КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ БАРАШИНА И КРЕСО
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ БАРАШИНА И КРЕСО

 1. #1
  Buduća legenda dragon x (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  REPUBLIKA SRPSKA
  Poruke
  26.505
  Reputaciona moć
  599

  Podrazumevano КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ БАРАШИНА И КРЕСО

  Невладина организација "Кроација либертас" предала је Агенцији за истраге и заштиту БиХ (Сипа) кривичну пријаву против предсједника Суда БиХ Медџиде Кресо, главног тужиоца БиХ Милорада Барашина и више тужилаца и судија Тужилаштва и Суда БиХ због сумње да су од 2005. године до данас починили кривично дјело нечињења провођења службене истраге за кривична дјела ратног злочина која су од 1991. до 1995. године у БиХ починили бошњачки војници и команданти, припадници Армије БиХ.

  Осим Медџиде Кресо и Барашина, кривична пријава поднесена је против тужилаца Аднана Гуламовића, Бехаија Крњића, Божидарке Додик, Дубравка Чампаре, Џемиле Беговић, Џевада Муратбеговића, Ибре Булића, Мирка Лечића, Муниба Халиловића, Сање Јукић, Славице Терзић, Весне Илић и међународног тужиоца Јуде Романа, те Н.Н. тужиоца и судија обухваћених истрагом.

  "Према законским обавезама о дужности провођења истрага и скупљања материјала, тужиоци и судије Суда и Тужилаштва БиХ добили су оригиналне доказе, овјерене изјаве свједока, доказне материјале друге природе и писмена инсистирања Хрватског удружења логораша Домовинскога рата да се иницира, проведе, води и доврши истрага о почињеним кривичним дјелима ратних злочина над укупно 14 444 особе хрватске националности, познате именом и презименом као и мјестом страдања, уписаних у Регистар Међународног Црвеног крста", наводи се у пријави.

  "Кроација либертас" у пријави наводи да су тужиоци и судије Тужилаштва и Суда БиХ пропустили да правовремено узму изјаве, материјалне доказе и друге информација о кривичном дјелу ратних злочина почињеним над овим особама чиме су починили кривично дјело злоупотребе службеног положаја и овлаштења, несавјесно дјеловање у служби с намјером закидања жртава за њихово право на правду и судску сатисфакцију, тешке пропусте у раду с циљем намјерног наношења штете трећим особама кривичним дјелом намјерног, несавјесног и немарног чињења или нечињења и опхођења у раду са пријављеним жртвама.

  Ова невладина организација отворено поставља питање "Јесу ли Суд и Тужилаштво БиХ у рукама само једне националне политике и једног народа - Бошњака?".

  "Јесу ли Суд и Тужилаштво БиХ приватне институције које имају за циљ производњу и фабриковање лажи и неистина о томе како су једине жртве Бошњаци, а једини џелати Хрвати и Срби или сва три народа осјећају тешке посљедице несретних превирања у БиХ кроз властите жртве? Је ли овакво противправно, противуставно и пристрано (не)поступање правосудних институција у ствари покушај да се у књигама историје произведе једна или више `службених` лажи како би се један народ фаворизирао, а остали ставили у подређен и подчињен положај како би им се наметнуо колективни осјећај кривице?", пита "Кроација либертас".


  "Пошто Тужилаштво није покренуло нити једну значајнију истрагу над цивилима из реда српског народа, Савез логораша РС је прекинуо сваку сарадњу са том институцијом БиХ која се јасно и отворено ставило у незамисливу правну заштиту припадника Армије РБиХ, особа осумњичених за кривична дјела ратних злочина над цивилним жртвама из реда српског народа. Потпуно исти третман правног игнорисања, занемаривања и непроцесуирања кривичних дјела ратног злочина од стране Тужилаштва БиХ проводи се константно и над Хрватима у БиХ", истиче "Кроација либертас"

  "Особе из АИД-а су веза између политичког бошњачког круга и правосудног система БиХ. Ова паралелна обавјештајна служба служи и за прикупљање доказа против опонената и врши незаконито и неовлаштено прислушкивање с више локација без знања овлаштених институција или уз њихову дјеломично прећутну сагласност. Сматра се да је све то у вишем интересу политике националне сигурности бошњачког народа у БиХ чиме се легалне и уставне институције заобилазе те се успоставља активна параобавјештајна мрежа коју можда чине и високи представници правосудних институција у што оправдано сумњамо", истиче се у тексту.


  http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=17120

  Tri presude Bošnjacima bile su zbog zločina nad Srbima i to Veiz Bijelić, osuđen za zločine nad Srbima u Vlasenici, Idhan Sipić za zločine nad Srbima u Ključu 1995. godine, te Niset Ramić za zločine početkom rata nad Srbima u Visokom.

  http://motrista.blogspot.com/2009/12/sud-bih-osudio-41-srbina-11-hrvata-i-5.html

  Eto, i pored toga što je izmišljen od strane visokog predstavnika, jasno je da je sud bih samo još jedan instrument pritiska na srpske političke lidere, kao i na srpski narod.

  Multietnička, multinacionalna, zajednička, jedinstvena, nedjeljiva, itd bih.

  Hrvati sve više stiču snage da jasno izgovore ono što su Srbi već toliko puta rekli. bih je eksluzivno muslimanska država.

  Poslednji put ažurirao/la dragon x : 28.02.2010. u 21:01
  Veliki Vojvoda, Gospodar Istoka i Bliskoistočni vladar te Car Ruske Zemlje (koja graniči gdje hoće) VLADIMIR PUTIN naređuje: neka bude svjetlost!! 2. #2
  Buduća legenda dragon x (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  REPUBLIKA SRPSKA
  Poruke
  26.505
  Reputaciona moć
  599

  Podrazumevano Re: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ БАРАШИНА И КРЕСО

  Za zločine nad Srbima u Srebrenici još niko nije odgovarao


  U Odjeljenju Tužilaštva BiH za ratne zločine nalazi se više predmeta u vezi sa stradanjem srpskog stanovništva u selima oko Srebrenice, rekao je juče Boris Grubešić, portparol Tužilaštva.

  Grubešić je precizirao da je uglavnom riječ o predmetima koji tretiraju zločine nad Srbima u ovom kraju počinjene 1993. godine.

  - Detalje u vezi s ovim predmetima ne možemo saopštiti javnosti - rekao je Grubešić.

  Muslimanske snage iz Srebrenice na pravoslavni Božić 1993. godine upale su u selo Kravica, kod Bratunca, i ubile 49 mještana, među kojima je bilo žena, djece i staraca, te ranile 80 lica, a sedmorica muškaraca zarobljena su i nakon mučenja ubijena. Njima su potom odsječene glave i vučene za vozilima po ulicama Srebrenice, dok im tijela nikada nisu pronađena.

  Tog Božića u Kravici je zapaljeno svih 688 srpskih kuća, kao i 27 društvenih objekata u selima i oko njih, a bez jednog ili oba roditelja ostalo je 101 dijete.

  U Kravici će danas biti obilježena 17. godišnjica masakra nad Srbima u tom selu. Parastos će biti služen u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, a potom će biti prislužene svijeće i položeno cvijeće na centralno spomen-obilježje nastradalim Srbima regiona Birač, potvrđeno je Srni u bratunačkoj Boračkoj organizaciji. Prema obavještajnim podacima Vojske Republike Srpske, napadom na Kravicu rukovodio je komandant muslimanskih snaga u Srebrenici, Naser Orić, koji je, prema nepotvrđenim informacijama, bio na mjestu zločina. Haški tribunal, te Tužilaštvo i Sud BiH nikoga nisu procesuirali za masakr u ovom selu, kao ni za mnoge druge zločine počinjene nad Srbima u Srednjem Podrinju.  http://www.fokus.ba/index.php?option...uls&Itemid=154

  Za zločine nad Srbima niko nije odgovarao
  Autor: Glodur | Ponedjeljak, 7. Decembar 2009

  Za ratne zločine počinjene nad Srbima na vozućkom ratištu još niko nije odgovarao iako postoji veliki broj materijalnih dokaza i živih svjedoka koji ih mogu potvrditi.

  Kako saznajemo, jedan od razloga za opstrukciju zločina je i pokušaj da se sakriju sva zlodjela jedinice "Crni labudovi", koja je tokom ratnih sukoba u BiH imala poseban status u Armiji RBiH i direktnu vezu sa Alijom Izetbegovićem.

  Primjer za prikrivanje zločina "Crnih labudova" je slučaj vojnika VRS Novice Samardžića, kojeg su ranjenog zarobili pripadnici te jedinice na vozućkom ratištu 6. juna 1994. godine, a čije mrtvo tijelo je razmijenjeno 4. avgusta iste godine.

  Stoja Samardžić, majka pokojnog Novice, kaže da se kod sinovih saboraca koji su sa njim bili odvedeni u Kakanj, gdje se nalazila komanda "Crnih labudova", raspitivala o okolnostima pod kojima je on nastradao, ali sumnja da joj oni iz poštovanja nikad nisu ispričali cijelu priču.

  Ipak, kaže da joj je zarobljenik Drago Marković iz Doboja, koji je u međuvremenu umro, pričao da je njen sin podlegao negdje oko 15. jula.

  "On nije mogao podleći samo od rana, jer kako mi je Marković kazao rane koje je imao po leđima od gelera nisu mogle biti smrtonosne", priča Stoja i dodaje da se stanje njenog sina, po Markovićevom svjedočenju, drastično pogoršalo nakon što ga je jedan od čuvara natjerao da guta metke.

  Međutim, ono što ovaj slučaj dodatno čini interesantnim su dokumenti 7. muslimanske brigade sa pečatima Armije RBiH i oznakama strogo povjerljivo, koji bi trebalo da skrenu pažnju sa pravih počinilaca zločina počinjenog nad Samardžićem.

  Tako se u jednom takvom izvještaju do kojeg su došle "Nezavisne", koji potpisuje komandant Vojne policije Šerif Patković, navodi da je 20. oktobra 1995. godine "vojni policajac Halil Vrčić zbog nervne rastrojenosti u muzičkoj školi na smrt pretukao Novicu Samardžića, pripadnika lake prnjavorske brigade".

  U drugom "izvještaju o zarobljavanju četnika", koji potpisuje komandant Vojne policije Halil Brzina, a koji na sebi takođe sadrži pečate Armije RBiH i strogo povjerljivo, pak kaže da je Novicu Samardžića u muzičkoj školi u Zenici ubio u samoodbrani Aman El Ruždi.

  Karakteristično za oba ova izvještaja je da ubistvo Samardžića smještaju u 1995. godinu i muzičku školu u Zenici i pored toga što je poznato da je on ubijen u Kaknju i sahranjen u avgustu 1994. godine.  http://www.prnjavor.ch/prnjavor/za-zlocine-nad-srbima-niko-nije-odgovarao.html
  Veliki Vojvoda, Gospodar Istoka i Bliskoistočni vladar te Car Ruske Zemlje (koja graniči gdje hoće) VLADIMIR PUTIN naređuje: neka bude svjetlost!!

 3. #3
  Buduća legenda dragon x (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  REPUBLIKA SRPSKA
  Poruke
  26.505
  Reputaciona moć
  599

  Podrazumevano Re: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ БАРАШИНА И КРЕСО

  Za zločine na Glođanskom brdu niko nije odgovarao
  Datum: 06.11.2009 22:00
  Autor: Slobodanka Savić

  ZVORNIK - Parastosom i polaganjem vijenaca na Spomen-česmu u mjesnom groblju u Karakaju, te prisluživanjem svijeća na Glođanskom brdu kod Zvornika, u petak je obilježena sedamnaestogodišnjica stradanja 126 boraca Vojske Republike Srpske i civila.

  Pripadnici Armije BiH su 6. novembra 1992. godine na Glođanskom brdu poubijali vojnike iz sastava Zvorničke i Šekovačke brigade Vojske RS, od kojih se još osam vodi kao nestali.

  Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović rekao je da "nije samo u pitanju Glođansko brdo, već na stotine stratišta Srba, za koje još niko nije odgovarao".

  - Iako je sačinjena Spomen-knjiga u kojoj je navedeno 38 srpskih porodica sa tri i više poginulih boraca, nijedan slučaj još nije procesuiran - rekao je Mitrović.

  Prema njegovim riječima, to dovoljno govori o radu Haškog tribunala, sa čijom su praskom nastavili i Tužilaštvo i Sud BiH.

  Predsjednik opštinske Boračke organizacije Zvornik Dragan Milošević rekao je da su ovi zločini nad srpskim narodom pokazali da Republika Srpska mora da ima svoja tužilaštva i sudove, jer još niko nije odgovarao za zločine nad Srbima.

  Navodeći da neće biti procesuiranja Bošnjaka koji su odgovorni za ratne zločine sve dok stranci postavljaju tužioce i daju im ogromne plate, Milošević je rekao da je dokaz za to i zločin na Glođanskom brdu, od kojeg je prošlo 17. godina.

  Milošević je rekao da je većina od 126 stradalih na Glođanskom brdu bilo zarobljena.

  - Imam informaciju da je DNK analizom utvrđeno da su dva ekshumirana tijela iz groblja Trnovac u Tuzli nestala na Glođanskom brdu, ali se ta istina još ne objavljuje - rekao je Milošević i dodao da se na tom pitanju stalno insistira, ali odgovora nema.

  On je naveo da su ti ljudi zarobljeni živi na Glođanskom brdu i odvedeni u Tuzlu, gdje je izvršena egzekucija.  http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/30537/lat/Za-zlocine-na-Glodjanskom-brdu-niko-nije-odgovarao.html

  U Sijekovcu pomen za stradale Srbe tokom rata u BiH
  Танјуг - Уторак, 25. март 2008. 13:05

  BANJA LUKA - U Sijekovcu kod Bosanskog Broda sutra će vladika zvorničko-tuzlanski služiti u spomen crkvi parastos za 70 srpskih civila , koji su ubijeni u napadu hrvatskih i muslimanskih snaga 1992. godine.

  U ovom napadu učestvovale su i regularne snage Hrvatske, a parastos će služiti njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije.

  Samo za jedan sat vremena u Sijekovcu je likvidirano 20 meštana, od kojih je najmlađi imao 17, a najstariji 72. godine.

  Za ove zločine još niko nije odgovarao iako je dokumantacija dostavljena Haškom tribunalu, koji su je prosledili Sudu BiH za ispitivanje ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima na području te opštine, s posebnim akcentom na dešavanja u Sijekovcu.

  Svirepa ubistva na području Sijekovca bili su prvi ratni zločini na području BiH, u kojima su učestvovale regularne vojne jedinice Hrvatske i muslimansko-hrvatskih formacija sa tog područja u BiH.  http://vesti.krstarica.com/?rubrika=...03&godina=2008
  Veliki Vojvoda, Gospodar Istoka i Bliskoistočni vladar te Car Ruske Zemlje (koja graniči gdje hoće) VLADIMIR PUTIN naređuje: neka bude svjetlost!!

 4. #4
  Domaćin RSmusliman (avatar)
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banjaluka - Republika Srpska
  Poruke
  3.688
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ БАРАШИНА И КРЕСО

  fasisti i njihove zapadne gazde,za generala Atifa Dudakovica postoje brojni dokazi da je pocinio zlocine,pred kamerama je naredjivao da se pale srpska sela da se srbi nikada ne vrate,da se streljaju zarobljenici itd i on seta slobodan zamisli da imaju takve snimke nekog Srpskog generala taj bi davno bio osudjen snimke bi se jos vrtele na b92 i drugim muslimansko ustaskim zapadnim tv
  Krajina je srce Srbije

Slične teme

 1. Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 14.02.2010., 10:32
 2. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.04.2009., 21:56
 3. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 30.07.2007., 19:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •