Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 96

Tema: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

 1. #1
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Angry Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Političke igre za žrtvama komunizma
  Feb 27, 2010
  Marko Lopušina | Rehabilitacija političkih osuđenika u Srbiji se sprovodi aljkavo, tvrdi profesor Jovica Trkulja i upozorava.

  - Od 50.000 političkih žrtava rehabilitovano je samo 2.000 ljudi, jer vlast ne želi da da nedužnim ljudima vrati oduzetu imovinu, koja vredi oko 50 milijardi evra. Savet Evrope će naterati Srbiju da donese Zakon o restituciji izvede punu rehabilitaciju.
  Jedan od naših najznačajnijih filozofa 20. veka, profesor dr Mihailo Đurić, pravno je rehabilitovan odlukom Okružnog suda u Beogradu 4. januara ove godine. Odluku je donelo veće sudija Marine Govedarice, predsednika veća, Natalije Bobot i Jelene Bogdanović-Ružić, članova veća, a na zahtev koji su podneli prof. dr Jovica Trkulja, prof. dr Danilo Basta i Jova Cvjetković iz Beograda. Odluka je konačna i protiv ovog rešenja nije dozvoljena žalba. Istovremeno podneseni su zahtevi za Milana Nedića i kneza Pavla Karađorđevića, a priprema se i zahtev za povratak časti četničkom komandantu Draži Mihailoviću.

  Ovu su, međutim, samo neki od primera procesa političke rehabilitacije žrtava komunističkog režima, koji stvaraju privid da se ovaj proces u Srbiji uspešno odvija. Profesor Jovica Trkulja sa Pravnog fakulteta u Beogradu, ekspert za problem političke rehabilitacije, međutim, tvrdi da od svih bivših komunistikih država Srbija na najgori način rešava ovo važno pitanje suočavanja sa vlastitom prošlošću.

  - Nezvanicni podaci govore da je od 1945. do 1985. godine u Srbiji bilo oko 50.000 političkih osuđenika i kažnjenika. Na osnovu sudskih odluka po Zakonu o rehabilitaciji u Srbiji je od 2006. godine doneseno oko 2.000 rešenja o rehabilitaciji političkih osuđenika i kažnjenika, što je samo 4,5 odsto rehabilitovanih žrtava komunističkog režima. To je zato jer su politički lideri u Srbiji, od Vuka Draškovića preko Vojislava Šešelja do Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice imali aljkav odnos prema ovom problemu i zato što su želeli da izbegnu plaćanje odštete i povraćaj imovine žrtvama, koju su podarili tajkunima. Tako se politička rehabilitacija u Srbiji pretvorila u igru državnih zvaničnika sa nedužnim žrtvama autoritarnih režima – kaže profesor Jovica Trkulja.

  I objašnjava da bi se ostvarila potpuna politička rehibilitacija žrtava komunističkog progona potrebno je da se urade četiri bitna procesa. Prvi je otvaranje dosijea tajnih službi o progonjenim licima, zatim lustracija ličnosti koje su kao javni funkcioneri grubo kršili prava svojih sugrađana u periodu totalitarnih režima, potom puna pravna rehabilitacija žrtava, (poništenje njihvih kazni i obeštećenje) i na kraju restitucija, kojom će se nedužnim žrtvama nadoknaditi nastala šteta i vratiti oduzeta imovina. Svaki od ovih koraka je važan, ali je restitucija je najbitnija, jer se sa njom, pored pravne rehabilitacije postiže i ekonomska i društvena rehabilitacija kažnjenika.

  - Proces pune rehabilitacije najbolje je izvela Češka, koja je donela sva četiri zakona, a potom Mađarska, Poljska, Slovačka, Slovenija i iz našeg okruženja Hrvatska i Rumunija. Srbija je najgora u ovom procesu demokratizacije društva i razgraničenja nove vlasti od autoritativnih režima Josipa Broza i Slobodana Miloševića. Naime, sve velike opozicione stranke su krupnim slovima u svojim programima ispisali potrebu da se izvede puna rehabilitacija i time pridobile mnoge glasače. Mnogi od njih (posebno Vuk Drašković i Vojislav Šešelj) su čak pored glasova iz dijaspore dobili i velike donacije. Ali što su se lideri tih stranaka više približavali vlasti, zaboravljali su svoja obećanja, a neki su čak i zaustavili rehabilitaciju i restituciju, da bi omogućili tajkunima da preuzmu tuđu imovinu – kaže Trkulja.

  Ni Zoran Đinđić, ni Vojislav Koštunica, odnosno DOS, uprkos velikim obećanjima, nisu ništa bitno učinio od 2000. godine za rehabilitaciju političkih osuđenika i restituciju. Donesena je Uredba o uvidu u tajna dosijea maja 2001, i potom i Zakon o lustraciji 2003, koji je ostao mrtvo slovo na papiru, jer je ta uredba ukinuta, tako da u Srbiji niko nije lustriran. U međuvremenu Zakon o otvaranju tajnih dosijea nije donesen, jer bi se pokazalo da su mnoge stranke i mnogi lideri stvoreni uz pomoć tajnih službi i bili njihovi tajni saradnici.

  - Nije donesen ni Zakon o restituciji, mada je u vreme Miloševića i u vreme Koštunice, seljacima i crkvama vraćena oduzeta imovina, ali nije građanima. Zakon o rehabilitaciji od devet članova, koji je na brzinu u aprilu 2006. donela Koštuničina vlada jedan je od najlošijh pravnih akt koji je donela Narodna skuoština, jer, između ostalog, ne utvrđuje proceduru kojom se utvrđuje proces rehabilitacije i ne podrazumeva obeštećenje nedužnih žrtava komunističkih režima. Suštinski bivša i aktuelana vlast su šturom i nepotpunom primenom Zakona o rehabilitaciji želele da izbegnu obavezu države Srbije da žrtvama komunizma plati odštetu od najmanje 5 milijardi evra – tvrdi dr Jovica Trkulja.

  Naime, stručni tim premijera Đinđića je izračunao da bi za obeštećenje žrtava autoritarnih režima u Srbiji bilo potrebno oko 50 milijardi evra, što je u državi sa 15 milijardi evra bruto proizvoda neizvodljivo. Zato i je pragmatični Đinđić predložio da obeštećenje iznosi 10 odsto vrednosti imovine i da se isplati u novcu, akcijama ili nekretninama. Kako je i premijer Koštunica na osnovu Zakona o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine od 2005. g. došao do sličnog podatka od 5 milijardi evra za odštetu, odlučio je da problem denacionalizacije i donošenje Zakona o restituciji odloži do daljnjeg. Time je politička elita ponovao dobila na vremenu, a Srbija je ostala bez Zakona o restituciji, kojim se proces rehabilitacije zaokružuje, čini punim i smislenim.
  Razlozi zašto Srbija ne želi da se suoči sa zlom svoje komunističke prošlosti, po mišljenju dr Trkulje, leže u činjenicama da se naša politička elita nikada nije ni bavila raskidom sa prošlošću već je samo tu prošlost prilagođavala svojim političkim potrebama. Nije lako odreći se Tita i Miloševića, kada su oni imali plebiscitnu podršku naroda i kada je politička elita shvatila, da bi se odricanjem od poluga i mehanizama autoritarne vladavine isekla grana na kojoj mnogi politički lideri i stranke sede.

  - Jer, nova vlast je umesto da ostvari diskontinuitet sa komunističkom vladavinom samo preuzela i primenila mehanizme vlasti Josipa Broza i Slobodana Miloševića. Umesto uvođenja demokratije mi od 6. oktobra 2000. godine imamo otvorenu borbu ključnih političkih aktera kako te mehanizme komunističke vladavine staviti pod svoju kontrolu. I sve dok vlast ne podvuče oštru crtu odricanja od autoritativnih režima u Srbiji neće biti pune rehabilitacije žrtava komunističkih progona – zaključuje profesor Jovica Trkulja.

  Prema profesorovim rečima, navodna briga srpske elite za Slobodana Jovanovića, koji je rehabilitovan, a treba da bude sahranjen u Srbiji, je samo deo političkog marketinga stranaka i njihovih lidera, jer su u procesu javne rehabilitacije ovog političara učestvovali i oni koji su ga godinama progonili i zabranjivali štampanje negovih dela.

  A Mihajlo Đurić nije želeo da bude pravno rehabilitovan, jer je rehabilitaciju doživeo u svom životu. Prvo su ga zatvorenici u Zabeli prihvatili i poštovali kao uglednog profesora, a potom su, nažalost, istorijski događaji potrvdili njegove teze iz 1971. zbog kojih je osuđen, da će se Jugoslavija postati samo geografski poja, da Srbi nestaju u Hrvatskoj, da Crnoj Gori nemaju pravo na svoje ime, a u BiH na svoje pismo. Stoga je jasno da sudska rehabilitacija nije bila potrebna prof. Đuriću. Njega je rehabilitovala istina onoga što je govorio i potonja istorija. Ali, ta rehabilitacija je potrebna svakom časnom čoveku i društvu koje drži do istine, pravde i vladavine prava.

  - U Srbiji nema političke volje da se pitanje restitucije i pune rehabilitacije političkih osuđenika i kažnjenika ostvari. Slutim da će se restitucija i puna politička rehabilitacija izvesti samo pod pritiskom Saveta Evrope i EU, koja traži da se nova demokratska vlast tako distancira od autoritarnih režima Josipa Broza i Slobodana Miloševića. Naime, Savet Evrope već godinama vrši pritisak na Srbiju da donese Zakon o restituciji, ne toliko da bi se vlast time distancirala od komunističkog režima i utvrdila istinu o nedužnim žrtvama, koliko zbog toga da EU dobije u našoj zemlji čistu vlasničku situaciju. Kako, naime, EU želi da investira u Srbiji, njoj je potrebno da pitanje svojine nad zemljom i objektima bude rešeno, a ne da se sudara sa tajkunima ili sa nekretninama sumnjivog porekla. Pod pritiskom EU premijer Vojislav Koštunica je 2008. naložio da se uradi Nacrt zakona o restituciji i pored toga što su već postojala 20 modela tog zakona. Zakon je krajem 2008. pušten u javnu raspravu, ali je doživeo oštru kritiku zbog neravnopravnosti građana, pa je povučen. Sada Savet Evrope opet insistira na donošenju Zakona o restituciji. Krajem decembra EU je naložila Vladi Srbije da tokom 2010. godine donese ovaj zakon. To je jedan od četiri prioriteta Srbije za njen prijem u EU. Ministarstvo finansija je pripremilo Nacrt zakona o restituciji, koji je 4. januara 2010. poslat na konsultacije u EU. Čim Vlada Srbije dobije procenu Saveta Evrope taj Nacrt zakona će ići na javnu raspravu, a potom, nadam i u Narodnu skupštinu da bi tokom 2010. godine, konačno posle 20 godina obećanja, bio usvojen i stupio na snagu – otkriva nam dr Jovica Trkulja.


 2. #2
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  POZNATI, A REHABILITOVANI

  Na listi rehabilitovanih nalaze se nekoliko poznatih političara, intelektualaca i umetnika, kao što su glumica Živana Žanka Stokić, advokat Veljko Guberina, advokat Slobodan Subotić, diplomata Konstantin Fotić, diplomata Momčilo Ninčić, pisac Ivan Ivanović, ministar Milan Gavrilović, pisac Grigorije Božović, premijer Dragiša Cvetković, humanista dr Ružica Bojić, industrijalac Đoka Dunđerski, vitez gvozdenog puka Blagoje Mićkov-Krušić, slikar Mihajlo Milovanović, profesor Dragoljub Jovanović, prota Mihailo Danilović, solunac Milorad Aleksić, pisac Borislav Pekić, pisac Dragoslav Mihailović, knjževnik Ivan Ivanović, karikaturista Dragoslav Stojanović, profesor Mihajlo Đurić, premijer Slobodan Jovanović i komunista Andrija Hebrang.

  NISU REHABILITOVANI

  Tokom 2009. godine usdovima je u Srbiji podnešeno još 800 zahteva za pomilovanje. Zahtev za rehabilitaciju Milana Nedića predat je Okružnom sudu u Beogradu, a podneli su ga Srpska liberalna stranka, Udruženje književnika Srbije, Udruženje „Dveri”, Udruženje Srba iz Hrvatske i Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima. A zahtev za rehabilitaciju kneza Pavla Karađorđevića potpisali su ćerka, kneginja Jelisaveta Karađorđević, profesor Željko Zirojević, inženjer Jovica Nikolovski i Dragan Babić, sekretar Fondacije kneginje Jelisavete.

  U međuvremenu i pored zahteva nisu rehabilitovani pukovnik Arsa Jovanović, Milan Stojadinović, ideolog,đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Za rehabilitaciju kralja Petra II Karađorđevića i Aleksandra Leku Rankovića, kao i za Dimitrija Ljotića zahtev nije podnesen.

  „POLITIČKA SAHRANA“

  Traganje za grobnicom Draže Mihailovića, ali i predloge da se posmrtni ostaci Slobodana Jovanovića, Mileve Ajnštajn-Marić, kralja Petra II i kraljice majke Marije prenesu u otadžbinu profesor Jovica Trkulja smatra više delom političkog marketinga srpske elite, nego potrebom za iskrenim rehabilitovanjem ovih ličnosti.

  - Srbi su vazda imali najgori odnos prema svojim najboljim i najmudrijim ljudima koje su, po pravilu, omalovažavali, progonili i osuđivali. Ako prenos i sahrana posmrtnih ostataka Slobodana Jovanovića i Mileve Ajštajn-Marić ne budu pratili vraćanje njihovog dela u zavičajno okrilje, tj. izdavanje sabranih dela bivšeg predsednika Jugoslovenske vlade u egzilu ili otvaranje muzeja supruge Alberta Ajštajna, ta ceremonija će biti obična politička sahrana, koja služi eliti za prikupljanje političkih poena – smatra dr Jovica Trkulja.

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Невероватно - како ми је промакла ова тема а комуњаре је лукаво пустиле да ИСЦУРИ...

  Бандо црвена, ВРАЋАЈТЕ НОВЦЕ - ДИ СУ НОВЦИ, СВЕГА 50 МИЛИЈАРДИ ЕВРА
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.806
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  ..........а где су невини животи?


  Капичићу и остале лајне које их подржавате, јавите се.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 5. #5
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Да освежим ову тему пошто је промакла "случајно".

  Еу ће нас терати да вратимо отето!
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 6. #6
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Ти гробари су стварно стока.
  Србија никада није ратовала са највећом светском силом. Русија је наш пријатељ.

 7. #7
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.845
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Savet Evrope će naterati Srbiju da donese Zakon o restituciji.
  Немојте, људи, де на ову кишу и хладноћу да истерају заслужне другове и њихове заслужне породице
  no longer at ease here, in the old dispensation

 8. #8
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  najnoviji biser - spojiti partizane i evrice

  sta je sledece?

  kao sto u zatvoru svi kazu da su nevini, onda i svima u zatvoru treba lepo ponistiti presude i nadoknaditi stete. princip je princip, a drzati se principa kosta, pre ili kasnije, pa ko voli...izvoli

  a narod? pa narod je inertan i zadnji ce da se doseti iz tih dogadjaja da ne postoji pravo i pravna drzava i kad narod krene da krade nece biti nista ni za koga. logicno

  nego ko ono bese obaj postavljac? dajem repu ko me podseti
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 9. #9
  Elita Prisoner (avatar)
  Učlanjen
  21.01.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  van foruma
  Poruke
  20.594
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  260

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  [QUOTE=SlovesniFilozof;13285078]Političke igre za žrtvama komunizma
  Feb 27, 2010
  Marko Lopušina | Rehabilitacija političkih osuđenika u Srbiji se sprovodi aljkavo, tvrdi profesor Jovica Trkulja i upozorava................
  --------------------------------------------------------------------

  Lično sam zainteresovana za donošenje ovog Zakona jer je mom dedi Država '58.g. oduzela polovinu kuće koja nije bila za nacionalizaciju.


  Što se tiče podataka nastalih iz Zakona o evidentiranju, znam sigurno da nisu tačni i da je cifra više puta uvećana.
  Da li je namerno uradjeno tako ili je sam zakon uradjen trapavo, nestručno, vrag će ga znati, uglavnom znam porodicu koja ima danas šest živih naslednika i svi su oni morali pojedinačno podnositi zahteve za istu imovinu. Znači, za jednu kuću se podnosilo šest zahteva i njega vrednost je šest puta uvećana. Realna cifra je daleko manja od prikazane.

  Ne radi se o tome da nas neko natera da vratimo oteto, nego da sami shvatimo da se ne sme otimati i krasti.

  Nisam upoznata da je predlog zakona otišao u EU, zašto?
  " Only fools and horses"

 10. #10
  nikadvise90te nije na forumu
  Изазван догађајима-доста ћутања и одобравања
  Aktivan član nikadvise90te (avatar)
  Učlanjen
  29.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.971
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Банда црвена......платиће рачун кад-тад.......и вратиће све што су отели.....
  Никад више ни 2000-те, и тако деценију за деценијом
  Е, па доста, прво мотка па онда карантин

 11. #11
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  53.845
  Reputaciona moć
  1310

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio Prisoner Pogledaj poruku
  Ne radi se o tome da nas neko natera da vratimo oteto, nego da sami shvatimo da se ne sme otimati i krasti.
  Srecno dok budes to objasnjavala ovim crvendacima. Oni bi i danas pljackali i otimali da mogu - ali njima da nesto zafali, o ne, to je skandal!
  no longer at ease here, in the old dispensation

 12. #12
  Veoma poznat Вуја (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Srbija
  Poruke
  10.597
  Reputaciona moć
  168

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Ма ебеш реституцију битно да смо удомили принца Филипа Карађорђевића да прави журке по Дедињу.
  Radi ono u cemu si dobar, a ne ono za mislis da si dobar

 13. #13
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.257
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2448

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Kad-tad ce morati da se vrati oteto.

  Svi kupoprodajuni ugovori sa TUDJOM IMOVINOM SU PRAVNO NISTAVNI I NELEGALNI.

  (Ne moze niko, na primer, zakonski i legalno prodati ukraden auto).

  SVI TAKVI UGOVORI ce jednog dana (kada u Srbiji pocne da funkcionise pravna drzava) biti anulirani.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 14. #14
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Lightbulb Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  I da se zoo vrt sa Lishka prebaci na Dedinje.

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  30.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.563
  Reputaciona moć
  497

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  sića, šta je to 50 milijardi...

 16. #16
  Domaćin
  Učlanjen
  27.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.492
  Reputaciona moć
  74

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Kad-tad ce morati da se vrati oteto.

  Svi kupoprodajuni ugovori sa TUDJOM IMOVINOM SU PRAVNO NISTAVNI I NELEGALNI.

  (Ne moze niko, na primer, zakonski i legalno prodati ukraden auto).

  SVI TAKVI UGOVORI ce jednog dana (kada u Srbiji pocne da funkcionise pravna drzava) biti anulirani.
  E moj Blajbingeru, imas li ti sta potomsta, ima li tvoje potomstvo svogfa potomstva, pa potomstvo potomstva tvoga potomstav svog potomstva?
  E mozda ce potomstvo potomstva tvoga potomstav docekati da u Srbiji pocne da funkcionise pravna drzava.
  Sudeci po aktuelnom precedniku i vladajucoj kliki, podrsci koju uzivaju od strane nasih "najvecih prijatelja" sa zapada i lovi kjoje su primili, da ne spominjem lovu koju su u zemlji opljackali i opoziciji koja jedva ceka da se nadje na poziciji pa da i oni mogu da kradu i pljhackaju, bojim se da ni potomstvo tvoga potomstva nece doziveti da u Srbiji profunkcionise pravna drzava,

 17. #17
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Чеси су вратили имовину,али код њих је мање отето.Ми буквално немамо могућности и да хоћемо.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Kad-tad ce morati da se vrati oteto.

  Svi kupoprodajuni ugovori sa TUDJOM IMOVINOM SU PRAVNO NISTAVNI I NELEGALNI.

  (Ne moze niko, na primer, zakonski i legalno prodati ukraden auto).

  SVI TAKVI UGOVORI ce jednog dana (kada u Srbiji pocne da funkcionise pravna drzava) biti anulirani.
  Kako bre ne moze,prekucas brojeve shasije i "vozi Mishko"

 19. #19
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio SSSR_ Pogledaj poruku
  @Slovenski Filozof

  Kakav kretenski naslov: Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  A onda jos veci kretenizam ispoljen kroz jako cudan rezon...Zar jos ima slepaca koji veruju da su "partizani ojadili gradjane za 50 miliona"...?! Nisu ih ojadili ni partizani ni Tito,ni Staljin, ni komunisti...

  Srbe hoce da ojadi anti-komunistici Savet Evrope zajedno sa EU

  As sto se tice "zrtva" koji traze nadoknadu za svoje kontra-revolucionarne aktivnosti i pljacku,kolaboracionizam i kriminal u predratnom periodu,ne da ih je trebalo ubiti,nego trea postreljati i ove potomke koji danas traze naknadu zbog nedela svojih predaka.

  Pa zar su partizani dzabe straljali? Ima bre da vi anti-komunisti nama koji smo potomci partizana uplatite pare na ziro racun! Znate li vi koliko je truda ulozeno i potrosenog olova naljoticevsko -cetnicko-desnicarsku djubrad.  То је већ говор мржње.Пријавио сам те.

  На лажи се не гради истина, нити се на тајним масакрима и гробовима може градити ни појединачна, ни породична, ни партијска, ни национална срећа.


  Партизански паразити су убрали плодове туђег зноја 1944-те.

  Новац се мора вратити кад-тад.
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 20. #20
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  Političke igre za žrtvama komunizma
  Feb 27, 2010
  Marko Lopušina | Rehabilitacija političkih osuđenika u Srbiji se sprovodi aljkavo, tvrdi profesor Jovica Trkulja i upozorava.

  - Od 50.000 političkih žrtava rehabilitovano je samo 2.000 ljudi, jer vlast ne želi da da nedužnim ljudima vrati oduzetu imovinu, koja vredi oko 50 milijardi evra. Savet Evrope će naterati Srbiju da donese Zakon o restituciji izvede punu rehabilitaciju.

  Moram da te upozorim da je ukidanje komunizma opljačkalo sve gradjane Srbije.

  Ako ne znaš od svakog gradjanina se odvajalo do oko 10% ličnog dohotka na ime ekonomske izgradnje zemlje.

  1000 Maraka plata
  100 maraka mesečno za izgradnju fabrika

  100x13 meseci = 1300 maraka godišnje (da, bila je i 13-a plata)

  1300x30 godina= 39000 Maraka

  39000 Maraka x 15,000,000 (toliko ljudi je tih 30 godina živelo, radilo i umiralo u Srbiji, plus živi radnici i penzioneri)=

  = 390, 000,000,000 Maraka (tristotine i devedeset milijardi Maraka)
  Podeljeno sa 2 da dobijemo Evre=

  195, 000, 000, 000 Evra (sto devedeset i pet milijardi Evra)

  Dakle antikomunisti i kapitalisti narodu duguju 195 milijardi Evra.

  Platite gospodo!

 21. #21
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio SlovesniFilozof Pogledaj poruku
  То је већ говор мржње.Пријавио сам те.

  На лажи се не гради истина, нити се на тајним масакрима и гробовима може градити ни појединачна, ни породична, ни партијска, ни национална срећа.


  Партизански паразити су убрали плодове туђег зноја 1944-те.

  Новац се мора вратити кад-тад.

  Uh sto mi se fucka sto si me prijavio
  Nista drugo nisam ni ocekivao od ljoticevsko-cetnicke bande koja je drukala Gestapo'u ugledne Srbe,intelektualce,radnike i seljake.

  Inace kako kaze parola italijanskih koumunista:

  "Ubijanje fasista nije zlocin".

  p.s. drukaro
  ...sto bi spanci rekli "bendita locura"

 22. #22
  Buduća legenda vracaracc (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Врачар, тамо где још увек постоји комшилук
  Poruke
  37.806
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  1662

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Црвени су нас ојадили.
  Зашто да будем политички коректан када могу да будем у праву?

 23. #23
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Moram da te upozorim da je ukidanje komunizma opljačkalo sve gradjane Srbije.

  Ako ne znaš od svakog gradjanina se odvajalo do oko 10% ličnog dohotka na ime ekonomske izgradnje zemlje.

  1000 Maraka plata
  100 maraka mesečno za izgradnju fabrika

  100x13 meseci = 1300 maraka godišnje (da, bila je i 13-a plata)

  1300x30 godina= 39000 Maraka

  39000 Maraka x 15,000,000 (toliko ljudi je tih 30 godina živelo, radilo i umiralo u Srbiji, plus živi radnici i penzioneri)=

  = 390, 000,000,000 Maraka (tristotine i devedeset milijardi Maraka)
  Podeljeno sa 2 da dobijemo Evre=

  195, 000, 000, 000 Evra (sto devedeset i pet milijardi Evra)

  Dakle antikomunisti i kapitalisti narodu duguju 195 milijardi Evra.

  Platite gospodo!


  Ово је Ацо демагогија што си написао,не може то тако да се гледа.
  1944-те су људи избацивани из кућа у пиџами.

  Poslednji put ažurirao/la Svecovek : 03.04.2010. u 22:35
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

 24. #24
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  На лажи се не гради истина, нити се на тајним масакрима и гробовима може градити ни појединачна, ни породична, ни партијска, ни национална срећа.
  Kakvim tajnim masakrima i grobovima,sve je javno od sudjenja do groba.Ako te zanima gde su lesevi ljoticesko-nedicevsko-cetnickih kolaboracionista idi pa kopaj.Postoje dokumenti i spisak ucinjenih krivicnih dela.Tamo se nalazi i lokacija gde su baceni ti izrodi,pa bi ti preporucio da se bavis malo arheologijom i iskopinama ako te to bas zanima.

  Lopata u sake pa na posao ili grebi noktima po zemlji.
  ...sto bi spanci rekli "bendita locura"

 25. #25
  Ističe se Svecovek (avatar)
  Učlanjen
  16.03.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Славија - уједињена царевина свију Словена.
  Poruke
  2.220
  Tekstova u blogu
  117
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Реституција-Партизани ојадили грађане Србије за 50 милијарди евра!

  Према подацима Мреже за реституцију, утврђено је да је послератна власт на територији Србије одузела 11.031 кућу, 8.610 кућа са двориштем, 8.356 пословних објеката...
  "Свуда около су издаја, кукавиштво и лаж" Цар Николај II

Slične teme

 1. Odgovora: 209
  Poslednja poruka: 08.03.2010., 18:45
 2. Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 20.01.2010., 11:13
 3. Odgovora: 325
  Poslednja poruka: 24.11.2009., 17:38
 4. Odgovora: 316
  Poslednja poruka: 23.09.2009., 11:32
 5. Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 03.04.2009., 00:14

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •