Mađarska garda u Subotici?!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Tema: Mađarska garda u Subotici?!

 1. #1
  Zainteresovan član mrseverac (avatar)
  Učlanjen
  10.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  181
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Mađarska garda u Subotici?!


  Formalno registrovana kao „udruženje za negovanje mađarske kulture i tradicije“, „Mađarska garda“ brzo je pokazala plebejske korene jedne neofašističke horde, zaodenute u zapadnjački marketing, čiji je cilj samo jedan – ujedinjenje mađarske nacije: duhovno, ekonomsko i teritorijalno
  Iako je Viši budimpeštanski sud u drugostepenom postupku 3. jula 2009. godine potvrdio odluku glavnogradskog Opštinskog suda od 17. decembra 2008. o raspuštanju „Mađarske garde“, ona je, kako je nakon presude obećao predsednik ove ultradesničarske paravojne organizacije Gabor Vona, „nastavila da maršira još čvršćim korakom“. I u zemlji i u inostranstvu!
  Formalno registrovana kao „udruženje za negovanje mađarske kulture i tradicije“ (čijem „nevinom“ osnivačkom aktu niko nije mogao unapred ništa da zameri), brzo je pokazala plebejske korene jedne neofašističke horde, svoju „neonjilašku subkulturu“ zaodenutu u zapadnjački marketing, čiji je primarni zadatak, po rečima Vone – da štiti Mađarsku od napada iz okolnih zemalja! „Otvoreno mogu reći da sam mislio na Slovačku, Rumuniju i Srbiju, kad sam govorio o tome da strahujemo od ataka neke od regionalnih država na našu domovinu“, precizirao je tada šef garde, dodajući da u tim zemljama živi mađarska manjina i da s njima Mađarska i dan danas ima stalne probleme.

  I pored toga što je proglašen ratnim zločincem u Rumuniji, dela ultradesničarskog književnika Alberta Vaša (čije ime je „Mađarska garda“ dala svom bataljonu u Đeru), obavezna su školska lektira svih đaka koji uče na mađarskom jeziku
  5.000 GARDISTA
  Gardijski „zadatak“ na domaćem planu bio je zaštita interesa nacije u kulturnom i privrednom životu (verovatno od jevrejskog lobija, ciganske najezde, stranaca, homoseksualaca, bankarskih zelenaša i globalista – što su načela stranke „Za bolju Mađarsku“, skraćeno Jobik, koja je Mađarsku gardu 27. avgusta 2007. godine i osnovala!).
  Za prvog komandanta „Garde“ (koja je zbog crnih uniformi i „arpadskih“ zastava oko ruke mnoge neodoljivo podsećala na zloglasne „njilaše“, mađarske fašiste u Drugom svetskom ratu koje je predvodio ratni zločinac Ferenc Salaši), imenovan je Maćaš Ustič, poznat iz domaće serije „Mali grad“, a za ideologa se samovoljno proklamovao Andraš Benčik, glavni urednik desničarskog nedeljnika „Mađarski demokrata“. Gardiste su blagosiljali po jedan katolički, evangelistički i protestantski pop, a pozdravila ih je i Marija Vitner, poslanica Fidesa, najveće opozicione stranke u zemlji, dok je na prvoj ceremoniji ispred Palate „Šandor“ (rezidencije šefa države!) bivši ministar odbrane u prvoj višepartijskoj mađarskoj vladi (1990 – 1994) Lajoš Fir, sa bordo baršunastih jastučića, predao osnivačka uverenja u ruke 56 mladića! Sama brojka nije slučajna, pošto je bilo prijavljeno više od hiljadu zainteresovanih. Ona, nema sumnje, asocira na 1956. godinu, kada je u Mađarskoj podignut (neuspeli) ustanak protiv sovjetskih trupa.
  Za 22 meseca delovanja (do zabrane, ili „transformisanja“ u Novu Mađarsku gardu, kako oni stalno ističu), „Garda“ je zvanično imala deset javnih promocija (od kojih osam u Budimpešti!), na kojima je posle „zakletvi vernosti“ u svoje redove primila ček nekoliko hiljada punoletnih članova! Ima, uz to, i svoje pionir(k)e, kadet(kinj)e i omladinu – gardiste! Procena je da samo u Mađarskoj danas ima preko 5.000 „regrutovanih“ gardista i oko 12.000 njihovih aktivista i simpatizera, a najbrojniji su u pet županija (od 19 koliko ih Mađarska ima) – peštanskoj, boršod – zemplenskoj, zalaškoj, čongradskoj i županiji Bač-Kiškun.
  I ako danas regrutaciju obavljaju u „ilegali“ i zatvorenom prostoru, krajem 2009. godine u Sentandreji su nenajavljeni ponovo „prevarili“ policiju! Javno, i pred velikim brojem turista (koji su ih, verovatno misleći da se radi o državnoj svečanosti, snimali kamerama i pojedinačno se, nakon „zakletve“ – s njima fotografisali!), regrutovali su novih 115 članova!

  Među Vašovim ordenima nalaze se i dva „gvozdena“ nacistička krsta
  DEONICA SEKELJA U KLUŽU
  Centrale „Mađarske garde“ u zemljama Karpatskog basena (u kojima živi mađarska nacionalna manjina), da bi „sakrile“ svoju pravu delatnost, uz naziv – „udruženje za negovanje nacionalne kulture i tradicije“ – najčešće dodaju i ime i prezime nekog od mađarskih kulturno – istorijskih ličnosti! Poznato je da „gardisti“ centrale imaju u Komarnu (Slovačka), Klužu (Rumunija), Subotici (Srbija), Užgorodu (Ukrajina)… U ovim državama često imaju i – akcije! Najnoviji je februarski „slučaj“ u Rumuniji! „Bataljon Albert Vaš“ (deo zabranjene „Mađarske garde“), čije sedište je u Đeru (Mađarska), osnovao je 2009. u rumunskom Sekeljfeldu tzv. „Deonicu Sekelja“ – čije članove je vrbovao iz redova erdeljskih mladih Mađara. „Sekeljska deonioca“ upravo u ovim trenucima u Rumuniji završava registrovanje dve svoje poslovne kompanije koje će joj obezbediti ustavno-pravnu i finansijsko-ekonomsku sigurnost u toj zemlji. Prva je firma za fizičko – tehničku zaštitu imovine i lica (ime joj je na rumunskom jeziku – Mađar garda Kft!), dok će se druga (Teran Grupa) baviti detektivskim poslovima i delatnostima naplate materijalnih dugova!
  Prvi incident desio se, ipak – vrlo brzo. Gardisti iz „Sekeljske deonice“ nedavno su u Klužu (kojeg svi Mađari isključivo nazivaju starim mađarskim imenom Koložvar) hteli su da na dan rumunskog državnog praznika na spomenik mađarskom kralju Matiji polože venac i time obeleže 90. godišnjicu od osnivanja Sekeljske divizije koja je svoje najžešće ratne bitke vodila upravo – protiv Rumunije! Kažnjeni su novčano sa 50 hiljada leja (nisu imali dozvolu gradskih vlasti), a policija je u poslednjem trenutku sprečila pristalice ekstremne rumunske „Nove desnice“ da se fizički obračuna sa članovima mađarske „Deonice Sekelja“! Gradska kancelarija Kluža i mesna žandarmerijska stanica nakon toga uputili su zahtev parlamentu Rumunije da zabrani ulaz u zemlju članovima „Bataljona Albert Vaš“, jer nose ime ekstremnog mađarskog književnika rođenog u Transilvaniji, potpukovnika Hortijeve fašističke vojske ( za ratne zasluge, između ostalih, odlikovan i sa dva „gvozdena“ nacistička krsta!), proglašenog u Rumuniji ratnim zločincem (pobegao 1944. u Nemačku, a 1952. u SAD, gde je u gradu Ejstoru 1998 umro).
  „Mi pripadamo Mađarskoj. Matična zemlja nam pomaže u svemu što nam je potrebno! Finansira nam sve, od socijalnih programa do usavršavanja ’samoodbrane’. Moramo biti spremni za svaku situaciju u datom momentu“, rekao je portparol rumunske „Deonice“ Nandor Keresteš…
  „MAĐARSKO DRVO ŽIVOTA“
  Nije tajna ni to da je „Mađarska garda“ nedavno u Srbiji prisustvovala tradicionalnoj januarskoj manifestaciji „Dani mađarske kulture“ u Senti (bila posvećena 200-godišnjici od rođenja autora mađarske nacionalne himne Ferenca Erkela i 150. godišnjice smrti reformatora političkog, ekonomskog i kulturnog života Mađarske, grofa Ištvana Sečenjija), na kojoj su uručene nagrade – „Mađarsko drvo života“! Gardijski čelnici (čiji je osnivač „Pokret za bolju Mađarsku“, 26. oktobra 2009. u Budimpešti potpisao povelju o osnivanju panevropskog pokreta „otadžbinskih političkih snaga“ sa još pet ekstremno desničarskih evropskih partija), u okviru senćanskih „Dana mađarske kulture“ prisustvovali su i – Kulturnom forumu Mađara Karpatskog basena.
  U „forumskim“ zaključcima ponovljene su smernice čiji je cilj samo jedan, uvek isti – ujedinjenje mađarske nacije. Duhovno, ekonomsko i – teritorijalno! Mađarska predstavnica u EP, članica Jobika, Kristina Morvaji, poznata po sloganu „Mađarska Mađarima“ i briselskoj izjavi da će „Mađari pre ili kasnije ponovo biti teritorijalno ujedinjeni“, u već zahuktaloj kampanji za aprilske parlamentarne izbore u Mađarskoj, izjavila je budimpeštanskim medijima 20. februara da će Mađarska svoje „istorijske“ teritorije, nezasluženo otete i pripojene okolnim zemljama, definitivno (po)vratiti u prvoj polovini 2011. godine – kada bude predsedavala Evropskom unijom!

  Pajtićevo „talasanje“ Dunava Prizmi mađarskog stranačja dodata je još jedna faseta. Monarhisti Mađarske, političko krilo bečke rojalističke organizacije Crno-žuta alijansa, najavili su učešće na predstojećim izborima u Mađarskoj, raspisanim za 11. april. Žestoko zagovaraju restauraciju nekadašnjeg Ugarskog carstva. Pod ne baš novim (još manje originalnim nazivom) – Dunavska federacija (ili konfederacija!). Planiraju ujedinjenje nekadašnjih provincija pod upravom Budimpešte. Zacrtan je i cilj kada bi naum trebalo da bude ostvaren – 2018. godine, na stogodišnjicu raspada stare monarhije! Pretpostavljajući da svet ne bi dozvolio ujedinjenje nekadašnje carevine pod jednom krunom, mađarski monarhisti teže rasparčavanju carevine na nekoliko kraljevina, pod upravom monarha iz dinastije Habzburg. Krunu bi u Mađarskoj nosio drugi sin Ota Habzburga – Georg. Georg Habzburg Lotringen u Beču je mađarski „ambasador“ bez portfelja i predsednik tamošnjeg Crvenog krsta, a predodređen je i od mađarskih poklonika monarhije za – nosioca krune. Da u novoj državi pod upravom Budimpešte (srasloj od Podunavskih regija) i te kako računaju na Vojvodinu kao „kandidata za članstvo“, govore hvalospevi mađarskih rojalista o ulozi predsednika Pokrajinske skupštine Šandora Egerešija koji do približavanja tom cilju, koristeći institucije vojvođanske vlasti – besprekorno vodi! Istaknut je i veliki doprinos, kako su doslovce rekli (ne imenujući mu funkciju!) – „Vojvođanera Bojana Pajtića, rođenog u mađarskoj Zenti (Senti), koji je pravi primer borca protiv politike širenja velikosrpskog hegemonizma i uticaja Beograda u Vojvodini (sic!).
  http://www.limundo.com/img/zaradi/Limundo120x60_1.png 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  04.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  27
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Ako je istina da madjarska deca u Srbiji uce dela ratnog zlocinca onda ybogom pameti Zarko Obradovicu...

 3. #3
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Нису сви Мађари сепаратисти,многи од њих су нормални људи који воле Србију.Нећемо сада по фашистички сваког у исти кош!Али екстрема има и са таквим екстремима држава треба да се бори
  али држава као и увек не ради ништа.Само распородаје и ово мало Србије што је остало!

  На пример Мађарски комунисти су се огласили поводом признања Косова ,јако су осудили тај злочин и илегално проглашење злочина али о томе нико не пише!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  04.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  27
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Нису сви Мађари сепаратисти,многи од њих су нормални људи који воле Србију.Нећемо сада по фашистички сваког у исти кош!Али екстрема има и са таквим екстремима држава треба да се бори
  али држава као и увек не ради ништа.Само распородаје и ово мало Србије што је остало!

  На пример Мађарски комунисти су се огласили поводом признања Косова ,јако су осудили тај злочин и илегално проглашење злочина али о томе нико не пише!
  Tacno,ali koliko Mađara podržava komuniste a koliko nacionaliste?Viktor Orban verovatno ponovo dolayi na vlast.U vojvodini je većinsko raspoloženje velikomađarsko.Pogledajte mađarske forume ...

 5. #5
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio til Pogledaj poruku
  Tacno,ali koliko Mađara podržava komuniste a koliko nacionaliste?Viktor Orban verovatno ponovo dolayi na vlast.U vojvodini je većinsko raspoloženje velikomađarsko.Pogledajte mađarske forume ...
  Па комуниста као и свуда у свету има мање али неће још дуго то бити!
  Долази победа истина и правда!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 6. #6
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Па комуниста као и свуда у свету има мање али неће још дуго то бити!
  Долази победа истина и правда!
  .....и Марсовци....долазе.....
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 7. #7
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.393
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio МАЧАК Pogledaj poruku
  .....и Марсовци....долазе.....
  Не знам када они долазе али револуција долази сигурно
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 8. #8
  Buduća legenda
  Učlanjen
  25.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.070
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Па комуниста као и свуда у свету има мање али неће још дуго то бити!
  Долази победа истина и правда!
  Pitaj Ruse, Srbe, Poljake, Čehe, Mađare, Bugare, Rumune...kako su živeli u komunističkoj "pobedi, istini i pravdi".

 9. #9
  Lesandar nije na forumu
  An Unexpected Force Which Suddenly Appears and Resolves the Matter
  Elita Lesandar (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.530
  Reputaciona moć
  429

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio mrseverac Pogledaj poruku

  .
  Овај у средини је сигурно музички образован. Свира ћемане у гардијском оркестру.
  "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

 10. #10
  Zainteresovan član mrseverac (avatar)
  Učlanjen
  10.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  181
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio Lesandar Pogledaj poruku
  Овај у средини је сигурно музички образован. Свира ћемане у гардијском оркестру.
  Ne znam odakle si,ali iz Subotice nisi sigurno.Da jesi,nebi ti bilo svejedno
  http://www.limundo.com/img/zaradi/Limundo120x60_1.png

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  28.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  OSIJEK-HRVATSKA-CROATIA
  Poruke
  20.242
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  ..Mađarska garda....ja mislim da su to.. ustaše...

 12. #12
  Aktivan član Rimman (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.159
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  kakve njuske jbte

 13. #13
  Početnik
  Učlanjen
  04.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  27
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio iwo jima Pogledaj poruku
  ..Mađarska garda....ja mislim da su to.. ustaše...
  To su ovi momci...i nema ih bas malo...


 14. #14
  Iskusan
  Učlanjen
  04.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Selo veselo
  Poruke
  5.754
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Obo podseće na Hrvatsku 1990 kad je Tuđman postrojavao gardu. DB je to gledala i nije reagovala, kao ni sad što neće, ali je zato mnogo važno da se uhvati Mladić.

 15. #15
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio til Pogledaj poruku
  To su ovi momci...i nema ih bas malo...

  Kakvi momci, ovo su matorci A i vidiš da je slikano na Trgu Heroja, u Subotici mogu samo da budu u prolazu.
  Ne brinite vi zbog Mađara, brinite zbog onih LSV ludaka

 16. #16
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio til Pogledaj poruku
  Tacno,ali koliko Mađara podržava komuniste a koliko nacionaliste?Viktor Orban verovatno ponovo dolayi na vlast.U vojvodini je većinsko raspoloženje velikomađarsko.Pogledajte mađarske forume ...
  Интересантно да је Виктор Орбан са Томиславом Николићем потписао споразум о сарадњи и развијању добрих односа Србиеј и Мађарске и међусобном поштовању националних мањина уз жњљу да заједнички у СЕ наступају као десничарске народне партије.
  Има 2 недеље како су потписали.

 17. #17
  Buduća legenda
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.863
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  pa u subaji su madajri "skinuti" sa vlasti ...sad je samo zzuta gej postava na tronu ,pa se grobar shlihta malo...

 18. #18
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.242
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2448

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio iwo jima Pogledaj poruku
  ..Mađarska garda....ja mislim da su to.. ustaše...
  Pa imaju dosta slicnosti....

  (Da ti ne objasnjavam u cemu, znas ti...)
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 19. #19
  Iskusan
  Učlanjen
  04.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Selo veselo
  Poruke
  5.754
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  U svakom slučaju ja sam njega iskopao. Jes da je malo zarđao ali još radi.

 20. #20
  Zainteresovan član mrseverac (avatar)
  Učlanjen
  10.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  181
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Pa imaju dosta slicnosti....

  (Da ti ne objasnjavam u cemu, znas ti...)
  Crne uniforme su im zajednicke...
  Oznake njilasa...Kakva kombinacija.Moderno,u svakom slucaju...
  http://www.limundo.com/img/zaradi/Limundo120x60_1.png

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Argeș
  Poruke
  16.552
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio tetragramaton Pogledaj poruku
  U svakom slučaju ja sam njega iskopao. Jes da je malo zarđao ali još radi.
  lici na dragunova.  uh da mi je jedan.
  sam' da uzmem lovacku dozvolu i eto ga

 22. #22
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio til Pogledaj poruku
  Ako je istina da madjarska deca u Srbiji uce dela ratnog zlocinca onda
  ybogom pameti Zarko Obradovicu
  ...

  Нема са чим тај црногорац да се поздравља...памет никада ни није имао

 23. #23
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio tetragramaton Pogledaj poruku
  Obo podseće na Hrvatsku 1990 kad je Tuđman postrojavao gardu. DB je to gledala i nije reagovala, kao ni sad što neće, ali je zato mnogo važno da se uhvati Mladić.
  Баш тако, а мађарони иако сви млохави и љигави , уз добру подршку реметилачких и рушилачких фактора , што споља , што изнутра нарочито, итекако могу брзо да васкрсну своје фашизоидне идеје и намере

  Она 1942. ипак није била тако давно , а када су исти ( њихови преци) убијали , клали и рушили по Новом Саду...и мог прадеду су тада они убили , стока

 24. #24
  Ističe se freak tb clan (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ТРЕБИЊУ
  Poruke
  2.380
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio mrseverac Pogledaj poruku

  Formalno registrovana kao „udruženje za negovanje mađarske kulture i tradicije“, „Mađarska garda“ brzo je pokazala plebejske korene jedne neofašističke horde, zaodenute u zapadnjački marketing, čiji je cilj samo jedan – ujedinjenje mađarske nacije: duhovno, ekonomsko i teritorijalno
  Iako je Viši budimpeštanski sud u drugostepenom postupku 3. jula 2009. godine potvrdio odluku glavnogradskog Opštinskog suda od 17. decembra 2008. o raspuštanju „Mađarske garde“, ona je, kako je nakon presude obećao predsednik ove ultradesničarske paravojne organizacije Gabor Vona, „nastavila da maršira još čvršćim korakom“. I u zemlji i u inostranstvu!
  Formalno registrovana kao „udruženje za negovanje mađarske kulture i tradicije“ (čijem „nevinom“ osnivačkom aktu niko nije mogao unapred ništa da zameri), brzo je pokazala plebejske korene jedne neofašističke horde, svoju „neonjilašku subkulturu“ zaodenutu u zapadnjački marketing, čiji je primarni zadatak, po rečima Vone – da štiti Mađarsku od napada iz okolnih zemalja! „Otvoreno mogu reći da sam mislio na Slovačku, Rumuniju i Srbiju, kad sam govorio o tome da strahujemo od ataka neke od regionalnih država na našu domovinu“, precizirao je tada šef garde, dodajući da u tim zemljama živi mađarska manjina i da s njima Mađarska i dan danas ima stalne probleme.

  I pored toga što je proglašen ratnim zločincem u Rumuniji, dela ultradesničarskog književnika Alberta Vaša (čije ime je „Mađarska garda“ dala svom bataljonu u Đeru), obavezna su školska lektira svih đaka koji uče na mađarskom jeziku
  5.000 GARDISTA
  Gardijski „zadatak“ na domaćem planu bio je zaštita interesa nacije u kulturnom i privrednom životu (verovatno od jevrejskog lobija, ciganske najezde, stranaca, homoseksualaca, bankarskih zelenaša i globalista – što su načela stranke „Za bolju Mađarsku“, skraćeno Jobik, koja je Mađarsku gardu 27. avgusta 2007. godine i osnovala!).
  Za prvog komandanta „Garde“ (koja je zbog crnih uniformi i „arpadskih“ zastava oko ruke mnoge neodoljivo podsećala na zloglasne „njilaše“, mađarske fašiste u Drugom svetskom ratu koje je predvodio ratni zločinac Ferenc Salaši), imenovan je Maćaš Ustič, poznat iz domaće serije „Mali grad“, a za ideologa se samovoljno proklamovao Andraš Benčik, glavni urednik desničarskog nedeljnika „Mađarski demokrata“. Gardiste su blagosiljali po jedan katolički, evangelistički i protestantski pop, a pozdravila ih je i Marija Vitner, poslanica Fidesa, najveće opozicione stranke u zemlji, dok je na prvoj ceremoniji ispred Palate „Šandor“ (rezidencije šefa države!) bivši ministar odbrane u prvoj višepartijskoj mađarskoj vladi (1990 – 1994) Lajoš Fir, sa bordo baršunastih jastučića, predao osnivačka uverenja u ruke 56 mladića! Sama brojka nije slučajna, pošto je bilo prijavljeno više od hiljadu zainteresovanih. Ona, nema sumnje, asocira na 1956. godinu, kada je u Mađarskoj podignut (neuspeli) ustanak protiv sovjetskih trupa.
  Za 22 meseca delovanja (do zabrane, ili „transformisanja“ u Novu Mađarsku gardu, kako oni stalno ističu), „Garda“ je zvanično imala deset javnih promocija (od kojih osam u Budimpešti!), na kojima je posle „zakletvi vernosti“ u svoje redove primila ček nekoliko hiljada punoletnih članova! Ima, uz to, i svoje pionir(k)e, kadet(kinj)e i omladinu – gardiste! Procena je da samo u Mađarskoj danas ima preko 5.000 „regrutovanih“ gardista i oko 12.000 njihovih aktivista i simpatizera, a najbrojniji su u pet županija (od 19 koliko ih Mađarska ima) – peštanskoj, boršod – zemplenskoj, zalaškoj, čongradskoj i županiji Bač-Kiškun.
  I ako danas regrutaciju obavljaju u „ilegali“ i zatvorenom prostoru, krajem 2009. godine u Sentandreji su nenajavljeni ponovo „prevarili“ policiju! Javno, i pred velikim brojem turista (koji su ih, verovatno misleći da se radi o državnoj svečanosti, snimali kamerama i pojedinačno se, nakon „zakletve“ – s njima fotografisali!), regrutovali su novih 115 članova!

  Među Vašovim ordenima nalaze se i dva „gvozdena“ nacistička krsta
  DEONICA SEKELJA U KLUŽU
  Centrale „Mađarske garde“ u zemljama Karpatskog basena (u kojima živi mađarska nacionalna manjina), da bi „sakrile“ svoju pravu delatnost, uz naziv – „udruženje za negovanje nacionalne kulture i tradicije“ – najčešće dodaju i ime i prezime nekog od mađarskih kulturno – istorijskih ličnosti! Poznato je da „gardisti“ centrale imaju u Komarnu (Slovačka), Klužu (Rumunija), Subotici (Srbija), Užgorodu (Ukrajina)… U ovim državama često imaju i – akcije! Najnoviji je februarski „slučaj“ u Rumuniji! „Bataljon Albert Vaš“ (deo zabranjene „Mađarske garde“), čije sedište je u Đeru (Mađarska), osnovao je 2009. u rumunskom Sekeljfeldu tzv. „Deonicu Sekelja“ – čije članove je vrbovao iz redova erdeljskih mladih Mađara. „Sekeljska deonioca“ upravo u ovim trenucima u Rumuniji završava registrovanje dve svoje poslovne kompanije koje će joj obezbediti ustavno-pravnu i finansijsko-ekonomsku sigurnost u toj zemlji. Prva je firma za fizičko – tehničku zaštitu imovine i lica (ime joj je na rumunskom jeziku – Mađar garda Kft!), dok će se druga (Teran Grupa) baviti detektivskim poslovima i delatnostima naplate materijalnih dugova!
  Prvi incident desio se, ipak – vrlo brzo. Gardisti iz „Sekeljske deonice“ nedavno su u Klužu (kojeg svi Mađari isključivo nazivaju starim mađarskim imenom Koložvar) hteli su da na dan rumunskog državnog praznika na spomenik mađarskom kralju Matiji polože venac i time obeleže 90. godišnjicu od osnivanja Sekeljske divizije koja je svoje najžešće ratne bitke vodila upravo – protiv Rumunije! Kažnjeni su novčano sa 50 hiljada leja (nisu imali dozvolu gradskih vlasti), a policija je u poslednjem trenutku sprečila pristalice ekstremne rumunske „Nove desnice“ da se fizički obračuna sa članovima mađarske „Deonice Sekelja“! Gradska kancelarija Kluža i mesna žandarmerijska stanica nakon toga uputili su zahtev parlamentu Rumunije da zabrani ulaz u zemlju članovima „Bataljona Albert Vaš“, jer nose ime ekstremnog mađarskog književnika rođenog u Transilvaniji, potpukovnika Hortijeve fašističke vojske ( za ratne zasluge, između ostalih, odlikovan i sa dva „gvozdena“ nacistička krsta!), proglašenog u Rumuniji ratnim zločincem (pobegao 1944. u Nemačku, a 1952. u SAD, gde je u gradu Ejstoru 1998 umro).
  „Mi pripadamo Mađarskoj. Matična zemlja nam pomaže u svemu što nam je potrebno! Finansira nam sve, od socijalnih programa do usavršavanja ’samoodbrane’. Moramo biti spremni za svaku situaciju u datom momentu“, rekao je portparol rumunske „Deonice“ Nandor Keresteš…
  „MAĐARSKO DRVO ŽIVOTA“
  Nije tajna ni to da je „Mađarska garda“ nedavno u Srbiji prisustvovala tradicionalnoj januarskoj manifestaciji „Dani mađarske kulture“ u Senti (bila posvećena 200-godišnjici od rođenja autora mađarske nacionalne himne Ferenca Erkela i 150. godišnjice smrti reformatora političkog, ekonomskog i kulturnog života Mađarske, grofa Ištvana Sečenjija), na kojoj su uručene nagrade – „Mađarsko drvo života“! Gardijski čelnici (čiji je osnivač „Pokret za bolju Mađarsku“, 26. oktobra 2009. u Budimpešti potpisao povelju o osnivanju panevropskog pokreta „otadžbinskih političkih snaga“ sa još pet ekstremno desničarskih evropskih partija), u okviru senćanskih „Dana mađarske kulture“ prisustvovali su i – Kulturnom forumu Mađara Karpatskog basena.
  U „forumskim“ zaključcima ponovljene su smernice čiji je cilj samo jedan, uvek isti – ujedinjenje mađarske nacije. Duhovno, ekonomsko i – teritorijalno! Mađarska predstavnica u EP, članica Jobika, Kristina Morvaji, poznata po sloganu „Mađarska Mađarima“ i briselskoj izjavi da će „Mađari pre ili kasnije ponovo biti teritorijalno ujedinjeni“, u već zahuktaloj kampanji za aprilske parlamentarne izbore u Mađarskoj, izjavila je budimpeštanskim medijima 20. februara da će Mađarska svoje „istorijske“ teritorije, nezasluženo otete i pripojene okolnim zemljama, definitivno (po)vratiti u prvoj polovini 2011. godine – kada bude predsedavala Evropskom unijom!

  Pajtićevo „talasanje“ Dunava Prizmi mađarskog stranačja dodata je još jedna faseta. Monarhisti Mađarske, političko krilo bečke rojalističke organizacije Crno-žuta alijansa, najavili su učešće na predstojećim izborima u Mađarskoj, raspisanim za 11. april. Žestoko zagovaraju restauraciju nekadašnjeg Ugarskog carstva. Pod ne baš novim (još manje originalnim nazivom) – Dunavska federacija (ili konfederacija!). Planiraju ujedinjenje nekadašnjih provincija pod upravom Budimpešte. Zacrtan je i cilj kada bi naum trebalo da bude ostvaren – 2018. godine, na stogodišnjicu raspada stare monarhije! Pretpostavljajući da svet ne bi dozvolio ujedinjenje nekadašnje carevine pod jednom krunom, mađarski monarhisti teže rasparčavanju carevine na nekoliko kraljevina, pod upravom monarha iz dinastije Habzburg. Krunu bi u Mađarskoj nosio drugi sin Ota Habzburga – Georg. Georg Habzburg Lotringen u Beču je mađarski „ambasador“ bez portfelja i predsednik tamošnjeg Crvenog krsta, a predodređen je i od mađarskih poklonika monarhije za – nosioca krune. Da u novoj državi pod upravom Budimpešte (srasloj od Podunavskih regija) i te kako računaju na Vojvodinu kao „kandidata za članstvo“, govore hvalospevi mađarskih rojalista o ulozi predsednika Pokrajinske skupštine Šandora Egerešija koji do približavanja tom cilju, koristeći institucije vojvođanske vlasti – besprekorno vodi! Istaknut je i veliki doprinos, kako su doslovce rekli (ne imenujući mu funkciju!) – „Vojvođanera Bojana Pajtića, rođenog u mađarskoj Zenti (Senti), koji je pravi primer borca protiv politike širenja velikosrpskog hegemonizma i uticaja Beograda u Vojvodini (sic!).
  ja bi ove Gardiste malo na Banjicu ... ili Sajmiste... da budu na okupu
  Dalmatinac si ... tu si rodjen ti ,
  plavo more zna , tvoji preci svi ... SRBIN bio si!!!!

 25. #25
  Ističe se freak tb clan (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ТРЕБИЊУ
  Poruke
  2.380
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Mađarska garda u Subotici?!

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Не знам када они долазе али револуција долази сигурно
  jesi ti normalna ??? crvena reka vise ne moze da tece ... mala je nemocna ... desnica sve jaca .... ako nacional-socijalizam svrstas na levicu mozda si upravu
  Dalmatinac si ... tu si rodjen ti ,
  plavo more zna , tvoji preci svi ... SRBIN bio si!!!!

Slične teme

 1. MAĐARSKA - Budimpešta
  Autor sajkokiler u forumu Putovanja
  Odgovora: 176
  Poslednja poruka: 23.07.2014., 10:54
 2. Mađarska u drugom svetskom ratu
  Autor desimiri u forumu Istorija
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 28.01.2010., 01:10
 3. Mađarska pred kolapsom?
  Autor Darksis u forumu Politika
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 25.01.2009., 22:40
 4. Mađarska i priznanje KiM-a?
  Autor fosilvaso u forumu Politika
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 16.02.2008., 15:38
 5. Nova garda - stara garda (glumaca)...
  Autor senoviti u forumu Televizija, radio i novine
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 16.11.2007., 14:30

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •