ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 76

Tema: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  28.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Ако желите да подржите останак владике Артемија на челу епархије рашко призренске молим да потпишете наведену петицију

  http://www.gopetition.com/online/34863/signatures-page1.html 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  28.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Otvoreno pismo vernog monaštva Eparhije raško-prizrenske, Patrijarhu Irineju i SA Saboru SPC
  Ово отворено писмо које је за узрок имало пре свега напад како на православље, тако и на Косово и Метохију, што ради довлачења у Србију зловерног

  Online petition - ОТВОРЕНО ПИСМО ПАТРИЈАРХУ И СА САБОРУ СПЦ

  +++

  и у непокајању традиционално беспримерног римског папе 2013г. унијатско-јеретичких тежњи ради, то и ради верификације институција псеудодржаве Косова (синодском најавом постављања савршено, готово безлично - попустљивог еп. дечанског Теодосија на место психофизички живог и здравог еп. Артемија), али и коначно растурање, у СПЦ најбројнијег, православно-правоживећег монаштва окупљеног око неупоредиво најпредањскијег духовника нам владике Артемија.

  Почетни потписници овога отвореног писма су монаси појединих рашко–призренских манастира који су, већином једномислено уз Свети Сабор, Устав Цркве српске и владику Артемија, као и поједини храбри појединци из манастира где игумани нису сложни са њим. Али, ако се узме у обзир да управа неколиких великих нам манастира није дозволила ни да обавестимо њихову братију или сестринства о овом, милости искатељном писму Светом Сабору епископа СПЦ, тада број ових сада храбрих потписника још више добија на значају, те се лако свакоме може схватити да би тај број у мирнијим околностима био далеко, далеко већи. Ми почетни потписници смо се истурили у претходницу ове групе која сведочи да желимо поштовање Устава и предања Цркве позивајући на повратак све преступнике, ма како се они називали, како би коначно завладао мир свима, а ако би, нажалост уследило супротно, ево нас спремне именом и презименом за следна дејства нове небивале православне инквизиције, што им, ипак, не дао Господ Бог да икада постану.

  Стога, пре свега у Господа се уздајући, искрено позивамо у припомоћ и верни народ српски истине и вере нам нападане ради – трубно му најављујући, ми доле потписани, а од еп. Атанасија и Теодосија (овог, личним немиром, развеслалог „двојца без кормилара“ по досад мирним свештеним водама епархије рашко-призренске) ипак неустрашени монаси епархије рашко-призренске, трубно најављујући да ће се

  ПО СВИМ ВЕЋИМ ГРАДОВИМА СРБИЈЕ (контакт телефон око организације потписа 063/8851078), ПОЧЕВ ОД СВЕТЛОГ ЧЕТВРТКА 8. АПРИЛА 2010г. ПРИКУПЉАЋЕ СЕ ПОТПИСИ НАРОДА СРПСКОГ ПОВОДОМ ОВОГ ИСТОГ ОТВОРЕНОГ ПИСМА КОЈЕ, УСЛОВЉЕНИ НЕБИВАЛИМ ДУХОВНИМ ТЕРОРОМ, САДА ВЕЋ ЗАПОЧИЊУ НАЈХРАБРИЈИ (тј. претњама неустрашени) МОНАСИ ЕПАРХИЈЕ РАШКО ПРИЗРЕНСКЕ, А КОЈИ ЋЕ СЕ (тј. потписи) СКУПА НА РУКЕ ПРЕДАТИ ДАНА 25.04.2010 ГОДИНЕ СВЕШТЕНОМ САБОРУ ЕПИСКОПА СПЦ. ПРЕЦИЗНИЈЕ, ПОТПИСИ ПОДРШКЕ ЋЕ СЕ ПРИКУПЉТИ И ПРЕДАТИ ЕПИСКОПИМА СВЕ ДО ПОЧЕТКА ПРВОГ ДАНА РЕДОВНОГ ЗАСЕДАЊА СВЕТОГ САБОРА, МА КАДА ОН ПОЧЕО.

  ТАКОЂЕ ВАС ОБАВЕШТАВАМО ДА СЕ ОВО ПИСМО СВЕТОМ САБОРУ ЕПИСКОПА СПЦ МОЖЕ ПОТПИСАТИ И НА ИНТЕРНЕТУ И ТО ОВДЕ И ТО СВЕ ДО ПОЧЕТКА САБОРСКОГ ЗАСЕДАЊА.  Иначе, идеју скупљања потписа изнедрио нам је сам еп.Атанасије, пре свега, приморавањем сестара манастира Кончула да му „под ноге“ донесу све своје потписе (у недељу 07.03.2010г.) са пропратним текстом да га, иако савршено Цркво-неУставног, безусловно признају за наводног администратора епархије; а где је ту још обијање грачаничких келија; отимање документације; онда, смена легалног секретара епархије, као и непрестане претње сменом свима - Цркви и Уставу Њеном - послушних игумана, те константном претњом прогоном њиме (читај: Атанасијем) оклеветаних монаха; укидање државне помоћи свим непокорним њему а не Светом Сабору СПЦ манастирима и монасима; претећи актови Црној Реци, Архангелима и осталима од нелегалног узурпаторског двојца епископа инспирисаног једино, што ретко виђеном личном прелешћу - то и духом и руковођењем „свудаприсутног“ увек савременог и (милом или силом) ауторитативног епископа бачког Г. Иринеја; итд… укратко - узурпација им је заједничка, нова псеудоправославна идеологија је из бачке, спровођење на делу новаторстава (новаторства то су стога што нам се не нуди слобода у ситним разликама богослужења већ многе наводне ситнице спаковане у један пакет који се каткад нуди, каткад приморава на примену свима побожнима) нам сада долази олујно из херцеговине од узнемиреног господина „свезнајућег“, а жеља за славом и влашћу експлодирала је из Дечана као древног темеља епархије рашко призренске урушавајући нам исту правоверну, духовну кућу свима.

  Библијска благовест, нарочито важећа у најсмутнијим временима када пастири залутају а овце се у збегу окрену једино и вечно Верним Небесима, је да је ГЛАС ПОБОЖНОГ НАРОДА - ГЛАС БОЖИЈИ, а то се на живом садањем примеру најјасније и види - општим непосећивањем богослужења (виртуелног) администратора и његовог привидног наследника од стране верног народа иако га на то нико и никада није позвао. Иако су исти епископи, све до пресуде Светог Сабора епископа СПЦ савршено НЕЛЕГАЛНИ, ипак, све ово нека би, пре свега, у истима такло извор смирења и покајања великопосног, а никако и никада узрастање немира, гњева и двоједушности, којима су, на велику нам свима жалост, сада безглаво неки похрлили.

  Гоподе Христосе помилуј и благослови Истином и Миром Љубави Њене свету Цркву Своју и васкрсни нам свима ослабелу светоотачку, предањску побожност Благодати Твоје. Амин.

  ОТВОРЕНО ПИСМО са потписима монаштва као ПДФ документ

  +++

  +++

  +++  ОТВОРЕНО ПИСМО

  Његовој Светости Патријарху српском Господину Иринеју и свему Свештеном Сабору Архијереја СПЦ

  Ваша Светости, Високопреосвећени и Преосвећени Оци,

  Као деца Цркве удовице - епископа нам браћом ућуткана, као чеда Оца љубљенога - домашњима оклеветанога и распињанога, као овце слепи без пастира поузданога - браћом му „пастирима“ у јаму баченога… све плачући за Јосифом нам драгим, као Праоца нам Светога Јакова – молимо Вас и преклињемо: да антиканонску, тј. антицрквену и цркворазарајуће-окупациону експедицију ниспослату нам у лику бившег епископа зах.-херц. Атанасија и „викара“ (!?! - појам крајње неразумљив; ваљда хорепископа) дечанског Теодосија ПОВУЧЕТЕ како би сви скупа превазишли догађаје минулих смутњи изазване, верујемо несвесно, још на самом почетку поста, брзоплетим, нецрквеним, чисто световним, грубо-извршним, распудним дејством светога Синода на овце паше рашкопризренског нам узорно-правоверног Архипастира Г.Г. Артемија.

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  28.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  '..........

  Придружујемо се овом апелу и ми, остали православни који, иако комарачке, а ипак неспаљене савести желимо да свој глас подигнемо против неправде изазване антиканонским дејством Светог Синода, осећајући, попут блажене успомене оца Јустина Ћелијског, да „нисмо рођени да душе наше буду прљаве потковице на копити галопирајућег коња ничијих амбиција и интрига“.

  Да се у овом случају ради, не само о атаку на епископа Артемија, већ суштински о уклањању главног, са својим бројним монаштвом, противника новоконкордатском, проекуменистичком расправослављивању и (вешто прикриваном) унијаћењу Србије римокатолицизмом - помпезно најављиваним за 2013.г. али, такође и покушају потирања најчојскијег вишегодишњег готово усамљеног „косовског ратника“ за очување огњишта Србиновог на земљи му заветној, крвљу мученика омеђеној, са 1300 студенаца исцелитељних који православљем извиру и правоживљем напајају душе српске вековима, јасно је ово свима побожнима, али је потребно посведочити све ово нарочито и ради свих крштених уопште, као и свих опредељених на тврдоглаву и тврдоврату непобожност, јер је и једнима и другима Истина једина и неопходна храна као разумних бића душа људских.

  Комунисти су деценијама покушавали да разним неделима и махинацијама остваре свој утицај на Српску Православну Цркву. Кроз њих, као и кроз сваку наредну власт лако је видљив утицај државе на деловање појединих црквених старешина, нарочито кроз форсирање утицаја институције Светога Синода који, из године у годину, све више и више, узурпира врховну власт Светог Сабора свих епископа СПЦ, што се нажалост најјасније уочава кроз синодално, несаборско антиправославно увлачење и прљање православне вере и њено дављење у екуменистичким белосветским баруштинама васколике лажи, и то увек готово истим синодалним делегацијама које у име српског „православља“ потписују разне јеретичке ствари; уводе реформе у свесвету Литургију, самовољно их цркворазарајуће, појединачно и антисаборски по Србији спроводећи (реформе иначе не због вајног „поправљања“ Литургије свете, јер како поправити оно што нам неискварено оставише Свети Оци, већ једино услед усличавања Њеног духу овога света, ради планиране будуће јеретичке уније, тј. новог екуменистичког конкордата).
  У Равени Св. Синодом овлаштени српски епископи потписују екуменистичку декларацију којом, између осталог признају римског папу за првозваног епископа Цркве, иако он ван Цркве пребива већ готово хиљаду година, штампају са православног гледишта готово неупотребљиве уџбенике веронауке; пропагирају евроокупаторске и издајничке србосрамотне ставове државе по питању Косова и Метохије и признавања тренутно постојећег злорођеног јајета црночиних орлова на црвеној српском крвљу натопљеној позадини; а исти ти људи који се још увек и православним епископима називају, у својој умишљеној свемоћи рекламно изјављују како су се 2006. г. три дана молили заједно са разноразним јеретицима (како ли им се тај заједнички „бог“ зове и чему их учи - нису нам објаснили, јер се ни на Сабору не могаде поставити питање њихове издаје правоверја, пошто иста господа и дневни ред Саборски једини одређују).

  Ко ће још постићи поменути све дрскости, неверја и издаје исте мале духовне олигархије, од неверовања у бесмртност душе све до избацивања Светог Аве Јустина и његове свеправославне догматике са Богословског факултета СПЦ-а, а кога сада тиме осрамоћеног смерају канонизовати; - административно канонизовати а у упракси презирати и ниподаштавати ?!?

  Трезвено ишчекујући Ваш миротворно - дејствени благослов који ће, знамо, надуго обновити и очврснути наду и веру у чистоту православља и правоживља српског, колико могући трудећи се у правоживљу, верни Православљу и Вама остајемо синовски одани. Стога, целивајући свету десницу предлажемо клечећи, подножју ногу светости Ваших ову многобројну брижну молитву нашу - Бога небом погледајући а земљом благодат Његову кроз Вас с поверењем ишчекујући Вашим делатним повратком негдашњег предањског мира древне побожности српске. Амин.

  Монаси епархије рашко призренске, 19.03.2010


  ОТВОРЕНО ПИСМО са потписима монаштва као ПДФ документ

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  28.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Појашњења потенцијалним потписницима

  Ово отворено писмо које је за узрок имало пре свега напад како на православље, тако и на Косово и Метохију, što ради довлачења у Србију зловерног и у непокајању традиционално беспримерног римског папе 2013г. унијатско-јеретичких тежњи ради, то и ради верификације институција псеудодржаве Косова (синодском најавом постављања савршено, готово безлично - попустљивог еп. дечанског Теодосија на место психофизички живог и здравог еп. Артемија), али и коначно растурање, у СПЦ најбројнијег, православно-правоживећег монаштва окупљеног око неупоредиво најпредањскијег духовника нам владике Артемија.

  Почетни потписници овога отвореног писма су монаси појединих рашко–призренских манастира који су, већином једномислено уз Свети Сабор, Устав Цркве српске и владику Артемија, као и поједини храбри појединци из манастира где игумани нису сложни са њим. Али, ако се узме у обзир да управа неколиких великих нам манастира није дозволила ни да обавестимо њихову братију или сестринства о овом, милости искатељном писму Светом Сабору епископа СПЦ, тада број ових сада храбрих потписника још више добија на значају, те се лако свакоме може схватити да би тај број у мирнијим околностима био далеко, далеко већи. Ми почетни потписници смо се истурили у претходницу ове групе која сведочи да желимо поштовање Устава и предања Цркве позивајући на повратак све преступнике, ма како се они називали, како би коначно завладао мир свима, а ако би, нажалост уследило супротно, ево нас спремне именом и презименом за следна дејства нове небивале православне инквизиције, што им, ипак, не дао Господ Бог да икада постану.

  Стога, пре свега у Господа се уздајући, искрено позивамо у припомоћ и верни народ српски истине и вере нам нападане ради – трубно му најављујући, ми доле потписани, а од еп. Атанасија и Теодосија (овог, личним немиром, развеслалог „двојца без кормилара“ по досад мирним свештеним водама епархије рашко-призренске) ипак неустрашени монаси епархије рашко-призренске, трубно најављујући да ће се

  ПО СВИМ ВЕЋИМ ГРАДОВИМА СРБИЈЕ (контакт телефон око организације потписивања 063/8851078), ПОЧЕВ ОД СВЕТЛОГ ЧЕТВРТКА 8. АПРИЛА 2010г. ПРИКУПЉАЋЕ СЕ ПОТПИСИ НАРОДА СРПСКОГ ПОВОДОМ ОВОГ ИСТОГ ОТВОРЕНОГ ПИСМА КОЈЕ, УСЛОВЉЕНИ НЕБИВАЛИМ ДУХОВНИМ ТЕРОРОМ, САДА ВЕЋ ЗАПОЧИЊУ НАЈХРАБРИЈИ (тј. претњама неустрашени) МОНАСИ ЕПАРХИЈЕ РАШКО ПРИЗРЕНСКЕ, А КОЈИ ЋЕ СЕ (тј. потписи) СКУПА НА РУКЕ ПРЕДАТИ ДАНА 25.04.2010 ГОДИНЕ СВЕШТЕНОМ САБОРУ ЕПИСКОПА СПЦ. ПРЕЦИЗНИЈЕ, ПОТПИСИ ПОДРШКЕ ЋЕ СЕ ПРИКУПЉТИ И ПРЕДАТИ ЕПИСКОПИМА СВЕ ДО ПОЧЕТКА ПРВОГ ДАНА РЕДОВНОГ ЗАСЕДАЊА СВЕТОГ САБОРА, МА КАДА ОН ПОЧЕО.

  ТАКОЂЕ ВАС ОБАВЕШТАВАМО ДА СЕ ОВО ПИСМО СВЕТОМ САБОРУ ЕПИСКОПА СПЦ МОЖЕ ПОТПИСАТИ И НА ИНТЕРНЕТУ, ОВДЕ - И ТО СВЕ ДО ПОЧЕТКА САБОРСКОГ ЗАСЕДАЊА.

  Иначе, идеју скупљања потписа изнедрио нам је сам еп.Атанасије, пре свега, приморавањем сестара манастира Кончула да му „под ноге“ донесу све своје потписе (у недељу 07.03.2010г.) са пропратним текстом да га, иако савршено Цркво-неУставног, безусловно признају за наводног администратора епархије; а где је ту још обијање грачаничких келија; отимање документације; онда, смена легалног секретара епархије, као и непрестане претње сменом свима - Цркви и Уставу Њеном - послушних игумана, те константном претњом прогоном њиме (читај: Атанасијем) оклеветаних монаха; укидање државне помоћи свим непокорним њему а не Светом Сабору СПЦ манастирима и монасима; претећи актови Црној Реци, Архангелима и осталима од нелегалног узурпаторског двојца епископа инспирисаног једино, што ретко виђеном личном прелешћу - то и духом и руковођењем „свудаприсутног“ увек савременог и (милом или силом) ауторитативног епископа бачког Г. Иринеја; итд... укратко - узурпација им је заједничка, нова псеудоправославна идеологија је из бачке, спровођење на делу новаторстава (новаторства то су стога што нам се не нуди слобода у ситним разликама богослужења већ многе наводне ситнице спаковане у један пакет који се каткад нуди, каткад приморава на примену свима побожнима) нам сада долази олујно из херцеговине од узнемиреног господина „свезнајућег“, а жеља за славом и влашћу експлодирала је из Дечана као древног темеља епархије рашко призренске урушавајући нам исту правоверну, духовну кућу свима.

  Библијска благовест, нарочито важећа у најсмутнијим временима када пастири залутају а овце се у збегу окрену једино и вечно Верним Небесима, је да је ГЛАС ПОБОЖНОГ НАРОДА - ГЛАС БОЖИЈИ, а то се на живом садашњем примеру најјасније и види - општим непосећивањем богослужења (виртуелног) администратора и његовог привидног наследника од стране верног народа иако га на то нико и никада није позвао. Иако су исти епископи, све до пресуде Светог Сабора епископа СПЦ савршено НЕЛЕГАЛНИ, ипак, све ово нека би, пре свега, у истима такло извор смирења и покајања великопосног, а никако и никада узрастање немира, гњева и двоједушности, којима су, на велику нам свима жалост, сада безглаво неки похрлили.

  Гоподе Христосе помилуј и благослови Истином и Миром Љубави Њене свету Цркву Своју и васкрсни нам свима ослабелу светоотачку, предањску побожност Благодати Твоје. Амин.

 5. #5
  Iskusan ljubota (avatar)
  Učlanjen
  12.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  5.328
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  153

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Sopocanac Pogledaj poruku
  Ако желите да подржите останак владике Артемија на челу епархије рашко призренске молим да потпишете наведену петицију

  http://www.gopetition.com/online/34863/signatures-page1.html
  A na koji broj žiro računa da uplatimo podršku?
  Plakao sam kad je progledala Esmeralda...

 6. #6
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Sopocanac Pogledaj poruku
  Ако желите да подржите останак владике Артемија на челу епархије рашко призренске молим да потпишете наведену петицију

  http://www.gopetition.com/online/34863/signatures-page1.html
  Ne želim
  SPC je rekla svoje po tom pitanju a ja ne želim da idem prtotiv SPC.

  Nije bre ovo FK SPC!

 7. #7
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio ljubota Pogledaj poruku
  A na koji broj žiro računa da uplatimo podršku?
  Jedan SMS za gladne vladike na Kosovu!

 8. #8
  Ističe se vladeks (avatar)
  Učlanjen
  19.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.314
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Sopocanac Pogledaj poruku
  Појашњења потенцијалним потписницима

  Ово отворено писмо које је за узрок имало пре свега напад како на православље, тако и на Косово и Метохију, što ради довлачења у Србију зловерног и у непокајању традиционално беспримерног римског папе 2013г. унијатско-јеретичких тежњи ради, то и ради верификације институција псеудодржаве Косова (синодском најавом постављања савршено, готово безлично - попустљивог еп. дечанског Теодосија на место психофизички живог и здравог еп. Артемија), али и коначно растурање, у СПЦ најбројнијег, православно-правоживећег монаштва окупљеног око неупоредиво најпредањскијег духовника нам владике Артемија.

  Почетни потписници овога отвореног писма су монаси појединих рашко–призренских манастира који су, већином једномислено уз Свети Сабор, Устав Цркве српске и владику Артемија, као и поједини храбри појединци из манастира где игумани нису сложни са њим. Али, ако се узме у обзир да управа неколиких великих нам манастира није дозволила ни да обавестимо њихову братију или сестринства о овом, милости искатељном писму Светом Сабору епископа СПЦ, тада број ових сада храбрих потписника још више добија на значају, те се лако свакоме може схватити да би тај број у мирнијим околностима био далеко, далеко већи. Ми почетни потписници смо се истурили у претходницу ове групе која сведочи да желимо поштовање Устава и предања Цркве позивајући на повратак све преступнике, ма како се они називали, како би коначно завладао мир свима, а ако би, нажалост уследило супротно, ево нас спремне именом и презименом за следна дејства нове небивале православне инквизиције, што им, ипак, не дао Господ Бог да икада постану.

  Стога, пре свега у Господа се уздајући, искрено позивамо у припомоћ и верни народ српски истине и вере нам нападане ради – трубно му најављујући, ми доле потписани, а од еп. Атанасија и Теодосија (овог, личним немиром, развеслалог „двојца без кормилара“ по досад мирним свештеним водама епархије рашко-призренске) ипак неустрашени монаси епархије рашко-призренске, трубно најављујући да ће се

  ПО СВИМ ВЕЋИМ ГРАДОВИМА СРБИЈЕ (контакт телефон око организације потписивања 063/8851078), ПОЧЕВ ОД СВЕТЛОГ ЧЕТВРТКА 8. АПРИЛА 2010г. ПРИКУПЉАЋЕ СЕ ПОТПИСИ НАРОДА СРПСКОГ ПОВОДОМ ОВОГ ИСТОГ ОТВОРЕНОГ ПИСМА КОЈЕ, УСЛОВЉЕНИ НЕБИВАЛИМ ДУХОВНИМ ТЕРОРОМ, САДА ВЕЋ ЗАПОЧИЊУ НАЈХРАБРИЈИ (тј. претњама неустрашени) МОНАСИ ЕПАРХИЈЕ РАШКО ПРИЗРЕНСКЕ, А КОЈИ ЋЕ СЕ (тј. потписи) СКУПА НА РУКЕ ПРЕДАТИ ДАНА 25.04.2010 ГОДИНЕ СВЕШТЕНОМ САБОРУ ЕПИСКОПА СПЦ. ПРЕЦИЗНИЈЕ, ПОТПИСИ ПОДРШКЕ ЋЕ СЕ ПРИКУПЉТИ И ПРЕДАТИ ЕПИСКОПИМА СВЕ ДО ПОЧЕТКА ПРВОГ ДАНА РЕДОВНОГ ЗАСЕДАЊА СВЕТОГ САБОРА, МА КАДА ОН ПОЧЕО.

  ТАКОЂЕ ВАС ОБАВЕШТАВАМО ДА СЕ ОВО ПИСМО СВЕТОМ САБОРУ ЕПИСКОПА СПЦ МОЖЕ ПОТПИСАТИ И НА ИНТЕРНЕТУ, ОВДЕ - И ТО СВЕ ДО ПОЧЕТКА САБОРСКОГ ЗАСЕДАЊА.

  Иначе, идеју скупљања потписа изнедрио нам је сам еп.Атанасије, пре свега, приморавањем сестара манастира Кончула да му „под ноге“ донесу све своје потписе (у недељу 07.03.2010г.) са пропратним текстом да га, иако савршено Цркво-неУставног, безусловно признају за наводног администратора епархије; а где је ту још обијање грачаничких келија; отимање документације; онда, смена легалног секретара епархије, као и непрестане претње сменом свима - Цркви и Уставу Њеном - послушних игумана, те константном претњом прогоном њиме (читај: Атанасијем) оклеветаних монаха; укидање државне помоћи свим непокорним њему а не Светом Сабору СПЦ манастирима и монасима; претећи актови Црној Реци, Архангелима и осталима од нелегалног узурпаторског двојца епископа инспирисаног једино, што ретко виђеном личном прелешћу - то и духом и руковођењем „свудаприсутног“ увек савременог и (милом или силом) ауторитативног епископа бачког Г. Иринеја; итд... укратко - узурпација им је заједничка, нова псеудоправославна идеологија је из бачке, спровођење на делу новаторстава (новаторства то су стога што нам се не нуди слобода у ситним разликама богослужења већ многе наводне ситнице спаковане у један пакет који се каткад нуди, каткад приморава на примену свима побожнима) нам сада долази олујно из херцеговине од узнемиреног господина „свезнајућег“, а жеља за славом и влашћу експлодирала је из Дечана као древног темеља епархије рашко призренске урушавајући нам исту правоверну, духовну кућу свима.

  Библијска благовест, нарочито важећа у најсмутнијим временима када пастири залутају а овце се у збегу окрену једино и вечно Верним Небесима, је да је ГЛАС ПОБОЖНОГ НАРОДА - ГЛАС БОЖИЈИ, а то се на живом садашњем примеру најјасније и види - општим непосећивањем богослужења (виртуелног) администратора и његовог привидног наследника од стране верног народа иако га на то нико и никада није позвао. Иако су исти епископи, све до пресуде Светог Сабора епископа СПЦ савршено НЕЛЕГАЛНИ, ипак, све ово нека би, пре свега, у истима такло извор смирења и покајања великопосног, а никако и никада узрастање немира, гњева и двоједушности, којима су, на велику нам свима жалост, сада безглаво неки похрлили.

  Гоподе Христосе помилуј и благослови Истином и Миром Љубави Њене свету Цркву Своју и васкрсни нам свима ослабелу светоотачку, предањску побожност Благодати Твоје. Амин.
  jel ne da novi vladika da radite biznis sa naftom,pa sad potpisujete peticiju

 9. #9
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.810
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio ljubota Pogledaj poruku
  A na koji broj žiro računa da uplatimo podršku?
  ne uplacuje se nikakva podrska, vec se deklarativno podrzava i brani stub hriscanstva u eparhiji rasko prizrenskoj vladika Artemije.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 10. #10
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.810
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Ne želim
  SPC je rekla svoje po tom pitanju a ja ne želim da idem prtotiv SPC.

  Nije bre ovo FK SPC!
  nije SPC nista rekla

  Sinod SPC je iZVRSNO TELO CRKVE A NE ODLUCNO

  Sinod ne donosi odluke VEC CRKVENI SABOR

  A crkveni sabor nije zasedao i nije doneo nikakvu odluku u vezi vladike Artemije sto znaci da su pomenuti episkopi , prekrsili sve crkvene kanone i NA SILU okupirali eparhiju rasko prizrensku i NA SILU smenili legalnog i jedinog vladiku Artemija.

  Tek ako i kada crkveni sabor , smeni vladiku ta bi odluka bila validna. Sinod za tako nesto nema ingerencije i ja tu njihovu vatikansku odluku ne priznajem.
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 20.03.2010. u 15:52
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 11. #11
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  nije SPC nista rekla

  Sinod ne donosi odluke VEC CRKVENI SABOR

  A crkveni sabor nije zasedao i nije doneo nikakvu odluku u vezi vladike Artemije sto znaci da su pomenuti episkopi , prekrsili sve crkvene kanone i NA SILU okupirali eparhiju rasko prizrensku i NA SILU smenili legalnog i jedinog vladiku Artemija.

  Tek ako i kada crkveni sabor , smeni vladiku ta bi odluka bila validna. Sinod za tako nesto nema ingerencije i ja tu njihovu vatikansku odluku ne priznajem.
  ma puvaj se koliko hoćeš.

  SPC je rekla svoje.

  Crkveni sabor je pre nekoliko godina rekao svoje a Artemije ogrezao u kriminalu, nije slušao.
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 20.03.2010. u 15:52

 12. #12
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.810
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  ma puvaj se koliko hoćeš.

  SPC je rekla svoje.

  Crkveni sabor je pre nekoliko godina rekao svoje a Artemije ogrezao u kriminalu, nije slušao.
  ajd daj link do te vesti gde crkveni sabor to kaze.

  kako te nije sramota da lazes ?
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 20.03.2010. u 15:53
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 13. #13
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  ajd daj link do te vesti gde crkveni sabor to kaze.

  kako te nije sramota da lazes ?
  POČELO REDOVNO ZASEDANJE SVETOG ARHIJEREJSKOG SABORA SPC
  Sabor protiv Artemija i vladika iz Amerike
  Crkveni oci će ponovo raspravljati o primopredaji objekata SPC na KiM, čemu se vladika raško-prizrenski usprotivio, kao i o predlogu mitropolita srednjozapadno-američkog Hristofora o autonomiji SPC u SAD i Kanadi


  BEOGRAD - Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornoj crkvi i činom priziva Svetog Duha u patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog, u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu juče je počelo redovno zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve. U kratkom saopštenju Informativne službe SPC, „pored niza tekućih pitanja Sabor će i ove godine pažnju posvetiti očuvanju vekovnog molitvenog predanja i živog svedočenja Crkve u savremenom svetu“.
  Zasedanje najvišeg jerarhijskog tela SPC počelo je utvrđivanjem dnevnog reda, konstituisanjem radnih tela Sabora i podnošenjem izveštaja vladika o stanju u eparhijama.

  EU da povuče markice Dečana

  Srpska pravoslavna crkva žestoko je protestovala kod predstavnika Unmika povodom emitovanja 10.000 poštanskih markica u vrednosti od jedan i dva evra na kojima je manastir Visoki Dečani, drsko predstavljajući srpsku srednjovekovnu svetinju kao nekakvu „albansku baštinu“ - potvrđeno je Glasu javnosti.
  „Čim se ovaj skandal dogodio kontaktirali smo najuticajnije ljude iz međunarodne zajednice na KiM. Uveravali su nas da se ovako nešto više neće ponoviti, a obećali su i da će vrlo brzo preduzeti neke konkretnije mere. Jedan od predloga nekih iz EU je da se povuče cela serija markica“, rečeno nam je u SPC.

  Kako Glas saznaje, crkveni velikodostojnici će na višednevnom zasedanju iza zatvorenih vrata razgovarati o mnogim gorućim pitanjima - promeni sastava Sinoda, načinu služenja svete arhijerejske liturgije kao i situaciji u kojoj se nalaze svetinje i narod na KiM.
  Crkveni oci će još jednom raspravljati o pitanju primopredaje objekata SPC na Kometu. Sabor je prošle godine, umolio vladiku raško-prizrenskog Artemija da primi, osvešta i stavi u bogoslužbenu upotrebu obnovljene crkve i druge objekte SPC na KiM, što on nije uradio. Vladika Artemije za Glas nije želeo da govori o ovoj temi.
  Takođe, Sabor će se pozabaviti pitanjem velikih problema koje imaju episkopi u SAD, Kanadi i Australiji.
  Očekuje se da bi posebna pažnja trebalo da bude posvećena stanju u SAD, jer je mitropolit srednjozapadno-američki Hristofor glavni zagovornik stvaranja autonomije SPC u Americi i Kanadi, u okviru autokefalne srpske Patrijaršije, što izaziva protivljenje velikog broja Srba u ove dve države. Prema ideji mitropolita Hristofora, ta zamisao bi se ostvarila usvajanjem ustava SPC za ovaj deo sveta, što bi pretilo da izazove novi raskol. Raskol koji je u Americi nastao 1963. godine zacelili su patrijarh Pavle i mitropoliti Irinej (Kovačević) tri decenije kasnije, 1992. godine. Prema mišljenju pravnika, „američki ustav“ bio bi nešto poput „vojvođanskog statuta“ protiv kojeg se SPC otvoreno pobunila. Takođe, praktična implementacija ovog „ustava“ nije moguća bez patrijarha Pavla.
  Crkveni analitičar i publicista Mirko Đorđević očekuje da će se i na ovom Saboru „lomiti koplja“ između mitropolita Amfilohija i vladike Artemija, koji ne pristaje na kontrolu Sinoda.
  - Takođe, najveći problem trenutno je Sinod koji je neligitiman, jer je svim episkopima istekao mandat - kaže Đorđević i dodaje da će Sabor sigurno morati da se bavi i pretećim raskolom u Americi.
  U radu Sabora učestvuju svi eparhijski arhijereji SPC iz zemlje i rasejanja, osim NJegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla, koji se od sredine novembra 2007. godine nalazi na lečenju na VMA u Beogradu.
  Poslednji put ažurirao/la gost 191696 : 20.03.2010. u 15:53

 14. #14
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.810
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  pA NORMALNO DA VLADIKA ARTEMIJE NIJE HTEO DA OSVESTA HRAMOVE KOJE SU OBNAVLJALI SIPTARI

  ZAMISLI DA SE OSVESTA CRKVA KOJU SU GRADILI TURCI

  LUDILO

  To normalan covek nikada nece uraditi

  I ja koliko vidim iz tog teksta koji si stavio vladici se ne stavlja na teret nikakav lopovluk vec zato sto nije hteo da osvesta te hramove koje su obnavljali siptari .
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 15. #15
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  pA NORMALNO DA VLADIKA ARTEMIJE NIJE HTEO DA OSVESTA HRAMOVE KOJE SU OBNAVLJALI SIPTARI

  ZAMISLI DA SE OSVESTA CRKVA KOJU SU GRADILI TURCI

  LUDILO

  To normalan covek nikada nece uraditi

  I ja koliko vidim iz tog teksta koji si stavio vladici se ne stavlja na teret nikakav lopovluk vec zato sto nije hteo da osvesta te hramove koje su obnavljali siptari .
  Usprotivioio se Saboru, samim tim postao sektaš i jeretik i šizmatik.

 16. #16
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.810
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  Usprotivioio se Saboru, samim tim postao sektaš i jeretik i šizmatik.
  vidis da nemas pojma o hriscanstvu

  jeretik se postaje kad se odreknes od ucenja hristovog i njegove crkve koju je on oformio zajedno sa svojim apostolima i kad kreces da njegove zakone i pravila menjas i uvodis svoja

  tako se postaje jeretik

  a ako ne sprovodis odluke sabora da osvestas hramove koje su obnovili siptari to se smatra za kanonski prestup

  i skandal je samo po sebi odluka SPC da siptarima da da obnavljaju srpske svetinje

  to je srpdnja sa pravoslavljem.

  to je isto kao da das zlikovcu koji ti je spalio kucu da ti je ponovo gradi.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 17. #17
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1638

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Ja sam potpisala jednom, i ovde sam ostavila link
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 18. #18
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio *BILJA* Pogledaj poruku
  Ja sam potpisala jednom, i ovde sam ostavila link
  Žao mi je seko, ali nisi u pravu
  Voli te bata, odoh na posao
  Pozz!

  (A i Tihi mi je drug samo malo volimo da se svadjamo )

 19. #19
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1638

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Sopocanac Pogledaj poruku
  Ако желите да подржите останак владике Артемија на челу епархије рашко призренске молим да потпишете наведену петицију

  http://www.gopetition.com/online/34863/signatures-page1.html
  Ja sam potpisala jednom, i ovde sam ostavila link
  NE KRIVI NIKOG U SVOM ŽIVOTU: DOBRI LJUDI TI DONOSE SREĆU, LOŠI ISKUSTVO..NAJGORI-LEKCIJI, NAJBOLJI-USPOMENE

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  29.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Japan
  Poruke
  104
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Sopocanac Pogledaj poruku
  Ако желите да подржите останак владике Артемија на челу епархије рашко призренске молим да потпишете наведену петицију

  http://www.gopetition.com/online/34863/signatures-page1.html
  Naravno da ne želim... Ko ga ebe... I njega i tebe...

  PRIDRŽAVAJMO SE ZVANIČNOG STAVA SINODA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE!!!

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  29.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Japan
  Poruke
  104
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Tihi kaurine, ne bogohuli na SPC i svetog Irineja, patrijarha srpskog!!!

 22. #22
  Ističe se vladeks (avatar)
  Učlanjen
  19.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.314
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  pA NORMALNO DA VLADIKA ARTEMIJE NIJE HTEO DA OSVESTA HRAMOVE KOJE SU OBNAVLJALI SIPTARI

  ZAMISLI DA SE OSVESTA CRKVA KOJU SU GRADILI TURCI

  LUDILO

  To normalan covek nikada nece uraditi

  I ja koliko vidim iz tog teksta koji si stavio vladici se ne stavlja na teret nikakav lopovluk vec zato sto nije hteo da osvesta te hramove koje su obnavljali siptari .
  nego bolje da to obnovi rade-neimar(gle cuda vladika vlasnik te firme),ne smeta mu da proda manastirske zemlje albancu,da izdaju lokale u prizrenu albancu,da trgue sa albancima,bas je taj artemije gadljiv na sve sto je albansko osim evrica

 23. #23
  Poznat zplja (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  на брду
  Poruke
  7.613
  Reputaciona moć
  357

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio ljubota Pogledaj poruku
  A na koji broj žiro računa da uplatimo podršku?
  Пошто је владика Артемије смењен, сада треба ове да питаш.

  http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13266168&postcount=1

 24. #24
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Mali Kurosava Pogledaj poruku
  Tihi kaurine, ne bogohuli na SPC i svetog Irineja, patrijarha srpskog!!!
  Тај папофил је свет, ко и тај твој самуРАЈКО са аватара.

  Само на фотографијама.

 25. #25
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: ПЕТИЦИЈА ЗА ОСТАНАК ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА НА ЧЕЛУ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ЕПАРХИЈЕ

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  ajd daj link do te vesti gde crkveni sabor to kaze.

  kako te nije sramota da lazes ?
  Видећеш овим бахатим поступком, да СПЦ мафијаши из синода не зарезују своју паству ни 1 промил. Што пре то схватиш, биће ти боље.

  Једино се сете народа када им требају паре и прилози, таква је природа те јерес(екуменизма).

  То је религија мамона (демона стицања и богаћења).

Slične teme

 1. Odgovora: 192
  Poslednja poruka: 12.02.2010., 10:16
 2. Нова понижавања владике Артемија!
  Autor Петар Адамов u forumu Religija
  Odgovora: 126
  Poslednja poruka: 29.05.2009., 16:41
 3. Odgovora: 61
  Poslednja poruka: 28.05.2009., 23:08
 4. Духовна лира владике Николаја
  Autor Joliva u forumu Književnost
  Odgovora: 64
  Poslednja poruka: 28.03.2009., 23:19
 5. ПЕТИЦИЈА !
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 09.05.2007., 23:51

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •