KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 66

Tema: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

 1. #1
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Exclamation KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Prijem kod generala Pavkovića

  Pošto je znao da sam bio na bosanskom ratištu, Pavković se interesovao za Mladića i druge generale. Bio je dobar poznavalac strategije Vojske Republike Srpske, ali je odmah podvukao da je agresija NATO nešto novo i da će ratovati verovatno vojska i narod Kosova i Metohije sa avijacijom najmoćnije sile na svetu


  Prijatelj, pratilac sa bosanskog ratišta, spušta ruku na moje rame i skoro šapatom mi govori: „Profo moj, zajedno smo bili u Bosni i žao mi je što zajedno nismo vojevali i na Baniji i u Slavoniji. Kad nam je ono prigustilo na bob-stazi, iskreno da ti kažem, u jednom trenutku pomislio sam da te napustim, posebno kad si vojnicima rekao da svako može tražiti spas u bekstvu kroz šumu, ali da se ti nećeš povlačiti. Od te pomisli sam odustao kad sam video da milujem kašikaru u džepu vojničke bluze“.

  Sveto mesto Gračanica okupano škrtim sunčevim zracima. Zastajemo jer smo ugovorenim svetlosnim signalima upućeni na praćenje putničkog vozila ka periferiji grada. Tek kad smo ušli u dobro nameštenu prostoriju koja je potajno obezbeđivana, srdačno smo se pozdravili i evocirali uspomene na operacije u istočnoj Slavoniji.

  Američki špijuni

  Uz skicu hotela „Grand“ u Prištini i raspored soba 241, 242, 243 i 244, objašnjena je osnovna svrha naše akcije. Naime, među četiri novinara iz Japana i dvojicu iz Grčke infiltrirala su se tri američka špijuna šiptarskog porekla, koji su se kao članovi Atlantske brigade specijalizovali za navođenje raketa radio-lokatorima i drugim orijentirima na odabrane ciljeve.

  UPOZORENJE

  Deo naše operativne grupe u Prištini obrađivao je sve što je bilo potrebno da akcija uspe i oni su izvodili pripremne radove u hotelu. Posle iznošenja različitih ideja, došlo se do rešenja da se preko noći sirenama za vazdušnu opasnost svi gosti hotela upozore da treba da se sklone u podrum hotela i tako oslobode sobe u kojima su novinari. U međuvremenu bi dobro obučena grupa ušla u sobe, snimila interesantne sadržaje i podatke u njoj i eventualno pronašla predmete kojima su špijuni raspolagali.


  CIA je formirala tu brigadu kako bi se na svaki način pomoglo šiptarskim teroristima. Jedna grupa ove brigade bila je zadužena da diverzantskim akcijama unosi paniku među stanovnike Srbije jer je trebalo izvoditi akcije na mestima gde se okuplja velika masa. Ovoj grupu su pripadala i braća Bitići, koji su uhvaćeni u okolini Prokuplja. Posebna četa brigade pod nazivom „Bob Dol“, kao zahvalnost političaru koji je za velike pare od prodaje droge lobirao za nezavisno Kosovo i Metohiju, imala je zadatak da pripremi teren za desant dela albanske vojske u sektoru Srbice i Drenice. Reč je o dobro obučenim teroristima čije je geslo da se živi ne predaju i da je svaki ubijeni Srbin za njih pravo junaštvo.

  Razorne detonacije

  U hotelu „Grand“ smo, posle ručka, ušli u parovima i smestili se u već rezervisane sobe. Specijalna grupa je pregledala sve izlaze iz hotela i mogućnosti da se neopaženo pobegne ako zatreba. Među gostima hotela zapazili smo i mnogo naših novinara koji su se pripremali za odlazak na teren.

  U 22.10 prodorni zvuci sirene upozoravali su na vazdušni napad. Uz oklevanje, u sklonište su sišli i gosti iz navedenih soba i tako omogućili da se stigne do pouzdanih podataka.

  Samo što je akcija završena, dve razorne detonacije odjeknule su Prištinom. Pogođene su zgrade televizije i pokrajinskog MUP-a, koja se nalazila preko puta Komande grada, u kojoj su bili smešteni štabovi Treće armije i Prištinskog korpusa. Zgrada pokrajinskog MUP-a bila je sravnjena sa zemljom.

  Sutradan, 26. marta u 11.20 dolazim u Komandu grada i upoznajem se sa obezbeđenjem generala Pavkovića i Lazarevića. Kod generala Pavkovića sam primljen u 12.02. U kancelariji na spratu, a ne u skloništu, trajao je razgovor generala Pavkovića i Lazarevića sa Nikolom Šainovićem, koji je bio najpouzdanija veza između Generalštaba i Treće armije. Najpre sam razgovarao sa generalom Pavkovićem, u drugoj prostoriji. Pošto je znao da sam bio na bosanskom ratištu, interesovao se za generala Mladića, Manojla Milovanovića, LJubišu Bearu, Stanislava Galića i obaveštajca Tolimira. Bio je dobar poznavalac strategije vojske Republike Srpske, ali je odmah podvukao da je agresija NATO nešto novo i da će ratovati verovatno vojska i narod Kosova i Metohije sa avijacijom najmoćnije sile na svetu.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“ 2. #2
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE (3)

  Iznenađenje za NATO generale

  Dugo pripremana akcija „Aligator“ trebalo je blic-krigom da pokori vojsku i narod Jugoslavije, a da se zatim krene na Rusiju. Kristijan Amanpur iz Si-En-Ena jedva je čekala da se prebaci iz Albanije na Kosmet i da slikom i tekstom pokaže celom svetu kako se jugoslovenska vojska predaje


  Stručnjaci naše vojske došli su do podatka da sedam satelita pokriva teritoriju Srbije i da su u opticaju 22 bespilotne letilice čiji je cilj da što bolje snimaju teritoriju Pokrajine.

  Razmotrili smo planove NATO koji su „provaljeni“ sa sastanka Veslija Klarka, komandanta NATO za Evropu, sa najvišim oficirima u Briselu. Dugo pripremana akcija „ Aligator“ trebalo je blic-krigom da pokori vojsku i narod Jugoslavije, a da se zatim krene na Rusiju. Kristijan Amanpur iz Si-En-Ena čekala je kao zapeta puška da se prebaci iz Albanije na Kosmet i da slikom i tekstom pokaže celom svetu kako se jugoslovenska vojska predaje, a tenkovi gore pogođeni raketama iz „apača“. Strateška troglava aždaja Avijano-Indžirlik-nosač aviona u albanskim vodama trebalo je da za dva-tri dana odnese pobedu. Najveće nade su polagane u blindirane helikoptere, „apače“, koji su bili snabdeveni raketama vazduh-zemlja i koji su uništili tenkovske jedinice Iraka u Zalivskom ratu.

  Na upozorenje da se priprema desant u sektoru Drenica - Srbica general Pavković je odmah uspostavio vezu sa antiterorističkim bataljonom i dobio uveravanje da će za dva sata bataljon krenuti u čišćenje tog terena.

  Kad nam se kasnije pridružio i general Lazarević dugo smo analizirali atomsko sklonište u utrobi Grmije, koje je sagrađeno za slučaj atomskog napada na Jugoslaviju još za vreme maršala Tita. Luksuzne spavaonice, saloni za odmor, sale za sastanke, minijaturni bazen, bilijar sala, laboratorija i operaciona sala predstavljali su grad u malom. Sklonište je bilo snabdeveno vodom i najsavremenijim uređajima za ventilaciju. Bilo je sedam ulaza i isto toliko izlaza i takav splet varijabilnih antena da se preleti i najmanjih letilica mogu identifikovati.

  STRAVIČAN PLAN

  Posle čitanja poslednjeg podatka, svi smo zanemeli. Nismo mogli da verujemo da 19 najrazvijenih zemalja zapada, koje sebe nazivaju demokratskim, idu na nemilosrdno satiranje stotine hiljada građana samo zato što se Jugoslavija isprečila njihovim osvajačkim ciljevima.Poslednja informacija izazva još veće zaprepašćenje jer je francuska veza obelodanila još stravičniji plan novih osvajača sveta: „Planira se napad na Vinču!“


  Analiza atomskog skloništa

  Na moje kazivanje da komandanti Armije i korpusa moraju biti obazrivi jer će neprijatelj udariti najpre na njih kako bi obezglavio vojsku i uzdrmao njen moral i da su na generala Ratka Mladića pokušana četiri atentata, general Pavlović je objasnio da su pokušali i njega da likvidiraju jer je kroz otvor za ventilaciju u komandni bunker kod Prokuplja ubačena razorna bomba koja je ubila dva njegova saradnika.

  Međutim, pri kraju razgovora o prednostima atomskog skloništa, generali su skoro istovremeno rekli. „Bićemo sa vojskom, moramo primerom da im pokažemo kako se treba boriti protiv ovog, u svakom pogledu jedinstvenog protivnika“. Zatim su generali predočili strategiju i taktiku koju su pripremili kao iznenađenje za NATO generale: „Mnogo je vojske i oruđa koncentrisano na malom prostoru Kosova i Metohije i zato smo razradili taktiku stalnog menjanja položaja, odnosno bežanja od opasnosti. Tranšeje spiralnih rovova moraju se dalje kopati i usavršavati. Mi znamo da će vojnicima biti najteže jer se stalno moraju prebacivati na nove položaje, ali kad uvide da im ta taktika spasava živote, prihvatiće takav oblik ratovanja oberučke i oduševljeno“. „Koliko znam - obrati se meni general Lazarević, general Ratko Mladić nije mnogo vremena provodio u atomskom skloništu u Crnoj Reci kod Han Pijeska, niti je voleo da komanduje iz bunkera“.

  Sastanak operativne grupe

  Obaveštenje da je generalima donet vojnički pasulj za ručak prekinu naš razgovor i uz srdačne pozdrave napustih sastanak uz obećanje da će se voditi računa o bezbednosti komandanata štabova.

  Na sastanku operativne grupe u dobro obezbeđenom stanu pored Hotela „Grand“ referisano je:

  1. Nema nepovoljnih reakcija novinara i špijuna iz soba 241, 242, 243 i 244, što je bio znak da su „čistači“ dobro uklonili sve naše tragove i da se ne sumnja u prisustvo nekog nepoželjnog;

  2. Novinari-špijuni stavljeni su pod posebnu kontrolu, tako da se kontroliše svaki njihov korak, kao i susreti s drugim novinarima;

  3. Postavljeni su prijemno-prenosni uređaji i tako se kontroliše svaki njihov razgovor.

  Agresija NATO je tog 26. marta pojačana i razoreni su delovi Beograda (Batajnica, Surčin, Rakovica), kao i Niš, Kraljevo, Gornji Milanovac, dok su na Kosmetu, osim Prištine gađani i strateški ciljevi u Prizrenu, Đakovici i Gnjilanu.

  Obaveštajni centar analizira pristigle šokantne informacije jer je NATO rešio da izazove kataklizmu nesagledivih razmera kako bi se narod i vojska naterali na kapitulaciju. zločinački agresor je predvideo bombardovanje i rušenje brana na Đerdapu, vlasinskom jezeru, na reverzibilnoj hidroelektrani Bajina Bašta i Gračaničkom jezeru.

  Holbrukova pretnja prilikom poslednjeg susreta sa Miloševićem, operacionalizuje se jer je zvaničnik zločinačke Amerike upozorio da će gađati i Vinču kako bi se ozračilo stanovništvo Beograda i Srbije.

  Nastaviće se  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE (4) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Eskalacija NATO agresije

  Stresam se pri pomisli da Jugoslaviji preti kataklizma neviđenih razmera, a narodu potpuno uništenje dugoročnim i paklenim mučenjem. Ove pretnje kasnije je iznosio i pregovarač u ime zapada Marti Ahtisari prilikom razgovora sa Miloševićem u Beogradu


  Četvrti april je, nedelja. Veze kao da su pomahnitale, vesti sustižu jedna drugu. Izdvajam najvažnije:
  „Aktivirati operaciju „Potkovica“, naređuje Vesli Klark iz Brisela, a prenosi briselska veza. „Vršiti opsežne pripreme za kraj rata“. Naređuje se komandi NATO štaba u Vašingtonu, a prenosi Vašingtonska veza.

  Prva naredba predstavlja pripremu za još jednu veliku američku prevaru, dok druga otkriva prave namere Amerike i njenih prišipetlji u Evropi jer su rešili da idu do kraja. Pošto je postao veran poslušnik albanskih terorista, korumpirani Holbruk priprema akciju koja bi trebalo da kompromituje srpsko rukovodstvo i da ga prikaže zločinačkim pošto navodno proteruje Šiptare. Počeo je njihov masovni odlazak prema Albaniji i Makedoniji, a filmske ekipe mnogih zapadnih zemalja su spremno čekale da inscenirani egzodus prikažu svetu. Čak su nagovorene izbeglice posluživane po prelasku granice sendvičima, voćem i sokovima. Varvarsku agresiju trebalo je zataškati kolonama izbeglica, mahom staraca, žena i dece.

  Amerika je spremna i na veće podvale, pa očekujem da neku od kolona poubijaju granatiranjem da bi se svetu prikazalo kako je to učinila naša vojska. Drugu naredbu, o pripremi za kraj rata, prenela je vašingtonska veza, a kasnije je potvrdila i norveška veza uz detaljnije obrazloženje. Naime, kako tvrde, šapuće se među oficirima u Briselu da je NATO spreman da, po odlasku Šiptara na Kosovo i Metohiju, uništi sve živo i da Pokrajinu pretvori u avetinjsku zemlju. Još nepotvrđena vest ove veze je stravična jer doslovno prenosi:

  1.Koristiti mikrobiološke materije, agresivne depresive i za mentalne poremećaje na Kosmetu i u Srbiji, posebno Vojvodini i Beogradu.

  NAPAD ZA NAPADOM

  Prekinut saobraćaj na relaciji Zubin Potok-Ribarići jer je srušen most koji je pao u jezero Gazivode. NATO je napadao sa šest projektila. Deo pruge Beograd - Bar, koji prolazi kroz Bosnu, dignut je u vazduh, gađan sa osam projektila velike razorne moći. Sa 10 projektila pogođeni su mnogi civilni objekti u Leposaviću i Raški, a dve rakete su oštetile repetitor na Kopaoniku. Pet ljudi je povređeno. Aleksinac vida svoje rane jer je centar grada pogođen sa osam projektila. Prema prvim podacima ima mnogo poginulih i ranjenih.

  2.Strateškim neutronskim bombama, prostorno dirigovanim, uništiti srpske branioce prema Albaniji i Makedoniji.


  Stresam se pri pomisli da Jugoslaviji preti kataklizma neviđenih razmera, a narodu potpuno uništenje dugoročnim i paklenim mučenjem. Ove pretnje kasnije je iznosio i pregovarač u ime zapada Marti Ahtisari prilikom razgovora sa Slobodanom Miloševićem u Beogradu, a što će se ovom knjigom potpuno preneti čitaocima jer su i slika i ton potajno snimljeni.
  Vojska, u slučaju napada mikrobiološkim sredstvima i bojnim otrovima, ne može da zaštiti ni svakog dvadesetog vojnika, pa se te namere neviđenih zlikovaca mogu shvatiti kao odmazda za to što su im poremećeni osvajački planovi i što već nisu zakoračili na rusku teritoriju. Neki politički analitičari u Americi su radili psihološke pripreme svog naroda predvideli upotrebu i materija kojima bi se srpske žene lišile potomstva, a muška populacija umirala u najvećim mukama.

  Portparol Pentagona, Bejkon, i dalje iznosi neistine jer tvrdi da se gađaju samo vojni ciljevi, a nikako civilni i da se SRJ bombarduje zato što su snage bezbednosti sprovodile teror nad Albancima. Tela 19 američkih vojnika, koji su nastradali na Kosmetu, u najvećoj tajnosti se prebacuju u limenim sanducima preko solunske luke. Krvavi pir NATO zlikovaca nastavlja se nesmanjenom žestinom jer su na meti bili mnogi gradovi pa je bilo civilnih žrtava.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 3. #3
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE (5)

  Umireš li to, Srbijo

  Mnogi gradovi na Kosmetu su u plamenu. Priština je napadnuta sa 16, Prizren sa osam, Gnjilane sa četiri, Peć sa pet i Đakovica sa osam projektila


  Centar Niša je granitiran kasetnim bombama i prema prvim podacima troje ljudi je poginulo, dok je više od 20 ranjeno.

  Terminal nafte u Somboru pogođen je sa četiri projektila. Buktao je veliki požar koji je s mukom lokalizovan. Dvoje ljudi je ranjeno.
  Sledeća dva dana obilazimo položaje blizu prvih linija fronta. U daljini su vrhovi Ćićavice, a iza njih visoke Prokletije.

  Vojni stratezi smatraju da će se tamo rešavati sudbina SRJ, posebno Srbije. Odatle će krenuti armada NATO ako dođe do kopnene invazije, ispred koje će koračati preživeli teroristi jer će im biti živi štit. Osećam da se približavaju sudbonosni dani. Sloboda ili ropstvo biće jedine mogućnosti. Da bi se deca u Srbiji radosno smejala, živahno igrala i srećno družila moramo da pobedimo, jer se samo pobedom ostvaruje zavet dedova i pradedova. Predstoji sudar dobra i zla, pravde i laži, sudar moćnih i građana male Srbije, koji pesmom i smehom prkose bombama i smrti.

  Biti ili ne biti

  Ovo je rat biti ili ne biti za mali herojski narod čija je zla sudbina uvek bila da mora skupo da plaća svoju slobodu. Iz patnje se rađa lepota, pa zato iza hrabrog srpskog naroda ostaju neprocenjiva dela, trajni kulturni spomenici, ostaje bogata istorija. Zlikovci koji pokrenuše najsavremenije mašine za ubijanje i 6. jula na godišnjicu NATO srušiše mnoge civilne objekte, poubijaše nedužne građane, prekinuše radost mnogih dečaka i devojčica pa se zato mogu nazvati jedino razbojnicima i banditima.
  Aleksinac ponovo strada, poginulo je 12 građana. Napadnuti su delovi grada gde su živeli rudari. Cela jedna ulica je pretvorena u zgarište. Granatiran je bombama velike razorne moći. Na predajniku na Crnom vrhu je veliki požar, gađan je sa dva projektila. PVO je dejstvovala i oborila jednu raketu. Srušen je most između Erduta i Bogojeva, sa hrvatske strane. Predajnik Čot na Fruškoj gori oštećen je, tako da je poremećen prijem programa RTS za Vojvodinu. Predajnik je gađan sa četiri projektila.

  BRIGA ZA PORODICU

  Odjekuju rafali i granate iz minobacača i bestrzajnih topova. Jake potmule eksplozije podsećaju nas na bombe NATO aviona koji nas zaobilaze već dva dana. Neprestano razmišljam kako preživljava bombardovanje bolesna supruga, ćerke, unuci i unuke.

  IZNENAĐUJUĆI ČLANAK

  Iznenađuje članak u Vašington postu jer se na osnovu pouzdanih izvora zaključuje da su neki generali NATO iz Amerike , sa Šeltonom na čelu, bili protiv vazdušnih napada na Jugoslaviju dok su Klinton, Holbruk, Medlin Olbrajt i Vesli Klark bili za intervenciju.

  Napadnut je treći most u Novom Sadu sa četiri projektila, ali je samo oštećen. Mnogi gradovi na Kosmetu su u plamenu, Priština je napadnuta sa 16, Prizren sa osam, Gnjilane sa četiri, Peć sa pet i Đakovica sa osam projektila. Na godišnjicu bombardovanja Beograda jer je istog dana 1941. godine, nacistička Nemačka, bez objave rata nemilosrdno rušila grad, NATO pustoši prestonicu. Palo je više od 20 bombi.


  Krvoločni neprijatelj

  Često gledam u nebo jer se tamo krije krvoločni neprijatelj. Sedmog aprila uživam u lepoti noći. Nebo je kao ogromno slikarsko platno puno čarolija, zvezde se rasule žmirkajući i pažljivo osmatrajući šta se dešava ispod njih. Lepotu prirode nad valovitim delom Kosmeta zapadni deo visokih Prokletija odvoji od ostalog sveta, pa deluje čarobno i nestvarno. Veliki i neumorni putnik mesec žuri nekuda, žure i majušne krpe oblaka. Ne zna se ko je brži. Na trenutak oblaci opkoliše mesec i vešto ugušiše njegovu nežnu svetlost i nečujan hod. Pun mesec podseća na sudbinu siromaha, pomoli se malo, pa opet nestane. Mesec je uporan, jer nastavlja da se bori sa jačim od sebe. U daljini se čuje lavež pasa, preteča pucnjave.

  U rano jutro okrećem broj telefona u Bačkoj Palanci, ali se niko ne oglašava. Zatim pozivam Novi Sad. Mlađa ćerka sa troje dece se javlja i saopštava mi radosnu vest - Milica je sa njima. Zahvalan sam zetu što je prihvatio moju teško bolesnu suprugu. Pitam kako podnose česta bombardovanja. Ćerka mi objašnjava: „Najstarija Ksenija (koja ima četiri godine) stalno se trese i plače kad padaju bombe, stariji sin (od dve godine) beži sa ostalima u sklonište, ali dugo ne izlazi posle prestanka bombardovanja i ne odvaja se od jastučića, dok se mlađi sin, star samo tri meseca trza na svaku detonaciju.

  Po glasu prepoznajem da je supruzi bolje i da je zadovoljna što nije sama. Javlja mi da je moja drug ćerka dobro i da na svaku uzbunu beži u sklonište. Najstarija unuka deluje hrabro i često za vreme bombardovanja ostaje u stanu. Neviđeni zločini nazovi demokratskih zemalja pustoše Srbiju, ali i duše građana.

  Nastaviće se


  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE (6)

  Monstruozni zločin

  U Aleksincu je dan žalosti. Poginulo je 12 građana, dok je više od 30 ranjeno. Rafinerija u Novom Sadu je u plamenu. Granatirano je skladište goriva između Čonoplje i Kljajićeva sa 43 projektila. Na prištinskom groblju krateri dublji od 10 metara, a kosti umrlih rasute kilometrima od groblja svedoče o neviđenom ludilu američkih manijaka


  Deca, koja treba da se raduju, trpe najviše jer „upijaju“ svaku detonaciju i dok su živa pitaće se: „Zašto su hteli da nas ubiju?“ traume iz detinjstva prate mnoge kroz život do kraja i zato ovo varvarstvo NATO iza kojeg se kriju američki političari, predstavlja monstruozni zločin za preživele, sa zadrškom. Veze „presretači“ hvataju glasove šiptarskih terorista. Prevode nam da traže pomoć i da ne mogu još dugo da pružaju otpor. Ćićevački štab terorista traži da Holbruk pomogne i zatraži prekid neprijateljstva jer imaju mnogo poginulih. Sve ukazuje na to da se likvidacija terorističkih šiptarskih bandi bliži kraju i da će narod i branioci Kosmeta u odlučujućem sudaru imati protiv sebe samo vojnike zločinačkog NATO.

  Radosno slušam naredbu da sledećeg jutra budem na karauli Košare gde naši vitezovi čine čuda u obračunu sa albanskim grupama koje logistički podržavaju Natovci. Podrška Albancima je stalna jer helikopteri alijanse neprestano lete iznad naših položaja i snimaju. Dok se pakujem hoću da čujem koja su mesta mete najnovije eskalacije.

  PVO žestoko uzvraća

  Svetski banditi su granatirali skladište goriva između Čonoplje i Kljajićeva sa 43 projektila. Dva civila su povređena, a PVO je oborila jednu raketu. Novi Sad je napadnut šest puta sa više od 20 projektila. Rafinerija u Novom Sadu je ponovo u plamenu i jedino još odoleva most koji spaja Bačku i Srem. PVO je žestoko uzvraćala. „Milan Blagojević“ u Lučanima stalno granatiraju kako bi izazvali ekološku katastrofu. Palo je osam bombi velike razorne moći. Industrijski deo Niša je tri puta bombardovan sa više od 10 projektila. Dva lica su povređena, a PVO je oborila dve rakete. Oštećen je Tehnički fakultet.

  PATRIJARH PODSEĆA


  Patrijarh Pavle podseća da će slaviti Vaskrs uprkos nesreći koja je zadesila naš narod i da su odbrambeni ratovi uvek pravedni i opravdani.

  SLIKA ZAPADNE DEMOKRATIJE

  Cilj belosvetskih probisveta je jasan - ne odbrana Šiptara, već satiranje korena srpskog naroda i uništavanje svega što podseća na prisustvo Srba. Pošto ne mogu ništa protiv vojske i naroda koji brane sveto Kosovo i Metohiju, razbojnici iz Amerike i Evrope iskaljuju bes na mrtvim Srbima. To je prava slika zapadne demokratije! Osmog aprila krećemo ka graničnoj karauli Košare.


  Naša vlada, predsednik Slobodan Milošević i Predsedništvo SFRJ predlažu da se proglasi trodnevni prekid bombardovanja, ali su Žak Širak i Havijer Solana to glatko odbili izjavljujući da će se agresija nastaviti. Bolno je i istorijski čudno da najveći jastrebovi potiču iz zemalja koje su krvarile za vreme prošlog rata i vodile očajničku borbu protiv fašizma. Uz to, Žak Širak je predsednik Francuske, zemlje koja je važila za reprezenta ljudske slobode i dostojanstva. Solana je u mladosti bio buntovnik, borac za slobodu i bolji život ugnjetenih. Sada su oni fašisti bez presedana, tamanitelji najvećih ljudskih vrednosti, ubice i zločinci.

  Dan žalosti

  U Aleksincu je dan žalosti jer je poginulo najmanje 12 građana, dok je više od 30 ranjeno. Amerika navodno žali zbog masakra civila u Aleksincu, ali pravda zločin navodnom greškom. Krajnje je nečovečno uništavati ljudske živote i to nazivati kolateralnom štetom. Poseban zločin američkih zlikovaca i njenih satelita iz Evrope jeste bombardovanje pravoslavnog groba u Prištini. Krateri dublji od 10 metara i kosti umrlih koje su razasute kilometrima od groblja svedoče o neviđenom ludilu američkih manijaka.

  I ova noć je vedra i puna žmirkajućih zvezda, među kojima Severnjača dominira. Iskrivljena polovina meseca kao da se ruga. Posmatrajući ogromno prostranstvo neba setih se poslednjeg smiraja dana, kad je na zapadu sve bilo prekriveno krvavim bojama i pretećim šarama oblaka. Zlikovci NATO odbili su zahteve pape i ruskog patrijarha da se obustavi bombardovanje za uskršnje praznike.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 4. #4
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE (7)

  Uništi „moćno oružje“!

  Šef francuskih oružanih snaga doslovno je izjavio Si-En-Enu. „Mora se uništiti mreža Radio televizije Srbije jer je tomoćno oružje!“


  Od ovakvih razbojnika ne mogu se očekivati palmine grančice mira, a još manje žalost što stradaju nevina deca. Tačno je da su u ratu sva sredstva dozvoljena, ali i rat ima svoje zakonitosti preko kojih se ne može prelaziti. Ovakve varvare i čovekomrsce do sada nije iznedrila nijedna majka u istoriji ljudskog roda. O ovim suludim zločinima pisaće istorija čovečanstva ako čovečanstvo uopšte opstane pred zlotvorima koji bi samo da ubijaju, ruše i pale i to kukavički, pod okriljem mraka.

  Mrak i tama ukazuju na to da su tupoglavcima koji pokrenuše agresiju duša bez iole svetla. Aveti i spodobe bi da vladaju svetom, što može predskazati samo mrak tog sveta, nestanak svega vrednog, satiranje porekla malih naroda, uništavanje groblja predaka i nestajanje civilizacije čovečanstva. Svetske neznalice koje se prevarama pometuše kao vođe u najrazvijenijim zemljama sveta ne mogu da shvate šta je istorija, ponos, moral, zakoni i pravda jer oni sve vrednosti i sva pravila gaze, satiru i uništavaju ne znajući da time uništavaju pre svih svoje narode, svoje zemlje, pa i sebe same.

  Glavešine NATO najzad su priznale da su nad Jugoslavijom izgubile 32 letelice, da se mnogi piloti vode kao nestali i da su polovina Amerikanci.

  POLIGON SMRTI

  Svi koji su u vreme zločinačke agresije 19 najrazvijenijih zemalja sveta na našu zemlju koračali Pokrajinom su junaci jer je 78 dana južna srpska Pokrajina bila poligon gde se pucalo iz svih raspoloživih oružja i gde je moćna alijansa prvi put koristila najubitačnija sredstva.

  CRNI BILANS

  Ova agresija manijaka NATO usmrtila je 1.000 pripadnika vojske i policije, 2.500 civila i 89 dece, a iza nje je ostalo ranjeno više od 10.000 ljudi. Sa svete zemlje Kosova i Metohije proterano je više od 250.000 Srba i još 100.000 nealbanaca.


  Eskalacija NATO agresije

  NJima, navodno, smetaju: konfiguracija terena, nedostatak rezervnih delova za avione, bojkot mnogih pilota kao i dezertiranje iz baza u Makedoniji. Ubijen je pripadnik OVK koji je pokušao da likvidira Rugovu i svi tragovi vode do zloglasne obaveštajne službe CIA.

  Agresija je eskalirala do neslućenih razmera jer se najmanje granatiraju vojni objekti. Civili su na meti zločinaca iz Amerike i Evrope: Centar Beograda, administrativne zgrade u blizini bolnica, železnička stanica i Vlada Srbije nekoliko puta su napadani sa više od 30 projektila. Od 12 povređenih civila dvoje je u teškom stanju. Mnoge zgrade u centru Ćuprije su u plamenu. Poginula su tri civila i više od 20 ranjeno. Na grad je palo 10 projektila. Kraljevo je bombardovano sa šest projektila, najviše zbog Bogutovačke banje. „Milan Blagojević“ u Lučanima je ponovo raketiran sa četiri projektila od kojih su dva pogodila elektranu preduzeća.

  Odbrana časti i slobode

  Žrtava nije bilo, a PVO je dejstvovala. Si-En-En više ne prikazuje kolone izbeglica na makedonskoj granici za koje se tvrdilo da ih je više od 500.000. Izbeglice su odjednom nestale, pa ta farsa otkriva medijske manipulacije „najdemokratskije države sveta“. Šef francuskih oružanih snaga doslovno je izjavio Si-En-Enu. „Mora se uništiti mreža Radio televizije Srbije jer je to moćno oružje!“ Demokratija i demokrate uništavaju istinu o zlodelima bandita iz NATO.

  Devetog aprila našli smo se ispred naših boraca na karauli „Košare“. Letimično pogledah drveće. Dva topla dana bila su dovoljno da pupoljci nabreknu i da se pojave prvi cvetovi na šljivama. Priroda se budi u proleće, uskoro će procvetati mnoga stabla, miris cveća će opijati, pčele će se pojaviti i raditi svoj korisni posao, sve će biti lepše. Može li se govoriti o lepotama prirode u ratu? Čovek ne može biti srećan kad granate padaju oko njega, posebno kad avioni bacaju smrtonosni teret, ali kad se brane sloboda, čast i dostojanstvo onda je svaka dobijena bitka posebna radost. Zato se na frontu radujemo intenzivnije, dublje, potpunije i jače.

  Čitalac će zapaziti da ne ističem mnogo imena, pa čak ni imena ljudi koji su činili obaveštajnu grupaciju kojoj sam pripadao. Razloga je mnogo, ali je prioritetan jedan: toliko je junaštva i samopregora bilo na Kosovu i Metohiji da bih se ogrešio ako bih istakao one sa kojima sam se susretao, a da drugi ostanu nepoznati.

  Nastaviće se  KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE (8) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Krvavi vaskršnji dani

  Iz pravca Prokletija nikad nije bilo toliko aviona i helikoptera. Nebo se zamračilo od njih. U talasima su napadani: Priština, Gračanica, Kosovo Polje, Peć, Prizren, Đakovica, Podujevo, Uroševac, Lipljan, Suva Reka, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok


  Nedelja, 11. april. Jutro je maglovito, a vidljivost slaba. Kiša rominja i očekujemo predah u bombardovanju. Svi smo u štabu oprezni. Tiho čestitamo Vaskrs jedan drugome: Hristos vaskrse, Vaistinu vaskrse. U uniformama smo i pod punom ratnom opremom. Francuska veza je pre nekoliko dana prenela. „Intenziviraće se napadi u prazničnim danima“, dok je makedonska „krtica“ upozorila: „sprema se žestok udarac na branioce karaula“.

  Prethodnog dana svi su dobili striktna zaduženja. Pošto će borcima biti najteže, mnogi oficiri su dobili zadatak da budu sa njima na linijama frontova. Preko noći su poslata pojačanja braniocima granica prema Albaniji i Makedoniji. Proveravamo i uključujemo komandanta karaule Morina. „Kakva je trenutna situacija kod vas?“ „Hristos se rodi“, dobismo praznični odgovor, a zatim i uveravanje da su linije stabilne, ali da je preko noći bilo velikih pomeranja na albanskoj strani. Svi smo zabrinuti posle jučerašnjeg sastanka svih grupacija jer je predočeno da ćemo na hrišćanski praznik nad praznicima imati žestoke napade na celoj teritoriji SRJ. Pohlepa i obest najnovijih osvajača gazi po veri naroda jer je njihov prevashodni cilj ubijanje baš te vere i nade u bolju budućnost.

  Ne mogu, a da se ne setim svog detinjstva i posebne radosti kad su se farbala vaskršnja jaja. U snu sam osećao da me majčina topla ruka miluje po obrazima crvenim jajetom, simbolom radosti i sreće. Očekujemo da se najkrvaviji zločin varvarskog NATO desi na najveći hrišćanski praznik. Spodobe ne poštuju Boga, žele da se iživljavaju na praznik Isusove golgote i njegovog vaskrsnuća. Na Vaskrs, kad je Isus na Golgoti krvareći utirao put spasenju sveta, manijaci i paranoici bi da ubijaju i pale.

  Gospodari života i smrti

  Mnoge glavešine moćnog saveza verovatno iz svojih udobnih fotelja gledaju svaki događaj. NJih ne interesuje čovek, vojnik, dete koje unesrećuje, njih ne interesuje ništa osim cilja koji je plod bolesnih želja da vladaju i uništavaju nepokorne. Ti gospodari života i smrti i bogovi rata ne zaslužuju prezir i mržnju već samilost i sažaljenje jer nemaju ničeg ljudskog u sebi. Bogovi mira i samilosti, praštanja i vere ne poznaju takve izrode ljudskog roda. Ubijati nevine i nemoćne starce, nezaštićene žene, i anđele-decu, zločin je bez presedana, a posebno kad se kidiše na dečicu koja su tek progledala i koja pružaju nežne ručice tražeći sreću i radost. Svaki rat je u osnovi verski. Vera u Boga se zloupotrebljava kad moćnici počinju da nameću svoju volju i udovoljavaju najnižim porivima. Nekad moćna Jugoslavija razgrađena je krstaškim pohodom na pravoslavlje.

  Zločin bez osude

  U Hrvatskoj su ubijani pravoslavci jer je to bila želja moćnog Vatikana. U Bosni je, takođe, besneo verski rat jer su se katolici i muslimani ujedinili i krenuli da istrebe pravoslavce. Takva je bila kombinatorika moćnika koji su krenuli u osvajanje sveta preko zverstava i zločina. U oba slučaja Vatikan je nosio baklju. U Bosni je sve bilo isplanirano da se Srbi istrebe, da se stvori mnogo malih Jasenovaca, a da svet zažmuri na ta zverstva.
  Kreatori ovog zločina nisu, međutim, računali sa poznatom istinom da se genocid jednog naroda ne može ponoviti, pa su Srbi uzeli puške i branili svoje domove. U Hrvatskoj je došlo do neviđenog etničkog čišćenja Srba, koje isplaniraše američki generali, a sprovedoše njihove sluge, ne razmišljajući.
  Da li je neko od nazovi demokrata na zapadu osudio ovaj stravični zločin? Ne, svi su ćutali i čak se radovali zločinu jer su ga mnogi od njih vojno i finansijski inicirali. Sada, na legendarnom Kosovu i Metohiji ponovo krvari pravoslavlje. Moćnici isplaniraše da se posle pobede nad Srbima u korenu uništi pravoslavna Rusija, stožer božanske vere. Preko vere najbolje se ponižavaju narodi i stvaraju uslovi za njihovo istrebljenje.
  Iz pravca Prokletija nikada nije bilo toliko aviona i helikoptera. Nebo se zamračilo od njih. U talasima su napadani: Priština, Gračanica, Kosovo Polje, Peć, Prizren, Đakovica, Podujevo, Uroševac, Lipljan, Suva Reka, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok. U tri praznična dana nad Kosovom i Metohijom bilo je 164 preleta aviona i bačeno više bombi i raketa nego za prethodnih 10 dana. Poginulo je 24 građana, dok je 50 teško i lakše ranjeno. PVO je nad Kosmetom oborila tri aviona, dva helikoptera i 10 krstarećih raketa.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 5. #5
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (9) -Piše: Branko M. Slijepčević

  „Greškom“ gađan putnički voz

  Drugog dana Vaskrsa sa 6 raketa granatiran je međunarodni voz Beograd - Solun u Grdeličkoj klisuri. Prema prvim podacima poginulo je 7 putnika, 16 je ranjeno dok se mnogi vode kao nestali. Tek sutradan varvari NATO su priznali u Briselu da je greškom gađan putnički voz


  Tek posle žestokih kontraudara naših teških haubica i Ve-Be-Er-ova belosvetska bagra je zaustavljena i poražena. Neprijatelju su naneti teški gubici, više od 200 poginulih - dok je na našoj strani 14 boraca stradalo, a 22 su ranjena. Niko nije očekivao da će zemlje nazovi demokratskog zapada izvesti još jedan neviđeni zločin. Drugog dana Vaskrsa sa 6 raketa granatiran je međunarodni voz Beograd - Solun u Grdeličkoj klisuri. Prema prvim podacima poginulo je 7 putnika, 16 je ranjeno dok se mnogi vode kao nestali. Saobraćaj je bio u prekidu dva dana. Tek sutradan varvari NATO su priznali u Briselu da je greškom gađan putnički voz, ali da je u ratnim okolnostima i to moguće. Vođe alijanse preduzimaju sve kako bi se narod privoleo na predaju. Tako je južna srpska pokrajina preplavljena lecima u kojima se vojska poziva na predaju, što izaziva podsmeh kod hrabrih branilaca otadžbine. Na Vaskrs mađarske vlasti su zaustavile veliki konvoj humanitarne pomoći iz Rusije na granici Mađarske i Ukrajine, što je šokiralo sve dobronamerne u svetu. Tek posle 12 dana čekanja konvoj je propušten, a SRJ je dobila pokvarenu hranu. Na zapadu štampa manipuliše javnim mnjenjem i spekuliše raznim pretpostavkama. Piše se da je navodno došlo do razmimoilaženja između Amerike i Britanije s jedne strane i Francuske s druge, jer se prilikom planiranja operacija ne pozivaju francuski generali.

  Uhvaćen špijun Stiv Bret

  Uhvaćen je špijun Stiv Bret, australijski državljanin koji je u humanitarnoj organizaciji „Ker internešenel“ radio za NATO, zloupotrebivši povereni zadatak. Slao je informacije o rezultatima bombardovanja, rasporedu i brojnosti naših jedinica, a posebno gde su locirane posade PVO. Odmah je priznao da je obaveštajac profesionalac i da ga je obučavala CIA. Moglo se zaključiti da je posada PVO kod aerodroma Slatina pobijena zahvaljujući njegovim informacijama. Takođe je priznao da je učestvovao i u ratu u Hrvatskoj, u okolini Gline. Londonski Gardijan tvrdi: „Pre bombardovanja na Kosmetu je bilo Albanaca, ali posle nedelju dana agresije mnogi su se razbežali po okolnim zemljama. Humanitarnu katastrofu su izazvali napadi alijanse, a nikako aktuelna vlast u Srbiji i s tim mora da se pomiri svako u moćnom savezu“. Krvnici NATO nikako da shvate da je logika njihovog ratovanja pročitana. Oni ruše zgrade, toplane, mostove, releje, železničke čvorove, ali nikako da pronađu ljude i prave tenkove. Naša vojska je za njih neuhvatljiva jer je strategija naših generala puna iznenađenja.

  Smrt i nestajanje ljudi sam uvek teško podnosio. Možda će neko pomisliti da mi koji smo bili na ratištima vremenom postajemo ravnodušni i bezosećajni. Sigurno nije tako, a uverio sam se na primerima mnogih komandanata. Najemotivniji generali koje sam susretao, bili su Nebojša Pavković i Ratko Mladić. Pavković je toliko duboko proživljavao patnje ljudi da je znao da zaplače kad niko iz njegovog okruženja to nije očekivao. Ratko Mladić je svoja duboka osećanja nevešto potiskivao. On je bio komandant za kojeg se može reći da je vuk u jagnjećoj koži. Znao je da podvikne nekom oficiru u štabu, ali je prema borcima u rovu bio pažljiv, čak preterano popustljiv. Dana 8. juna 1992. u velikoj bici sa muslimanskom vojskom u Bosni, kad je naš protivudar uspeo, na poprištu je bilo mnogo poginulih i ranjenih na obema stranama. Ratko je naredio da se svim ranjenicima ukaže pomoć, naglašavajući da muslimanski ranjenici moraju da imaju isti tretman kao i naši. Pri tom je naredio da se Sarajevo ne napada jer se principijelno držao obećanja datih Nambijeru, Mekenziju i Rouzu. Nije onda čudno što su ga komandanti KFOR poštovali, a borci voleli.

  Nastaviće se  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (10)

  Masakr izbeglica kod Đakovice

  Jugoslavija traži hitan sastanak Saveta bezbednosti zbog masakra izbeglica kod Đakovice. Amerika i Engleska blokiraju svaki pokušaj da se agresor osudi. Rusija i Kina žestoko kritikuju zločine

  Za 81 dan kosmetske golgote (agresija je trajala 78 dana, ali sam tek 13. juna, među poslednjima napustio Pokrajinu) nikad nisam zaboravljao svog prijatelja. Tugovao sam za njim neprestano. Iz srca mi nije izlazio ni Klempavi jer je žrtvovao sebe spasavajući drugove koje je poznavao samo nekoliko dana. Dugo sam tragao da pronađem neki podatak o Klempavom, čak sam se raspitivao i u mrtvačnici da li je neko pitao za njega, ali se niko od civila nije javljao“. General Lazarević je odobrio da se bezimeni junak sa Košara sahrani uz sve vojne počasti i da se obezbedi mesto na pravoslavnom groblju u Prištini. Dok smo bili na Kosmetu, nije bilo dana da neko iz vojske ne poseti njegov grob. Pored nas nije mogao da bude sam i bez rodbine.

  Sutradan, 14. aprila, bio sam neupotrebljiv za operativnu grupu. Dugo mi san nije dolazio na oči. Noć je bila kišovita i hladna i zaspao sam tek pred zoru. Ko zna koliko bih ležao da me nisu probudili saopštavajući mi: „NATO zlikovci su izvršili još jedan pokolj nedužnih civila. Ubili su šezdesetčetvoro - žena, dece, i staraca, a više od 50 ranili“. Čitam izveštaje sa raznih strana i ne mogu da verujem da zločinci alijanse ubijaju one zbog kojih su navodno preduzeli akciju „Milosrdni anđeo“.

  Granatirana je kolona izbeglica koja se vraćala iz Albanije u svoja sela u okolini Đakovice. Deset aviona je dejstvovalo po nezaštićenim ljudima, u talasima, od 13 do 16 sati. Cilj im je bio da zaustave izbeglice koje su se vraćale jer je trebalo sprečiti Holbrukov scenario. Prenose se i dopunske informacije u vezi s napadom na međunarodni voz u Grdeličkoj klisuri jer je žrtava mnogo više nego što se u početku mislilo. Licemerje Veslija Klarka, komandanta NATO za Evropu, nema premca jer je voz proglasio krivim za „incident“. Velike su političke igre oko Kosmeta. Ima mnogo inicijativa, ali se sve odvija po starom. Alijansa neumitno sprovodi cilj jer želi pobedu i kapitulaciju SRJ. Beloruski predsednik Lukašenko je posetio Jugoslaviju i sastao se sa predsednikom Miloševićem. Teme su bile agresija na SRJ i trojni savez Rusije, Belorusije i Jugoslavije.

  SRAČUNAT ZLOČIN

  Povodom masakra izbeglica kod Đakovice oglasio se predsednik Srbije Milan Milutinović koji je istakao da je zločin namerno učinjen kako bi se sprečio povratak izbeglica. Portparol NATO je najpre pohvalio pilote tvrdeći da je pogođena vojna kolona, ali je kasnije priznao da su pogođene izbeglice.


  U Republici Srpskoj i muslimansko-hrvatskoj federaciji pala su četiri aviona koja su pogođena nad teritorijom Jugoslavije i pronađena su tela trojice pilota. Srušena su i dva transportna helikoptera sa 38 pripadnika desantnih jedinica američke vojske. Samo su dvojica preživela udes.

  Medlin Olbrajt je tražila od makedonske vlasti da medijski prostor potpuno posveti interesima agresorskih zemalja, ali je ovaj zahtev odbijen. Cilj agresora je da još više ošteti privredne objekte i infrastrukturu kako bi se Jugoslavija bacila na kolena.

  Gerhard Šreder, nemački kancelar, pred evropskim poslanicima postavlja uslove Jugoslaviji, navodno zbog humanitarne katastrofe. Uslovi su da Jugoslavija povuče vojsku i policiju s Kosmeta i da dozvoli ulazak NATO u Pokrajinu. Zlikovci ubijaju civile bez ikakvog opravdanja, ignorišući sve konvencije. Granatirano je Vranje, pa je troje ljudi poginulo dok je petoro ranjeno. Prištinu bombarduju ceo dan, u talasima, posebno aerodrom „Slatina“. Na udaru alijanse našli su se: Nova Varoš Užička Požega, Prizren, Lipljan, Kosovska Mitrovica i, prvi put, Pirot.

  U sedištu EU u Briselu odlučeno je da se nastavi bombardovanje Jugoslavije. Jugoslavija traži hitan sastanak Saveta bezbednosti zbog masakra izbeglica kod Đakovice, ali Amerika i Engleska blokiraju svaki pokušaj da se agresor osudi. Rusija i Kina žestoko kritikuju zločine, najpre u Grdeličkoj klisuri, a zatim i kod Đakovice. Si-En-En je prekinuo program da bi obavestio građane da su avioni NATO u konvoju izbeglica ubili sedamdeset ljudi.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 6. #6
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (11)

  Poniženje u Rambujeu

  Kapitulaciju Srbije Milošević nije prihvatio i zato su odmah posle sastanka Klinton, Holbruk i Medlin Olbrajt naredili svim članicama NATO da mora doći do promene režima u Srbiji

  Dvadeset trećeg dana agresije, 16. aprila 1999. na osnovu obaveštenja briselske, francuske i engleske veze, mozaik planova NATO dobija definitivni oblik. Ove veze su prenele, skoro istovremeno, da je u sedištu NATO u Briselu odlučeno:

  1. Operacija „Kobra SMB-45“ predviđa izvođenje pred sud Slobodana Miloševića i 45 njegovih saradnika.

  2. Rusija simulira jer Jeljcin sluša direktive Amerike.

  3. Mila Đukanovića obrađuju i Crna Gora će se neizostavno izdvojiti.

  Planovi Amerike, koja se krije iza NATO, ne menjaju se od Rambujea gde su postavljeni ponižavajući uslovi jer bi Srbija ostala bez suvereniteta. Srbijom bi faktički upravljao američki protektor. Zahtevima iz Rambujea Amerika bi od cele Srbije formirala protektorat kojim bi samo formalno upravljali Skupština, vlada i predsednik države. U Rambujeu je traženo:

  a) Hitno povući vojne i policijske snage sa KiM.

  b) KiM će biti nova nezavisna država.

  c) Vojska NATO će se nesmetano kretati po celoj teritoriji Srbije.

  d) Sistematski i trajno eliminisati odbrambene sisteme, a sve koji su učestvovali u odbrani Srba u Hrvatskoj i Bosni izvesti pred sud i optužiti za ratni zločin, zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona o običajima rata.

  e) Generale Vojske Republike Srpske optužiti pred Međunarodnim sudom za genocid u Srebrenici.

  f) Dopustiti stvaranje baza na teritorijama Srbije i to prema potrebama NATO.

  Kapitulaciju Srbije Milošević nije prihvatio i zato su odmah posle sastanka Klinton, Holbruk i Medlin Olbrajt naredili svim članicama NAT da mora doći do promene režima u Srbiji. Prekinuti istraživanja zločina OVK. Delegacija Jugoslavije koju je predvodio Milan Milutinović bila je voljna da prihvati tačku jedan, odnosno povlačenje vojske i policije iz Pokrajine, ali uz garancije da se neće proglašavati nezavisnost KiM. Srbija je bila spremna i na kooperativni odnos sa alijansom, ali tek posle pristupanja Partnerstvu za mir. Srpska delegacija je energično odbila ostale zahteve, posebno da se sistematski i trajno eliminišu odbrambeni sistemi države (vojska i policija). Odbijanjem kapitulacije u Rambujeu Milošević je potpisao sebi presudu za najteža krivična dela. Izvođenjem Slobodana Miloševića pred sud NATO bi rešio finansijske, političke, pravne, a posebno moralne probleme jer bi krivac za agresiju bio imenovani. Odmah posle Rambujea alijansa je tražila političare iz opozicije koji bi prihvatili njene uslove. Institut alijanse za psihoanalizu i mentalna ispitivanja neumorno je ispitivao ruskog predsednika Jeljcina koji je još prilikom raspada SSSR-a primao izdašnu pomoć od Amerike. Talbot, izvrstan psiholog i analitičar CIA, bio je zadužen za Jeljcina. Jeljcinova sklonost ka alkoholu i vlastoljubivost bili su elementi uz pomoć kojih će postati poslušnik Amerike. Rusija je grcala u dugovima i za vreme agresije Jeljcin je trgovao našim mukama.

  PRETNJE BOJEVIM GLAVAMA

  Sve pretnje bojevim glavama, savezom Rusije, Belorusije i Jugoslavije,tobože neočekivanim pokretom tenkovskih jedinica iz Bosne na KiM, bile su zapravo usmerene zato da zapad kreditima pokrije tešku ekonomsku situaciju u Rusiji. Jeljcin je po direktivi dopustio da se hiljade milijardi iznese iz Rusije, a da bi ga Amerika još više vezala za sebe omogućila je da njegova porodica postane vlasnik velikog kapitala u inostranstvu.


  Plan drobljenja Srbije obuhvatao je i neizostavno otcepljenje Crne Gore, kako bi se Srbija potpuno ogolila. Milo Đukanović je bio najpogodniji jer se, na osnovu kriminala u koji je bio upleten, mogao ucenjivati do mile volje. Američki institut za psihoanalizu i mentalna ispitivanja formirao je opozicione lidere koji će se boriti za osvajanje vlasti u Srbiji.

  Nastaviće se

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (12)

  NATO mora pasti

  Piše: Đorđe A. Đorđević


  Zloslutni zvuci nevidljivih ubica zaparaše nebo iznad Prokletija i Ćićevice i započeše novi napadi po gradovima Pokrajine i Srbije. Napadnuti su Priština sa više od trideset granata, na udaru su bili aerodrom „Slatina“, repetitor na Golešu i ugljenokop „Blaćevac“. U Prokuplju je oštećen most na Toplici, Kosovska Mitrovica je od početka agresije najviše granatirana. Palo je više od 20 granata na centar grada pa su oštećene mnoge stambene zgrade. Gađan je i repetitor na Mokroj gori, ali je promašen.

  Naselje Bair, gde žive samo Šiptari, potpuno je uništeno i ubijeno je 22, a ranjeno više od 60 ljudi. Niš je raketiran šesti put i to severozapadni, industrijski deo. U Kuršumliji su pale tri granate, dok je beogradska opština Rakovica napadnuta u dva maha. Kruševac je izgubio most na Zapadnoj Moravi, a Valjevo i okolina su napadani napalm bombama, pa su oštećeni mnogi civilni objekti. Opština Kraljevo je granatirana sa šest projektila, raketirana je železnička stanica u Biljanovcu i selo Lađevci zbog vojnog aerodroma. Krupanj, Paraćin i Peć su takođe napadani pa je šteta velika.

  Nečuveno je da osvedočeni dželat koji ubija i uništava civile i civilne objekte uopšte govori o opravdanosti svojih postupaka. Ovako nešto je moguće samo u delu sveta gde jedina kriminalna sila nameće svoje zakone i gde je tiranija pogazila sve vrednosti - Albance satiru bombe onih koji su navodno došli da ih zaštite. I uveče, besumučna agresija je dobila na intenzitetu. Gađaju Beograd (ponovo Rakovica), Pančevo (rafinerija), Kraljevo (okolina), Subotica (prvi put), Novi Sad (rafinerija i kasarna Majevica), Smederevo (srušen je most Smederevo-Kovin), Podgorica (sa 17 projektila granatirani su aerodrom Golubovci, skladište goriva u Kupinovu pored manastira Ostrog), Paraćin (izbeglički centar), Ulcinj i Bar, Priština je napadana još pet puta (repetitor Goleš, aerodrom Slatina, Gračanica i deo Prištine, Sofalije, kod Grmije), Vranje (poginula su dva građanina), Kosovska Mitrovica (srušeno je naselje Stari trg koje je naseljeno Šiptarima) i Šabac sa okolinom.

  Oboren je avion NATO nad Beogradom, dok je u predelu Romanije pao američki avion koji je oštećen nad Jugoslavijom. Savet bezbednosti je tek 16. aprila izdao predsedničko saopštenje kojim je umesto osude agresije alijanse nad Jugoslavijom zabrinut zbog hapšenja dvojice humanitaraca iz Australije koji su odmah priznali da su špijunirali za američku obaveštajnu službu. Specijalni Jeljcinov izaslanik za Kosmet Černomirdin primio je našeg ambasadora Borislava Miloševića i američkog ambasadora u Moskvi pripremajući tako teren za posetu Jugoslaviji.

  U intervjuu, komandant Treće vojne oblasti general-pukovnik Nebojša Pavković je istakao da je efekat NATO snaga u odnosu na slabljenje moći naše vojske minimalan i da je samo Treća armija oborila 16 aviona, pet helikoptera, 46 krstarećih raketa i četiri bespilotne letelice. Takođe je istakao da NATO ne može dobiti ni drugi rat - medijski. Neprijatelj ne može kročiti na Kosovo i Metohiju bez velikih gubitaka jer je samo u Pokrajini pod oružjem 150.000 građana.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 7. #7
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (13)

  Satanizacija Slobodana Miloševića

  Temelj za satanizaciju je postavljen operacijom „Kobra“. Slobodan Milošević će pred Međunarodnim sudom biti optužen za najteža krivična dela i stavljen na stub srama samo zato što je odbio u Rambujeu da NATO armada žari i pali zemljom Srbijom
  U Americi je 33.000 rezervista dobilo poziv kako bi ojačale vazduhoplovne snage NATO. Američki ministar Talbot na pitanje dokle će trajati vazdušni napadi NATO na Jugoslaviju kratko je odgovorio - dok se ne dostigne cilj jer se napadom iz vazduha može znatno oslabiti odbrambena moć Jugoslovenske vojske. Po anketi Si-En-Ena uz izjašnjavanje tzv. odabranih pulova 97 odsto anketiranih se izjasnilo za prestanak bombardovanja.

  Predsednik Srbije Milan Milutinović i Ibrahim Rugova su se saglasili da se razgovorima može doći do rešenja za sve zajednice na Kosmetu. Naš ministar za inostrane poslove Živorad Jovanović je u pismu generalnom sekretaru UN istakao nepobitne istine: Jugoslavija je za mir, ravnopravnost svih građana, povratak izbeglica i za političko rešenje kosmetskog problema, ali bez prisustva stranih vojnika na bilo kom delu zemlje.

  Na vojnom aerodromu Petrovac u Skoplju prinudno je sleteo avion za uništavanje tenkova A10 jer je pogođen nad Jugoslavijom, dok je PVO oborila avion NATO koji je pao u rejonu Sjenica-Nova Varoš. Prinudno je sleteo američki avion F15 u Tuzli. Bjelašnicu i Romaniju stalno nadleću zbog potrage za pilotima čiji su se avioni srušili u tom regionu između 13. i 14. aprila. Francuska je zatražila pravo veta na planiranje ciljeva koje treba bombardovati u Jugoslaviji, posebno posle napada na civile u Aleksincu, Nišu, Prištini, na međunarodni voz, kao i na kolonu izbeglica.

  URGENTNI ZAHTEVI CIA

  Posmatram noćnu sliku nebeskog svoda 18. aprila 1999. godine i nalazim da je za divljenje. Čim sam ušao u operativni centar, posle uživanja u lepoti neba, prenose se informacije koje centrala CIA traži od američke ambasade u Beogradu:
  - Formirati što više nevladinih organizacija, organizator poznat.
  - Određene medije isforsirati kako bi prenosili stavove američke politike.
  - Otpočeti agresivnu medijsku satanizaciju Slobodana Miloševića.

  - Po potrebi aktivirati i plan B, odnosno operaciju „Provalija“.


  Više od 100 država se protivi agresiji NATO, što je dovoljno da se sazove vanredna sednica Generalne skupštine UN. Tog dana su napadani: Užice, Valjevo (kompanija „Krušik“ koja zapošljava više od 10.000 radnika), Kraljevo (Lađevci), Fruška gora (manastir Šišatovac).

  Posle „Kobre SMB-45“ došlo je do operacionalizacije podlog i monstruoznog plana da se kompromituje predsednik SRJ ne birajući sredstva. Za takve, nečuvene podvale, zadužene su nazovi nevladine organizacije koje izdašno finansiraju Amerika i Džordž Soroš. Miloševića treba postaviti na stub srama samo zato što je ustao u odbranu suvereniteta i integriteta države i što je odbio u Rambujeu da NATO armada žari i pali zemljom Srbijom.

  Predsednik države koji je odbio ponižavajuće uslove i koji je dobro znao da se otporom u Srbiji brani majka Rusija, mora po nalogu silnika da postane monstrum koji je ubijao koga je hteo. Vreme, kao najmerodavniji faktor i nepogrešivi sudija, pokazuje i pokazaće da Kosovo i Metohija nije izgubljeno zbog pogrešne politike Slobodana Miloševića već zbog želje moćnika iz najjačeg vojnog saveza na svetu da preko plaćenih urlatora i vikača nastavi genocid nad narodom Srbije, samo u drugačijoj formi.

  Nastaviće se

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (14)


  NATO politika ogrezla u krvi


  Narod u Srbiji se kažnjava zato što je pružio otpor zavojevaču i što je branio pravo na život i slobodu. Alijansa nije mogla da otme Kosovo i Metohiju od Slobodana Miloševića jer je uspešno branio kolevku srpske duhovnosti pošto je imao vojsku, policiju i narod koji su disali kao jedan i koji su bili nesavladivi branik osvajačkom pohodu NATO. Zato je Amerika morala da krene drugim putem, putem otvorenih laži, prevara, podvala i ucena kako bi dovela na vlast poslušnike koji će sprovoditi sve što im se kaže.

  Vreme je pokazalo da su izabranici Amerike opustošili Srbiju za tri godine vladavine, oterali milion radnika na ulicu, rasprodali za male pare materijalna dobra koja su decenijama stvarana, unesrećili mlade jer su postali izgubljena generacija kojoj se savetuje da ostavi ognjišta i krene u svet gde caruju zakoni najokrutnijeg kriminala, oteli od dece radost i smeh jer roditelji ne mogu da im kupe slatkiše, seljacima uzeli zemlju, njihovu svetinju koja je hranila državu i narod kad im je bilo najteže. Da bi okončali svoj krvavi pir, bezdušnici iz Amerike i Evrope, preko korumpiranih i duhovno praznih poslušnika, udariše na veru narodnu, na bastion koji je narod branio i odbranio od osvajača kroz vekove i bio jedina nada u spasenje.

  Lepotu prolećnog dana ponovo narušiše zlokobni preleti aviona i sirene koje su upozoravale na opasnost. Mali deo letilica je izručio smrtonosni teret nad Prištinom dok je većina krenula ka Srbiji. Izvršeno je nekoliko napada na Prištinu, a ciljevi su bili aerodrom „Slatina“, repetitor „Goleš„ i sela Belaćevac i Vrelo. Oborena su dva projektila i jedna bespilotna letilica. U Srbiji su na meti bili: Novi Sad, gašen u talasima, pa je pogođena rafinerija NIS-a sa četiri projektila, kad je izbio veliki požar.

  DEMONSTRACIJE ŠIROM SVETA

  Skopski trg Makedonija bio je mali da primi demonstrante koji su klicali Srbiji i Jugoslaviji. Demonstracije su održane i u gradovima Italije (Rim, Avijano, Pjaćenca). U Beču je demonstriralo više od deset hiljada ljudi koji su uzvikivali antinatovske parole. Demonstracije su održane i u Sofiji, a u Madridu je više od deset hiljada Španaca koncertom oduševio Goran Bregović. U mnogim gradovima Amerike takođe se demonstriralo (NJujork, Čikago, Atlanta, Vašington, Los Anđeles, Detroit, San Francisko).


  Broj aviona koji je učestvovao u ovim napadima nikada nije bio veći pa je morala da dejstvuje PVO kako bi se sprečilo veće uništenje. Ovo je bio deveti napad na Novi Sad. U Pančevu je drugi put pogođena azotara, pogon za proizvodnju amonijaka, kao i dva pogona rafinerije kako bi se izazvala ekološka katastrofa. U sedmom nasrtaju na Valjevo pogođeni su skladište „Jugopetrola“, selo Priševići ispod Maljena i Divčibare. Užice i Požegu najviše napadaju zbog aerodroma „Ponikve“ i uništavanja industrijskih objekata.

  Kuršumlija je raketirana sedmi put, pa su uništeni mostovi zbog čega je saobraćaj u prekidu na relacijama Kuršumlija - Kosovo Polje i Kuršumlija - Niš. Na Kragujevac je palo sedam projektila, a mnoge je oborila naša PVO. Kod Prijepolja je oboren avion engleske proizvodnje, a u selu Tamuševci u Skopskoj Crnoj Gori pao je agresorski avion „F16“. Počele su kritike na račun zločinačkog bombardovanja i u Americi. NATO je angažovao tim stručnjaka, čiji je zadatak da se žrtva agresije, Jugoslavija, okleveta za zločin. Američki antiratni pokret ukazuje na to da Amerika laže kad tvrdi da je agresijom spasavala Šiptare. Pokret tvrdi da američka ratna mašinerija svakodnevno ubija muslimane u Iraku, Sudanu i Avganistanu. Takođe se objašnjava da je Amerika razbila SFRJ i za pet godina pokorila Hrvatsku, Bosnu, Makedoniju, Albaniju i Mađarsku.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 8. #8
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (15)

  Američka politika, okrutna zavodnica


  Džejmi Šej, portparol NATO, naivno i diletantski opravdava zločine i agresiju tvrdeći da je cilj napada da štiti Šiptare od genocida koji sprovodi srpska vojska


  Naša PVO uspešno je sprečila prodor u naš vazdušni prostor nekoliko desetina aviona koji su krenuli da preko Bosne uništavaju gradove i ubijaju ljude. Poznata avio-kompanija „Boing“ bori se da dobije posao na izradi nove serije krstarećih raketa „kruz“. S nestrpljenjem se očekuje sudbina ruske inicijative da se ispita pravna opravdanost agresije NATO na Jugoslaviju pred Haškim sudom jer je napad usledio bez odluke Saveta bezbednosti.

  Javno mnjenje se budi i u Americi, pa je većina Amerikanaca za obustavu bombardovanja iako su pre početka agresije listom bili za to da se Jugoslavija napadne. Javno mnjenje u Francuskoj je za obustavu agresije. Prekid agresije traže i Jirži Dinstbir u ime organizacije za zaštitu ljudskih prava kao i bivši komandant Unprofora u Bosni general Majkl Rouz. Uvođenje helikoptera „apač“, koji je predodređen za uništavanje žive sile, i tenkova odlaže se zbog fijaska na početku agresije kad su oborena dva helikoptera, a četiri oštećena.

  Džejmi Šej, portparol NATO, naivno i diletantski opravdava zločine i agresiju tvrdeći da je cilj napada zaštita Šiptara od genocida koji sprovodi srpska vojska. Ćićevica i Bajgora su i dalje najveće baze terorista. Ubacivanje uljeza iz Albanije bespućima planinskih masiva nemoguće je sasvim zaustaviti. Prilikom čišćenja terena najviše se nailazi na poginule i ranjene, a čišćenje se sprovodi u mnogim sektorima blizu Vučitrna, Podujeva, Gnjilana i Uroševca. Treba obezbediti zaleđa svih linija jer se očekuje frontalni napad iz Albanije i Makedonije, uz podršku NATO avijacije i artiljerije.

  KRVOLOČNI MUDŽAHEDINI

  Dana 19. aprila nalazim se među borcima koji treba da onemoguće kontraudar već razbijenih terorista. Noć je mračna i puna oblaka. Planinski masivi deluju preteće i avetinjski. Svima se čini da se i senke stabala pomeraju i prete. Borci su napeti jer su obaveštenja ukazivala da su teroristima pristigli u pomoć i krvoločni mudžahedini. Čuje se samo poneki šapat.


  Na nebu nema nijedne zvezde, ni tračka svetlosti. odjednom ratište proključa. Granate paraju prostor, a rafali iz pušaka ukazuju na prisustvo neprijatelja. Da bi se položaji neprijatelja otkrili koristimo svetleću municiju. Veza hvata vapaje okruženih Šiptara i mudžahedina, traže pomoć za ranjene. „Stežite obruč još više“. Predalo se 36 terorista i 12 mudžahedina. Tek kasnije, prilikom ispitivanja, priznali su da su dobro plaćeni i da dolaze iz Saudijske Arabije i Pakistana. Kod svakog od njih su pronađeni dolari koje nisu stigli da potroše.

  Zbog nevremena Kosmet je pošteđen napada avijacije agresora, međutim, javljaju da su u Srbiji napadani: Novi Sad, gde je pogođena zgrada Pokrajinskog izvršnog veća, zgrada retke vrednosti. Nije bilo žrtava u ovom zločinačkom napadu. U Obrenovcu je raketirano naselje Barič sa četiri projektila, ali bez žrtava. U ponoć je drugi put napadnuta Novopazarska banja. U Subotici su pale dve granate blizu Palića, dok je u blizini Kraljeva gađana Bogutovačka banja. Kuršumlija je napadnuta osmi put od početka agresije.

  Granatirani su mostovi koji su oštećeni u prethodnim napadima... U Bačkoj Palanci ponovo je napadnut most „25. maj“ između Bačke Palanke i Iloka. U opštini Kragujevac bombardovani su Bogutovac i Bogutovačka banja. Granatiran je i sliv reke Lopatnice koja snabdeva Kraljevo zdravom vodom. Oštećeno je trideset kuća, kao i hotel „Mineral“. Pored naselja su rezervoari sa pijaćom vodom. Oborena su još dva aviona koja su pala u Makedoniji, jedan pored Tetova, a drugi na delu Šar-planine.

  Nastaviće se  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (16)

  Mračne igre obaveštajnih službi Zapada


  Piše: Đorđe A. Đorđević


  Danski avion „F 15“ je prinudno je sleteo u Sarajevo pošto je oštećen nad Jugoslavijom. Pentagon i portparol NATO kriju podatke o gubicima u avionima jer niko nije mogao ni da pretpostavi da je naša PVO tako izdržljiva, precizna, a pre svega neuhvatljiva za avione koji su snabdeveni najsavremenijim uređajima za otkrivanje radara. Francuski Figaro ističe da se vodi neravnopravna borba i da je napad NATO alijanse nelegitiman i sramotan.
  Klinton se i dalje nada da će Jugoslavija kapitulirati. Posle telefonskog razgovora sa Jeljcinom, američki predsednik tvrdi da Jugoslavija mora da kapitulira. U Vašingtonu se u petak održava samit NATO, gde će lideri 19 zemalja razgovarati o rešenju krize na Kosmetu. Među zvanicama biće i dokazni ubica Hašim Tači.
  Britanski Indipendent prenosi pismo dr Mirjane Marković britanskom ministru inostranih poslova u kojem tvrdi da su joj deca, Marko i Marija, u Beogradu i da nema pet vila u inostranstvu. U centru za obaveštavanja čeka me poruka koja potvrđuje da je Amerika spremna na najmonstruoznije prevare i manipulacije jer traži da se po potrebi aktivira plan „Provalija“. Naime, Slobodana Miloševića treba satanizovati na najgori mogući način i kod građana jer će mu se pripisati mnoga ubistva.


  HAG - LOGOR ZA SRBE

  Preko Slobodana Miloševića kompromitovaće se i ostali legendarni junaci koji su pružali otpor osvajačima tako da će Srbija biti obezglavljena i preplašena. Međunarodni sud u Hagu biće logor za sve viđenije Srbe i lomača za mnoge nepokolebljive patriote. Ovaj zatvor koji napraviše Amerikanci, a čije sudije i tužioce po narudžbini postavljaju dželati jer treba suditi njihovim žrtvama, predstavlja Orvelovsku imaginaciju novog svetskog poretka u kojem će se najbolji proglašavati za zločince jer samo tako psihopate i manijaci mogu postati gospodari i nazovi državnici.


  Ovako nešto je karakteristično za bezdušnike i mafijaše. Lako je satanizovati ljude i čitave narode kad su najmoćnija sredstva informisanja u njihovim rukama. Ja sam se uverio da američke obaveštajne službe, uz sadejstvo drugih iz Evrope, mogu podmetačinama da okrive čitave narode. Dana 27. maja 1992. bio sam na Trebeviću i uverio se da niko sa naših položaja nije pucao na Sarajevo, ali su u Ulici Vase Miskina Crnog ispred pekare pobijeni ljudi samo zato što je trebalo prikazati Srbe kao zločince.

  Isti scenario ponovio se na Markalama i zahvaljujući komandantu Unprofora Majklu Rouzu dokazano je da to nije bilo delo bosanskih Srba. Zbog Markala su, međutim, uvedene sankcije Jugoslaviji. Srebrenica je najbolji primer kako moćnici manipulišu istinom i okrivljuju čitave narode za nešto što nisu učinili. Montirani pokolj Šiptara u Račku kasnije je finski patolog Helena Ranta razotkrila i okvalifikovala kao borbu regularnih vojnih jedinica Jugoslavije i zabarikadiranih terorista, ali to nije vredelo jer je Vokerova podmetačina bila razlog za bombardovanje Jugoslavije.
  Sad je na tapetu predsednik Milošević kojeg će svim sredstvima blatiti čelnici nekih nazovi nevladinih organizacija koji dobijaju pismene zadatke šta da pričaju i kako da obmanjuju narod proameričkim medijima. Spodobe iz Amerike i Evrope znaju dobro za Gebelsovo pravilo da laž ponovljena više puta postaje istina, pa su angažovali najveći ološ u Srbiji koji će izvršavati njihove direktive za dobre pare.


  Navedene mračne igre zloglasnih obaveštajnih službi Zapada na vreme su otkrivene, ali ništa nije vredelo jer su silnici gazili sve pred sobom, pa i očigledne istine. NJih interesuje samo ono što su zacrtali - osvajanje sveta.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 9. #9
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (17)

  Drobljenje Srbije i lanci ropstva

  Piše: Đorđe A. Đorđević


  Drobljenje Srbije nastaviće se jer su već izvršene predradnje na jugu Srbije i u Raškoj oblasti. Vojvođane treba posebno upoznati sa planom „Barbarosa 5“ kojim se traži promena demografske strukture stanovništva u Pokrajini, odnosno primoravanje mnogih Srba da napuste svoje domove i da spas traže preko Save i Dunava, u Srbiji. Posle nasilnog otimanja Kosmeta svima mora da bude jasno da Amerika i Evropa, koja je postala njen slepi poslušnik, nisu i nikada neće biti prijatelji Srbije.

  Primer Makedonije

  Najbolji primer kako se surovo ponašaju novi osvajači je Makedonija. Servilna politika Makedonskog rukovodstva i učlanjenje u Evroatlantske integracije nisu pomogli kad se rešavalo pitanje zapadne Makedonije, jer je ponovo pozvan Badinter koji je presudio da Albanci u tom delu Makedonije imaju pravo na samoopredeljenje. Makedonska policija je pokušala da spreči nasilno ubacivanje terorista sa Kosmeta, ali su se našli pred Tribunalom zbog prekomerne upotrebe sile. Tek kad se to desilo, Vasil Tupurkovski je povikao: Ne može se rasparčavati Makedonija! Opijen dolarima i privilegijama Tupurkovski i njemu slični više ne pripadaju ovim prostorima, njih Makedonija ne interesuje.

  Da su hteli, mnogi naši političari morali su da znaju da odluke „trusta mozgova“ Amerike da se mora stvoriti „velika Albanija“ koja će obuhvatiti Albaniju, Kosovo i Metohiju, jug Srbije sve do ispod Aleksinca, deo Crne Gore (Malesija), zapadnu Makedoniju i severni deo Grčke, i da će ona biti pod patronatom Turske. Naše obaveštajne službe su došle do podataka još prilikom tajnog trojnog sastanka u Vatikanu, sedamdesetih godina prošlog veka, kada su papa i predstavnici Amerike i Nemačke odlučili:
  - Restaurirati Austrougarsku monarhiju u potpunosti i na prostorima jugoslovenskih republika - Bosne i Hrvatske.

  - Projekat „velike Albanije“ je najbolji način da se pravoslavlje porazi.
  Kasnije je tu odluku potvrdio „trust mozgova“ Amerike u Kolorado Springsu. Državnici koji su izabrani da štite interese svojih država morali su da znaju za navedene odluke jer su i mnoga sredstva informisanja na Zapadu otkrila te planove. Treba li podsetiti da je prevashodan cilj osvajača da se države koje su na meti potčinjavaju u svakom pogledu. Vatikanski trojni sastanak je doneo i sledeću odluku:

  - Posle razgradnje SFRJ posebno Srbiju potčiniti (vojnički, politički i finansijski) jer je ona uvek bila remetilački faktor u regionu i šire.
  Sve je bilo isplanirano
  Da bi nosioci Novog svetskog poretka ostvarili ciljeve ništa nisu prepustili slučaju već su još 1972. godine formirali Institut za psihoanalizu i mentalna ispitivanja koji je uz pomoć najeminentnijih psihologa, sociologa, psihoanalitičara, antropologa, traumatologa i istoričara skenirao političare i na taj način birao najpogodnije za sprovođenje ciljeva Amerike.

  Zato nije čudno što se na našoj političkoj sceni pojavljuju političari koji papagajski stalno ponavljaju jedno isto i što truju dušu naroda obećavajući svašta. Da bi se takve, prazne priče ponavljale njihovi mentori su se postarali da poslušni mediji širom otvore vrata takvim instruisanim političarima. Na našoj političkoj sceni defiluje toliko duhovnih ništavila da je i sama Amerika počela da nam se smeje.
  Sada, posle saznanja da je ovo početak drobljenja Srbije, narod mora da zaustavi propadanje države i da pokida lance ropstva.  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (18)

  Naredba iz Brisela - ubijajte ljude


  Sarajevska veza je izvestila 27. aprila:

  - Centrala NATO u Briselu spremna je da demantuje stradanje civila. Gađaće civilne objekte kako bi se rušio moral stanovništva.

  Albanska veza je prosledila:

  - Generali NATO stacionirani u albaniji koncentrišu velike snage u predelu Tropoje da bi se još žešče napale granične karaule.

  Događaji na frontu i u pozadini su potvrđivali podatke jer je alijansa stavljena pred velika iskušenja. Mitinzi i demonstracije slobodoumnih građana na svim kontinentima, posebno u Americi dobro su praćeni u centrali NATO. U krugovima koji su zagovarali potpuno uništenje Srbije ili ponižavajući mir bili su u nedoumici pošto se na Kosmetu pružao snažan otpor, a stanovništvo Vojvodine i centralne Srbije stoički podnosilo neprestana bombardovanja. Slobodoumne je posebno oduševljavala spremnost naroda u Srbiji da svojim telima brane Beogradske mostove i da uz pesmu i držeći se za ruke žrtvuju sebe za slobodu i otadžbinu. Organizacija odbrane svete srpske zemlje bila je vrhunska.
  Sve je funkcionisalo na najbolji način. Poslušnost i disciplina u vojsci i među narodom nisu mogli biti bolji. Od političkih stranaka na vlasti dobijana je maksimalna pomoć u hrani i naoružanju.

  RADIKALI HRABROG SRCA

  Na frontu je najviše bilo pristalica Radikalne stranke i odgovorno pišem da su u potpunosti izvršavali naređenja svojih komandanata i iskazivali velika junaštva. Kad je trebalo da se izvrši kritičan proboj komanda se oslanjala na dobrovoljce. Nije bilo potrebno da se dugo objašnjava značaj akcije jer su dobrovoljci bez reči uzimali oružje i rapove i kretali u izvršavanje zadataka.


  U oblačnoj noći, do ponoći, sve je bilo mirno i usnulo. Ali oko 00.40 eskadrile aviona, svojim zloslutnim preletanjima, nagovestiše svoj zločinački pohod, najpre na Kosovo i Metohiju, da bi veći broj nastavio prema Centralnoj Srbiji i Vojvodini. Oko 4 sata krvožedni mudžahedini i teroristi udariše na naše rovove na karauli Morina.

  Više od 1.000 spodoba jurnu na našu vojsku, na našu mladost. Hladnokrvno i bez panike, dobro ukopani vojnici, pustiše zlikovce da se približe na pedesetak metara, a onda zatreštaše minobacači, haubice, mitraljezi i automati. Na bojištu ostade desetine nepokretnih terorista i mudžahedina iz Iraka, Avganistana, Jordana, Pakistana, kao i plaćenici iz Britanije, Nemačke, Belgije.

  Avijacija NATO nije imala milosti, siledžijski se okomila najpre na glavni grad Pokrajine Prištinu, a onda i na ostale gradove. Priština je napadnuta sa više od 40 projektila od kojih su neki bili posebno razorni. Pored već uobičajenih meta, sa osam projektila gađana je i kasarna „Kosovski junaci“. Na udaru su bili delovi Prištine koji su mahom naseljeni Šiptarima. Gađano je i selo Lebane, blizu Prištine. U Kosovskoj Mitrovici je na meti zločinačkih bombi bilo naselje Bair.

  U Miloševu je pogođen most pa je prekinuta saobraćaj na putu priština - Kosovska Mitrovica. Pogođen je i širi rejon Zubinog Potoka. Dečani i Peć su napadani sa više projektila. Repetitor na Golešu pogođen je tri puta. Oko jedan sat ponovo je, sa dva projektila, pogođen Poslovni centar „Ušće“. Porušena je krova konstrukcija i već oštećene antene radio i televizijskih stanica. Posle ponoći tri detonacije su se čule u predelu Čigote na Zlatiboru. PVO je žestoko delovala i oterala agresora. U 1.20 ponovo je raketiran most „25. maj“ između bačke Palanke i Iloka sa dva projektila, ali nije pogođen. Ma mostu se i dalje odvija saobraćaj. U 23.40 avioni su nadletali Novi Sad, ali je PVO žestoko napala i oterala agresore. Samo pet minuta kasnije, međutim, čule su se strašne detonacije iz pravca Fruške gore, gde je ponovo gađan repetitor „Čot“. Oko 11.50 čulo se sedam detonacija u Somboru, šest projektila je palo na aerodrom, a jedan na poljoprivredno dobro u blizini Bačkog Monoštora. Ovi avioni su došli iz vazdušnog prostora Mađarske.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 10. #10
  Elita Halix (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na sedmom spratu...
  Poruke
  16.114
  Reputaciona moć
  359

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Ne znam sta novo ima da se kaze po ovom pitanju a da se vec nesto ne zna....
  “Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i vjerujemo u zajedničku budućnost i prosperitet.” - Milo Djukanović

 11. #11
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (19)

  Deca - najveće žrtve NATO avijacije


  PVO je moćno uzvratila. Oko ponoći sa 13 projektila gađana su sela između Kraljeva i Čačka, posebno selo Lađevci. PVO je oborila jedan avion. U Surdulici su gađani civilni objekti. Kuće u dve ulice su pretvorene u prah. Ubijeno je 28 ljudi i više od 60 ranjeno. Ubijeno je mnogo dece. Ubijeno! Na grad je palo osam razornih projektila. Ponovila se sudbina Aleksinca i Ćuprije i potvrdila informacija da će zločinci ubijati nezaštićene civile.

  Krvavi pir NATO avijacije se nastavlja, a najveće žrtve su deca. Treći put su gađani civilni objekti u Kuršumliji. Pogođen je most u selu Visoka, na putu Podujevo - Kuršumlija. Oko 18 sati Podgorica je gađana sa nekoliko projektila. Jedan je pao u široj okolini grada dok su tri pogodila periferiju Ulcinja. Vranje je gađano u dva navrata. Meta je bio severoistočni deo grada, isto kao i prethodna četiri puta. Jedno lice je povređeno: tačno u 13 časova sa više projektila je gađano naselje „Mala Bistrica“ u Leskovcu, prema Grdelici: četiri kuće su potpuno uništene, a mnoge oštećene. Oštećen je i električni dalekovod pa su sela između Grdelice i Predejana ostala bez struje. Dve osobe su povređene. Reporter Radija Dojče vele je izvestio o masakru građana u Surdulici. Potresno je preneo: „Desetine kuća je sravnjeno sa zemljom. Mnogo je mrtvih koje izvlače iz ruševina. Među poginulima ima i dece. Ovo je pakao za mali grad jer niko nije očekivao napad na nedužne civile.“

  ŠARENE MINE

  U Pčinjskom okrugu svojevrsni varvari NATO dosetili su se još jednog mafijaškog trika - mina iznenađenja. Te mine imaju različite oblike: olovke, čokolade, knjižice, limenke „koka-kole“ i sve to je obojeno šarenim, za decu povodljivim bojama, pa kad se predmeti otvore, dolazi do eksplozija i stradanja dece.


  U sredu, 28. aprila, preleti teških bombardera i lovaca zlikovačke alijanse. Planirani vrhovi su zlokobno virili iz jutarnje magle. Toplije je nego prethodnih dana, iako se sunce jedva pomaljalo iza snažnog zagrljaja upornih oblaka. Zlokobni zvuci zločinačkih aviona samo su dva puta poremetili turoban san noći. Prema podacima Republičkog ministra za zdravstvo Leposave Milićević od bombi i raketa alijanse poginulo je više od 400 civila, dok je ranjenih više od 1.500.

  Zločincima nije sveta ni nevinost dece, niti njihov smeh. Oni ubijaju i unakazuju potomstvo Jugoslavije, cvet života i sve to u ime njihove izvitoperene demokratije i navodne borbe za ljudska prava. Kakva je to groteskna ironija da zlikovci najcrnjeg i najkrvoločnijeg formata uopšte govore o opštepriznatim ljudskim vrednostima. Manijaci, duhovne nakaze, patološki lažovi nameću se da zagospodare ljudskim životima i njihovim dušama na celoj zemaljskoj kugli. Šačici poremećenih umova čovečanstvo mora da se odupre, oni za učinjene zločine moraju da polože račune kad-tad jer su bez ikakvog razloga ubijali civile, decu, žene i starce; oni su besomučno rušili mostove, fabrike, kuće, verska svetilišta, groblja, ljudima su uništavali ljubav prema otadžbini, veru u sutra, nadu i budućnost.

  Vođe takozvanog novog svetskog poretka su nesporno Amerikanci, nacija koja nema daleku prošlost, istoriju, tradiciju, nacija koja nikada nije stvorila umetnička dela velike vrednosti, nacija koja iza sebe ostavlja patnje i bol starosedelaca Amerike - Indijanaca, koja je uništila jedan narod ne trepnuvši, koja je naučila na kriminal, zločine, zverstva, ubistva, koja je iznedrila zloglasne mafijaše i gangsterske metode. Takav narod bez prošlosti ne može imati ni budućnost jer bi budućnost američke nacije sa navedenim varvarskim karakteristikama značila krv i plamen za ceo svet, uništenje svega vrednog i lepog, satiranje čovekoljublja i slobode.

  Nastaviće se


  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (20)

  Klark naređuje da se Srbija sprži


  Piše: Đorđe A. Đorđević
  Demokratiju treba izbrisati iz rečnika jer je ona surogat pošto su je ublatili i opustošili divljaci iz Amerike. Zajednička izjava predsednika Srbije Milana Milutinovića i Ibrahima Rugove sadrži: da se intenziviraju razgovori između državnika Srbije i političkih lidera partija na Kosmetu, da se sprovede široka autonomija za Kosovo i Metohiju, da se organizuju direktni razgovori predstavnika svih zajednica koje žive u Pokrajini, da se omogući prisustvo međunarodnoj zajednici, ali samo u svojstvu gosta, da se stvori privremeno izvršno veće koje će imati ingerencije privremene vlade Kosova, da se omogući povratak izbeglica i da se prekine bombardovanje SRJ.

  Noćas i danas je napadnuta Priština sa više od 30 projektila, u talasima. Bombardovani su: selo Batuse, izletište Grmija, aerodrom Slatina i varijabilne antene na Grmiji. Oštećen je i dalekovod, pa je Priština izvesno vreme bila bez struje. Jedan avion je oboren. U Surdulici se prebrojavaju mrtvi. Poginulo je 28 civila, od kojih su šestoro deca. Najmlađe je imalo tri godine. Gotovo 100 građana je teško ili lakše povređeno.

  Napadi jedan za drugim

  Osim 30 kuća koje su uništene oštećena je i osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“. Zločinački avioni su ponovo nadletali grad, a onda se vratili. U 13 sati i trideset minuta sa dva projektila pogođena je rafinerija u Novom Sadu u kojoj je odmah izbio požar. Kasnije je napadnut i repetitor na Iriškom vencu. PVO je žestoko uzvratila, pogođen je jedan avion. Treći put pogođeno je naselje „Treći jul“ kod Paraćina, gde su smeštene izbeglice iz Hrvatske. Čule su se tri detonacije, oko 10 sati.

  PAPANDREU OSUĐUJE AGRESIJU

  U četvrtak, 29. aprila, albanska veza prenosi naredbu Veslija Klarka: „Sistematski još više uništavati infrastrukturu, opustošiti Srbiju, poniziti vojsku i policiju, ubijati civile“. Odmah zatim stiglo je i upozorenje preko američke veze: „Klinton i Bler traže da za 10 dana vojska alijanse zauzme Kosmet“

  NATO OBUZET BESOM

  Nervoza je obuzela sve u NATO. Niko nije očekivao da će SRJ pružati žestok otpor 36 dana jer su njihova predviđanja bila da će izaći kao pobednici za tri-četiri dana.

  Podgorica je napadnuta drugi put. Bombama velike razorne moći gađani su: aerodrom, naselje Tuzi i Gošići i sela u okolini Sutomora. PVO je pogodila jedan avion. Jedan sat posle ponoći pogođeni su civilni objekti na Topčideru, sa sedam granata. Četvrti put gađano je selo Dražići u opštini Požega zbog skladišta „Jugopetrola“ koje je već ispražnjeno.


  Alijansa primenjuje novu taktiku, jednu vrstu psihološkog rata. Avioni probijanjem zvučnog zida u mnogim gradovima Srbije (Valjevo, Trstenik, Kraljevo, Niš) još više produbljuju ratnu psihozu.

  Izdaja ucenjenog Vuka

  Vuk Drašković, koji je uvek isticao da Amerikanci mogu mnogo da pomognu u sređivanju stanja na Kosmetu, izdaje narod u trenutku kad je jedinstvo svih neophodno i kad se vodi odlučujuća bitka za opstanak srpskog naroda i srpske države.

  Bilo je poznato političko delovanje Vuka Draškovića i pre agresije, pa je opet postavljen za potpredsednika Savezne vlade. Sprega ucenjenog Vuka sa Milom Đukanovićem i Biljanom Plavšić bila je evidentna, uz stalno ponavljanje fraze: „Amerikanci su prijatelji Srbima i zato ih ne treba satanizovati u medijima“. 29. april (četvrtak). Preko albanske veze prenosi se naredba Veslija Klarka, komandanta NATO za Evropu:
  - Sistematski još više uništavati infrastrukturu, opustošiti Srbiju, poniziti vojsku i policiju, ubijati civile.


  Odmah zatim stiglo je i upozorenje preko američke veze:
  - Klinton i Bler traže da najkasnije za 10 dana vojska alijanse zauzme Kosovo i Metohiju.
  Televizijske ekipe su se spakovale i napustile granične delove Albanije, prema Pokrajini. Na karaulama Košare, Grožup, Morina moral branilaca je visok i jedva čekaju da vojska alijanse krene na njih. Veberovi i teške haubice su ukopani i samo čekaju sudnji dan kad će pokuljati vatra iz njihovih cevi na napadača. Poslednja dva dana granične položaje je obilazio general Pavković da bi se uverio u spremnost jedinica da izvrše sve postavljene zadatke.


  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 12. #12
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (21) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Agresor proširuje listu ciljeva

  Na meti su: aerodrom „Slatina“, sela Batlava i Lebane i Sofalija. Granatirana je okolina Sutomora i Danilovgrada. Pogođen je repetitor na Iriškom vencu. Raketiran je Požarevac, Ostružnica i Krnjača, civilni objekti u Smederevu...


  Jedan deo centra za vezu je prebačen u rovove prve linije fronta kako bi se osluškivalo šta se planira na neprijateljskoj strani. Na isturenim strateškim kotama na albanskoj teritoriji vide se osmatračnice NATO vojnika, a po nekoliko helikoptera neprestano snima naše položaje. Primećuje se velika koncentracija albanske vojske i naoružanja na desetak kilometara od granice. Za nekog ko prvi put dođe na prve linije fronta sve izgleda opasno i nepredvidivo. Borci i starešine koji 36 dana brane otadžbinu od agresora toliko priželjkuju konačni obračun da stalno šapatom govore: „Krenite, mi se nećemo povlačiti, branićemo rodnu grudu do poslednjeg“.

  Noć je vedra, s malo zvezda na horizontu ali sa punim sjajnim mesecom koji caruje ogromnim prostranstvom. Dan je delimično oblačan, ali topao i prijatan. Cele noći avioni zločinaca muljaju po nebu.

  Velika materijalna šteta

  Nije bilo trenutka kad tišina noći nije poremećena zlokobnim zvucima letilica. Agresor proširuje listu ciljeva. Mnogi avioni nadleću Prištinu, ali je ispaljeno samo nekoliko projektila u široj okolini grada. Na meti su: aerodrom „Slatina“, sela Batlava i Lebane i naselje Sofalija. Oko ponoći granatirano je romsko naselje u Prizrenu, sa dva projektila. četiri osobe su poginule, od kojih su dvoje deca. Više od deset je ranjeno.

  Šteta je velika jer su neke kuće srušene do temelja. Oštećen je i dalekovod. „Feronikl“ u Glogovcu je dva puta napadan, u 13 i u 15 časova, pa je potpuno uništen. Preduzeće je zapošljavalo više od 3.000 radnika, pretežno Šiptara. Bačeno je osam projektila. Oko tri sata detonacije su potresle istočni deo Beograda. Isto se ponovilo i sat kasnije. PVO je stalno uzvraćala, pa je oborila nekoliko projektila.

  Pogođen je antenski stub u Krnjači. Novi Sad je napadnut u 13.05. Ponovo je gađana rafinerija iako je u prethodnim bombardovanjima potpuno onesposobljena za rad. Izbio je požar koji je brzo lokalizovan. U drugom talasu je pogođen repetitor na Iriškom vencu. Prvi put je raketiran Požarevac, sa dva projektila. Oštećene su mnoge zgrade i vozila.

  ZLOČIN ZA ZLOČINOM

  Ponovo su gađani mostovi na Topolici kod Kuršumlije, kako bi se paralisao drumski i železnički saobraćaj iz Srbije prema Kosmetu (Kuršumlija - Podujevo i Kuršumlija - Kosovo Polje). Srušen je i most na Ibru, a gađan Pančićev vrh na Kopaoniku. Nekoliko granata palo je u sela blizu Žitorađe.


  Cele noći su preletali avioni. Nije bilo žrtava. PVO je dejstvovala dugo. Novi Pazar je napadnut u 23 časa sa četiri razorna projektila. Pogođen je severoistočni deo pa su oštećene mnoge zgrade i privredni objekti. Sa četiri projektila Ostružnica i Krnjača su raketirane u 02 sati, a već u 0,3 ponovo je gađan most kod Ostružnice kojim je trebalo rasteretiti saobraćaj oko Beograda. Dve snažne eksplozije sručile su se na civilne objekte u Smederevu i na skladište „Jugopetrola“ koje je već tri puta gađano.

  Surdulica obavijena tugom

  Jedan projektil je ponovo pao na Surdulicu, malo mesto obavijeno bolom i tugom. Oko 40 minuta posle ponoći detonacija se čula iz pravca Sremske Mitrovice, a odmah zatim tri projektila su pala oko Jarka i Malih Radinaca. PVO je oborila nekoliko raketa. Povređeno je petoro civila. Glavni grad Crne Gore, Podgorica, najžešće je napadnut sa 40 projektila. Izvedena su četiri napada za poslednja 24 sata. Najviše projektila je palo na aerodrom Golubovci i deo Podgorice, Tuzi.

  Gađani su civilni objekti pa je šteta ogromna. Posle 10 časova ponovo su napadnuta naselja u dolini Zete. PVO je dugo uzvraćala. U poslednjem, četvrtom napadu, granatirane su okoline Sutomora i Danilovgrada. Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene. Korišćene su kasetne bombe za masovno uništavanje žive sile na otvorenom prostoru koje imaju oblik kontejnera u kome je više od 200 rasprskavajućih bombi. Oko 11 časova sa dva projektila je gađan repetitor na Mokroj Gori. Gađan je most u Grdeličkoj klisuri sa dva projektila, kako bi se zaustavio saobraćaj na autoputu Beograd - Skoplje. Kod ovog mosta gađan je i međunarodni voz Beograd - Solun. Bilo je mnogo žrtava. Most je srušen. Prekinute su telefonske veze sa Beogradom i Leskovcem. Oko 3 sata došlo je do četvrtog napada na most kod Beške koji je građen 1977. godine i koji je u prethodnim bombardovanjima oštećen.

  Nastaviće se

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (22)

  Šiptarima obećani brda i doline

  Broj plaćenika iz svih krajeva sveta se povećava, a logori za smeštaj i obuku bili su u svakom mestu u Albaniji. Šiptari su sredstvo u rukama Amerikanaca, koji su im i stvorili terorističku OVK kako bi lakše ostvarili svoje ciljeve na Balkanu


  Černomirdin ide na evropsku turneju. Posetiće Bon, Rim i Beograd, a u Moskvi treba da se održi samit ministara inostranih poslova Rusije, Grčke i Kanade, posvećen traženju rešenja za KiM. Rugova kvari računicu alijansi jer sve svetske agencije javljaju o zajedničkoj izjavi Rugove i Milutinovića, ali bez komentara. Jeljcin je primio generalnog sekretara UN Kofija Anana ističući da treba jačati ulogu svetske organizacije u obezbeđenju mira u svetu. Černomirdin je izjavio da nosi konkretne predloge za mir na Kosmetu i prekid bombardovanja, ali nemački kancelar insistira na prisustvu NATO i potpunom povlačenju jugoslovenske vojske.

  Osujećena Klintonova samovolja

  Primakov je u susretu sa Ananom istakao da treba odmah zaustaviti bombardovanje i preći na diplomatsko rešavanje krize. Virtuelno, centar diplomatske aktivnosti je Moskva gde pojedini političari čekaju na red.

  Američki kongres je glasanjem 213 prema 213 osporio Klintonu pravo da lično odlučuje o slanju kopnenih trupa na KiM. Rezolucija nije obavezujuća za administraciju i o njoj treba da se izjasni Senat. Ruski privrednici će ispuniti sve obaveze iz ugovora sa Jugoslavijom o isporukama gasa i nafte, tvrdi Primakov. Predsednik Milošević je ponovo održao sastanak sa najznačajnijim političkim rukovodiocima u zemlji. NJujork tajms je objavio tragediju sa slikama iz Surdulice dok Si-En-En o tome ne izveštava jer je to Klintonova agencija koja je dobro kontrolisana. Takođe, ništa nije javljeno ni o dogovoru Milana Milutinovića sa Rugovom.

  TRAŽENJE REŠENJA

  Americi je potrebna Rusija u nalaženju rešenja za Kosovo, a Nemačka se faktički istura da trasira puteve diplomatske aktivnosti zapada. Zbog toga se planira Klintonova poseta Bonu. Britanija ponovo želi da izbegne odgovornost za zločine u Surdulici, pravdajući se da je to još jedna greška pilota.


  Mnogi ljudi beže iz svojih kuća, a đaci iz škola. Dve trećine stanovnika Slovačke protivi se bombardovanju Jugoslavije i ustupanju vazdušnog prostora NATO.

  Noć je tiha i vedra, 30. je april. Nebo je puno tajanstvenih zvezda. Mesec se na istoku šepuri. Vreme idealno za bombardovanje. U ponoć krenuše avioni u talasima, smenjuju se grozna brujanja bombardera i fijuk lovaca. Tok prirodnih zbivanja ne mogu poremetiti ni letelice ni smrtonosni tereti jer u ponoć poče kreket žaba iz obližnjeg jezera i cvrkut ptica iz šume. Vrhovi planine su puni mesečine, ali i pretećih senki. U daljini se čuju karakteristične detonacije granata, haubica i minobacača. Na Bajgori i Ćićevici još ima ostataka terorističke OVK.

  Kolone izbeglica se vraćaju u Prizren i Đakovicu. U kolonama ima mladih kojih nije bilo kad se odlazilo u izbeglištvo, što ukazuje na to da se OVK osipa i gubi borce.

  Poligoni za obuku OVK

  U cik zore ponovo otpoče sudar Šiptara i mudžahedina sa vojskom Jugoslavije. Naivni, nesmotreni i neorganizovani upad na teritoriju suverene države morao je da bude kažnjen uz brzu i efikasnu egzekuciju. Više od pedeset nesrećnika ostalo je u gudurama. Nekoliko zarobljenih detaljno su opisivali kako se pripremaju grupe za upad na Kosovo, ko ih naoružava i ko obučava. Centre za obuku terorista uglavnom vode penzionisani američki oficiri. Broj plaćenika iz svih krajeva sveta se povećava, a logora za smeštaj i obuku u svakom mestu u Albaniji. Susedna zemlja je pretvorena u veliki vojni poligon, u bazu NATO. Za primitivni narod Albanije najveća čast je imati dobru pušku, automat i nekoliko bombi. Anarhija je zavladala u Albaniji jer naoružani teroristi sprovode zakon i red.

  Malo preduzeća radi, a svaki građanin Albanije je pohrlio u rat jer mu se obećavaju brda i doline. Instruktori, Amerikanci, često im govore: „Vidite koliko je bogatstvo preko granice, to mora biti vaše“. Vojska, ali i civili, dobijaju dnevna sledovanja koja koriste vojnici alijanse i za njih je to premija.

  Muslimanski živalj na Balkanu nikako da shvati da je topovsko meso i da ih navodni prijatelj, pre svih Amerikanci, guraju u propast, u rat u kojem će mnogi izginuti. Albanci i Šiptari su sredstvo u rukama Amerikanaca koji su im i stvorili terorističku OVK kako bi lakše ostvarili svoje ekspanzionističke ciljeve na Balkanu i šire, u Evropi.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 13. #13
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (23)

  Eskalacija NATO agresije

  U Beogradu su gađani zgrada Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, civilni objekti na Kalenić pijaci gde je bilo poginulih i ranjenih, Generalštab, Toranj na Avali visok 202 metara. Srušen je predajnik i emisioni uređaj Studija B u Borči

  Agresor ponovo menja taktiku delovanja avijacije jer su napadi eskalirali. Osim baza u Avijanu i Indžirlilku i sa nosača aviona „Truman“ u albanskim vodama, sada letelice sa smrtonosnim tovarima kreću i iz drugih baza jer su im na raspolaganju vazdušni koridori Mađarske i Bugarske. Treći rajh je stvarala Nemačka, a ovo što se dešava, slika je i prilika četvrtog koji stvara Amerika pod okriljem NATO. Razlozi za novu eskalaciju su mnogostruki: u Crnoj Gori vojska preuzima kontrolu, smenjen je stožer proameričke politike u Jugoslaviji Vuk Drašković, aktivno se pregovara o prekidu bombardovanja pod sugestijom Moskve, sondira se teren za završni udarac - kopnenu operaciju, vrši se psihološki pritisak na građanstvo, guši se kritika svetskih medija zbog počinjenih zverstava među civilima i devalvira dogovor Milana Milutinovića i Rugove.

  U talasima je bombardovana Priština. Za poslednja 24 sata na grad i okolinu palo je više od 50 projektila.

  Pojačani napadi

  Tuku se ustaljeni ciljevi: aerodrom Slatina, Ajvalija, gde žive pretežno Šiptari, antene na Grmiji, sela Belaćevac i Sofalija gde žive mahom Šiptari, skladište Jugopetrola u Devet Jugovića i repetitor na Golešu. Nastavljeno je bombardovanje „Feronikla“ koji je potpuno uništen. Napad je izveden u talasima. Bombardovana je okolina Peći, dva projektila su pala na selo Belo Polje, a jedan na selo Vrtoglava. U Klini su pogođene fabrike stočne hrane, obuće i deo pruge sa četiri projektila. Gnjilane i Vitina su pogođeni sa deset projektila i kasetnih bombi. PVO je pogodila jedan avion koji je oštećen odleteo za Makedoniju. Najžešće od početka agresija napadnut je Beograd. U dva sata i trideset minuta gađana je zgrada Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, u 2,40 civilni objekti na Kalenić pijaci gde ima poginulih i ranjenih, u 2,45 Generalštab u Kneza Miloša, u 3 sata Toranj na Avali visok 202 metara. Srušen je predajnik i emisioni uređaj Studija B u Borči. Ranjeno je devet osoba.

  GORE MANASTIRI, A U NJIMA KNJIGE

  U predelu Prokuplja i Žitorađe ponovo su gađani mostovi. Šteta je velika na civilnim objektima. Između 1,10 i 2 napadnuti su ponovo mostovi na Toplici, u opštini Kuršumlija. Drumski i železnički saobraćaj ponovo je prekinut na relacijama Kuršumlija - Podujevo i Kuršumlija - Kosovo Polje. Ovo je sedmi napad na mostove u Toplici. Oštećeni su i manastiri Sveta Bogorodica i Sveti Nikola koji se nalazi u blizini mostova, a koji su najstarije svetinje u tom delu Srbije.


  Novi Sad je napadan žestoko oko 23,30. Ponovo je gađana rafinerija, pa je izbio veliki požar. Ovo je deveti napad, a agresor je bacio preko 40 najrazornijih projektila. Velika je šteta u naselju Šangaj. PVO je dejstvovala i uništila četiri rakete.

  Valjevo je ponovo raketirano, najviše Krušik, šesti put. Došlo je do velikog požara i oštećenja okolnih civilnih objekata. Pogođen je i TV repetitor na Maljenu koji su koristili RTS, RTV Valjevo i Palma. U predelu Zlatibora gađana su sela Prijezići, Krčmar, a posebno Divčibare. Srušen je repetitor na Maljenu. Više eksplozija čulo se oko 2 sata u severozapadnom delu Užica. PVO je pružala otpor.

  Raketirani objekti širom Srbije

  I u okolini Požege su se čule snažne detonacije. Na dva - tri kilometra od Surdulice u selo Zagužene pala su četiri projektila, meta je bio vrh Vršačkog brega. Stari repetitor je uništen, a novi oštećen. Oštećene su i vikendice na padini brda. PVO je dejstvoval
  a. Jedan projektil je pao između Ćurpije i Paraćina, gde su vikendice na Vezirovom brdu.

  Treći put je gađana Zemaljska satelitska stanica „Jugoslavija“ kod Ivanjice. Stanica je potpuno uništena, a služila je za telefonske i televizijske kontakte sa Evropom i drugim kontinentima. U reonu Slankamenačkih vinograda u opštini Inđija čule su se dve detonacije. U Leposaviću je gađan železnički most na Ibru, pa je saobraćaj na pruzi Leposavić-Raška u prekidu. Most je drugi put gađan uveče. Ponovo je granatirana Novopazarska banja sa četiri projektila. Šteta je velika, nema poginulih i ranjenih. Tri projektila su pala na Kopaonik, između 8 i 8.30. Posle rušenja hotela „Bačište“ i ovih najnovijih napada očigledna je namera NATO da unište objekte na Kopaoniku i unazade turizam.

  Nastaviće se


  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (24) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Izneverena Srbija

  Ruska veza prvog maja prosleđuje nešto što se već naslućivalo: „Jeljcin simulira pregovore i trojnu federaciju. Černomirdin nije dobronameran. Rusija nikad neće poslati Jugoslaviji rakete C-300, jer je tako dogovoreno sa Amerikancima“


  Kolona kamiona sa 500 tona pomoći krenula je iz Minska (Belorusija).
  Posle razgovora Černomirdina sa italijanskim premijerom D’ Alemom izdato je saopštenje: „ima razloga za nadu i veoma se cene napori Jeljcina u rešenju kosmetskog problema. Rusija će učiniti sve da se obustavi bombardovanje i dođe do političkog rešenja“.

  Poražavajući zaključci

  U pregovorima u Moskvi dominiraju stavovi: povlačenje dela vojske i policije sa Kosmeta uz paralelno povlačenje snaga NATO sa granica (prvi, radikalniji predlog je bio odlazak alijanse iz Albanije i Makedonije, široka autonomija za Kosovo i Metohiju, jednakost svih zajednica koje žive u Pokrajini (Amerika traži sva prava samo za Šiptare), povratak svih izbeglica.
  Najviše neslaganja je o prisustvu stranih vojnika jer to Jugoslavija kategorički odbija i predlaže nenaoružane posmatrače prema odluci UN i u toj civilnoj misiji ne bi bilo mesta za posmatrače iz agresorskih zemalja. Takođe se traži više posmatrača iz Rusije, Ukrajine i Belorusije.

  Amerika insistira na protektoratu za Kosmet, pa i za celu Jugoslaviju i na smeni predsednika Slobodana Miloševića, odnosno na navodnoj većoj demokratizaciji zemlje i na poštovanju ljudskih prava. Sporna je i ratna odšteta jer je Amerika, odnosno NATO napao Jugoslaviju bez objave rata, navodno da bi spasili Šiptare od humanitarne katastrofe.

  JELJCINOVA IZDAJA

  Jeljcin je u ime Rusije izdao Srbiju i srpski narod, to će biti nesporna istorijska činjenica, istina koja boli i razdire. Da će Jeljcin postupiti kukavički i da će izdati pravoslavnu braću bilo je jasno još prilikom krize u Hrvatskoj. Rusija je, ne razmišljajući dugo, poslala Hrvatima odbrambene sisteme C-300 jer je htela da zaštiti svog novog saveznika od avijacije krajiških Srba. Sada, kad su rakete neophodne Srbiji jer je otvoreno zaprećeno da će NATO avijacija bombardovati Vinču, Rusija nam okreće leđa i to na najperfidniji način.


  Subota, 1. maj. Ruska veza prosleđuje nešto što se već naslućivalo: -Jeljcin simulira pregovore i trojnu federaciju. Černomirdin nije dobronameran.

  -Rusija nikad neće poslati Jugoslaviji rakete C-300 jer je tako dogovoreno sa Amerikancima.
  Očigledno je da Jugoslavija nema aktivnog i moćnog saveznika u svetu. Slobodan Milošević je polagao velike nade u Rusiju, ruski narod. Prevario se, što će budućnost pokazati. Kad je državi i narodu najteže i kad se sve nade polažu u stožer hrišćanstva - pravoslavlja dobijamo obaveštenja u koja se ne sme posumnjati i koja ukazuju da je stvarnost Srbije surova, prošlost iluzija i da će se u budućnosti suočiti sa najtežim problemima u istoriji.


  Posle herojskog otpora Jugoslavije agresoru, kada je odolevala najvećoj sili na svetu, patriotama iz ruskih obaveštajnih službi biće jasno da je Jugoslavija spasla Rusija od porobljavanja, da je demontirala dugo pripremanu akciju „Aligator“, čiji cilj je bio da blic-krigom porobi Srbiju, a da onda krene na Rusiju kako bi ovladao energetskim i drugim strateškim resursima.

  Poltronska politika

  Ovakvom poltronskom politikom Jeljcin je praktično pripremao ekonomski slomljenu Rusiju za prodaju i porobljavanje. Bez otpora. Danas, kad su se kockice složile, mogu se izvesti dva zaključka, poražavajuća za bratski narod Rusije:

  - Gorbačov je perestrojkom srušio Sovjetski Savez, moćnu imperiju po instrukcijama CIA i time omogućio da NATO ostane jedina sila na svetu i da može slobodno da krene u osvajačke ratove.

  - Boris Jeljcin je, opet po direktivi CIA, rušio Rusiju na svim poljima i da nije na čelo Rusije došao sposoban, kreativan, samouveren i energičan Vladimir Putin, Rusija bi danas bila američka kolonija, a ruski narod bi robovao i patio.
  U vetrovitoj prvomajskoj noći na maglovitom horizontu je malo dremljivih zvezda. Pun mesec mlečnom svetlošću zrači na istoku. Visoko drveće se povija pred jakim vetrom, a tek napupelo lišće ne pruža nikakav otpor stihiji. Na suprotnoj strani granice je mirno i ništa se značajnije ne primećuje. Izviđači ne obaveštavaju o grupisanju neprijatelja, o pripremama za nove udare.


  Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja i velikih žrtava zločinci ćute i vidaju rane. Na nebu je mirno: Posle intenzivnih preleta u poslednja tri dana zavladala je neka čudna tišina. Svi se pitamo: „ Dokle će tišina potrajati?“ Sa osvitom zore avioni započeše svoj krvavi pir. U parovima preleću Prokletije i Ćićevicu i hitaju ka unutrašnjosti Srbije.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 14. #14
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (25) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Sastanak Milošević -Černomirdin

  Černomirdin tvrdi da su učinjeni koraci ka postizanju mira na Kosovu. Rusija neće dozvoliti da se njeni brodovi zaustavljaju na moru. Embargo Evropske zajednice je nelegitiman i nezakonit. NATO priznaje da je Vojska Jugoslavije tvrd orah, da napadi iz vazduha jačaju vojsku i narod


  Od 9 do 9.15 napadana je okolina Prištine, posebno aerodrom Slatina, repetitor na Golešu i mesta: Ariljača sa dva projektila, Gračanica sa šest, Pomazatin sa tri projektila, izletište Grmija sa dva, Belaćevac sa četiri. Prištinu su stalno nadletali avioni zločinačke alijanse, a naša PVO je oborila dva aviona. Kod Lužana je pogođen autobus „Nišekspresa“, koji je saobraćao na relaciji Priština - Niš. Autobus je pogođen u pokretu, na mostu, raketom koja je laserski navođena. Poginulo je najmanje 40 putnika, dok je 14 primljeno na hiruršku i ortopedsku kliniku u Prištini sa opekotinama I, II i III stepena. Most je uništen. Zločinci su kasnije gađali i kola hitne pomoći.

  Serija raketiranja Srbije

  Ovaj nezapamćeni zločin je rezultat naredbe glavnokomandujućeg NATO za Evropu Veslija Klarka koji je tražio: „Sistematski još više uništavati infrastrukturu, opustošiti Srbiju, poniziti vojsku i policiju, ubijati civile“, a što je albanska veza prosledila nama 29. aprila. Selo Jablanica u opštini Prizren, u kome žive pretežno Šiptari, pogođeno je sa četiri projektila. Centar Prizrena je granatiran sa pet projektila velike razorne moći. Poginulo je pet civila, a 12 je ranjeno.

  Oko 1.50 raketirana je Lipovačka šuma, južno od Beograda. Povređenih nije bilo. Malo mesto Murino, naseljeno mahom muslimanima, koje je udaljeno oko 20 kilometara od Berana, gađano je sa šest projektila. Poginulo je šest civila, dok je osam ranjeno. Srušen je most u Murinu, pa je saobraćaj otežan sa Plavom, Gusinjem i Andrijevicom. Oštećene su ili porušene mnoge seoske kuće i fabrika konfekcije. Mesto je ostalo bez struje. Stanovništvo Murina je evakuisano u Plav i Andrijevicu. Uništeni su i trafo-stanica i dalekovod. Napadnut je i voz na železničkoj stanici i stanici MUP-a.

  Okolina Kraljeva je bombardovana sa 10 projektila, posebno sela Lađevci i Vitanovac. Vitanovac je i juče pogođen sa dva projektila i tada je pogođen autobus, pa je povređeno više putnika. Pogođen je i dalekovod, kao i desetine kuća. Vitanovac je udaljen osam kilometara od Kraljeva prema Kragujevcu. Gađano je i skladište „Jugopetrola“ u Bogutovcu. Osam ljudi je povređeno. Sa pet projektila je srušen stari Trstenički most. Dva civila su poginula, a osmoro je ranjeno. Jedan projektil je eksplodirao u dvorištu pančevačke gradske bolnice, pa su oštećena mnoga odeljenja. Žrtava, na sreću, nije bilo, ali su ugroženi životi 300 bolesnika i lekara. Oštećena je i zgrada porodilišta gde je bilo osam tek rođenih beba.

  Gađan je predajnik u Crvenom Selu severno od Subotice sa dva projektila. U ponoć je napadan Sombor, naročito aerodrom. Korišćene su kasetne bombe za uništavanje žive sile. PVO je dejstvovala, pa je oborena jedna letelica, verovatno raketa. Ispaljeno je osam projektila na grad. U 12.45 detonacije su se čule na širokom prostoru Novog Pazara, posebno oko Novopazarske banje. Zatim je usledila serija eksplozija.

  VLADAVINA SILE

  Nekadašnji američki državni tužilac Remzi Klark ističe da jedino Jugoslavija može da zaustavi zločince NATO i da se narodi Jugoslavije nikad neće predati i pokoriti. Predsednik Milošević primio je delegaciju verskih lidera sa Džesijem Džeksonom na čelu. Milošević je istakao da se vode dva bespoštedna rata: vojnički i medijski, i da se demonizuje čitav jedan narod. „Umesto vladavine prava, caruje vladavina sile, pa je najveća žrtva u ovom ratu istina“, podvukao je Džesi Džekson.


  Prvi koraci ka miru

  Između Nove Varoši i Prijepolja ponovo su se čule detonacije, naročito oko elektrane „Bistrica“. Srušen je most između Nove Varoši i Prijepolja. Oko 2 sati gađano je Skelane, na levoj obali Drine u Republici Srpskoj sa dva projektila. Predsednik Milošević je doneo odluku da se oslobode tri zarobljena američka vojnika. Vojnike će preuzeti delegacija verskih lidera, odnosno veliki borac za ljudska prava Džesi Džekson.

  Komanda Treće armije demantovala je vesti da je neprijatelj zauzeo karaulu Deva kod Đakovice. Predsednik Milošević primio je Viktora Černomirdina i u razgovoru je zaključeno da je Jugoslavija za mirno rešenje krize, za nastavak pregovora, za jednakost svih zajednica na Kosmetu, za suverenitet Srbije i Jugoslavije i za učešće posmatrača po prestanku bombardovanja, ali nenaoružanih i bez učešća država - agresora.

  Černomirdin tvrdi da su učinjeni koraci ka postizanju mira na Kosovu i da Rusija neće dozvoliti da se njeni brodovi zaustavljaju na moraju ili bombarduju jer je embargo Evropske zajednice nelegitiman i nezakonit. NATO priznaje da je vojska Jugoslavije tvrd orah, da je moral visok i da napadi iz vazduha jačaju vojsku i narod.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 15. #15
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (26)

  Montirani zločin u Srebrnici

  General Morion, komandant Unprofora u Bosni, u tajnosti je prebačen u Srebrenicu 23 dana pre predaje ovog mesta. Još tada je skovan plan da se za isfabrikovani masakr u Srebrenici stavi tačka na satanizaciju Srba i Jugoslavije, odnosno Miloševića

  Nedelja, 2. maj, 40. dan agresije. Još sam pod utiskom jučerašnjih informacija koje su različito primljene u komandama štabova. Većina bespogovorno veruje obaveštenjima, jer je reč o proverenim obaveštajcima čije je vesti vreme uvek potvrđivalo, ali ima i onih koji bi da bace sumnju i da se prepuste nadanjima. Iz centra za vezu stižu nova iznenađenja koja nam lede krv u žilama. Albanska veza upozorava:

  -U Drač i Valonu stigli su kontejneri sa bojnim otrovima. Čuvaju ih specijalci „Alfe“.

  Sarajevska veza je ukazivala na nešto što sam znao da će se kad-tad desiti:

  - General Morion je sklonjen iz Francuske negde daleko jer je u jednom intervjuu za francuski list Figaro neodređeno i neubedljivo govorio o svojoj ulozi u Srebrenici.

  Nije bilo dana da nismo raspravljali o eventualnom napadu agresora bojnim otrovima, jer nismo imali dovoljno gas-maski i zaštitne odeće. Uvek smo konstatovali da smo u tome najranjiviji. Zahvaljujući briljantnoj organizaciji Treće armije i Prištinskog korpusa svi borci na prvim linijama frontova imali su punu zaštitu od takvog napada. I pozadina je obezbeđena gas-maskama, ali ipak nedovoljno. General Morion, komandant Unprofora u Bosni, koji je na prepad postavljen umesto izuzetno časnog engleskog generala Majkla Rouza, nikako mi nije izlazio iz glave iako je prošlo skoro četiri godine od jedne od najvećih podvala obaveštajnih službi nazovi demokratskog zapada. Reč je o isfabrikovanom slučaju Srebrenice, kako bi se stavila tačka na satanizaciju Srba i Jugoslavije, odnosno Slobodana Miloševića.

  ISTINA VAŽNIJA OD DOLARA

  Vlast u Srbiji mora i može da dokaže podvalu u Srebrenici jer je Republika Srpska u opasnosti pošto muslimani podvlače da je genocidna tvorevina. Treba hitno saslušati bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića jer je preko štampe izjavljivao da zna istinu o Markalama, Račku, Vase Miskina i Srebrenici, ali da ne sme da je iznosi pošto je bio službenik UN. Ne može visoka dolarska penzija Davinića da bude značajnija od istine da su bosanski Srbi nedužni za Srebrenicu.


  Monstruozni planovi

  Operativna akcija zapadnih obaveštajnih službi nazvana je „Potop“, a da bi se toj prevari pariralo Vojska Republike Srpske je formirala operativnu grupu „Senke“ koja je preko „Krtica“ u Srebrenici i Sarajevu trebalo da otkrije režiranu prevaru. U praćenju francuskog generala Moriona, dokazanog srbofoba, pomogli su i neki vojnici holandskih snaga, koje su u to vreme bile garant te zaštićene zone.

  Sve pojedinosti kojima se dokazuje da su Morion i poznati zlikovac Naser Orić formirali masovne grobnice i time sprovodili planove monstruma sa zapada, biće obrađene u posebnoj knjizi, ali sada hoću da podvučen najznačajnije: Morion je u najvećoj tajnosti prebačen u Srebrenicu 23 dana pre predaje ovog mesta. O tome svedoči medijska halabuka da su Moriona zarobili bosanski Srbi i da je prebačen u Srbiju. Dakle, još tada je skovan plan da se za inscenirani masakr muslimana okrivi Jugoslavija, a najviše Slobodan Milošević.

  Zašto je Milošević likvidiran?


  Tužba BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu je samo potvrdila ove činjenice jer je tužena SRJ za genocid u Srebrenici, a Milošević za isto delo, ali pred Tribunalom u Hagu koji radi po direktivama Amerike, što su mnoge pristrasne presude i dokazale. Da Slobodana Miloševića nisu zverski ubili u Tribunalu on bi danas bio slobodan čovek jer je Međunarodni sud pravde oslobodio Jugoslaviju krivice za genocid i njegovo planiranje.

  Dakle, Slobodan Milošević je morao biti likvidiran kako se sramota nazovi međunarodne zajednice ne bi otkrila. Postoje obaveštajni podaci da će Milošević biti ubijen i ja sam sa tom surovom istinom upoznao mnoge u njegovoj partiji, pa i njegovu porodicu, Mirjanu i Mariju. Mnogo je podataka o tome da su nevini ne samo Jugoslavije i Slobodan Milošević već i Vojska Republike Srpske kojom je komandovao izvrsni strateg i izuzetno human general, Ratko Mladić. Operativna grupa „Senke“ dolazila dolazila je do takvih podataka da normalan čovek nije mogao da shvati jer su otkopavani grobovi pojedinaca da bi se formirale masovne grobnice, najveća u Potočarima.

  Ministar odbrane Zoran Stanković je, takođe, pošto je bio najuren sa VMA, otvorio dušu i dokumentovano dokazivao da je samo nešto više od 200 muslimana ubijeno na način koji se može tretirati kao zločin u ratu dok je kod drugih sve ukazivalo na to da su rane nastale u borbi. On je takvu tvrdnju potkrepio nalazima poznatih svetskih patologa, forenzičara, balističara i trasologa.

  Nastaviće se


  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (27)

  Različiti aršini Haškog tribunala

  Za zverski zločin, masakr u Srebrenici, antisrpski sud u Hagu je Naseru Oriću izrekao kaznu od dve godine zatvora. Srpski generali dobijaju doživotnu robiju, a da nisu ubili nikoga. Kažu, zbog komandne odgovornosti


  Montiranim zločinom u Srebrenici trebalo je pokriti zverska ubistva muslimanske vojske u Bratuncu i okolini kad je pobijeno više od 3.550 Srba, mahom žena, staraca i dece! Za takav zverski zločin antisrpski sud u Hagu je Naseru Oriću izrekao kaznu od dve godine zatvora dok naši generali dobijaju doživotnu robiju, a da nisu ubili nikog. Navodno zbog komandne odgovornosti.

  Drugomajska prolećna noć bila je lepa i opojna. Toplije je iako pirka vetrić sa zapada. Na nebu je pregršt dalekih zvezda koje izdašno osvetljava pun mesec. Planine, pune mraka i nedokučivih tajni, izazivaju strahopoštovanje kod svakog vojnika. Vazduh je pun mirisa najlepšeg godišnjeg doba. Ovu lepotu narušava urlanje zlikovačkih aviona koji su počeli da seju smrt na svakom koraku i to najviše među civilima. Avioni često preleću, u talasima. Detonacije u daljini pokazuju da je ponovo napadnuta Priština po već određenim ciljevima, a da jedan broj aviona nastavlja prema severoistoku, prema centralnoj Srbiji. Avioni dolaze iz Makedonije i Albanije. Drugi maj je pun toplog sunca, toliko toplog da primorava na sklanjanje u hladovinu. „Na ovako toplom suncu mogu se ljudi i sunčati“ - komentarišu vojnici. Slab vetrić razblažuje ovu toplotu. U prekidu je PTT saobraćaj sa Beogradom i Vojvodinom.

  Prema najnovijem saznanju u autobusu kod Lužana poginulo je 60 putnika, mahom Šiptara, dok je 14 putnika prebačeno u Prištinsku bolnicu. Portparol NATO je najpre izbegavao da prizna da su ratnici ubijeni u bombardovanju, a onda je u sedištu NATO u Briselu data definicija da je greškom napadnut autobus. Pentagon još ćuti. Černomirdin je posetu Beogradu okvalifikovao kao kvalitativno različitu od prethodne, ali su predstavnici alijanse Miloševićevu ponudu glatko odbili uz obrazloženje da ne zaslužuje razmatranje.

  ŽIVI SAHRANJIVANI


  Dokazano je da su mnogi muslimani živi sahranjivani. Dok je euforija vladala ćutalo se jer se verovalo svetskim moćnicima koji su u horu ponavljali jedno isto - Srbi su krivi za genocid nad muslimanima u Srebrenici. Kad su se mnogi muslimani pobunili što se sahranjuju živi, njihova imena su bila uklesana na spomen-obeležju u Potočarima, zavladala je panika kod kreatora podle prevare. Gde su leševi 7.500 muslimana ako je do sada identifikovana samo jedna petina i zašto se drže leševi Srba u hladnjačama Tuzlanskog aerodroma, uz neviđene straže.


  Bombardovan autobus kod Lužana

  Černomirdin će ove nedelje posetiti Pariz i London, a Klinton ide na evropsku turneju. Rusija ponavlja da je embargo na uvoz nafte u Jugoslaviju, koji su uvele Evropska zajednica i NATO, ne obavezuje jer je rezolucija nelegitimna. Novi Sad je najčešće bombardovan od početka agresije jer je od 1,50 do 2,30 bačeno više od 60 projektila. Rafinerija je ponovo bila na meti 30 projektila. Zapaljeno je 10 rezervoara. Vatra i gust dim prekrivaju nebo, Novi Sad je na ivici ekološke katastrofe.

  Povređeno više ljudi

  Naselje Šangaj se evakuiše. Nema povređenih, ali je šteta na okolnim zgradama velika. Bačene su bombe velike razorne moći. PVO je žestoko uzvraćala. Uz obilato nadletanje aviona u Prištini su gađani Grmija, aerodrom Slatina, sela: Ariljača, Kosovo Polje, gde je oborena raketa, Kuzmin, gde je oštećena fabrika vode, Laplje Selo, Kolić, u kojem je oštećena trafo-stanica. Priština je ostala bez vode jer su oštećene fabrike vode u Šajkovcu i crpna stanica Badovac. Predviđeno je snabdevanje grada cisternama.

  Gračanica je, takođe, bombardovana sa šest projektila. U opštini Kraljevo ponovo je raketirano selo Vitanovac, gde je gađano skladište goriva. U selo Moriće, takođe je pao jedan projektil. Povređeno je pet ljudi. Kruševac je bombardovan oko 1,10. Srušen je most na Rasini uz veliku štetu na zgradama u okolnim naseljima, posebno u Bivolju.

  Gađan je i most na Južnoj Moravi kod Đunisa. Ovo je peti napad na Kruševac. Desetak projektila je palo na aerodrom i centar Sombora. Izbio je požar na okolnim zgradama. PVO je dejstvovala. Dva projektila su pala između Surčina i Jakova, a jedan na selo Šimanovce. PVO je uzvratila. PVO ratne mornarice je odvratila mnoge avione. Jedan pogođeni avion je pao u Jadran što je komanda NATO i priznala.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 16. #16
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (28) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Srbija se brani srcem

  Džejmi Šej, portparol NATO, na tajnom sastanku glavešina Alijanse u Briselu rekao je : „Ne mogu da shvatim tog Miloševića, on postavlja uslove, a najjače zemlje sveta ratuju s njim. Kakva je to vojska, kakav narod, pa se ne predaju. Podsećaju me na Spartance“


  Gađan je repetitor Štirovnik na Lovćenu. Najmanje osam raketa je oko devet sati palo na centar Kosovske Mitrovice, pa je izbio požar. Srušene su stara i nova zgrada MUP i mnoge stambene zgrade. Dve osobe su poginule, dok je 37 ranjeno. Gađana je i Mokra gora nadomak Zubinog Potoka, sa pet projektila. Na Čačak je palo osam projektila, najviše na industrijski deo. Pogođen je Tehnički remontni zavod, benzinska pumpa i zaobilazni put prema Beogradu. Desetak kuća je oštećeno.

  Prokuplje je gađano sa 10 projektila. Napadnut je ceo Toplički okrug, posebno železnički most kod sela Rudara, srušen železnički most kod Žitorađe. Sa sedam projektila gađana je Kuršumlijska banja u kojoj je razorena vila „Milica“, a mnoge zgrade su oštećene. Desetine raketa je bačeno na Gnjilane, posebno je oštećen poljoprivredni kombinat „Mladost“. Si-En-En je priznao da je oboren nevidljivi lovac bombarder nad Šapcem, kao i „hurijer“ koji je pao u Jadran. Helikopter koji je došao u pomoć katapultiranom pilotu takođe je srušen. Avion „alo“ koji služi za uništavanje žive sile prinudno je sleteo na skopski aerodrom.

  Licemerje bez presedana

  Prema kazivanju makedonskog ministra inostranih poslova OVK će u septembru početi akcije. Posle Kosova, Albaniji će biti pripojena Makedonija, a zatim jug Srbije i deo Crne Gore. Amerika stvara novo žarište u Evropi jer otvoreno pomaže IRU za otcepljenje Irske od Engleske. Trougao IRA-Amerika-OVK je aktivan jer šiptarski lobi treba da podrži IRU u Američkom kongresu, a IRA da isplati šiptarske dugove Americi.

  KOLATERALNA ŠTETA

  Mucavog portparola NATO koji stradanja u kolateralnoj šteti priznaje i divi se narodu i vojsci što brani rodnu grudu od osvajača, tog Džejmija Šeja svaki građanin planete, svako dete na zemaljskoj kugli mora da ne voli, jer je kolateralnom štetom nazvao i stradanje svih anđela - dece koje ubiše zlikovci ne dozvolivši im da se dečački vedro osmehnu, da dohvate radosti i sreću nevinim ručicama.

  U saopštenju Niškog korpusa naglašava se da agresor protura glasine o uvođenju novog naoružanja za zastrašivanje vojske i građana. Primakov upozorava: „Koban bi bio kopneni napad na Jugoslaviju!“ Jeljcin je održao savetovanje o kosovskom problemu kojem su prisustvovali Ivanov, Primakov, Černomirdin i ministar odbrane Sergejev. Grčka veza je upozorila - NATO koristi bombe bez laserskog navođenja raketa što može izazvati greške i stradanje civila.
  Situacija se dramatično promenila za ludake alijanse jer javnost na zapadu počinje da osuđuje napade na Jugoslaviju, posebno na civile. Britanski komentator Pinter izrekao je najoštriju osudu: „Banditska akcija u režiji Tonija Blera!“ Zločinci NATO sebe poistovećuju sa međunarodnom zajednicom, što je licemerje bez presedana. Oni ovakvim postupkom pokazuju svetu da su njegovi gospodari. Puštanje tri američka pilota dobilo je veliki publicitet na zapadu, ali odmah zatim ubijeno 60 civila kod Lužana, što je šesta „greška“ NATO manijaka.


  Na koncertu „Za mir“ u Moskvi bilo je više od 100.000 ljudi, a učestvovali su Bajaga i instruktori. Građani Kočana u Makedoniji umesto prvomajske proslave održali su miting podrške Jugoslaviji sa peticijom građana.
  Peticija sa potpisima građana ima i u drugim gradovima Makedonije. Ponedeljak, 4. maj. briselska veza je ohrabrila sve, naročito borce. Tu informaciju smo kasnije često čitali borcima na prvim linijama fronta.


  Krvoločni neprijatelj

  Džejmi Šej, portparol NATO, na tajnom sastanku glavešina Alijanse u Briselu rekao je: „Ne mogu da shvatim tog Miloševića, on postavlja uslove, a najjače zemlje sveta ratuju s njim. Kakva je to vojska, kakav narod, pa se ne predaje. Podsećaju me na besmrtne Spartance“. Protivnik, i to najkrvoločniji, priznaje da Slobodan Milošević brani državu i narod iako su zveri došle da opustoše zemlju i unište ljude koji neće lance ropstva, koji su spremni da izginu za slobodu.
  A tek priznanje da se naši junaci, branioci otadžbine poistovećuju sa besmrtnim Spartancima! Zato nije čudno što je grčki narod i dušom i telom na našoj strani jer potomci neustrašivih Spartanaca znaju da i Jugoslavija ima svoje Termopile i svoje Maratonsko polje - Kosovo i Metohiju.  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (29) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  NATO ubija sve što se kreće

  Kod mesta Savine Vode na putu Peć - Rožaje, nadomak Peći, sa dva projektila napadnut je autobus . Poginulo je 17 putnika, dok je 43 ranjeno. Među poginulima i ranjenima ima dece i žena. Na kola hitne pomoći bačene su kasetne bombe


  Trećeg maja, noć je bila vedra, sa malo zvezda i jedva primetnim vetrićem. Fantomi letilice su brujale celu noć, u talasima. Detonacije odjekuju Pokrajinom, ali je veći broj aviona nastavio ka severoistoku: Na udaru zloglasnog agresora osim mostova, repetitora i predajnika našli su se dalekovodi i trafo-stanice kako bi se narodu oduzelo elementarno pravo na rad i privređivanje.

  Mnogo mrtvih i povređenih

  Dan je sunčan i bez oblačka. Istok se zarumeneo već oko šest sati. Sa vlagom i toplotom, sve buja i ubrzano raste. Trava je do kolena. Cvetaju i jabuke, darovi ljubavi. Vazduh je pun mirisnog proleća. Sve bi bilo opojnije i lepše da nema bezdušnog agresora koji je počeo da baca bombe na nevine ciljeve i decu. I pored mnogih mitinga, kojima se osuđuje bombardovanje beskrupuloznih moćnika, savest pravednog sveta još nije buknula. Rođen je embrion savesti koji treba da preraste u opštenarodni bunt protiv novog fašizma.
  Kod mesta Savine Vode na putu Peć - Rožaje, nadomak Peći, sa dva projektila napadnut je autobus u 1,50. Poginulo je 17 putnika, dok je 43 ranjeno. Povređeni putnici su prebačeni u bolnicu u Peć. Od njih 43, teško je ranjeno 23, dok su dva pacijenta u životnoj opasnosti. Među poginulima i ranjenima ima mnogo dece i žena. Na kola hitne pomoći avioni su dejstvovali kasetnim bombama, pa ima ranjenih i među medicinskim osobljem.

  Puna dva sata zlikovci su tukli sprečavajući ih da pravovremeno ukažu pomoć unesrećenima. Ovo nisu bestijalnosti koje se mogu pravdati ratnim okolnostima, već smišljena taktika ubijanja svega što se kreće.
  U Novom Sadu ponovo je gađana rafinerija uprkos žestokom otporu PVO. Ovo je 11. napad na NIS. Buknuo je požar na novim rezervoarima, pa se nebom proteže gust dim. Novi Sad i okolina je na rubu ekološke katastrofe. Avioni zločinaca su nadletali grad i posle toga jer su snimcima trebali da uvere glavešine u Briselu da posao obavljaju kako im je naređeno. Struja je došla u Novi Sad tek popodne. Sremska Mitrovica je treći put bombardovana. Stradale su mnoge kuće, a poginula je jedna osoba. Oko 21 čas ponovo je gađan Niš sa četiri projektila. PVO je odbila sledeća dva napada.

  Velika materijalna razaranja

  U ponoć su se doletele čelične ptice, pa su se čule dve detonacije u industrijskom delu grada. Oštećen je sistem za napajanje grada električnom energijom trafo-stanice od 400 kilovolti. Tek su uveče pojedini delovi dobili struju. Kosovska Mitrovica je napadana sa šest projektila, pa su mnoge zgrade oštećene. Cilj napada bila je asfaltna baza na putu Mitrovica - Zvečan. Oštećeni su i mnogi automobili na parkinzima ispred zgrada. Dva puta je pogođena Smederevska Palanka. Mesto je ostalo bez struje cele noći. PVO je dejstvovala.

  Tri bombe su pale na selo Božinovci, u opštini Bujanovac. Na privatnim kućama je velika šteta. Žrtava nije bilo. U Peći je gađana kasarna, a kasnije i mnoga preduzeća. Najviše su oštećeni romsko i železničko naselje. Bačeno je 11 projektila na kasarnu, kombinat kože i obuće i repetitor na Karakašu. Na Lipljan su pale četiri bombe. Mnoga domaćinstva su ostala bez domova. Četiri lica su povređena.
  Od početka agresije Valjevo je najžešće bombardovano jer je u talasima bačeno 12 projektila. „Krušik“ je ponovo gađan i to pogon Solara koji je jedini radio. Pogođene su i mnoge zgrade oko fabrike. Oštećeni su Radničko naselje i Valjevska bolnica u kojoj su tri operacione sale demolirane. Posle bombardovanja ostali su krateri prečnika 15-30 metara, duboki pet do 10 metara. Od početka agresije na „Krušik“ je palo više od 50 projektila.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 17. #17
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (30)

  Uzbuna u štabu NATO

  Zaplenjeni snimci kompromituju Holbruka i Ešdauna. Otkriveni su spiskovi ljudi iz humanitarnih organizacija koji rade za obaveštajne službe zapada. Većina je pripadala engleskoj Obaveštajnoj službi Mi-6. U akciji na Bajgori, otkriven je jedan od štabova OVK, koji su posećivali mnogi instruktori NATO


  Oko 15 sati bombardovano je naselje Stari Trg u Kosovskoj Mitrovici. U ovom naselju pretežno žive Šiptari. Povređene su tri osobe. I Vučitrn je gađan sa dva projektila. Nema žrtava, ali je šteta velika. Gnjilane je bombardovano u talasima. Bačeno je osam bombi velike razorne moći. Pogođeni su: pogoni auto-moto preduzeća i kombinat „Mladost“. Na Ceru je pogođen lovac - bombarder, poznat kao „borbeni soko“ koji je poleteo iz baze u Avijanu.

  U Nemačkoj će se održati sastanak političkih direktora osam najrazvijenih zemalja Zapada i Rusije. Rusiju će predstavljati ambasador Majorski. Sastanak će biti posvećen rešavanju problema na KiM. U Hagu će biti pokrenuta optužnica protiv svih zemalja koje su učestvovale u agresiji na Jugoslaviju. Klinton će primiti Jeljcinovog specijalnog izaslanika Černomirdina, koji će razgovarati i sa američkim potpredsednikom Alom Gorom. Primiće ga i generalni sekretar UN Kofi Anan.

  Pavkovićevo obećanje

  U smiraj dana, kad smo razmatrali situaciju na frontu, javiše da neka žena čeka ispred štaba i moli da je neko sasluša. Starica je bila izmučena, u skoro pocepanim cipelama. Drhtala je i lomila prste jer nije znala odakle da počne. Zatim je briznula u plač. Zamolili smo je da sedne i ponudili joj hranu. Poče je da jede halapljivo, videlo se da nije jela danima. Jadna starica je prokrstarila pola Kosmeta da bi čula da li joj je unuk živ. Dok je jela, u prostoriju uđe general Pavković, zabrinut kao i uvek. Na oslovljavanje: „Generale, na usluzi smo“ baka se trže i želeći brzo da ustane, zatetura se i pade. Razgovor između izmučene starice i generala bio je kao razgovor majke i sina. Dok je baka pričala drhtavim glasom, general je stavio ruku na bradu i pažljivo slušao. Zatim je zamoli da sedne, da se smiri i obeća joj da će se sve brzo srediti.

  ZAPLENJENA DOKUMENTACIJA

  Posle detaljno razrađenog plana izvršen je prepad na štab terorista i nakon kratke borbe zaplenjen je dragoceni materijal koji je ukazivao na to da je štab imao stalnu prepisku sa američkim instruktorima, da su korišćeni satelitski telefoni i da je štab posećivao i engleski lord Pedi Ešdaun, koji je savetovao kako da se vodi bitka sa vojskom i policijom Jugoslavije, ali i proveravao kojim arsenalom oružja raspolažu teroristi.


  Unuk je pripadao jedinici koja je trenutno držala položaj oko Kline. Odmah je javljeno da treba da se prebaci do određenog mesta kako bi se video sa bakom. Unuk je bio hranilac porodice, sigurnost za baku i deku. Roditelji su mu poginuli u saobraćajnom udesu. Po naredbi generala Pavkovića vojnik je prebačen u pozadinu, u obezbeđenje bolnice u Prištini.

  Ganut situacijom general Pavković je uzeo staričinu adresu i obećao da će se pismom javiti za desetak dana. Bezbednjaku je naređeno da spremi nešto novca i hranu za staricu i da je prebaci na određeno mesto. Gledajući sićušnu staricu nisam mogao da se ne setim reči mojih roditelja: „Roditelji vole svoju decu, ali ljubav prema unucima je nešto posebno“. Kada je napuštala štab imao sam utisak da je baka druga osoba, sad se prvi put nasmešila i mnogo puta zahvaljivala svima.

  Prljava igra Amerike i Engleske

  Četvrtog maja, briselska veza je prosledila:

  - Uzbuna u štabu NATO. Zaplenjeni snimci kompromituju Holbruka i Ešdauna. Pripremiti se za medijski kontraudar. U akciji na Bajgori, posle zarobljavanja terorista i mudžahedina dobijeni su i podaci gde se nalazi jedan od štabova OVK, koji je pod kontrolom Ramuša Haradinaja, a koji su posećivali mnogi instruktori NATO.


  Otkriveni su i spiskovi ljudi iz humanitarnih organizacija koji rade za obaveštajne službe zapada i koji su bili zaduženi da izveštavaju o vojnim jedinicama, njihovoj opremi, rasporedu posada PVO. Većina je pripadala engleskoj obaveštajnoj službi Mi-6, udarnoj pesnici NATO. Došlo se i do najdragocenijeg podatka, a to je: koji su obaveštajci iz Mi-6, zaduženi za lociranje štabova Treće armije i Prištinskog korpusa. Zaplenjeni snimci su ukazivali na posete Holbruka i Ešdauna i time pokazali svetu prljavu igru Amerike i Engleske u agresiji alijanse na Jugoslaviju.


  Nastaviće se


  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (31)

  NATO zlodela po istom scenariju

  O zverstvima alijanse, koju predvode Amerika i Engleska, pisaće se godinama i stolećima jer su po bestijalnosti neprevaziđena. Zločini nezapamćenog varvarstva su tri puta reprizirani po istom scenariju: granatiranje voza u Grdeličkoj klisuri, napad na autobus u Lužanu, pa napad na autobus u Savinim Vodama


  Da bi zataškali kompromitujuće dokaze portparol NATO je smislio podvalu jer je na Si-En-Enu objavljeno da su verovatno ubijeni komandant Treće armije i Prištinskog korpusa generali Pavković i Lazarević. Ovakve laži su najčešće kratkog daha jer su se generali već sutra pojavili na televiziji živi i zdravi izjavivši da uspešno vode narod i vojsku protiv agresora. Noć je topla, ali tamna, bez zvezda i mesečine. Avioni zlikovaca remete tišinu, ali je manje preleta nego prethodne noći.

  Posle obaranja nekoliko letilica oseća se suzdržanost u delovanju agresorske avijacije. Tamne i zloslutne senke planina prete, ali suborci spremni na sva iskušenja i hladnokrvno iščekuju nasrtaje na granici. „Kad ćemo videti tu snagu naših izvikanih neprijatelja. Pompezni nazivi: komandosi, marinci, elitne jedinice ne izazivaju strah kod nas“ često komentarišu u rovovima prvih linija fronta. Svi žive za odlučujući sudar dveju vojsci na granicama Albanije i Makedonije. Od ove bitne zavisiće opstanak i sloboda zemlje i otrežnjenje protivnika koji koristi zverske metode i satire sve što je srpsko.

  Tragedije civila

  O zverstvima alijanse, koju predvode Amerika i Engleska, pisaće se godinama i stolećima jer su po bestijalnosti neprevaziđena. Takođe su za patološke analize i postupci nalogodavaca koji traže i naređuju da tu radost koja je bogomdana, jeste zverstvo koje se može naći samo u džungli. Da li su Klinton, Bler, Olbrajtova i Kuk uopšte ljudi s ove planete!? Zločini nezapamćenog varvarstva su tri puta reprizirani po istom scenariju: granatiranje voza u Grdeličkoj klisuri, napad na autobus u Lužanu, pa napad na autobus u Savinim Vodama.

  Ove tragedije nedužnih civila moraju još više da probude savest čovečanstva, moraju radnici, seljaci, intelektualci, đaci i deca da odlučno kažu ne divljaštvu koje se sručilo na mali narod samo zato što brani slobodu i otadžbinu.

  EŠDAUN, INSTRUKTOR TERORISTA


  Jedan od zarobljenih terorističkih vođa je priznao da je Holbruk rekao: „Voker je dobro namestio Račak i da ne bi bio na udaru prebačen je na drugi kontinent“. Dakle, instruktor terorista na Kosmetu, engleski lord Pedi Ešdaun, zbog tih zasluga dobio je zapaženu ulogu u UN, postavljen je za visokog predstavnika Unprofor u Bosni, pa je sve činio da stvori unitarnu Bosnu u kojoj bi Srbi bili građani trećeg reda, dok bi Republika Srpska bila izbrisana i time anuliran Dejtonski sporazum.


  Oko 21.50 sati raketirana je zgrada Radiotelevizije Novi Sad najrazornijim bombama. Antenski stub je srušen, a nova i stara zgrada zapaljene. Dva sprata zgrade su izgorela. U zgradi nije bilo nikog pa, na sreću, nije bilo žrtava. Napadnuta je televizija koja je izveštavala na mnogo jezika zajednica i manjina koje žive u Vojvodini. Ovo je atak na jedinstvo i zajedništvo 26 manjina.

  PVO pruža žestok otpor

  Avioni su i kasnije nadletali grad iako je PVO pružala žestok otpor. RTV Novi Sad nalazi se na Mišeluku, pa zbog porušenih mostova nisu mogli da pomognu novosadski vatrogasci, već su požar gasili vatrogasci iz Sremskih Karlovaca. Oko 23 sati gađan je aerodrom Slatina kod Prištine, sa četiri projektila. Napadan je i repetitor na Golešu sa tri projektila.

  U 23 sati gađana je šira okolina Vučitrna sa sedam granata, a sat kasnije su na udaru bile stambene četvrti. Šteta je velika, a žrtava nije bilo. U ponoć je granatirana autobuska stanica. U 2,40 sa dva projektila granatirano je brdo Straževica kod Beograda. Detonacije su se čule i u Batajnici. U trećem naletu detonacija je dopirala sa periferije Beograda. PVO je dejstvovala.

  Selo Lađevci, 20 kilometara od Kraljeva, još jednom je bilo meta zločinačkih aviona. Ispaljena su četiri projektila, a PVO je dejstvovala. Pogođen je centar grada pa je šteta velika. Mnoge kuće, radnje i preduzeća su oštećeni, najviše pekara. Ovo je 12. napad na Vranje. Žrtava nije bilo. Selo Samuilo u opštini Čačak raketirano je sa dva projektila. PVO je rasterala druge avione koji su kružili nad gradom. Oborena su dva projektila. Valjevo je prvi put bombardovano danju. U 12 sati pogođen je centar grada pa je šteta na stambenim zgradama, privatnim kućama i preduzećima velika. Povređene su tri osobe. PVO je oborila jedan avion.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 18. #18
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (32) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Američki plan za satanizaciju Srba

  Zločinac Naser Orić je pobio 3.500 srpske dece, žena i staraca u selima opština Bratunac i Srebrenica. Taj genocid muslimanske vojske je trebalo pokriti nameštenim masakrom muslimana. Amerika je sve učinila da na vlast u Srbiji dođu političari koji će medijski i po direktivi ubijati istinu o stradanjima Srba i žrtve prikazati kao agresore


  Posle razgovora sa Klintonom Černomirdin je najavio da je političko rešenje za Kosovo i Metohiju na vidiku i da je ključno pitanje - prekid bombardovanja. Klinton je najavio pauzu. Alberto Dini i Kofi Anan u telefonskom razgovoru su se dotakli Černomirdinove misije. Pastor Džesi Džekson je kategorički zatražio prekid bombardovanja i da Amerika smogne snage i politički reši kosmetski problem.

  EPS preduzima sve da obezbedi električnom energijom sve prioritetne potrošače: bolnice, obdaništa, pekare. Zbog toga postoje ograničenja u isporuci električne energije. Američki nekontrolisani mediji smatraju da je napravljen proboj za otvaranje diplomatskog fronta. Ali, unutar vrhuške postoje razlike jer Medlin Olbrajt i Berger odbacuju sve mirovne pokušaje. Ruski ministar odbrane Sergejev odbio je da potpiše ugovor sa Norveškom pošto ova država podržava NATO agresiju.

  Montirani masakr muslimana

  Pošto se stalno piše o obaveštajnim podacima smatram da je potrebno da upoznam čitaoce sa tri osnovna pravila koja se primenjuju kod svih obaveštajnih službi:
  Prvo pravilo je: pravilna i sveobuhvatna priprema kako bi se došlo do zacrtanog cilja. Najbolji primeri za ovo pravilo su: montirani masakr muslimana u Srebrenici jer je trebalo za sva vremena satanizovati Srbe kao zločince i time stvoriti uslove za njihovo trajno uništavanje. Masakr muslimana je montiran kako bi se, najviše bosanski Srbi, proglasili za genocidan narod. Godine 2001. 11. septembar su takođe namestile američke obaveštajne službe jer je trebalo naći razloge da se krene u osvajačke ratove.


  Navodna borba protiv terorizma je providan izgovor kojim se skriva prava namera Amerike, koja krijući se iza NATO kreće u osvajanje sveta. Ovaj slučaj je identičan nameštenom paljenju Rajhstaga u Nemačkoj kad su se širom otvorila vrata fašizmu. I rat u Iraku podleže ovom pravilu jer su Amerikanci i njeni saveznici mesecima obmanjivali svet da Irak poseduje sredstva za masovno uništavanje. Kad su Amerikanci osvojili Irak priznali su da ova zemlja nije imala sredstva za masovno uništavanje već je američki ministar odbrane cinično izjavio da se moralo preventivno delovati.
  Cilj Amerike bio je da se osvoje naftonosna polja u Iraku, a nikako rat protiv terorizma. Inače, svima je poznato da je Bin Ladena i Al kaidu stvorila Amerika. Zato treba zauzeti i pravilan stav o Iranu, gde se opravdanje za novu agresiju traži u proizvodnji obogaćenog uranijuma ove zemlje, a u stvari zacrtani cilj je doći do novih količina nafte, jer se američka privreda suočava sa nestašicom energije.

  Kako se ubija istina?

  Drugo pravilo je: U prvom trenutku treba eliminisati negativne posledice neke akcije ne birajući sredstva. Zato su Amerika i njeni poslušnici iz Evrope sve učinili da na vlast u Srbiji, posle Miloševića, dođu političari koji će medijski i po direktivi ubijati istinu o stradanjima Srba i žrtve prikazati kao agresore. I odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu da Srbija, odnosno SRJ nije sprečila bosanske Srbe da izvrše navodni genocid u Srebrenici, predstavlja realizaciju ovog pravila.
  Treće pravilo je: delotvorno i adekvatno „pokrivanje“ događaja i nepovoljnih okolnosti. Najbolji primer „pokrivanja“ nepovoljnih događaja je ponovo Srebrenica. Zločinac nad zločincima Naser Orić pobio je 3.500 srpske dece, žena i staraca u selima opština Bratunac i Srebrenica i taj genocid muslimanske vojske je trebalo pokriti nameštenim masakrom muslimana, odnosno formiranjem masovnih grobnica od tog istog Nasera Orića i francuskog generala Moriona.
  Posle prikazivanja filmova o stradanju srpskih civila u „Oluji“ i zločinima Dudakovićeve vojske Sarajevo je odmah „pokrilo“ taj nepovoljni i grozni događaj izmislivši da je neko namerno minirao grobnicu Alije Izetbegovića, iako je svima poznato da je grobnica pokrivena spletom video- kamera. Krivac za navodno miniranje nije pronađen niti će biti.


  Nastaviće se
  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (34) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Noć kada je goreo Beograd

  Šesti maj ostaće zapamćen po neviđenom zločinu NATO, jer je raketirana kineska ambasada. Te noći gađani su i hotel Jugoslavija“, zgrada Saveznog SUP, Generalštab, Ministarstvo za informacije...


  Peti maj. Nemačka veza je obavestila:
  - Medlin Olbrajt i Joška Fišer dugo su razgovarali. Stavovi su im identični. Ide se do kraja. NATO ne sme da prihvati primirje zbog ugleda. Stavovi Amerike i Nemačke sada su identični jer moraju da realizuju dogovore iz Vatikana kad je odlučeno da se najpre razbije Jugoslavija, a zatim i Srbija koja je, po njima, pretnja za bezbednost suseda i remetilački faktor u regionu. Revanšizam Nemaca za izgubljene ratove se može razumeti, ali antisrpska politika Amerike nema potporu u istorijskim okolnostima, jer je Srbija uvek bila na strani onih koji su se borili za slobodu.

  Nemački ministar za inostrane poslove Fišer sledi politiku svog prethodnika Genšera koji je sve činio da republike bivše SFRJ dobiju samostalnost u avnojevskim granicama. Centar za vezu prebacuje se na drugu lokaciju, bliže prvoj liniji fronta. Pokušavamo da uđemo u komunikacije neprijateljske strane i proniknemo u njihove namere.

  Kiša neprestano pljušti cele noći. A onda, desiše se dva fenomena: horizont koji su oivičavale planine bio je mračan i preteći, a iza horizonta kao da je putovala neka čudna svetlost koja je obećavala da će savladati gusti mrak, ali toga nije bilo. Drugi fenomen desio se oko 4 ujutro. Hor raznih ptica otpoče nečuveno veseo koncert, šumom se prolamao prijatni ptičji cvrkut. Već u rano jutro kiša prestade, sunce izroni na istoku uprkos pretećim oblacima.

  Zločin bez osude

  Šesti maj ostaće zapamćen po neviđenom zločinu NATO jer je raketirana kineska ambasada. Ta noć bila je za Beograd apokaliptična jer su gađani: hotel „Jugoslavija“, zgrada Saveznog SUP, Generalštaba, Ministarstvo za informacije, predgrađa: Bežanijska kosa, Jajinci i Leštane. Oštećena je i zgrada italijanske ambasade u Beogradu, kao i mnoge zgrade na Novom Beogradu.

  NATO PRIZNAJE MASAKR U NIŠU

  Rusija je snažno osudila bombardovanje obrazlažući da se Amerika lažno skriva iza humanitarne katastrofe jer joj je glavni cilj dominacija u svetu. Poseta Ivanova Velikoj Britaniji je odložena na neodređeno vreme dok je Jeljcinov specijalni izaslanik Černomirdin otputovao u Bon. NATO je priznao masakr u Nišu gde je poginulo šesnaest civila, a više od 60 ranjeno.


  Sa tri projektila pogođena je zgrada kineske ambasade. Poginule su četiri osobe u ambasadi, a desetak je povređeno. Sila ne poštuje zakone, međunarodne norme i propise, konvencije i ugovore. Da bi efekat bombardovanja Beograda bio veći i stravičniji NATO avioni su bacali grafitni prah koji je izazivao kratke spojeve, pa su mnoge trafo-stanice otkazale.

  Raspad elektrosistema

  Elektroenergetski sistem Srbije se raspao. Bolnice, porodilišta, obdaništa, pekare, gradski saobraćaj ostali su bez struje. U 3,10 sati granatirana je Batajnica sa četiri projektila, ali je PVO žestoko uzvratila pa su uništene dve rakete. Kina je zatražila hitan sastanak Saveta bezbednosti. Amerika, Britanija i Francuska blokirale su osudu NATO, pa je usvojeno kratko saopštenje da se žali zbog štete nastale napadom na ambasadu.

  Rusija je snažno osudila bombardovanje obrazlažući da se Amerika lažno skriva iza humanitarne katastrofe jer joj je glavni cilj dominacija u svetu. Poseta Ivanova Velikoj Britaniji je odložena na neodređeno vreme dok je Jeljcinov specijalni izaslanik Černomirdin otputovao u Bon. NATO je priznao masakr u Nišu gde je poginulo šesnaest civila, a više od 60 ranjeno.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 19. #19
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (35) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Sledi pustošenje Srbije

  NATO kreće u novu eskalaciju koristeći još razornije projektile, sa osiromašenim uranijumom. Nade u Rusiju su definitivno propale. Tajno su se sastali Vedrin i Fišer. Prihvaćeni su svi planovi Amerike u vezi s Kosmetom


  Šesti maj... Mnogo je uznemirujućih informacija dobijeno od kojih su se neke ponavljale jer su dolazile iz različitih obaveštajnih punktova, ali su za buduće prilike u Jugoslaviji značajne dve. Moskovska veza je decidirano tvrdila:
  - Jeljcinova klika zarad zajmova od svetske banke izdaje interese SRJ. Jeljcin je pristao da se podigne optužnica protiv Miloševića i time izvrši pritisak na Jugoslaviju da prihvati planove Amerike. Francuska veza je prosledila:
  - Tajno su se sastali Vedrin i Fišer. Prihvaćeni su svi planovi Amerike u vezi s Kosmetom. Sledi pustošenje Srbije.
  Nade u Rusiju su definitivno propale jer je umesto da se isporuče raketni sistemi „C-300“ za odbranu Vinče i strateških objekata koje je obećao Černomirdin u razgovoru sa Miloševićem, Jeljcin odbacio objašnjavajući da nikad nije kasno da se rakete isporuče.

  Iako je rusko političko rukovodstvo dobro obavešteno da NATO kreće u novu eskalaciju i da će koristiti još razornije projektile sa osiromašenim uranijumom, Jeljcin se ponaša kao da ga eventualna kapitulacija SRJ ne interesuje, pa nastavlja providna simuliranja. Rusija ne stavlja na dnevni red Dume trojni savez Rusija - Belorusija - SRJ iako je Belorusija to izglasala. Lukašenku, predsedniku Belorusije postaje jasno da se radi o još jednoj Jeljcinovoj prevari i traži da mu se objasni zašto se odugovlači sa trojnom federacijom, ali Jeljcin odgovara da nije sazrelo vreme da se Rusija još više konfrontira moćnom savezu.

  Zaboravljena golgota srpske vojske

  Sa žaljenjem se sećamo francuskog predsednika De Gola koji je u jednom trenutku lupio rukom o sto i poručio Americi: „Nećemo više da slušamo direktive. Izlazimo iz NATO“. Francuski političari su brzo zaboravili golgotu srpske vojske u Prvom svetskom ratu i neviđene žrtve u Drugom svetskom ratu, kada je Srbija bila na strani saveznika i borila se za otadžbinu i Evropu.


  Rusija neće ratovati zbog SRJ

  U kuloarima Kremlja često se prepričava izjava Kozirjeva, bivšeg ruskog ministra za inostrane poslove koji je najglasniji zagovornik proameričkih stavova da: „Rusija neće ratovati zbog SRJ sa Alijansom i da to mora biti jasno i Slobodanu Miloševiću“. Francuska, nekada oaza prave demokratije u Evropi, postaje slepi sledbenik Amerike i arogantne Britanije.
  Prvi deo noći bio je avetinjski mračan na istočnom delu horizonta. Na drugim delovima neba neke zvezde su snažno treperile, druge se borile da izvire, dok je treće sputavala viša sila. Toplo je i prijatno jer pored logora gde se nalazimo protiče bistar potok, pa je ispijanje zdrave izvorske vode posebno zadovoljstvo. Jugozapadno od nas je Priština, a sa vrha planine vide se delovi grada kroz maglu, tako da izgledaju kao začarana prostranstva.
  U jedinici pažnju izaziva Palestinac iračkog porekla, studirao je u Tuzli. Tamo se oženio muslimankom, ima ćerku i sinčića. Porodica mu živi u Kišnici, u rudniku olova i cinka. Uz čaj ćaskamo o situaciji u svetu. O svojoj Palestini malo je govorio, ali je iračkog vođu Sadama Huseina kovao u zvezde. Vojnici su pažljivi prema njemu, a on je zadovoljan i stalno ponavlja: „Sadam i Slobodan Milošević vode istu bitku, bitku protiv američkog hegemonizma“.

  Ima mnogo sokolova u okolnim šumama.

  NATO nadleće Pokrajinu

  Kad se podignu visoko i ne mašući krilima se odmaraju u vazduhu, pružaju sliku samotne, ali beskrajno zadovoljne ptice. Po ceo dan planina odzvanja od cvrkuta raznoraznih ptica. Ptičji poj čuje se i noću, jer se ptice vesele svakom novom trenutku života. Ptice su srećne, što se ne bi moglo reći za vojnike. Neki tuguju, drugi su u mislima sa porodicom i decom, treći bi da nešto popiju i da sve probleme bace u zaborav, dok mnogi traže načine da telefoniraju svojima.
  Avioni zločinačkog NATO stalno nadleću vazdušni prostor Pokrajine. Retko se čuju detonacije iz pravca Prištine. U dva navrata je granatirana pošta u Užicu koja je već oštećena. Prvi napad je izveden u 22,30 sa dva projektila, a drugi 20 minuta kasnije. Zgrada pošte je srušena, a susedne zgrade oštećene. Telefonske veze sa Užicom su prekinute. Žrtava nije bilo.

  Nastaviće se

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (36)

  Osude NATO stižu sa svih strana sveta

  Posle bombardovanja kineske ambasade, administracija Pentagona se našla u nezavidnoj situaciji. Iskoristili su novi mafijaški trik i krivicu prebacili na CIA koja je, navodno, poslala bombardere B-52 iz Amerike. Tvrdi se da je napad namerno izveden jer Kina od prvog dana podržava pravednu borbu Jugoslavije za očuvanje suvereniteta


  Valjevo je deveti put bombardovano u 22,10, a zatim se napad ponovio 10 minuta kasnije. Bačena su četiri projektila. Pogođena je zgrada MUP. Žrtava i povređenih nije bilo. U 22,50 granatiran je Kragujevac. Bombe su pale u najuži centar, u naselje Aerodrom, pa su oštećene: stara kasarna „Vojvoda Putnik“, Osnovna škola, Gimnazija i stambene zgrade. Povređeno je 20 osoba. Gađan je Kosmaj blizu Mladenovca u 22,20 sa tri projektila. Povređenih nije bilo.

  Na Rudniku je u 22,40 uništen repetitor, sa dva projektila. Uništena su dva predajna sistema radio „Jugoslavije“ kod Ivanjice, ali ona i dalje emituje program i upoznaje narod sa zločinima agresora. U selo Padina u opštini Kovačica pao je jedan projektil. Nema povređenih. Planina Goleš kod Lipljana je gađana u tri navrata sa šest projektila zbog već srušenog repetitora.

  Ranjene desetine civila

  Od 6 do 9 na Đakovicu je bačeno više od 20 kasetnih bombi. Mnoge su pale na centar grada, pa ima ranjenih. Bombardovanje su iskoristili teroristi koji su napali vojsku i policiju u graničnom pojasu prema Albaniji. Teroristi imaju mnogo poginulih, a na našoj strani jedan vojnik je poginuo i četiri su ranjena.

  Sa šest kasetnih bombi gađani su Dečani, ali žrtava i ranjenih nije bilo. Na Kosovsku Kamenicu i širu okolinu palo je šest razornih projektila. Dve osobe su povređene, jedna teže. Gnjilane i širu okolinu su napala dva projektila i nekoliko kasetnih bombi jer su tamo prisutni vojska i policija. Povređeno je sedam osoba.

  ANTINATOVSKE DEMONSTRACIJE

  Specijalni izaslanik Kofija Anana Karl Bilt izjavio je da je NATO previše pogađao civilne ciljeve, a neki listovi u Americi tvrde da je napad na kinesku ambasadu poremetio dobre odnose Amerike i Kine. U Berlinu su održane nove masovne antiratne i antinatovske demonstracije uz prisustvo više od 20.000 ljudi.


  Na Junik, na samoj granici prema Albaniji, palo je mnogo kasetnih bombi, zbog vojske koja čuva granicu. Više od 10 boraca je povređeno. Svi komentari u svetu su podređeni raketiranju kineske ambasade u Beogradu. U Pekingu i drugim gradovima Kine građani i studenti danononoćno prolaze pored američke, britanske, nemačke i francuske ambasade i izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog agresije na deo njihove zemlje. Rusija se stalno konsultuje sa azijskim prijateljima, Kinom i Indijom.

  Osude agresije na kinesku ambasadu stižu sa svih strana. Tvrdi se da je napad namerno izveden jer Kina od prvog dana podržava pravednu borbu Jugoslavije za očuvanje suvereniteta da je Kosmet unutrašnja stvar SRJ i da se ne može doneti ni jedna odluka bez pristanka Jugoslavije. Predsednik Milošević uputio je narodu i predsedniku Kine najiskrenije saučešće zbog pogibije četiri službenika ambasade. Dr Vojislav Šešelj, je posetio ranjene iz kineske ambasade u Kliničkom centru i poželeo im brz i uspešan oporavak.

  Zvaničnici NATO, Bela kuća, pa i sam predsednik Klinton, izrazili su žaljenje zbog „pogrešnog bombardovanja kineske ambasade“, ali Kina izvinjenje ne prihvata jer je svesna da je provokacija namerno učinjena. Pošto se administracija Pentagona našla u nezavidnoj situaciji dosetili su se novog mafijaškog trika i krivicu prebacili na CIA koja je navodno poslala bombardere B-52 iz Amerika da izvrše taj zadatak i oni formacijski ne pripadaju NATO.

  Kina plaća cenu

  Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, Jugoslavija je proslavila u ratnom stanju braneći se od istog povampirenog fašizma koji sada sprovodi Amerika. Francuski Figaro veoma studiozno i analitički objašnjava zašto je NATO gađao kinesku ambasadu. Tvrdi da Kina plaća cenu zbog dobrih odnosa sa Jugoslavijom, a posebno što je Jugoslavija isporučila Kini delove američkog aviona F-117 A koji je oboren kod Buđanovaca 27. marta, trećeg dana agresije.

  Ponos američke avijacije nevidljivi lovac-bombarder je ubrzo savremenim laboratorijskim metodama ispitivan kako bi se pronašla tehnologija nevidljivosti ovog aviona. NATO je time unazađen jer će ubrzo i Kina proizvoditi letelice koje su nevidljive za radare. S druge strane, bombardovanje ambasade trebalo bi da upozori Kinu na ozbiljne namere Amerike, odnosno NATO jer je osvajanje sveta praktično počeo nosilac novog svetskog poretka. NATO je ovim bombardovanjem ohrabrio i svog saveznika, Tajvan, koji je kost u grlu Kini i koji je do zuba naoružao Ameriku.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 20. #20
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (37)

  Jugoslavija - primer i opomena neposlušnima

  Operacija „Aligator“ je propala, jer se narod, vojska i policija Jugoslavije nisu predali. Aktiviran je plan B, odnosno, uklanjanje prepreke zacrtanoj američkoj politici. Satiranje i uništavanje suverene Jugoslavije trebalo je da bude primer i opomena za sve druge koji bi se oduprli porobljavanju


  Šesti maj. NATO gađa bolnice.Moskovska veza izveštava:

  - Otkrivena je Jeljcinova proamerička politika. Odvija se borba za vlast u Rusiji. Patriotske snage u ruskoj armiji kontrolišu situaciju. Talbot ne može spasti Jeljcina.

  Albanska veza upozorava:

  -U cilju ubijanja morala naroda i vojske izvršiće se udari na najosetljivije strukture. Mnogi logori za obuku terorista se zatvaraju u Albaniji. Holbruk kritikuje albansko političko rukovodstvo i traži da se potpuno mobiliše stanovništvo. Svaki dobronameran građanin, posebno ako se nalazi u grotlu agresije, gde se nemilosrdno kidiše na živote ljudi, oseća neizmernu tugu kad čuje da je na mitingu podrške Jugoslaviji u Moskvi bilo samo nekoliko stotina ljudi dok je u američkim gradovima bilo hiljade.

  Jeljcin je pod uticajem Talbota sve činio da se istina o agresiji što manje čuje u Rusiji, pa je time doprinosio satanizaciji Srba što je bio i prevashodan cilj američke politike. Narod se može prevariti jedanput, pa i dvaput, ali više ne. Patriotizam i pravdoljubivost velikog ruskog naroda izvire iz nepreglednih stepa i tundri, a tamo nema mesta stalnim prevarama i lažima. Upozorenje da će agresor udariti na najosetljivija i najbolnija mesta nikog nije iznenadilo, naročito kad se zna da je neprijatelj krvoločan i da ga vode manijakalni porivi.

  CIVILI NA METI

  Na Kosovu i Metohiji su gađani isključivo civilni objekti. U opštini Suva Reka sa dva projektila raketirano je selo Vranić, pa selo Vrelo u opštini Istok sa četiri projektila i sela između Crnojevića i Štimlja sa tri projektila. U 15,10 sati bombardovan je Čačak, sa četiri projektila. Dve osobe su poginule, a četiri ranjene. Tri detonacije dopirale su sa Kadinjače. U opštini Kraljevo ponovo su gađani Lađevci sa osam projektila. Posle bombardovanja - požar. U opštini Raška pogođeno je selo Pavlica gde je oštećen istoimeni manastir. Povređena je jedna osoba.


  Odluke koje sprovodi američka administracija nisu kreirali Klinton, Medlin Olbrajt, Holbruk ili Vesli Klark.

  Kreatori zla


  Dugoročnu politiku sada najmoćnije sile na svetu vode direktori multinacionalnih kompanija koji su kičma neoliberalnog kapitalizma. Oni imaju svoje predstavnike u „trustu mozgova Amerike“ i šta se na tajnim sastancima odluči i zacrta, to se neumitno sprovodi.

  U aktuelnoj američkoj administraciji svi su operativci, čiji su zadaci da se odluke najvišeg tela sprovode nezaustavljivo i neumoljivo. Pošto je operacija „Aligator“ propala jer se narod, vojska i policija Jugoslavije nisu predali, aktiviran je plan B, odnosno, uklanjanje prepreke zacrtanoj politici na najbestijalniji način. Satiranje i uništavanje suverene Jugoslavije trebalo je da bude primer i opomena za sve druge koji bi se isprečili porobljavanju. Rusija je spasena, ali se sada krenulo u osvajanje strateških kopči, tako da će se stvoriti neprijatelji na svim njenim granicama, osim u Belorusiji.

  Sitni oblaci putuju horizontom. Malo je pokušaja dalekih zvezda da zasijaju punim sjajem. Mir i spokoj noći nisu mnogo remetili avioni svojevrsnih zlikovaca. Stižu obaveštenja da oslobođeni koridori preko Mađarske služe za prelete aviona koji će bombardovati Vojvodinu, a rumunski i bugarski za avione koji će se obrušiti na Beograd i centralnu Srbiju. Beograd je poslednja 24 časa bio miran, nisu se čule sirene za uzbunu. U 1,50 raketiran je severozapadni industrijski deo Niša, sa dva razorna projektila. Naneta je šteta preduzećima i okolnim zgradama.

  Amerika i njeni pandami iz Evrope nisu očekivali ovako jedinstven otpor kineskog naroda i rukovodstva, pa su izgleda bili zatečeni.

  Otpor kineskog naroda

  Kinezima je jasno da posle dovođenja u red Evrope preko Balkana, odnosno Jugoslavije, na red ne dolazi Rusija jer je ona dugoročno sređena pošto je vladajuća garnitura proamerička i podanička, već Kina preko Tibeta i Tajvana.

  Ekonomski i vojni razvoj Kine mnoge na zapadu zabrinjava jer je osim nuklearnog potencijala Kina je napravila i veliki iskorak u osvajanju najnovijih tehnologija iz avio-i satelitske industrije. Kina praktično raspolaže sa dve vrste atomskog naoružanja jer, osim tehnološke, ima i drugo - natalitet i ogromnu armiju. Jedan francuski plaćenik je poginuo kod Junika na albanskoj granici u obračunu sa našom odbranom i o tom je odmah obavešten Frans pres.

  Pred Međunarodnim sudom u Hagu počinje postupak povodom zahteva Jugoslavije za prekid bombardovanja i osude svih zemalja NATO koje učestvuju u agresiji.

  Nastaviće se
  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (38)

  Amerika priželjkuje predaju Jugoslavije

  Žak Širak i Bil Klinton smatraju da je rešenje G8 solidna osnova za pregovore, da je uloga Rusije nezamenljiva, ali da treba ostati odlučan prema Beogradu i naterati Jugoslaviju da prihvati uslove iz Rambujea, odnosno potpunu kapitulaciju


  Posle niza promašaja traži se odgovornost za generale Alijanse, ali generalni sekretar NATO, Havijer Solana, brani zločinačke generale. Černomirdin, koji se u Nemačkoj sastao sa Šrederom i Rugovom, treba da otputuje u Peking i konsultuje se sa kineskim rukovodstvom. Jeljcin i Đijan Cemin telefonom su razgovarali o situaciji u Jugoslaviji. Složili su se da je prekid bombardovanja preduslov političkog rešenja za Kosmet.

  Žak Širak i Bil Klinton, dva prvorazredna manijaka, smatraju da je rešenje G-8 solidna osnova za pregovore, da je uloga Rusije nezamenljiva, ali da treba ostati odlučan prema Beogradu i naterati Jugoslaviju da prihvati uslove iz Rambujea, odnosno, potpunu kapitulaciju. Kina je suspendovala sve veze sa Amerikom o vojnoj saradnji, ljudskim pravima, kao i konsultacije o neširenju nuklearnog naoružanja. Amerika je obustavila sve posete svojih državnika Kini, pa i građana, iz straha da ne budu napadnuti.

  Šesti maj (utorak). Dan pravi prolećni, smenjuju se sunčani intervali sa oblacima, uz kratkotrajnu kišu pre podne. Uveče, oko 8 sati, nebo je otvorilo sve svoje kapije čudesnim lepoticama, zvezdama, koje su orosile širok horizont, tako da se sticao utisak da nam je podarena veličanstvena livada sa bezbroj cvetova koji su se šepurili, svesni svojih čari. Planinska jezera i potoci uzrokuju veliku vlagu u vazduhu, pa se teže diše i vojnik brže zamara.

  NAPADI JEDAN ZA DRUGIM

  Na Pirot je pao jedan projektil, a u selu Izvor nađena je neeksplodirana raketa. U 22,30 deseti put je bombardovano Valjevo, a treći put napadnuta zgrada MUP-a u centru grada, pa su oštećeni i drugi objekti: osnovna škola, medicinski centar, skladište duvana i stambeni objekti. Palo je 13 granata, a u 12,30 ponovo je gađan „Krušik“. Velika Plana je bombardovana sa četiri projektila u 23,45. Pogođeni su: nadvožnjak, deo auto-puta i železnička stanica. Obustavljen je drumski i železnički saobraćaj. Povređenih nije bilo.


  NATO pojačava dejstvo

  Noću je toliko hladno da ni dva ćebeta ne mogu da ugreju tela hrabrih vojnika. Noćna panorama iznad logora bila bi neponovljiva da je nisu cele noći, pa i u jutarnjim satima, skrnavili avioni-ubice koji su istresali smrtonosni teret na kosmetske gradove, ili odlazili dalje, prema centralnoj Srbiji. Mnogo je preleta aviona, kao da nadoknađuju propušteno od prethodnog dana, kad su slabije dejstvovali.

  Zločinci NATO i dalje napadaju vitalne komunikacije: mostove, nadvožnjake, puteve, auto-put Beograd - Skoplje, železnice, kao i naselja, kako bi uneli paniku. Priština je gađana u tri navrata. Meta su bili civilni objekti u selima Lukare, Lebane, Lebansko Brdo i mnoga sela u opštini Podujevo. U poslednjih 48 sati Lipljan se neprekidno raketira. Pogođeno je selo Starogracko i to civilni objekti, kuće mirnih seljaka. Selo je gađano sa pet projektila. Poginule su tri osobe, a nekoliko ih je ranjeno.

  Ranjeno devet civila

  Obilić je napadnut u 13 časova sa dva projektila, Glogovac sa tri, na Podujevo su pala četiri projektila, a na Stari trg u Kosovskoj Mitrovici dva. U svim mestima šteta je velika. Između 6 i 9 časova sa tri projektila je gađana šira okolina Đakovice. Raketirana su sela u opštini Uroševac sa tri projektila i okolina Prizrena sa dva. Ranjeno je sedam osoba, jedna teže. U leskovačkoj opštini gađano je selo Sinkovce sa sedam projektila, jer je tamo kasarna.

  Sa dve bombe pogođeno je skladište „Naftagasa“ u Somboru u 23,15. Ponovo je gađana industrijska zona Niša; u 22,45 napadnuto je skladište „Jugopetrola“ sa dva projektila, nadvožnjak na auto-putu je gađan tri puta. Bombardovano je i selo Orjane kod Boljevca, sa tri projektila.

  Sedam bombi je palo na železnički most u Žitorađi, u 3,40. Povređene su četiri osobe, među kojima i Dušan Matković, potpredsednik SPS. Železnički i drumski most u Grdeličkoj klisuri gađan je sa tri projektila. Murino u opštini Plav bombardovano je sa četiri projektila. Srušen je most na Limu, a uništena i trafo-stanica pa je mesto ostalo bez struje, vode i telefonskih veza. Povređene su dve osobe.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 21. #21
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (40) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Pedeseti dan NATO bombardovanja


  Nikad nije preletelo toliko zlikovačkih aviona različitih vrsta. Osim lovaca bombardera, po potmulim zvucima su se raspoznavali bombarderi tvrđave, kao i strateški bombarderi


  Okolnosti odbrane otadžbine, pritisci moćnika koji sve čine da slome otpor branilaca i nagovešteno suđenje Slobodanu Miloševiću i 45 njegovih saradnika preko akcije „Kobra SMB-45“ kod mnogih stvaraju dilemu: šta sad, i kojem se privoleti carstvu? Za 50 dana agresije na Kosmetu bilo je sitnih čarki i neslaganja između vojnih i policijskih struktura, ali je sve sporove Slobodan Milošević preko Nikole Šainovića rešavao na elegantan način, vodeći računa da se jedinstvo dva odbrambena sistema održi.


  Upozoravajući podaci


  Generali vojske Pavković i Lazarević su vešti taktičari i stratezi i veoma tolerantni ljudi i nikad ne bi dozvolili konflikt sa policijskim strukturama koje vode generali Sreten Lukić i rođa Đorđević. Međutim, dok su vojne strukture bile homogene, policijske su bile sastavljene od raznorodnih jedinica od kojih je svaka imala svog idola pa je teško bilo sinhronizovati njihove akcije. Do sada je vojska preduzimala sve zakonske radnje na asanaciji terena i nije dopuštala da dođe do epidemije iako su u poslednje vreme temperature bile visoke. Specijalne ekipe za te namene radile su krajnje profesionalno jer su bile dobro snabdevene.

  Posle upozoravajućih obaveštajnih podataka već sutradan pojačana su obezbeđenja štabova i podignuta budnost svih jedinica na najveći stepen dok je vojsci na linijama frontova naređeno da nepoznata lica odmah privode kod bezbednjaka. Posle ovako stresnih situacija s tugom se setim svog bosanskog pratioca iako nije bilo jutra, a da nekoliko trenutaka ne posvetim sećanjima na njega. Nedostaje mi njegova strpljivost da sluša moje varijante i kombinacije, a posebno pouzdanost i upornost da se bori bespoštedno. Često se telefonom čujem sa njegovom porodicom, ali pre toga moram dobro psihički da se pripremim. Najteže mi je bilo kad se javilo njegovo dete jer sam dugo razmišljao šta da je pitam, a da je ne potresem. Sećanjima pokušavam da ne zaboravim ni Klempavog, a svako moje putovanje u Prištinu uvek se završavalo posetom njegovom grobu.

  TAČNA EVIDENCIJA

  Uvek su tačno evidentirani podaci o broju poginulih terorista, mudžahedina i stranih plaćenika, a ako bi se našli podaci o tome da su poginuli teroristi sa Kosmeta, leševi su prebacivani u mrtvačnicu Kliničkog centra u Prištini, a zatim uredno obaveštavanje porodice poginulih kako bi ih preuzeli i sahranili po svojim verskim običajima. Na obaveštenje da treba da se prihvate poginuli, od Albanaca se dobijao isti odgovor: „Na one koji su poginuli ili su zarobljeni mi smo već zaboravili“.

  Pedeseti dan agresije, 12. maj, podario nam je noć kao iz bajke, ako se gleda samo lepota neba i horizonta oivičenog planinama. Užas mnoštva gvozdenih ptica čije brujanje zastrašuje, a bačene bombe unesrećuju, jednostavno potiskujem. Nikad ovim delom neba nije preletelo toliko zlikovačkih aviona različitih vrsta. Osim lovaca bombardera po potmulim zvucima su se raspoznavali bombarderi tvrđave, kao i strateški bombarderi.


  Strava i užas

  Bačeni projektili razlikuju se od prethodnih jer su detonacije stravičnije i izazivaju utisak da je došlo do zemljotresa. Namera je da se strava i užas iz glava neponovljivih zlikovaca prenese na narod koji im jedino prkosi. Gledam te ogromne ratne mašine i nikako da dokučim ludilo onih koji pokreću te užasne sprave za uništavanje svega vrednog na zemaljskoj kugli, nikako da shvatim tu obest i manijaštvo koje zadovoljenje vidi u stradanjima nemoćnih civila, tužne dece i preplašenih ptica. Da, tužne dece i preplašenih ptica jer, tuga deteta ubija trajnije i preciznije od bilo kog oružja, dok preplašene ptice upozoravaju ludake gde im je mesto.

  Gledam tu gvožđuriju na nebu i nikako da nađem pravi izraz za nemoć moćnika koji, zavaljeni u udobne fotelje, najpre gledaju i uživaju u svojim zločinima, a onda skaču kao opareni jer srpske žrtve nikako da zaplaču, već im se, naprotiv, izruguju hrabrošću i pesmom, smelošću i prkosom. Većeg i više ponižavajućeg poraza silnika svet nije video i neće. Kosovo je bilo ovenčano slavom u srpskom narodu, ali ovo Kosovo će postati simbol pobede za sve male ugrožene narode na zemaljskoj kugli, postaće svetinja za siromašne, tužne i bolesne.

  Nastaviće se


  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (41) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Uporni zahtevi Kine za prekid bombardovanja

  Osovina Moskva - Peking se opire planovima alijanse i Vašingtona jer Amerika sve čini da spreči političko rešenje krize na Kosovu i Metohiji. Jeljcin je upozorio Talbota da će suspendovati mirovne inicijative Rusije ukoliko Amerika nastavi da insistira na ultimatumu NATO iz Rambujea. Ponovljen je stav Kine da odmah mora prestati bombardovanje Jugoslavije


  Najbitnije je to što će Kosovo odagnati strah iz srca malih naroda, oslobodiće ih more da im preti uništenje i satiranje, ohrabriće ih i pokazati im trnovite, ali veličanstvene puteve srećnog života i neprevaziđenih ljubavi. Sunčan, topao dan skrnave monstrumi koji vode bitku protiv sunca, svega život i obasjanog. Smenjuju se buke aviona, dolaze pa nestaju, pa se ponovo vraćaju i tako u nedogled.

  Maloumnici žele da izlude ljude u Jugoslaviji, a još više izluđuju sebe, sebe dovode do rešetaka ustanova u kojima se čuvaju ljudske rugobe kako bi prestale da čine zločine poštenim ljudima, umnim starcima i slatkoj dečici.
  Pojačani napadi alijanse

  Na Kosovu i Metohiji je danas izvršeno 45 napada u 19 opština. Priština je gađana sa više od 40 projektila, na Podujevo je palo osam granata, na Kosovsku Mitrovicu je bačeno sedam projektila, Kosovska Kamenica je pogođena sa osam projektila, na Vučitrn su bačene četiri bombe, Prizren je napadnut sa šest projektila, Uroševac sa četiri, Klina je bombardovana sa četiri projektila, na Drenicu je palo osam bombi, a na Srbicu dve, Đakovica je gađana sa 12 projektila, a Gnjilane sa četiri, bombardovan je Lipljan sa šest projektila. Obilić sa četiri, Dečani sa dva. Ubijeno je 23 ljudi, a više od 150 ranjeno.

  Povređene četiri osobe

  Posle 15 časova bombardovana su mnoga sela u opštini Pirot i Bela Palanka sa osam projektila. Nema povređenih. PVO je uspešno delovala jer su oborene tri krstareće rakete. Raketirano je selo Leskovac kod Gruže sa tri projektila. Napadnute su privatne kuće, a povređene su četiri osobe. Ponovo je gađano selo Lađevci u opštini Kraljevo, sa četiri projektila. Povređenih nije bilo. PVO je oborila jednu krstareću raketu.
  Kina uporno zahteva prekid bombardovanja pre političkog dijaloga. Osovina Moskva - Peking se opire planovima alijanse i Vašingtona jer Amerika sve čini da spreči političko rešenje krize na Kosmetu. U Kumanovu se vodi pravi rat između naroda i vojnika NATO. Narod je osim motki i kamenica počeo da koristi i ručne bacače. Jeljcin je upozorio Talbota da će suspendovati mirovne inicijative Rusije ukoliko Amerika nastavi da insistira na ultimatumu NATO iz Rambujea.
  Državna duma je usvojila rezoluciju da se mediji, posebno radio i televizija, pronatovski izveštavali rusku javnost. Traženo je da se obustavi program Si-En-Ena zbog pristrasnosti: Kina se dostojno oprostila od novinara koji su poginuli prilikom bombardovanja ambasade. Ponovljen je stav Kine da odmah mora prestati bombardovanje Jugoslavije i da za svaku rezoluciju Savet bezbednosti mora imati saglasnost Jugoslavije.
  Nastaviće se

  Jeljcin smenio Primakova

  Jirži Dinstbir je ponovio da je najveća greška bombardovanje suverene Jugoslavije bez odluke Sveta bezbednosti i Ujedinjenih nacija. Jeljcin je smenio Primakova jer se nije uklapao u proameričku politiku. NJega je nasledio ministar Stepaškin. Ivanov je rekao Talbotu da je situacija na Balkanu teška, jer alijansa nastavlja bombardovanje.


  Šesti put gađano je izbegličko naselje 7. juli kod Paraćina i to najžešće sa 18 projektila velike razorne moći. Nema poginulih i povređenih, jer su izbeglice pravovremeno evakuisane. Prvi put je gađan granični prelaz Horgoš sa četiri projektila, i to nadvožnjak na putu Subotica - Horgoš - Segedin. Onesposobljena je pruga. Kuršumlija je bombardovana osmi put, gađan je most na utu Kuršumlija - Niš prema Prištini. Bačeno je osam projektila.

  Granatirano je Užice sa četiri projektila i to severozapadni deo, kao i periferija Požege. Žrtava nije bilo, ali je šteta velika. Kod Kraljeva je raketiran Bogutovac, skladište „Beopetrola“ sa dva projektila. U Somboru je ponovo na meti bilo prazno skladište „Naftagas prometa“. Dva projektila su pala na Goč, iz među Trstenika i Vrnjačke Banje.

  Detonacije su se čule i sa Bukovika, kod Sokobanje. Sa tri razorna projektila gađan je vodovod kod Grocke, ali nije pogođen: Drugi put je bombardovan uništeni repetitor na Vršačkom bregu, sa dva projektila. Niš je u talasima napadan od 14 do 14,40 sa juga, zapada i istoka, posebno njegov istočni, stambeni deo. Oštećeni su: osnovna škola, srednja škola, DIN, pogoni Mašinske industrije. Izbili su mnogi požara, ali su brzo lokalizovani. Grad je gađan sa 18 projektila. Povređeno je 12 osoba, tri teže. PVO je dejstvovala i umanjila katastrofu.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 22. #22
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (42)

  Propaganda NATO i terorista OVK

  Ramuš Haradinaj je u pećini blizu Đakovice, sa 300-400 terorista. On finansira „novu Srebrenicu“. Sa njim su i američki instruktori. Bler i Klinton traže da opozicija u Beogradu krene u osvajanje vlasti. CIA spremna za izazivanje krvoprolića u Srbiji. Mafijaške banke će biti protiv Miloševića  Iber Vedrin je obrazložio plan NATO i zagovarao međunarodni protektorat petnaestorice za Kosmet, što je Ivanov kategorički odbio. Pojačava se propagandna mašinerija NATO i OVK, pa je Medlin Olbrajt, treći put, toliko bezočno lagala tvrdeći da će Srbi biti šokirani saznanjem šta su radile vojska i policija na Kosmetu. Uz zverska ubistva, navodno su i masovno silovane Šiptarke. Ova konstatacija potvrđuje plan CIA da preko svojih „krtica“ satanizuje vojsku, policiju i narod, što su naše obaveštajne službe već znale. Predsednik Milošević uputio je čestitku MUP i Državnoj bezbednosti u čast Dana bezbednosti, 13. maja.

  Osmi maj (četvrtak), 51. dan agresije.

  Albanska veza prosleđuje:

  -Ramuš Haradinaj je u pećini blizu Đakovice sa 300-400 terorista. Ubija sve pred sobom, pa i Albance koji ga ne priznaju za vođu. On finansira „novu Srebrenicu“. Sa njim su i američki instruktori.

  GOSPODARI IZ SENKE

  Ramuš Haradinaj i Agim Čeku postaće, uz Tačija, gospodari iz senke, koji će skrnaviti duhovne vrednosti Srba na najmonstruoznije načine: paliće svetinje, oterati u belo roblje cvet srpske mladosti, mnoge će baciti u kandže droge, potkupiće krvavim narko-dolarima političare koji će biti spremni da se odriču i Kosmeta, juga Srbije, Raške oblasti, Vojvodine, udariće na pravoslavlje najbestijalnijim sredstvima.


  Briselska veza diktira:

  -Bler i Klinton traže da opozicija u Beogradu krene u osvajanje vlasti. CIA spremna za izazivanje krvoprolića u Srbiji. Mafijaške banke će biti protiv Miloševića. Priprema se likvidacija Arkana.

  Agresori menjaju taktiku, njima sve ide u korist ako se razara Srbija. Za svaku državu je mnogo opasnije i razornije ako opozicija podržava narodnog neprijatelja. Dobro je poznato kakve će stavove imati Vuk Drašković, Vesna Pešić i Zoran Đinđić.

  Razaranje Srbije

  Svi su oni pristalice nastavka bombardovanja i robusnije politike prema Slobodanu Miloševiću. NJih narod ne interesuje, patnje naroda su za njih dobrodošle, jer se time formiraju stavovi kod kolebljivih da se ne treba opirati porobljavanju. NJih samo vlast interesuje i sigurni su da će dugo vladati, jer su poslušni. Dobili su zadatak da opustoše Jugoslaviju, da nastave genocid svojih mentora, samo drugim, perfidnijim metodama.

  „Morate da kaznite narod u Srbiji zato što je podržavao Slobodana Miloševića i što je protiv novog svetskog poretka“, narediše silnici, a njihovi poslušnici odmah dobiše instrukcije od belosvetskih špijuna kako da to izvedu i čime da varaju ljude. Narod krvari, a te protuve se vozikaju blindiranim automobilima i plivaju u izobilju. Mnogo je Soroša rešilo da uloži milione maraka i dolara u Srbiju i Crnu Goru, kako bi postali gospodari tih republika.

  Vratiće oni uloženi novac, mnogostruko će zaraditi, jer će kupovati najbolja preduzeća po bagatelnim cenama. Oni će gospodariti Srbijom dok će njihovi poslušnici iz opozicije biti samo paravan i garant da mogu da rade šta im je volja. Privatizacija i tranzicija progutaće stotine hiljada radnih mesta, radnici će biti oterani na ulicu, bez mogućnosti da traže svoja prava.

  Opozicija kao paravan

  Seljacima će oduzeti oranice, pašnjake i stoku, postaće kmetovi zemljoposednika za koje će samo čuti da postoje. Uličari i probisveti postaće radnički gospodari, jer će ih kažnjavati, pošto mnogi od njih nikad nisu radili i osetili slast privređivanja.

  Znamo gde se krije zlikovac Ramuš Haradinaj. Ne treba biti preterano mudar pa zaključiti da je rođeni ubica, jer sam pogled na njegovo lice ukazuje na to da je reč o kriminalcu koji je spreman da satire ljudske živote. Da nije tako, zar bi Klinton, Bler i Medlin Olbrajt uzeli takve za saveznike? Naši operativci su tom Haradinaju bili za petama nekoliko puta, ali su ga uvek izvlačili Amerikanci i prebacivali u Albaniju.

  Nastaviće se  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (43)

  SAD gubi poslušnike

  Od smene Primakova nije prošlo ni 48 sati, a već Duma traži opoziv Jeljcina. Svakom Rusu je postalo jasno da Jeljcin ne vodi politiku države, već da to čini Amerika preko Stroba Talbota, a da je zalaganje za interese Jugoslavije maliciozno simuliranje. Milošević, braneći se od inkvizitorskog Tribunala, izjavio je: „Izdali su me istorija i Rusija!“


  Intenzivno su gađane i druge opštine na Kosmetu: Đakovica sa šest projektila, posebno pogranični deo, Srbica sa dva, na Drenicu su pale tri bombe, a na Uroševac dve. U Prizrenu su pogođeni železnička stanica i hotel, sa četiri projektila, dok su na selo Crnoljevo, u opštini Štimlje, pala četiri projektila. Đakovica je bombardovana sa sedam projektila, u drugom napadu.

  Od 4.15 do 5, bombardovana je Batajnica sa 12 projektila. PVO je žestoko uzvratio u tri navrata. Na meti su bili: srušena zgrada televizije, Sremska Kamenica, Iriški venac i NIS. Palo je 14 projektila. Oko 4 časa čule su se detonacije istočno od Pančeva. Gađana je Deliblatska peščara sa četiri projektila. Na Prokuplje su u 15 ispaljene dve bombe, jedna na Jastrebac, a druga na Žitorađu. Šteta je velika, a žrtava nije bilo. U leskovačkoj opštini ponovo je gađano Sinkovce sa tri projektila.

  Na meti je bila i Arapova dolina zbog skladišta municije, sa dva projektila. Zatim su granatirana sela u okolini Leskovca, sa tri projektila, Žrtava nije bilo. U 8.30 napadnut je Bujanovac, sa četiri projektila. Meta je bila ciglana. Žrtava nije bilo, srušena je upravna zgrada. Okolina Zemuna je bombardovana sa četiri projektila. Porušene su kuće u selima. Povređene su dve osobe. PVO je oborio krstareću raketu.

  Podrška Jugoslaviji

  Kineski predsednik Đijan Cemin je u razgovoru sa Šrederom izneo dva osnovna stava Kine o rešavanju krize na Kosmetu: prekid bombardovanja, pa tek onda politički pregovori. Ruska Duma traži opoziv Jeljcina. Ova vest je kao munja obišla svet. Amerika je razočarana jer je izgubila poslušnika. Talbot se vratio u Moskvu čim je čuo da Duma traži opoziv Jeljcina, čak je prekinuo razgovor sa Ahtisarijem, koji će predsedavati Evropskom unijom od juna.

  JELJCIN - TRAGEDIJA RUSIJE

  U krugovima Zapada, Jeljcina su tretirali kao najobičnijeg šarlatana, jer je prihvatio ulogu klovna koji uveseljava državnike na skupovima. Ponižavajući neuračunljivog Jeljcina, Zapad je skrnavio sve vrednosti široke i plemenite duše Rusije, na najpodliji način. Duhovne rugobe - Klinton, M. Olbrajt, Bler i Kuk ponizile su vrhunske umetničke vrednosti Boljšoj teatra. To je najveća tragedija koju je neuračunljivi Jeljcin naneo plemenitoj zemlji Rusiji.


  U Kambodži su održane masovne antiameričke demonstracije i izražena podrška Jugoslaviji. Svi svetski mediji su u udarnim terminima isticali da je Jeljcinova vladavina ušla u kritičnu fazu, jer mu Duma uskraćuje poverenje, pošto je Rusiju na svim poljima doveo do prosjačkog štapa. Mediji podsećaju na to da je hiroviti i vlastoljubivi Jeljcin naredio da se puca u poslanike Rusije i da je taj nečuveni čin prenosila jedino američka mreža Si-En-En. Služeći se intrigama, Jeljcin se održavao na vlasti uz stalnu promenu saradnika.

  Duboka je Jeljcinova veza sa ruskim tajkunima, koji su iz zemlje izneli stotine milijardi dolara. Ruska ekonomija je propadala, narod postajao sve siromašniji, a Jeljcin i njegova kamarila su se basnoslovno bogatili. Popularni Primakov smenjen je na zahtev američkih zvaničnika, jer nisu mogli da pređu preko njegove odluke da naredi da se avion vrati kad je pošao u posetu Americi, samo zato što je obavešten da je NATO počeo bombardovanje Jugoslavije.

  Amerika smenjuje Primakova

  Od smene Primakova nije prošlo ni 48 sati, a već Duma traži opoziv Jeljcina - što sve govori. Jeljcin je toliko forsirao američke medije da se u Rusiji govorilo da je američki Si-En-En postao ruska nacionalna televizija. Svakom Rusu je postalo jasno da Jeljcin ne vodi politiku države, već da to čini Amerika preko Stroba Talbota, i da je navodno zalaganje za interese Jugoslavije zapravo maliciozno simuliranje, nekarakteristično za iole mudrog političara.

  Gorbačov nije zaustavljen kad je rušio imperiju Sovjetski Savez, ali sad je svima prekipelo, jer je postalo jasno da po narudžbini VIA Jeljcin ruši Rusiju, iako svako zna da zemlja raspolaže sa 60 odsto strateških sirovina sveta. Nije onda čudno što je Milošević, braneći se od inkvizitorskog Tribunala, izjavio: „Izdali su me istorija i Rusija!“

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 23. #23
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (44) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Presudni dani - ni rat, ni mir

  Visok moral vojske, policije i naroda najviše brine zlikovce. Treba izdržati, ali dokle i kako? Manijaci koji predvode najveću vojnu silu neće lako odustati. Odlučivaće se između dve opcije: potpuno uništenje države i naroda, ili mir praćen pretnjama i ucenama


  Deveti maj (petak). Slovenačka veza prenosi saznanja:
  - Nemci obećavaju velike kredite Sloveniji, samo da NATO vojska bez žrtava uđe na Kosmet, rekao je Šreder.

  Američka veza donekle potvrđuje navedene stavove:
  - Amerika je na prekretnici - ili totalno uništenje Jugoslavije ili prestanak bombardovanja. Potrebno je oterati vojsku i policiju s Kosmeta bez borbe. U Rusiji jačaju nacionalističke snage.

  Makedonska veza preporučuje:
  - Treba izdržati još dvadesetak dana. Nema euforije kod instruktora NATO. Svesni su da ne mogu pobediti. Treba izvršiti protivudar na makedonskoj granici.
  Diplomatija je krupnim koracima krenula ispred ratnih opcija i to je dobro. Međutim, namere NATO da na prevaru umarširaju u zemlju kosovskih božura ne ostavljaju me ravnodušnim. Strepim jer je istorijski dokazano da dobijene ratove gubimo u miru. Zlikovci alijanse su svesni da se linije frontova na Kosovu i Metohiji neće pomeriti bez angažovanja njihovih kopnenih grupa i da će biti mnogo žrtava na obe strane.

  Visok moral vojske, policije i naroda najviše brine zlikovce NATO i svesni su da su neprekidna i svakodnevna bombardovanja ojačala prkos kod svih u Jugoslaviji. Demonstracije slobodoljubivih u gradovima na svim kontinentima zabrinjavaju zločince jer su sve masovnije. Treba izdržati, ali dokle i kako? Manijaci koji predvode najveću vojnu silu neće lako odustati. U presudnim danima će se odlučivati između dve opcije: potpuno uništenje države i naroda, ili mir praćen pretnjama i ucenama.

  TERORISTIČKI NAPAD NA SPECIJALCE

  Kad se najmanje očekivalo, sa dva prozora teroristi zapucaše na specijalce. Smenjuju se rafali iz nekoliko automatskih pušaka, a zatim i fijuk bombi. Bez panike je prihvaćen napad iako su dva naša borca lakše ranjena.

  U podsvesti mi je stalno nepotvrđena informacija da će zlikovci napasti mikrobiološkim sredstvima i strateškim neutronskim bombama. To bi bila apokalipsa za sve u Jugoslaviji, posebno u Srbiji. Verujem da toliko daleko neće ići iako su čelnici alijanse pokazali da ih interesuje samo pobeda, bez obzira na žrtve. Godi mi priznanje da se ne može pobediti narod u Jugoslaviji, a plaši pomisao koliko će ljudi izginuti do kraja agresije. Bojim se da ćemo proći kao u Hrvatskoj i da će NATO ostvariti cilj da Kosmet bude etnički čist, bez Srba.


  Iz razmišljanja me trže naredba: Treba hitno utvrditi šta se dešava u Prizrenu gde su se teroristi zabarikadirali, u kući na periferiji, pošto su uzeli više od 20 talaca, mahom žene i decu. Od našeg položaja do Prizrena ima nešto više od 20 km. Uprkos detonacijama, prebacujemo se džipom pod punom ratnom opremom. Od motorole se ne odvajam jer smatram da nam može pomoći. Kuća u kojoj su teroristi zauzeli busiju izgleda neoštećeno iako su okolne zgrade u ruševinama. Snajperisti su uzeli na nišan sve otvore u kući, ali se niko od terorista ne pomera u zgradi.

  Nastaviće se  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (46) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Moskva i Peking osudili zločin u selu Koriša

  Sa devet projektila napadnuti su mostovi na Toplici i kod Žitorađe. PVO je oborila jedan projektil. U okolini Arilja pale su tri bombe. Porušene su mnoge kuće u selima. Tri lica su povređena. Gađani su i mostovi na putu Ćuprija - Jagodina, sa šest projektila


  U dnevnik unosim prispele podatke raznih agencija: Cele noći su gađani ciljevi u Prištini: Slatina, Goleš, Grmija, naselja Ajvalija i Dragodan, sela Lukare i Belaćevac. Gađana su i sela u opštinama: Uroševac, Štimlje, Gnjilane, Đakovica, Prizren i Podujevo. Palo je više od 60 projektila, tri osobe su poginule, a više od 20 ranjeno. Osim Niša, gađan je nadvožnjak na autoputu Beograd - Skoplje, sa četiri projektila. Sa dva projektila napadnut je i repetitor na Jastrepcu, koji je u prethodnom napadu uništen. Kruševac je šesti put gađan, a prvi put usred dana. Gađana je i „Trajal“ kompanija. Palo je šest projektila, a žrtava nije bilo.
  Sa više projektila napadnut je spomen-park u Šumaricama u Kragujevcu. U Aleksincu je treći put napadnuta kasarna „Deligrad“, sa dva projektila. Gađana su i okolna sela. Šesti put je napadnuto Donje Sinkovce pored Leskovca, sa dva projektila. Blizu Grdelice, sedmi put je bombardovan most sa četiri projektila, na autoputu Beograd - Skoplje. Blizu mosta svojevremeno je pogođen voz na međunarodnoj liniji. Sa pet projektila gađan je Pirot. Sve granate su pale na grad, a tri na izletište Izvor. Povređene su tri osobe.

  Između 12.40 i 13.20 sa devet projektila napadnuti su mostovi na Toplici, i kod Žitorađe. PVO je oborila jedan projektil. U okolini Arilja pale su tri bombe. Porušene su mnoge kuće u selima. Tri lica su povređena, jedno teže. Gađani su i mostovi na putu Ćuprija - Jagodina sa šest projektila. Moskva i Peking osudili su najnoviji zločin NATO u selu Koriša. Planira se da Černomirdin i Ahtisari posete Beograd. Černomirdin i Talbot takođe su se sreli sa Ahtisarijem.

  Ruski predstavnik u UN tvrdi da se ne može doneti nikakva rezolucija o Kosmetu bez saglasnosti Jugoslavije: Milo Đukanović u Bonu zastupa gledište Nemačke, odnosno agresora. Borci Gradskog odbora Beograda traže odgovornost za njega. I Hrvati su se perfidno uključili u agresiju. Ustupili su četiri aviona agresoru. Avioni nose jugoslovensku trobojku, pa mogu da posluže u režiranju novih „Markala“. To su dva „MIG-a“ i po jedan „orao“ i „soko“. Neću se iznenaditi ako zapadni mediji prikažu kako ovi avioni ubijaju civile u Albaniji i Makedoniji.

  Deseti maj (subota). Sarajevska veza je izvestila:
  -Neki generali vojske BiH predviđaju da će se poraz na Kosmetu odraziti i na Republiku Srpsku. Manje mudžahedina se prijavljuje za Kosovo.

  Srpski entitet, odnosno Republika Srpska, formirana je Dejtonskim sporazumom zahvaljujući, pre svih, Slobodanu Miloševiću. Ne treba zaboraviti njegove zasluge jer ratnici u Bosni dobro znaju da su muslimansko-hrvatske snage bile nadomak Banjaluke. Muslimansko-hrvatska federacija sve će preduzimati da se Republika Srpska ukine, što je cilj i novih svetskih gospodara. Izrežirani pokolj muslimana u Srebrenici uvek će biti povod da se postavi pitanje postojanja entiteta koji je navodno dobio državu na genocidu.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 24. #24
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (47)

  Deca - živi štit terorista

  Specijalci se drže svojih ratnih pravila i strpljivo čekaju naredbu komandanta. I snajperisti su na svojim mestima jer je nišanski sistem snabdeven fluorescentnim uređajem. S prvim zracima dremljive zore pojavi se plećati terorista na prozoru bez stakla. Videli su se delovi redenika na grudima.

  Ispred sebe je držao preplašeno dete, njime je štitio glavu i grudi. Tražio je komandanta. Komandant specijalaca mu predloži da izađe i da se dogovore kao ljudi, pošto su deca u opasnosti. Pri tom mu je garantovao punu bezbednost. Terorista nije sklanjao dete koje ga je štitilo, samo je bacio papir na kojem smo kasnije čitali uslove 11-točlane terorističke grupe, koja je kao taoce držala osmoro dece na spratu i još 18 odraslih, mahom žena, u podrumu kuće. Tražili su da se obezbedi kamion kojim bi se prebacili do najbliže terorističke baze, uz upozorenje da će povesti svu decu.

  General Pavković se odaziva na poziv komandanta specijalaca i pošto je čuo za uslove terorista predloži, posle konsultacija sa generalom Lazarevićem: Obezbedite kamion s punim rezervoarom i hranom za taoce koje će povesti. Posle devet sati gledamo sa svojih dobro obezbeđenih položaja kako teroristi sa uperenim puškama i decom ispred sebe prilaze kamionu, ukrcavaju se uz punu opreznost i tek kad se kamion udaljio, 14 talaca istrčaše iz kuće i uputiće se ka ukućanima koji su sa zebnjom iščekivali njihovo oslobađanje.

  BOMBARDOVANJE KOLONE IZBEGLICA

  U koloni izbeglica bilo je više od 600 ljudi, mahom žena, dece i staraca. Napad je počeo oko 24 sata i trajao do 3, čime se dokazuje namera zlikovaca da ubijaju sve koji pokušavaju da se vrate iz izbeglištva jer se to ne uklapa u planove glavešina NATO. Posle napada, avijacija je nastavila dejstvo i, po oprobanom pravilu za njih, sprečavala da se pomogne unesrećenima. Bombardovanje izbeglica i potresne slike mrtvih i ranjenih Frans pres je prvi poslao u svet.


  Posle tri dana dobismo obaveštenje da je osmoro dece vraćeno roditeljima i na tu dobru vest general Pavković) reče: „Da sam znao da je među teroristima bio lično Ramuš Haradinaj isto bih postupio. Samo kukavice drže decu ispred sebe kao živi štit“. Tu dugu noć između 14. i 15. maja pamtiću po plemenitom postupku generala Pavkovića i Lazarevića i viteškom ponašanju dela antiterorističke jedinice Vojske Jugoslavije. Granate su treštale oko nas, a vojska je gledala da spase decu ne obraćajući pažnju na moguće žrtve. Šta bi bilo da su teroristi satelitskim telefonom, kojim ih je snabdevao Holbruk, navodili pilote, pa da je izginulo mnogo naših boraca?

  O tome nisam hteo da razmišljam. Znajući kako rade obaveštajne službe zapada i da političari alijanse pripremaju tužbu protiv Slobodana Miloševića i 45 njegovih saradnika preko operacije „Kobra SMB-45“ siguran sam da će i legendarni junaci Pavković i Lazarević imati svoje mesto na optuženičkoj klupi Tribunala koji najmanje liči na sud i instituciju pravde, jer ovaj sud najmanje interesuje istina. U štabu gledam zapanjena lica. Stigla je vest da je u selu Koriša kod Suve Reke, opština Prizren, NATO avijacija prema prvim podacima ubila 57, a ranila više od 60 izbeglica, Šiptara, koji su se danima krili po okolnim šumama i koji su bili napadnuti nadomak svojih domova.

  Nastaviće se


  Đorđe A. Đorđević: Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (48)

  Dominiraju prevare i pretnje


  Kosmet je ponovo bio na meti zlikovačkih aviona. U dva sata po ponoći palo je više od 45 granata i to na: Uroševac pet, na Lipljan i okolinu 12, Kosovsku Mitrovicu 11, Štimlje šest, Podujevo tri. Na Prištinu je palo šest projektila, a gađani su Slatina i Golež dok je na Dragaš ispaljeno osam projektila. U selu Koriš broj poginulih se povećao na 87, ali ni to nije konačan broj. Oborene su tri bespilotne letilice od kojih su dve već imale snimljene materijale.

  U Topličkom okrugu ponovo su gađani mostovi na Toplici, sa četiri projektila. Napadnut je i most u selu Visoka, sa dva projektila. Čačak je ponovo bombardovan i to industrijska zona: fabrika Cer, Tehničko-remontni zavod i naselje privatnih kuća. Palo je osam projektila, a dve osobe su povređene. Ponovo su gađani Lađevci, opština Kraljevo, sa četiri projektila. Napadnuto je i selo Cvetke, sa dva projektila. Tri osobe su povređene. Uveče su gađana sela Gruža, sa dva projektila, i Leskovac između Kraljeva i Kragujevca, sa tri.

  Bor je prvi put bombardovan. Gađani su: skladište Jugopetrola, dalekovod i trafo-stanica. Palo je osam projektila. Žrtava nije bilo. Drugi put je bombardovano skladište Jugopetrola u Prahovu, sa dva projektila. Šteta je velika. NATO priznaje da je napao Koriš, ali se pravda da je selo bilo legitimna vojna meta. Seljeznov je izjavio da je NATO teroristička organizacija i da pravnici sveta treba da oforme novi nirnberški sudski proces koji će javno suditi neviđenim zločincima. Ruska Duma nije uspela da povede postupak za opoziv Jeljcina.

  Jedanaesti maj. Ruska veza obaveštava:

  -Jeljcin naređuje Černomirdinu da prepusti Ahtisariju razgovor s Miloševićem. Prevare i pretnje će dominirati. Talbot će držati Jeljcina dok se SRJ ne primora da prepusti Kosovo.

  Hrvatska veza javlja:

  -“Migovi“ sa jugoslovenskom zastavom su prebačeni u Aviano. Priprema se podvala, napad na Albaniju.

  Poslednji trzaji Jeljcina se očekuju i oni će biti nepovoljni za SRJ. Ahtisari, potomak oficira zloglasne SS divizije, neće birati sredstva u razgovoru s Miloševićem, već će tražiti da prihati ponižavajuće uslove iz Rambujea. Jugoslaviji i njenom političkom rukovodstvu obraz je čist jer će biti zabeleženo da je herojskim otporom naroda, vojske i policije na Kosmetu spasena Rusija od brzog porobljavanja.

  Sve je ukazivalo na to da je posle planiranog blic-kriga i brzog porobljavanja Srbije, odnosno Jugoslavije, na redu bila Rusija i da je Jeljcin pripremio predaju Rusije NATO. Otporom na Kosmetu Jugoslavija je stvorila okolnosti da se patriotske snage u Rusiji organizuju i shvate kuda ih vodi politika Jeljcina, šarlatana i mešetara.

  Nastaviće se
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 25. #25
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KOSOVSKA GOLGOTA - PREVARA NATO PAKTA I AMERIKE

  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (49)

  NATO kandidati za vlast u Srbiji


  Dvanaesti maj (ponedeljak), 55. dan agresije.Briselska veza upozorava:

  -NATO već istura svoje kandidate koji će preuzeti vlast u Jugoslaviji. Mila Đukanovića, Zorana Đinđića i Vesnu Pešić novčano pomažu kako bi Alijansa pobedila. Sledi nova eskalacija.

  Albanska veza prenosi:

  -Frakcija OVK koju predvodi Ramuš Haradinaj već je osudila Rugovu na smrt. Propala ideja o slanju kopnenih NATO trupa. Francuska veza konkretizuje zašto su francuski državnici jastrebovi:

  Žospenu se pripisuje utaja državnih para. Vedrina finansira OVK.

  Milo Đukanović je ogrezao u kriminal. Stvorio je imperiju na narodnim mukama. Zapad ga ima u šakama i kao ucenjeni državnik mora da radi po direktivama zapadnih obaveštajnih službi. Zoran Đinđić je nemački kandidat i zato se Nemci nadaju da će pokupovati strateška preduzeća u Srbiji - Železaru u Smederevu, fabrike duvana i NIS. Vesna Pešić treba po narudžbini da ruši Srbiju kao nacionalnu državu i da, propagirajući za velike pare, preporučuje građansko društvo.

  BOMBARDOVANJE BATAJNICE

  Tek oko 7.40 sirene su oglasile početak opasnosti, i odmah su zlikovci pohrlili na svoje ciljeve. U širokom okruženju čuju se detonacije artiljerijskog oružja, što ukazuje da se na albanskoj granici vode bitke. Preko dana zlikovci ponovo krenuše u krvavi pir. U 13 sati ponovo je raketirana Batajnica. Aerodrom je neupotrebljiv, ali se neprestano bombarduje.


  Jadna i iskomplesirana nije svesna da ovakav pristup odudara od svih država u okruženju. Dat joj je zadatak i da artikuliše nevladine organizacije i da sa Sonjom Liht i Borkom Pavićević organizuje specijalna savetovanja, a sve pod patronatom američke ambasade. Noć je paklena, pojaviše se kišni tamni oblaci na severoistoku i sivo-beli na severozapadu. Jak olujni vetar je tu nepreglednu masu bacio prema Šari, da bi je zatim ustremio prema albanskoj granici. Utisak je da su planinski vrhovi proključali.

  Proganjanje zastrašujućih oblaka trajalo je do ponoći, a onda se sruči olujni pljusak. Mislili smo da će nas vetar oduvati ako izađemo. Kiša i oluja su prestali tek u zoru. Oko šest sati se na istoku pomoli ozeblo sunce. Bilo je neveselo i delovalo je umorno. Paperjasti oblaci su ga stalno sputavali u hodu. Ptice glasno i radosno zapevaše sa prvim sunčanim zracima, a mokro lišće i trava zasijaše posebnim sjajem.

  Između planina podigli su se sivo-beli oblaci i dugo su tako dremali. Vrhove Šare i Prokletija okupiraše ogromne gromade belih oblaka. Iz daljine, sa severa, dopire lavež pasa i kukurikanje petlova iako nema sela na vidiku. Kreketanje žaba u jezeru prestade. Topliji zraci podigoše šumu iz učmalosti, cvrkut ptica zvone proplancima, a žubori potoka pokazuju koliko je kiše palo za kratko vreme. Noć je prošla bez preleta aviona, što nas nije čudilo s obzirom na vremenske prilike. I u centralnoj Srbiji je vladalo zatišje.

  Javljaju da su se u 1.30 čule detonacije severozapadno od Užica i da je PVO dejstvovala. Napadnut je Bogutovac u opštini Kraljevo, ali bez teških posledica. Oko 1.40 veća grupa aviona nadletala je Čačak, bačeno je desetak projektila. PVO je oterala uljeze, a jedna raketa je oborena. Beograd je proveo jednu od najmirnijih noći od početka agresije. U 24 sata PVO je dejstvovala na pojavu bespilotnih letelica. I Kosmet je bio miran.

  Nastaviće se
  Kosmetska golgota - prevara NATO pakta i Amerike (50) - Piše: Đorđe A. Đorđević

  Pojačani napadi na Kosovo

  Dogovoreno povlačenje dela vojske i policije dovedeno je u pitanje, jer NATO pojačao napade, posebno na Pokrajinu. Desetog i 11. maja broj napada avijacije je povećan za oko 50 odsto. Gađano je 234 objekta sa više od 160 projektila


  ačak je ponovo napadnut sa 12 granata, u 12,32. gađana je industrijska zona, a pogođeni su Tehničko-remontni zavod, preduzeće „Cer“, Železnička stanica i Kasarna „Ratko Mitrović“, koja je van upotrebe. U Kraljevu je ponovo gađano skladište „Beopetrola“ u Bogutovcu. Mostovi prema Srbiji su srušeni. Raketirano je i selo Vrba prema Kraljevu. Velika Plana je napadnuta sa osam projektila. Gađani su most, pruga i autoput koji je na tom delu onesposobljen za saobraćaj. Oko 13,30 raketirana su sela oko Sjenice, sa šest projektila. šteta je velika na privatnim kućama. Oštećena je i seoska džamija.

  U drugom talasu napada na Užice, pala su tri projektila, na aerodrom Ponikve. PVO je snažno dejstvovala i oborila jednu raketu. U 9 sati palo je osam bombi u regionu Gnjilana. PVO je dejstvovala i oborila jednu raketu. U 9 sati palo je osam bombi u regionu Gnjilana. PVO je dejstvovala i oborila jedan avion. PVO je oborila i bespilotnu letilicu na Pešteru. U pograničnom selu Trešnja, prema Albaniji, u 14,10 palo je 12 projektila, od čega pet kasetnih bombi. Ranjene su četiri osobe.

  Dogovoreno povlačenje dela vojske i policije dovedeno je u pitanje jer je NATO pojačao napade, posebno na Pokrajinu. Desetog i 11. maja broj napada avijacije je povećan za oko 50 odsto, jer su gađana 234 objekta sa više od 160 projektila. SRJ očekuje da Savet bezbednosti U N odlučno osudi masakr izbeglica u Koriši, kao i agresiju. U Briselu se održava ministarski sastanak EU na kojem kojem će Ivanov tražiti prestanak bombardovanja.

  Jorgos Papandreu, grčki ministar za inostrane poslove tražiće od francuskog ministra Vedrina, prekid bombardovanja za 48 sati. Integracijska misija boraviće u Jugoslaviji kako bi se upoznala sa obimom razaranja i humanitarnom situacijom, a predvodiće je Serđo de Melo. Nekoliko desetine hiljada Italijana je demonstriralo u Peruđi. Klicalo se „Srbijo, odoli! Za slobodu Evrope, Srbija će za NATO biti Staljingrad!“ Srbi i njihovi prijatelji u Austriji 53. put demonstriraju protiv agresije na Jugoslaviju.

  U opciji je mirovni plan italijanskog premijera Masima D’ Aleme po čijem mišljenju prvo treba obustaviti bombardovanje, pa onda tražiti političko rešenje u UN. U italijanskim vodama NATO avioni su izbacili više od 200 kasetnih bombi. Španski premijer Asnar u razgovoru sa Černomirdinom u Moskvi nagoveštava skoro političko rešenje za Kosmet. Mnogi visoki oficiri NATO već sumnjaju u uspeh vazdušnih napada kojima su ciljevi civilni objekti, a ne vojni.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

Slične teme

 1. Mesic potparol NATO pakta
  Autor RSmusliman u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 22.01.2010., 08:55
 2. Koja je potreba za postojanjem NATO-pakta
  Autor paja1408 u forumu Politika
  Odgovora: 32
  Poslednja poruka: 29.05.2009., 19:14
 3. DSS protiv NATO Pakta!?
  Autor Marin55 u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 05.09.2007., 11:00
 4. UZ POMOĆ NATO PAKTA PROTJERALI SMO SRBE SA KOSOVA
  Autor Stepski vuk u forumu Politika
  Odgovora: 45
  Poslednja poruka: 14.03.2007., 13:39
 5. Kletvom protiv NATO pakta!?;)
  Autor KistaCar u forumu Politika
  Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 08.02.2007., 12:47

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •