Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

 1. #1
  Zainteresovan član sv.Mihailo (avatar)
  Učlanjen
  08.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  135
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

  Borba pada na narod

  U POSLEDNJA VREMENA SATANA CE ODENUTI SVEŠTENIKE I VLADIKE, ODENUCE IH U
  DESPOTSKE ODEŽDE I STAVITI IM PATERICE DA RAZORE CRKVU.
  Na žalost i ono malo dobrih episkopa što postoji je plašljivo i nema hrabrosti da se bori!
  Plaše se i boje se da ce biti rašcinjeni!

  O. Avgustinos Kandiotis o Episkopima poslednjih vremena "

  (detaljnije ovde: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=42)

  Da li je SRPSKA Pravoslavna Crkva SABORNA?

  Sudeci po vladikama iz SA Sinoda i svih onih koji usmeno naredjuju svestenicima da menjaju Liturgiju, nije. Jer da jeste, morali bi oni da se povinuju odlukama SA Sabora da se Liturgija NE MENJA.Jer da jeste, vladike bi morale da cuju i glas vernika koji protestuju.

  Ovo samo pokazuje koliko je njima stalo do sabornosti a i nase SRPSKE Pravoslavne Crkve.

  Jer, sabornost (iliti Eklisiologija, jos jedna rec sa viseznacnim znacenjem,koju novotarci i unijate koriste i kad treba i kad ne treba a posebno kad ne treba), je osnova svake pravoslavne Crkva a time i nase SPC.
  A Crkvu cine svestenici i vernici.Ne postoji nigde Crkva (osim u carigradskoj patrijarsiji) koja je samo od svestenika niti Crkva koja je samo od vernika. Znaci, ako je SPC Saborna (a jeste), zahtevamo da se i nas glas cuje. Da se cuje da mi necemo da sledimo vladike koje nas iz samo njima poznatih razloga vuku u jeres.

  Njih niko ne zadrzava.Slobodni su da idu gde hoce i unijate se sa kim god hoce, ali bez nas, vernika SRPSKE Pravoslavne Crkve.

  Nama su te "srpske" vladike vec pripemile put "od zutih cigala". Taj put vodi ka Fanaru. Ka Carigradskoj patrijarsiji,koja je u ovom trenutku prednjaci u "dijalogu ljubavi" sa rimokatolickom crkvom,a sve po pitanju PRIMATA u toj nekoj njihovoj novoj "svehriscanskoj Crkvi".

  Ravenski dokument je imao za cilj da se Pravoslavci nagovore na priznavanje posebnih prava rimskog episkopa kao “prvog medu patrijarsima“ (a to je vec potpisao Vladika Irinej Bulovic - sto bi on cekao bilo koga?).

  Radi se o tome da se postigne preispitivanje pravoslavnog shvatanja rimskog primata u ranoj hrišcanskoj crkvi kao „primata u ljubavi“ ili „primata casti“, ali na neki nacin koji ne bi bio nekakav specificni institut, koji obezbeduje posebna prava pontifiku. Drugim recima, Vatikan direktno pokušava da ucvrsti svoju dominaciju, koju on zamišlja kao
  dominaciju vlasti.

  Glavni oslonac Vatikana u ostvarenju tog cilja je Konstantinopoljska patrijaršija, koja odavno vec brani pozajmljenu od papizma ideju o svojoj patrijaršiji kao istaknutom šefu Pravoslavne crkve, koji poseduje posebne prerogative vlasti. Ta doktrina istocnog papizma ne samo da se proglašava Fanarom, nego se namece kao obavezna za usvajanje od strane pravoslavnog sveta. Tako je, na primer, sasvim nedavno sekretar Sinoda Konstantinopoljske patrijaršije, arhimandrit Elfidoforos Lambiniadis izjavio da :
  „odbijanje da se prihvati primat u Pravoslavnoj crkvi... nije ništa manje nego jeres“.

  Konkretne planove Fanara izložio je Konstantinopoljski patrijarh Vartolomej za vreme njegove zvanicne posete Sofiji novembra 2007. godine, kada je u intervjuu bugarskoj televiziji izjavio, da je dijalog izmedu pravoslavaca i katolika danas :

  „koncentrisan na tome, kakvo je mesto rimskog pape u strukturi celokupne hrišcanske crkve – kakvi su njegova uloga, vlast i ovlašcelja“ i „ako se mi s Božijom pomoci složimo sa Katolickom crkvom oko toga što se tice znacenja termina „prvenstvo“, kakvim je ono bilo u prvom milenijumu, onda Vaseljenskom patrijarhu nece biti teško da prizna
  primat Rimske katedre i zauzme drugo mesto, ono, koje je zauzimao do raskola“.

  Kao sto vidite, njemu nisu bitne nepremostive dogmatske razlike i hiljadugodisnja katolicka sizma, nego pitanjePRVENSTVA???? I tako govori vaseljenski patrijarh.

  Medjutim,da bi Patrijarh Vartolomej imao dovoljno glasova da preglasa glasove razuma i pravog i jedinog pravoslavlja koje se svemu ovome protivi, uvodi nesto sto je nekada imalo smisla (kad su zbog ratova citavi narodi napustali svoja ognjista a svestenici ostajali i bez Crkava i bez vernika), ali danas poprima vrlo cudan i nakaradni smisao.

  Jeste li ikada culi za "titularnog mitropolita"? Nisam ni ja dok sve ovo nije pocelo. "Titularni mitropolit" je carigradska verzija "mitropolita crkve bez vernika"."Crkva" jednog coveka. Te titule "mitropolita crkve bez vernika" deli Patrijarh vaseljenski onima koji ga podrzavaju u svom njegovom bezumnom srljanju ka papi.
  Ti su "mitropoliti" njegovi sigurni glasovi na svakom skupu pravoslavnih Crkava.

  A gde smo u svemu tome mi, vernici SRPSKE Pravoslavne Crkve u rasejanju?

  O tome sta ceka nas, vernike SRPSKE Pravoslavne Crkve u rasejanju, najbolje ilustruje ono sto Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit Crnogorsko-primorski,Zetsko-brdski i Skenderijski i Egzarh Peckog Trona Amfilohije (Radovic) kaze:

  "- Pitanje crkvene dijaspore je pitanje za Veliki sabor pravoslavne crkve. Verujem da ce Crkva na tom Saboru naci najbolje rešenje za to pitanje, jer je cinjenica da je struktura dijaspore, koja se formirala u 20. veku, po mnogo cemu antieklisiološka i nije saglasna prirodi pravoslavne crkve."

  Sto bi se reklo, nasu ce sudbinu da odedjuje ne SPC, nego neko sasvim drugi.I jos "nas" Mitropolit tvrdi da mi nismo SABORNI (jer po njemu : "nije saglasna prirodi pravoslavne crkve") i jos smo "antieklisiološki" (ovde nije jasno da li kaze da smo anti crkvenoj nauci - to je jedno od znacenja reci Eklisilogija ili opet po potrebi sluzbe koriste tu rec u znacenju
  SABORNOST). Sta god da je mislio, jasno je da on smatra da mi nismo pod brigom SPC, nego "Velikog sabora pravoslavne crkve", a videli smo ko ima "PRIMAT" u tom saboru.

  Dalje "nas" Mitropolit lamentira pokusavajuci da opravda nesrecu koju su vladike u vrhu SPC dopustile da se dogodi nasim vernicima u Juznoj Africi:

  "Mada se to može objasniti (ne)prilikama u kojima su se iznenada našli pravoslavni narodi, kao i da je Crkva morala da se prilagodjava neocekivanim promenama, razrešenje tog pitanja nece biti lako. To pokazuje i primer naše crkvene opštine u Johanesburgu, osnovane pre 50 godina, koja se našla u procepu, upravo stoga što Aleksandrijska patrijaršija, saglasno prethodnoj tradiciji, smatra da africki kontinent pripada njenoj jurisdikciji i traži da se primeni strogo kanonsko pravo koje joj pripada.

  Treba se nadati da ce aleksandrijski patrijarh, ipak, smoci imati snage da razume postojece probleme, kao i da ce naši vernici, shvatiti poredak Crkve, održavajuci vezu sa svojom pomesnom crkvom i svojim narodom. To niko ne može da dovede pod znak pitanja. Problem u Johanesburgu nema veze sa Dokumentom iz Šambeza, koji se odnosi na dijasporu u Evropi i Americi koja nije bila definisana i nikada nije pripadala nijednoj pomesnoj crkvi. Treba biti nacisto sa tim da je predsaborska konferencija u Šambeziju, raspravljajuci o dijaspori, samo predložila rešenje, koje bi sabori pomesnih crkava
  tek trebalo da usvoje da bi on postao i kanon."

  U ovom delu "nas" Mitropolit JASNO I GLASNO kaze, da mi, vernici SRPSKE Pravoslavne Crkve, koji zivimo u rasejanju "nikada nismo pripadala nijednoj pomesnoj crkvi"???

  Ovo je on izjavio jos 2006-te godine.A od tada se ono sto nikad nije ozvaniceno u SA Saboru, na volseban nacin pretvorilo u kanon.A to je potpis vladike Irineja Bulovica u Sambeziju, cime je zapecatio sudbinu nas vernika SRPSKE Pravoslavne Crkve koji zivimo po belo svetu.

  Toliko lukavstva i podlosti se tesko moglo ocekivati od ljudi koji bi svojim primerom i delima trebali da nam budu
  uzor.

  Jer, lukavo je i podlo kako su namernim krsenjem odluka SA Sabora o ne menjanju Liturgije, svojim USMENIM naredbama i pretnjama svestenicima, uneli zabunu u narod srpski verujuci.Pa kad to nije uspelo da nacini vecu zabunu, krenulo se sa uklanjanjem ikonostasa (jer ako neko i ne zna kako se sluzi Liturgija, ikonostas vidi). Pa su onda namerno proturali "teme" o unijacenju sa papom (koje sledi ali tek posle guranja pod Fanar).
  A sve "da se Vlasi ne dosete" i ne saznaju i otkriju da nas, srpske vernike iz rasejanja, odvajaju od matere Crkve i predaju Fanaru, kako bi Fanar dobio sto veci broj vernika i glasova vladika na celu nasih Eparhija u rasejanju, kad se bude glasalo o potpunom prelasku pod Vatikan.

  I zar je cudno sto iz svega ovoga proistice sledece pitanje za cenjenog vladiku Irineja(Dobrijevica), Episkopa ovdasnjeg Eparhije Australijsko Novo Zelandske:

  Pitanje osmo:

  Cenjeni i postovani vladiko, da li ste ikada pomislili da bi bi bilo bogougodno delo, da bi bilo hriscanski i po Istini pravilno, da sazovete ovde u Australiji Eparhijski Sabor na kojem bi nam izneli svoje poglede i stavove po ovom pogubnom delanju pojedinih vladika SPC i njihovog neodgovornog potpisivanja malte ne svakog dokumenta koji im se na tim skupovima "hriscanskog ujedinjenja" podmecu, gde bi ste mogli da cujete da mi, vernici SRPSKE Pravoslavne Crkve necemo ni pod FANAR, ni pod papu,da necemo iz krila nase matere, svete SRPSKE Pravoslavne Crkve?

  Pitanja i samo pitanja a odgovora nema.

  Ustajte i pitajte vase svestenike. Oni moraju da daju odgovore. Koriste nase cutanje i zabrinutost i unistavaju nam stozer naseg, srpskog naroda.

  Pitajte.

  Sva dosadasnja pisma i pitanja su na:

  http://solarc.com.au/CutanjemseizdajeBog/

  Odstampajte i delite.I pitajte.Sva ta pitanja su legitimna.I sva ta pitanja moraju biti odgovorena.Odgovor vas nece obradovati.Ali to morate cuti iz njihovih usta.


  u Brizbejnu,Australia
  na Blagovesti, godine Gospodnje 2010-te

  gresni rab Boziji
  Goran Kovacevic 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

  ne laprdaj

 3. #3
  Domaćin Evergreen86 (avatar)
  Učlanjen
  03.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Grad ispod Avale
  Poruke
  4.019
  Reputaciona moć
  118

  Podrazumevano Re: Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

  ma vazi da cu da citam ovoliko sranje
  Djavoli umiru placuci

 4. #4
  Zainteresovan član sv.Mihailo (avatar)
  Učlanjen
  08.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  135
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

  Zar ne bi bilo ljudskije da odgovorite na pitanja ili pobijete ono sto pisem nego da brisete postove?
  Tako je to kad ovakve forume uredjuju ne-Srbi i ne-pravoslavci.

 5. #5
  Domaćin Evergreen86 (avatar)
  Učlanjen
  03.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Grad ispod Avale
  Poruke
  4.019
  Reputaciona moć
  118

  Podrazumevano Re: Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

  kada napises nesto sto vredi citati ja cu to procitati
  Djavoli umiru placuci

 6. #6
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.716
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Moderatorima naredjeno da kriju istinu!!!

  Sto volim kada neko odmah krene sa pricom o moderatorima ne-Srbima i ne-pravoslavcima!
  Takav nacin "argumentovanja" ima svoje ime u logici.

  Teme o ekumenizmu postoje.
  Teme o problemima u SPC postoje.
  Teme o razlicitim vidjenjima situacije u SPC (sa sve pricom o vladikama) postoje.
  Tema sa ovakvim nazivom nije u duhu Pravilnika, i ne moze opstati.
  Prepiska sa vladikom ne moze biti predmet diskusije na ovom pdf.

  Kriticki ton je dozvoljen, uvredljv nije.

  Katanac.
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

Slične teme

 1. Zasto muskarci kriju svoja osecanja....
  Autor marina stojkovic u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 476
  Poslednja poruka: 17.01.2010., 10:18
 2. Strane službe kriju Dražu
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 33
  Poslednja poruka: 27.11.2009., 16:29
 3. Gde se kriju tinejdzeri intelektualci
  Autor kreki samuraja u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 175
  Poslednja poruka: 03.11.2009., 00:21
 4. Zapitajmo se u istinu, istinu o vremenu
  Autor InQuisitive u forumu Religija
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 17.10.2008., 11:05
 5. Da li treba deci reći istinu? I koju istinu?
  Autor jomini u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 09.01.2007., 15:33

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •