МЕШИХАТ: ЗУКОРЛИЋ НЕ ПРЕДСТАВЉА ИСЛАМСКУ ЗАЈЕДНИЦУ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v130130
БЕОГРАД – Мешихат Исламске заједнице Санџака саопштио је да Муамер Зукорлић не представља и не може представљати исламску заједницу и њене вернике.
„Исламску заједницу и муслимане Србије представља реис ул улема Адем еф. Зилкић тако да Зукорлић нема право да говори у име муслимана Србије, осим једног дела који је окупљен око његове приватне заједнице коју учестало злоупотребљава у комерцијалне и политичке сврхе”, наводи се у саопштењу издатом породом недавних јавних наступа Зукорлића.
Додаје се да Бошњаке у Санџаку и Србији представљају Бошњачко национално вијеће и политичке организације које су изабране на изборима.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Види се да су Срби....Деле се.... :hahaha: :hahaha: :hahaha:
 
Čiplić: Muftija ima pravo na kandidaturu

apr 25th, 2010

ciplic-zukorlic-300x166.jpg

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić je ocijenio da je kandidatura muftije Muamera ef. Zukorlića prirodna i dopuštena aktivnost.

Na pitanje da li je kandidatura muftije Zukorlića za Nacionalni savjet Bošnjaka nedopustivo miješanje Islamske zajednice u politiku, Čiplić je rekao da je prirodno da lideri u okviru jedne nacionalne manjine požele da se uključe u život svoje zajednice kroz izbore za savjete.

„Tako je i pojavljivanje muftije Zukorlića očekivana i dopuštena aktivnost. Uostalom, veliki broj nacionalnih manjina koje su prijavile izborne liste imaju kandidovane i vjerske lidere na njima“, rekao je Čiplić.

Tako samo naprimjer u proglašenoj listi „Mađarska sloga“ ima četiri visoka velikodostojnika crkava, a to su:

1. Ladislav Nemet – biskup
2. Ištvan Čete Semeši – episkop
3. Arpad dolinski – evangelistički biskup
4. Endre Horvat – RTK svećenik


Ova izjava gospodina Svetozara Čiplića odbacuje napade koji dolaze sa strane pripadnika stranaka SDA i SDP, da je ovaj izbor muftije miješanje u politiku i da je to nedopušteno.

http://sandzakpress.net/ciplic-muftija-ima-pravo-na-kandidaturu
 
Opet pretresaju bivšeg Glavnog imama Tutina

adem-zilkic.jpg

apr 13th, 2010

Tutin – Agencije prenose da je policija danas zaustavila i pretresla vozilo kojim je upravljao bivši Glavni imam Medžlisa u Tutinu, Adem Zilkić.

Kako se navodi, automobil je zaustavljen na magistralnom putu Ribariće – Mehov krš, danas oko 14.30.

Adem Zilkić je dao izjavu da je “bez ikakvog objašnjenja izvršen pretres i premetačina vozila”.

Avgusta prošle godine interventna policija zaustavila je Ziklićevo vozilo i prilikom pretresa pronašla dva pištolja, zbog čega mu se sudi.

On je tada rekao da će i dalje nositi naoružanje, iako je svjestan da je to krivično djelo.

http://sandzakpress.net/opet-pretresaju-bivseg-glavnog-imama-tutina
 
Nuki osumnjičen za prodaju droge


apr 25th, 2010
nuki-300x222.jpg

Tutin – Beogradska policija uhapsila je i na 48 sati zadržala Nusreta Pljakića (44), zvanog Nuki, iz Tutina, zbog sumnje da je prodavao drogu i falsifikovao isprave, saopštio je Biro MUP Srbije za saradnju s medijima.

Pljakić je osumnjičen da je u dužem vremenskom periodu, preko uličnih dilera, drogu nabavljenu u Novom Pazaru prodavao na teritoriji Beograda.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je nađeno 16 grama heroina, dok je u kući koju je koristio nađeno 1,2 kilograma heroina, tri kilograma paracetamola, kilogram amfitamina i dve elektronske vagice za precizno mjerenje.

Također, pronađeno je i više falsifikovanih isprava Republike Srbije i Republike Slovenije koje je Pljakić koristio, jer je za njim Četvrti opštinski sud u Beogradu raspisao potragu.

Osumnjičeni Pljakić je, uz krivičnu prijavu, priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Glas-Javnosti.rs

Ovo je Zilkicev telehranitelj i drugi Zilkicev covek koji je uhapsen zbog droge
 

Back
Top