Hvala vam sto ste odlucili da odvojite koji minut i pogledate shta imam da kazem.
E pa ovako. Ova tema je namenjena regrutovanju jednog odbojkaskog kluba/skole.
Zove se, Laki Star. Jeste, ime i nije neko, zvuci ne ozbiljno, ali ni blizu toga. Ova skola/klub odbojke osnovan je u 2008 ili 2007. Treninzi se odrzavaju na vise lokacija npr osnovna skola Cirilo i Metodije, Dragojlo Dudic, Radojka Lakic i Petkovic Dis, ali lokacija koja je meni najvaznija jeste Sportski Centar Olimp. U veoma velikoj sali, deca su podeljena u 2, ili 3 grupe. Od najmladjih od 4, 5, 6 godina, preko onih od 9,10, 11, i najstarija grupa od 13 do 17 godina. Ja sam predhodno trenirala u Obilicu... imali smo samo jednog trenera, koji je trenirao decu od 10 do 18 godina, u jednoj prilicno maloj sali, i to je bio opsti raspad sistema, za razliku od ovoga. Za svaku grupu (B grupa-mala deca, AB grupa-sredji uzrast, A grupa- najstariji (Takodje ste vi u ove grupe rasporedjeni po vasim sposobnostima)) predvodi po jedan trener, i ophodi se prema njima u skladu sa uzrastom i vestinom. Juniori, i AB grupa nam nisu problem. A grupa polako opada, ostalo nas je poprilicno malo, s'tim ja pokusavam da namamim neke nove clanove Treninzi su odlicni sa moje tacke gledista, traju po sat, ili sat i po, prva cetvrtina se sastoji iz zagrejavanja u parovima, trojkama i slicno, druga cetvrtina iz smeca i servisa, dok preostalih pola sata ili koliko god se igraju utakmice. Naravno postoje izuzeci, kad ceo trening se trenira tehnika, i "strategija" na polju. Ja imam 14 godina, i pocela sam da treniram pre jedno godinu dana nakon sto sam napustila Obilic. Oduvek sam bila "talentovana", medjutim, nakon samo nekoliko meseci treniranja naucila sam mnogo toga. Ja sebe nisam mogla ni da zamislim kako radim smec servis. Al eto, sad svaki put to radim Treninzi, i ako nas je samo shest do desetak preostalo u A grupi su svaki put izvrsni, medjutim, bilo bi jos bolje da dobijemo nove clanove, nove prijatelje Da li sam spomenula trenere? Nisam. Vecina trenera su mladi, tako da je odnos sa njima totalno opusten. Medjutim, nemojte se zavarati da su previse blagi... ni blizu, ali ne ophode se prema deci kao da su u vojisci, tako da treninzi proticu uz dosta zabave, smejanja itd.
Ovaj klub, nije kao Radnicki, nije kao Obilic, nije kao Crvena Zvezda... Medjutim, ovaj klub je savrsen za onu zainteresovanu, talentovanu decu, koja zeli da trenira cisto radi hobija. Naravno pored treninga ovaj klub organizuje letovanja, kampovanja, gledanja utakmica, izleta, takmicenja i mnogo toga.
Ako sam te zainteresovala ovom pricom, poseti http://www.scolimp.rs/klubovi-skole/odbojkaski-klub-lucky-star/ I tu imas sve kontakte i adrese.
Da li sam spomenula da su prva dva treninga besplatna?
Slobodno pitajte sta god vas jos interesuje.