Genocid podstakla Rimokatolička crkva
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 37

Tema: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

 1. #1
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Arrow Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Činjenica da su 743 katolička sveštenika bili pripadnici ustaša i lično ubijali Srbe, Jevreje i Rome, jasno govori o ulozi Vatikana u genocidu na prostorima NDH u Drugom svetskom ratu

  Genocid podstakla Rimokatolička crkva


  Časopis Svet Evrope objavio je da je "ustaški logor Jasenovac kojim je upravljao je fra Filipović-Majstorović, katolički prelat u nacističkoj marionetskoj NDH bio treći najveći i verovatno najsvirepiji logor za istrebljenje u Drugom svetskom ratu".

  U iscrpnom osvrtu pod naslovom "Jasenovac-holokaust koji je podstaknut od Vatikana" (Jasenovac – Holocaust promoted by Vatican), časopis u kojem sarađuju ugledni evropski intelektualci, političari i državnici navodi da se okrutnost u Jasenovcu "može objasniti više verskim nego drugim razlozima". "Vatikan je odigrao važnu ulogu u potonjim događajima pranja novca i zaštite ratnih zločinaca", piše u osvrtu saradnik Sveta Evrope, finski stručnjak za balkansku politiku Ari Rusila.

  Na sudskom procesu u SAD, dodaje se u analizi, "Vatikanska banka je optužena da je 'oprala' dio ustaškog opljačkanog blaga", a američka vlada objavila je dokumenta koja pokazuju da je "Vatikan organizovao bjekstvo ustaškog poglavnika Ante Pavelića i još 200 visokih zvaničnika ustaškog režima u Argentinu".

  "Činjenica je da su 743 katolička sveštenika bili pripadnici ustaša i lično ubijali Srbe, Jevreje i Rome; a dodaje se da je logorom Jasenovac upravljao fra Filipović-Majstorović, katolički prelat". "Katolički sveštenici koji su učestvovali u ubijanju na desetine hiljada Srba, Jevreja i Roma i upravljali Jasenovcem, pobjegli su na kraju rata kroz Vatikanske 'pacovske kanale', koje je nadzirao fra Draganović, a koji je pomogao da pravdu izbjegnu i sumanuti tipovi poput Klausa Barbija", navodi se u tekstu.

  · Auschwitz II 1,400,000
  · Treblinka 870,000
  · Jasenovac 680,000
  · Belzeg 600,000
  · Majdanek 360,000
  · Chelmno 320,000
  · Sobibor 250,000
  · Maly Trostinets 65,000
  Author : Ari Rusila


  Vatikanska banka i genocid u Jasenovcu

  Da li je i jedan elektronski ili pisani medij u Srbiji objavio informaciju da se već više od deset godina pred sudom u Kaliforniji – SAD vodi spor protiv Vatikanske Banke? Da stvar sa našim medijima bude još gora, ni jedan medij u Srbiji nije objavio ništa ni o Rezolucijama o Jasenovcu koje su do danas usvojene u SAD. Ovde pominjemo samo Rezolucije gradskih skupština Vašingtona i Njujorka.

  Pred sudom u SAD nastavlja se postupak protiv Vatikanske Banke, poznate i kao “Institut za pitanja vere” ili “Istituto per le opere di religione” (IOR), zbog koristi koje je imala deponovanjem vrednosti koje su otete logorašima logora Jasenovac i deponovane u navedenu banku. U obrazloženju, između ostalog, stoji i sledeće:

  (a) „hrvatski civili sa mesarskim noževima održavali su takmičenja ko će ubiti najviše logoraša. Jedan od stražara, Petar Brzica, osvojio je nagradu time što je zaklao 1.360 novodovedenih za samo jedan dan;
  (b) srpske majke sa decom u naručju uvođene su u ograđen prostor logora. Dok su hrvatski civili van ograde pažljivo motrili na njih, otvarana je kapija i puštano je više desetina izgladnelih policijskih pasa koji su skakali na bebe, kidajući ih na komade pre nego što bi prešli na majke;
  (c) hrvatski stražari i besposličari, sa maljevima i palicama u rukama, odvodili su srpske dečake u šumu i prisiljavali ih da kopaju rake. Zatim bi maljem smrskali glave dečaka i odsecali ih. Kada bi vetar duvao u pravom smeru, roditelji u logoru Jasenovac bi čuli vrisak svoje dece;
  (d) Srpkinje su silovane na redaljku. Kada bi poslednji Hrvat u redu završio sa žrtvom, izvadio bi joj oči tako da je njegovo lice bilo poslednje koje će videti u životu;
  (e) jedini izvor pitke vode za logoraše bila je zagađena reka Sava. Odrasli Srbi su vezani u parovima, leđima okrenuti jedan prema drugome, i njihove utrobe bi bile rasporene pre nego što bi ih bacili u reku, tako da su se oni batrgali u užasnim bolovima, i njihova rasporena creva doprinosila su zagađanju;
  (f) mala deca, koja su živela na “čorbi” od trave, korova, insekata i zagađene rečne vode, umirala su strašnom smrću koja je ubrzavana kada bi se soda pomešala s njihovim obrokom“.

  Još jedna informacija pobudila je našu pažnju. Skupština grada Vašingtona usvojila je Rezoluciju o zločinima koji su izvršeni u Logoru Jasenovac. Baš kada smo mislili da je sve gotovo i da nam nema pomoći u ovom nepravednom svetu, dobili smo neke informacije iz tog istog nepravednog sveta, sa tog mrskog nam Zapada, koje su delovale blago rečeno iznenađujuće. Da li je i jedan elektronski ili pisani medij u Srbiji objavio informaciju da se već više od deset godina pred sudom u Kaliforniji – SAD vodi spor protiv VATIKANSKE BANKE, poznate i kao “Institut za pitanja vere” ili “Istituto per le opere di religione” (IOR)? Ovo je naravno jedno retoričko pitanje jer odgovor nam je svima poznat. Da stvar sa našim medijima bude još gora, ni jedan medij u Srbiji nije objavio ništa ni o Rezolucijama o Jasenovcu koje su do danas usvojene u SAD. Ovde pominjemo samo Rezolucije gradskih skupština Vašingtona i Njujorka.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“ 2. #2
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Šta radi naša država?

  Ovo nije samo šamar našim medijima, ovo je najpre šamar, bolje reći nokaut, za našu državu. Dok privatna lica i organizacije vode pravnu i političku borbu za zaštitu pravde i istine prema žrtvama našeg naroda, ali i ljudskosti uopšte, naša država ćuti i ne radi ništa. Odnosno da li ne radi ništa? I ovo je retoričko pitanje. Naša država preklinje nezavisnu Republiku Hrvatsku da povuče već podnetu tužbu protiv nas, jer u tom slučaju ni mi nećemo podneti tužbu protiv nje. Ali to nije sve, naša država i aktivno radi na umanjenju i nepoštovanju žrtava Drugog svetskog rata, kao i poslednjih ratova i sukoba na ovim prostorima. Naša država je izdvojila jedan zločin prema muslimanima u Bosni (čitaj Republici Srpskoj) i njega istakla ispred svih ostalih zločina. To bi sve bilo u redu da je naša država prethodno učinila bilo šta na rasvetljavanju i obeležavanju ostalih zločina. Evo ovde ćemo nabrojati samo neke od njih. Jasenovac, Jastrebarsko, Jadovno, Kozara, Sajmište, Kragujevac, Novi Sad, Oluja, Bljesak, Gospić, Tuzla, Skelani, Klečka, Goraždevac, Sarajevo, Lora… Neka mi ne bude uzeto za zlo što ovde nisam nabrojao sve one nebrojene žrtve i sva njihova stratišta.

  Zločin u Srebrenici jeste strašan i jeste mrlja na svetlim tradicijama našeg naroda, ali taj zločin ni po jednom pravnom merilu ali ni po bilo kom drugom, koje bi došlo u obzir da se primeni na ovako nezahvalno upoređivanje, nije na prvom mestu i ne zaslužuje da se istakne mimo i pre ostalih. Antiratni profiteri buču da žrtve nemaju ni naciju ni broj. Slažem se ali zašto onda ti isti antiratni profiteri stalno prebrojavaju i utvrđuju nacionalnost žrtava u Srebrenici (na stranu što je metod koji koriste sa naučnog stanovišta sporan). Koji je to metod po kom se naša država rukovodi kada određuje koji će zločin biti posebno istaknut? Da li je to hronološki sled zločina pa onda ide redom da istakne sve zločine? Ne bih rekao. Da li je u pitanju masovnost zločina? Nije ni to. Da li je u pitanju brutalnost i monstruoznost izvršenja zločina? Teško. Da li je u pitanju merilo kakve su posledice zločina? Nije ni to.

  Zašto baš Srebrenica?

  Odnosna posledica isticanja zločina u Srebrenici mimo ostalih i pre ostalih zločina imala bi nesagledive posledice po interese Srbije i srpskog naroda. Ovde ne mislim da pomenem državni interes, kao ni ekonomski, nije vredan pomena čak ni interes očuvanja ugleda (mada ni jedan od njih nije sporan), ovde je pre svega u pitanju moralni i duhovni interes našeg naroda. Imamo li mi pravo da zaboravimo i zanemarimo žrtve koje su stradale? Sa moralne tačke gledano mi moramo da se sećamo svih žrtava i da osudimo svaki zločin nezavisno od toga ko ga je izvršio. Pri tom ne smemo ni jedan zločin da umanjimo ili da zanemarimo, ili da krivca aboliramo zarad nekih sumnjivih političkih interesa. Ali duhovni interes našeg naroda ogleda se pre svega u našoj duhovnoj vezi sa tim žrtvama. Ako su te žrtve iz redova našeg naroda mi morao da budemo svesni da je cela naša duhovna istorija sazdana na žrtvama. Predavanje zaboravu naših žrtava bilo bi odricanje nas samih, od naše duhovnosti. To je duhovnost pravoslavna koja se svedoči i potvrđuje žrtvovanjem. Ako mi nismo spremni da se lično žrtvujemo za svoj narod to nam ne daje pravo da se olako odričemo žrtava našeg naroda. Jer mi kao narod smo ponajmanje etnička zajednica, a ponajviše duhovna zajednica. Što se tiče tuđih žrtava, pre svega mislim na žrtve koje su stradale od ruke pripadnika našeg naroda, mi smo dužni da prihvatimo svaku moralnu i duhovnu odgovornost. Ni uvećanu ni umanjenu, nego tačno onoliku koliko smo zgrešili, jer ćemo samo tako moći i da se opravdamo pred svojim precima koji postradaše, ali i da damo uzor potomcima koji dolaze.

  Evo za kraj nekoliko pitanja za razmišljanje:

  · Ko je odgovoran što naša država ne pokreće sudske postupke za utvrđivanje krivične i materijalne odgovornosti zbog izvršenih zločina protiv našeg naroda?
  · Ko je odgovoran što se naša država na sve relevantne načine ne uključuje u postupke koji se vode a imaju za cilj utvrđivanje krivične i materijalne odgovornosti zbog izvršenih zločina protiv našeg naroda?
  · Ko je ovlastio predstavnike naše država da izjave da će povući tužbu protiv Nezavisne države Hrvatske?
  · Ko je odgovoran što se u našem medijskom prostoru selektivno otvaraju teme o ratnim zločinima?
  · Da li je pitanje selektivnog prećutkivanja ratnih zločina od strane medija, odnosno onih medijskih poslenika koji se inače bave tom tematikom, kršenje profesionalne etike?
  · Da li smo mi kao narod odgovorni što smo navikli da su teme poput „pandemije“, „ptičijeg gripa“, „svinjskog gripa“, „izbornih upala“, i svih ostalih gripčića i gripčina postale teme koje zaokupljaju našu pažnju, dok se o suštinskim temama ćuti?


  T. Zečević

  LINK
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 3. #3
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Ватикан је званично и признао али се није покајао!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 4. #4
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Колико је само пута помогао усташама да збришу ,ставио их под своја крила.
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 5. #5
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Srbija bi pored Hrvatske, trebala da tuzi i Vatikan.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 6. #6
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.794
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  851

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva


 7. #7
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 8. #8
  Aktivan član black crown (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.081
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  , dakle citam i ne verujem ,da yenkee
  priznaje genocid !??
  Ajd ,falim te boze ,ako je ovo istina...

  E, ajd sad kroati da vidimo sta imate reci na sve ovo

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Nije bas tema, ali slucajno mi je zapalo za oko...

  Medjugorje, Bosna 1981. prva svedocanstva o vidjenju Device Marije.

  Srebrenica, Bosna 1995. navodni genocid nad Bosnjacima.

  Kibeho, Ruanda 1981. prva svedocanstva o vidjenju Device Marije.

  Ruanda, 1994. genocid nad Tutsijima.

  U oba slucaja se radi o katolickim devojcicama koje su tvrdile da im se javila Devica Marija.

  Da su devojcice razlicitih vera, jos bih i pomislio da su vizije autenticne i da je u pitanju nekakvo zloslutno predskazanje, ali ovako...

  Pre mi deluje kao da se radi o orkestriranom zatucavanju ljudi i stvaranju podloge za razdor na verskoj osnovi i buduce sukobe.

 10. #10
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Medjugorje, Bosna 1981. prva svedocanstva o vidjenju Device Marije.

  Мислиш да то није било случајно,управо на том месту где Госпа "виђена" ,налази се
  јама са српским жртвама.Са српским мајкам и децом које су побиле усташе.
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Ovo nije samo šamar našim medijima, ovo je najpre šamar, bolje reći nokaut, za našu državu. Dok privatna lica i organizacije vode pravnu i političku borbu za zaštitu pravde i istine prema žrtvama našeg naroda, ali i ljudskosti uopšte, naša država ćuti i ne radi ništa. Odnosno da li ne radi ništa? I ovo je retoričko pitanje. Naša država preklinje nezavisnu Republiku Hrvatsku da povuče već podnetu tužbu protiv nas, jer u tom slučaju ni mi nećemo podneti tužbu protiv nje. Ali to nije sve, naša država i aktivno radi na umanjenju i nepoštovanju žrtava Drugog svetskog rata, kao i poslednjih ratova i sukoba na ovim prostorima. Naša država je izdvojila jedan zločin prema muslimanima u Bosni (čitaj Republici Srpskoj) i njega istakla ispred svih ostalih zločina. To bi sve bilo u redu da je naša država prethodno učinila bilo šta na rasvetljavanju i obeležavanju ostalih zločina. Evo ovde ćemo nabrojati samo neke od njih. Jasenovac, Jastrebarsko, Jadovno, Kozara, Sajmište, Kragujevac, Novi Sad, Oluja, Bljesak, Gospić, Tuzla, Skelani, Klečka, Goraždevac, Sarajevo, Lora… Neka mi ne bude uzeto za zlo što ovde nisam nabrojao sve one nebrojene žrtve i sva njihova stratišta.

  Zločin u Srebrenici jeste strašan i jeste mrlja na svetlim tradicijama našeg naroda, ali taj zločin ni po jednom pravnom merilu ali ni po bilo kom drugom, koje bi došlo u obzir da se primeni na ovako nezahvalno upoređivanje, nije na prvom mestu i ne zaslužuje da se istakne mimo i pre ostalih. Antiratni profiteri buču da žrtve nemaju ni naciju ni broj. Slažem se ali zašto onda ti isti antiratni profiteri stalno prebrojavaju i utvrđuju nacionalnost žrtava u Srebrenici (na stranu što je metod koji koriste sa naučnog stanovišta sporan). Koji je to metod po kom se naša država rukovodi kada određuje koji će zločin biti posebno istaknut? Da li je to hronološki sled zločina pa onda ide redom da istakne sve zločine? Ne bih rekao. Da li je u pitanju masovnost zločina? Nije ni to. Da li je u pitanju brutalnost i monstruoznost izvršenja zločina? Teško. Da li je u pitanju merilo kakve su posledice zločina? Nije ni to
  Nema se šta dodati...ovo izdvajam kao fundament svake sledeće polemike o žrtvama, rezolucijama...odličan tekst

 12. #12
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Али те јаме ,власти из НДХ неће да ископавају!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 13. #13
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Ватикан је званично и признао али се није покајао!
  http://www.archives.gov/iwg/declassified-records/rg-226-oss/rg-226-boxes-440-442.html

  No. 249 Neubacher's Impressions of a Trip to Bucharest [March 1944; information on report that Pope is constantly working to establish Anglo-German understanding in order to rescue the world from Bolshevism]

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Medjugorje, Bosna 1981. prva svedocanstva o vidjenju Device Marije.

  Мислиш да то није било случајно,управо на том месту где Госпа "виђена" ,налази се
  јама са српским жртвама.Са српским мајкам и децом које су побиле усташе.
  Citao sam negde o tome.

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Zvanicna ideja oko Srebrenice je da se ogranicavamo na danasnjim zlocinima.

  Kao podvlace crtu, pa ono pre toga nije vazno.

  Medjutim, mada obicno pratimo primer EU, ovde se od nas trazi nesto sto ni u EU ne prolazi tako lako.

  U Evropskom parlamentu su pokusali da proguraju Zakon o zabrani poricanja genocida (i na tome je najvise insistirala Nemacka) sto im nije proslo, upravo zato sto je evropskoj inteligenciji bila sumnjiva citava stvar oko raznoraznih namestaljki koje su raskrinkane tokom ratova u bivsoj Jugoslaviji, zbog ,,kliznog" broja zrtava, ishitrenih ocena itd.

  Dakle, tamo se protiv toga bune, a ovde narodu prosipaju pricu kako u EU postoji konsenzus oko Srebrenice.

  Mit o Srebrenickom genocidu je bio samo nacin da se Klintonova administracija opravda i zataska svoje zasluge za povlacenje mirovnih trupa iz Ruande (na zahtev tadasnje ambasadorke SAD pri UN, Medlen Olbrajt) i omogucavanje genocida 500.000-800.000 Tutsija za koje je ista administracija odbijala da prizna da se radi o genocidu, jer je genocid ,,komplikovan za definiciju".

 16. #16
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.794
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  851

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Evo najboljeg teksta o rezoluciji , koji je objavljen do sad , po meni . Najtacniji , naj iskreniji i najkompletniji .

  http://www.srbijanet.rs/kolumne/45866-izazovi-rezolucije-o-srebrenici.html

 17. #17
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Milanne Pogledaj poruku
  Citao sam negde o tome.
  Дабоме ,усташе поклале српску децу ,бацили их баш на то место и онда им се појавила
  Госпа.Има читава докуметација о томе али усташе не желе да ископавају јаме,које су сами закопали.
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 18. #18
  Primećen član
  Učlanjen
  19.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  504
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Serdar Scepan Radojevic Pogledaj poruku
  Srbija bi pored Hrvatske, trebala da tuzi i Vatikan.
  A kad je to Srbija tužila Hrvatsku za bilo što vezano uz WW2?

 19. #19
  Domaćin čvrsnica (avatar)
  Učlanjen
  23.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bez fixne adrese
  Poruke
  4.291
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Medjugorje, Bosna 1981. prva svedocanstva o vidjenju Device Marije.

  Мислиш да то није било случајно,управо на том месту где Госпа "виђена" ,налази се
  јама са српским жртвама.Са српским мајкам и децом које су побиле усташе.
  genijalno

  dobit ces maloljetni kiki

 20. #20
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio ljubo003 Pogledaj poruku
  A kad je to Srbija tužila Hrvatsku za bilo što vezano uz WW2?
  Pa ova sad tuzba, koja se veze i za zlocine u II. ratu.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 21. #21
  Primećen član
  Učlanjen
  19.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  504
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Serdar Scepan Radojevic Pogledaj poruku
  Pa ova sad tuzba, koja se veze i za zlocine u II. ratu.
  Ne veže se, nego se u njoj iznose događaji iz WW2 kao podloga za tužbu i razlog neprihvaćanja izabrane vlasti 1990. u Hrvatskoj od strane Srba.

  Za ustaške zločine Srbija nije nikoga tužila.

 22. #22
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio ljubo003 Pogledaj poruku
  Ne veže se, nego se u njoj iznose događaji iz WW2 kao podloga za tužbu i razlog neprihvaćanja izabrane vlasti 1990. u Hrvatskoj od strane Srba.

  Za ustaške zločine Srbija nije nikoga tužila.
  Nikad nije kasno!
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 23. #23
  Buduća legenda Милунка Савић (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  35.932
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  1009

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Serdar Scepan Radojevic Pogledaj poruku

  · Da li smo mi kao narod odgovorni što smo navikli da su teme poput „pandemije“, „ptičijeg gripa“, „svinjskog gripa“, „izbornih upala“, i svih ostalih gripčića i gripčina postale teme koje zaokupljaju našu pažnju, dok se o suštinskim temama ćuti?

  /URL]
  Одговорни сте сви ви, који сте се тек крајем осамдесетих 20. века сетили да сте Срби, а пре тога сте били комунци, који су и за "с" од српства прогонили људе, или су вам то били родитељи.

  А сад изигравате велике Србе и православце, и "српски хероји" су вам Милошевић и Шешељ, јер нити сте у стању, нити желите препознати праве српске вредности.
  Емисија "Ниво 23", ТВ СТБ, моје најновије гостовање, 6.март.2017: https://www.youtube.com/watch?v=Fi0fQVqWkD0&index=15&list=PLXQrwQ9iEAP3qti DY3XDgw6ZuFS3GgZgf

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Citat Original postavio Милунка Савић Pogledaj poruku
  Одговорни сте сви ви, који сте се тек крајем осамдесетих 20. века сетили да сте Срби, а пре тога сте били комунци, који су и за "с" од српства прогонили људе, или су вам то били родитељи.

  А сад изигравате велике Србе и православце, и "српски хероји" су вам Милошевић и Шешељ, јер нити сте у стању, нити желите препознати праве српске вредности.
  Al' iskreno da nam kazes, jel' si se vakcinisala od svinjskog gripa?

  Ako jesi, moraces ponovo, mislim da kod tebe nije delovalo.

 25. #25
  Domaćin BH. Srbin (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.020
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Genocid podstakla Rimokatolička crkva

  Pismo grupe Muslimana iz Banja Luke od 22 novembra 1941. god. vladi NDH

  Gospodo ministri,

  Još od početka uspostavljanja N.D.H. gledamo mi Muslimani s najvećom zabrinutošću kako su neke ustaše i drugi odgovorni i neodgovorni faktori činili najgrublje greške pa i zločine. Najelementarnija prava čovjeka gažena su bez ikakvih skrupula. Sigurnost života i imetka, sloboda vjere i savjesti prestali su da važe za veliki dio naroda ovih krajeva.
  Ubijanje pravoslavnih svećenika i drugih prvaka bez suda i presude, strijeljanja i mrcvarenje u gomilama često posve nevinih ljudi, žena pa i djece, gonjenje u masama iz kuće i iz postelje čitavih porodica s rokom od jedan do dva časa za spremanje te njihovo deportiranje u nepoznate krajeve; prisvajanje i pljačkanje njihove imovine, te silenje na prelazak u katoličku vjeru, sve su to činjenice koje su zaprepastile svakoga istinitog čovjeka i koje su i na nas Muslimane ovih krajeva djelovale najnezgodnije.
  Mi nismo nikada ni očekivali a kamoli želili ovakve metode rada i upravljanja u našim krajevima. U našoj burnoj prošlosti se nismo ni pod najtežim prilikama služili ovakvim sredstvima i to ne samo zato što nama brani ISLAM nego i zato što smo uvijek vjerovali i što vjerujemo da ovakve metode rada dovode do rušenja javnoga mira i reda u svakoj državi i ugrožavaju njezin opstanak. Mi smatramo, da se ovakva nasilja ne bi smjela vršiti niti nad najgorim neprijateljima, jer ovo što se kod nas radilo sumnjamo da bi mogli naći primjera u povijesti kojeg bilo naroda.
  Rezultati ovakve politike (ako se ovakvi postupci mogu uopće nazivati tim imenom) upravo su grozni, što je svaki pametan čovjek mogao i očekivati. Vjerska snošljivost koja je bila na visini u Bosni i Hercegovini pored vjerske podvojenosti srozala se strahovito. Uvrede i izazivanja jednog dijela naših katolika uzimale su često takvoga maha prema nama muslimanima da nas sile na ozbiljno razmišljanje. Rad onih hrvatskih nacionalista i na jednoj i na drugoj strani koji je išao za tim da dovede do bratstva ova djela naroda i koji je ovo urodio dobrim rezultatima na putu je da doživi potpuni slom.
  Jedan dio katoličkog svećenstva smatra da je došao njegov čas i on ga bez skrupula iskorišćuje. Propaganda za pokršćavanjem je uzela takav mah da podsjeća na špansku inkviziciju. Pod njenim pritiskom je i uz toleriranje javnih organa izvršena su pokatoličavanja hrišćana u masama. I tako su oni kojima se dotle poricala svaka građanska vrijednost i svaka nacionalna srodnost postali i građanski punopravni i nacionalno Hrvati samo zato što formalno primiše katoličku vjeru. Ravnopravnost islama isticana često pisanim slovima i mnogim izjavama s najviših mjesta dovodi se često u pitanje u životu i praksi. Prelazak na islam koji mi nismo propagirali, nije nikada pružao onu zaštitu kao prelazak na katoliku vjeru. Mnogi intelektualci su takav pokušaj platili i životom kao što je to bio slučaj i u Travniku. Čuju se često i pogrdne pjesme od strane nekih katolika koji vrijeđaju vjerske osjećaje Muslimana i proriče im se ista sudbina kao i Srbima.
  Jedan dio ustaške vojnice i to ne samo "divlji" nego i redovni svršio je teške ispade i napadaje ne samo prema Srbima nego i prema Muslimanima pa je izazvao i u našim redovima zaprepašćenje. Slučaj s groznim ubistvom seoskog hodže Edhem-efendije Hodžića ovdje u Banjoj Luci ispred bolničke avlije i u pola dana strašan je primjer razuzdanosti ustaše Josipa Babića. I što je najžalosnije ni danas se ne zna da li je zločinac uopće uhapšen i ako je tražilo i traži sve banjalučko pa i ostalo muslimansko stanovništvo.
  Ustanak u našim krajevima koji se sve više širi posljedica je je navedenih postupaka i grešaka. Ovaj ustanak nosi u sebi sve one groozote koje nose ustanci i građanski ratovi i ustanici pale i ubiaju na zvjerski način ljude, žene i djecu da bi se svetili često i onima koji nisu krivi za njihove nevolje. Ustanak je dopro i do kapije našega grada i njegove se posledice sve više osjećaju. Već je tri dana bio grad bez vode, a oskudica ogreva i životnih namirnica pritiskuje nas sve više i više, i mi moramo misliti i na druge još gore posledice.
  Komunisti su iskoristili nezadovoljstvo jednog velikog dijela naroda i stavili se često na čelo ustanka. Pri proganjanju komunista se čine nepravde nama Muslimanima. Hapse i proganjaju i oni Muslimani koji nisu bili nikada komunisti, samo ako se izraze nepovoljno protiv raznih nepravilnosti koje se dešavaju. Naprotiv mnogi katolici koji su bili poznati kao komunisti ne samo što se prikrivaju nego se često nagrađuju raznim položajima i sinekurama.
  Nas ispunjava naročitim negodovanjem što su oni elementi koji su prouzrokovali ovaj ustanak uvukli u ovu akciju i dio muslimanskog ološa što mi žalimo i osuđujemo. Mi znamo dosta primjera gdje su ustaše pristupile klanju i ubijanju Srba i to sa fesovima na glavi. To je bilo u Bos.Novom gdje su 4 kamiona ustaša došli iz prijeka pod fesovima na glavi i izvršili klanje srpskog stanovništva. Isto se desilo u Bos. Kostajnici kada je na isti način i za jedan dan poklano 862 Srba. I u Kulen Vakufu su to isto uradili i tu se je naročito istakao Miroslav Matijević, ustaša iz Vrtoča. Tu je poklano oko 950 Srba, što je dalo povoda za osvetu četnika od 6 rujna kada je Kulen Vakuf popaljen i gdje je platilo glavom 1.365 muslimanskih ljudi - žena i djece.
  Mi znamo slučajeva gdje su neke ustaše katolici udarili na goloruke Srbe s povicima: "udri Mujo, drži Huso, nedaj tamo Meho" i sl. Mi znamo i takvih slučajeva gdje se je šaputalo Srbima kako ih ubijamo i koljemo mi "balije" da ih tako istrijebimo. Da smo mi htjeli trijebiti, ubijati i provjeravati Srbe i druge mi smo to mogli lakše činiti prije nekoliko stotina godina kada smo imali više vlasti nego danas i kada se mogao takav postupak lakše pravdati nego danas.
  Izazvavši ovako težak sukob između nas Muslimana i Srba, pozvani smo mi kao vojnici da taj ustanak ugušimo, i da tako ubijamo Srbe i oni nas pa da se tako međusobno satiremo i istrjebljujemo ne znajući kada će to prestati ni kakvim će posljedicama uroditi. I tako je ta borba koju mi nismo izazvali uzela toliko maha da su mnoga naša sela popaljena i opljačkana a njihovi stanovnici, ljudi, žene i djeca lutaju goli i bosi, gladni i žedni tražeći pomoći zaštite od pozvanih i nepozvanih i bježeći u naše gradove koji ih prepuni i gdje im se pomoć teško može ukazati. Zaštita je našega svijeta po selima posve nedovoljna osobito u onim krajevima koji se nalaze pod talijanskom okupacijom. Tamo talijanska vojska često mirno posmatra kako gore muslimanska sela kao što je to bilo ovih dana po selima ključkog, petrovačkog i sanskog kotara gdje im ni naša vojska ne pruža pomoći.
  I što je najgore vinovnici ovih nereda se povlače u pozadinu paradiraju u uniformama zabavljeni dobrim dijelom oko pljačke srpske i jevrejske imovine. To najbolje vidimo mi ovdje u Banjoj Luci gdje je sa imovinom iseljenih i izbjeglih Srba i Židova napravljen izvor pljačke i bogaćenja za pojedince, njihove obitelji i prijatelje. Pri tome se nije vodilo računa o poštenju i prošlosti tih osoba ni o interesima države. Stručne su radnje davane nestručnjacima, imetci ogromne vrijednosti su davani često bez ikakve procjene ili uz bagatelne procjene i bez ikakve garancije i to onima koji nemaju nikakvi posebnih zasluga za Državu Hrvatsku. To su naređivali oni, koji nisu imali ovlaštenja za takve odluke, nego su uzurpirali sebi tu vlast. A kad je u interesu države, u interesu javnoga morala i poštenja bila povedena istraga tih neispravnosti, požurio se da je omete baš onaj koji zauzima nažalost najveći položaj u PONOVI i to baš na intervenciju glavnih krivaca za ove radnje. Odbijamo s prezirom podmetanje da se mi želimo dočepati tih radnja. Mi se obraćamo na vas gospodo ministri kao predstavnike u vladi Nez. Države Hrvatske i kao prve savjetnike Poglavnikove s molbom da po ovome svemu izvijestite Poglavnika i uložite sav svoj upliv u ovo ozbiljno doba koje proživljujemo da se ovome strašnome stanju učini što prije kraj.

  Mi se ovim priključujemo svakoj akciji našoj koja ide sa istim ciljevima a naročito akciji sarajevskih Muslimana od 12 listopada o.g. pa u tu svrhu tražimo i predlažemo s njima zajedno sledeće:

  1) Da se što prije zavede stvarna sigurnost života i imetka, sloboda vjera svima stanovnicima ove države.

  2) Da se nevini svijet zaštiti jačom vojnom obranom.

  3) Da se ubuduće ne dozvole nikakve akcije koje će izazivati pobune u narodu.

  4) Da se pozovu na sudsku odgovornost svi krivci koji su počinili kakvo bilo nasilje ili zlo djelo bez razlike na položaj i na vjeru kao i oni koji su takva djela naređivali ili potsticali te kazne po zakonu.

  5) Da zakone primjenjuju samo redovna vlast i redovna vojska.

  6) Da se onemogući svaka vjerska netrpeljivost da se što prije pruži dovoljna materijalna pomoć onima koji su nevino postradali u neredima.

  Banja Luka, 22. studenog 1941.

Slične teme

 1. Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 18.06.2011., 14:32
 2. Kada „genocid“ postane genocid
  Autor Teodosije u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 07.03.2010., 13:18
 3. GENOCID!!!
  Autor Moreplovka,pa sta? u forumu Politika
  Odgovora: 761
  Poslednja poruka: 23.04.2008., 04:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •