Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??

  1. #1
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??

    Pogledajte ovaj sajt:
    http://newyork.yankees.mlb.com/nyy/ballpark/guide.jsp#Bleachers Café
    Ja imam slican problem. Zeleo bih da ispisem slova u 2-3 kolone...
    I kako to da uradim. Znaci imam podatke u bazi, ali kako ce php da zna gde je pola pa da prebaci desno??
    Jel ima neko ideju na koji nacin se ovo radi, ovakav princip??



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    115
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??

    Kod:
    <?php
    //konekcija i tako to.... pa onda:
    $query = "SELECT * FROM ime_tabele WHERE nesto='$nesto' ORDER BY nesto_dugo ASC";
    $result = mysql_query($query) or die ("Error in query: $query. ".mysql_error());
    
    $ukupno = mysql_num_rows($result);
    $prelom = (int) ( $ukupno / 3 );
    $brojac = 1;
    
    echo '<div id="sve">
    <div class="trecina">';
    while ( $row = mysql_fetch_object($result) ) {
    	$ono_sto_se_ispisuje = $row->sta_god_to_bilo;
    	
    	echo $ono_sto_se_ispisuje;
    	echo '<br />';
    	
    	if ( ( $ukupno % $prelom ) == 0 ) AND ( $brojac < ( $prelom * 3 ) ) {
    		echo '</div><!--end_trecina-->
    		<div class="trecina">';
    	}
    	
    	$brojac++;
    }
    echo '</div><!--end_trecina-->
    </div><!--end_sve-->';
    ?>
    Moze i na jos koji slican nacin.
    Poslednji put ažurirao/la Milan B. : 28.03.2010. u 22:31

  3. #3
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Re: Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??

    Dobra caka.
    Tnx

  4. #4
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??

    Milane, nisi dovoljno precizirao, ali sledeci div ce ici ispod a ne desno ako klasa trecina nije display:inline

    Mislim da moze i span da resi isti problem ili cak <label style="float:left;>
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    115
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Ispis podataka iz baze u 2-3 kolone??

    Hoce sigurno ispod. U pravu si.
    Ali dok sam pisao zamisljao sam float left za klasu trecina. Takodje i adekvatne dimenzije da li u px ili u %..
    Svakako mora css da se uradi, ovo samo daje materijal za pozicioniranje.

Slične teme

  1. Baze podataka- SQL
    Autor juhuujej u forumu Web dizajn
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 09.11.2013., 19:12
  2. baze podataka kao karijera
    Autor ja bi da pitam u forumu Programiranje
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 07.10.2004., 23:20
  3. baze podataka
    Autor baza u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 29.09.2004., 17:19
  4. Delphi - Baze podataka
    Autor Freestyler u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 22.09.2004., 22:49
  5. BAZE PODATAKA
    Autor NO PROBLEM u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 13.07.2004., 18:17

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •