Титова политика против Срба
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 74

Tema: Титова политика против Срба

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У СРПСКОЈ ВОЈВОДИНИ
  Poruke
  649
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Титова политика против Срба

  http://www.in4s.net/x/index.php?option=com_content&view=article&id=8525:-itulje-za-broza&catid=58:cg&Itemid=181

  КОПИРАНИ ТЕКСТ

  Ратни злочинац Јосип Броз Тито

  Од највернијих докумената, који и доказују Брозову геноцидну политику како против Срба-комуниста тако и против Срба-монархиста, издвајамо управо његове оригиналне наредбе које се и дан данас могу прочитати у оригиналној верзији.

  Ј. Б. Тито је упутио Штабу Црногорско-санџачког партизанског одреда 14. фебруара 1942. oво наређење, које представља класичан пример ратног злочина, у интегралној верзији гласи:

  "Морате обавезно стријељати све оне који су потпомагали четнике и били наклоњени њима. Исто тако расчистите са лабавим и колебљивим елементима. При свему томе морате бити потпуно енергични и без сваког милосрђа. Стријељајте масу оних који су били прешли из партизана на страну четника. Послије тог стријељања они који остану неће више помислити да тако нешто направе...
  Поред овог, обавезно морате спровести мобилизацију људства у бјелопољском срезу. Оне који се не би јавили стријељајте...
  Упамтите да је сада за нас важније убити и растјерати четнике него Талијане."
  Ово наређење не само што није уништено, него је објављено у "Сабраним делима" Ј. Б. Тита, том 8, стране 206-208.


  Друго наређење Тито је 10. марта 1942. послао Главном штабу за Црну Гору и Боку, а оно гласи:
  "Ликвидацији четничких банди и пете колоне морате посветити сву пажњу. Против четничких банди у Васојевићима морате мобилисати што више људства. Када то четничко упориште ликвидирате, све ће остало ићи лакше... Ви морате прибјећи репресалијама против четника. Морате палити извјесне куће окорелих зликоваца и разбојника, а обавезно све куће четничких вођа и коловођа. Сва њихова имања треба конфисковати."
  "Зборник докумената" (том 2, књига 3, документ бр. 34).

  Оригинал је чуван у Архиву Војноисторијског института у Београду, фонд НОР-а, кутија 2, регистарски број 16-2. Уклоњен и вероватно и уништен


  Титово наређење Црногорско-санџачком одреду од 5. фебруара 1942:
  "Ликвидирајте са свим четничким бандама на вашој територији... Ликвидирајте све шпијуне, петоколонаше, разбијаче народне борбе на вашој територији. Сва њихова имања конфисковати."

  (Зборник, том 2, књига 2, 323-324.)

  У истом духу наређивао је и заступник Титовог Врховног штаба, Велимир Терзић, 21. децембра 1942:
  "Противу четничких села, као што су Шаховићи и друга која сте споменули у свом извештају, која служе као четничка склоништа, гнезда и отпорне тачке - треба да предузмете оштре и немилосрдне мере... (Све четнике) или у борби или ван борбе, као и њихове помагаче и заштитнике, треба ликвидирати на лицу места."

  (Зборник, том 2, књига 7, 151.)

  У говору једној српској јединици од 7. јануара 1943, овако је хвалио своје најбоље убице Србе-комунисте како убијају своје сународнике, па чак и рођаке :
  "Рука није задрхтала ни када се требало обрачунавати и са рођеним оцем, ако је он пришао издајницима четницима."


  ...i jelene


  (Зборник, том 2, књига 8, 359.)

  Тито је највише водио рачуна да комунисти ратују највише против Срба.

  Овако је реаговао на мањи сукоб партизана са шиптарима на југоистоку Црне Горе, , депешом од 21. октобра 1943, прекорио свог команданта Пеку Дапчевића:
  "Нисте требали да се закачите са Албанцима, већ сте ваше снаге морали уперити према Србији. То је најважнија стратешко-политичка задаћа садашњице да се онемогући Дража".

  (Зборник, том 2, књига 10, 397-398.)

  Партизане Тито је исто тако спречавао да се сукобљавају са окупатором, за рачун борбе против четника.

  "Најхитније ликвидирати четничка упоришта на Тромеђи, с тим да се сада не напада личка пруга",

  стоји у његовом наређењу 1. пролетерској дивизији из октобра 1942. године. (Зборник, том 2, књига 6, 320.)

  Тито, Ранковић и Жујовић послали су 29. марта 1943. следеће писмо секретару Покрајинског комитета за Босну и Херцеговину:
  "Са 6. бригадом, појачаном са деловима Мајевичког одреда или Фрушкогорског, хитно се пребаците између Горажда и Међеђе на санџачку страну и чистите терен од четнка у правцу Заборка и Чајнича... На своме путу, тј. приликом пребацивања, не сукобљавајте се са Немцима, не предузимајте никакве акције на прузи, јер је то у интересу садашњих наших операција... Најважнији наш задатак сада јесте уништење четника Драже Михаиловића и разбити његов управни апарат, који представља највећу опасност за даљи ток народноослободилачке борбе."

  (Зборник, том 2, књига 7, 271.)

  Телеграмом од 14. априла 1943. године, Тито наређује 1. пролетерској дивизији:
  "За сада никако не нападати Горажде, нити долазити у сукоб са тим гарнизоном, као ни са осталим немачко-хрватским посадама у долини Дрине."


  Titovi


  (Дедијер, Дневник, том 2, 432.)

  Свом 1. и 2. корпусу, Тито је 5. септембра 1944. године објашњавао циљ "ослобађања" Србије:
  "Упамтите да је у целокупној овој операцији основни задатак ликвидација четника Д. Михаиловића и недићеваца, као и њиховог апарата."

  (Ј. Б. Тито, Војно дело, књига 1, 273.)

  Тито је одржавао добре односе са усташама, што се види из следећег документа:
  "Продрли смо у крај у којем у селима има усташких елемената (Ракитница, Бјелемић и Ледићи, где су усташке страже). С четницима смо завршили у првом налету. Стигао је и батаљон који је донео храну петој бригади. Наишли смо у шуми на једног сељака са усташком капом. Села се налазе на сат и по одавде. Послали смо им писмо у којем их обавештавамо да настављамо својим путем и да их нећемо дирати."

  (Дедијер, Дневник, том 2, 368-369, 202.)

  Извештај генерала Паула Бадера Вермахту од 10. априла 1942:
  "Изгледа да је четничка група Дангић јако разбијена у борбама са хрватском војском и усташама у садејству са комунистима, тако да Дангић сада може да постигне само локалне успехе."

  (Зборник, том 12, књига 2, стране 276-277.)

  Колико је ова усташко-партизанска сарадња била кобна по српски народ Источне Босне, казује

  Извештај пуковника Ериха Кевиша од 20. априла:
  "Прелазак српских избеглица, скоро искључиво жена и деце, преко Дрине у Србију није се делимично могао спречити због слабо поседнуте границе на Дрини. Хрватске усташке и муслиманске јединице поклале су велики број избеглица који су хрлили ка Дрини, а делимично их побацале у реку. Међу онима који су побегли у Србију хара глад и пегави тифус."

  (Зборник, том 12, књига 2, 306-307.)

  Кардељево монструозно писмо Брозу од 2. августа 1941:
  "Код неких другова постоји бојазан од репресалија (не у руководству), од уништења села и људи итд. Баш тај страх највише кочи одлучније приступање мобилизацији хрватских села. А ја држим да ће баш репресалије пребацити хрватско село на страну српског села. У рату се не смијемо плашити уништавања читавих села. Терор ће безусловно довести до оружане акције. У том духу смо и донијели сада наше конкретне закључке... Образовати одреде заједно са мачековцима. Треба изазвати њихову акцију. Терор против мачековаца подићи ће тек читаву Хрватску у отпор."

  (Зборник, том 2, књига 2, 31.)

  Тито није послушао Кардеља, али ово монструозно писмо сведочи о њиховој геноцидној политици према Србима. Иначе, не може се пронаћи ниједно наређење Ј. Б. Тита које би се косило са хрватским интересима.
  Титови најближи сарадници такође су водили геноцидну политику против Срба и то нису крили.

  Када је 12. августа 1941. Светозар Вукмановић Темпо добио писмо Ђуре Пуцара о покољу 650 људи, жена и деце у околини Приједора, после чега се очекивало да ће Немци узети Србе у заштиту и укинути усташку власт, он је одговорио:
  "Много више ме је забринула вијест да су окупатори ишли на укидање усташке власти у Приједору и да је читаву власт у граду преузела регуларна војска НДХ. Уколико окупатор почне стварати стање у коме ће се према Србима примењивати неки праведнији закони, то може да поколеба велики дио сељачких маса и да угрози развој оружане борбе."

  (Светозар Вукмановић Темпо, Револуција која тече, страна 210.) 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У СРПСКОЈ ВОЈВОДИНИ
  Poruke
  649
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Титова политика против Срба

  У писму Титу од 28. априла 1942. Раде Хамовић отворено говори о "весељу" због убијања Срба:
  "Сјутра судимо тринаесторици лица ради пљачке у Борчу. Надам се весељу - биће ваљда половина за стријељање. Замах другова из Херцеговине је обухватио и нас, јер заиста се не може никуда док се најприје у корјену не само ликвидира пета колона, него и они који ће да то буду за још 20 година... Све те петоколонаше ћемо да немилосрдно побијемо. Сутра баш реорганизујемо Обаљски батаљон. Смијенили смо све досадашње старешине, а сјутра ћемо да многима и судимо и заувијек пресудимо."

  (Зборник, том 4, књига 4, документ број 104.)
  Пљачка коју Хамовић помиње је, иначе, измишљења. Ових 13 Срба-партизана стрељани су у одмазди што су нанели губитке усташама приликом напада на њихову борачку тврђаву. Пошто је најзад попустио пред српским притисцима да се ово злогласно упориште нападне, Тито је направио план да се усташка главнина безбедно повуче, а онда је групу партизана оптужио за "саботерство".

  (Саво Скоко, Крваво коло херцеговачко, књига друга, стране 298-320.)

  Пролећа 1942, у Херцеговини, комунисти су ликвидирали толико много српских цивила, да су их у једном селу напале голоруке жене. Командант нападнутог Краљевачког батаљона 1. пролетерске бригаде, овако описује тај догађај:
  "Слушајући ове несрећне српске жене, које су се усудиле да голим рукама насрну на митраљез, свесне тога како се све ово може завршити, покушао сам да дођем до одговора на загонетно питање. Све је, међутим, било узалуд. Оне нису хтеле ни једну једину реч да изусте. Из очију им је севала неодољива мржња. Остала је и таква и она која је животом морала да плати покушај не само да морално до презира унизи Краљевачки батаљон 1. пролетерске бригаде, него чак и да доведе у питање и његов опстанак."

  (Павле Јакшић, Над успоменама, књига 1, страна 235.)  Наређење које је у име Ј. Б. Тита издао Арсо Јовановић, 27. децембра 1941. године. Под тачком 3, у овом наређењу се каже:
  "Против окупатора комунистичке јединице не могу се борити, зато што је окупатор исувише јак, што је способан и спреман да уништи једним замахом целокупну нашу организацију..."
  Тачка 4 гласи:
  "Такође и са усташама бесмислено би било да се води са наше стране ма каква војна акција с обзиром на њихово модерно наоружавање од стране окупатора, а друго што усташе у овом по нас згодном времену истребљују српски народ који је у огромној већини против нас..."
  Тачка 9 делује нестварно:
  Ово наређење први пут је објавио Радивоје Н. Брајовић у "Американском србобрану" бр. 1128, од 2. августа 1955. године.

  "Ми се никад не можемо одрећи употребе сваког лукавства, сваке подвале и преваре, сваког незаконитог пута, или методе, гажења задате речи и изобличења саме истине."

  (Лењин, "Дечје болести комунисткомунистичких левичара", књига 15, Москва 1920.)

  Понекад се запитам......Зашто и данас постоје људи, који, крај свих
  достигнућа 21. века, покушавају да сачувају и сакрију злочине
  које је чинио Тито са својим бандитима, у другој половини двадесетог века?
  Да ли они рачунају.....на заборав....?
  ЗАБОРАВ ЗА СРБЕ ПРЕДСТАВЉАО БИ ЊИХОВ НЕСТАНАК....
  Зато....ви што чувате лик и дело убице....Ј.Б. Тита...не рачунајте на то...
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 01.04.2010. u 18:00

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У СРПСКОЈ ВОЈВОДИНИ
  Poruke
  649
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Тито је највише водио рачуна да комунисти ратују највише против Срба.

  Овако је реаговао на мањи сукоб партизана са шиптарима на југоистоку Црне Горе, , депешом од 21. октобра 1943, прекорио свог команданта Пеку Дапчевића:
  "Нисте требали да се закачите са Албанцима, већ сте ваше снаге морали уперити према Србији. То је најважнија стратешко-политичка задаћа садашњице да се онемогући Дража".

  (Зборник, том 2, књига 10, 397-398.)

  Ово је страшно.

 4. #4
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Vreme radi ZA Tita u Srbiji.

  Kako kriza vise napreduje - tako se ljudi secaju vise zlatnih vremena kada je ziveo Tito.

  Novokomponovani "istorijski dokazi" sve manje imaju kredibilitet.

  Svest je ipak u stomaku.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  25.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  125
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Ogroman rasizam se iskazuje na forumu ovim tekstovima.

 6. #6
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio kombajn Pogledaj poruku
  Ogroman rasizam se iskazuje na forumu ovim tekstovima.
  Jeste.

  Ovaj Kurdjel je pravi rasista.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 7. #7
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  I Tito i Milo Budak su bili nevidjeni zlikovci .

 8. #8
  Elita Сталкер (avatar)
  Učlanjen
  20.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Зона
  Poruke
  21.418
  Reputaciona moć
  3339

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Vreme radi ZA Tita u Srbiji.

  Kako kriza vise napreduje - tako se ljudi secaju vise zlatnih vremena kada je ziveo Tito.

  Novokomponovani "istorijski dokazi" sve manje imaju kredibilitet.

  Svest je ipak u stomaku.
  Сад колико су та времена златна зависи од индивидуалног сагледавања друштвеног поретка тог доба,пошто не постоји јединствено мишљење да је перид комунизма и Јосипа Броза "Златно доба"
  Срећу за све,бесплатно,и нека нико одавде не оде незадовољан !

 9. #9
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Сталкер Pogledaj poruku
  Сад колико су та времена златна зависи од индивидуалног сагледавања друштвеног поретка тог доба,пошто не постоји јединствено мишљење да је перид комунизма и Јосипа Броза "Златно доба"
  Ne postoji ni 10% ljudi, starijih od 45 godina, koji ne misle tako u Srbiji.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 10. #10
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Ne postoji ni 10% ljudi, starijih od 45 godina, koji ne misle tako u Srbiji.
  Bolje da si rekao da ne postoji ni 2 % ljudi starijih od 82 godine , a da ne nose specijalne pelene . \
  Ta poluistina , koju si izneo ne dokazuje nista , osim da ne znas nase ljde , i da se nekriticki odnosis prema Brozovoj vladavini , koji je poubijao sve u Srbiji , koji bi mogli Serbiju da vode , a za izvrsnu vlast u Srbiji , doveo najgori sljam Srbije , koji u opste postoji .
  Poslednji put ažurirao/la Sanovnik : 29.03.2010. u 18:35

 11. #11
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  Bolje da si rekao da ne postoji ni 2 % ljudi starijih od 82 godine , a da ne nose specijalne elene . \
  Ta poluistina , koju si izneo ne dokazuje nista , osim da ne znas nase ljde , i da se nekriticki odnosis prema Brozovoj vladavini , koji je poubijao sve u Srbiji , koji bi mogli Serbiju da vode , a za izvrsnu vlast u Srbiji , doveo najgori sljam Srbije , koji u opste postoji .
  Ja mislim da ti nisi u pravu...

  Raspitaj se malo kod starijih...

  Kako se zivelo za vreme Tita..

  Da ZNAS.

  Da ne nasedas na lazi.

  Kolega.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  464
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Broz je bio tamnicar srpskog naroda, to je ocigledno.

 13. #13
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio dang Pogledaj poruku
  Broz je bio tamnicar srpskog naroda, to je ocigledno.
  Po cemu je ocigledno?
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 14. #14
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  464
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Po cemu je ocigledno?
  Po tome sto je amnestirao ustase , sto je zavadio srpsku bracu, sto je ratovao samo protiv Srba a surovao je sa nemcimsa.

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.049
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Vreme radi ZA Tita u Srbiji.

  Kako kriza vise napreduje - tako se ljudi secaju vise zlatnih vremena kada je ziveo Tito.

  Novokomponovani "istorijski dokazi" sve manje imaju kredibilitet.

  Svest je ipak u stomaku.
  ..moguce da je tebi svest i nizhe..nego, sta imas da kazes na temu..slazes se sa drugom Titom i njegovim metodama?..

 16. #16
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio dang Pogledaj poruku
  Po tome sto je amnestirao ustase , sto je zavadio srpsku bracu, sto je ratovao samo protiv Srba a surovao je sa nemcimsa.
  Dete, ti jos nisi punoletan....
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 17. #17
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  464
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Dete, ti jos nisi punoletan....
  Samo sam se borio protiv titove okupacije.

 18. #18
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.545
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Vreme radi ZA Tita u Srbiji.

  Kako kriza vise napreduje - tako se ljudi secaju vise zlatnih vremena kada je ziveo Tito.

  Novokomponovani "istorijski dokazi" sve manje imaju kredibilitet.

  Svest je ipak u stomaku.
  Pa ti ljudi koji su svesno doziveli Tita se secaju zlatnog vremena kad su jos bili mladi i pun snage. A ne babe i dede kojima koske skripe kad hodaju.

 19. #19
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Ja mislim da ti nisi u pravu...

  Raspitaj se malo kod starijih...

  Kako se zivelo za vreme Tita..

  Da ZNAS.

  Da ne nasedas na lazi.

  Kolega.
  Nemam ja sta da nasedam na lazi . sve sto je Tito radi je bio cist popunizam , vec vidjen od strane , raznih okupatora Srbije . Njegova inspiracija je bio Hugo Fon Karhnave .
  Svako ko je mislio svojom glavom , imao je da bude streljan . Siva masa je zivela pristojno , ali ipak ispod nivoa onih koje su Srbi oslobodili u WW1 . NJegovomn odlukom , u Srbiji je imao da ude sproveden komunizam , agrarna reforma , akcija selo-grad , likvidacija mislecih i obrazovanih Srba . Svo ono sto nije bio uradjeno u Sloveniji , na primer . Isto tako , njegovom odlukom .

  Oni koji su preziveli , morali su da budu manji od makovog zrna . A Srbijom je u njegovo ima vladao drustveni sljam ;/
  Kako god da se zivelo , zivelo se slabije nego u Hrvatskoj i Sloveniji i to njegovom odlukom . takodje , moze se reci , da je u Srbiji pristojno ziveo , samo onaj koji je preziveo , za razliku od Slovenije i Hrvatske , gde su svi preziveli , i ni su morali da sprovode komunizam , nego su imali cak i privatne fabrike .
  Poslednji put ažurirao/la Sanovnik : 29.03.2010. u 18:23

 20. #20
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.393
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  Nemam ja sta da nasedam na lazi . sve sto je Tito radi je bio cist popunizam , vec vidjen od strane , raznih okupatora Srbije . Njegova inspiracija je bio Hugo Fon Karhnave .
  Svako ko je mislio svojom glavom , imao je da bude streljan . Siva masa je zivela pristojno , ali ipak ispod nivoa onih koje su Srbi oslobodili u WW1 . NJegovomn odlukom , u Srbiji je imao da ude sproveden komunizam , agrarna reforma , akcija selo-grad , likvidacija mislecih i obrazovanih Srba . Svo ono sto nije bio uradjeno u Sloveniji , na primer . Isto tako , njegovom odlukom .

  Oni koji su preziveli , morali su da budu manji od makovog zrna . A Srbijom je u njegovo ima vladao drustveni sljam ;/
  Kako god da se zivelo , zivelo se slabije nego u Hrvatskoj i Sloveniji i to njegovom odlukom . takodje , moze se reci , da je u Srbiji pristojno ziveo , samo onaj koji je preziveo , za razliku od Slovenije i Hrvatske , ugde su svi preziveli , i ni su morali da sprovode komunizam , nego su imali cak i privatne fabrike .
  Prijatelju, veruj mi da - su to sto pricas - gluposti.

  Pa ja sam bio veliki za vreme Tita.

  I znam da smo bukvalno ODLICNO ziveli.

  Imalo se, moglo se...

  Skolovanje i zdravstvo (ukljucujuci i lekove!) potpuno besplatno....

  Proputovao sam ceo svet, zavrsio skolovanje i falultet besplatno, nicega mi nije nedostajalo.

  A moj otac je bio obican radnik...Mati domacica...


  To o steljanjiam je veca izmisljotina od Kopaonika!

  Streljani su neposredno posle rata neki saradnici okupatora i to je sve.

  Sve ostalo su necije IZMISLJOTINE.

  To ti sto izmisljaju mogu da pricaju vama mladima koji se ne secate tog vremena, ali nama koji se secamo - ne mogu.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 21. #21
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Prijatelju, veruj mi da - su to sto pricas - gluposti.

  Pa ja sam bio veliki za vreme Tita.

  I znam da smo bukvalno ODLICNO ziveli.

  Imalo se, moglo se...

  Skolovanje i zdravstvo (ukljucujuci i lekove!) potpuno besplatno....

  Proputovao sam ceo svet, zavrsio skolovanje i falultet besplatno, nicega mi nije nedostajalo.

  A moj otac je bio obican radnik...Mati domacica...


  To o steljanjiam je veca izmisljotina od Kopaonika!

  Streljani su neposredno posle rata neki saradnici okupatora i to je sve.

  Sve ostalo su necije IZMISLJOTINE.

  To ti sto izmisljaju mogu da pricaju vama mladima koji se ne secate tog vremena, ali nama koji se secamo - ne mogu.
  Prvo je nisam bas tako mlad .
  Kao drugo , to sto ti pricas , cisto je gledste sina jednog proletera , koji je dobio priliku da proputuje svet i da se skoluje besplatno na ustrb cele Srbije ,njenog statusa , celovitosti , slobode , prosperiteta , nacionalne svesti , drzavene samodovoljnosti i samobitnosti .
  Da bi ti to mogao , CELA Srbija i svi Srbi su platili cenu kroz avnojevske granice , stvaranje dve pokraine , koje nam i sad svima stoje nad glavama ko demokleov mac , potpuni gubitak svesti o sebi samima , o svojoj naciji , svojoj kuturi , koja i te kako nije mala , zaboravom stotina hiljada poklanih Srba , koje smo , zbog tvog putovanja po svetu morali da zaboravimo , i jame da zabetoniramo. Unistenjem srpskog sela , pocetkom razaranja porodice , opstim nemoralom .
  A svakako i prostom navikom da nama vlada drustveni talog , koji se ni do dan danas nije mako s mesta .
  A ima jos toliko toga .
  Poslednji put ažurirao/la Sanovnik : 29.03.2010. u 18:47

 22. #22
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio КУРЂЕЛ Pogledaj poruku
  http://www.in4s.net/x/index.php?option=com_content&view=article&id=8525:-itulje-za-broza&catid=58:cg&Itemid=181

  КОПИРАНИ ТЕКСТ

  Ратни злочинац Јосип Броз Тито

  Од највернијих докумената, који и доказују Брозову геноцидну политику како против Срба-комуниста тако и против Срба-монархиста, издвајамо управо његове оригиналне наредбе које се и дан данас могу прочитати у оригиналној верзији.

  Ј. Б. Тито је упутио Штабу Црногорско-санџачког партизанског одреда 14. фебруара 1942. oво наређење, које представља класичан пример ратног злочина, у интегралној верзији гласи:

  "Морате обавезно стријељати све оне који су потпомагали четнике и били наклоњени њима. Исто тако расчистите са лабавим и колебљивим елементима. При свему томе морате бити потпуно енергични и без сваког милосрђа. Стријељајте масу оних који су били прешли из партизана на страну четника. Послије тог стријељања они који остану неће више помислити да тако нешто направе...
  Поред овог, обавезно морате спровести мобилизацију људства у бјелопољском срезу. Оне који се не би јавили стријељајте...
  Упамтите да је сада за нас важније убити и растјерати четнике него Талијане."
  Ово наређење не само што није уништено, него је објављено у "Сабраним делима" Ј. Б. Тита, том 8, стране 206-208.


  Друго наређење Тито је 10. марта 1942. послао Главном штабу за Црну Гору и Боку, а оно гласи:
  "Ликвидацији четничких банди и пете колоне морате посветити сву пажњу. Против четничких банди у Васојевићима морате мобилисати што више људства. Када то четничко упориште ликвидирате, све ће остало ићи лакше... Ви морате прибјећи репресалијама против четника. Морате палити извјесне куће окорелих зликоваца и разбојника, а обавезно све куће четничких вођа и коловођа. Сва њихова имања треба конфисковати."
  "Зборник докумената" (том 2, књига 3, документ бр. 34).

  Оригинал је чуван у Архиву Војноисторијског института у Београду, фонд НОР-а, кутија 2, регистарски број 16-2. Уклоњен и вероватно и уништен


  Титово наређење Црногорско-санџачком одреду од 5. фебруара 1942:
  "Ликвидирајте са свим четничким бандама на вашој територији... Ликвидирајте све шпијуне, петоколонаше, разбијаче народне борбе на вашој територији. Сва њихова имања конфисковати."

  (Зборник, том 2, књига 2, 323-324.)

  У истом духу наређивао је и заступник Титовог Врховног штаба, Велимир Терзић, 21. децембра 1942:
  "Противу четничких села, као што су Шаховићи и друга која сте споменули у свом извештају, која служе као четничка склоништа, гнезда и отпорне тачке - треба да предузмете оштре и немилосрдне мере... (Све четнике) или у борби или ван борбе, као и њихове помагаче и заштитнике, треба ликвидирати на лицу места."

  (Зборник, том 2, књига 7, 151.)

  У говору једној српској јединици од 7. јануара 1943, овако је хвалио своје најбоље убице Србе-комунисте како убијају своје сународнике, па чак и рођаке :
  "Рука није задрхтала ни када се требало обрачунавати и са рођеним оцем, ако је он пришао издајницима четницима."


  ...i jelene


  (Зборник, том 2, књига 8, 359.)

  Тито је највише водио рачуна да комунисти ратују највише против Срба.

  Овако је реаговао на мањи сукоб партизана са шиптарима на југоистоку Црне Горе, , депешом од 21. октобра 1943, прекорио свог команданта Пеку Дапчевића:
  "Нисте требали да се закачите са Албанцима, већ сте ваше снаге морали уперити према Србији. То је најважнија стратешко-политичка задаћа садашњице да се онемогући Дража".

  (Зборник, том 2, књига 10, 397-398.)

  Партизане Тито је исто тако спречавао да се сукобљавају са окупатором, за рачун борбе против четника.

  "Најхитније ликвидирати четничка упоришта на Тромеђи, с тим да се сада не напада личка пруга",

  стоји у његовом наређењу 1. пролетерској дивизији из октобра 1942. године. (Зборник, том 2, књига 6, 320.)

  Тито, Ранковић и Жујовић послали су 29. марта 1943. следеће писмо секретару Покрајинског комитета за Босну и Херцеговину:
  "Са 6. бригадом, појачаном са деловима Мајевичког одреда или Фрушкогорског, хитно се пребаците између Горажда и Међеђе на санџачку страну и чистите терен од четнка у правцу Заборка и Чајнича... На своме путу, тј. приликом пребацивања, не сукобљавајте се са Немцима, не предузимајте никакве акције на прузи, јер је то у интересу садашњих наших операција... Најважнији наш задатак сада јесте уништење четника Драже Михаиловића и разбити његов управни апарат, који представља највећу опасност за даљи ток народноослободилачке борбе."

  (Зборник, том 2, књига 7, 271.)

  Телеграмом од 14. априла 1943. године, Тито наређује 1. пролетерској дивизији:
  "За сада никако не нападати Горажде, нити долазити у сукоб са тим гарнизоном, као ни са осталим немачко-хрватским посадама у долини Дрине."


  Titovi


  (Дедијер, Дневник, том 2, 432.)

  Свом 1. и 2. корпусу, Тито је 5. септембра 1944. године објашњавао циљ "ослобађања" Србије:
  "Упамтите да је у целокупној овој операцији основни задатак ликвидација четника Д. Михаиловића и недићеваца, као и њиховог апарата."

  (Ј. Б. Тито, Војно дело, књига 1, 273.)

  Тито је одржавао добре односе са усташама, што се види из следећег документа:
  "Продрли смо у крај у којем у селима има усташких елемената (Ракитница, Бјелемић и Ледићи, где су усташке страже). С четницима смо завршили у првом налету. Стигао је и батаљон који је донео храну петој бригади. Наишли смо у шуми на једног сељака са усташком капом. Села се налазе на сат и по одавде. Послали смо им писмо у којем их обавештавамо да настављамо својим путем и да их нећемо дирати."

  (Дедијер, Дневник, том 2, 368-369, 202.)

  Извештај генерала Паула Бадера Вермахту од 10. априла 1942:
  "Изгледа да је четничка група Дангић јако разбијена у борбама са хрватском војском и усташама у садејству са комунистима, тако да Дангић сада може да постигне само локалне успехе."

  (Зборник, том 12, књига 2, стране 276-277.)

  Колико је ова усташко-партизанска сарадња била кобна по српски народ Источне Босне, казује

  Извештај пуковника Ериха Кевиша од 20. априла:
  "Прелазак српских избеглица, скоро искључиво жена и деце, преко Дрине у Србију није се делимично могао спречити због слабо поседнуте границе на Дрини. Хрватске усташке и муслиманске јединице поклале су велики број избеглица који су хрлили ка Дрини, а делимично их побацале у реку. Међу онима који су побегли у Србију хара глад и пегави тифус."

  (Зборник, том 12, књига 2, 306-307.)

  Кардељево монструозно писмо Брозу од 2. августа 1941:
  "Код неких другова постоји бојазан од репресалија (не у руководству), од уништења села и људи итд. Баш тај страх највише кочи одлучније приступање мобилизацији хрватских села. А ја држим да ће баш репресалије пребацити хрватско село на страну српског села. У рату се не смијемо плашити уништавања читавих села. Терор ће безусловно довести до оружане акције. У том духу смо и донијели сада наше конкретне закључке... Образовати одреде заједно са мачековцима. Треба изазвати њихову акцију. Терор против мачековаца подићи ће тек читаву Хрватску у отпор."

  (Зборник, том 2, књига 2, 31.)

  Тито није послушао Кардеља, али ово монструозно писмо сведочи о њиховој геноцидној политици према Србима. Иначе, не може се пронаћи ниједно наређење Ј. Б. Тита које би се косило са хрватским интересима.
  Титови најближи сарадници такође су водили геноцидну политику против Срба и то нису крили.

  Када је 12. августа 1941. Светозар Вукмановић Темпо добио писмо Ђуре Пуцара о покољу 650 људи, жена и деце у околини Приједора, после чега се очекивало да ће Немци узети Србе у заштиту и укинути усташку власт, он је одговорио:
  "Много више ме је забринула вијест да су окупатори ишли на укидање усташке власти у Приједору и да је читаву власт у граду преузела регуларна војска НДХ. Уколико окупатор почне стварати стање у коме ће се према Србима примењивати неки праведнији закони, то може да поколеба велики дио сељачких маса и да угрози развој оружане борбе."

  (Светозар Вукмановић Темпо, Револуција која тече, страна 210.)
  DA LI JE TO 45-E U SRBIJI BIO GENOCID NAD SRBIMA IZ SRBIJE ?

 23. #23
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio gradac5 Pogledaj poruku
  DA LI JE TO 45-E U SRBIJI BIO GENOCID NAD SRBIMA IZ SRBIJE ?
  Jeli , Gradac . El ti to citiras ceo tekst , da bi postavio samo jedno pitanje ????

 24. #24
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  Jeli , Gradac . El ti to citiras ceo tekst , da bi postavio samo jedno pitanje ????
  JEDNO AL VAZNO,ZAR NE?

 25. #25
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.843
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: Титова геноцидна политика против Срба

  Citat Original postavio gradac5 Pogledaj poruku
  JEDNO AL VAZNO,ZAR NE?
  Pa naravno da je vazno . No iz pitanja , mnogo se moze zakljuciti , to jest prepostaviti .
  Naime , ima jedan broj bivsih komunista , koji vise nisu Srbi . Saad su ultra Srbijanci , i ne hebu Srbe ni za crvljiv sir .
  Drugim recima , rpestali su da budu Srbi , svojom voljom ,i postali Srbijanci usled nekog lokal-patriotizma . Vidis , tacno je da je tad bio genocid nad Srbima iz Srbije .
  Tacno je da su ga smislili Tito i Kardelja takodje je tacno da su ga sproveli Srbi iz Like ,Banije Korduna , Bosne .
  Neki od njih su buili komunsti , a neki su bili samo neobrazovani glupaci . Ti koji su bili komunisti , i onako nisu vise bili Srbi i Srbima se nisu smatrali , a ove druge su bucili i objasnili im , da je isto domacin iz Srbije i ustasa . A eto , oni glupaci poverovali .
  No , to sad nije slucaj . Smatram da ne treba da se odicemo nijednog jedinog Srbina , odakle god on dolazio .

Slične teme

 1. Odgovora: 132
  Poslednja poruka: 16.03.2010., 15:08
 2. Подржавам Албанце против Срба
  Autor kisela bombona u forumu Politika
  Odgovora: 80
  Poslednja poruka: 19.10.2009., 11:52
 3. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.04.2009., 21:56
 4. ЈДЛ није против Срба
  Autor Kushi u forumu Politika
  Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 26.08.2008., 23:54
 5. Рат против Срба
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 16.06.2006., 00:53

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •