Flash - 2 pitanja
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Flash - 2 pitanja

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    19.09.2004.
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Flash - 2 pitanja

    Imam dva pitanje vezana za Macromedia Flash:
    1) Uradio sam web stranicu u flashu dimenzija 700x400. Kada uradim publis za html ne mogu nikako da je namestim da stoji u centru ekrana. Podesio sam align na center (middle) ali mi stranica i dalje pocinje sa leve strane u gornjem uglu. Kako da je postavim na centar?
    2) Imam stranicu na kojoj mi se sa leve strane nalaze linkovi za slike koje bi trebalo da se otvore u istom prozoru samo u desnoj strani gde sam ostavio jedan deo za njih. Kako da odradim ovaj link, a da ne mora da mi se ucitava svaki put cela stranica (samo tako znam da uradim) vec da mi se kad kliknem na neki od linkova menja samo slika sa desne strane stranice.
    Mnogo hvala!!!!!!!!



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.03.2004.
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    2)Koristi iframe.Napravi posebnu stranicu sa linkovima.
    Onda na glavnoj:
    <html>
    .............
    .............
    <iframe src="stranasalinkovima.html"></iframe>

    A mozes koristiti i obican frame.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    13.06.2004.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    38
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio SluX
    2)Koristi iframe.Napravi posebnu stranicu sa linkovima.
    Onda na glavnoj:
    <html>
    .............
    .............
    <iframe src="stranasalinkovima.html"></iframe>

    A mozes koristiti i obican frame.
    Covek te pitao kako to da uradis u flashu a ne u html-u.
    Prvo pitanje: Uvezi flash stranicu u dreamweaver ili slican program i pomocu tabela ili layera namesti stranicu na centar.
    Drugo pitanje: Probaj da nadjes na googlu neki tutorijal za to, treba dosta da znas actionscript da bi to uradio. Ide otprilike ovako:

    this.createEmptyMovieClip("mcDrzac", this.getNextHighestDepth());
    var oObjekat:Object = new Object();
    oLoader.onLoadInit = function(mcContent:MovieClip) {
    };
    var mclLoader:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
    mclLoader.loadClip("index.swf", mcDrzac);
    mclLoader.addListener(oObjekat);

    Srecno!

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.03.2004.
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    E, a ja pomislio da ovo drugo ima veza sa html-om.....

  5. #5
    Zainteresovan član Ragen (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2004.
    Lokacija
    Vega
    Poruke
    264
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    kirupa.com - naci ces tamo sve sto ti treba

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    05.08.2004.
    Lokacija
    pancevo
    Poruke
    43
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Flash - 2 pitanja

    Citat Original postavio Error404
    Imam dva pitanje vezana za Macromedia Flash:
    1) Uradio sam web stranicu u flashu dimenzija 700x400. Kada uradim publis za html ne mogu nikako da je namestim da stoji u centru ekrana. Podesio sam align na center (middle) ali mi stranica i dalje pocinje sa leve strane u gornjem uglu. Kako da je postavim na centar?
    2) Imam stranicu na kojoj mi se sa leve strane nalaze linkovi za slike koje bi trebalo da se otvore u istom prozoru samo u desnoj strani gde sam ostavio jedan deo za njih. Kako da odradim ovaj link, a da ne mora da mi se ucitava svaki put cela stranica (samo tako znam da uradim) vec da mi se kad kliknem na neki od linkova menja samo slika sa desne strane stranice.
    Mnogo hvala!!!!!!!!
    Evo ti kod

    <html>
    <head>
    <title>Ovde ime tvoje stranice</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    </head>

    <body>
    <table width="700" height="400" border="0" align="center">
    <tr>
    <td><object classid="clsid27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="700" height="400">
    <param name="movie" value="file:///D|/Files%20of%20HF/tvoj%20sajt.swf">
    <param name="quality" value="high">
    <embed src="ovde url tvog flash sajta" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="700" height="400"></embed>
    </object></td>
    </tr>
    </table>
    </body>
    </html>

  7. #7
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    koristi load movie

Slične teme

  1. Par pitanja oko Rip-ova...
    Autor Skinnyman u forumu Film i video
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 11.04.2008., 19:43
  2. Upgrade Flash 5 do Flash 8
    Autor AllmightyBruce u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 27.12.2005., 19:00
  3. 3 Pitanja u vezi Flash-a, Flash-a i opet Flash-a?
    Autor djix u forumu Web dizajn
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 26.09.2005., 13:02
  4. Dva pitanja
    Autor leceni u forumu Softver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 21.11.2004., 14:06

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •