Немојте ми замерити што поново постављам исту тему али с'обзиром на техничке проблеме који су се десили (проблеми са слањем коментара, измењена графика...) надам се да ми то нећете замерити и да ћемо наставити са културним и цивилизованим дијалогом.
Хвала на разумебању.


Да ли сте приметили једну веома чудну ствар?
Скоро сви форумаши подржавају неку политичку опцију, политичку странку и сви здушно бране своје политичке љубимце.
На све чињенично засноване (а и оне друге) нападе на своје пулене, сви дају мање-више смислене оправдавајуће или дематујуће одговоре и труде се да колико је то могуће одбране "чистоћу" своје странке или страначких лидера али делимично и прихватају аргументе "друге стране".
Све је то лепо и све је то у реду међутим приметио сам да симпатизери и активисти једне странке апсолутно нису способни да салушају критику и да макар мало пробају да активирају свој мозак и удање се од званичних страначких саопштења.
Одговоре на било каква конкретна питања у вези њихове странке и лидера је апсолутно немочућа добити јер се све своди на "за све је крив Коштуница" (раније су користили и Молошевића и СПС али када су пошели да са њима кохабитирају, престали су да их помињу у негативној конотацији) или "нека се докаже" (мада им такве врсте доказа уопште нису потребне када они блате и пљују по другим политичарима, странкама или СПЦ) иако добро знају (нису глупи нити наивни) да за политичаре закони не важе.
Обожавање лика и дела њиховог лидера је попримило гртескне размере и тај кул личности је за њих постао светиња........Највећа јерес је бити критички настројен према њиховом идолу па се чак и питања заснована на љеговим јасним и гласним изјавама доживљавају као напад на непикосновено божанство а одговора на тај "напад" је моментална мобилизација верног гласачког тела и дупеувлакачких активста да се ономе који се усудио да тако нечто запита истог тренутка "ископају очи" и да се њихов саговорник што више изблати без употребе било кавквих аргумената. На жалост свесни су да сто пута поновљена лаж постаје истина и они веома свесно упорно играју на ту карту - а било какве иоле достојне аргументе свесно запоставњају.
Наравно говорим о симпатизерима и активистима странке које се зове ЛДП, о екстремима који изгледа нису у стању да прихвате критику на рачун свог љубљеног лидера (па макар та критика долазила из уста његових најближих сарадника) и који су спремни да зарад заштите "лика и дела" Чеде Јовановића погазе све демократске и цивилизацијске принципе. Мислим да такво понашање није баш нопмално пошто би сваки самосвесни, нормални хомосапијенс требао да буде способан да салуша критику и да разложно реагује и одговори.
У ЛДП-у тога нема. Ствари су устројене као у некој секти и свака критка његовог божанства Чеде је најстрожије забрањена.
Опростите али заиста не видим начина да нас људи који нису у стању да погледају у сопствено двориште и који нису у стању да због култа личности чији су велики верници, преиспитају лик, дело и животни стил свога лидера, поведу у Европу и да нас фарбају како се управо они залажу за неке нове системе вредности и цивилизацијске тековине. Ти системи врености и цивилизацијске тековине које они својим деовањем и својим ставовима подржавају су умрле 5. марта 1953. године са смрћу Јосифа Висорионовича Стаљина.

П.С. Има још једна странка у србији која гају култ личности, али се они макар не представљају као "прогресивна снага"