AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 51

Tema: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

 1. #1
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Pratite ovu temu svaki dan i budite upučeni što se zbiva u svetu audio video tehnologije !  CORSAR usb stick 120Ggb na tržištu  Gotovo 75% manji nego tipičan prijenosni USB tvrdi disk, Flash Voyager GT 128 najviše je zgodan način za pohranu velike količine podataka.
  Stick kodnog naziva CMFUSBAC-128GBGT, uskoro možemo očekivati i na našem tržištu . Doduše, cijena mu i nije baš nešto prihvatiljiva za naše uvjete ( cca 2000 kn ), ali definitivno CORSAIR postavlja nove granice u prijenosnim USB stickovima. Corsair je proizveo nove Flach memorije velikog kapaciteta od 120 GB, VOYAGER GTR serije, koje imaju gumirano kućište, te su otporne na udarce i ne propuštaju vodu . Ujedno iz koorporacije "corsair " se hvale, kako je riječ o najbržem USB sticku, za prijenos velike količine podataka, uključujući i fotografije visoke razlučivosti, ilustracije, HD video snimke, masivne baze podataka, ili čak cijele glazbene zbirke . Flash Voyager GT 128 ne treba nikakve posebne upravljačke programe, vanjsku snagu i nema kablova !

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=1


  .
  Poslednji put ažurirao/la zootv : 02.03.2010. u 18:24 2. #2
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Novi, manji i snažniji Pop Hour A-200, na tržištu  Kao iznenađenje, 18. siječnja, Popcorn Hour, dakle Syabas, kreator vrlo popularnog Popcorn hour media player-a, za umrežavanje, objavio je još jedan streamer – Popcorn Hour A-200. Samo dan nakon objave proizvodnje malog, ali vrlo moćnog Popbox-a, pojavio se A-200.  Ovaj uređaj, vjerojatno će naći svoje mjesto negdje između, već dobavljivog C-200 i nedavno obznanjenog Popbox-a. Uređaj ima jednako snažne elemente, kao i C-200, uključujući i njegovu široku podršku kodeka za izvođenje sadržaja, ali je puno manji po dimenzijama. Na njega se ne može dodati optički pogon, ali, zato može SATA HDD. Podržan je i „jednostavni“ Blu-ray izbornik.

  A-200 može vršiti stream, ili izvoditi sadržaj s ugrađenog, opcijskog diska, ili preko kućne mreže. Može izvoditi medije s NAS, USB diska, ili digitalne kamere. S kućnom mrežom se povezuje preko Ethernet veze, ili s WiFi, preko opcijske WN-150 USB. Njegova prodaja, započela je 20. siječnja, a cije mu je 179 $. Svojim malim dimenzijama, u odnosu na C-200, sigurno će zauzeti mjesta u mnogim domovima.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=565&Itemid=1

 3. #3
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Samsungov prvi samostalni chip za Mobile TV.


  U ovoj oskudici novitadi, tijekom ovog vikenda, dobro je i kad se naleti na nešto zanimljivo, pa makar se radilo i o mobilnom digitalnom standardu u Sjevernoj Americi.

  Zapravo, više je riječ o Samsungu i njegovoj inovaciji u obliku «single» chipa, za navedeni TV standard, čije je otkriće Samsung danas obznanio. Vijest je potekla iz Nikkei Electronics Asia i govori o razvoju «prvog single chipa» kompatibilnog s novim, poboljšanim, sjevernoameričkim nobilnim digitalnim standardom – ATSC Mobile DTV Standard. Prema izjavi korejskog proizvođača, njihova zadnja chip inovacija kombinira radio frekfencije (RF) i digatalne chip komponente u jedan 65 nm - skalirani chip.

  Single chip omogućuje proizvođačima raznih mobilnih uređaja, uključujući tu i mobilne telefone, TV-e prilagođene za automobile, te portable media playere, jedno optimalno rješenje, puno više kompaktno, koje koristi manje energije i više je prilagodljivo raznim situacijama  ATSC Mobile DTV standard, nedavno je odobren od strane Advanced Television System Committe (ATSC – Vijeće za TV sustave). Mobilna DTV emitira svoj program uz instalaciju manjih dodataka, na već postojeće TV predajnike, dok istovremeno koristi iste frekfencije, kao i trenutna zemaljska DTV, pri emitiranju.

  ATSC Mobile DTV nema utjecaja na sadašnje DTV receivere, iako radi na istim kanalima, čineći ih pojasno kompatibilnim. Preko 70 TV postaja već je objavilo kako će podržati ovu inicijativu i složilo se s emitiranjem širom Amerike, od kraja 2009.godine

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=508

  .

 4. #4
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  LCD, FED i još ponešto!
  Znate li kako je došlo do LCD-a i plasme i je li to kraj razvoja tankih ekrana. Naravno, sad ne raspravljamo o OLED-u i njegovim prednostima / manama, nego o nečemu drugom, nečem što je jednako tanko, a razvoj mu nije poznat.
  FED, ili Field Emmision Disply, je tehnologija flat panel ekrana, koja koristi široko područje elektronskog izvora (isijavanje elektrona induciranih od vanjskog elektromagnetskog polja), kako bi pogađali obojeni fosfor, za proizvodnju slika u boji. Za „bombardiranje“ fosfora, koriste se katode.

  FED radi vrlo slično katodnoj cijevi (katodnom topu), ali je tanak svega nekoliko milimetara. Umjesto jednog elektronskog topa FED koristi široku mrežu finih metalnih vrhova, ili ugljičnih nano cijevi (koji su, do sada, poznati kao najučinkovitiji elektronski emiteri) postavljenih iza svake fosforne točke, radi emitiranja elektrona, kroz postupak poznat kao „field emission“ – emisija polja. Radi emiterske redunancije (suvišnog emitiranja), FED ne prikazuje mrtve piksele, kao što to radi LCD, čak i u slučaju da 20 % emitera ne radi.  SED - FED  Sony istražuje FED, jer je to flat panel tehnologija, koja je dolazila odmah nakon CRT-a. Prve vijesti o tome potiču još iz 2007.g. kad je Sony planirao izbaciti 32 inchni FED ekran za proteklu godinu. U daljnjim istraživanjima, radi na FED ekranima.  HD Carbon Nanotube TV

  Novi TV ekrani su nano verzija FED-ova, razvijeni od strane Motorole i ostalih, tijekom 1990. Iako su prototipovi ekrana, s tom tehnologijom, izuzetno sjajni i svjetli, koštaju i previše da bi se mogli nositi s LCD-ovima i plasmama.

  „Nema smisla praviti pogone (za konvencionalne FED-ove), jer cijena LCD-ova pada svake godine.“ – izjavio je Kenneth Dan, koji vodi razvoj nano cijevi, u Motoroli.
  Poput LCD-ova, FED je energetski učinkovit i može poboljšati flat panel tehnologiju, tako da troši puno manje energije, od postojećih LCD-ova i plasma ekrana.

  Još uvijek nema prodajnih modela na tržištu, iako je proizvedeno nešto demo panela, za američko tržiš


  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=568

 5. #5
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  TDK - novi optički disk od 320 GB na CEDIA.  DVD- Duble layer i Blu-ray diskovi mogu se sakriti iza novog TDK-ovog proizvoda – optičkog diska, kapaciteta 320 GB. Da, dobro ste pročitali – 320 GB! U samo jednom zapisu.

  Novi optički disk ima veči kapacitet od Blu-ray diska, koji posjeduje kapacitet od 25 GB po jednom redu zapisa. Moguće je zapisivati i čitati podatke na i s diska, koristeći plavo-ljubičasti poluvodički laser s oscilitajučom dužinom valova od 405 nm i lećom objektiva promjera od 0.85, što se trenutno koristi za Blu-ray disk.


  Prototip medija, za jedno zapisivanje, kojeg je 2006. izbacio TDK, imao je šest redova, od kojih je svaki imao kapacitet od 33.3 GB (Ukupno 200 GB).

  Kako se broj redova za upisivanje podataka povečavao, tako je slabio signal na svakom redu, što je dovodilo do potrebe poboljšanja prijenosa. Ovaj put kompanija je poboljšala prijenos, prilagodbom i podešavanjem sastava upotrebljenog materijala. Prijenos do najdaljnjeg reda, gdje se zahtjeva i najjača snaga povečan je na 90 %, dok je onj iz 2006. god. imao snagu od 80 %.

  Struktura novog diska je ovako napravljena – pokrovni red i pokrovni tiskani red, koji štite površinu od trošenja i prljanja, formirani su na zapisivačkim redovima (struktura L0 reda do najdaljeg L9). Legura silicija i bakra, kao neorganska, koristi se za L0 red.

  Od L1 do L9 redova, zapisivačka struktura napravljena je od neorganskog materijala sastavljenog od bizmut-peroksida i germanium-dioksida. Prilagođavajući gustoću germanium dioksida, moguće je mijenjati prozračnost i prijenos na zapisnim redovima. TDK je prilagodio i optička svojstva i primjenio materijale koji umanjuju mogućnost oštećenja od topline.
  Veličina greške» (symbol error rate), novog diska je manja od 10** (na –4), što kompanija uzima kao razinu komercijalne isplativosti. Kad se podatak upisuje na disk, izlazna snaga lasera je manja od 30 nW (nanoWatti), što je maksimalni izlaz komercijalnih plavo-ljubičastih lasera, na površinu premaza svakog reda. Barem tako kažu iz TDK.


  Kompanija planira izložiti ovaj disk na CEATEC-u (Japan, od 06. do 10. listopada, ove godine.


  PREUZETO : HDtehnika - TDK - novi optički disk od 320 GB na CEDIA.

  .

 6. #6
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Hoće li i Nokia putem AMOLED display-a?


  Kako je u ovo kišno jutro, a još i vikendom, teško pronaći neku zanimljivu vijest, koja bi zainteresirala čitatelje, odlučio sam se za jednu, o Noki-i, koja namjerava nešto s AMOLED display-em.


  Glasine kažu kako Nokia kuha nešto, s potencijalnim handset-om, iz radionice mobilnih telefona. Radi se, naime, o novom uređaju, pod kodnim imenom Nokia N87 Vasco, o kome je prva vijest procurila još „davnog“ prosinca, prošle godine, ali nitko to nije uzimao za ozbiljno, jer se govorilo o nekim elementima, koji nisu tradicionalni za Nokia uređaje.


  Jesu li baš sve samo glasine?

  Ovaj put, mogla bi to biti istina. N87 Vasco će, izgleda, imati 3.7 inchni AMOLED touchscreen (ekran osjetljiv na dodir), 12 MP kameru, s optikom Carl Zeiss i Xenon flashom, a imat će i Wi-Fi, GPS, FM radio & transmiter.

  Uređaj bi trebao pokretati CPU – ARM Cortex 8, na 600 MHz. Što se tiče RAM-a, tu je 256 MB i 16 GB / 32 Gb interne memorije. Priča se da će imati i infrared noćni određivač – nešto što će vjerojatno biti upakirano u torbicu.
  I kamera je projektirana

  Kako Nokia nije nikad pravila zbrku i najave, za svoje Android proizvode, na sav glas, ipak je fino čuti kako stvari uzimaju ozbiljno, kad se treba pojaviti s nečim novim, na tržištu smartphone-a.

  Kao i kod drugih teoretskih informacija, nema ni riječi kad će ovaj „navodni“ handset biti obznanjen svekolikom puku, pa možemo samo i dalje nagađati i očekivati.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=598&Itemid=1

 7. #7
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Panasonic i ZOI 2010!


  Kako su počele ZOI u Vancouveru (Zimske olimpijske igre 2010), puno se eminentnih imena pojavilo na tom spektaklu. Uglavnom, s elektroničkom opremom, za praćenje natjecanja, a Panasonic je to malo i proširio.

  Otvorili su Full HD 3D kino, s dva 103 inchna ekrana. Kino je otvoreno u Live City Yaletown, na sam dan početka igara i prema najavama raditi će od 13. do 28 veljače, prikazujući slike s Igara.


  „Ovo kino je naš način dijeljenja strasti za ZOI 2010, sa sudionicima i posjetiteljima, iz čitavog svijeta“ – izjavio je Takumi Kajisha, Izvršni manager, u Panasonic-ovoj korporaciji.

  „Panasonic vjeruje da će 3D sistemi u Full HD, uveliko poboljšati ugođaj gledanja stereoskopskih slika, sportskih događaja, u budućim danima“ – slijedila je daljnja izjava.


  Uvertira ovome, bila je u siječnju, ove godine, kad je Panasonic obznanio svoj full HD 3D camcorder s twin-lećama i 3D filmski sistem (50, 54, 58 i 65 incha), na CES-u, u Las Vegasu.

  Kompletan sistem se očekuje, na tržištu Sjeverne Amerike, u proljeće, ove godine.  Ova „highlight“ video prikazivanja ZOI 2010. imala su izvorište u International Olympic Committee (Međunarodni Olimpijski Komitet). Kino je razvijeno u suradnji s Vancouver Organizing Committee (Vankuver-skim komitetom za organizaciju ZOI 2010. ) i Paraolympic Winter Games (VANCO) i Kanadskim Olimpijskim medijskim konzorcijem za emitiranje sa ZOI-a.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=600&Itemid=1

 8. #8
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Samsungova nova linija B/C7000 na tržištu u prednaruđbi!

  Prije dva dana, Samsung je objavio vijest, kako su neki njegovi TV-i s rubnim osvjetljenjem (LED TV), tanki svega 1.1 inch, postali dobavljivi u naruđbi, na nekoliko internetskih prodavaonica.


  Radi se o seriji C7000, koja je rađena u veličinama ekrana od 40; 46 i 55 incha, s mnogim tehnološkim dodacima, između kojih su 3D i 2D u 3D konverzija.

  Serija posjeduje samsungov App (aplikaciju koja udružuje samsungov flat ekran i mobilni telefon. Više informacija na ovom video portalu: http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/968/4.378). Tu je Internet@TV, Skype mogućnosti, ALLShare DLNA media streaming, te tehnologija automatskog prilagođavanja slike i zvuka, bilo kojem izvornom sadržaju.


  Najbolje od svega je cijena. Prošlogodišnji model UN46B7000, od 2999 $ pao je na 1929 $, ako se nabavi preko Amazona, dok ovogodišnji model UN46C7000, predviđen za travanj, ide u prednaruđbi po cijeni od 2599 $. Verzije s 40 i 55 incha, veličinama ekrana, predviđene su za cijene od 1999 i 3299 $. Budući se radi o 3D, potrebne naočale su ostavljene izvan paketa, kao opcija, jer im još nije određena cijena, a sigurno će povečati ukupnost love, koju treba dati, ako se misli uživati u ovim dodatnim mogućnostima.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=603&Itemid=1

  .

 9. #9
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Sony Style Store.  Evo nas opet o Sony-u. Ovaj put zaslužuju našu pažnju radi svog „Sony Style Store“ – vodećeg dućana u New York City-u, koji je prošlog tjedna bio opsjednut blogerima, novinarima i ostalim posjetiteljima.


  Svi su se oni zanimali za sonyeve izložbene eksponate o 3D tehnologiji i najnovijim dostignućima u toj branši. Sony se doduše i potrudio prikazati, u obliku demoa, svoju 3D HDTV. I u ovom trenutku, taj dućan je jedino mjesto, gdje se mogu vidjeti takve stvari.

  Sony prikazuje utakmice Svjetskog nogometnog kupa i predhodnice 3D igara za PlayStation.


  Ali, nije to jedini dućan, sa takvim sonyevim stvarima. Postoje još 44 slična, širom zemlje, koji propagiraju sonyevu tehnologiju.

  Evo i jedan zanimljivi video materijal: https://www.youtube.com/watch?v=V_lrLJL2Zrg&feature=player_embedded Svakog kog zanimaju te stvari može malo baciti oko na video uradak i procjeniti o čemu se tu radi. Još ako razumije ponešto i engleski, još bolje.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=609&Itemid=1

 10. #10
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  CEATEC i Sony 3D Full HDTV  Kako vrijeme brzo leti? Još koji dan prije , pisali smo o novoj Sony 3D tehnologiji, koja je tek objavljena, a već danas pišemo o njenom prikazu na CEATEC izložbi. Iako je Sony, prije koji tjedan, objavio kako su realizirali 3D Full HDTV, koji bi se trebao proizvoditi «negdje» tijekom 2010. godine, nikoga nije iznenadilo što je Sony otvorio paviljon na sajmu (CEDIA) i prikazao različite varijacije navedenih 3D TV-a, na kojima je vrtio 3D filmove, video igre i spotove
  Prva objava nove sonyeve tehnologije bila je na Sony-evoj «Dealer konvenciji» - sajmu kućne elektronike za zabavu (Japan). Govorilo se o metodi «Time-sharing» (prenošenja slika u vremenu), kombinacijom «shutter glasses» i četverostruko bržeg LCD-a (od standardnih, današnjih LCD-a).
  Tako prenošena i prikazana slika ima rezoluciju od 1920 x 1080/ 60 fps, za oba oka pojedinačno. Cirkularno polarizirajuće naočale, izradila je američka tvrtka «Real D».

  Dakle, još uvijek su potrebne posebne 3D naočale. Ali rezultat (koji se vidio na CEATEC-u), baš kao i kod Panasonica, bio je začuđujući. Postoji mali minus zamagljujučeg efekta (također viđen u druga dva paviljona Panasonika i Toshibe), kod brzo pokretnih objekata, ali vjerovatno je samo pitanje vremena, kad će se i taj efekt eliminirati, prije izlaska proizvoda na tržište.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=499

  .

 11. #11
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  LG i dva nova modela plasmi!


  Malo i o LG-u bi bio red progovoriti, jer izgleda kao da smo ga zapustili, iako to nije istina, nego jednostavno nije bilo dovoljno dobrih novitadi iz ovog eminentnog proizvođača tankih ekrana. Ali, evo, došao je i on na svoje. Korejski proizvođač elektronskih uređaja objavio je proizvodnju dva nova modela HDTV-a, ove srijede, oba s vrlo tankim vanjskim okvirom.

  Radi se o plasma modelima s veličinama ekrana od 50 i 60 incha i svojim izgledom plijene pažnju. Oba modela imaju po tri HDMI porta, USB vezu i „refresh rate“ od 600 Hz.  Novi modeli (1080p) su dobili ime zbog svojih tankih i glatkih rubova ekrana, čije je debljine nešto ispod jednog incha (25 mm). LG, trenutno prodaje ove modele samo u Koreji, po cijeni od 1500 i 3300 $. A valjda će i to doći jednom do Europe, ako ne do Hrvatske, a ono, bar u Europu............

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=610&Itemid=1

  .

 12. #12
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Sonyeve perjanice za 3D!
  Tko oko čega, Sony oko 3D tehnologije. Zar je to čudno, kad je to budućnost razvoja i profita. Barem su tako procjenili u Sony-u i sve više pažnju usmjeravaju tim stvarima. Tako je na red došao i Blu-ray player.


  Sony je nedavno objavio vijest o dobavljivosti 3D ready Blu-ray playera i sistema kućnog kina. Ako ste zainteresirani za mogućnost 3D zabave, u svom domu, onda su 3D uređaji, koji se nose s takvim sadržajem, bitni dio te jednađbe.  Čim sonyev BDP-S470 samostalni Blu-ray 3D ready player, bude nabavljiv u Sony Style Store (sonyev dućan), idućeg mjeseca.


  BDP - S470


  S firmwareom, koji će doći ovog ljeta, ovaj player, kao i neki drugi disk uređaji (modeli BDP-S570; BDV-E770W i BDV-E570) imat će mogućnost 3D-a, što znači da će nakon nadogradnje firmwarea uređaji biti sposobni za rad s drugim 3D uređajima, koji su potrebni za potpun 3D užitak, kod kuće.

  I 3D Bravia TV, uskoro dolazi, zapravo, prema Sony-u, na ljeto. I eto mogućnosti svima koje ta vrst tehnologije zanima, a džep ih ne svrbi.


  U odnosu na 3D, Sony BDP-S470, donosi obilje mogućnosti, kad se jednom uklopi u kućnu širokopojasnu Internet mrežu. Spuštanje filmova s Netflixa i Amazon Video On Demand, postaje jednostavnije, a na dohvat ruke je i You Tube Videos, za gledanje na velikom ekranu.

  Sony BRAVIA Internet Video platforma, prenosi sadržaj s više od 25 provajdera, uključujući i Slacker radio, NPR, Sony Pictures, Pandora (dolazi ovog proljeća) i ostale.

  Postoji još nekoliko „pravih“ stvari, u okviru ovoga. Ako ste filmski fanatik, ovi novi modeli dolaze sa sonyevim Entertainment Database Browser-om, koji koristi „Gracenote“ tehnologije, za dohvat informacija o filmovima (movie info). Tu su još i „free app“ (slobodna nadogradnja) iPhonea, ili iPoda, nazvana „BD Remote“, koja će ih postaviti kao daljinski uređaj za player. Ova aplikacija omogućava kontroliranje uređaja, te pretraživanje i prikazivanje dodatnih informacija. I konačno, vrijeme nakon umetanja Blu-ray diska i izvođenje njegovog sadržaja, uveliko je skraćeno, zahvaljujući novom Quick start elementu.

  Svi oni, koje zanimaju informacije o cijenama i karakteristikama uređaja, mogu posjetiti ovu stranicu: sony.com/news, a za kupovinu: sonystyle.com.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=608&Itemid=1

  .

 13. #13
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Je li 3D TV, ubojica za OLED?

  Hoće li 3D TV biti ubojica za OLED? Mogli bi i ovako postaviti pitanje, ako bi prenijeli vijest od OLED – Info stranice, ili možda, naše pitanje - hoće li OLED, napokon, zauzeti svoje mjesto na tržištu tankih ekrana?

  Dakle, 2010 godina je tu, a mi (kupci) još uvijek čekamo na stvarnu komercijalizaciju OLED TV-a. I dok se OLED ubrzano širi u području „smart phone-a“ i digitalnih kamera, izgleda kako se nitko ne želi opredjeliti za velike panele.

  OLED-i su i dalje vrlo skupa roba, za proizvodnju, pa iako ima nekoliko eminentnih proizvođača (kao i AUO, nedavno spomenuti), koji obećavaju, još to nije krenulo „punom parom“. Postoji još jedan problem, koji se odražava na OLED, a to je LCD. U nekoliko zadnjih godina, LCD-ovi su postali tanji, jeftiniji, učinkovitiji i izgledaju puno bolje.

  Područje, u kojem LCD ne blista je 3D. Ovo je bilo vruće pitanje na CES-u, ove godine. Mnoge kompanije, uključujući Sony, Samsung, LG, Panasonic, Toshibu i druge, pokazale su svoje 3D display-e i obznanile buduće modele. Kako bilo, izgleda da LCD nije dobar za gledanje 3D sadržaja. U stvari, Plasma (i OLED) TV-i su daleko bolji.

  LCD ima problem s prebacivanjem slika i postoji problem „križanja“ između lijeve i desne slike (o tome ćemo pisati u jednom narednom članku).

  OLED je čak bolji od plasme i rečeno je kako je to najbolji način za gledanje 3D-a. Glavni proizvođači, Sony i Samsung, prikazali su svoje OLED 3D TV protutipove, na ovogodišnjem CES-u. Ako kupci, zaista, budu zainteresirani za 3D TV-e (nitko još uvijek nije u to siguran), onda bi to mogla biti odlična šansa za OLED. Već sada, OLED izgleda puno bolje i ima stvarne prednosti nad LCD-om, a možda će i kupci htjeti platiti i više za „high-end“ 3D TV-e.

  U svakom slučaju, vrijeme će sve pokazati, pa tako i na čijoj je strani. ..

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=576

  .

 14. #14
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  U prodaji novi Pioneerovi receiveri!

  Pioneer VSX-520-K


  Pioneer Electronics, predstavio je jučer dva svoja nova proizvoda – 5.1 A/V receivera, pod kodnim nazivima VSX-520-K i VSX-820-K. Novi uređaji posjeduju wireless Bluetooth vezu i spremni su za 3D tehnologiju. Uređaji imaju podršku za HDMI 1.4, a VSX-820-K, radi i s iPhoneom.

  - 3 HDMI ulaza

  - 110 wati x 5 kanalna snaga

  - Podrška za Bluetooth prijenos podataka audio sadržaja i Bluetooth mogućnost za iPod, Android, smartphone, ili PC Bluetooth mogućnost

  - 3 D Ready s HDMI 1.4

  - Dolby ProLogic dekoder, za HD audio

  - Dolby True HD i DTS Master

  - Prihvat komprimiranog audio filea s iPhonea, iPoda i sl. -prijenos glazbe na razini kvalitete CD-a

  - Auto level controle – tehnologija osigurava neprekidno slušanje, izjednačujući razinu jačine na audi traci i TV kanalima
  Pioneer VSX-820-K


  - On screen display

  - 110 watna x 5 kanalna snaga

  - 4 HDMI ulaza, USB/Kompozitni AV prednji ulaz

  - Rad s iPhone, iPod i iPod touch

  - Front panel iPhone kontrolno dugme, koje prenosi iPod navigacijsku kontrolu s daljinskog uređaja receivera, na spojeni Apple uređaj, tako da korisnici mogu lako i brzo navigavati kroz Media datoteke

  - Podrška za Bluetooth

  -3D Ready s HDMI 1.4

  - Dolby ProLogic dekoder za HD audio formate

  - Dolby True HD i DTS Master

  - Prihvat komprimiranog audio filea s iPhonea, iPoda i sl. -prijenos glazbe na razini kvalitete CD-a

  - Auto level controle – tehnologija osigurava neprekidno slušanje, izjednačujući razinu jačine na audi traci i TV kanalima

  - Multi-kanalna zvučna kalibracija zvučnika u prostoriji i optimalizacija svakog od njih, za izjednačavanje izlaza, kako bi se postigla zvučna preciznost.


  Oba modela dostupna su u prednaruđbi na Amazon.com s cijenama: VSX-520-K, za 229 $ i VSX-820-K, za 299 $.  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=648&Itemid=1

  .

 15. #15
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Merck radi na zelenom materijalu za OLED  Jeste li čuli za firmu Merck? Ako jeste, sigurno nemate uvida u sve što ta firma proizvodi i sa čime se bavi. Evo malo novitadi i o njihovim poslovima i na najnovijoj tehnologiji, zvanoj OLED.

  Prije, nego kažemo nešto o njihovom sudjelovanju u OLED-u, recimo nešto o samoj firmi. Podaci o firmi sežu u daleku 1668 godinu (nevjerojatno!). Svojim razvojem, od tada, firma se razvila u globalnu farmaceutsku i kemijsku kompaniju, čije je sjedište u Njemačkoj.

  Bavi se dizajnom, razvojem i proizvodnjom širokog spektra specijalnih materijala, uključujući i svjetlosno emitirajuće materijale, visokih karakteristika, za OLED tehnologiju. Posao s OLED-om, pripada razvojnom programu Merckovoj LC (Liquid Crystal) jedinici.

  Dakle, Merck trenutno radi na rješenju problema OLED materijala i kažu kako očekuju riješenje „zelenog materijala“, što se može usporediti s vakumskim zelenim materijalom i to u okviru 9 mjeseci. Merckov materijal biti će pogodan za panele velikih površina, kao što su OLED TV paneli.

  Razvoj OLED materijala, od strane Mercka, započeo je još 2005; kad je firma kupila drugu jednu firmu – Covion (Zajedno s Aveciom iz Manchestera objavili su 02. 08. 2005. da su prihvatili posao s OLED materijalima i elektronskim polimerima, od Avecie, za 50 milijuna Eura u gotovini. To prihvačanje obuhvačalo je i Covion Organic Semiconductors, u Frankfurtu, vodeću firmu u dizajniranju, razvoju i proizvodnji visokokvalitetnih OLED materijala).

  Stoji i njihova izjava kako je NEMO project ( New Materials for OLED-ove) bio stvarni poticaj za rad na novim materijalima.

  Nešto o NEMO projektu – Radi se o EU projektu fokusiranom na nove emitirajuće sustave, bazirane na topljivivim malim molekulama, s dugim životnim vijekom. NEMO vode 4 kompanije (koordinira ih Merck) i 7 istraživačkih i akademskih institucija (uključujući Fraunhofer institut).

  Projekt je pokrenut u zadnje dvije i po godine i financira ga njemačka vlada s 32 milijuna Eura

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=653&Itemid=1

  .

 16. #16
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Novitade o Samsungu!  Samsungov 40 inc OLED

  Samsungov predsjednik konstrukcijskog dijela, Brian Berkeley, jučer je izjavio kako Samsung ubrzava svoj razvoj OLED ekrana, uključujući proširenja veličina ekrana i količine, kako bi što brže izbacivao uređaje.

  Samsung je bio u kritičnoj fazi s OLED-om, prošlih godina, ali izgleda da su se stvari promjenile – sad postoji veča proizvodnja AMOLED-a, s milijunima OLED ekrana, za mobilne uređaje, koji izlaze s trake svakog mjeseca. Samsung, sada, pravi velika ulaganja u OLED-e i tu uključuje i razvoj srednjih i velikih ekrana. Trenutno rade na skaliranju, od četvrte generacije organskih tvari, do sedme i čak do osme, što bi trebalo učiniti proces proizvodnje daleko ekonomičnijim.

  Ovo zahtijeva daleko moćnije lasere, koji rade puno brže, od današnjih postupaka, za stvaranje pozadine, na koju oni slažu OLED-ove, ili neku drugu zamjensku tehnologiju. Za probleme, s uzorcima boja, Samsung misli kako ima novo jedinstveno riješenje u printanju OLED-a. Berkeley predviđa kako će 40 inchni OLED TV-i trošiti samo 10 wati, već u okviru idućih pet godina (danas 40 inchni LCD troši 40 wati).

  I stoji njegova izjava (o čemu su novitade već pisale), kako je OLED tehnologija izvrsna za 3D televizore (prebacivanje slika je brže i slike za lijevo i desno oko su potpuno odvojene). Berkeley je također obećao i jednu „veliku novost“ o OLED tehnologiji za SID konferenciju, u svibnju, ove godine. (SID – međunarodni seminar i izložba, koja se održava u Seattle – USA – okupljanje znanstvenika, inžinjera, proizvođača i kupaca, u industriji ekrana. Ovogodišnji SID, održati će se od 23. 05. do 28. 05.)

  Mi smo spremni na svaku novitadu i čekamo....

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=661&Itemid=1

  .

 17. #17
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  10 top događaja s područja OLED tehnologije.
  Znate li kojih je 10 događaja obilježilo 2009. godinu, na području elektroničke tehnologije, istraživanja, razvoja i prodaje, u zemlji koja je nositelj nove tehnologije OLED i AMOLED ekrana? Ako to niste nigdje pročitali, novitade vam donose vijesti o tim događajima.


  SMD tržište je i službeno pokrenuto .


  Samsung Electronics i Samsung SDI, udruživanjem su ustanovili novi poduzetnički rizik u tvrtki Samsung Mobile Display (SMD), investirajući 798,2 milijardi KRW (korejskih wona, 1 Won = 0.0047 HRK), svaki. Nova tvrtka je kombinacija posla s ekranima za mobilne uređaje, Samsung SDI-a i LCD-a; te OLED poslova Samsung Electronicsa.

  SMD, trenutno predstavlja največeg svjetskog proizvođača OLED-a, količinski.
  samsungov AMOLED 17 incha


  Innolux udruživanje s CMO


  Innolux LCD display


  CMO, koja je osnovna kompanija CMEL-a, objavila je nastavak ujedinjavanja s Innoluxom, taiwanskim proizvođačem LCD panela. Innolux je poznat kao sestrinska kompanija Foxcona, največeg svjetskog OEM proizvođača elektronike. Završetak udruživanja predviđen je za kraj ožujka 2010.

  Od novostvorene kompanije se očekuje da postane jedna od 3 vrhunska giganta u industriji ekrana. Budući je Innolux već apsorbirao TOP Display s Taiwana, kompaniju s pilot OLED linijom i spremnom za masovnu proizvodnju, ovo udruživanje je spremno za smotru Innolux-ovih mogućnosti, CMEL-a i TOP Display-a, u AMOLED.  LG je preuzeo OLED posao od Kodaka


  LG je dobio OLED posao od Kodaka, naizgled sa strategijskim pogledom da nadogradi svoje tehničke mogućnosti, prihvačajući naprednu tehnologiju od Kodaka.

  Kodak je nastavio razvijati orginalnu tehnologiju, OLED-a, koju je započeo davne 1970, skupa s 2000 i više, odnosnih patenata. Kodak je, još nedavno, izbacio, kao dio svoje vrhunske tehnologije, AMOLED proizvode, dijagonale do 7.6 incha. OLED posao, koji sad vodi LG, može imati velike šanse da postigne dobre uspjehe, kao LG-ev komad kolača.  LG Sh150 s AMOLED-om


  Dong-A ELTEK uzima Sunic System
  Dong-A Eltek je preuzeo kontrolu nad udjelom od 53,58% i osigurao dodatnih 59,689 udjela, dobijajući tako ukupno 1 146 385 udjela (što čini 66,76%). Trenutno, Sunic razvija OLED materijale i posjeduje svoje sadržaje za proizvodnju OLED opreme, u Europi.

  LG Chemical je obznanio svoj ulazak u OLED posao

  LG Chemical ubrzano planira ulazak u posao s OLED osvjetljenjem. Namjera im je početi proizvodnju u 2011 i kao dio priprema za taj posao, već se bave drugom generacijom pilot energetskom opremom (200 x 200 mm).  TRENDOVI TRŽIŠTA


  Realizacija više mobilnih telefona s AMOLED-om

  2009. godina je vidjela mnogo trenutaka u AMOLED industriji, koji su doprinjeli povečanju proizvodnje AMOLED mobilnih uređaja.

  AMOLED nije odmah bio u širokoj uporabi, kao glavni ekran, za mobilne telefone, kao što je to bio LCD, radi visoke cijene proizvodnje, ali padom cijena te proizvodnje, glavni proizvođači mobilnih telefona, kao Samsung, LG i Nokia, prihvatili su AMOLED, kao glavni ekran, za svoje proizvode.

  Samsung je izbacio svoj „Haptic AMOLED“, koji koristi AMOLED panel iz SMD-a i najavljuje dolazeće „stoljeće mobilnih telefona“ i prodaju preko 200 000 proizvoda, ukupno, u okviru mjesec dana, nakon izbacivanja, računajući na entuzijazam tržišta.

  LG je u okviru srednje velikih AMOLED proizvoda izbacio, na tržište, super-slim 15 inchni Wide HDTV, s AMOLED panelom, debljine svega 0,85 mm.  Rekordna prodaja za OLED u 2009.


  Sveukupno OLED tržište, u 2009; bilježi rekordne brojke prodaje, u količini, zahvaljujući nevjerojatnom porastu AMOLED tržišta. Kao karakteristike za svaki kvartar, prodaja u trečem kvartaru, napravila je dramatičan porast od 49,4 %, u odnosu na drugi kvartar – 157 040 000 $ prema 234 660 000 $, što je 73,8 % povečanje za AMOLED, od njegove pojave na tržištu.
  LG AMOLED IFA 2009.

  MKE (Ministry of Knowledge Economy) ,objavljuje domaći projekt za razvoj AMOLED, energetske opreme i potpisuje ugovor s proizvođačima SMD-om i LG-om, te SFA. Razvojni projekt, koji je određen za trajanje od tri godine, dobio je buđet od 36 miljardi KRW, od kojih će 18 miljardi dati ministarstvo. Ključni cilj ovog projekta je domaći razvoj energetske opreme, koji bi trebao omogućiti masovnu proizvodnju AMOLED panela.


  Kretanje ulaganja na korejskom AMOLED tržištu


  SMD je podigao svoje ukupne kapacitete, instalirajući 3,5 generaciju (730 x 460) AMOLED odgovarajuću opremu, dodajući je, već postoječim jedinicama 1 i 2. LG je, također, upotpunio svoju 3,5 generaciju opreme za masovnu proizvodnju AMOLED-a. Kad postane operativna, očekuje se ukupan kapacitet proizvodnje od 8 000 ploča, materijala, na mjesec.

  SMD-ov dobitak je dosegao dobitak od 85 do 90 % od svoje 3,5 generacije AMOLED i s ovim brojkama moguće je krenuti u masovnu proizvodnju mobilnih AMOLED proizvoda. Naravno, svi ovi podaci odnose se na Koreju, jer priznali mi to, ili ne, ipak je to zemlja koja predvodi (trenutno) svjetsku proizvodnju i prodaju OLED ekrana za pokretne i nepokretne panele, a njihova dostignuća imaju utjecaja i u Europskom tržištu, pa tako i kod nas.


  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=668&Itemid=1

  .

 18. #18
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Sony prikazao 280 inchni 3D ekran


  280 inchni LED ekran


  Sony Corp i Sony Marketing Inc, prikazali su set 3D video sistem, za poslovnu upotrebu, na International Broadcast Equipment Exhibition (Međunarodna izložba opreme za emitiranje i prijem). Izložba je počela 18. studenog i održava se u području Chiba, u Japanu, naravno.

  Izjava iz Sony-a, o namjeni ovog sistema je znakovita i vjerojatno određuje područje daljnjih naprezanja i investiranja za kompaniju: « Ne samo filmovi, nego i ostale vrste slika ići će u 3D tehnici, u skoroj budućnosti »

  Dvije kompanije, prikazale su kameru za poslovnu upotrebu, procesor za kompenzaciju i prilagodbu 3D slika, switcher i rekorder za editiranje, monitore za provjeru slika, te projektor i ostale dodatke.

  Među svom opremom istiću se, već navedeni digitalni cinema projektor, SRX-R320, koji može prikazivati 4000 x 2000 3D video rezoluciju, a realiziran je 09. 11. 2009; HDC-P1, više-namjenska kamera za snimanje 3D slika i njena oprema, koja će, inače, službeno biti u upotrebi od veljače 2010.g. Oprema je pravljena za kameru i omogućuje kombiniranje dvaju jedinica HDC-P1 i ogledalo za «hvatanje» 3D videa.

  Ovaj put, Sony i Sony Marketing, izložili su i «3D LED zid» - 280 inchni LED ekran, koji ima 6.4 m u dužini i 3.4 m u visini, a u mogućnosti je prebacivati načine rada iz 3D u 2D i obrnuto. Napravljen je od 70 LED ekrana, od kojih svaki ima dijagonalu oko 28 incha. 3D slike, koje su prikazivane, nastale su od dvije preklapajuće slike, za lijevo i desno oko. Za razdvajanje, ovih slika, korištene su polarizirajuće naočale.

  Realizacija TV-a i Blu-ray playera, za kućnu upotrebu, a koji mogu prikazivati 3D slike, očekuju se tijekom 2010. Naravno, još uvijek se ne može predvidjeti kad će i kako zemaljsko emitiranje Tv signala podržati 3D. Govorimo o Japanu, jer za Europu, sve ovo je još u imaginaciji.

  «U SAD-u, 3D slike su već prikazivane u živo, u nekim sportovima i glazbenim programima, preko kabelske TV»- izjava iz Sony-a – «U Japanu i dalje, ovo će se tek pojaviti». Ohrabrujuće, nema što!

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=527

  .

 19. #19
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Samsungovo novo čudo tehnike


  Jedna novitada, koja je osvanula jutros na internetskim stranicama, pobuđuje pažnju. Ne toliko s pitanjem kad ćemo to moći kupiti (oni, koji mogu, naravno), koliko što je to i što se može s tim.

  Radi se o samsungovoj „igrački“, za malu i veliku djecu, pod nazivom SCH – W960. To je, zapravo, 3D HSDPA (High Speed Downlink Packet Access – treća generacija mobilnih telefonskih komunikacijskih protokola, poznata i kao 3.5G; 3G+, ili turbo 3G, koja omogućuje network, baziran na Universalnom mobilnom telekomunikacijskom sistemu da ima veču brzinu prijenosa podataka, kao i kapacitet) uređaj, koji je, trenutno, namjenjen za korejsko tržište (pa će dalje, po običaju).


  Osim 3D touch AMOLED-a, posjeduje i DNS 2.0 (Domain Name System – distribuirani hijerarhijski sustav internet poslužitelja, u kojem se nalaze informacije povezane s domenskim nazivima, tj. O povezanosti IP adresa i njihovih logičkih imena), DivX i 3MP kameru. Može konvertirati 2D u 3D, a, također i gledati 3D TV kanale.  Iako nije navedena cijena, rečeno je kako će pojava na tržište uslijediti tijekom ovog mjeseca.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=674&Itemid=1

  .

 20. #20
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Best Buy-ova ponuda 3D opreme, od 10. ožujka!
  Pitate se, kad će početi prodaja „Best Buy“ objavljenih 3D TV-a i Blu-ray 3D sposobnih playera, kako bi mogli naručiti nešto od toga? Ništa od toga, za sada. Zapravo, počinje, ali u New Yorku!

  Prema najavi hdguru.com, najavljeni događaj počinje od 10. ožujka (dakle, za dva dana) u preko 200 dućana, u Union Square, u New York City-u i to prvo s pressicom, za novinare.

  Riječ je o izlasku prvih Full HD 3D TV-a i playera, na tržište Magnolia „store-within-store“

  Ponuda uključuje panasonicovu 50 inchnu plasmu TC-P50VT20, 3D HDTV, zajedno s DMP-BD350 Full HD3D Blu-ray playerom. Prvi Full HD Blu-ray Disc, je panasonicov 3D demo disc, koji će biti uključen u to, zajedno s 3D playerom.

  Panasonicov TV dolazi u paketu s jednim parom panasonicovih 3D naočala.
  21 ožujka, Best Buy planira ponuditi u prodaju i 3D demonstraciju samsungovog prvog 3D Full HDTV-a, u 900 od 1000 svojih dućana.

  Početna ponuda uključuje 46 inchnu UN-46C7000 i 55 inchnu UN-55C7000 LED LCD TV, zajedno sa samsungovim BD-C6900 3D Blu-ray playerom i 3D naočalama. Prema najavama, Samsung planira ponuditi i promotivni paket 3D naočala i prvi Full Hd 3D Blu-ray film, na disku, „Monsters vc. Alienc“.

  Od promocije se očekuje da bude najbolja Best Buy-eva ponuda za mjesec ožujak.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=675&Itemid=1

  .

 21. #21
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Philipsova "neka" istraživanja za bolju zabavu i život!  Jeste li znali kako se Philips ne bavi samo «uobičajenim» nam djelatnostima – proizvodnjom tehničkih uređaja zabavnjačke elektronike i kućanstvu potrebnih aparata. Njihov istraživački tim bavi se s puno drugih stvari, za koje ne bi nikad pomislili ni da su moguće, a kamo li upotrebljive. Najnovija istraživanja ove firme bave se s «Emotions Jacket». Izraz, za koji u prvi mah nisam znao kako bi ga preveo na hrvatski, a da bude potpuno razumljiv, pa sam odlučio nek mu naziv bude «Osjećajna jakna», a za svaki slučaj, u daljnjem tekstu ću ga nazivati ipak «Emotions jacket».

  U kratko kazano, Emotions jacket je istraživačka platforma, koja koristi osjet dodira kako bi video ugođaj uzdigla do nove razine, dajući gletatelju mogućnost da iskusi snažne emocije likova na ekranu. Dok se ostale osjetilne tehnike (3D, npr) fokusiraju, prvenstveno, na audio-video efekte, Emotions jacket pobuđuje najjača i najsnažnija čula, ljudske kože.

  Ova istraživanja su dio Philips-ovog širokog «senzorskog iskustvenog» programa. Godinama mnogi istraživači s područja TV tehnologija pokušavaju napraviti ugođaj gledanja što vjerodostojnijim. Primjeri obuhvačaju surround zvuk, widescreen, HD i Philips Ambilight, koji proširuju sliku i prebacuju je s područja ekrana u prostoriju.

  Philips je već prikazao Cinema 21:9 TV, koji predstavlja prvi svjetski kinu-proporcionalan TV. Sve u nastojanju da se filmske scene, što realnije, donesu u dom. Sve do danas, to se svodilo na ono što gledatelj čuje i vidi. Područje dodira, ostalo je, uglavnom, neistraženo. Primjenjujući svoja temeljna saznanja o ljudskoj percepciji i ponašanju, kombinirajući ih sa svojim stručnim poznavanjem senzorne i pogonske tehnologije, Philips ulaže u novu tehnologiju nevjerovatnog iskustva u kućnom kinu.

  Fokus na osjetilo

  Emotions jacket platforma je dio odjeće, koji je čvrsto vezan serijom prostorno, pojednako raspoređenih aktuatora – temeljenih na vibratoru korištenom u mobilnim telefonima – s navučenim rukavima i na tijelo gledatelja. Aktivirajući ove aktuatore (pogonska osjetila) u odnosu na ono što se događa na ekranu, postaje potpuno moguće osviježiti osjećaje, koje doživljavaju likovi u filmu.

  Ovo je moguće, jer je istraživanje pokazalo da kad ljudi osjete fizičke manifestacije neke emocije, oni također proživljavaju te emocije u sebi. Na primjer, strah uzrokuje tjeskobu, dok uzbuđenje leptiriće u stomaku. Kad ovo generirate pojavi se tjeskoba, ili osjećaji u stomaku, kao pripadajuće emocije.


  Potpuno stapanje

  Rezultat je, kad gledatelj nosi Emotions jacket, on osjeća kako postaje istinski dio akcije, koja se odvija na ekranu, osječajući isto ono što i glavni lik, ili ostali sudionici u pojedinim scenama.

  Kao što su objasnili iz Philips istraživačkog tima; « Ako gledate, recimo, kung-fu film, dok nosite Emotions jacket, nećete osjetiti fizički udarac, ali ćete iskusiti ogromno olakšanje kad kung-fu majstor izbjegne napad zlog protivnika » Budući je dodir, tek jedan od pet osjetila, koja su raspoređena preko čitavog tijela, iskustvo viđenoga jedva se može osjetiti.

  Dodir i raspoloženje

  Znanstveno kazano, veza između emocije i dodira još je uvijek neistraženo područje u usporedbi s istraživanjima napravljenim za osjet slike, zvuka i svjetla. Ono što je poznato je, kako individualno raspoloženje u bilo kojem trenutku može diktirati je li osjećaj dodira oraspoložuje i postaje prisan, ili je neželjen i prijeteći. Istraživači iz Philipsa se fokusiraju na izazov, kako potaknuti pravi podstrek da izazove željeno raspoloženje, kroz dodir. Ovo bi, očito, moglo imati veči utjecaj na zdravlje i dobro raspoloženje.


  Budući programi

  Velik broj programa, iz tehnologije korištene kod Emotions jacket, također se može primjeniti i drugdje. Sensori se mogu postaviti u madrac, bebin prostirač, ili sjedalicu za nenametljivo primanje osjećaja i otkrivanje bebinih potreba. Aktuatori se mogu koristiti i za pozitivno stimuliranje raspoloženja, te u izradi okruženja, koje daje osjećaj sigurnosti i udobnosti. Na primjer, moguće je osjetiti kad je beba uznemirena i onda stimulirati prave emocije, za smirenje bebe, bez potrebe intervencije i prisustva roditelja. Druga primjena može biti kod rasterečenja stresnog pacijenta, u bolnici, sobi za hitne intervencije, ili u čekaonici. Mogu se razmatrati i druga područja, kao utjecaj na spavanje, ili povečanje proizvodnje.  Implementacija tehnologije

  Emotionals jacket – dok predstavlja uzbudljiv potencijal u unapređenju zabave – samo je platforma, za proučavanje veze između fizičkih osjećaja i emocija.

  Malo je vjerovatno, kako će svaki proizvod, koji proizađe iz ovih istraživanja, trebati gledatelja koji će nositi Emotionals jacket čitavo vrijeme, dok gleda TV. Vrlo je bitno shvatiti ova istraživanja u kontekstu Philipsovog programa istraživanja emocija. Prvi komercijalno dostupni rezultati ovog programa, našli su se na policama trgovina, još prošle godine s realizacijom Philipsovog intimnog masažera, u raznim zemljama Europe.  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=520

  .

 22. #22
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  I HP ulazi u HD Entertainment svijet !
  DV7-3065DX


  Iako na ovim stranicama rijetko kad pišemo o PC i Notebook-ovima, osim u slučaju kad njihove karakteristike uđu u područje HD tehnologije, ovaj HP-ov laptop je to zaslužio, navedenim komponentama.

  Radi se o HP Ultra dual core Entertainment Notebook-u, koji ima 17.3 incha LCD i sve ostale atribute, koji su pobudili našu pažnju. Zašto ga spominjemo u HD elementima, pogledajte i sami.

  Notebook ima službeni naziv DV7-3065DX i u svom nazivu dodatak – Entertainment. Zašto Entertainment – pitate se? Evo – ima ugrađen Blu-ray player i HDMI port. Ekran mu je tip LED-Backlit LCD. Potpuno novi notebook stoji 800 $, što je za osnovnu konfiguraciju, dok preporučena konfiguracija stoji oko 1330 $, u HP službenim on-line dućanima.

  Obnovljeni HP DV7-3065DX Ultra Entertainment, nudi se i po nižoj cijeni. Karakteristike su mu 2,4 GHz AMD Dual-core, 4 GB RAM, 500 GB SATA, 17,3 incha LED LCD, Blu-ray, Windows 7 home Premium 64, a može se dobiti za manje od 600 $, na Woot-u. Još u to ulaze i 8 čelijne lithium-ionske baterije, A/C adapter i naponski kabel. Tu je i Ati radeon HD 3200 video kartica s 1918 MB video memorije, LAN I WLAN i još dosta toga, što ga čini primamljivim za posjedovanje.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=688&Itemid=1

  .

 23. #23
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  LG-eva konačna odluka!


  LG-ev flexibilni OLEd

  Nekako se u zadnje vrijeme često vrtimo po poznatim brandovima, bilo kojih tehnologija. Kao da sve leži na njima. Tu i tamo iskrsne neko novo ime. Stari su tu neprikosnoveni. I ovaj put, u pitanju je stari, dobri LG.

  LG grupa, odlučila je za 4 R&D tehnologije, na koje će fokusirati svoj rad. Istraživanje i proizvodnju. Radi se o osvjetljenju, sunčevim čelijama, baterijama iduće generacije i integriranim klimatizacijskim sistemima.

  Nas, naravno, najviše zanima tehnologija osvjetljenja, koja uključuje LED osvjetljenje i OLED svjetleće materijale (materijali, koji emitiraju svjetlo, kad preko njih prođe struja). LG Chem je osnovna firma, koja radi na ovim materijalima. Već su objavili svoje planove (11.03.) za razvoj OLED materijala i panela, a nadaju se početi proizvodnju u drugoj polovini 2010.

  Još u siječnju, LG je obznanio kako će potrošiti dosta novca za R&D i potrošačku elektroniku, wireless komunikacije i iduću generaciju ekrana (OLED, 3D paneli i e-papir ekrane).

  I još jedna vijest stigla nam je, danas, od LG-a. Technocorp Energy će licencirati Kodak-ovu OLED osvjetljavajuću tehnologiju, od LG-a. Technocorp planira proizvoditi učinkovite OLED panele (70 lm/W), za 64 $ /m2. Za ovo će, naravno, trebati vremena i kompanija trenutno traži donatora, partnere i poduzetnički kapital, kako bi ostvarila svoj cilj.

  Inače, za sve koji ne znaju, TechnoCorp Energy je formirana od bivših kodakovih zaposlenika, koji su napustili kompaniju i nastavili kodakov OLED business, preuzet od LG-a, u prosincu 2009. (Novitade pisale o tome).

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=689&Itemid=1
  .

 24. #24
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Sony vrhuška za 2010. Monolithic serija!


  Sony je predstavio svoju novu Flat TV HDTV i 3D ready LED Backlight seriju LX900, HX900 i HX800, prvo u Japanu, ali poznavajući politiku firme, ove uređaje možemo ubrzo očekivati i na europskim tržištima.

  LX900, moći će se nabaviti u veličinama ekrana od 40, 46, 62 i 60 incha, kao LED-backlit opcije. Imat će ugrađeni wireless LAN i sadržavati će dva seta 3D aktivnih „shutter“ naočala, koje će se moći nabaviti u sivoj, plavoj i pink verziji.


  46 inchni TV, koštati će oko 3900 $


  Monolithic serija

  Karakteristike LX900 serije :

  - LED backlit full 3D HDTV

  - 2 seta 3D naočala

  - Raspoznavanje lica s „Inteligent People Sensor

  - Monolithic dizajn

  - Wireless network veza

  - FeliCa jednostavne kontrole s daljinskim.
  Karakteristike HX900 serije (52 i 46 incha):

  - LED backlit full 3D HDTV

  - Inteligent MPEG smanjenje šuma

  - Monolithic dizajn

  - FeliCa jednostavne kontrole s daljinskim  Karakteristike HX800 serije (40 i 46 incha):

  - LED backlit full 3D HDTV

  - Monolithic dizajn

  Karakteristike NX800 serije (40 i 46 incha):

  - LED backlit full HDTV

  - Wireless network veza

  - Monolithic dizajn

  - FeliCa jednostavne kontrole s daljinskim  Karakteristike HX700 serije (40 i 46 incha):

  - Motion Flow 240 Hz tehnologija

  - FeliCa jednostavne kontrole s daljinskim
  Lx900


  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=690&Itemid=1

  .

 25. #25
  Obećava
  Učlanjen
  01.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  58
  Reputaciona moć
  29

  Podrazumevano Re: AUDIO - VIDEO NOVOSTI - Live

  Tru2Way?  Je li to došao kraj kojekakvim tehničkim rjšenjima postavljanja spojnih, ulaznih i izlaznih kablova, na našim budućim TV-ima? I je li Panasonic prvi predstavnik te nove tehničke novitade?

  Tehnološka ruka kabelske industrije, konačno je iskoračila sa službenom specifikacijom „tru2way“ – preko kutije, postavljene straga, TV aparata.

  Prvi put se čulo za ovo kad je Panasonic zatražio od FCC-a izuzeće jednog analognog tunera, a jedan primjerak bio je pokazan i na CES-u, iako je to bila nefunkcionalna demonstracija.

  FCC – Federal Communications Commission – je USA telekomunikacijska organizacije – neovisna agencija US vlade. FCC radi na 6 ciljeva, u području „broadband“; „konkurencije“; „spektra“; „medija“; „javne sigurnosti“ i „domovinskog osiguranja“ Organizacija je ustanovljena Komunikacijskim aktom, 1934. kao nasljednik Saveznog radijskog povjerenstva i glavna je za propise svih ne-saveznih vladinih korištenja radio spektra (uključujući radio i TV emitiranje) i svih međustaničnih telekomunikacija (žičnih, satelitskih i kabelskih), te svih međunarodnih komunikacija, koje imaju porijeklo, ili su određene u USA.

  U osnovi, ovo (tru2way), čini tu kutiju bliže stvarnosti i ako ideja o jeftinijem HDTV-u čini suputnika jeftinijoj proizvodnji i lakšoj potpori, to je onda riješenje, koje su tražili potrošači elektroničkih proizvoda. Naravno da postoje i oni koji nisu pobornici ove tehnologije, jer ne žele svi DVR, ali žele HDTV, postavljen na zid i to bez postavljene set-top kutije.

  PREUZETO : http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=694&Itemid=1

  .

Slične teme

 1. Novosti iz sveta video igara.
  Autor Boki u forumu Video igre
  Odgovora: 170
  Poslednja poruka: 15.03.2013., 01:37
 2. Video + Audio
  Autor mbScorpio u forumu Multimedija
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 18.05.2009., 18:23
 3. live video download
  Autor MASTER OF DISASTROUS u forumu Internet
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 18.01.2009., 18:02
 4. Video to Audio
  Autor skorpija49 u forumu Softver
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 26.07.2008., 18:27

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •