Ево овако, пре свега желим да кажем да сам као човек дубоко потрешен да вест о смрти Моме Капора је објављена последња у Дневнику 2. Чињеница је да је Капор био поштовалац Радована Караџића, што се може видети кроз доњи цитат. Но, да сад не скрећем тему ка томе, оно о чему желим причати јесте ко је за вас "гурнут под тепих", желели би да виђате те људе у политичким емисијама, или другде да чујете њихов глас, а од њих благо речено "Ни трага ни гласа".
Ево нпр. ја не знам да ли је жив Добрица Ерић (па нека ми неко каже ако зна), и масу других људи који су нешто рекли "против власти" на њихов уметнички начин или другачије, Бору Чорбу нисам видео одавно, итд...итд....јер има маса људи које ДУГО....ДУГО....нисам видео....Питање гласи:

1) Ко су људи које нисте одавно видели ? (Набројте их)

2) Ко су људи који су по вама "забрањени" или "гурнути под тепих" ? (Набројте их)


"Једно поглавље у новом роману „Исповести”(СКЗ) посвећено је Радовану Караџићу. Капор се никада није одрекао свог пријатеља. У затворској ћелији у Шевенингену, поред књига Добрице Ћосића и Матије Бећковића, налазе се и књиге Моме Капора. О Хашком трибуналу није мислио ништа добро: говорио је када изручимо Ратка Младића, тражиће нам Гаврила Принципа и тако унедоглед."


http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Umro-Momo-Kapor.sr.html

Хвала на одговорима