Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?

 1. #1
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.449
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?

  Mirko kaže :

  Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић

  Извештај о годину дана рада Владе

  Влада Републике Србије формирана је пре годину са програмом чији су кључни елементи – опредељење за европску будућност Србије, неприхватање независности АП Косова и Метохије, јачање економије и социјалне одговорности, пооштравање борбе против криминала и корупције и поштовање међународног права.

  Влада истрајава на доследном испуњавању постављених циљева.

  Пут Србије ка Европи није заустављен. Озбиљном стратегијом и јаком дипломатском активношћу питање Косова и Метохије враћено је у оквире међународног права и заустављена су даља признања нелегално проглашенe независности јужне покрајине. Ова Влада успела је да промени слику Србије у свету, и успостави добре односе са готово свим земљама. Србија постаје симбол нових вредности у региону. Били смо домаћини за свет значајног догађаја самита у Новом Саду, домаћини смо Универзијаде. Мерама против економске кризе која потреса цео свет, спречен је колапс привреде, ублажене су последице по становништво, очувана стабилност националне валуте и обезбеђена реализација кључних инфраструктурних пројеката.

  Влада Србије је у овом периоду утврдила 256 предлога закона. Од тога је у Скупштини Србије усвојено 185 закона и то није само статистички податак. Реч је о актима неопходним за постављање чврстих темеља модерне Србије. Створена је законска основа за суштинско уређење државе и реформу правосуђа, највећу у последњих педесет година, која ће створити ефикасно, непристрасно и објективно судство.

  Ова Влада је започела и до краја мандата ће завршити корениту реформу политичког система, изборног законодавства и статус и финансирање политичких странака. Донети су закони који системски уређују области спољних послова и одбране, економије, саобраћаја и трговине, људских права, културе, заштите животне средине, пољопривреде и дијаспоре.
  Закони су у складу са европским законодавством и представљају крупан корак Србије ка Европској унији. Упркос економским тешкоћама настављена је реформа Војске Србије која је респектабилни фактор мира на овим просторима. Расте поверење у војску која је успоставила војну сарадњу са преко 50 земаља. Учешће у мировним мисијама у Либерији, Конгу, Обали Слоноваче и Чаду својеврсно је признање високој професионалности припадницима наше војске.

  Влада Републике Србије је фокусирана на испуњавање три кључна спољнополитичка приоритета – заштити суверенитета и територијалног интегритета земље, процесу европских интеграција и регионалној сарадњи. У протеклих годину дана знатно је продубљена сарадња са Русијом, са земљама Европске уније поверење се гради на чврстим основама и направљен је крупан позитивни помак у сарадњи са Сједињеним америчким државама. Са земљама у региону успостављају се све бољи односи.

  Ова Влада бележи озбиљне резултате у процесу европских интеграција.
  Испунили смо све услове важне за напредовање Србије ка белој шенгенској листи. Усвојени су закони, формиране институције које су њима предвиђене, донете потребне стратегије и акциони планови.


  Резултат тимског рада је већ видљив – Европска комисија и експертске мисије закључиле су да је Србија испунила готово све услове за укидање виза од почетка следеће године. То је вест коју смо чекали готово девет година и која ће коначно омогућити отварање врата Европе за наше грађане.

  Озбиљан помак представља и једнострана примена Прелазног трговинског споразума. Европска унија је већ девет година отворена за производе из Србије и Србија од тога има велике користи. Континуирано остварујемо суфицит у размени пољопривредних производа са ЕУ, који је, само у прошлој години, износио више од 100 милиона евра.
  Питање Косова и Метохије је са политичког пребачено на правни терен. Наша дипломатија је успела да се избори за Резолуцију Уједињених нација којом се пред Међународни суд правде поставља питање легалности једнострано проглашене независности Косова. Паралелно се води широка дипломатска акција, према чланицама Уједињених нација, на спречавању признавања нелегално проглашене независности. И поред снажних притисака моћних држава такозвану косовску независност признало је 61 од 192 државе чланице УН.
  Успешно је заустављен организовани покушај признавања самопроглашене независности. Мирна дипломатска и правна средства у нашој борби за Косово и Метохију, утемељена на међународном праву, донела су озбиљне резултате. За Владу Србије Косово и Метохија је најважнији државни и национални проблем који није настао преко ноћи и мора се решавати поступно уз много стрпљења и без импровизација. Наш циљ је да то питање решавамо одлучно штитећи сопствени територијални интегритет и суверенитет, стварајући услове за трајни мир и исправљање историјских неправди, за побољшање квалитета живота свих грађана јужне покрајине.

  Не постоје околности под којима ћемо од тога одустати. Влада Србије улаже знатна средства за побољшање услова живота у јужној покрајини. Опредељење је да грађани на том подручју не зависе од социјалне помоћи, већ да радом обезбеђују опстанак.
  Резултате на економском плану пре свега треба посматрати у светлу једне од највећих светских криза. Међутим, и у тешким временима држава мора да има одрживе планове. Сматрамо да је Коридор 10 приоритетни пројекат од великог значаја за дугорочни развој Србије и планирамо да буде завршен у наредне три године. До сада је завршена прва фаза аутопута 20 километара од Левосоја до Прешева, започета изградња 20 километара пута од Хоргоша до Новог Сада и тај пут ће бити завршен до краја ове године. Изграђена је деоница на обилазници око Београда. У овој години се настављају радови и на железничком Коридору 10.

  У протеклих годину дана кренули смо у стратешки процес обезбеђивања енергетске стабилности Србије. Потписали смо споразум са Руском федерацијом који подразумева изградњу Гасовода „Јужни ток“ и завршетак изградње складишта гаса Банатски двор. То је кључни пројекат за енергетску стабилизацију читавог региона у наредне три деценије. Расписан је тендер за капиталне инвестиције – термоелктране Колубара Б и Никола Тесла Б3 и електране на гас у Новом Саду. Завршена је реконструкција и почело је пуњење подземног складишта Банатски Двор што ће обезбедити сигурно снабдевање индустрије и грађана гасом у зимском периоду.

  Настављена је гасификација Централне и јужне Србије, изградњом мреже гасовода у нишком, ужичком, краљевачком региону. У току је ремонт Хидроцентрале Ђердап и ревитализација НИС-а, који уз помоћ руског партнера треба да постане регионални лидер у овој области.

  Влада финансира пројекте инфраструктуре - путне мреже, водовода и канализационих система у 40 најнеразвијених општина у земљи чиме се по први пут синхронизовано и плански даје снажна подршка равномерном регионалном развоју.

  Правовремено смо реаговали мерама против кризе и већ имамо разултате. Определили смо се да се терет кризе равномерно и солидарно распореди и штедњу најпре увели у Влади. Спровели смо највеће смањење јавних расхода у новијој српској историји, за скоро милијарду евра. Трошкови Владе су умањени за 26 одсто. Смањили смо плате запосленима у државној управи, увели рестрикцију службених путовања и употребе службених аутомобила.

  Мере против кризе нису угрозиле функционисање државе, а избегнуте су разорне последице рецесије. То не значи да су проблеми остали иза нас, али значи да ситуацију држимо под контролом и да се као Влада и друштво одговорно односимо према економским проблемима. Очували смо макроекономску стабилност. Стопа инфлације је ниска и контролисана, имамо буџетски дефицит међу најнижима у региону и ЕУ. Стабилизован је курс динара. Обезбеђена је стабилност девизних резерви и платнобилансна равнотежа. Враћено је поверење грађана у банке Србије, а девизна штедња повећана је у овој години за 230 милиона евра, на ниво од преко 5 милијарди евра. У 2009. години укупне стране директне инвестиције износе 750 милиона евра.
  Нисмо имали масовна банкротства предузећа и банака, ни масовна отпуштања радника.

  Исплаћена су готово сва дуговања државе пољопривредним газдинствима за прошлу годину, а почеле су исплате за субвенције за ову годину које износе 12.000 динара по хектару.

  Тржиште Србије је у потпуности, снабдевено свим производима, а цене основних артикала из потрошачке корпе најниже су у Београду у поређењу са Љубљаном, Загребом,Сарајевом, Будимпештом, Подгорицом, Букурештом и Софијом.

  Покренут је пројекат “гиљотина прописа” и у сарадњи са грађанима и привредом радимо на укидању непотребних процедура.

  Упркос кризи ова Влада постиже висок степен социјалне одговорности.
  Пензије су повећане за 10 одсто и редовно се исплаћују што озбиљно стабилизује социјалне прилике у земљи.
  Обезбеђена је редовна наменска исплата права за 750.000 корисника из области борачко-инвалидске заштите, заштите породице и деце и социјалне заштите.

  Унапређен је квалитет здравствене заштите и безбедности пацијената.
  Започета је велика акција „Очистимо Србију“ од које очекујемо значајне резултате у заштити животне средине.

  Уведене су електронске седнице Владе што представља прекретницу у модернизацији државне управе у Србији.
  Омогућено је увођење технологије за бежичну телефонију и унапређене су интернет везе у нашој земљи. Интернет је обезбеђен за све основне и средње школе и првог септембра свих 1815 школа у земљи ће имати интернет прикључак. По први пут у историји 80 хиљада првака у Србији ће добити бесплатне уџбенике. Високо образовање је сигурно једна од првих области у којој Србија постаје део јединственог европског простора.
  Nuclear Ganja 2. #2
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.449
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?

  У борби против криминала и корупције бележе се озбиљни резултати. Очуван је јавни ред, смањен укупан криминал, побољшана ефикасност у расветљавању кривичних дела, мање је имовинских деликата. Расветљено је 60 одсто кривичних дела општег криминала, 78 одсто тешких убистава... Малолетнички криминал смањен је за 14 одсто. Откривено је осам организованих криминалних група из области привредног криминала.

  Успостављени су ситемски темељи за ефикаснију борбу против корупције. Усвојен је пакет антикорупцијских закона, формирана Агенција за борбу против корупције. Посебно истичем закон о одузимању имовине проистекле из кривичних дела чија примена ће сасећи корен извора моћи криминала. За 30 одсто је више откривених дела са елементима корупције. У Србији неће бити места криминалу и корупцији, нити било ко може да рачуна да ће бити поштеђен уколико дође у сукоб са законом.

  Ово је само део активности Владе Србије у минулих годину дана. Најважније је да нису заустављени развој и реформе. Постали смо стабилна демократска земља која испуњава међународне обавеза, у којој се поштују људска права и која је отворена према свету и суседима.

  Желим, на крају да истакнем да је Влада Србије одговорила на све изазове, адекватно и у складу са потенцијалима које наша земља поседује и да ћемо и у наредним годинама наставити све активности како бисмо испунили стратешке циљеве. ( http://www.srbija.gov.rs/vesti/dokumenti_sekcija.php?id=112889 )

  A evo i CIA-e : https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ri.html
  Nuclear Ganja

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.850
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?

  CIA je takva organizacija,po svom ustrojstvu,ciljevima i zadacima,da joj ne treba verovati nista.Tema totalno van svake svrhe.Oni su zvanicno-manipulatori.

 4. #4
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.449
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?

  Ali realni, za razliku od Vlade Republike Srbije
  Nuclear Ganja

 5. #5
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.850
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Šta kaže Mirko, a šta kaže CIA ?

  Citat Original postavio Brajan Koen Pogledaj poruku
  Ali realni, za razliku od Vlade Republike Srbije


  Manipulatori,a oni su zvanicno manipulatori,nikad nije realan,najmanje ga interesuje istina.

Slične teme

 1. Kaže ona...
  Autor T-Zex u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 63
  Poslednja poruka: 21.01.2010., 15:30
 2. KAD SE KAZE.....
  Autor dzizas u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 69
  Poslednja poruka: 21.07.2009., 13:53
 3. Kad on kaže NE
  Autor Becky Thatcher u forumu Žene
  Odgovora: 142
  Poslednja poruka: 15.07.2008., 13:38

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •