Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 32

Tema: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Tekst iz NSPM-a i e-novina:

  Pokret za slobodu protiv Mlađana Dinkića

  Ispod cenzusa!

  Piše: Danko Milojević

  Pokret za slobodu najavljuje pokretanje nestranačke kampanje čiji je cilj da Mlađan Dinkić na narednim izborima ne pređe cenzus. Glavna parola kampanje je: ''Samo narod može da pobedi Dinkića – ostali sa njim prave koalicije'', a prati je veliki broj duhovitih sličica koje ilustruju ovaj tekst. Razlog kampanje je to što Pokret za slobodu, kao i ogromna većina u narodu, Dinkića smatra najodgovornim za upropašćavanje domaće privrede  Radnički pokret u Srbiji ne čine samo sindikalisti koji se sastaju sa tajkunima u Šekspirovoj. Ozbiljna alternativa korumpiranim i pasivnim sindikalistima dolazi iz organizacionog rada grupe koja sebe naziva Pokretom za slobodu, a koja je ovde najpoznatija po tome što je Noam Čomski, svetski priznat intelektualac, podržao neke od njenih inicijativa. Kako sami predstavnici Pokreta za slobodu kažu, nastali su ujedinjavanjem studentskih i radničkih aktivista a zatim su se orijentisali na probleme koje smatraju najprioritetnijim u našem društvu. U zaslugu im se upisuje uspešna organizaciona pomoć radnicima Zastave elektro, Jugoremedije i drugim ovde najpoznatijim radničkim štrajkovima. Njihovi tekstovi i saopštenja odlikuju se britkom analizom, neopterećenom ideologijom, i preko njih je svetska javnost upoznata sa radničkim gibanjima u Srbiji, a intervjui sa predstavnicima Pokreta za slobodu objavljeni su na većem broju stranih jezika. Štampali su veći broj besplatnih publikacija koje pozivaju na povezivanje ugroženih slojeva u borbi za slobodu i socijalnu pravdu. Povezali su veći broj štrajkačkih odbora u zajedničku borbu i osnovali Koordinacioni odbor radničkih protesta. Pružaju podršku i studentskim inicijativama. Pokazali su da dobro organizovani radnici mogu biti jači od supruga predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović koji je pod pritiskom protesta morao da se odrekne vlasništva nad fabrikom koju je vodio ka stečaju.


  Danas Pokret za slobodu najavljuje pokretanje nestranačke kampanje čiji je cilj da Mlađan Dinkić na narednim izborima ne pređe cenzus. Glavna parola kampanje je: ''Samo narod može da pobedi Dinkića – ostali sa njim prave koalicije'', a prati je veliki broj duhovitih sličica koje ilustruju ovaj tekst. Razlog kampanje je to što Pokret za slobodu, kao i ogromna većina u narodu, Dinkića smatra najodgovornim za upropašćavanje domaće privrede.  Mlađan Dinkić je neizbežni sastavni deo svake vlade od 2001. uprkos tome što je jedan od najomraženijih političara u Srbiji. Neki kažu da na tome najviše može da zahvali svojim vezama sa stranim faktorom i domaćim krupnim kapitalom.

  Dinkić zapravo svoje nasleđe i veštine vuče iz nevladinog sektora kao osnivač nevladine organizacije G17 plus, koja je bila dobro pozicionirana kod stranih fondacija u vreme kada su ogromne količine novca stizale onima koji bi se borili za smenu režima Slobodana Miloševića (najveću podršku G17 plus imao je u Međunarodnom republikanskom institutu sa sedištem u SAD).

  Dokopavši se vlasti Dinkić na različite načine koristi svoju poziciju unutar vlade kako bi sebi obezbeđivao opstanak na vlasti. I sam Zakon o regionalnom razvoju, koji je pripremilo njegovo ministarstvo, najvećim delom je prilagođavanje ''situacije na terenu'' Dinkićevim planovima da ostane na vlasti unutar neke nove koalicije, ili da makar pređe cenzus na sledećim izborima i uđe u parlament. Sam zakon je donet kako bi se omogućilo apliciranje za fondove EU namenjene finansiranju regionalnih razvojnih projekata. Ogroman broj agencija i saveta na regionalnom nivou, čije stvaranje propisuje Zakon o regionalnom razvoju, biće samo pregršt netransparentnih tela u kojima se neće znati gde je otišao novac iz EU fondova. Agencije će rukovoditi finansijama i sprovođenjem projekata a lokalne samouprave će finansirati njihov rad. Dodeljivanje novca, međutim, odobravaće samo nadležni ministar - Dinkić, kao i u slučaju NIP-a i Fonda za razvoj. Toliko o decentralizaciji.


  ''Mi ćemo se truditi da razvijamo te institucije (misli se na regionalne agencije i savete, prim. D.M.) jer se dešava da lokalne samouprave često ne vide svoj interes u tim agencijama, iako su formalno u njihovom vlasništvu'', kažu službenici Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj.

  Da je Zakon o regionalnom razvoju deo šireg Dinkićevog predizbornog plana govori i to što je istovremeno sa promovisanjem Zakona o regionalnom razvoju Dinkić pokušavao da sopstvenu stranku, prezrenu u narodu, reformiše u Partiju regiona i dodeli joj novi imidž. Ta nova Dinkićeva partija okupiće regionalne lidere (Ničića, Verka, moguće Palmu i Ljajića ili Ugljanina), koji će od Dinkića dobijati novac iz državnih fondova koji bi trebalo da ih učvrsti na vlasti u njihovim gradovima (Zaječar, Kragujevac, Jagodina), dok bi oni zauzvrat omogućili Dinkiću da ostane na vlasti na republičkom nivou. Na primer, region na koji je Dinkić prvenstveno bacio oko, region Šumadije i Zapadne Srbije, imaće najveći broj regionalnih agencija – četiri, dok će region Vojvodina i region Južne i istočne Srbije imati po tri, a Beogradski i Kosovskometohijski po jednu.

  U tekstu Regionalizacija, državno ili partijsko pitanje? sa sajta International Commmunications Partnersa kaže se: ''Vlada Srbije je početkom marta 2010. usvojila program za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u 2010. godini, vredan 100 miliona evra. Ovaj program je promovisao ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić. Naravno, programa ne bi ni bilo da na njemu nije insistirao upravo Mlađan Dinkić, kome je ravnomerni regionalni razvoj postao politički program, a on je veoma vešt i sposoban kada državnim novcem finansira svoje političke aktivnosti. Kako je Srbiji preko potreban ravnomerni regionalni razvoj, Dinkić je spojio, kako to narod kaže, “lepo i korisno”. Elem, kako god došlo do usvajanja vladinog programa, Dinkić je najavio da će “taj program pomoći zapošljavanje i oživljavanje proizvodnje u najsiromašnijim opštinama u Srbiji. Isti iznos za iste namene Dinkićevo ministarstvo uložilo je juna 2007. godine. Na koje su projekte pare otišle niko ne zna, ali jasno je da u nerazvijenim krajevima Srbije vidljivog napretka nema.''

  Teško je poverovati da u srpskoj priči o regionalizaciji nema političkih motiva kao što aktuelna vlast tvrdi. U Beogradu je nedavno pokrenuta inicijativa za osnivanje Unije nacionalnih, regionalnih i lokalnih stranaka, grupa građana i pojedinaca koji će se zalagati za decentralizaciju zemlje i ravnomerni regionalni razvoj. Inicijativni odbor čine Mlađan Dinkić, lider G17 Plus, Veroljub Stevanović, predsednik Zajedno za Šumadiju, Boško Ničić, predsednik Živim za Krajinu, Mirko Todorović, vlasnik modne kuće Todor, Goran Paskaljević, reditelj i Predrag Marković, izdavač. Kako saznajemo, trebalo je da u ovom odboru bude i Miodrag Babić, koji stoji iza regionalne stranke u Vršcu i koncerna Hemofarm. To je verovatno i razlog sukoba između Fonda za razvoj i koncerna Hemofarm. Naime, Fond je odbio da koncernu Hemofarm da kredit iako je ovaj koncern ispunjavao sve uslove. Pošto je Babić odlučio da ne bude deo ove Unije, očigledno nije bilo ni kredita. Sve ovo baca senku i rađa sumnju da će državni resursi, koji će biti usmereni na politiku decentralizacije, biti iskorišćeni da Dinkić napravi novu političku stranku''.


  Zašto to Dinkić radi? Njegova stranka, G17 imaće problema sa cenzusom ukoliko samostalno izađe izbore. Njegov lični imidž kao i imidž stranke nije baš najbolji. Zato im je potreban redizajn, a regionalni razvoj se nametnuo kao veoma dobro rešenje. Naime, od kada su uvedeni direktni izbori za gradonačelnika, u Srbiji je pobedilo nekoliko lokalnih lidera koji su formirali ozbiljne regionalne pokrete. To su Dragan Marković Palma u Jagodini, Verko Stevanović u Kragujevcu, Goran Ješić u Inđiji, Goran Knežević u Zrenjaninu, Boško Ničić u Zaječaru… Glasanje za ove lokalne lidere pokazuje frustraciju stanovništva centralizacijom i potrebu da imaju jaku lokalnu vlast.


  Potencijal među biračima koji se protive centralizaciji je višestruko veći. Toga je Dinkić svestan te je napravio odličnu računicu. Ako Dinkićeva stranka može sama da dobije nekoliko odsto glasova na izborima, potrebni su joj još i glasovi desetak lokalnih lidera i stranaka Bošnjaka kako bi njihova koalicija dobila više glasova od neophodnih pet odsto, što je izborni prag za ulazak u skupštinu. Dakle, Dinkić političku ideju ima, a pošto je majstor da svoje političke ideje podrži državnim sredstvima, to je upravo učinio. Dinkić je sebi obezbedio odličnu startnu poziciju pred novu političku trku, a posle ulaska u parlament biće poželjan koalicioni partner svima - od DS-a do SNS-a.

  Parola kampanje Pokreta za slobodu - ''Samo narod može da pobedi Dinkića'' izgleda najpreciznija smernica na koji način Srbija može da se oslobodi Dinkića poslavši na sledećim izborima ispod cenzusa njega i one koji sa njim tikve sade. Svakako je postalo besmisleno glasati na izborima ako uvek dobijemo da nam Dinkić vodi ekonomiju. Potrebno je da svi damo svoj doprinos da ova kampanja dobije nacionalne razmere. A kad Srbiju oslobodimo od Dinkića za dalje ćemo videti. 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije


 3. #3
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Samo narod može da pobedi Dinkića?

  E pa ne može verovali ili ne i to sve dotle dok na glasačkim
  listićima ne budu pojedinačna imena narodnih poslanika i
  dok stranke pre izbora ne naprave koaliciju a ne posle
  izbora međusobno trgujući.
  Čedina Zebra

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Samo narod može da pobedi Dinkića?

  E pa ne može verovali ili ne i to sve dotle dok na glasačkim
  listićima ne budu pojedinačna imena narodnih poslanika i
  dok stranke pre izbora ne naprave koaliciju a ne posle
  izbora međusobno trgujući.
  Mislim da se ovom akcijom bas na to i misli - ako Dinkic ne predje cenzus, onda i ne moze da udje u vladajucu koaliciju, pa je poenta akcije poziv da se ne glasa za njega kako bi ostao ispod cenzusa...

 5. #5
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio vladan_isakovic Pogledaj poruku
  Mislim da se ovom akcijom bas na to i misli - ako Dinkic ne predje cenzus, onda i ne moze da udje u vladajucu koaliciju, pa je poenta akcije poziv da se ne glasa za njega kako bi ostao ispod cenzusa...
  Pa i Vladan Batić je bio ispod cenzusa pa ga eno u Skupštini.
  Kvaka je u tome što kada nastupiš na zajedničkoj listi sa DSom npr., cenzus ti ni ne treba
  Čedina Zebra

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Pa i Vladan batić je bio ispod cenzusa pa ga eno u Skupštini.
  Kvaka je u tome što kada nastupiš na zajedničkoj listi sa DSom npr., cenzus ti ni ne treba
  da, da, kapiram sad sta si hteo da kazes...

 7. #7
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio vladan_isakovic Pogledaj poruku
  da, da, kapiram sad sta si hteo da kazes...
  E super, drago mi je što si me razumela
  Čedina Zebra

 8. #8
  Početnik
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  A kakve su sanse da Dinkic na izbore izadje na listi sa DS, a ne samostalno? Pretpostavljam da je tesko predvideti... ?

 9. #9
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio vladan_isakovic Pogledaj poruku
  A kakve su sanse da Dinkic na izbore izadje na listi sa DS, a ne samostalno? Pretpostavljam da je tesko predvideti... ?
  Kao da je danas neko umeće promeniti stranku
  Čedina Zebra

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Ludilo..pa na proslim izborima je 5% glasalo za pokojnog Slobu a DS nasilnicki oteo te glasove.....ne moze narod,jer narod nikada nije Dinkicu ni davao cenzus.

 11. #11
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.850
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  kako glasate,tako vam i jeste.Kome dajete po 30 i kusur procenata glasova ti i vladaju.I jel` vam dobro?!

 12. #12
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.249
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Ludilo..pa na proslim izborima je 5% glasalo za pokojnog Slobu a DS nasilnicki oteo te glasove.....ne moze narod,jer narod nikada nije Dinkicu ni davao cenzus.
  hahaha koje luzercine
  The Show Must Go On...

 13. #13
  Obećava
  Učlanjen
  10.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Pa i Vladan Batić je bio ispod cenzusa pa ga eno u Skupštini.
  Kvaka je u tome što kada nastupiš na zajedničkoj listi sa DSom npr., cenzus ti ni ne treba
  za to bi trebalo zabraniti sve predizborne koalicije i da svaka stranka mora pojednacno da izadje

 14. #14
  Zainteresovan član Патриотис (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Космет,срце Србије
  Poruke
  325
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio Mirko_212 Pogledaj poruku
  kako glasate,tako vam i jeste.Kome dajete po 30 i kusur procenata glasova ti i vladaju.I jel` vam dobro?!

  Мајке ми,свима лоше а сви гласају за жуте и остале лелемуде.
  Мада,да има народ за кога да гласа не би било тако тешко изабрати,али свака партија гледа само свој интерес.На улице...

 15. #15
  Obećava
  Učlanjen
  10.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio Mirko_212 Pogledaj poruku
  kako glasate,tako vam i jeste.Kome dajete po 30 i kusur procenata glasova ti i vladaju.I jel` vam dobro?!
  ja ne glasam al znam da ti i tebi slicni glasate. sta da radimo kad vise volite leba bez motike nego rad i trud.

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  hahaha koje luzercine
  Luzercine su oni koji nisu glasali za Slobu

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.850
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio Vasili Reshetnikov Pogledaj poruku
  ja ne glasam al znam da ti i tebi slicni glasate. sta da radimo kad vise volite leba bez motike nego rad i trud.

  Ne zivim u Srbiji,cak ni u Evropi,ne glasam.Pravicete vi tog Dinkica od blata izgleda,ali nece biti vajde.Kakav narod,takva vlast,vi ih birate.

 18. #18
  Obećava
  Učlanjen
  10.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  92
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio Mirko_212 Pogledaj poruku
  Ne zivim u Srbiji,cak ni u Evropi,ne glasam.Pravicete vi tog Dinkica od blata izgleda,ali nece biti vajde.Kakav narod,takva vlast,vi ih birate.
  pa tadica i dinkica okivate u zvezde uglavnom vi sto ne zivite u srbiji pa ne mozete da uzivate u blagodetima njihove vlasti.

  sto kaze nas narod "po tudjoj guzici 100 batina nije mnogo"
  tako i ti

 19. #19
  nikadvise90te nije na forumu
  Изазван догађајима-доста ћутања и одобравања
  Aktivan član nikadvise90te (avatar)
  Učlanjen
  29.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.971
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Беше ли Млађа музичар, гитариста........значи разуме се у жице......мало теже ће да их штимује......али временом ће савладати и ту технику....
  Никад више ни 2000-те, и тако деценију за деценијом
  Е, па доста, прво мотка па онда карантин

 20. #20
  Iskusan Übermensch (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.922
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Mladjan Dinkic ima nekog vrlo jakog iza sebe....demokrate su svesne da im je on gori za rejting nego 3 sps-a...ali ocigledno nisu u stanju da ga se ratosiljaju......
  dugo ce on biti tu...ali ce se jednom morati otkriti sve sto je on ukrao iz ove drzave...nadam se samo da nece proci nekaznjeno...

 21. #21
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.850
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio Vasili Reshetnikov Pogledaj poruku
  pa tadica i dinkica okivate u zvezde uglavnom vi sto ne zivite u srbiji pa ne mozete da uzivate u blagodetima njihove vlasti.

  sto kaze nas narod "po tudjoj guzici 100 batina nije mnogo"
  tako i ti

  Niti ga biram,niti mi treba,niti me je briga za njega,a ni za tebe.
  Ali je istina jedno,birate vlast u Srbiji vi koji zivite u Srbiji.Srbiju cine ljudi koji zive u njoj,ne cine je marsovci.Kakvi su ljudi ,takva je i zemlja.A takva vam je i vlast,kukajte na sebe a ne na druge.

 22. #22
  Domaćin
  Učlanjen
  07.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bg
  Poruke
  4.318
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Zanimljiva kampanja kao ideja protivnika Dinkića,doduše Mlađa je dosadio svima,vuče se skoro deset godina u vlasti sa diskutabilnim idejama i projektima.
  Uvek je nalazio način da kombinacijama namakne cenzus,i sada juri za budućnost G17 udružujući se sa lokalnim biznismenima i pokretima,ko garantuje da i na narednim izborima neće biti poželjan za koalicije.

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Samo narod može da pobedi Dinkića?

  E pa ne može verovali ili ne i to sve dotle dok na glasačkim
  listićima ne budu pojedinačna imena narodnih poslanika i
  dok stranke pre izbora ne naprave koaliciju a ne posle
  izbora međusobno trgujući.
  Dok se ne donese zakon kojim se obmana birackog tela ne proglasi za krivicno delo i predizborna kampanja ne prestane da bude samo medjustranacko utrkivanje u baronisanju naroda.

  Dok biraci ne prestanu da budu robovi svog neprikosnovenog prava na tajnost glasanja. T.j. hocu da imam pravo da se odreknem tog istog prava, a da posle izbora moj glas bude dostupan na uvid svima, kao i glasovi drugih koji bi se odrekli tog prava i da svako moze da sam proveri verodostojnost izbora, a ne da glasa pola upokojene familije i komsiluka zbog birokratske greske i Cesidovih ,,propusta".

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Citat Original postavio nikadvise90te Pogledaj poruku
  Беше ли Млађа музичар, гитариста........значи разуме се у жице......мало теже ће да их штимује......али временом ће савладати и ту технику....
  Vec vidim novinske naslove...

  ,,S gitare presao na ksilofon"


 25. #25
  Početnik
  Učlanjen
  20.10.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo NAROD moze da pobedi Dinkica - ostali s njim prave koalicije

  Kršenje radničkih prava u kompaniji ''Jura'' - Saopštenje za javnost Kampanje ''Narod protiv Dinkića''

  Mlađan Dinkić dolazak kompanije ''Jura'' u Raču kragujevačku koristi za ličnu promociju, iako je on sam najodgovorniji što su državne agencije, tolerisanjem nesavesnog ponašanja bivših vlasnika, omogućile da se ''Zastava elektro'' dovede na ivicu stečaja, a radnike primorale da spas potraže na ulici u višemesečnim protestima. Nakon što su raskidom privatizacije omogućili oporavak svoje fabrike koja je poznata po kvalifikovanoj radnoj snazi i očuvanim fabričkim pogonima, radnike je dočekalo po njih najnepovoljnije moguće sklapanje ugovora sa stranom korporacijom.

  Južnokorejanska ''Jura'' korporacija, koja je nedavno kupila pogone ''Zastave elektro'' u Rači, ne preuzevši nikakvu obavezu prema radnicima, u Slovačkoj je poznata po kršenju radnih prava, predugom radnom vremenu i maltretiranju radnika, zaključci su slovačke inspekcije rada. Radnici su prisiljavani da rade u smenama od po dvanaest sati, bez pauze, a zabranjen im je međusobni razgovor kao i upotreba mobilnih telefona. U nekim izveštajima govori se i o fizičkom maltretiranju i ponižavanju radnika. Samim radnicima ''Zastave elektro'' novi vlasnik već je pretio otkazom ukoliko osnuju sindikat u njegovoj kompaniji.

  S obzirom na to da im radnička prava nisu zaštićena i da kod novog vlasnika neće imati pravo na sindikalno organizovanje (i to u 21. veku!), skoro svi radnici odlučili su da napuste fabriku i uzmu otpremnine. Nepoverenje u sadašnju vlast, pre svega u Mlađana Dinkića, kao i iskustvo maltretiranja radnika ''Fiata'' u Kragujevcu, presudno su uticali na odluku radnika o napuštanju fabrike. Ukoliko se još podsetimo da će država svako novo radno mesto u ''Juri'' finansirati sa 4.500 evra, biće nam jasnije koliko je državna politika postala neodgovorna prema građanima, ali verovatno u skladu sa zahtevima MMF-a koji domaću ekonomiju sve više potčinjavaju interesima globalnog kapitala.

  Kao pokretači kampanje ''Narod protiv Dinkića'' podržavamo svaku inicijativu za razrešenje Mlađana Dinkića sa dužnosti ministra ekonomije i regionalnog razvoja.

  U Rači kragujevačkoj, 17. aprila 2010.

  Kampanja ''Narod protiv Dinkića''

  Koordinatori kampanje:

  - Narodni front - inicijativa za jedinstvenu levicu;
  - Pokret za slobodu.

Slične teme

 1. mp3 ne moze se nista sa njim
  Autor salbo_pismena u forumu Hardver
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 02.06.2009., 19:46
 2. Odgovora: 60
  Poslednja poruka: 25.02.2009., 21:11
 3. Srbija ne može da pobedi
  Autor Kiseli bombon u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 25.02.2009., 18:54
 4. Jos nam samo fali da hrvatska pobedi E P
  Autor Sasa_Huligan u forumu Košarka
  Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 26.09.2005., 17:25

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •