Право жене у Србији,новинара и писца!

Pogledaj rezultate ankete: Коме смета Љиљана Булатовић

Glasova
3. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Полтронској Власти

  1 33,33%
 • Западу

  2 66,67%
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Право жене у Србији,новинара и писца!

 1. #1
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.413
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  557

  Exclamation Право жене у Србији,новинара и писца!

  Линч и напад на храбру жену новинара и књижевника Љињану Булатовић и даље трају

  Овако је то било:

  Најпре је Расим Љајић објавио да ''Младић има још јатака''!
  Потом су 4. децембра специјалне јединице Управе криминалистичке полиције МУП Србије, по налогу Већа за ратне злочине Окружног суда у Београду, упале у мој стан! Као да сам дилер дроге! Осам сати је то трајало и још два у МУП-у!
  У овом случају – јатаци генерала Младића су моје књиге и богата документација истине, на основу којих су писане.
  Бројећи дане до оставке, Расим Љајић се одлучио на до сада непознато дело у овој демократској држави: да хеклерима застрашује новинара и књижевника, транспарентног борца за истину и правду за српски народ!
  Као дугогодишњи новинар, као публициста са 15 објављених књига, фељтона, чланака, ТВ емисија из актуелне друштвене, политичке и историјске тематике (узроци рата и сецесија КИМ, бомбардовање СРЈ, усташки злочини, прогон Срба из Рашке области; узроци рата у БиХ и с тим у вези улога Војске Републике Српске и њеног генерала Ратка Младића и председника Караџића, истина о ратним догађајима у Сребреници, улога муџахедина у рату у БиХ), као аутор многих аналитичких текстова на ове теме у руским медијима, дакле, темама које су годинама у жижи политичког интересовања и сучељавања, а на основу истраживања кроз аутентичну документацију из бројних релевантних извора и кроз разговоре са многим сведоцима и стручњацима – претрес мога и стана мога мужа, претрес моје снахе, био је најтежи облик застрашивања да се више не бавим овим темама, трагајући за документарном истином!
  Пописивањем и одузимањем (мада приверемене, рекоше) моје и супругове радне и личне, породичне документације, која сеже још из времена најраније младости и 60-их година, када сам почела свој радни и политички век; заплена наших мобилних телефона, телефонских именика - апсолутно је нарушен мој лични и стваралачки интегритет, угрожено моје достојанство, запрећено слободи мог изражавања и мишљења. Прекршене су основне етичке норме према мени. Дубоко сам увређена. Претрпели смо тежак душевни бол!


  Из мога стана заплењено је десет великих картонских кутија видеокасета, фотографија, књига, новина, докумената – на преглед у МУП Србије... Чак и лична медицинска и радна документација мога супруга, који је дијабетичар, под инсулином.
  Упозоравам да је одузимањем мојих новинарских записа и истраживања угрожен први новинарски закон – заштита извора информисања!


  Што се тиче генерала Ратка Младића, све моје активности, моји ставови и сазнања били су апсолутно јавни и налазе се у мојим књигама. Моје књиге су јатаци истине! На готово сва питања у двочасовном разговору у Управи криминалистичке полиције МУП Србије одговори се у њима и мојим текстовима и налазе.
  Налогодавци су их сигурно читали. Могли су ме и питати шта су хтели, па проценити да ли треба да се изврши тако грубо нарушавање мога достојанства и основних грађанских слобода читавих десет сати!


  Када је у нашу зграду хрупило небројено полицајаца под панцирима и фантомкама, са упереним аутоматским наоружањем, био је то наложени акт тешког угрожавања моје слободе и грађанског достојанства, а овлашћена службена лица су ми показала наредбу да обаве претрес:
  ''У циљу проналажења Ратка Младића, као и трагова, фотографија, предмета, списа или исправа, који упућују на боравак лица на наведеној адреси, те ако се у току претреса пронађу рачунари или друге електронске меморије за чување података, да се привремено одузму ради увида и копирања садржаја''.
  Налогодавци, наравно, знају да се Ратко Младић не крије у нашем стану и да ја не знам где се он налази! Али им је неопходан поен у извршавању обећања до Нове године!

  Како знам ко влада овом сфером у нашем друштву, коме смета истина о темама којима се ја бавим и куда воде овакве активности, изјављујем да сам огорчена и дубоко понижена јучерашњим гестом Окружног суда у Београду!
  Сматрам ово казном за пример свакоме ко се дрзне да мисли другачије од Сорошевих налога и верује у оно што јесте истина, а не оно што нам се намеће, да би нас унизили и сабили у блато и стид од измишљеног историјског греха српског народа.
  Најзад, нисам ни веровала да ће Расим Љајић и Владимир Вукчевић поднети најављене оставке пре него што учине овај увредљиви акт према мени! Дуго смо се и ишчекивали! Они су се усудили да ударе хеклерима на истину, тешко угрозе здравље мога супруга, а мени учине част сумњом да сам јатак генерала Ратка Младића.

  Сведоци овог догађаја, по мом позиву, били су моји пријатељи, два угледна човека у овом друштву: један генерал Војске Југославије, други уредник у ''Печату'', којима се захваљујем за оданост и стрпљење а извињавам за незаслужено трпљење.
  Делимично присутан био је адвокат Горан Петронијевић.
  Извињавам се колегама новинарима којима нисам дозволила да дођу на лице места, јер би то унело додатне тензије у иначе стресну ситуацију.
  Наравно, у складу са овим догађајем, очекујем да ће неки медији прећутати ово моје саопштење!

  Љиљана Булатовић-Медић
  Poslednji put ažurirao/la Komunistkinja : 13.03.2010. u 18:57
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција 2. #2
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.413
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  557

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!

  Осим што су је малтретирали пуних десет сати ,сада су се још више окомули на ову јадну жену .Не дозвољавају промоцију ни једне њење књиге.Поготово последње РАПОРТ КОМАНДАТУ

  Када неко нападне жуте новинара сви се буне али када се нападне часна и одана жена
  нико прстом да мрдне.Ова жена живи у страху од сталних претреса и малтретирања.

  Забрањене су све промоције њене књиге.
  Ово је једна од њих

  У уторак,

  02.03.2010. године, резервисана је сала у Народном музеју “Топлица” у Прокупљу, од стране Ратка Зечевића и наших другова из ИО Покрета социјалиста у Прокупљу. Све је, као што је и уобичајено, урађено по познатој процедури и пракси. Обавештени су медији, позвани гости и представници опозиционих политичких странака, уручени позиви члановима Покрета социјалиста и осталим заинтересованим грађанима Прокупља и околине.

  Такође, Прокупље је, неколико дана, било облепљено плакатима који су најављивали промоцију књиге и долазак њеног аутора.

  Требао је то бити културни догађај у Прокупљу и Топлици кроз промоцију романа који се, у продаји, налази годину дана.

  Међутим, на дан заказане промоције, у 13.30 часова, представници полиције долазе у кућу Ратка Зечевића, координатора ИО Покрета социјалиста за Топлички округ, и саопштавају да се промоција забрањује!? Без писменог решења и образложења!?
  Poslednji put ažurirao/la Komunistkinja : 13.03.2010. u 17:07
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 3. #3
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.413
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  557

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!

  едино има кордона полиције и легитимисања грађана Прокупља у центру града!?

  Такође, ваљда поучени скорашњим искуством народног протеста и бунта око 4000 грађана у Куршумлији, међу којима су били сви ученици основних и средњих школа, ЗАКЉУЧАВАЈУ СЕ ВРАТА ГЛАВНОГ УЛАЗА ГИМНАЗИЈЕ, која се налази преко пута музеја, како би била избегнута било каква евентуалност.

  Промоција је забрањена али књига, и поред свега, није. Неколико десетина примерака романа “Рапорт команданту”, који је са собом понела аутор Љиљана Булатовић, окупљени грађани су разграбили за време импровизоване конференције за штампу у просторијама ИО Покрета социјалиста у Прокупљу.

  Колико је успешна била «акција» полиције и жандармерије говори и емисија “Изјава недеље” на ТВ “БЕЛАМИ”, коју гледа велики део Србије, уживо емитована у суботу, 06.03.2010. године, у којој је забрана промоције у Прокупљу изабрана за негативан догађај недеље.

  Препоручујемо да се рапорт, газдама садашње власти у Србији, измени.

  Нека стоји: Стоп јесте. Готово није!

  Жена која храбро износи своју реч.реч која је забрањена у Србији!

  Коме то смета Љиљана?
  Коме то смета жена у Србији?
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 4. #4
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.413
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  557

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!  Тиранија садашње власти ,неће дуго ја се надам!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!

  Ima da plane knjiga preko neta......najbolja reklama u Srbiji- antireklama

 6. #6
  mm.milojevic nije na forumu
  "Не живим више ја негоХристос живи у мени"
  Primećen član mm.milojevic (avatar)
  Učlanjen
  21.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  srbija
  Poruke
  733
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!

  vidu ovu komuniskinju ti si toliko glupa da nesmes sama ni da dises
  kako nije sramo da zivis

 7. #7
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.413
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  557

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!

  Citat Original postavio mm.milojevic Pogledaj poruku
  vidu ovu komuniskinju ti si toliko glupa da nesmes sama ni da dises
  kako nije sramo da zivis
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 8. #8
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.413
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  557

  Podrazumevano Re: Право жене у Србији,новинара и писца!

  Citat Original postavio Danica Čvorović Pogledaj poruku
  Ima da plane knjiga preko neta......najbolja reklama u Srbiji- antireklama
  Сигруно али треба и да се помогне овој храброј жени која је хапшена неколико пута!
  Да је нека новинарка са Б92 нико је не би ни пипунио!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

Slične teme

 1. Право време
  Autor Hellen u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 137
  Poslednja poruka: 29.03.2010., 22:37
 2. Мркоњић ошамарио новинара!
  Autor vracaracc u forumu Politika
  Odgovora: 113
  Poslednja poruka: 05.02.2010., 12:26
 3. Odgovora: 159
  Poslednja poruka: 11.11.2009., 08:46
 4. Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 14.09.2009., 15:58
 5. Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 10.06.2009., 16:16

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •