Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

  1. #1
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Otvorio sam ovu temu zbog korisnika koji rade u Visual basicu 2008

    ovde mozete postavljati razna pitanja i sl
    takodje mozete stavljati neke dobre kodove i fazone

    pa hajde ja cu da pocnem

    sat

    [php]
    Public Class Form1

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    Timer1.Start()
    End Sub

    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    Label1.Text = TimeOfDay
    Label2.Text = Val(Label2.Text) + 1
    End Sub
    End Class
    [php]



  2. #2
    Ističe se AleX (avatar)
    Učlanjen
    21.07.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.472
    Tekstova u blogu
    6
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Nisi rekao sta to radi.

    Moras se vise potruditi ako zelis da ova tema bude lepljiva.
    Let me hear your thoughts.

  3. #3
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Kod:
    Public Class Form1
    
    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    Timer1.Start()
    End Sub
    
    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    Label1.Text = TimeOfDay
    Label2.Text = Val(Label2.Text) + 1
    End Sub
    End Class
    pa to je najobicni sat startujte program i pisace koliko je sati minuta i sekundi
    a koga zanima stoperica nek kaze i to cu da napisem

  4. #4
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    kada se sklikne na button pojavi se 10 novih formi

    1 dodajte jos 10 formi
    2 u pocetnu ili formu1 dodajte 1 button i u njegov kod napisite sledece
    Kod:
    Public Class Form1
    
        Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
            Form2.Show()
            Form3.Show()
            Form4.Show()
            Form5.Show()
            Form6.Show()
            Form7.Show()
            Form8.Show()
            Form9.Show()
            Form10.Show()
            Form11.Show()
        End Sub
    End Class

  5. #5
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Imaš li ti ijedan pametan kod, ili su svi ovako glupi?
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  6. #6
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Citat Original postavio Winex Pogledaj poruku
    Imaš li ti ijedan pametan kod, ili su svi ovako glupi?
    pa jedini ja ovde stavljam kodove aj neki i ti ako mislis da je pametni
    ja ovako proste kodove stavljam zbog pocetnika

  7. #7
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Umesto da postavljaš i više nego idiotske kodove, za prikazivanje forme (koji ne verujem da će ikad ikome da služi), bolje idi radi nešto pametno (uči gramatiku, pravopis i slično).
    Isplativije bi bilo da si bar postavio kod koji izvršava: kada pritisneš dugme, prikaže se nova forma, a stara nestaje. Korisnije je, mada je i to...bez komentara.
    Ovakve teme su retko uspevale, moraš da ubaciš neki "čudan", nesvakidašnji kod da bi zaintrigirao ljude.
    Pozdrav!
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    10.02.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Београд
    Poruke
    148
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Citat Original postavio Winex Pogledaj poruku
    Umesto da postavljaš i više nego idiotske kodove, za prikazivanje forme (koji ne verujem da će ikad ikome da služi), bolje idi radi nešto pametno (uči gramatiku, pravopis i slično).
    Isplativije bi bilo da si bar postavio kod koji izvršava: kada pritisneš dugme, prikaže se nova forma, a stara nestaje. Korisnije je, mada je i to...bez komentara.
    Ovakve teme su retko uspevale, moraš da ubaciš neki "čudan", nesvakidašnji kod da bi zaintrigirao ljude.
    Pozdrav!
    Таквим ставом и тоном се не постаје професионалац.

  9. #9
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Eh, prijatelju, meni je informatika hobi, bavim se političkim naukama.
    Proceni ti njegov rad, kada je do pre mesec dana otvarao teme tipa "pomoc! pochetnik sam problem c++".
    Poslednji put ažurirao/la Winex : 26.03.2010. u 20:46 Razlog: dopuna
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    10.02.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Београд
    Poruke
    148
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    То није одговор, међутим, мој закључак би био да си ограничен у овој теми, стога, не разумем твоје присуство даље овде.
    Људски је усавршавати се и учити нове ствари.
    Зашто си још овде поставља се питање онда, као и за остале, који немају шта да додају по питању дате теме.

  11. #11
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Povući ću se sa teme, nije to problem, ali mi daj jedan razlog zašto smatraš da je koristan bilo koji od gore navedenih kodova? Smatraš li da će ikada ikome koristiti, pa čak i početnicima?
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  12. #12
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    10.02.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Београд
    Poruke
    148
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Свакако да мени не користи 90 % ствари тренутно под категоријом компјутери и интернет али сам опет ту.
    У датој теми се не помиње да ли постављач теме иоле зна нешто или је рађено стандардно копирање (које се скоро увек препозна),
    не ради се о томе већ о вољи да се научи нешто, па макар то било и нешто јако једноставно, узгред, по теби смешно.

    Надам се да сам био јасан.

  13. #13
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    Winex ako ti smeta nemoj ni da citas

  14. #14
    Aktivan član Stefan Nozinic (avatar)
    Učlanjen
    27.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sabac Srbija
    Poruke
    1.040
    Tekstova u blogu
    5
    Reputaciona moć
    39

    Podrazumevano Re: Visual basic 2008 (Sve na jednom mestu)

    kako da stavim kad upalim program i pojavi se splash screen e sad kako da stavim posle 5s da on nestane i pojavi se forma

Slične teme

  1. Visual basic 2008 express edition
    Autor Stefan Nozinic u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 13.03.2010., 16:26
  2. Visual Basic 2008 Express Edition Pomoc (textbox)
    Autor hak019 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 12.01.2009., 23:28
  3. Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 10.08.2008., 03:05
  4. Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 03.08.2008., 21:20

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •