POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

  1. #1
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    ljudi dgo se mucim sa ovim pa molim za malu pomoc
    imam na formi 1 button i pictureBox
    e sad imam i OpenFileDialog
    i u kodu buttona ukucam sledece
    Kod:
    Public Class Form1
    
        Private Sub OpenToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles OpenToolStripMenuItem.Click
            Dim OpenFileDialog As New OpenFileDialog
            OpenFileDialog.InitialDirectory = My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.MyDocuments
            OpenFileDialog.Filter = "Images (*.bmp)|*.bmp"
            OpenFileDialog.ShowDialog(Me)
        End Sub
    End Class
    e sad sta treba da dodam da slika koja se izabere bude na pictureboxu
    znam da sam dosadan ali mi ovo stvarno treba
    Hvala unapred

    P.S ovo ustvari nije buitton vec stavka iz Menustrip ili tako nesto



  2. #2
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    Ucinio si da otvoris OpenFileDialog i da mu "kazes" da ti prepozna samo .bmp
    Sad moras "uhvatiti" putanju slike gde se ona trenutno nalazi a to radis od prilike na ovaj nacin:
    Dakle, u produzetku tvog bloka koji si naveo, tacnije, ispod, ide ovaj deo
    Kod:
    If OpenFileDialog.ShowDialog() = DialogResult.OK Then
        Dim mPutanjaSlike As String = OpenFileDialog.FileName
        Dim MojaSlika As FileInfo = New FileInfo(mPutanjaSlike)
        PictureBox.Picture = MojaSlika.Name
    End If
    Nisam siguran koje svojstvo poseduje tvoj PictureBox ali sam u ovom slucaju naveo "Picture" jer nemam tvoju verziju VB-a instaliranu te ti ovo pisem na pamet.
    Ti bi to najbolje trebao znati i naci odgovarajuce svojstvo PictureBox-a u kome ces smestiti sadrzaj tvoje objektne promenljive "MojaSlika.Name" koja i sadrzi putanju do tvoje slike.
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 14.04.2010. u 15:32
    Da li si idiot? Saznaj ovde.

  3. #3
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    pa kod mene PictureBox ima svojstvo image

  4. #4
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    ovo neradi

  5. #5
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    Da li ti javlja neku gresku i koju ti gresku javlja?

    Probaj ovako:
    Kod:
    PictureBox.Image = LoadPicture(MojaSlika.Name) ' ili LoadImage(MojaSlika.Name)
    Takodje bi trebao experimentisati i sa "OpenFileDialog.FileName" videti koja sve svojstva ima i postaviti odgovarajuce...
    mucni malo glavom, nemoj samo cekati da gotova resenja
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 14.04.2010. u 15:55
    Da li si idiot? Saznaj ovde.

  6. #6
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    evo koju mi gresku prijavljuje
    Error 1 Type 'FileInfo' is not defined.
    a ovo je kod koji sam tamo ukucao
    Kod:
    Public Class Form1
    
        Private Sub OpenToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles OpenToolStripMenuItem.Click
            Dim OpenFileDialog As New OpenFileDialog
            OpenFileDialog.InitialDirectory = My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.MyDocuments
            OpenFileDialog.Filter = "Images (*.bmp)|*.bmp"
            OpenFileDialog.ShowDialog(Me)
    
            If OpenFileDialog.ShowDialog() = DialogResult.OK Then
                Dim mPutanjaSlike As String = OpenFileDialog.FileName
                Dim MojaSlika As FileInfo = New FileInfo(mPutanjaSlike)
                PictureBox1.Image = MojaSlika.Name
            End If
        End Sub
    End Class

  7. #7
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: POMOC Visual basic 2008 OpenFileDialog

    Ne znam koliko si do sad radio sa importovanjem fajlova i kako si to do sad izvodio ali mislim da trebas postaviti referencu na "mscorlib.dll" jer se klasa "FileInfo" nalazi u imenskom prostoru System.IO. U okviru te klase imas njene clanice, kontruktore, metode, svojstva tako da se mozes detaljnije upoznati sa njima... na ovoj strani.
    Izdvoji malo vremena i prouci malo tu klasu.
    Ja u verziji 6 koristim windows-ov Open-Save dijalog iz "comdlg32.dll" koji se isporucuje uz SP1 i SP2 i zaista nemam nikakve potrebe ceprkati po bibliotekama koje se isporucuju uz .NET Framework x
    Usput, nasao sam kako uvozis sliku u PictureBox:
    Kod:
    PictureBox1.Image = Bitmap.FromFile(MojaSlika.Name)
    Da li si idiot? Saznaj ovde.

Slične teme

  1. POMOC Visual basic 2008
    Autor Stefan Nozinic u forumu Programiranje
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 13.04.2010., 15:48
  2. Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)
    Autor Stefan Nozinic u forumu Programiranje
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 28.03.2010., 21:57
  3. Visual basic 2008 express edition
    Autor Stefan Nozinic u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 13.03.2010., 16:26
  4. Visual Basic 2008 Express Edition Pomoc (textbox)
    Autor hak019 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 12.01.2009., 23:28

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •