Праве Југославију преко фудбала
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 54

Tema: Праве Југославију преко фудбала

 1. #1
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.127
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2358

  Podrazumevano Праве Југославију преко фудбала

  http://www.politika.rs/rubrike/Sport/fudbal/Srpski-sport-na-prekretnici.sr.html
  Српски спорт на прекретници
  Недавно је „алфа и омега” загребачког Динама Здравко Мамић истакао да би и фудбалски клубови с простора бивше Југославије могли по угледу на кошаркаше да формирају заједничку, такозвану регионалну лигу у којој би учешће узели клубови некадашње „велике четворке” Црвена звезда, Партизан, Динамо и Хајдук, као и најбоље екипе из Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе…О томе колико је ова идеја реална, али и о томе шта мисле о закону о спорту, каква нам је инфраструктура, с коликим буџетом располажу најбољи српски фудбалски клубови, за „Политику” говоре генерални секретари Црвене звезде Андрија Клеут и Партизана Дарко Грубор.
  Политика: Данас се све чешће говори о регионалној фудбалској лиги. Какав је Ваш став?
  Грубор: То је за сада још увек идеја. Партизан нема став али, начелно подржавамо такву идеју. Пре свега, у Србији треба формирати заједнички став водећих клубова, савеза, Заједнице прволигаша, свих клубова. У кошарци имамо и лоше и добро искуство. Лоше је што клубови још увек немају заједнички став. С друге стране то такмичење би подигло квалитет, а не треба заборавити ни финансијски ефекат. Посебно је важно безбедносно питање, али и ту може да се нађе решење. Наш предлог би био да навијачи не иду на гостовања, све док се за то не стекну услови. И Чешка и Словачка су заинтересоване да формирају заједничку лигу, а за то имају прећутну сагласност Европске фудбалске уније.
  Клеут: Став Звезде је добро познат, изнео га је председник Владан Лукић. Ми смо начелно против такве идеје, јер још нису створени услови за реализацију таквог пројекта. Пре свега, безбедносни услови треба да буду на врхунском нивоу, сусрети бивших ривала „вечите четворке” треба да буду празник фудбала, а не нешто што покреће полиције свих градова и што оптерећује живот осталих грађана, било у Београду, Загребу, Љубљани, Сарајеву… Чеси и Словаци упркос томе што су живели у комунистичкој творевини Чехословачкој нису имали значајније сукобе, за разлику од нашег региона. Спорт треба да спаја људе али немојмо да он опет буде узрочник ситуација које не бисмо волели да гледамо на теренима. Фудбал је, за разлику од кошарке, масовнији спорт, а концепт кошаркашке лиге је уродио плодом уз низ срећних околности. Не кажем да једног дана таква лига неће моћи да се реализује и у фудбалу, али да видимо прво концепт и шта од ће од тога имати Србија. Да ли би и који би то наши фудбалски центри имали проблема када код њих више не би долазили Звезда и Партизан, да ли би тиме утицали на њихово гашење? И у кошарци је велико питање како су прошли Чачак, Крагујевац, Крушевац и остали центри, јер негде Звезда и Партизан нису дошли већ пет-шест сезона.
  Грубор: Безбедносно питање је компликовано, али је решиво. У оквиру пројекта лиге могло би да буде решење то да у првих годину-две, три или пет, навијачи не иду на гостовања.
  Клеут: Слажем се да постоји метода, али би забрана одласка навијача проузроковала код свих да ипак нађу начин да дођу на стадион. Отварање шенгенског простора и могућност путовања наших грађана, који би у време одигравања утакмице независно путовали, могло би такође да створи проблеме, јер знамо шта се дешавало у Сплиту, када су аутомобили с београдским таблицама бацани у море. Не кажем да је то питање нерешиво, али је веома компликовано. Фудбал без противничких навијача не би имао потребну драж.
  Политика: Шта мислите о доношењу новог закона о спорту?
  Клеут: У тренутку доласка у клуб имали смо одређене приоритете. Нисмо се бавили законом о спорту. Не кажем да то није био важан елемент, наш члан Зоран Ивошевић био је у радној групи за писање законског предлога, али је то застало, а Звезда очекује да се активно укључи. На основу искустава Реала и Барселоне у Шпанији, или енглеских клубова који имају тачно дефинисаног власника, наш став је да Звезда не може да буде власништво једног човека! Годинама је стварана као велики и угледни клуб, стварана је велика армија навијача и симпатизера. Нама је најближи „шпански модел”, прилагођен условима у Србији. Све приватизације обављене у спортским клубовима имају добре и негативне стране, па да видимо шта је било добро, а шта лоше.
  Грубор: Док је постојала поменута радна група био сам тамо, онда је распуштена, а нико нас формално није о томе обавестио. Текст новог закона о спорту завршен је у мају прошле године, а шта се са њим у међувремену десило не знам, можда је на основу примедби дорађиван. То је процедурална страна, а када је реч о суштини ми у Партизану, пре свега мислим на фудбалски клуб али на и цело спортско друштво, сматрамо да трансформација и приватизација имају смисла у постојећим условима ако обезбеде и стимулишу прилив свежег капитала у спорт. То је крајње начело и врло конкретно. Српски спорт је очигледно у банкроту, чак и ако неко то неће да призна! Наш спорт је банкротирао, клубови су презадужени, немају поуздане изворе финансирања, инфраструктура је у катастрофалном стању. Говоримо о спорту у целини, не само о фудбалу. Још увек важећа статусна решења по закону из 1996. очигледно су препрека за решавање проблема и за улагања у инфраструктуру и у саме клубове, за њихово функционисање. Последњи је час да се у клубове уведу решења која ће стимулисати развој спорта. Решења која су била понуђена у последњој верзији предлога законског текста то нису, јер највећи део средстава не би завршио у спорту.
  Политика: Са коликим буџетом располажу Партизан и Црвена звезда?
  Грубор: Генерално гледано Партизан је скупљи клуб од Црвене звезде јер имамо два спортска објекта која одржавамо: један је стадион а други је Спортски центар у Земуну. Није тајна да сносимо све трошкове одржавања. Наш реални буџет за ову годину ће износити око 12 милиона евра. Међутим, гледајући економску ситуацију, имамо план и вољу да буџет сведемо на реалне оквире, онда озбиљно размишљамо да до 2011. године смањимо буџет на око осам милиона евра. Домаће такмичење не доноси неки велики профит, генерално гледано веома је тешко наћи спонзоре. Прави извор прихода је продаја играча и учешће на такмичењима у Европи. Прошле године нам је измакло учешће у Лиги шампиона, изгубили смо од Апоела. Ипак, Партизан је прошлу годину завршио са малим минусом. Свакако да смо задовољни том чињеницом када се има у виду да је велики број клубова у Србији у озбиљним финансијским проблемима, а није ништа боља ситуација ни са многим европским клубовима.
  Клеут: Наш годишњи буџет је између шест и десет милиона евра. Прошле године смо позитивно пословали, али су дуговања с којима је Звезда већ дуже време суочена и даље велики проблем, иако смо их смањили. Како смо то успели пословна је тајна, али углавном рационализацијом трошкова, смањењем уговорних обавеза према играчима... Могу да похвалим наш маркетинг, који је с неколико значајних пројеката покренуо одређена новчана средства и она се сада сливају у Звезду. Један од најважнијих пројеката је почетак рада Звездине фондације. Желимо да искористимо милионску армију навијача у земљи и иностранству, да помогну вољеном клубу који се налази у тешкој финансијској ситуацији. У великим европским клубовима је тренд да своје годишње извештаје објављују на сајту и подаци су сваком доступни. Гломазни системи као што су Партизан и Црвена звезда могу до одређене границе да смањују своје трошкове али све испод тога може да доведе до пуцања система.
  Политика: Колико је тешко сести у столицу у којој су пре вас годинама с доста успеха били легендарни Владимир Цветковић и Жарко Зечевић?
  Клеут: Одговорност је велика, почевши од легендарног Слободана Ћосића, Цветковића, јер наслеђујеш функцију од човека који је заједно с екипом људи донео Звезди а и српском фудбалу највећи успех у историји. Поредити се с њим је врло тешко, али с друге стране амбијент је потпуно другачији, сада имамо нова правила у организацији и функционисању клубова. Клуб је и тада водило много људи, а данас је тај број још већи, почевши већ од маркетинга који захтева засебну инфраструктуру и комуникацију са спонзорима. Оно што бих волео јесте да се у Звезди памтимо по добрим спортским резултатима, а и по томе да је Звезда кренула добрим путем, да се затечени дуг смањује и да ћемо будућим генерацијама олакшати рад у Звезди. То мора да буде пут опоравка, јер српски фудбал и српски спорт не постоје без јаког Партизана и јаке Црвене звезде.
  Грубор: Одговорност јесте велика, али смисао живота и јесте у прихватању велике одговорности. Партизан је довољно велики клуб у коме свако зна своје место и обавезе. Код нас је терет одговорности велики због околности које нас стално прате. Међутим, један човек није у стању да ради без подршке најближих сарадника. Дуго сам у Партизану, свој посао радим одговорно, посвећен сам максимално свим задацима. Наравно, иза сваког великог успеха стоји пуно рада. Недавно смо на Скупштини добили пуну подршку да предводимо Партизан до 2014. године. Садашњој управи се пружа шанса да реши многа важна питања.
  Клеут: Звезда то мора да уради због историје која нас све обавезује, јер поред румунске Стеауе, представљамо једини клуб из источне Европе који је био европски шампион.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Фуј....фуј....фуј....Никада....
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ 2. #2
  Poznat GhettoBeograd (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Swag City
  Poruke
  7.809
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  nama je domaci fudbal generalno u k.urcu vec godinama kao i zemljama u okruzenju i ne vidim kako bi se kvalitet poboljsao ako bi igrali sa Dinamom recimo jos bi dolazio i do velikih njeSra kada bi gostovao neki Hr klub kod nas ili obrnuto tako da koristi od toga nema neke preterane...
  Ne znam ko te je slagao da kidas

 3. #3
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  38.398
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  556

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Требају страсити да се смире и НДХ расформира ,па онда да се играју!
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.466
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Јао страшно - ПА ОВО ЈЕ НЕВИЂЕНО ВРЕЂАЊЕ ОНО МАЛО ПАМЕТИ ШТО НАМ ЈЕ ОСТАЛО...

  ма нећу ни да читам.......одох да спавам...... мамицу им хохштаплерску,. *ебала их шугославија смрдљива.........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Poznat Курир_Ђокица (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  иза 7 мора, иза 7 гора, а, бре у п.м.
  Poruke
  7.600
  Reputaciona moć
  106

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  XAXAXAXAXAXAXA

  ćutite tu diletanti......šta je javljate..........


  Zvezda-Hajduk ala bi bilo prčenje !!!!
  Di je moj moped? Mora da je završija u Moravu...
  http://www.youtube.com/watch?v=Vgk8jmzNa9Y

 6. #6
  Poznat GhettoBeograd (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Swag City
  Poruke
  7.809
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  mada bi bio i red da bratski crno beli i plavi odigraju neku tekmu i da se izljube srdacno
  Ne znam ko te je slagao da kidas

 7. #7
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Склон сам идеји да се ФК Партизан прикључи НДХ лиги, како би елиминисали страно, хрватско тело из домаћег фудбала.
  Србија никада није ратовала са највећом светском силом. Русија је наш пријатељ.

 8. #8
  Poznat Курир_Ђокица (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  иза 7 мора, иза 7 гора, а, бре у п.м.
  Poruke
  7.600
  Reputaciona moć
  106

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio GhettoBeograd Pogledaj poruku
  mada bi bio i red da bratski crno beli i plavi odigraju neku tekmu i da se izljube srdacno
  Citat Original postavio manje_zlo Pogledaj poruku
  Склон сам идеји да се ФК Партизан прикључи НДХ лиги, како би елиминисали страно, хрватско тело из домаћег фудбала.
  Di je moj moped? Mora da je završija u Moravu...
  http://www.youtube.com/watch?v=Vgk8jmzNa9Y

 9. #9
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  155
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Kakva panika medju volovima sa 4 leve noge, da ih ne opere neki "Dinamo" ili "Hajduk"

  sta je sigurica je sigurica. BSK i Cukaricki su protivnici po meri 'koje ne smemo da podcenimo".


 10. #10
  Poznat Курир_Ђокица (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  иза 7 мора, иза 7 гора, а, бре у п.м.
  Poruke
  7.600
  Reputaciona moć
  106

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio moma325 Pogledaj poruku
  Kakva panika medju volovima sa 4 leve noge, da ih ne opere neki "Dinamo" ili "Hajduk"

  sta je sigurica je sigurica. BSK i Cukaricki su protivnici po meri 'koje ne smemo da podcenimo".

  BSK mi ne diraj ću te zadavim tuko Partizana 2:1 '97-e koji šabanski diletanti crno beli.......
  Di je moj moped? Mora da je završija u Moravu...
  http://www.youtube.com/watch?v=Vgk8jmzNa9Y

 11. #11
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.331
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2449

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio moma325 Pogledaj poruku
  Kakva panika medju volovima sa 4 leve noge, da ih ne opere neki "Dinamo" ili "Hajduk"

  sta je sigurica je sigurica. BSK i Cukaricki su protivnici po meri 'koje ne smemo da podcenimo".  Momo, bona za ovo.....
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 12. #12
  Domaćin Lomnica_city (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  4.557
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio Курир_Ђокица Pogledaj poruku
  BSK mi ne diraj ću te zadavim tuko Partizana 2:1 '97-e koji šabanski diletanti crno beli.......
  Diletanti ti cale sto te takvog na slici napravio, operi se cigane!!
  Pozdrav

 13. #13
  Poznat Курир_Ђокица (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  иза 7 мора, иза 7 гора, а, бре у п.м.
  Poruke
  7.600
  Reputaciona moć
  106

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio Lomnica_city Pogledaj poruku
  Diletanti ti cale sto te takvog na slici napravio, operi se cigane!!
  Pozdrav
  šta je šabanesku? boli njokalica kada vas 3-razredni klub razguzi........? ipak ja mislim da su su vaši diletanti i to žestoki kada primaju golove "kroz pišu"..... lepo kupite sada sebi suknje, ide vam 8. mart pa garant će vam biti popusti.....
  Di je moj moped? Mora da je završija u Moravu...
  http://www.youtube.com/watch?v=Vgk8jmzNa9Y

 14. #14
  Domaćin PecinaBabaStojanka (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kovin...treci sprat,druga vrata levo...
  Poruke
  4.795
  Reputaciona moć
  77

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  s'obzirom da cesce vidimo halejevu kometu,nego sto neki nas klub zaigra u evropi(ne daj boze da prezimi tamo)ovo je dobar potez...malo da se zakrvimo i da gledamo neki jaci fudbal...gledam neke oranice po kojima trce disleksicari...pa ono je za osudu,za strasni sud...ovako ce,nadam se,biti malo vise ulaganja...
  IRON LIKE A LION IN ZION
  KADA SE UMORIS I KADA NE MOZES DA HODAS,NIKADA NE RECI 8
  TORIMASIPURINKA!

 15. #15
  Iskusan M-1980 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.774
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio Курир_Ђокица Pogledaj poruku
  XAXAXAXAXAXAXA

  ćutite tu diletanti......šta je javljate..........


  Zvezda-Hajduk ala bi bilo prčenje !!!!
  oni bas i igraju na kartu takvih koji bi da "prče"...
  to nam u zivotu ne treba....kao da i ovako nememo dovoljno problema sa razno raznim hohstaplerskim "navijacima"...pa nam trebaju kombinovano sa njihovim...daleko bilo...

 16. #16
  Iskusan M-1980 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.774
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio PrvomajskiUranak Pogledaj poruku
  s'obzirom da cesce vidimo halejevu kometu,nego sto neki nas klub zaigra u evropi(ne daj boze da prezimi tamo)ovo je dobar potez...malo da se zakrvimo i da gledamo neki jaci fudbal...gledam neke oranice po kojima trce disleksicari...pa ono je za osudu,za strasni sud...ovako ce,nadam se,biti malo vise ulaganja...
  imamo precih stvari u drzavi za ulaganje...
  osim toga da nisu toliko ulagali u sopstvene dzepove...ne bi bilo oranica po kojima igraju vec krstenih stadiona....

 17. #17
  Buduća legenda
  Učlanjen
  07.11.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  41.928
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Mamić je ubrzo nakon te izjave sebe demantovao, nije to jedina glupost koja je izletela iz njegovih usta.

 18. #18
  Domaćin Babino`unuce (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZEMLJA
  Poruke
  3.036
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Podrzavam ideju, bilo bi super da se organizuje ta liga, ratovalo bi se na terenima barem i eventualno na tribinama, tu bi se ljudi priblizili jedni drugima, videli bi da treba da se bore protiv huliganizma, a ne vecito da postoji borba Hrvata i Srba odnosno borba ustase-cetnici.

  Ovakva ideja se jedino ne svidja srpskim nacionalistima, oni su uvek za kalasnjikov pre nego za borbu s loptom.
  nisam niciji klon - pukni ko balon

 19. #19
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  26.866
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio Babino`unuce Pogledaj poruku
  Podrzavam ideju, bilo bi super da se organizuje ta liga, ratovalo bi se na terenima barem i eventualno na tribinama, tu bi se ljudi priblizili jedni drugima, videli bi da treba da se bore protiv huliganizma, a ne vecito da postoji borba Hrvata i Srba odnosno borba ustase-cetnici.

  Ovakva ideja se jedino ne svidja srpskim nacionalistima, oni su uvek za kalasnjikov pre nego za borbu s loptom.
  Tako je, oni su razbili Jugoslaviju u zelji za neOvisnom Srbijom
  A Mari usque ad Mare

 20. #20
  Domaćin Babino`unuce (avatar)
  Učlanjen
  11.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZEMLJA
  Poruke
  3.036
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Citat Original postavio C0NSIGLIERI Pogledaj poruku
  Tako je, oni su razbili Jugoslaviju u zelji za neOvisnom Srbijom
  To ja nisam rekao, Jugoslaviju su razbili nacionalisti svih njenih zemalja.
  nisam niciji klon - pukni ko balon

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  30.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.563
  Reputaciona moć
  497

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  a bre unuče kad ćeš naučiti, jugoslaviju su razbili slovenci hrvati i šiptari.

 22. #22
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Trebalo bi to da se uradi,ali je maltene nemoguce........

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nigde
  Poruke
  1.081
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Opet ce Srbi ispasti glupi ko *****... Nasi timovi jesu sranje ali su 5 puta bolji od svih tih navedenih i zato bi stvarno bilo zalosno da opet pristanemo da nas "braca" iskoristavaju. Samo pogledajte kako su nas ladno odjebali za vaterpolo gde su jaki a hoce sa nama u kosarci i fudbalu tj da bi njihovi timovi napredovali.

 24. #24
  Poznat Hedonista (avatar)
  Učlanjen
  21.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Helvetia
  Poruke
  9.258
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала


 25. #25
  Iskusan Renegade-Ns (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  NS
  Poruke
  5.666
  Reputaciona moć
  139

  Podrazumevano Re: Праве Југославију преко фудбала

  Klubovi iz Bosne i Makedonije,Slovenije su na nivou amaterskih klubova , videli smo Zrinjski protiv Partizana i to 'vatreno' gostovanje u Mostaru, gde bi kao trebalo da bude tesko, lagana pobeda 6-1 bez obzira na atmosferu u revansu 5-0 , nista oni od tada nisu napredovali a Maribor je posebna prica ,dobro sto ih je Zvezda lagano izbacila ali jedan defanzivni tim iz nase lige kao HAJDUK KULA da ih razbije 5-0 pre dve god u revansu i to na stadionu Zvezde !!! jedini kvalitet imaju Dinamo i donekle Hajduk koji trenutno nije nista posebno , drugo ne treba mesati babe i zabe nije ovo stara Jugoslavija , druge su okolnosti i fudbalske a i politicke .Trenutnu korist bi imala samo 4 nasa tima i to kratkorocnu a nasa liga bi 100% prosla kao i prva kosarkaska liga ,znaci cist amaterizam jer vise niko ne bi ulozio ni evro u takvo takmicenje.
  Nije ovde rec samo o centrima vec o klubovima iz svih sredina u Srbiji ,Partizan,Zvezda ,Vojvodina 90 % igraca dovode iz drugih sredina a cak i u mladjim selekcijama je takav slucaj ,gde se dovode igraci od 15,16 god i mladji ,mi imamo dobru bazu mladjih igraca daleko jacu nego sve ove zemlje zajedno a u prilog tome govore i nasi odlicni rezultati u mladjim selekcijama .BAZA mladjih igraca bi bila unistena , to se ne bi videlo u prvih 5,6 god ali kasnije svakako kada prodje odredjena vremenska distanca
  Politicki aspekt se ne moze zaobici kako mnogi tvrde , jer fudbal ne egzistira van drustvenih tokova , ulaziti u ligu sa zemljom kao sto je Hrvatska sa kojom imamo ocajne odnose , koja je zvanicno dakle prema popisu proterala 400 000 Srba , gde nam se stalno preti , provocira itd njihovi navijaci BBB prvi zvanicno ustaju protiv te lige i bilo kakvog povezivanja sa klubovima iz Srbije i Rs , mrznja na ovim prostorima je velika a Fudbal kao sport je nesto posebno ,igrati pod dobro poznatim parolama uz veliki rizik itd zaista je besmisleno ali dobro posto imamo politiku izvinjavanja na svakom koraku ,izgleda da imamo zaista dobar zeludac i da smo spremni opet da nisko padnemo zarad kratkotrajnog interesa tri ili cetiri kluba
  Mudar covek donosi svoje odluke, glup sledi javno mnenje.

Slične teme

 1. Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 21.08.2009., 17:31
 2. Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 27.03.2009., 21:32
 3. Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 15.03.2009., 19:16
 4. ПРАВЕ И ЛАЖНЕ ПАТРИОТЕ
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Politika
  Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 11.08.2007., 12:21

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •