Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??

 1. #1
  Ističe se motorheadsd (avatar)
  Učlanjen
  23.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  CATENA MUNDI
  Poruke
  2.271
  Reputaciona moć
  93 2. #2
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.866
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??

  Sve mi se cini da ce kurs dinara biti extra povoljan ovo leto ijaoooooooooooooo
  A Mari usque ad Mare

 3. #3
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??

  Гувернер Народне банке Србије (НБС) Радован Јелашић оценио је да је, према економским показатељима, Србије изашла из кризе

  Не могу сада да нађем ту тему коју сам отворила недавно!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 4. #4
  Ističe se motorheadsd (avatar)
  Učlanjen
  23.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  CATENA MUNDI
  Poruke
  2.271
  Reputaciona moć
  93

  Podrazumevano Re: Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??

  Citat Original postavio C0NSIGLIERI Pogledaj poruku
  Sve mi se cini da ce kurs dinara biti extra povoljan ovo leto ijaoooooooooooooo
  Da.. Meni se cini da smo pukli k'o zvecka!

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  15.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  2010 godina promene - kad na vrbi rodi grožđe!
  Poruke
  143
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??

  Reakcije na ostavku Radovana Jelašića
  Emg.rs, Tanjug, Beta, Blic online | 23. 03. 2010. - 14:59h izmena vesti 17:51h | Foto: M. Jošida, Beta, Fonet, Alo | Komentara: 48

  Na vest o ostavci guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića stižu prve reakcije.

  Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Jurij Bajec izjavio je danas, povodom ostavke guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića, da taj njegov lični čin nikako neće ugroziti dogovorenu monetarnu politiku centralne banke, niti stabilnost kursa i bankarskog sistema.

  Bajec je u izjavi Tanjugu podsetio da je monetarna politika za ovu godinu, pre usvajanja, prvo usaglašena sa ukupnom ekonomskom politikom Vlade Srbije i potvrđena na zadnjoj reviziji sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

  U zacrtanoj monetarnoj politici, kao glavni ciljevi su postavljeni politika kursa, stabilnost cena, sigurnost svih depozita u bankama i svega onoga što se nalazi u bankarskom sektoru, poručio je Bajec, koji je i član Ekonomskog saveta premijera Srbije.

  "Dakle, u tom smislu nema nikakvog razloga da bi ovaj čin guvernera promenio monetarnu politiku i ugrozio stabilnost bankarskog sistema. To je apsolutno sigurno", naglasio je Bajec.  Šoškić: Bez iznenadnih promena u monetarnoj politici
  Dejan Šoškić: NBS nastavlja da funkcioniše

  Odluka guvernera NBS Radovana Jelašića o ostavci je njegov lični čin, koji neće ugroziti stabilnosti finansijskog sistema u Srbiji, izjavio je danas Tanjugu ekonomista Dejan Šoškić, izražavajući uverenje da se u monetarnoj politici centralne banke neće desiti bilo kakve iznenadne promene.  "Narodna banka Srbije će svakako nastaviti da funkcioniše kao institucija koja ima vrlo jaku profesionalnu i kadrovsku bazu, gde su razvijene procedure u funkcionisanju do detalja", rekao je Šoškić, koji je i član Ekonomskog saveta premijera Srbije.  Šoškić je podsetio da Srbija raspolaže sa dovoljnim fondom deviznih rezervnih, tako da povodom današnje odluke guvernera Jelašića, on ne očekuje pojavu bilo kakve vrste nestabilnosti u finansijskom sistemu zemlje.
  "Verujem da će NBS svoju zakonom predvidjenu funkciju u narednom periodu obavljati i dalje uspešno", istakao je Šoškić.


  Milojko Arsić: Očuvati nezavisnost centralne banke
  Član Saveta Narodne banke Srbije i član Ekonomskog saveta premijera Milojko Arsić rekao je za emg.rs da je potpuno iznenađen vešću o ostavci Jelašića.  "Potpuno sam iznenađen guvernerovom odlukom. Imam informaciju da je danas smanjena referentna kamatna stopa, ali ne i da je guverner podneo ostavku. Bez obzira na sve, mislim da je važno da se sada očuva nezavisnost centralne banke, jer je to jedan od značajnijih rezultata reformi koje su od 2000. godine do danas sprovedene", rekao je Arsić.  "Bez obzira da li neko misli da ta politika treba da bude restriktivnija ili ekspanzivnija, mislim da na mesto guvernera treba da dođe neko ko je istovremeno stručnjak za monetarnu politiku, ali i neko ko je otporan na političke i lobističke pritiske“, rekao je Arsić, koji nije želeo da komentariše ko bi mogao biti potencijalni kandidat za novog guvernera NBS jer, kako je rekao, ne zna da li ima neke pozadine iza toga i da li je reč o slabim ili jakim razlozima.  Senić: G17 iznenađena guvernerovom ostavkom

  Zamenik šefa poslaničke grupe G17 Vlajko Senić izjavio je da su u toj stranci iznenađeni ostavkom guvernera, ocenjujući da je on tokom svog mandata demonstrirao nezavisnost pa i sada prilikom donošenja i objavljivanja te odluke.

  Prema njegovim rečima, u G17 plus nisu bili obavešteni o nameri Jelašića koji, kako je rekao, u svom radu nije prikazivao stranačku pripadnost.

  Senić je rekao da je Jelašić na pravi način demonstrirao “šta znači jedan stručan i nezavisan guverner Narodne banke”.
  On je ocenio da je guverner posao radio stručno, vrlo dobro i u interesu građana sprovodeći ono što je bila politika Narodne banke.  Senić je rekao da očekuje da se procedura normalno nastavi “bez neke velike drame” i da u skladu sa zakonskim odredbama u nekom narednom periodu Odbor za finansije Narodne skupštine, čiji je član, predloži novog kandidata za guvernera. Zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus je naveo da Jelašić nije često davao izjave i da je uvek birao reči i da stoga nema razloga da sumnja da iza ličnih razloga za ostavku koje je guverner naveo, stoji nešto drugo.  LDP: Jelašić bio pod pritiskom politike

  Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije (LDP) u Skupštini Srbije Čedomir Jovanović ocenio je danas da ostavka guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Radovana Jelašića pokazuje da je bio pod "pritiskom politike koja insistira na demagogiji i populizmu".

  Jovanović je novinarima u parlamentu rekao da su NBS i Jelašić, kao i svi koji su insistirali na odbrani ekonomske politike, bili izloženi pritiscima sa svih strana, ne samo vlasti, već i predstavnika krupnog kapitala.  "Jelašićevo povlačenje samo je prva u nizu cena koje ćemo morati da platimo i koje će morati biti sve veća upravo zbog odsustva jasnog plana i činjenice da se vlast u ovoj zemlji ponaša na način koji je neprihvatljiv za situaciju u kojoj se nalazimo, jer je šteta uvek i po pravilu zajednička, a odluke koje se donose samostalne, bez ikakvih konsultacija", rekao je Jovanović.  Prema njegovim rečima, Jelašić je, uz greške koje je činio u prošlosti, u poslednjih nekoliko godina sazreo kao osoba sposobna da vodi centralnu banku insistirajući na njenoj nezavisnosti.  Dodao je da sukobi u koje je Jelašić ulazio "nisu bili sukobi njegovog ličnog hira, već pre svega potrebe koje su nametale reforme zaustavljene u periodu vlade Vojislava Koštunice i tako nespretno pokrenute sa vladom Mirka Cvetkovića".


  Aligrudić: Nije lako poverovati u ostavku iz ličnih razloga

  Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je danas da nije lako poverovati da je Radovan Jelašić podneo ostavku iz ličnih razloga.

  Aligrudić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je poslednjih meseci bilo varnica na relaciji Vlada Srbije - guverner i dodao da bi bilo kome bilo teško da obavlja tu dužnost kada Vlada nema nikakvu ekonomsku politiku.  On je rekao da je Vlada nagovarala NBS da troši devizne rezerve bez strategije za pokrivanje deficita i poboljšanje privredne situacije i dodao da je Jelašić ipak radio po zakonu i Ustavu.

  Aligrudić je rekao da veruje da će novi guverner biti potpuno zavisan od vlasti.

  "Doći će neko ko će u potpunosti da sluša Vladu, ali neće znati koga, da li Mlađana Dinkića, Dianu Dragutinović ili Mirka Cvetkovića", kazao je on.


  Dragan Marković Palma: Velika odgovornost Jelašića
  Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da je siguran da u Srbiji ima dosta stručnjaka koji mogu da zamene Jelašića.
  Marković je u parlamentu Srbije rekao da Jelašić snosi veliku odgovornost, imajući u vidu da je iznenada saopštio da podnosi ostavku.

  “Siguran sam da u Srbiji ima još dosta stručnjaka koji mogu da zamene Jelašića, ali moramo da vidimo ko je odgovoran za skok evra i ekonomsku situaciju u Srbiji”, rekao je Marković napominjući da NBS uvek vodi glavnu reč u monetarnoj politici.  SPS: Lični razlozi ukazuju da nije bilo pritiska na guvernera

  Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je danas da ostavka guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Radovana Jelašića iz ličnih razloga ukazuje da nije bilo nikakvih pritisaka da to učini.

  "Reč je o ličnom činu i o nezavisnoj instituciji. Tu se priča završava. Jelašić je devet godina proveo u NBS. Odlučio se za ovakav čin. O tome ne treba sada dalje komentarisati već preduzeti mere u skladu sa zakonom na proceduri izbora novog guvernera", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.  Ružić je kazao da je politika vrlo dimnamična i ništa posebno ne može da bude iznenađujuće kada se pojedinci koji obavljaju važne državne funkcije opredele na jedan takav čin.  "Ukoliko je imao lične razloge, a ja sam duboko uveren da jeste, onda prosto nema razloga da budem iznenađen", naveo je Ružić.

  Ružić je rekao kako očekuje da se novi guverner ne izabere brzopleto, ali da smatra da Srbija vrlo brzo treba da dobije novog guvernera jer je to, kako je naveo, interes i srpske privrede i države.

  Smolić: Šokiran sam odlukom guvernera

  Ivica Smolić, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke rekao je za portal emg.rs da je šokiran ostavkom guvernera:

  "Šokiran sam. Guverner Jelašić je ulivao dodatno poverenje u bankarski sektor Srbije“, rekao je Smolić.

  On je dodao da je velika šteta da guverner Radovan Jelašić podnese ostavku i da "ne bi trebalo da tako lako gubimo stručne ljude sa visokih pozicija".


  Aranđelović: Moguć uticaj na kreditni rejting
  Nikola Aranđelović, član Izvršnog odbora Agrobanke, smatra da se ostavka guvernera na određeni način može odraziti na kreditni rejting Srbije i da će se investitori sad uzdržavati od ulaganja dok ne vide kako će se situacija odvijati.

  "Još se ne znaju detalji koji su doveli do ostavke, ali činjenica je da je danas smanjena referentna kamatna stopa, a ne zna se da li je to bilo mimo njegove volje. U svakom slučaju, mislim da će ostavka guvernera negativno uticati na kreditni rejting", rekao je Aranđelović.  Marković: Nepredvidiva ostavka

  Vladimir Marković, potpredsednik Izvršnog odbora Findomestic banke rekao je za portal emg.rs da je guverner Jelašić imao pozitivan uticaj na bankarski sektor i da je restriktivna monetarna politika bila adekvatna i da se naročito pokazala dobrom u vreme krize.

  "Ostavka guvernera je nepredvidiva, što može predstavljati problem, ali očekujem da se održati kontinuitet i stabilnost bankarskog sektora“, rekao je Marković

 6. #6
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Da li to Jelasic napusta brod koji sigurno tone??

  Pa situacija je kriticna cim ovi toliko hitno prodaju Telekom.....te 2 milijarde ako dobiju ce odmah da preusmere u kampanju i zatim koji mesec posle prodaje Telekoma eto i izbora......

  Isplatice narodu jos neku sicu za one famozna deonice i obecati da ce biti jos ...bice tu jos bajki iz KG , o EUropi kako samo sto nismo usli....da smo na dobrom putu da izadjemo iz krize i krenemo neverovatnim usponom ....i tako jos par bajkica za retardirane zute ovce......Jos ako nasi u fudbalu naprave neko iznenadjenje na SO..eto Tadica na TV-u sa njima non-stop.....
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

Slične teme

 1. Tone brod....
  Autor 111111 u forumu Politika
  Odgovora: 60
  Poslednja poruka: 31.07.2009., 17:36
 2. Tone Šešeljev brod !
  Autor Maksim 3 u forumu Politika
  Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 08.04.2009., 22:50
 3. DSS - Brod koji tone-I Velja beži od Voje
  Autor systemofadown u forumu Politika
  Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 19.06.2008., 20:45
 4. Dali nas brod tone, stoji u mestu ili plovi
  Autor opanak u forumu Politika
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 24.01.2006., 16:39
 5. Brod i dalje tone
  Autor dr_smak u forumu Ekologija
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 24.09.2005., 13:52

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •