Словенска Унија

Pogledaj rezultate ankete: Да ли мислите да је могуће створити Словенску Унију?

Glasova
78. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Да, могуће је

  17 21,79%
 • Не, није могуће

  37 47,44%
 • Могуће је само спајање јужних словена

  3 3,85%
 • Могуће је само спајање источних и западних словена

  3 3,85%
 • Не, неће допустити владари из сенке

  10 12,82%
 • Заједничка држава јужних словена није могућа због међусобно вођених ратова

  16 20,51%
Anketa sa više izbora.
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 120

Tema: Словенска Унија

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation Словенска Унија

  Шта мислите о Словенској унији и о спајању за почетак јужних словена у једну државу. Ако сви германи могу живети у једној држави можемо ваљда и ми словени.


 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Сачувај ме Боже!Иш,иш Сотоно!!!

 3. #3
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Панславизам је спас!!!
  Уједињена држава би се звала Славија.

  МИР ВАМ, СЛОВЕНИ

  Божићна реч

  Велимировић


  Науку и занате можемо примити од Запада, али веру не, јер је ни Запад нема.
  Хришћанство јесте и мора заувек остати најглавнијом, животном основом просвећења нашег народа.
  Словенско уједињење могуће је само у име Христове истине.
  Словенство ће казати свету једну нову, здраву и до сад нечувену реч.
  Реч та биће казана на добро целог човечанства.
  Та реч ће се односити на братски, свесветски савез, начело кога лежи у генију Словена.
  Будите браћа, али не једино због економске користи,
  него због пуноће животне радости, и због пуноће љубави.
  Достојевски


  Подигните главу и погледајте нада се: гле, и над вама звезда сја! У пећини сте рођени, у пећини сте одрасли, презрени од западних и источних Ирода и Фарисеја, који мисле, да је само у њих моћ и мудрост. "Зар може нешто добро изаћи из те словенске пећине?" - говоре они. "Зар господство и памет могу свити себи гнездо још негде ван нашега Јерусалима?"

  Нека се питају и нека себи одговоре дају, а ви ћутке излазите из своје пећине, са вером и смиреношћу. Излазите, Словени, и над вама се небо отворило, и анђели небесни силазе и узлазе изнад вас певајући: Богу слава, а људима мир и добра воља!

  Излази из пећине, ти велики руски народе. Сјајна се звезда блиста над тобом, сјајна пресјајна. Твоја месијанска улога међу народима земље постаје све јаснија и разговетнија. Твоји непоштоваоци и непознаваоци узалуд тупе језик свој клеветама на тебе: "То је народ који у пећинској тами, с воловима, за јаслима прежива". Они не виде сјајну витлејемску звезду над тобом, зато и не познају ни твоју месијанску улогу међу народима. Но твоји пророци видели су те, и познали, твој Исаија и Јеремија, - твој Достојевски и Толстој. Нека је мир с тобом!

  Зашто би се ти и обеспокојавао? Твоја прошлост је страдање за правду. Кад и твоја будућност не би то била, ти би сазидао брвнару на мермерном темељу. Мир ти и добра воља! Како да не будеш добре воље, кад верујеш у Бога и у себе? Веруј у Бога својих отаца, својих царева и пророка, и буди добре воље. Буди добре воље према пониженим и увређеним, јер си моћнији од њих; буди добре воље према насилним и безбожним овога света, јер си бољи од њих. На великом тргу светском продају се и купују многе мртве душе, зато су тако јевтине, јер су многобројне. А ти си скуп јер имаш живу душу.

  Излази из пећине, племенити пољски народе. Твоја те садашњост збуњује, но твоја будућност биће већа од твоје прошлости и садашњости. Тако је говорио Мицкијевић Велики. Тако ти говори Сенкијевић Велики. Тако ти говоре надахнути твоји. Твоје велико тело лежи у оковима, истина је. Но ко ће оковати твоју велику душу? Твоја држава престала је, но творачка моћ твоје душе није престајала никад. Quo vadis? - пита данас твој пророк народе Европе, и показује им пут ка Христу, исти онај пут, који су указали човечанству и братски ти пророци Севера. Једно је и исто надахнуће браће. Буди добре воље, јер недаровити и безначајни не страдају у овом свету... Мир нека је с тобом, јер само племенити подносе страдање с душевним миром, који долази од вере и самопоуздања.

  Излази из таме и ти, вредни чешки народе. Народе, пун оптимизма у злу, ти си оно што је најтеже бити у свету, - ти си оптимист у злу. Рат те је учинио оптимистом. Твоји суседи гурају те у пећинску таму и не дају ти ван. Но и ако не можеш одједном изаћи, буди спокојан, звезда сја над твојом пећином. Нека је мир с тобом, као с оцима твојим, који су горели на спалишту, с божанском узвишеношћу над глупошћу и нетрпељивошћу. Нека те твоја добра воља никад не оставља, твоја челична, хуситска воља. Буди добре воље и према непријатељима, који те стешњавају и гуше. Њих ће угушити њихова зла воља, а ти ћеш живети од твога мира и добре воље.

  И над вама сја витлејемска звезда, будни Хрвато-Словенци. Гурају вас у таму непријатељи ваши, у пећинску таму и хладноћу. Везују вас за јасле воловске господари ваши. Хране вас храном сточном туђини у вашој кући. Но мир нека испуни душу вашу, - херојски, христовски мир! Звезда ваша све јаснија постаје, Ироди ваши бивају све смушенији и рањавији, фарисеји ваши све мање умеју да пророкују. Мир нека је с вама! Нека се узбуђују они, који су због вашег малолетства натурили вам се за господаре и туторе. И имају пуно разлога да се узбуђују. Неправда је увек узбуђена.

  Ирод није могао спавати кад је чуо за новорођенога цара у Витлејему. А вама се родило нешто више од цара, - једно ново царство родило вам се. Оно баца свој сјај на вас са своје балканске крваве висине. Будите добре воље. Опростите онима који тону, и тонући забадају своје зверске нокте у ваше месо, да би се одржали. Пустите их нека се још једном пред смрт нахране вашим месом. Ваше је месо онако исто отровно као њихова душа. Најешће се и умреће, а ви ћете живети. Мир вам и добра воља!

  Излази из пећине, напаћени бугарски народе. И теби се приближава витлејемска звезда. Твој Ирод те је гурнуо у Каински злочин према брату твоме. Но опроштено ти је. Твој Ирод дуго је пировао над твојом крвљу и твојим ранама. Ти си невин, народе многострадални, јер ниси знао, чије је дело био тај крвави пир, на који си био позван, и ниси познавао приређиваче његове. Пробуди се, народе бугарски, од хипнозе лукавих туђина. Упитај Ирода свог: Одакле си ти дошљаче? И: чија ти је крв у развратном срцу твоме? Реци му: Ништа моје не познајем на теби, ништа словенско? - Буди ипак спокојан, јер си члан једне велике и богате заједнице, народе у заблуди. Буди добре воље, јер небо словенско није више затворено.

  Мир и теби, српски народе! Ти си ћутао док су те презирали и омаловажавали. Скоро сви! Кад си проговорио, сви су ти се задивили. Но подноси дивљење спокојно као и презирање, и гледај свој пут. Ти си сад изведен из пећине и видиш своју звезду. Не сумњај више у њу. Твоје Ироде разједају ране изнутра. Остави их њиховој судбини, а ти буди добре воље, јер си учинио добро дело: дао си робљу слободу и показао неправедницима правду. Веруј у себе и Словенство, ради за Словенство и за себе. Не мрзи непријатеље своје, - зашто би мрзео побеђене? Једне си победио јуче, остале ћеш победити сутра, - цела твоја прошлост и садашњост оракул је твоје будуће победе,

  - Како би мрзео побеђене? Једнога непријатеља имаш свега, једног јединог. Јединог си њега имао и јуче, једини он ти је преостао и за сутра - увек један исти - сви остали су оруђе његово, његове слуге и слушкиње, његови платежници и његови најамници. Ти то знаш. Буди мирне душе, кад то знаш, јер Бог је с тобом. Буди добре воље, јер твоје Ироде оставио је Бог. Греј се на Сунцу кроз крв својих изгинулих синова, греј се ти и призивај себи браћу своју, која су Сунца жељна. Боље је грејати се на Сунцу кроз своју крв него кроз туђу свилу. Радуј се - Косово није више твоја Голгота, но твоје Васкрсење! Радуј се, народе многотрпељиви, радуј се, народе многоверујући!

  Мир вама свима, браћо разједињена! Разједињени планинама и рекама, ви сте данас сједињени душама и срцима. Ваше сједињење не значи комплот против света, но један корак ближе општечовечанском братству. Ви сте новорођени свет, ви сте младенац међу расама и народима, зато су се народи - старци уплашили за своје буђаве престоле. Ви не тражите њихове иродске престоле, али они вас не разумеју. Ваша је улога месијанска,

  - Разумите ви сами себе и своју улогу. То је неопходно: кад све свршите, онда ће вас разумети. Витлејемска звезда блиста се над вама. Судба вам долази с даровима, да вас обдари и да вас изведе из таме. Доста сте били у пећини, - излазите! Једно боље Хришћанство ви носите свету, једну ширу хуманост и топлију љубав. Други су с Христом доносили мач, ви сте позвани да с Христом донесете мир човечанству, мир и добру вољу. Не будите славољубиви. Оставите славу небу, јер само тамо она не трули и не пролази. Мир и добра воља - то је најжељеније добро људи. Донесите му га ви, ви с Христом.

  Мир вам, ви мироносци!

  Христос се роди, ви новорођени!
  Poslednji put ažurirao/la Svecovek : 09.04.2010. u 01:04
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 4. #4
  Aktivan član Vasilefs (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Κωνσταντινούπολη
  Poruke
  1.367
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Izbacio bih katolicku "bracu" Slovene iz te kombinacije,jer ne mogu vuk,koza i kupus u isti dzak

 5. #5
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  ЛЕГЕНДА О ПАНСЛАВИЗМУ

  Николај Велимировић

  Једно питање долази ми сад на памет, које можда баш у овом тренутку занима и вашу душу. Ја га нећу обићи нити оставити неодговорено. Ваше питање гласи: Зашто се западна Европа, не изузимајући ни Енглеску ни Француску па чак донекле ни Америку, плашила кроз цело столеће од тако зване

  словенске опасности? Мој одговор гласи: зато што су господари, у којих су Словени робовали, слутили, и већ осевали, устанак робова, и свој страх, - да би лакше поднели, - пренели вешто и брзо и на сав остали свет. Словенска опасност назвата је панславизмом, а свет који се од свих политичких богова увек највише плашио пана, брзо је дао себи сугерисати један нови страх, и брзо, боговски брзо, створио маштом ех нихило један цео свет језивих комбинација. Ко је измислио панславизам, и објавио га свету? Пангерманисти. Да, пангерманисти су измислили и објавили свету панславизам. Човек увек цени друге аналогно себи. Кад постоји пангерманизам, зашто не би постојао и панславизам? Но нека би то аналого суђење ма колико важило као правило, овде је оно нетачно. Пангерманизам је постојао и постоји, док панславизам нити је постојао нити постоји. Познато је, да постоји пангерманска странка, како у Немачкој тако и у Аустрији. Познато је, да постоји пангерманска журналистика, и пангермански клубови, пангермански новчани заводи, пангерманска литература, организација. Док у словенском свету - ја бих то знао као Словенин, ја бих то отворено признао као слободан човек — не постоји ништа од свега тога у панславистичком смислу. Но постоји у словенском свету нешто, што је сасвим различито од панславистичког баука, постоји једно осећање, једно осећање само, које је имало много више примене у литератури него у политици, постоји - словенофилство. То је оно исто осевање блиског сродства и крвне симпатије која постоји у Италији за Французе, осећање далеко од каквог политичког панангликанизма, или оно исто осећање, које постоји у Сједињеним Државама за Енглеску и у Енглеској за Сједињене Државе, опет осећање далеко од каквог фантастичног панангликанизма. То је једна сентиментална чежња за сродним, једна носталгија крви. једна органска бојазан због удаље пости од својих. Но ако би се у томе славенофилству осетила баш и једна нота јача него ли у романофилству или англофилству, - а и ја мислим да се осећа, - то је сасвим природно и разумљиво. Људи који страдају осећају се много сроднији него људи који господаре. Ми Словени се волемо и тражимо, једно као Словени а друго као робови, који трпе од исте неправде, од исте надувене гордости, и од истог презрења. Ко ће разумети роба као роб? И ко ће помоћи страдалника као страдалник? И сузе су слатке кад се у двоје плаче. И ропство је подношљивије кад се роб наслони на роба. Ми Словени се волемо, и ми Словени се сада боримо за ослобођење, но нико од нас не мисли на груписање свих Словена у једну државу, под један скиптар. Не; чак нико од нас не помишља на какву федерацију будућих словенских држава на супрот каквој другој антисловенској федерацији. Ми исто тако мало верујемо у прву као и у другу. 0 једној федерацији ми сви мислимо, то је истина, но о једној федерацији, која би била па срећу свих људи на земљи онолико исто колико и на срећу свих Словена. Сви ми мислимо о скором реализовању једне свесветске, свечовечанске федерације слободних држава и слободних народа. Само ту федерацију ми замишљамо не на основу римског права, него на основу хришћанског права. Но дозволите да почнем испочетка ову мисао, и да с њом и завршим.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 6. #6
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија


 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku
  Шта мислите о Словенској унији и о спајању за почетак јужних словена у једну државу. Ако сви германи могу живети у једној држави можемо ваљда и ми словени.  Uopste nije bitno sta mislimo.

  Bitno je da su neslovenske komunisticke zemlje relativno lako prelazile iz komunizma u kapitalizam bez vecih posledica, a da su se slovenske komunisticke zemlje obavezno raspadale.

  Jedina stvar koje se Germani i Anglosaksonci plase vise od komunizma je panslavizam.

 9. #9
  Aktivan član ETO ME (avatar)
  Učlanjen
  06.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.208
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio Vasilefs Pogledaj poruku
  Izbacio bih katolicku "bracu" Slovene iz te kombinacije,jer ne mogu vuk,koza i kupus u isti dzak
  Управо то....они су се одрекли свог порекла....
  Nema sad predaje,čuju se Delije,mi smo uz tebe,mi smo uz tebe,izdrži Uroše!!!

 10. #10
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Наравно, није потребно бити у комунизму да би се ујединиле земље. Комунизам је данас превазиђена идеологија за коју је доказано да има много мана и у теорији и у пракси.

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  ЛЕГЕНДА О ПАНСЛАВИЗМУ

  Николај Велимировић

  Једно питање долази ми сад на памет, које можда баш у овом тренутку занима и вашу душу. Ја га нећу обићи нити оставити неодговорено. Ваше питање гласи: Зашто се западна Европа, не изузимајући ни Енглеску ни Француску па чак донекле ни Америку, плашила кроз цело столеће од тако зване

  словенске опасности? Мој одговор гласи: зато што су господари, у којих су Словени робовали, слутили, и већ осевали, устанак робова, и свој страх, - да би лакше поднели, - пренели вешто и брзо и на сав остали свет. Словенска опасност назвата је панславизмом, а свет који се од свих политичких богова увек највише плашио пана, брзо је дао себи сугерисати један нови страх, и брзо, боговски брзо, створио маштом ех нихило један цео свет језивих комбинација. Ко је измислио панславизам, и објавио га свету? Пангерманисти. Да, пангерманисти су измислили и објавили свету панславизам. Човек увек цени друге аналогно себи. Кад постоји пангерманизам, зашто не би постојао и панславизам? Но нека би то аналого суђење ма колико важило као правило, овде је оно нетачно. Пангерманизам је постојао и постоји, док панславизам нити је постојао нити постоји. Познато је, да постоји пангерманска странка, како у Немачкој тако и у Аустрији. Познато је, да постоји пангерманска журналистика, и пангермански клубови, пангермански новчани заводи, пангерманска литература, организација. Док у словенском свету - ја бих то знао као Словенин, ја бих то отворено признао као слободан човек — не постоји ништа од свега тога у панславистичком смислу. Но постоји у словенском свету нешто, што је сасвим различито од панславистичког баука, постоји једно осећање, једно осећање само, које је имало много више примене у литератури него у политици, постоји - словенофилство. То је оно исто осевање блиског сродства и крвне симпатије која постоји у Италији за Французе, осећање далеко од каквог политичког панангликанизма, или оно исто осећање, које постоји у Сједињеним Државама за Енглеску и у Енглеској за Сједињене Државе, опет осећање далеко од каквог фантастичног панангликанизма. То је једна сентиментална чежња за сродним, једна носталгија крви. једна органска бојазан због удаље пости од својих. Но ако би се у томе славенофилству осетила баш и једна нота јача него ли у романофилству или англофилству, - а и ја мислим да се осећа, - то је сасвим природно и разумљиво. Људи који страдају осећају се много сроднији него људи који господаре. Ми Словени се волемо и тражимо, једно као Словени а друго као робови, који трпе од исте неправде, од исте надувене гордости, и од истог презрења. Ко ће разумети роба као роб? И ко ће помоћи страдалника као страдалник? И сузе су слатке кад се у двоје плаче. И ропство је подношљивије кад се роб наслони на роба. Ми Словени се волемо, и ми Словени се сада боримо за ослобођење, но нико од нас не мисли на груписање свих Словена у једну државу, под један скиптар. Не; чак нико од нас не помишља на какву федерацију будућих словенских држава на супрот каквој другој антисловенској федерацији. Ми исто тако мало верујемо у прву као и у другу. 0 једној федерацији ми сви мислимо, то је истина, но о једној федерацији, која би била па срећу свих људи на земљи онолико исто колико и на срећу свих Словена. Сви ми мислимо о скором реализовању једне свесветске, свечовечанске федерације слободних држава и слободних народа. Само ту федерацију ми замишљамо не на основу римског права, него на основу хришћанског права. Но дозволите да почнем испочетка ову мисао, и да с њом и завршим.
  A bas se stari razumeo u pangermanizam, a?

 12. #12
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku
  Наравно, није потребно бити у комунизму да би се ујединиле земље. Комунизам је данас превазиђена идеологија за коју је доказано да има много мана и у теорији и у пракси.
  Sreca, pa se nije pokazalo da kapitalizam ima mana u teoriji i praksi.

  Ne cackaj mecku...

 13. #13
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Sreca, pa se nije pokazalo da kapitalizam ima mana u teoriji i praksi.

  Ne cackaj mecku...
  А што си ти дечко толико оптерећен капитализмом,да ли си чуо за "Трећи Пут" који је опозиција и капитализму и комунизму?
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  А што си ти дечко толико оптерећен капитализмом,да ли си чуо за "Трећи Пут" који је опозиција и капитализму и комунизму?
  Pa da ti kazem i nisam nas toliko opterecen kapitalizmom uopste, nego onim sto kapitalizam znaci u sklopu globalizacije.

  Ne bih imao nista protiv Kejnsovog kapitalizma, mozda nekog skandinavskog modela i sl.

  Sta je treci put? (Nemoj da kazes neoliberalizam, kumim te)

 15. #15
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  А што си ти дечко толико оптерећен капитализмом,да ли си чуо за "Трећи Пут" који је опозиција и капитализму и комунизму?
  Вероватно није... А теби, ако је аватар сведок твом путу, знај да сам ти саборац. Авај, да не скрећемо са теме. Дакле, ваша мишљења о уједињењу Словена

 16. #16
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Pa da ti kazem i nisam nas toliko opterecen kapitalizmom uopste, nego onim sto kapitalizam znaci u sklopu globalizacije.

  Ne bih imao nista protiv Kejnsovog kapitalizma, mozda nekog skandinavskog modela i sl.

  Sta je treci put? (Nemoj da kazes neoliberalizam, kumim te)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Position

  Ипак, највећа разлика између сталежа и паразитских странака је у томе да држава живи од сталежа, док странке живе од државе чак и кад су у опозицији: „Јер, нема ни једне политичке странке која нема претензија да седи у влади. Па кад је воде и најпоштенији и најистинитији људи, она се појављује као паразит кад седне горе. Сталежи нису паразити.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 17. #17
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku
  Вероватно није... А теби, ако је аватар сведок твом путу, знај да сам ти саборац. Авај, да не скрећемо са теме. Дакле, ваша мишљења о уједињењу Словена
  "Ваше се плиме плаши свет, Словени. Да ли је се ви плашите?

  Океан има плиму, да се рашири, и осеку, да се удуби. А ви имате само плиму. Ваша ширина не одговара дубини. Да ли се ви плашите своје плиме, свога изливања и разливања, без удубљивања? Плашите ли се, да се ваш океан толико не излије у ширину, те да се претвори у бару?

  Ваша је душа, велите, широка. Да; широка је и све се више шири. Ваша душа још чезне за обалама, које не може да сагледа." - http://www.vidovdan.org/arhiva/article1637.html
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 18. #18
  Ističe se VoSlavu (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Буян
  Poruke
  2.737
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Drago mi je da vidim ovaj grb

  Inače bejaše ova tema na Politici relativno skoro ... citiraću se odatle
  Citat Original postavio VoSlavu Pogledaj poruku
  Slovenska unija u smislu bilo kakvog oblika države(savez, unija, konfederacija) ne može da opstane, dovodi se u pitanje nadmoć nekih nacija a to nikome nije u interesu, jer mnoge države imaju animozitet npr. prema ruskoj verziji panslavizna tj. imaju strah od rusifikacije. Takođe uvek će se naći neko da čačka i otvara rane iz prošlosti koje su negde manje ili više sveže i teške.

  Sa druge strane ono na čemu treba raditi je zbližavanje slovenskih naroda ... oživeti nešto poput sokolskog pokreta, na primer. Organizovati bolju saradnju između Slovena.
  Ipak su Sloveni najveća etno-lingvistička grupacija u Evropi .
  Dakle nikako srljati u to ili još gore primoravati nekoga na neku uniju, državu ili šta već.
  Moraće se prvo dugo raditi na razumevanju ...
  Скажи мнѣ, кудесникъ, любимецъ боговъ,
  Что сбудется въ жизни со мною?

 19. #19
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Position

  Ипак, највећа разлика између сталежа и паразитских странака је у томе да држава живи од сталежа, док странке живе од државе чак и кад су у опозицији: „Јер, нема ни једне политичке странке која нема претензија да седи у влади. Па кад је воде и најпоштенији и најистинитији људи, она се појављује као паразит кад седне горе. Сталежи нису паразити.
  Neka hvala. Nesto mi ni ljoticevci ni gvozdena garda ne deluju kao svetla vizija Srbije.

 20. #20
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Koji li pa q... ja radim ovde kad je tema ocigledno za skinjare.

 21. #21
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија
 22. #22
  Aktivan član ETO ME (avatar)
  Učlanjen
  06.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.208
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio DjukaRBC Pogledaj poruku


  Јел су на слици комунисти
  Питам због ове царске заставе на почетку слике
  Nema sad predaje,čuju se Delije,mi smo uz tebe,mi smo uz tebe,izdrži Uroše!!!

 23. #23
  Ističe se VoSlavu (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Буян
  Poruke
  2.737
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  De nađe te naciste ... uropašćuju svastiku i lože se na Hiću, a nazivaju se Slovenima, užas.
  Скажи мнѣ, кудесникъ, любимецъ боговъ,
  Что сбудется въ жизни со мною?

 24. #24
  Aktivan član ixtis (avatar)
  Učlanjen
  15.01.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ниш
  Poruke
  1.191
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Сачувај ме Боже!Иш,иш Сотоно!!!
  Иш, иш, ишш ...
  AbreZeeZbree

 25. #25
  Primećen član
  Učlanjen
  23.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  782
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска Унија

  Citat Original postavio ETO ME Pogledaj poruku
  Јел су на слици комунисти
  Питам због ове царске заставе на почетку слике
  Kомунисти нису а царска застава јесте

Slične teme

 1. Српско-руска унија
  Autor gost 186118 u forumu Politika
  Odgovora: 94
  Poslednja poruka: 21.11.2010., 17:48
 2. Европска Унија или Русија
  Autor ВОДКА u forumu Politika
  Odgovora: 68
  Poslednja poruka: 27.03.2010., 15:32
 3. Odgovora: 165
  Poslednja poruka: 08.11.2009., 06:59
 4. Odgovora: 76
  Poslednja poruka: 06.09.2009., 14:31

Oznake

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •