http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Kostresh-Dinkiceva-odmazda-zbog-Zrenjanina.sr.html
Костреш: Динкићева одмазда због Зрењанина
У ЛСВ-у тврде да је државни секретар у Министарству за НИП смењен зато што је део чланства Г17 плус из Зрењанина прешао у ЛСВ
Лига социјалдемократа Војводине ће преиспитати рад функционера те странке Бранислава Поморишког који је разрешен дужности државног секретара у Министарству за национални инвестициони план и, ако буде требало обавестити јавност о томе шта је све урадио на тој функцији, каже за „Политику” заменик председника ЛСВ-а Бојан Костреш.
Поморишки је смењен на седници владе прошлог четвртка, а у одлуци није наведено никакво образложење, што, иначе, није ни обавезно. Ипак, према неким незваничним информацијама, министарка Верица Калановић (Г17 плус) разрешење Поморишког затражила је због тога што не долази на посао.
У ЛСВ-у, међутим, имају другачије објашњење. „Што се тиче савесности и рада господина Поморишког интересантније је шта он није урадио у министарству за НИП јер му то није било дозвољено. Делокруг његовог рада је био скучен надлежностима које му је министарка Калановић поверила. Ипак, приче да је добио отказ јер није долазио на посао су само немушти покушај замагљивања истине, јер је овде реч о одмазди Млађана Динкића и Г17 плус због тога што су одборници, члан градског већа и добар део чланства те странке из Зрењанина прешли у ЛСВ”, каже Костреш. Он додаје и да се нада да ће са коалиционим партнерима моћи да се договори како да превазиђу овај проблем „те да ће неспоразум који постоји у коалицији остати на том нивоу”.
Ипак, у ЛСВ-у нису могли да нам одговоре на питање које послове је конкретно Бранислав Поморишки обављао у министарству. Поморишки је познат као неко ко не избегава медије (био је на функцијама председника Извршног одбора града Новог Сада, председника УО НИС-а, саветника председника Скупштине АП Војводине), па изненађује то што у јавности готово да нема трагова о његовом раду у министарству за НИП.
До разрешења Поморишког дошло је у јеку јавне преписке између Министарства за НИП и Владе Војводине о томе да ли је покрајина „закинута” за новац за неке важне локалне пројекте, па се, у војвођанској јавности спекулише и да би Поморишки могао да изнесе у јавност неке детаље о томе.
Од министарке Калановић јуче нисмо успели да добијемо коментар, а у покрајинском одбору Г17 плус тврде да ова смена нема никакве везе са односима те две странке у Војводини.
„То је замена теза. У Зрењанину су три функционера из Г17 плус прешла у ЛСВ, а не део чланства, како су преносили неки медији. Они су то урадили да би сачували своје привилегије, јер је очигледно да је моја оставка на место покрајинског посланика због дуплих функција многе узнемирила. Из покрајинског одбора смо исту препоруку послали у све локалне одборе јер, што се наше странке тиче, нећемо дозволити да било ко задржи више од једне фотеље”, каже Горан Каурић, председник војвођанског одбора Г17 плус. Он додаје да Г17 плус у Зрењанину има око 2.000 чланова и то што су три члана прешла у ЛСВ не указује ни на какво распадање покрајинског одбора.

Кадрови ЛСВ-а у влади

Сем Бранислава Поморишког, ЛСВ, на основу коалиционог договора, има државне секретаре и у Министарству за државну управу и локалну самоуправу (Душко Радаковић), Министарству за људска и мањинска права (Марко Караџић), и за пољопривреду (Маја Тимотијевић). Даница Бацановић је помоћник министра за заштиту животне средине и просторно планирање.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Због укрупњавања странака...неко је угасио...
Надам се, да ћемо ускоро знати...ко?