Рок сцена и ДБ
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 100

Tema: Рок сцена и ДБ

 1. #1
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Рок сцена и ДБ

  http://novinar-novinar.blogspot.com/

  Музика, певачке звезде и безбедносне службе, у каналисању понашања омладине

  Рок сцена и ДБ


  Када сте уз неке музичке групе, певаче и њихову музику уживали нисте ни слутили да иза свега тога стоји много већа и снажнија организација од самих бендова или певачких звезда. Стајала је држава кроз деловање посебне групе Државне безбедности како би се омладина могла усмеравати у одређеном правцу или како би Тито отклонио опасност од радикалне омладине - која је природи младости бунтовна и тражи увек нешто друго и више.  Стане Доланц

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++

  Ретки су људи из Службе државне безбедности који су спремни да проговоре о акцијама у којима су учествовали за време Титовог и Милошевићевог режима. Једну од најспецифичнијих прича има некадашњи помоћник начелника Ресора државне безбедности Живан Велисављевић који је пензионисан почетком 1990. године указом тадашњег председника СФРЈ.

  Велисављевић данас живи у својој породичној кући у родним Лојаницама, у близини Шапца. Његова кућа је далеко од онога како би јавност замишљала домове пензионисаних шпијуна. Овде нема високих зидова, гвоздених врата која се отварају даљинским управљачем и добермана чувара. Па ипак, иако је Велисављевићева кућа као једна од многих у овом крају, у њој постоји нешто по чему се разликује.

  На брижљиво уређеном тавану, Велисављевић има колекцију од неколико хиљада ЛП плоча искључиво забавне и рок музике настале у СФРЈ. На питање да ли је дискофил, Велисављевић каже да му те плоче нису за разоноду већ да су му средство за рад. Штавише, Велисављевић нам открива да ниједну од ових плоча номинално не може да отуђи јер му их је Ресор државне безбедности дао на реверс.

  Операција Миљацка

  Велисављевићев ангажман у служби почео је 1968. године. Студентске демонстрације су озбиљно уздрмале Тита. Иако је успео да их умири, Тито је примећивао да се стално појављују нова жаришта. У том тренутку Тито је тек био привео крају кризу око Брионског пленума а одмах се појавила студентска криза и инвазија на Чешку и било је потребно пацификовати барем један од фронтова. У том циљу Тито је на тајном састанку дискутовао о томе који се фронт може прво решити. Вељко Влаховић је предлагао да СФРЈ набави атомску бомбу која би јој била гарант суверенитета, Едвард Кардељ је помињао приближавање НАТО пакту а Стане Доланц је изашао са најбизарнијим предлогом. Доланц је наиме објаснио како је CIA користећи музику бендова снажно ослоњених на хедонизам и употребу опојних дрога успела да отупи борбену оштрицу студентских протеста у Америци и да бројне прогресивне младе људе претвори у безопасне кловнове без јасне револуционарне идеје.

  Доланц је сматрао да се тако нешто може урадити и са нашом омладином. Вељко Влаховић је сматрао да су наши млади људи здравији и зрелији од америчких, али Тито је бивао све више забављен Доланчевим предлогом. На крају је Доланцу дато зелено светло а операција је добила кодно име “Миљацка” по реци у Сарајеву пошто је Тито сматрао да је рат добијен у Босни и да све нове битке треба почињати оданде. Миљацка је изгледала као најурбанији топоним у тој републици.

  Доланц је у сарадњи са својим најближим повереницима Срданом Андрејевићем и Обрадом Ђорђевићем изабрао младог Живана Велисављевића да води Миљацку. И Велисављевић је водио ову операцију пуне 22 године.

  “Први регрут природно био ми је Горан Бреговић. Са њим није било проблема, он је волео и идеју југословенства и секс и дрогу, тако да смо се лако договорили”, сведочи Велисављевић. “Са Бреговићем сам чак примењивао и један систем који је Служба користила са криминалцима - омогућавала им је да краду у иностранству а да добијају склониште у Југославији у замену за обављање понеког посла за нас. Тако сам и ја омогућавао Бреговићу да краде стране песме, да их објављује овде као своје, а да у њима пропагира оно што је нама било потребно.”

  Здравко Чолић
  већ није био тако једноставан за регрутацију.

  Самит у Скендерији
  “Здравко Чолић је био изузетно талентован извођач и њега нисмо могли да регрутујемо тек тако. Он није имао ништа против нас али није желео да икоме ишта дугује” Ипак, када је ухапшен у Охриду због размењивања девиза, Велисављевић је у томе видео своју прилику. “Обишао сам га у затвору у Охриду и договорили смо се за петнаест минута.”

  У Велисављевићевом одељењу у ресору државне безбедности наступила је хистерија када су сазнали да је Чола регрутован. А онда се појавила паника када су схватили да су му потребне велике хит песме. Део Службе је сумњао у Корнелија Ковача, и одлучено је да цела југословенска поп сцена стане иза Чолића.

  “Направили смо тајни састанак једне ноћи у Скендерији. Шест млазних авиона РВ и ПВО је довезао све кључне поп композиторе код нас. Били су ту Арсен Дедић, Ђорђе Новковић, Корнелије Ковач, Бојан Адамич, Жика и Радован из Зане, Момчило Бајагић, мали Злаја Арсланагић из Црвене Јабуке, Изток Турк, Јасенко Хоура, Јура Стублић, Владимир Дивљан, Зоран Лесендрич и многи други.”

  “Сместили смо их у Скендерију. Седели су потпуно неприпремљени шта их чека. Онда сам ја изашао за говорницу, осетио сам се као Тито, и рекао им да је свако дужан да припреми по једну песму за Чолин повратнички албум.”, Велисављевић ни данас не може да сакрије усхићење.

  Екипа композитора је потом враћена авионима у своје градове и започет је рад на песмама. Међутим, у Служби је завладала нервоза пошто се толики број људи није могао безбедносно контролисати, тако да су се на крају определили да ипак Бреговић уради цео албум како песме не би исцуреле у јавност.

  “Чолићев повратнички албум је у једном тренутку деловао као да ће бити највечи албум у историји поп музике. Чинило се да ће ово бити за Чолића оно што је “Smile” био за Beach Boys-е, а ми то нисмо смели да дозволимо, Чола је био потребан Југославији у том тренутку, и на крају је све решио Брега.”


  .... 2. #2
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Ратне траке
  Служба државне безбедности је била задужена и за припремање концептуалних албума који су имали функцију да се заврте у етру у случају рата, па чак и нуклеарне апокалипсе. “То су тзв. Албуми судњег дана, тако смо их звали у служби, на њима су снимљене последње песме на свету, песме уз које је овај народ требало да преживи нуклеарну зиму.”

  На песмама је радио сам крем југословенске сцене, у сарадњи са тимом психолога. “Има неких љубавних песама које смо тестирали на животињама. И заиста када би им песма била пуштена, оне су их наводиле на парење кроз лучење одређених хормона. Такве песме у принципу су прављене за случај да у бункерима после нуклеарног рата морају да се људи стимулишу на продужавање расе.”

  Пустити такву песму у етар у регуларним околностима је кривично дело. Ти снимци се налазе у сефу Начелника СДБ дан-данас.” Велисављевић нерадо говори о овим песмама. Ипак, после великог наваљивања рекао је да је неке од њих писао Кики Лесендрић а да их певају Зана Нимани, Ања Рупел и Марина Перазић. Када смо га упитали, личе ли те песме на њихове раније радове, Велисављевић се осмехнуо и лаконски одговорио, “Денис и Денис су за ово вртић…”

  Двоструки агенти


  Велисављевић каже да се у својој пракси само једном срео са двоструким агентом. То је био случај Изтока Турка, вође и главног аутора групе Видеосеx. “Изток је радио за нас. Негде у време албума “Lacrimae Christi” контактирала га је немачка служба БНД. Он је желео да прекине контакте са њима али ми смо инсистирали на томе да их он настави.” Како се приближавао распад Југославије, Велисављевић тврди да се и Туркова лојалност померала ка Немцима. “Нисам сигуран да је Турк издао Југославију, мислим да јој је био лојалан до самог краја, али како је време одмицало све мање и мање. О томе говоре његови неуспели покушаји да са Видеосеxом сними песме на енглеском”

  Снимање песама на енглеском је по Велисављевићу било смишљена провокација у самим центрима немачке обавештајне службе како би се колонијализовала југословенска музичка сцена. “Они су желели да маргинализују наше бендове тиме што су их наговарали да снимају на енглеском чиме су их одвојили од домаће публике, а нису добијали праву шансу на иностраној сцени. На сву срећу, то им је успевало код алтернативних бендова. Ми смо Брегу, Чорбу и Азру држали под гвозденим стиском.”

  “Албум Дивљих јагода на енглеском био је класична завера МИ6. Њих је као своје агенте у том периоду држао озлоглашени Ентони Монктон. Он је почео своју каријеру као рокенрол оперативац за СФРЈ да би на крају завршио службујући у Београду.” На сву срећу. ДБ је имао свог адута у групи. “Ален Исламовић је био наш човек и разарао је енглеску каријеру Дивљих јагода изнутра. Он је био здрав елемент у тој групи, и зато смо га и наградили местом певача у Бијелом дугмету.”

  Велисављевић себе и данас сматра Југословеном. Он верује да су саме републичке службе државне безбедности радиле против заједничке државе, чак и у домену рокенрола. “Јасенко Хоура је био човек хрватске републичке Службе. Неколико пута сам им слао дописе да нам га ставе на распологање у савезној служби јер је талентован музичар, а они су одбијали и смишљали неке формалности. Одговорно тврдим да је његова песма “Мојој мајци (задња ружа Хрватска)” масло загребачког одељења.”

  “Нема невиних”, наставља Велисављевић, “када смо приметили да се бог и црква често помињу у песмама Пилота, привели смо Лесендрић Зорана да видимо о чему се ради. Током ноћи јавио нам се шеф београдског одељења и рекао нам да је он њихов. Ми смо морали да га пустимо. Ја сам тада схватио да свака републичка служба има свој бенд.”

  Ибарска магистрала


  “Рата не би било без пропаганде и бендова попут Прљавог казалишта”, наглашава Велисављевић. Он сматра да је наивно очекивати да је борба између тајних служби била ишта питомија на пољу рок сцене него на другим пољима. “Сценарио Ибарске магистрале је први пут примењен на Крцуну, а други пут на Дражену Ричлу.” Велисављевић одговорно тврди да у саобраћајној несрећи члана Црвене Јабуке нису чиста посла. “Злаја је убрзо напустио бенд, он је био анђео, један од мојих најдражих оперативаца, прави Југословен”, каже Велисављевић. “Мислим да ће бити занимљиво ако Жера икада проговори, он зна целу причу.”

  Садашња сцена

  Велисављевић не прати садашњу сцену од када се пензионисао. Ипак оно што види по телевизији и Интернету му не улива поверење. “Доста талентованих људи је отишло у народњаке, а на рок сцени доста бендова пева на енглеском, а то ништа не ваља. Сцена је била много боља док ју је ДБ контролисао јер ми смо и креативно помагали кад је наилазила криза.” Велисављевић се поноси податком да је ДБ за песму “Липе цвату” ангажовао чак три професора Музичке академије и једног професора књжевности да помогну Бреговићу да је осмисли. “Данас више нема такве амбиције, нажалост. Плашим се да ДБ више не контролише ни оне бендове које је сам основао.”

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++

  После ове овлаш анализе, можете закључити колико има испраних мозгова који и даље верују у идеју Шугославије и интернационализма.

  Скидање са музике је теже од скидања са најачих дрога.

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Laž i prevara.

 4. #4
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Stompy Pogledaj poruku
  Laž i prevara.
  Који део?

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Svaki.

 6. #6
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Ратне траке
  Служба државне безбедности је била задужена и за припремање концептуалних албума који су имали функцију да се заврте у етру у случају рата, па чак и нуклеарне апокалипсе. “То су тзв. Албуми судњег дана, тако смо их звали у служби, на њима су снимљене последње песме на свету, песме уз које је овај народ требало да преживи нуклеарну зиму.”

  На песмама је радио сам крем југословенске сцене, у сарадњи са тимом психолога. “Има неких љубавних песама које смо тестирали на животињама. И заиста када би им песма била пуштена, оне су их наводиле на парење кроз лучење одређених хормона. Такве песме у принципу су прављене за случај да у бункерима после нуклеарног рата морају да се људи стимулишу на продужавање расе.”

  Пустити такву песму у етар у регуларним околностима је кривично дело. Ти снимци се налазе у сефу Начелника СДБ дан-данас.” Велисављевић нерадо говори о овим песмама. Ипак, после великог наваљивања рекао је да је неке од њих писао Кики Лесендрић а да их певају Зана Нимани, Ања Рупел и Марина Перазић. Када смо га упитали, личе ли те песме на њихове раније радове, Велисављевић се осмехнуо и лаконски одговорио, “Денис и Денис су за ово вртић…”

  Двоструки агенти


  Велисављевић каже да се у својој пракси само једном срео са двоструким агентом. То је био случај Изтока Турка, вође и главног аутора групе Видеосеx. “Изток је радио за нас. Негде у време албума “Lacrimae Christi” контактирала га је немачка служба БНД. Он је желео да прекине контакте са њима али ми смо инсистирали на томе да их он настави.” Како се приближавао распад Југославије, Велисављевић тврди да се и Туркова лојалност померала ка Немцима. “Нисам сигуран да је Турк издао Југославију, мислим да јој је био лојалан до самог краја, али како је време одмицало све мање и мање. О томе говоре његови неуспели покушаји да са Видеосеxом сними песме на енглеском”

  Снимање песама на енглеском је по Велисављевићу било смишљена провокација у самим центрима немачке обавештајне службе како би се колонијализовала југословенска музичка сцена. “Они су желели да маргинализују наше бендове тиме што су их наговарали да снимају на енглеском чиме су их одвојили од домаће публике, а нису добијали праву шансу на иностраној сцени. На сву срећу, то им је успевало код алтернативних бендова. Ми смо Брегу, Чорбу и Азру држали под гвозденим стиском.”

  “Албум Дивљих јагода на енглеском био је класична завера МИ6. Њих је као своје агенте у том периоду држао озлоглашени Ентони Монктон. Он је почео своју каријеру као рокенрол оперативац за СФРЈ да би на крају завршио службујући у Београду.” На сву срећу. ДБ је имао свог адута у групи. “Ален Исламовић је био наш човек и разарао је енглеску каријеру Дивљих јагода изнутра. Он је био здрав елемент у тој групи, и зато смо га и наградили местом певача у Бијелом дугмету.”

  Велисављевић себе и данас сматра Југословеном. Он верује да су саме републичке службе државне безбедности радиле против заједничке државе, чак и у домену рокенрола. “Јасенко Хоура је био човек хрватске републичке Службе. Неколико пута сам им слао дописе да нам га ставе на распологање у савезној служби јер је талентован музичар, а они су одбијали и смишљали неке формалности. Одговорно тврдим да је његова песма “Мојој мајци (задња ружа Хрватска)” масло загребачког одељења.”

  “Нема невиних”, наставља Велисављевић, “када смо приметили да се бог и црква често помињу у песмама Пилота, привели смо Лесендрић Зорана да видимо о чему се ради. Током ноћи јавио нам се шеф београдског одељења и рекао нам да је он њихов. Ми смо морали да га пустимо. Ја сам тада схватио да свака републичка служба има свој бенд.”

  Ибарска магистрала


  “Рата не би било без пропаганде и бендова попут Прљавог казалишта”, наглашава Велисављевић. Он сматра да је наивно очекивати да је борба између тајних служби била ишта питомија на пољу рок сцене него на другим пољима. “Сценарио Ибарске магистрале је први пут примењен на Крцуну, а други пут на Дражену Ричлу.” Велисављевић одговорно тврди да у саобраћајној несрећи члана Црвене Јабуке нису чиста посла. “Злаја је убрзо напустио бенд, он је био анђео, један од мојих најдражих оперативаца, прави Југословен”, каже Велисављевић. “Мислим да ће бити занимљиво ако Жера икада проговори, он зна целу причу.”

  Садашња сцена

  Велисављевић не прати садашњу сцену од када се пензионисао. Ипак оно што види по телевизији и Интернету му не улива поверење. “Доста талентованих људи је отишло у народњаке, а на рок сцени доста бендова пева на енглеском, а то ништа не ваља. Сцена је била много боља док ју је ДБ контролисао јер ми смо и креативно помагали кад је наилазила криза.” Велисављевић се поноси податком да је ДБ за песму “Липе цвату” ангажовао чак три професора Музичке академије и једног професора књжевности да помогну Бреговићу да је осмисли. “Данас више нема такве амбиције, нажалост. Плашим се да ДБ више не контролише ни оне бендове које је сам основао.”

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++

  После ове овлаш анализе, можете закључити колико има испраних мозгова који и даље верују у идеју Шугославије и интернационализма.
  A šta je tek onih ispranih mozgova koji vjeruju u navodnu srednjevjekovnu simfoniju i stalešku monarhiju ... e to je tek strašno i žalosno.
  Скидање са музике је теже од скидања са најачих дрога.
  Mislim da je tamjan ipak mnogo opasniji od te "muzike".
  Ein Gespenst geht um in Europa - das Gespenst ...

 7. #7
  gost 204907 nije na forumu
  тачно је фртаљ до пуног сата
  Elita
  Učlanjen
  15.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стари Град
  Poruke
  22.639
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Pa, ovo je stara vest
  Mislim da mi je dug baš sa Krstatrice prosledio ovaj tekst.
  E, sad, reakcije pomenutih muzičara je da je tekst pisala budala, ali ja bih rekao da ima tu istine, ima
  Imao si čist etatizam, policijska država nam je krvi, zašto ne bi bilo tačno..

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Već smo raspravljali na tu temu.....ali ovaj deo je najjači
  Самит у Скендерији
  jest vala bilo droge u toj Skenderiji, da allah dragi sačuva i sakloni, i to one prave, muzićke

 9. #9
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio RAZVIGOR Pogledaj poruku
  Pa, ovo je stara vest
  Mislim da mi je dug baš sa Krstatrice prosledio ovaj tekst.
  E, sad, reakcije pomenutih muzičara je da je tekst pisala budala, ali ja bih rekao da ima tu istine, ima
  Imao si čist etatizam, policijska država nam je krvi, zašto ne bi bilo tačno..
  Здраво размишљаш.

  Нека Бог да, да буде у односу према свему здраво.

 10. #10
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Danica Č. Pogledaj poruku
  Već smo raspravljali na tu temu.....ali ovaj deo je najjači
  Самит у Скендерији
  jest vala bilo droge u toj Skenderiji, da allah dragi sačuva i sakloni, i to one prave, muzićke
  Kada se samo sjetim koliko sam plastičnih čaša porazbijao u onom "Kaktusu" kada npr. puste Hush ili Get Ready ... ajoj majko ... kakva su to brate vremena bila.
  Ein Gespenst geht um in Europa - das Gespenst ...

 11. #11
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Ko je ubio Hendriksa?Ko je odgovoran za privatizaciju u Slovackoj i na kraju......gde je Isusova ruka?!

 12. #12
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio krauterbox Pogledaj poruku
  Kada se samo sjetim koliko sam plastičnih čaša porazbijao u onom "Kaktusu" kada npr. puste Hush ili Get Ready ... ajoj majko ... kakva su to brate vremena bila.

  To ne da su bila vremena nego....
  Dom mladih i Čičkovi koncerti...ajao, onda je more bit i on radio za DB...
  El se sećaš tog lika?

 13. #13
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  [krauterbox;]A šta je tek onih ispranih mozgova koji vjeruju u navodnu srednjevjekovnu simfoniju i stalešku monarhiju ... e to je tek strašno i žalosno.
  Наше време долази. Испрани лупају и вриште на ''суво''.
  Mislim da je tamjan ipak mnogo opasniji od te "muzike".
  Јачи, а не опаснији.

 14. #14
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Danica Č. Pogledaj poruku

  To ne da su bila vremena nego....
  Dom mladih i Čičkovi koncerti...ajao, onda je more bit i on radio za DB...
  El se sećaš tog lika?
  Želimira Altarca?
  Kako se ne bi sjećao - Čičak i "Sloga".

  U "Domu mladih" ga je zamjenio Troka.
  Ein Gespenst geht um in Europa - das Gespenst ...

 15. #15
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio krauterbox Pogledaj poruku
  Kada se samo sjetim koliko sam plastičnih čaša porazbijao u onom "Kaktusu" kada npr. puste Hush ili Get Ready ... ajoj majko ... kakva su to brate vremena bila.

  DON'T WORRY!

  IT'S ONLY DRUGS, ROCK 'N' ROLL AND MIND CONTROL

 16. #16
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Наше време долази. Испрани лупају и вриште на ''суво''.
  Trebaš ponekad otvoriti prozor, prozračiti tu svoju keliju i usput vidjeti koji je vijek napolju.
  Јачи, а не опаснији.
  Kod narkotika ono što je jače obično je i opasnije.
  Ein Gespenst geht um in Europa - das Gespenst ...

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio krauterbox Pogledaj poruku
  Želimira Altarca?
  Kako se ne bi sjećao - Čičak i "Sloga".

  U "Domu mladih" ga je zamjenio Troka.

  Ali vidiš u kakvom smo zlu vremenu živeli, potpuno indoktrinirani, hipnotisani i zavedeni rock'n'roll-om u debeovskoj režiji....

 18. #18
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Danica Č. Pogledaj poruku

  Ali vidiš u kakvom smo zlu vremenu živeli, potpuno indoktrinirani, hipnotisani i zavedeni rock'n'roll-om u debeovskoj režiji....
  Ma strašno bili smo k'o zombiji ... al' za razliku od ovih (u kelijama zatvorenim) ja barem mogu reći da sam živio u zemlji koja je po jednim parametrima bila četvrta, a po drugim peta rock sila svijeta.

  Evo ti ovde Čičak recituje uvodni tekst (stihovi su i nače njegovi)

  Ein Gespenst geht um in Europa - das Gespenst ...

 19. #19
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  [krauterbox;]Trebaš ponekad otvoriti prozor, prozračiti tu svoju keliju i usput vidjeti koji je vijek napolju.
  2010. година лета Господњег је. Стан није келија.
  Kod narkotika ono što je jače obično je i opasnije.
  Напоменуто си помешао са наркотицима. Обрати пажњу на глагол.

 20. #20
  Domaćin Корнелије (avatar)
  Učlanjen
  25.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ns
  Poruke
  3.223
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku

  DON'T WORRY!

  IT'S ONLY DRUGS, ROCK 'N' ROLL AND MIND CONTROL
  А спада ли хришћанство под mind control? Или пак под drugs?

 21. #21
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Danica Č. Pogledaj poruku

  Ali vidiš u kakvom smo zlu vremenu živeli, potpuno indoktrinirani, hipnotisani i zavedeni rock'n'roll-om u debeovskoj režiji....
  И бре, од тако ''добрих'' времена, и ово данашње ''благостање'' је уследило и наследило што шта.

  Милина од плакања (и страдања).

 22. #22
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio NSCZ Pogledaj poruku
  А спада ли хришћанство под mind control? Или пак под drugs?
  Изволи изнеси тезу, али ћеш морати код Марксове и теби омражене опозиције по дефиниције.

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  И бре, од тако ''добрих'' времена, и ово данашње ''благостање'' је уследило и наследило што шта.

  Милина од плакања (и страдања).
  Pa dobro Vladane, ako je rok scena u Americi šezdesetih instruirana od strane cia-e i nekih tajnih laboratorija u kojima se mućkao lsd za uništavanje mladih jenkijevskih naraštaja, ako je Stane Dolanc vozio psihodelični vozić na psilocibinu sa Timothy Leary-em pa mu je sinulo kako da shebe šezdesetosmaše, ako je ovaj čika Velisavljević urednikovao najveće hitove i antologijske pesme Yu rock scene....reci mi, molim te, koji je mračni ali genijalni um napravio turbo folk muziku, stihove, kulturu?

 24. #24
  Domaćin Корнелије (avatar)
  Učlanjen
  25.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ns
  Poruke
  3.223
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Изволи изнеси тезу, али ћеш морати код Марксове и теби омражене опозиције по дефиниције.
  Које опозиције??? А и са Марксом немам никакве везе, по убеђењу сам изразито анти-комуниста... Ниси ми баш најјаснији.
  Дакле, и хришћанство је донекле контрола ума, као и све остале пустињске религије... Јер обавезују човека на потпуну покорност и понизност њиховом Богу. Стављају Бога испред добробити нације, земље, расе и то ми се не свиђа, иако поштујем туђа уверења и религију. И хришћанство и ислам су под великим утицајем јудаизма (Чивути се чак спомињу као изабран и посебан народ), па ми је врло сумњиво да Чивути можда нису измислили те религије не би ли подјармили друге нације.

 25. #25
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Рок сцена и ДБ

  Citat Original postavio Danica Č. Pogledaj poruku
  Pa dobro Vladane, ako je rok scena u Americi šezdesetih instruirana od strane cia-e i nekih tajnih laboratorija u kojima se mućkao lsd za uništavanje mladih jenkijevskih naraštaja, ako je Stane Dolanc vozio psihodelični vozić na psilocibinu sa Timothy Leary-em pa mu je sinulo kako da shebe šezdesetosmaše, ako je ovaj čika Velisavljević urednikovao najveće hitove i antologijske pesme Yu rock scene....reci mi, molim te, koji je mračni ali genijalni um napravio turbo folk muziku, stihove, kulturu?
  Па гледала си у ''како је пропао рокен рол'' да се продуцентима више то исплаћивало.

  Аудиторијум је различит, као и укуси, али циљ је исти (мисли и живи песмама и бићеш ''кул'').

  Разлике између рокенрола и турбоџихада су површинске. Њима је битно да не мислиш својом главом, него хорски и навијачки.

Slične teme

 1. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 25.10.2009., 20:58
 2. Политичка сцена Србије
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Politika
  Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 21.06.2009., 13:20
 3. Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 10.07.2008., 00:17

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •