Napad u Moskvi izvela maloletna islamska fundamentalistkinja

Flooder

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
132
000T_TRPar3154888.jpg


ISTRAŽITELJI su potvrdili identitet prve napadačice na moskovsku podzemnu željeznicu u petak. Na postaji Lubjanka je više od 20 ljudi usmrtila 17-godišnja Džennet Abdurahmanova. Ruski dnevnik Kommersant objavio je potvrdu ruskih vlasti da je prvi napad izvela maloljetnica iz Dagestana. "Crna udovica", 17-godišnja Abdurahmanova je bila udovica islamskoga pobunjenika Umalata Magomedova koji je ubijen na Silvestrovo 2009. godine.

Magomedov je malo prije ubojstva proglašen emirom Dagestana te vođom pobunjenika u toj sjevernokavkaskoj republici.

Dnevnik je objavio i fotografiju napadačice i njezinoga muža. Na fotografiji su oboje naoružani pištoljima, dok Abdurahmanova na glavi nosi i muslimansku maramu. Par se upoznao nakon što je djevojka preko interneta stupila u kontakt s pobunjenicima. Ruski list dodaje i da par nije bio službeno oženjen.

ruga napadačica koja se raznijela na stanici Park kulture, istražitelji zasad nisu službeno identificirali, ali se sumnja da se radi o Čečenki Marki Ustarkanovoj. I ona je bila članica "Crnih udovica" kako se u Rusiji nazivaju i rođakinje muškaraca koje su ubile ruske državne snage. 20-godišnja Ustarkanova je udovica čečenskoga pobunjenika Saida Emina Kizrijeva koji je ubijen u listopadu prošle godine nakon pripreme napada na čečenskoga vođu Ramzana Kadirova.


fina religija ovaj Islam :roll:
 

Back
Top