Исељавање Срба из Рашке области!
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Исељавање Срба из Рашке области!

 1. #1
  Zainteresovan član Ултрас Ментал (avatar)
  Učlanjen
  23.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Бео-гард
  Poruke
  439
  Reputaciona moć
  34

  Exclamation Исељавање Срба из Рашке области!

  Ових дана је Србима у Рашкој као ''бомба'' одјекнула вест да је амбасадор САД г. Камерон Мантер заједно са ''муфтијом санџачким'' г. Зукорлићем и са још десет амбасадора у Београду образовао ''кокус'' или лобистичку групу ''пријатељи санџака''. Очигледно је да ова вест коинцидира са вешћу да се на ''мала врата'' у Србији установљава аутономија Бошњака кроз стварање статистичких региона. Влада Србије доноси одлуку и против јасне воље становника Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши да се образује нека врста ''санџака''.

  Поново се јасним показује то да су САД са својим савезницима опредељени за даље комадање Србије и давање њених територија свакоме ко то пожели. Не смемо заборавити изјаве госпође Хилари Клинтон која је недавно јасно изјавила да на Балкану посао није завршен. Уз то имамо и изјаву високих званичника дипломатије САД чији је она шеф, да Турска треба да има кључну улогу на Балкану.

  Шта то значи на терену?

  Морамо се подсетити да је приликом окупације Косова и Метохије 1999. године у јуну месецу у тај део Србије након ''кумановског споразума'' ушла војска НАТО пакта. Једино је батаљон турске војске чекао да уђе на Косово и Метохију тачно у онај дан када је 1912. године турска војска напустила тај део Србије бежећи пред српском војском. Заиста невероватно!? Свој логор у Призрену су назвали ''султан Мурат први'' што такође показује намере те земље према територији Србије.

  Овде на територији Новог Пазара трпимо појачан притисак на српско становништво да напушта овај део Србије како би се створила, уз наведене помоћи извана, етнички чиста исламска територија.

  Општинска-градска власт која је у рукама муслимана-Бошњака којима помажу неколицина одборника Срба, наставља да врши притисак над преосталим Србима и ради на онемогућавању нормалног живота Срба у овом крају. Примера је много.

  Пред органима управе Новог Пазара, Србин, ако има спор са муслиманом, има мале шансе да добије пресуду у своју корист иако су чињенице и закон на његовој страни. Наводимо случај Србина који треба да добије стан на коришћење за који има све судске пресуде, али органи Новог Пазара одбијају да примене закон и човек још увек живи као подстанар.

  Ти исти органи управе су дали дозволе за подизање објеката код православних светиња које су чак под заштитом УНЕСКО-а: подиже се бензинска пумпа код најстарије цркве на Балкану, Храма Св.Апостола Петра и Павла, граде се и куће без икаквих дозвола а општинска власт води поступак за легализацију тих објеката. Уз реку Рашку према Манастиру Сопоћани се граде објекти без дозволе. Православно гробље у насељу Својбор је од стране грађана муслимана потпуно уништено, надгробни споменици су поломљени, а део је заузет дивљом градњом. Јеврејско гробље у насељу Раковац је скоро потпуно уништено.

  Градска власт Новог Пазара, без консултације Срба је ''побратимила'' овај град са неким насељем у Турској, местом по имену Пендик, а одмах затим је променила називе места где живе само Срби. Рецимо село Алуловиће је преименовано у Халуловиће, Постење у Постојење, Дојевиће у Доховиће, а рецимо село Црквине у општини Тутин, које се и у време турске окупације звало тако, сада се зове Кадилук!?

  Села која су низводно током реке Рашке од Новог Пазара ка Рашки (Постење, Козарево, Глушци и друга) где су скоро само Срби и који се издржавају од обрађивања ораница поред реке, сада ни то не могу. Наиме, градска канализација се излива у реку Рашку без икаког пречишћавања отвореним каналом и када река надође фекалије се излију по њивама са разним отпадом. Сељаци Срби морају то да чисте али од заразе имају сада разне екцеме и не могу да добију квалитетан род. Тај проблем је годинама и нико из власти Србије неће да реагује па чак инспекције из Краљева дају лажне извештаје. После некоришћења њива, појављују се бизнисмени муслимани који купују те њиве и имања, тако да се ради о продајама под врло суптилним и подлим притиском.

  Постоје и директни безбедносни изазови и ризици за Србе у овом крају. Учестало је каменовање аутобуса са туристима из Крушевца од стране муслимана, али је полиција све учинила да тај догађај не дође у јавност. Исто се тако полиција понела када је једна девојка Српкиња нападнута од стране групе каратиста из спортске хале уз псовање српске мајке и слично, а имамо и још напада који су прикривени и има се утисак да полиција више чини на прикривању тих случајева. Пошто имамо шефа полиције који је дошао изван Новог Пазара, очигледно је да је са таквим задатком и доведен овде.

  У установама где још има Срба руководиоци муслимани разним начинима тероришу Србе, кажњавањима, премештањима на нижа места са мањим платама без стварних разлога, па чак има и физичких напада како би се створила атмосфера страха и безнадежности. Посебно је такав притисак на запослене у Здравственом центру у Новом Пазару. Пример је др. Ђорђе Јевтовић, угледни специјалиста ОРЛ, који је брутално прогањан од стране директора муслимана и смењен је, без икаквог стручног и организационог разлога, са места начелника оделења где је радио преко 20 година, а његова супруга специјалиста анестезиолог одмах затим кажњена због наводног некоришћења радног времена, а његов сарадник др. Марин Кусић, максилофацијални хирург, такође без разлога кажњава и малтретира (који је иначе по националности Хрват) јер је уз свог руководиоца и не жели да трпи такву хајку.

  У школама се српска деца нападају само зато што имају крстове око врата,а ако то пријаве полицији и покрене се неки поступак, онда наставници муслимани почињу да се ''свете'' на тај начин што тој деци дају слабије оцене, омаловажавају их пред осталим ученицима и све чине да српска деца имају што лошији успех. Ако се деси да на такмичењу буду деца различитих националности из неких предмета, предност се по правилу даје муслиманској деци а резултати српске деце прикривају и умањују. Такве жалбе родитеља су бројне, али просветне власти не реагују вероватно из неке генералне политике према преосталим Србима у овом крају.

  Примери за координисану акцију дипломатије САД, Турске и њихових савезника и конкретних активности на терену ради стварања некаквог ''санџака'' су бројни и овде су само начете теме и изнети појединачни примери, међу бројним, које то потврђују.
  Наша прича и нема неку поенту, барем не на први поглед...
  Србија је вечна, док су јој деца верна! 2. #2
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  127
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  nista to nije novo. tadicceva vlast unistava celu srbiju pa i rasku oblast i tiho iseljava srbe iz tog dela srbije

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  17.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  постсербска еуропска бајка*
  Poruke
  24.037
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Сад ће Бгд демократима бити криви они што се исељавају.

 5. #5
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.462
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Ја сам лепо говорио да, без обзира што изгледа привидно да ради за СРбију, да је Јеремић-Поздерац ДУПЉАК... па он сваких 15 дана трчи у Турску... он је дозволио да му дођу Турци у сред СРбије ДА МИРЕ МУСЛИМАНСКЕ СТРАНКЕ ИЗ РАШКЕ ОБЛАСТИ... туга...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  07.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.078
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Злочиначка Америка већ 20 година разапиње Србе тако да су Срби уморни од тог разапињања. Злочиначка Америка синхронизовано напада Србе на више фронтова (Република Српска, Косово, Метохија, Војводина, Рашка област) тако да Срби немају снаге за све отпоре. Снаге би и било, али многи посустају у вољи. Злочиначка Америка против Срба ради плански, методично, систематски, са циљем да Србе стави у незаустављив процес уништења и нестајања.
  За ових 20 година планетарне премоћи злочиначке Америке, Србима је отето земље више него што су то успевали сви освајачи у историји агресија на Србе.
  Злочиначка Америка лажима сатанизује Србе, правда се лажним бригама за права ова и она, тако да сви око Срба имају та некаква права, САМО СРБИ, ПО АМЕРИЧКОМ НАЛОГУ, НЕМАЈУ НИКАКВА ПРАВА, А ОНДА ЗЛОЧИНАЧКА АМЕРИКА УБИЈА СРБЕ.
  Злочиначка Америка је прво Србима одузела право на одбрану, и то је основа свих напада на Србе и основа уништавања Срба кроз америчка „суђења“ у разним судовима типа „Хашког суда“.
  СМРТ АМЕРИЧКОМ ФАШИЗМУ – СЛОБОДА И СПАС СРПСКОМ НАРОДУ !!!

 7. #7
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  raska oblast se prazni od srba a boris francetic donosi rezolucije o srebrenici...
  ...

 8. #8
  Gazija nije na forumu
  Nije bitno sa koje si strane drug,ako im i danas verujes, onda si lud
  Iskusan Gazija (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dzamahirija :D
  Poruke
  6.100
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  A prazni se, ali ne samo od Srba, nego svak normalan gleda da ode odavde, Srbi to najcesce cine u Beograd, Bosnjaci u Sarajevo i zemlje EU ....

 9. #9
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio Gazija Pogledaj poruku
  A prazni se, ali ne samo od Srba, nego svak normalan gleda da ode odavde, Srbi to najcesce cine u Beograd, Bosnjaci u Sarajevo i zemlje EU ....
  ali muslimani imaju bolji natalitet od srba
  ...

 10. #10
  Gazija nije na forumu
  Nije bitno sa koje si strane drug,ako im i danas verujes, onda si lud
  Iskusan Gazija (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dzamahirija :D
  Poruke
  6.100
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio daxt Pogledaj poruku
  ali muslimani imaju bolji natalitet od srba
  Pa yebiga nismo mi krivi za to

 11. #11
  Domaćin
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Skopje
  Poruke
  3.858
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  zadnji put kad ja sam bio u Sandzaku imalo je vise gamija nego li u Arabiju

 12. #12
  Buduća legenda
  Učlanjen
  25.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.070
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Misliš u ArabijI?

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Skopje
  Poruke
  3.858
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio Hungan Pogledaj poruku
  Misliš u ArabijI?
  da


  inace pravio sam mini analizu

  ako se srbija odrekne od Sandzak,Preshevo,Bujanovac,Medvega,Dimitrovgrad,Bo silegrad,deo Zajacarskog regiona


  srbi bi postali 87% stanovnistva

  a islam u srbiji bio bi 1,5%
  dok srbija bi imala 65,000km2 teritoriju

 14. #14
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio Bugarash Pogledaj poruku
  da


  inace pravio sam mini analizu

  ako se srbija odrekne od Sandzak,Preshevo,Bujanovac,Medvega,Dimitrovgrad,Bo silegrad,deo Zajacarskog regiona


  srbi bi postali 87% stanovnistva

  a islam u srbiji bio bi 1,5%
  dok srbija bi imala 65,000km2 teritoriju
  E, "hvala" ti na proracunima, a sad najbolje kidaj odavde. Imas u Bugarskoj svoj forum, nadam se.

 15. #15
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.04.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  127
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  17 понедељак, 05 април 2010 02:13
  Srbin iz Raske oblasti
  Ovde u Raskoj oblasti mi Srbi nemamo nikakvo poverenje u Tadicev rezim, oni su prepustili svu vlast Ljajicu i Ugljaninu u zamenu za glasove muslimana na izborima. Muslimani imaju ogromne prihode od prodaje i trgovine narkoticima, o tome se u Beogradu ne prica, i tim parama kupuju kuce i imanja od Srba.Turske diplomate cesto posecuju Novi Pazar, ovde ima mnogo americkih agencija, mora se iz korena menjati drzavna politika, ako je uopste ima.
  ovaj komentar odlicno pokazuje kako vlast u srbiji zajedno sa muslimanima zajedno svercuje drogu pa se posle narko parama kupuju srpske kuce i imanja.

 16. #16
  Domaćin
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Skopje
  Poruke
  3.858
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  E, "hvala" ti na proracunima, a sad najbolje kidaj odavde. Imas u Bugarskoj svoj forum, nadam se.
  forum je za svaki
  ali stvarno ne vidim sta ce ti je Sandzak
  srbija samo dobija islamski fundametalizam i 250,000 bosnjaka koji su jako fanatizirani i mectaju da postanu emirat

 17. #17
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio Bugarash Pogledaj poruku
  forum je za svaki
  ali stvarno ne vidim sta ce ti je Sandzak
  srbija samo dobija islamski fundametalizam i 250,000 bosnjaka koji su jako fanatizirani i mectaju da postanu emirat
  Slusaj, ili se nauci da pises srpski, ili ne ucestvuj ovde. Nista te ne razumem, a posle ovoga i ne zelim da te razumem!

  Sta tebe briga za Srbiju? Mnogo je volis mozda?

  Kidaj.

 18. #18
  Domaćin
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Skopje
  Poruke
  3.858
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Исељавање Срба из Рашке области!

  Citat Original postavio picololeone Pogledaj poruku
  Slusaj, ili se nauci da pises srpski, ili ne ucestvuj ovde. Nista te ne razumem, a posle ovoga i ne zelim da te razumem!

  Sta tebe briga za Srbiju? Mnogo je volis mozda?

  Kidaj.
  da volim srbiju

Slične teme

 1. Наталитет у Срба
  Autor ЦарДушан u forumu Istorija
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 19.03.2011., 17:09
 2. Знање из ваше ''области''
  Autor Fiamma u forumu Svaštara
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 08.08.2010., 09:56
 3. Постојбина Срба
  Autor AltinaBoy u forumu Istorija
  Odgovora: 73
  Poslednja poruka: 12.07.2007., 11:10
 4. ПЕТ СТОТИНА СРБА
  Autor MilojkoTheGreat u forumu Politika
  Odgovora: 85
  Poslednja poruka: 22.06.2007., 11:33

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •