Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 134

Tema: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

 1. #1
  Aktivan član VladimirPutin89 (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na dalekom Sibiru!
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  SENZACIONALNI PREDLOG IZ NEMAČKE: POZOVIMO RUSIJU U NATO
  sreda, 10 mart 2010 13:00 Volker RUEHE, Klaus NAUMANN, Frank ELBE i Ulrich WEISSER
  natoarticleČetvorica uticajnih nemačkih eksperata u oblasti odbrane tvrde da NATO u sadašnjem obliku nije sposoban da izađe na kraj sa svojim zadacima, zbog čega bi u Alijansu trebalo uključiti Rusiju

  Transatlantska bezbednost se na fundamentalan način promenila tokom poslednje dve decenije. Okončana je konfrontacija između Istoka i Zapada, i Moskva sada ima mnogo više zajedničkih interesa sa NATO. Vreme je da alijansa otvori svoja vrata za Rusiju, tvrde u zajedničkom tekstu apelu autoritativni nemački eksperti u oblasti odbrane Folker Rue, Klaus Najman, Frank Elbe i Ulrih Vajzer.

  Bivši nemački kancelar Helmut Šmit zabrinut je zbog toga što mnogi savremeni političari veoma slabo poznaju istoriju. On bi takođe mogao dodati da postoji stravično malo političara koji se razumeju u strateška pitanja, a takođe i u pitanja bezbednosti. U Nemačkoj se ne vodi nikakva značajnija diskusija o budućnosti NATO, o njegovom imidžu i strategiji za budućnost. Ne razmatra se ni pitanje na koji način bi u Alijansu mogla biti uključena Rusija. Berlin ne iskazuje liderstvo ni u jednom od pitanja niti stimuliše međunarodnu diskusiju. To izaziva razočarenje kod mnogih članova Alijanse koji sebi postavljaju pitanje: plaše li se možda Nemci debate te vrste ili prosto nisu sposobni da tim debatama daju doprinos orijentisan na perspektivu.

  Evropska bezbednost, međutim, i dalje ostaje nepromenjiv zadatak, a novi izazovi zahtevaju drugačije prilaze, različite od onih koji su korišćeni u prošlosti. Evroatlantskom regionu potrebni su mir i stabilnost, ali mu je potrebna i zaštita od spoljnih opasnosti. Na kraju, pojavljivanje višepolarnog sveta zahteva nalaženje adekvatnih odgovora na političku, ekonomsku i stratešku dinamiku, koju iskazuju najveće azijske države.

  TRI CENTRA MOĆI U svom sadašnjem obliku NATO nije sposoban da izađe na kraj sa tim zadacima. U budućnosti Alijansa bi trebalo da samu sebe tretira kao okvirnu strukturu sa tri centra moći – Severnom Amerikom, Evropom i Rusijom. Taj trio ima zajedničke interese, suočene sa istim izazovima. Ako Alijansa namerava da bude glavni forum za razrešavanje svih kriza – pošto je to jedini forum u okviru koga Severna Amerika, Evropa i Rusija sede za istim stolom – onda je on dužan da za to stvori neophodne institucionalne okvire. Vrata za ulazak u NATO trebalo bi da budu otvorena za Rusiju. Sa svoje strane, Rusija bi trebalo da bude spremna za to da prihvati prava i obaveze člana NATO kao jednakog među jednakima.

  Nesumnjivo da toj zemlji predstoji da pređe dug put pre nego svi uslovi za uključivanje budu ispunjeni. Međutim, Severnoatlantski ugovor, potpisan u Vašingtonu 1949. godine, ne sadrži nikakve prepreke za ulazak Rusije. Svojom jednoglasnom odlukom države učesnice ugovora mogu pozvati bilo koju drugu evropsku zemlju da se obrati molbom za prijem pod uslovom da će poštovati osnovne principe ugovora i da će doprinositi jačanju bezbednosti u severnoatlantskom regionu.

  U 21 veku koncepcija bezbednosti ne ograničava se samo na zaštitu ljudskih prava, već pretpostavlja poštovanje principa pravne države, što uključuje politički pluralizam, slobodnu tržišnu privredu, slobodu štampe i druga temeljna prava. Poštovanje tih normi i principa realan je osnov evropske bezbednosti. Zato bi NATO trebalo da bez odlaganja izjavi da je on alijansa vrednosti i da zatraži vreme da Rusija u potpunosti odgovori tim kriterijumima. I u prošlosti je perspektiva ulaska u NATO u zemljama kandidatima inicirala proces koji se na kraju završavao formiranjem konsenzusa o osnovnim vrednostima.

  Tokom poslednjih godina NATO je otvorio svoja vrata za ulazak zemalja Centralne Evrope. Komentarišući te događaje, ruski predsednik Dmitrij Medvedev je nedavno podvukao da su skoro sve zemlje našle svoje mesto u Evropi izuzev Rusije. Alijansa je dugo vremena ignorisala Rusiju i nije joj poklanjala pažnju. Bilateralni odnosi se nisu razvijali u duhu istinskog strateškog partnerstva i Rusija je ispustila mogućnosti koje su joj se pružile čuvajući lik NATO kao neprijatelja. U isto vreme članice NATO su tokom poslednje dve decenije sve manje težile tome da razviju konstruktivni prilaz Rusiji na pitanjima politike u bezbednosti. Naročito je to primetno kada se poredi sa raspoloženjem koje je vladalo 1990. godine, kada je vođstvo NATO pružilo Sovjetskom Savezu ruku prijateljstva na susretu na vrhu u Londonu.

  Nema jedinstvenog mišljenja o tome kako ocenjivati Rusiju i kako se prema njoj odnositi. To je fundamentalno pitanje oko koga su članovi Alijanse i Evropske unije duboko podeljeni. Jedno od glavnih spornih pitanja sastoji s u tome što u odnosu na ceo niz istorijskih razloga nove članice NATO determinišu svoju bezbednost usmerenjem protiv Rusije, i to u vreme dok se krucijalna nužnost za Zapadnu Evropu svodi na to da bezbednost Evrope može biti obezbeđena samo zajedno sa Rusijom, a ne protiv nje.

  Rusija je sve vreme stavljala do znanja da se oseća izbačenom iz igre zbog širenja NATO, čija se granica pomerila za hiljadu kilometara (620 milja) na Istok. Rusija se takođe zalaže protiv ulaska bivših republika SSSR u NATO. Ali NATO insistira na tome da sve države Evrope, ukoliko to žele, imaju pravo da uđu u Alijansu. Ćorsokak u rešenju tog pitanja može biti uzrok ozbiljnog konflikta. Ukoliko Rusija postane članica NATO, onda će biti lakše integrisati Gruziju i Ukrajinu u evropske strukture jer sama želja Rusije da postane članica Alijanse pretpostavlja priznavanje teritorijalne celovitosti evropskih država.

  Evroatlantskoj zajednici potrebna je Rusija zbog celog niza razloga: za osiguranja energetske bezbednosti, za razoružanje, za kontrolu nad naoružanjem, za sprečavanja širenja oružja za masovno uništavanje, za rešavanje problema Irana, Avganistana i bliskoistočnog konflikta, za suzbijanje moguće krize i konflikata u Centralnoj Aziji, za olakšano formiranje mišljenja u donošenja odluka u Savetu bezbednosti UN i u u okvirima G-8 i G-20. Sada je potrebno da NATO shvati na koji način Rusija može da postane članica evroatlantske zajednice.

  ŠTA MOŽE RUSIJA Učešće Rusije u kolektivnoj bezbednosti imalo bi i unutrašnju i spoljnu dimenziju. Potpuna transparentnost u Alijansi na osnovu striktne uzajamnosti, kao i politička integracija u sistem Alijanse i učešće u zajedničkom procesu donošenja odluka, mogli bi da učine kraj svim predstavama o postojanju opasnosti sa Zapada po Rusiju. Istovremeno bi kompletna Alijansa imala korist od političkih i vojnih mogućnosti Rusije i u odbijanju spoljnih opasnosti i u rešavanju problema sa kojima se suoačava Severnoatlantska alijansa.

  Sklopljen od Severne Amerike, Evrope i Rusije, taj trio ima objektivni interes za prevazilaženje posledica svetske ekonomske krize, zatim za suprostavljanje stvaranju novih centara moći na račun postojećih struktura, za suprostavljanje izazovima u kriznom južnom regionu i na Arktiku. Ali postoje i snage koje će se protiviti ulasku Rusije u NATO.

  Zato bi u debatama sa istočnoevropskim skepticima NATO trebalo da jasno stavi do znanja da će Alijansa biti samo na dobitku ako Rusija postepeno postane punopravni član te organizacije. U interesu obe strane će biti da se odredi red poteza koji u prvoj etapi može da započne zajedničkom deklaracijom NATO i Rusije, u kojoj bi bilo fiksirano uzdržavanje od primene bilo kojih vrsta oružja u odnosima jednih prema drugima i da njihovi arsenali mogu da služe samo jednom cilju – sprečavanju korišćenja nuklearnog oružja. Polazeći od toga, celokupno rusko taktičko nuklearno oružje moglo bi biti prevezeno u centralno skladište, gde bi se nalazilo pod stalnim međunarodnim monitoringom. To bi trebalo da bude učinjeno kao odgovor na povlačenje američkog nuklearnog oružja iz Evrope. Osim toga, mogao bi se formirati zajednički sistem protivraketne odbrane za zaštitu teritorije NATO i Rusije.

  Transatlantske veze između Evrope i Severne Amerike ostale bi nepromenjene u toj trojnoj kombinaciji, što je jedini način zajedničkog opstajanja u našem nemirnom svetu. Ali sada, kada je konfrontacija između Istoka i Zapada završena, Evropa, uključujući Nemačku, nije strateški važna koliko je bila u prethodnim decenijama. Očigledno je da SAD obraćaju osnovnu pažnju na azijsko-pacifički region.

  NATO je pružio okvirnu strukturu stabilnosti za integrisanje zemalja Centralne Evrope u evropske strukture. To je omogućilo EU i Alijansi da se bave realizacijom istorijskog zadatka, povezanog sa reorganizaciojom Evrope posle hladnog rata, kao i osiguranjem stabilnosti i mira za nju. Uključivanjem Rusije na dnevni red se postavlja najznačajniji zadatak. Članstvo Rusije u Atlantskoj alijansi značilo bi logični završetak napora na stvaranju evroatlantskog poretka, u kome bi NATO ostao glavni institut bezbednosti


  Folker Rie bio je nemački ministar odbrane 1992-1998. godine

  Klaus Najman, general u penziji, bio je generalni inspektor oružanih snaga Nemačke i predsednik Vojnog komiteta NATO.

  Frank Elbe je pre odlaska u penziju bio asmbasador Nemačke u Indiji, Japanu, Poljskoj i Švajcarskoj; bio je na čelu komiteta za planiranje u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke

  Ulrih Vajzer, viceadmiral u penziji, bio je šef Komiteta za planiranje u Ministarstvu odbrane Nemačke

  Der Spiegel, Nemačka

  Како су ово Швабе ( и остала гамад) фино смислиле да добију руске ресурсе, оружје, да контролишу Русију да је искористе за своје интересе у борби против Кине, Индије...

  Е сад ваља Руси неће као ми (глупи) Срби да насједну на те глупости...
  Poslednji put ažurirao/la VladimirPutin89 : 23.03.2010. u 13:03 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  155
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Glupi Srbi?

 3. #3
  Elita peti ligament (avatar)
  Učlanjen
  22.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.479
  Reputaciona moć
  288

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Ubacite Ruse umjesto Amera

 4. #4
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Pa NATO bi izgubio smisao ako Rusija udje u njega....on i postoji pre svega radi Rusije....i zlostavljanja ostatka sveta.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 5. #5
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio peti ligament Pogledaj poruku
  Ubacite Ruse umjesto Amera
  E to bi vec bio posao.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 6. #6
  Aktivan član VladimirPutin89 (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na dalekom Sibiru!
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Pa NATO bi izgubio smisao ako Rusija udje u njega....on i postoji pre svega radi Rusije....i zlostavljanja ostatka sveta.
  па отприлике! Али швабе нешто баца, као нато постоји ради заштите људских права!

 7. #7
  Aktivan član VladimirPutin89 (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na dalekom Sibiru!
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio moma325 Pogledaj poruku
  Glupi Srbi?
  Морао сам то да кажем! тако ми некад и изгледамо, наши поступци то говоре!

 8. #8
  Elita Сталкер (avatar)
  Učlanjen
  20.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Зона
  Poruke
  21.418
  Reputaciona moć
  3339

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Русија једино може да стане на чело НАТО пакта а никако да буде споредна чланица.
  Срећу за све,бесплатно,и нека нико одавде не оде незадовољан !

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.336
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Ha, ha, pa zar oni jos uvek veruju da su Rusi sisali vesla, pa jos tako jeftin trik.................mislim da se odgovor Rusije zna

 10. #10
  Aktivan član VladimirPutin89 (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na dalekom Sibiru!
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Сталкер Pogledaj poruku
  Русија једино може да стане на чело НАТО пакта а никако да буде споредна чланица.
  25.11.2008 Разматрање перспектива срадње Русије и Бразила у енергетици централна је тема званичне посете председника РФ Дмитрија Медведева Рио де Женеиру
  Тагови: Економија


  25.11.2008, 19:26
  која започиње данас. Она протиче у 180-годишњици успостављања дипломатских односа између две земље. О детаљима наш извештач Јелена Студњева из Рио де Женеира.

  После самита АТЕС у Перуу, председник Русије наставља турнеју по земљама Латинске Америке. Бразил је друга земља у низу. Постоје основе да се сматра да ће званична посета Дмитрија Медведева Рио де Женеиру допринети економској сарадњи две земље.
  Енергетска тематика ће доминирати на преговорима. У Рио је допутовало руководство водећих енрететских компанија Русије. Русија је спремна да сарађује у извиђању и експлуатацији нафте, гаса, као и уранијума, да пружи помоћ у опремању атомских централа. Бразил заузима 1. место по робној размени са Русијом у Латинској Америци. 2007. године она је изнела 5,2 милијарде долара. Постоје реалне основе да она достигне до 10 милијарди долара до 2010. У току посете ће бити потписани важни документи. Међу њима је споразум о поједностављењу визних захтева и споразум о војно-техничкој сарадњи.
  У пословним круговима Бразила високо се оцењује значај посете Дмитрија Медведева. Мишљење председника бразилско-руске Привредне кoморе Жилбертуа Рамуса:

  Посету председника РФ Бразилу сматрам историјском. Она има огроман значај за јачање стратешког партнерства међу нашим земљама. То је још важније у условима међународне финансијске кризе. Бразил и Русија имају много заједничког. Они су релевантни учесници међународне трговине, имају огромне територије, богате природне резерве, велику бројнос становништва. Наше економије се добро допуњују. Закономерно је што је Бразил, заједно са Русијом, Кином и Индијом формирао групу БРИК, која може да постане утицајна снага у међународној економији.
  Интересантна је и оцена посете Дмитрија Медведева Бразилу, коју је дао директор Института за Латинску Америку РАН Владимир Давидов.

  Москва одлично зна да регион Латинске Америке са његовим огромним економским и људксим потенцијалом није до краја искориштена резерва међународних односа руске државе. У суштини наша земља се враћа историјски условљеној улози велике силе са глобалном политиком. Што се тиче Бразила, то је земља са великим потенцијалом, заинтересована за развој сарадње са Русијом, сматра директор Института за Латинску Америку РАН Владимир Давидов.
  http://serbian.ruvr.ru/2008/11/25/1050706.html

  Ево зашто Руси неће у ЕУ!

 11. #11
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Нећу ништа да коментаришем, али признајем, не могу да дочекам од нестрпљења ОДГОВОР РУСИЈЕ !
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 12. #12
  Aktivan član VladimirPutin89 (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na dalekom Sibiru!
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Сталкер Pogledaj poruku
  Русија једино може да стане на чело НАТО пакта а никако да буде споредна чланица.
  А ево и још једног разлога!

  ОДКБ и ОУН намеравају да развијају партнерство у сфери санирања глобалних претњи
  Тагови: Коментари, Свет, Афганистан, ОУН, Политика


  21.03.2010, 21:20
  Photo: EPA
  Организација договора о колективној безбедности и ОУН прелазе на нови ниво сарадње. Сходно декларацији потписаној у четвртак они ће развијати партнерство у спречавању и регулисању регионалних конфликата, борби против тероризма и дугих глобалних претњи по безбедности. Документ су потписали у Москви генерални секретари ОУН и ОДКБ – Бан Ки Мун и Николај Бордјужа. У декларацији стоји да је основни циљ сарадње две организације – уношење доприноса у регулисању и санирању претњи са којима се суочава међународна заједница. Ради се о партнерству у најразличитијим областима, као што су спречавање и регулисање конфликата, борба против тероризма, транснационални криминал, незаконита трговина оружјем. Уједињење напора две утицајне међународне организације повећава шансе да се реше ти проблеми, изјавио је шеф МИП Русије Сергеј Лавров:


  Заинтересовани смо за тешњу сарадњу са ОУН преко ОДКБ у тако великом проблему као што је авганистански. ОДКБ удељује том проблему посебну пажњу због претњи које излазе са територије Авганистана и преносе се на суседне земље. Трговина дрогом није више само претња за регион, већ и за међународни мир и безбедност. Ми се надамо на практичан узајамни рад две организације у којима учествује Русија. Није наодмет рећи да ОДКБ у коју улазе Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргизија, Русија, Таџикистан и Узбекистан има значајно искуство у борби против авганистанске наркоопасности. Пример ефикасне узајамне сарадње са међународним партнерима је операција „Канал“. Од септембра 2008 године она је добила статус сталне регионалне антинаркотичке операције ОДКБ, сваке године број држава учесница се повећава. Потписивање московске декларације отвара нове перспективе сарадње ОДКБ и ОУН у том правцу, нагласио је у интервјуу за Глас Русије шеф комитета за међународне послове Државе думе Константин Косачов:


  То је добра вест за ОДКБ, јер ову структуру у последње године друге међународне организације нису хтеле да примећују. Ми смо више пута предлагали НАТО-у сарадњу по питању Авганистана. То је сасвим природно имајући у виду да се већина учесника ОДКБ налази у том географском региону, у којем и Авганистан. Сада је споразум ОУН и ОДКБ велики импулс пре свега по питању НАТО-а: са ОДКБ треба сарађивати, и што је најважније, сарађивати по питању Авганистана. Операција у тој земљи, коју сматрају натовском, у ствари има мандат ОУН. Ако сада ОДКБ постаје партнер ОУН, она аутоматски треба да постане партнер и НАТО у реализацији мандата ОУН у Авганистану.Авганистан је само једна од сфера будуће сарадње ОДКБ и ОУН сматра заменик директора Института за САД и Канаду Павел Золотарјов:


  По завршетку „хладног рата“ све претње су прешле са глобалног нивоа на регионални. Појавила се објективна потреба за стварање или развој регионалних механизама за безбедносна питања. У Европи се наставља процес трансформације НАТО као регионалне структуре безбедности, истина, која претендује на ширење сфере свог утицаја. На постсовјетском простору ствара се свој регионални систем безбедности – то је ОДКБ. Потписивање документа о сарадњи са ОУН говори о томе да потенцијал ОДКБ може да се користи шире у интересу безбедности на регионалном нивоу. Односно, у компликованим ситуацијама ОУН сада увек може да се ослони на искуство у организацији и технички потенцијал који има ОДКБ. Посебно имајући у виду формирање Колективних снага за брзо реаговање ове организације.

 13. #13
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.986
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Pa nisu rusi ludi da budi marionete SAD ,da ginu za interese amera koji su zakuvali po celom svetu sad kad kriza moze i rusi .Prc nije Putin sisao vesla da se zamera sa celim svetom zbog jedne tako agresivne alianse kao sto je nato.
  Nema Boga nema djavola .
  A ko se to smeje nad covekom.

 14. #14
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Ha-ha-ha , misle Nemci da su Rusi naivni i da im nije jasna politika prodora na Istok ?!
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 15. #15
  Nov član Andjela (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  en el cielo
  Poruke
  23.809
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio VladimirPutin89 Pogledaj poruku
  SENZACIONALNI PREDLOG IZ NEMAČKE: POZOVIMO RUSIJU U NATO
  ...ili rasformirajmo NATO... je jos bolje!
  Quod licet Iovi, non licet bovi.

 16. #16
  _не nije na forumu
  Кажимо НЕ депортацији Иље Горјачева!
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.12.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Москва
  Poruke
  407
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Нећу ништа да коментаришем, али признајем, не могу да дочекам од нестрпљења ОДГОВОР РУСИЈЕ !
  Коj одговор, глупост jе ово ... реторика и ништа више. Ето... прочла сам оваj текст овде, на српском саjту, код нас нисам чак ни чула. Неки проруски европски политичари понекад кажу такви ствари, али не знам зашто кажу, jер то нема везе са стварностом.
  Према воjноj доктрини, која је недавно била прихваћена Медведевом, НАТО - је непријатељ број један за Русиjу.
  http://www.youtube.com/watch?v=UYSuBK8jwyA&feature=related

 17. #17
  Poznat lav8 (avatar)
  Učlanjen
  23.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.061
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Boje se Svabe da ih ponovo ne opletu!

  Strah je cudo!
  Vec su mnoge pale vlasti,pa ces i ti Bota pasti!

 18. #18
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio _не Pogledaj poruku
  Коj одговор, глупост jе ово ... реторика и ништа више. Ето... прочла сам оваj текст овде, на српском саjту, код нас нисам чак ни чула. Неки проруски европски политичари понекад кажу такви ствари, али не знам зашто кажу, jер то нема везе са стварностом.
  Према воjноj доктрини, која је недавно била прихваћена Медведевом, НАТО - је непријатељ број један за Русиjу.
  Да, тога сам се и ја сетио - али ипак више волим да чујем да Медведев или Путин кажу оно: ЊЕТ!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 19. #19
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Нећу ништа да коментаришем, али признајем, не могу да дочекам од нестрпљења ОДГОВОР РУСИЈЕ !
  Sada se lepo seti šta sam ja pisao i za Rusiju i Vatikan i da će da saradjuju jer Zapadu preti slom.

  Sada mi treba da se svrstamo uz Rusiju i da ucenjujemo Evriopsku uniju stvaranjem velike Srbije u koliko ne žele da kočimo njihovo pristupanje savezu sa Rusijom.

 20. #20
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.452
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Sada se lepo seti šta sam ja pisao i za Rusiju i Vatikan i da će da saradjuju jer Zapadu preti slom.

  Sada mi treba da se svrstamo uz Rusiju i da ucenjujemo Evriopsku uniju stvaranjem velike Srbije u koliko ne žele da kočimo njihovo pristupanje savezu sa Rusijom.
  Ти или ништа не капираш - или стварно живиш у потпуно неоснованом уверењу да можеш сваког да превеслаш.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 21. #21
  Veoma poznat Mitternachtsträumer (avatar)
  Učlanjen
  28.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pale, Srpska / Wien, Österreich
  Poruke
  12.795
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  171

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  A koga će Putin uspeti da izblefira kada se za koju deceniju populacija Rusije svede na onu Turske?

  Kom li će se carstvu tad Rusija prikloniti? Istočnom ili Zapadnom?
  gialla come er sole
  rossa come er core mio

 22. #22
  Lesandar nije na forumu
  An Unexpected Force Which Suddenly Appears and Resolves the Matter
  Elita Lesandar (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.536
  Reputaciona moć
  429

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Mitternachtsträumer Pogledaj poruku
  A koga će Putin uspeti da izblefira kada se za koju deceniju populacija Rusije svede na onu Turske?

  Kom li će se carstvu tad Rusija prikloniti? Istočnom ili Zapadnom?
  Русија има позитиван прираштај.
  "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

 23. #23
  Domaćin
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.550
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Nostradamus je predvideo da ce se Rusija prva osloboditi Antihrista i da ce se posle formirati Severni Pol Savez-Rusije-Evrope i Severne Amerike..

 24. #24
  Aktivan član Unknown Entity (avatar)
  Učlanjen
  06.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.459
  Reputaciona moć
  113

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Istocni Vetar Pogledaj poruku
  Nostradamus je predvideo da ce se Rusija prva osloboditi Antihrista i da ce se posle formirati Severni Pol Savez-Rusije-Evrope i Severne Amerike..
  Pa to je jedino prirodno Braca smo, zar ne?

 25. #25
  Veoma poznat Mitternachtsträumer (avatar)
  Učlanjen
  28.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pale, Srpska / Wien, Österreich
  Poruke
  12.795
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  171

  Podrazumevano Re: Предлог из Њемачке: Позовимо Русију у НАТО

  Citat Original postavio Lesandar Pogledaj poruku
  Русија има позитиван прираштај.
  Kineskog stanovništva, da.
  gialla come er sole
  rossa come er core mio

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Путовање у Русију
  Autor Владан u forumu Putovanja
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 18.02.2010., 21:11
 2. Многоженство спас за Русију
  Autor МАЧАК u forumu Politika
  Odgovora: 209
  Poslednja poruka: 25.01.2010., 02:43
 3. Од данас у Русију без виза
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 10.06.2009., 13:13
 4. Укидају се визе за Русију!
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 185
  Poslednja poruka: 21.02.2009., 14:07
 5. Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 20.05.2007., 01:30

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •