Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj naložio ambasadoru u Berlinu Tomislavu Limovu da uhodi premijera RS Milorada Dodika i da mu o njegovoj poseti Nemačkoj dostavi najsitnije detalje
inistar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj ponovo špijunira premijera Republike Srpske Milorada Dodika! Alkalaj je pre dva dana zatražio od ambasadora BiH u Nemačkoj Tomislava Limova opširan izveštaj o Dodikovom boravku u Berlinu, saznaje Press RS!

Sagovornik Pressa RS iz Ministarstvu spoljnih poslova kaže da je Limov, inače član Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije, reagovao ekspresno i istog dana u Sarajevo, pod oznakom „strogo poverljivo", poslao detaljan izveštaj o tome šta je radio i s kim je pričao premijer Srpske. Interesantno je i da ovo nije prvi put da Alkalaj od bh. diplomata traži informacije o Dodikovom kretanju u inostranstvu.

Detaljan izveštaj

Izvor Pressa RS objašnjava da je Limov do najsitnijih detalja izvestio Alkalaja o Dodikovom boravku u Nemačkoj, uz napomenu da Dodik nije tražio nikakve usluge ambasade BiH.

- To praktično znači da u Ambasadi BiH u Nemačkoj, kao što je uostalom i u dobrom delu diplomatske mreže, postoji razgranata špijunska mreža koja obaveštava centralu u Sarajevu o svemu što se događa kada neki zvaničnik RS dođe u određenu zemlju - kaže naš izvor.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/112579/Sven+Alkalaj+opet+špijunirao+Milorada+Dodika.html

muje izgubile kompas