http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=02&dd=15&nav_id=411313
Manjeti Mareli odustaje od Zastave?
Kragujevac -- Italijanski proizvođač "Manjeti Mareli" je najverovatnije odustao od strateškog partnerstva sa “Zastava kamionima”, dok u "Iveku" još uvek razmišljaju.
Direktor fabrike "Zastava kamioni" Đorđe Nestorović rekao je da je pod znakom pitanja primena Memoranduma o razumevanju koji je potpisan sa tim kompanijama i koji važi do kraja marta ove godine
.

"Očekujemo da će ovih dana ili nedelja u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja biti doneta odluka o statusu Memoranduma, da li će se sprovoditi ili ulazimo u novi krug traženja strateškog partnera", kazao je Nestorović.
On je naveo da je o takvoj mogućnosti bilo reči i u razgovoru sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem početkom ove godine. "Dinkić je tada rekao da je bolje da se ne žuri, nego da se pronađe kvalitetno rešenje i obezbedi partner za proizvodnju lakih komercijalnih vozila, iz stateških razloga da se program ne ugasi", rekao je Nestorović.

Prema rečima Nestorovića, u fabrici se nadaju da će se naći odgovarajući partner, pa čak i ako to ne bude "čist kamiondžija", važno je da se zadrži kamionski program, dok ostalo može da bude posao i za automobilsku branšu. Dodao je da će se u međuvremenu u fabrici raditi kao da neće biti privatizacije i naveo da se proizvodnja održava prema mogućnostima i tražnji na tržištu. "Naši planovi su skromni, 360 vozila godišnje, odnosno oko 30 na mesečnom nivou", rekao je Nestorović.

U fabrici očekuju da će najveća realizacija biti u prvoj polivini ove godine, imajući u vidu povećanu tražnju zbog najavljenih subvencija države za prodaju vozila. "Za kupovinu novog vozila iz domaćeg programa država daje popust od 20 odsto, a kod zamena starog za novo državne subvencije su 30 odsto", kazao je on.

U fabrici "Zastava kamioni" zaposleno je 754 radnika, od kojih se 11 izjasnilo za dobrovoljni odlazak uz socijalni program. Prema rečima direktora, plate su "uredne i pristojne", a za vreme kada nisu radno angažovani zaposleni primaju punu zaradu umanjenu samo za troškove prevoza.

Prema ranijem dogovoru sa Fijatom, ugovor o strateškom partnerstvu je trebalo da bude sklopljen do kraja 2008. godine, na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji je potpisan sa "Ivekom" i "Manjeti Marelijem" 29. septembra 2008. godine. Početna investicija tih kompanija, kako je bilo najavljeno, iznosila bi oko 240 miliona evra. Do kraja 2012. godine "Iveko", član grupe Fijat i suvlasnik "Zastava kamiona" sa 34 odsto kapitala, u Srbiji je trebalo da proizvodi specijalna vozila i oko 2.200 autobusa godišnje, a "Manjeti Mareli" komponente i delove za domaće i za inostrano tržište.