteo da se docepa Titovog mesta, Srbi su pevali u horu: "Sad se znade ko je drugi Tito - Slobodan je ime ponosito!"

  Znaci NEMOJ DA POKUSAVAS da farbas mrak u belo: nece ti pomoci, znamo kako je bilo.
  "Al tirjanstvu stati nogom za vrat, privesti ga spoznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija!"

 24. #24
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  83.937
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2412

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Citat Original postavio GeorgeV Pogledaj poruku
  Srbi iz Bosne i Hrvatske da.

  Srbi iz Srbije ne. A ako ćemo istinu, ni Srbi "meštani" iz Vojvodine ga nikada nisu voleli...
  Ja sam mestan iz Vojvodine i znam da su ga OBOZAVALI.

  Vrbasani su isli AUTOBUSIMA DA SE TUKU samo da njihov grad dobije naziv "Titov Vrbas".

  U desetinama vojvodjanskih gradova su porusili crkve i napravili zadruzne domove....
  "Al tirjanstvu stati nogom za vrat, privesti ga spoznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija!"

 25. #25
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Тито решио српско питање на сремском фронту

  Добар део народа је био индоктриниран пропагандом,то не значи ништа...једноставно,потурал и су им све оно што је Тито наводно добро урадио а лоше су гурали под тепих.

Slične teme

 1. Odgovora: 140
  Poslednja poruka: 22.03.2010., 18:20
 2. Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 04.10.2008., 22:24
 3. Odgovora: 62
  Poslednja poruka: 28.05.2008., 05:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •