Ko upravlja svetom?
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 55

Tema: Ko upravlja svetom?

 1. #1
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Ko upravlja svetom?

  Postoji mnogo indikacija da su se određene grupe ljudi, kao i pojedinci upuštali u praktikovanje okultnih ceremonijala tokom cijele naše istorije, uključujući i današnje vrijeme, u pokušaju da manipulišu druge, odnosno, da ostvare veću moć i kontrolu ili zauzmu bolje pozicije u društvu.

  Da li se može reći da se sve te vrste rituala obavljaju stvarno uzalud i bez ikakvih rezultata? Kakav bi mogao biti mehanizam njihovog djelovanja? Da li je slučajno to što se upravo u ovo vrijeme popularizira magija među djecom uz pomoć filmova tipa Harry Potter, Gospodar Prstenova, raznih TV serija itd?

  Oni koji su pročitali tekst Viteški Pohod, mogli su vidjeti da su naše moći relativno ograničene na ovom našem 3-ćem spratu, što se "stvaranja bolje realnosti tiče", odnosno, onoga šta mi pod tim podrazumijevamo. Oni koji su zašli malo dublje u ezoteriku, mogli su primjetiti da je naša svijest izmanipulisana i da se mi sa ezoteričkog aspekta smatramo "mrtvima" ili "slijepcima," te kao takvi - nismo nigdje prispjeli.

  Ako ovu analogiju uzmemo kao istinitu, onda bi se mogli zapitati: Šta može jedan slijepac da učini uz pomoć magije? Možda bi čovjek, prije nego što počne razmišljati o magiji, prvo trebao da proširi svoju svijest u tolikoj mjeri da dostigne sposobnost percepcije objektivne realnosti ili bar nekog njenog značajnijeg dijela. Međutim, kad se tako nešto dogodi, on će vjerovatno istovremeno i primjetiti - da mu nikakva druga "magija" nije više ni potrebna.

  Čini se da oni koji pribjegavaju okultizmu već nalaze u određenoj vrsti ‘povratne sprege’ sa nekim od onih ‘Zlokobnih Imena Božjih’, da tako kažemo, odnosno da su oni, u svakom slučaju, ‘malo jačih’ – OPS (Orjentacija Prema Sebi) frekvencija. S obzirom da svaka magija na našem nivou podrazumijeva manipulaciju nečije svijesti i percepcije, odnosno, slobodne volje određenih pojedinaca ili grupe ljudi, s te tačke gledišta, ne možemo magiju dijeliti na "bijelu" i "crnu". Naravno, s tačke gledišta jedne OPS individue, ona može (što i jeste čest slučaj) smatrati da ‘zna’ šta je za druge "najbolje", te odatle i manipulisati određene individue. Čak i u slučaju da se tu radi o "najboljim namjerama", ovdje se ipak radi o jednoj klasičnoj manipulaciji svijesti i slobodne volje drugih ljudi. Dakle, tzv. "bijela" magija vjerovatno ne postoji, mada bi nešto, što bi se moglo generalno nazvati "magijom, "- moglo u nekom smislu da postoji ali ne u onom u kom nam se to prezentira. Naravno, ovdje moramo naglasiti da se pojam ‘bijele magije’ odnosi na vrstu magije koja je, navodno, praktikovana prije nekoliko hiljada godina.

  Na temu ritualne magije, u knjizi Secret Teachings of all Ages, M. Hall kaže:

  "Ritualna magija je prastara umjetnost prizivanja i kontrolisanja duhova (spirita, prim. prev.) uz pomoć naučne aplikacije određenih formula. Mađioničar je tom prilikom obučen u posvećenu odoru a u ruci drži štap na kome su ispisani određeni hijeroglifi, te on uz pomoć moći određenih riječi i simbola kontroliše nevidljive stanovnike elementalnog i astralnog svijeta. Dok se za drevnu elaboriranu ritualnu magiju može reći da ona po svojoj suštini nije bila zla, iz njene pervezije pojavilo se nekoliko lažnih škola čarobnjaštva, ili crna magija.

  Egipat je bio jedan veliki obrazovni centar, i kolijevka mnogih umjetnosti i naučnih disciplina, tako da je on pružao idealnu sredinu za transcedentalno eksperimentisanje. Tu su crni magovi iz Atlantide nastavili da prakticiraju svoje nadprirodne moći sve dok nisu potpuno potkopali i izvitoperili moral primitivnih škola Misterija. Osnivanjem svetih kasti oni su preuzeli vlast i upravu u duhovnoj vladi. Tako je crna magija počela da diktira državnu religiju i paralizira intelektualne i duhovne aktivnosti ljudi, zahtijevajući od njih da se potpuno potčine dogmama koje je formulisalo sveštenstvo. Faraon je postao lutka u rukama Skerletnog Savjeta – komiteta kojeg su sačinjavali vrhovni čarobnjaci koji su se uzdigli na vrhovni nivo sveštenstva.

  Ovi čarobnjaci su onda započeli sa sistematskim uništavanjem svih ključeva drevnih mudrosti, tako da niko ne bi mogao steći znanje koje je potrebno da se ovlada vještinama magije, bez članstva u tom svešteničkom redu.

  Oni su onda izvitoperili rituale starih Misterija dok su istovremeno tvrdili da ih štite, tako da neofiti koji su uspjeli proći kroz sve stepenice nisu mogli steći znanja koja su im bila obećana.

  Uvedena je idolatrija i podsticano je obožavanje simbola koje su stari mudraci prvenstveno koristili za proučavanje ili meditaciju. Počele su se širiti lažne interpretacije amblema i simbola Misterija a osnovane su i veoma elaborirane teologije kako bi se izazvalo što više zbrke u umovima podanika. Ljudske mase kojima je oduzeto prirodno pravo za učenje i razumijevanje, počele su da puze u svoj svojoj ignorantnosti i na kraju su postale robovima ovih duhovnih nametnika.

  Na kraju je praznovjerje potpuno preovladalo a crni magovi su počeli da dominiraju u državnim poslovima. Te sofistrije sveštenstva Atlantide i Egipta ostavile su duboke posljedice, od kojih čovječansvo i dan danas pati."



  Bratsvo Zmije

  Do interesantnih zaključaka takođe dolazi i William Bramley, (knjiga The Gods of Eden) istražujući ovaj period naše istorije:

  Od svih životinja koje su bile poštovane u drevnim ljudskim civilizacijama, nijedna nije bila toliko prominentna i važna kao što je to bila zmija. Zmija je bila simbol jedne grupe koja je bila veoma uticajna kod nekih ranih ljudskih društava, na obe hemisfere ove planete. Ta grupa je bila jedno disciplinovano Bratstvo, koje se posvetilo širenju duhovnih znanja i sticanju duhovne slobode. To Bratstvo Zmije, koje ću ovdje označavati samo kao - Bratstvo, protivilo se porobljavanju duhovnih bića i prema egipatskim zapisima, ono se trudilo da oslobodi ljudsku rasu od okova koje su joj Nadzornici namaknuli.

  Bratstvo je prenosilo jedno naučno znanje i podučavalo je ljude visokom eticizmu koje je postojalo u mnogim davnašnjim društvima. Zbog ovog i nekih drugih razloga, zmija je postala jedan veoma poštovan simbol od strane ljudi, a prema nekim egipatskim i biblijskim izvorima, takođe i jedan objekat mržnje od strane Nadzornika.

  Ukoliko potražimo odgovor na pitanje ko je osnovao to Bratstvo, perzijski tekstovi nas upućuju natrag sve do jednog „boga-odmetnika," po imenu - princ Ea. Prastari mesopotamijski spisi govore o tome da su Ea i njegov otac Anu posjedovali jedno veliko etičko i duhovno znanje. To je bilo isto ono znanje koje je kasnije bilo simbolizirano u smislu drveta u onoj biblijskoj priči o Adamu i Evi. U stvari, simbol biblijskog drveta je došao iz pre-biblijskih mesopotamijskih radova kao što je onaj koji prikazuje zmiju omotanu oko stabla drveta i koji su identični s onim načinom kako je ona predstavljena u raju.

  Na mesopotamijskim crtežima, na tom drvetu su visile dvije voćke. Sa njegove desne strane vidjeo se polumjesec, što je bio Ea-in simbol a s lijeve strane je bila jedna planeta, koja je simbolizirala njegovog oca Anu-a. Taj crtež asocira na to da su Ea i Anu bili u vezi sa zmijom, kao i s tim učenjima. Ova njihova veza je takođe potvrđena i u drugim mesopotamijskim tekstovima koji nam kazuju da je Anu-ova nebeska palata bila čuvana od strane dva boga, - boga Drveta Istine i boga Drveta Života. U jednom slučaju navodi se i to da je Ea slao neka ljudska bića tamo, kako bi oni izučavali ta učenja. (...)

  Odatle saznajemo da je Ea bio označen kao prestupnik koji je pokušavao da podučava ranog čovjeka na njegovom putu ka duhovnoj slobodi. Tu nam se sugeriše da je Ea prvo namjeravao da svrha njegove tvorbe, Homo Sapiensa, bude isključivo fizički rad na Zemlji ali da je on u neko doba promijenio svoju odluku u vezi toga da duhovno ropstvo koristi kao sredstvo za to. Ako je Ea stvarno bio jedna istorijska ličnost, kako su to Sameri tvrdili, onda je on vjerovatno postao vođa Bratstva, nakon njegovog osnivanja na zemlji. (…)

  Zeharia Sitchin kaže da je orginalna biblijska riječ za zmiju – nahash, što potiće od korijena te riječi – NHSH, što znači: „razaznati", „saznati" ili „spoznati".

  Uprkos ovim dobrim namjerama, pokušaj legendarnog Ea i njegovog Bratstva da oslobode ljudsku rasu, nije uspjeo. Stari mesopotamijski, egipatski i biblijski tekstovi tvrde da je ova zmija ubrzo bila poražena od strane nekih drugih frakcija Nadzornika. Biblija nam kaže da je zmija iz rajske bašte bila savladana prije nego što je uspjela da ostvari svoju misiju i tako preda Adamu i Evi „plod" sa drugog „drveta". Ea, koji je bio simbolično označavan kao zmija, protjeran je sa Zemlje i ocrnjen do krajnjih granica od strane njegovih protivnika, kako bi se osiguralo to da se više ne pojavljuju novi sljedbenici njegovih učenja među ljudskim bićima.

  Tako je i Ea-ina titula bila promijenjena, iz „Princa Zemlje" u „Princa Tame". Njemu su takođe davali i sljedeće epitete: Satan, Đavo, Inkarnirano Zlo, Kralj Pakla, Princ Lažova, Gospodar Muva itd. On je kasnije predstavljan i kao smrtni neprijatelj Suprematornog Bića (Tvorca) i Čuvar Pakla. Ljudima se govorilo da je njegov jedini cilj bio da duhovno zarobi koga god može i da je on bio kriv za svo zlo na Zemlji. Takođe, ljude su savjetovali da ga traže i otkrivaju u svim njegovim budućim životima (inkarnacijama) o onda da uništavaju i njega i njegova djela, gdje god da ga otkriju. Sva vjerovanja i postupci, koje je on bio zagovarao, proglašavana su toliko užasnim i degradirajućim da ni jedan pošten čovjek ne smije imati ništa zajedničkog s njima. Na njega i njegove sljedbenike moralo se gledati, nikako drugačije, do sa jednim gađenjem.
  ..............
  kolegax



 2. #2
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Sve ovo ne znači da je Ea bio smatran svecom od strane Samarićana. On nije bio svetac. U nekim starim mesopotamijskim tekstovima on je bio predstavljen kao jedna ličnost koja je imala svoje mane. Ako je on stvarno postojao kao ličnost, onda je on bio jedan genije koji nije mnogo razmišljao o posljedicama koje mogu uslijediti nakon ostvarenja njegovih ciljeva. Stvarajući jednu klasu za fizičke radove (Homo Sapiens), Ea je dao svojim neprijateljima jednu moćnu alatku za duhovnu represiju. Čini se da je Ea onda napravio svoju najveću grešku osnivanjem Bratstva Zmije, koje je nakon njihovog poraza prešlo u ruke Nadzornika i tako postala jedna moćna sila za kontrolu čovječanstva. U istoriji nalazimo činjenice da je ovo Bratsvo, nakon što su Nadzornici preuzeli kontrolu nad njim, pretvoreno u jedno jezivo oružje za duhovnu represiju i prevaru, uprkos naporima mnogih iskrenih humanitaraca koji su kroz neke njegove kanale pokušavali cijelo to vrijeme, sve do današnjih dana, da sprovedu jednu istinsku duhovnu reformu. Stvarajući tu rasu za obavljanje fizičkih poslova i Bratstvo Zmije, „bog" Ea je pomogao u izgradnji jedne velike zamke za milijarde duhovnih bića na zemlji.

  Kako ćemo to u nastavku i dokumentirati, ovo Bratstvo Zmije je najefikasnije sredstvo na svijetu za održavanje statusa čovjeka kao jednog duhovno ignorantnog stvorenja, koje će služiti samo za rad, kroz cijelu istoriju. Cijelo to vrieme, kao i dan danas, ovo Bratstvo i njegova mreža organizacija ostali su potajno povezani sa fenomenom NLO-a.

  Njihovo preuzimanje, njihovo djelovanje, kao i šteta koja je nanesena čovječanstvu od strane ovog bratstva, postalo je očigledno još prije 2000-te godine p.n.e.- u drevnom Egiptu. (…)

  Znači, tu imamo – Bratsvo Zmije, ili Iluminate, kako neki nazivaju ovu elitu današnjih "čarobnjaka". S tim u vezi ne bi nas trebalo čuditi zašto se oni još uvijek koriste babilonskom terminologijom i ritualima.
  kolegax

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.849
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Ko upravlja,ne znam.Ali da je los vozac,osecam.

 4. #4
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Legenda o ostrvu Thule

  Smatra se da je legenda o tome ostrvu stara koliko i njemačka rasa. Navodno, tu se radi o jednom ostrvu na sjeveru, vjerovatno u blizini Grenlanda (ili Labradora?), koje je doživjelo kataklizmu i nestalo. Slično kao i sa Atlantidom, za to ostrvo se smatralo da je bilo magični centar jedne nestale civilizacije. Eckardt i mnogi oko njega uključujući i Rosenberga, smatrali su da nisu sve tajne potonule zajedno s njim, odnosno, da će veći dio njih biti stavljen na raspolaganje članovima tog društva koje je predstavljalo pokretačku snagu nacističke Njemačke. Ta tajna znanja trebala su omogućiti Njemcima da porobe cijeli svijet. Njemački narod bi tako pripremio koljevku za jednu dolazeću civilizaciju supermena koja bi usljedila nakon mutacije ljudske vrste, dok bi u međuvremenu takođe predstavljao jednu sponu između čovječanstva i "drugih inteligencija izvan naše oblasti postojanja". Ti supermeni bi onda krenuli u opšti pohod uništenja svega što bi stajalo na putu duhovnog razvoja naše planete. Ovo je bila doktrina na osnovu koje su Eckardt i Rosenberg osnovali društvo Thule, koje je uskoro postalo jedan instrument koji je bio sposoban da promijeni istinsku prirodu realnosti na našoj planeti. Pod Haushoferovim uticajem ta grupa je pretvorena u jedno društvo "upućenika u ezoterička znanja" koji su bili u uskom savezništvu sa "Nevidljivima," te tako postali magični centar nacističkog pokreta.
  Poslednji put ažurirao/la nemcoi : 11.02.2010. u 00:20
  kolegax

 5. #5
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Hitler – medijum

  Prema tadašnjem okultnom znanju, nakon što se sklopi jedan pakt sa "nevidljivim silama," članovi grupe ne mogu direktno kontaktirati te sile, osim uz pomoć čarobnjaka koji takođe ne može učiniti ništa bez nekoga ko će igrati ulogu medijuma za manifestaciju tih sila. S tim u vezi, smatra se da je Hitler bio taj medijum dok je Haushofer igrao ulogu čarobnjaka.

  Rauschning:

  Čovjek se ne može oduprijeti utisku da je Hitler bio samo jedan medijum. Većinu vremena medijumi provode kao obični, normalni ljudi. Onda iznenada kao da ih nešto obdari nečim što liči na nadljudske moći, što ih tada naglo odvoji od ostatka čovječanstva. Te sile su nešto što se nalazi izvan njihove normalne ličnosti – posjetioci, koji kao da dolaze sa neke druge planete. Kada ih prođe ta njihova kriza, oni onda padaju nazad u svoje mediokritetstvo. Upravo na jedan takav način je i Hitler bio zaposijedan od strane sila koje su bile izvan njega, koje su bile slične demonskim silama za koje je individua po imenu Hitler predstavljala samo jedno privremeno sredstvo za njihovu manifestaciju. Ta mješavina banalnog i nadprirodnog stvarala je jedan nestabilan dualitet kojeg je čovjek mogao primjetiti u njegovom prisustvu.

  Strasser:

  Slušajući Hitlera čovjek bi mogao pomisliti da se radi o čovjeku koji je u stanju da povede čovječanstvo do slavne pobjede. …kao svjetlost kad se pojavi u nekom tamnom prozoru. Gospodin sa komičnim brčićima preobraća se u arhanđela…Onda taj arhanđel odleti … dok Hitler ostane da sjedi sa svjetlucavim očima i sav u znoju…

  Bouchez:

  Gledao sam u njegove oči, - to su bile oči jednog medijuma u transu… Ponekad se činilo da se tu pojavljivala i neka ektoplazma; Hitlerovo tijelo kao da je bilo nastanjeno od strane nečega…tečnog. Nakon toga on bi se ponovo skupio i izgledao mal i beznačajan, pa čak i vulgaran. Činio se iscrpljen kao da su mu se baterije ispraznile.

  Francois-Poncet:

  On je ušao u neku vrstu medijumskog transa. Izraz na njegovom licu bio je ekstatičan.

  Taj medijum je nesumnjivo predstavljao ne samo jednog čovjeka, nego jednu grupu, jedan kolektiv sila sličnih nekoj magičnoj termoelektrani. Ono što nam se činilo sigurnim bilo je to da je Hitler bio animiran od strane nečega drugačijeg od onog što je propovjedao; od stane sila i doktrina koje su bile veoma loše koordinirane, bez ikakve sumnje, ali beskonačno mnogo opasnije nego što je bila ona teorija o nacional-socijalizmu …(…)
  kolegax

 6. #6
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  G.W. Bush-medijum?!

  Mnogima je poznato da je i G.W.Bush u nekoliko navrata tvrdio da je u direknoj vezi s Bogom, koji mu je lično savjetovao da napadne Irak. Isto tako je poznato da Bush takođe ispunjava sve dijagnostičke kriterijume za psihopatiju (koju je naslijedio od majke Barbare) a s tim u vezi i jedna direktan kontakt sa entitetima sa gornjeg ‘sprata’ koji imaju običaj da se predstavljaju kao bog-bogovi tokom jednog dužeg perioda naše istorije a usput i ‘daunlodiraju’ materijale u glave lokalnih "vidovnjaka" koji se kasnije pretaču u "svete knjige". (Čitaoc slobodno može sam da prosudi, uz pomoć ček-liste objavljene u tekstu Psihopatija i na osnovu podataka iz Starog Zavjeta, da li individua koja nam je tu predstavljena kao Jehova, takođe ispunjava mentalni profil jednog klasičnog psihopate.) Sada samo trebamo zamisliti šta će se desiti ukoliko "bog" prišapne Bušu da zbriše sa lica zemlje neke države i narode uz pomoć nuklearnog oružja!?! Trebamo li napominjati da ova individua danas ima na raspolaganju najveći vojni arsenal na planeti, kao i najmoćnije tajne službe!

  Šta da kažemo o još jednom iz plejade današnjih "čarobnjaka", izraelskom predsjedniku Arijelu Šaronu, nakon ovih njegovih obećanja uoči izbora na kojima je pobjedio:

  "Ukoliko ja postanem predsjednik, ja ću zbrisati sve Arape, ubiti svako palestinsko novorođenče i nožem razrezati stomak svake žene koja ostane trudna s Arapom. Tim psima ne treba dozvoliti da se približe božjim izabranicima." Ariel Sharon

  "Masovno uništavanje Arapa i njihovo ubijanje je jedini način kako treba s njima postupati. Između nas i Arapa neće biti nikakvog mira jer je naša budućnost zasnovana na njihovom uništenju." Ariel Sharon

  "Moć Izraela leži u okupaciji arapskih zemalja i istjeravenju Arapa napolje. Mi moramo likvidirati njih jednog po jednog na takav način da oni to ni ne osjete."! Ariel Sharon

  "Dajte mi vlast samo nakratko i ja ću vam pokazati kako se postupa s Arapima" Ariel Sharon
  kolegax

 7. #7
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Oni koji su usljed ove sveopšte kampanje ispiranja mozga ostali imalo sabrani i proučili npr. stvarnu pozadinu napada na STC, mogli su primjetiti da je tu Mossad odigrao jednu veoma značajnu ulogu. Napominjemo da se ova veoma moćna organizacija već odavno nalazi pod komandom gorenavede individue koja ispunjava sve kriterijume psihopatije.

  Tony Blair…?! Isto tako…

  Ovdje moramo napomenuti da ove individue imaju pod svojom kontrolom najmoćnije armije i tajne službe. Takođe, moramo uzeti u obzir činjenicu da se ove čarobnjaci-psihopate okružuju sebi sličnima kad zauzmu pozicije vlasti. (Pogledaj tekst: Psihopatija i politika)

  [U vezi s ovom temom možda bi trebalo bi uzeti u obzir i ono što je rečeno u tekstu: Geneza.]


  ***

  Autori knjige The Morning of the Magicians, Pauwels i Bergier takođe zaključuju: "Mi nismo toliko naivni da objašnjavamo našu istoriju samo sa aspekta tajnih društava. Ono što vidimo, to je da je sve to povezano i da je s dolaskom Nacizma došao i jedan "drugi svijet" koji je određeno vrijeme vladao nama. Taj svijet je bio poražen, ali on nije mrtav, ni na Rajni a ni drugdje. A u vezi toga nema ništa toliko alarmantno: jedino što je alarmantno, to je naša ignorancija." (S obzirom na to da je ova knjiga objavljena još 1969. godine, šta bi onda mogli danas reći?!)

  ***

  Pitanje je da li su su te individue stvarno nesvjesne koje to sile oni ovdje predstavljaju:



  (ritualni ceremonijal američke elite u mjestu Bohemian Grove)





  Čini se da je Bratsvo Zmije ili Iluminati još uvijek živo i zdravo!? (malo više - ovdje)

  ***
  kolegax

 8. #8
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Bramley:

  "Kad sam prvi put počeo istraživati porijeklo i uzroke međuljudskih sukoba, sigurno poslednja stvar koja mi je mogla pasti na pamet bili su neidentifikovani leteći objekti, bolje poznati kao NLO-i..."

  Kasnije on kaže kako je evidentno da je u mnogim sukobima između dvije grupe ljudi, jedna treća strana uvijek igrala značajnu ulogu (Makijaveli), pa dodaje:

  "Zaintrigiran tim konceptom, odlučio sam se da izvedem jednu studiju kako bih odredio koliko je taj faktor treće strane bio bitan u ljudskoj istoriji. Želio sam da otkrijem da li postoji išta zajedničko između tih uticaja treće strane, kroz našu istoriju. Ja sam se nadao kako će ta moja studija ponuditi neke dodatne uvide u vezi toga kako i sa čije strane je naša istorija krojena....Ono što je proizašlo iz ovog skromnog cilja, bila je jedna od najnevjerovatnijih odiseja koje sam ikada poduzeo. Moja istraga krivudala je kroz jedan kompleksan labirint satkan od značajnih činjenica, zapanjujućih teorija i svega između toga.
  Što sam dublje kopao, jedna zajednička nit počela je sve više i više da se odmotava.
  Na moju žalost, ta nit je bila toliko bizarna da sam dva puta morao da prekidam ovo svoje istraživanje, jer mi se sve to zgadilo. Kada sam razmišljao o toj neprilici u koju sam zapao, shvatio sam nešto veoma bitno:
  Racionalni umovi imaju tendenciju da traže racionalne uzroke kako bi objasnili ljudske probleme.
  Što sam dublje kopao, dolazio sam sve više i više na ideju da bi uzroci nekih problema čovječanstva mogli da potiču iz nekih najbizarnijih realiteta, koji se mogu zamisliti.
  Iz razloga što ti realiteti nisu zvanično priznati, a pogotovo razumljivi, njima se niko ni ne bavi.
  Kao rezultat toga, problemi koji potiču iz tih realiteta se veoma rijetko rješavaju, te tako se čini da svijet srlja iz jedne katastrofe u drugu.
  Moram da priznam da prije nego što sam počeo sa svojim istraživanjem, već sam imao neke predrasude o tome šta ću najvjerovatnije otkriti: - profit, kao glavni razlog za onu zajedničku nit koja povezuje te razne uticaje treće strane kroz istoriju nasilja između ljudskih bića.
  Umjesto toga, ono na šta sam naišao, bili su NLO-i. Nije postojalo ništa što sam manje želio". [the Gods of Eden, W. Bramley]


  ***
  kolegax

 9. #9
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Okultizam u nacističkoj Njemačkoj

  Ukoliko pogledamo na zbivanja u Njemačkoj u periodu pred 2 svjetski rat kao i u toku njega, stiče se utisak kao da je njemački narod bio pod uticajem jedne specifične vrste "dubokog masovnog transa". Neki istoričari su primjetili da su Njemci u odnosu na neke druge okolne narode u tim vremenima razmišljali i ponašali se kao "vanzemaljci", odnosno, potpuno drugačije od ostalih okolnih naroda. Šta se to, u stvari, dešava i da li je stvarno moguće "začarati" cijeli jedan narod, te ga izmanipulisati da zamrzi i uđe u oružani sukob s drugim narodima? Šta to nagoni čovjeka da se okrene protiv svog bližnjeg? Da li je ta vrsta nasilja stvarno urođena u čovjeku ili je on samo žrtva jedne vanjske manipulacije njegove svijesti, koje on naravno nije svjestan jer kad bi je bio svjestan onda ne bi bio ni podložan toj manipulaciji?!

  Onda imamo i slučaj Jevreja koji i dan danas smatraju sami sebe jednom eksluzivnom grupom, odnosno, "Jehovinim miljenicima".

  Kako to da čovjek "prekonoći" može da izgubi svjesnost o tome da su pripadnici drugih naroda isto tako ljudska bića kao i on sam? Da li je glavni razlog za to taj što on nije svjestan ni suštine svog vlastitog bića a kamo li nekog drugog?

  Svjesniji ljudi mogu da osjete kako im žmarci idu niz leđa kad posmatraju grupe huligana ili obične grupe navijača koji zapadaju pod uticaj grupne svijesti, odnosno, privremeno potpuno izgube ono malo individualne svijesti koju su prethodno imali, te krenu u rušilačke pohode, odnosno, fizičke sukobe s "onim drugima". Tu se radi o jednom najprostijem primjeru potpadanja čovjeka pod uticaj grupne svijesti. U tom stanju čovjek je u stanju da počini nehumane i kriminalne akte za koje kasnije, kad ‘dođe sebi’, ne može povjerovati da ih je on lično počinio. Koja je to ‘sila’ koja u tim momentima preuzima kontrolu nad njegovim umom, odnosno, ponašanjem i "razmišljanjem"? Čini se da se tu radi o jednom specifičnom stanju transa u kome je čovjek podložan za sve sugestije koje dolaze iz njegove neposredne okoline ili ‘odozgo’. On u takvom mentalnom stanju postaje jedna nesvjesna alatka u rukama određenih “nevidljivih” sila.

  "Kad se zastave razviju, sva pamet je u – trubi," kaže jedna stara poslovica. Ovdje bi možda mogli naći jednu indikaciju da bi trebali posvetiti veću pažnju proučavanju onoga šta se zbiva u onom periodu kad počne "razvijanje" zastava i mahanje njima, kao i konfrontiranje ljudskih bića, jednih protiv drugih. Kako se to manipuliše njihova percepcija da u drugima vide neprijatelje s kojima su spremni boriti se na život i smrt, a ne pripadnike ljudske rase?!

  Sada ćemo se vratiti opet na Njemce. Za Hitlera se već odavno zna da je imao "dvije ličnosti." Istovremeno, on kao i cijeli nacistički pokret, bili su do guše uronjeni u okultne simbole i rituale. Takođe, nacisti su žrtvovali za svoje mentore sa 4-tog sprata koga god su ovi od njih zahtijevali, bilo da su pojedinci bili u pitanju ili cijele grupe. Tu su bila i ona poznata ezoterička društva kao što su Zlatna Zora, Vril, Thule, Crni Red, Ahnenerbe i druga. Koja je to bila "pokretačka sila" koja je stajala iza nacističke Njemačke?

  [Ovdje ćemo se malo potpomoći podacima iz knjige - the Morning of the Magicians, L. Pauwels; J. Bergier]

  Možda će to nekima nevjerovatno da zvuči ali naučne teorije i religiozni koncepti na kojima je bila bazirana nacistička Njemačka bili su sljedeći:

  Naša planeta zemlja je šuplja. Mi živimo unutar nje. Zvijezde su komadi leda. Nekoliko Mjeseca je već palo na površinu zemlje. Cijela istorija čovječanstva sastoji se u borbi između leda i vatre. Čovjek je jedno nezavršeno biće. On se nalazi na ivici jedne značajne mutacije koja će mu obezbijediti da stekne one moći koje su naši pretci pridavali bogovima. U svijetu postoji nekoliko primjeraka Novog Čovjeka koji je vjerovatno stigao ovdje izvan graničnih područja vremena i prostora.

  Moguće je sklopiti savez sa tim Gospodarima ovog Svijeta ili Kraljem Straha, koji vlada jednim njihovim gradom koji je skriven negdje na istoku. Oni koji sklope pakt s njim, promijeniće površinu zemlje i obdariti ljudsku rasu s jednim novim značenjem tokom narednih nekoliko hiljada godina.

  Ovo su bile samo neke od njihovih osnovnih postavki.

  Kratko prije nego što su nacisti došli na vlast u Njemačkoj, u Berlinu je bilo osnovano jedno tajno ezoteričko drustvo po imenu Luminozna Loža ili Vril. Čini se da je to društvo bukvalno bilo osnovano na osnovu ideja iznesenih u pripovijetci Rasa Koja Dolazi (The Coming Race, prim. prev.) autora po imenu Bulwer Lytton, koji u toj svojoj knjizi opisuje jednu rasu ljudi koji su po svom fizičkom izgledu daleko ispred naše. Ti ljudi su stekli takve moći da su oni u poređenju s nama kao bogovi. Oni se trenutno kriju u pećinama koje se nalaze u centru naše planete a navodno, uskoro će izaći napolje i preuzeti vlast nad nama. Članovi tog društva su tvrdili kako posjeduju tajno znanje uz pomoć kojeg će oni izmijeniti ljudsku rasu i načiniti je ravnopravnom s tim ljudima koji žive skriveni u dubinama zemlje. Tu se radilo o metodama koncentracije i cijelom jednom sistemu unutrašnje ili mentalne gimnastike koja će im omogućiti da se transformišu. Navodno, oni su svoje mentalne vježbe započinjali tako što su satima zurili u jabuku presječenu na dvoje. Sam pojam Vril za njih je podrazumijevao jednu ogromnu energiju koja je zastupljena u našem univerzumu i od koje mi koristimo samo jedan mali djelić a ona ujedno predstavlja i nervni-centar našeg potencijalnog božanstva. Ko god uspije da ovlada tom vril-energijom, postaće gospodar nad samim sobom, ljudima oko sebe i cijelim čovječanstvom, smatrali su pripadnici ovog društva.

  Tako, prema njima, jedino na šta se čovjek treba da koncentriše, to je da ostvari taj cilj. Sve ostalo, pripadalo je samo zvaničnoj psihologiji, moralu i religijama, te je stoga bilo beznačajno. Ovo tajno društvo je smatralo da se svijet nalazi pred velikim promjenama, jer se bliži čas kad će Gospodari izaći na površinu zemlje, a mi ukoliko ne sklopimo savez s njima i tako sami postanemo kao oni, postaćemo njihovi robovi.

  Ova Luminozna Loža bila je takođe u vezi sa teozofskim i rozenkrojcerskim društvima. Jedan od poznatijih članova te lože bio je i Karl Haushofer.

  Englesko neo-pagansko društvo Zlatna Zora osnovano je kao grana Engleskog Rozenkrojcerskog Društva, koje je osnovao Wentworth Little 1867. godine. (Samuel Mathers je bio osnivač Zlatne Zore).

  Little je bio u tijesnom kontaktu sa njemačkim rozenkrojcerima. Jedan od njegovih učenika bio je Bulwer Lytton, koji se u to vrijeme proslavio svojom novelom Poslednji Dani Pompeje. Već smo napomenuli da njegovo djelo, The Coming Race ili Zanoni, kasnije postaje inspiracija za jednu pre-nacističku grupu u Njemačkoj.

  "Nepoznati supermeni" je pojam kojim su se označavala određena bića u ezoteričkoj literaturi istoka i zapada, mada nigdje nije bilo precizirano da li ta bića normalno žive ispod zemlje ili dolaze sa drugih planeta, da li izgledaju kao oni džinovi čiji se skeleti čuvaju u kriptama nekih tibetanskih manastira ili imaju neki bestjelesni ili drugi oblik. Ti entiteti takođe su često bili prizivani za vrijeme okultnih rituala nekih satanističkih i neo-paganskih kultova.

  Arthur Machen je bio pripadnik Zlatne Zore. On je takođe zagovarao postojanje jednog Svijeta Zla, koji je pun pećina i mračnih bića koja ih nastanjuju. Prema njemu, ljudi u tom svijetu ‘dolaze u kontakt’ sa "Nepoznatim Supermenima". Moramo napomenuti da je i Hitler u mnogo navrata tvrdio da se nalazi u direktnom kontaktu s ovim "supermenima," tako da on uopšte nije dovodio u pitanje njihovo postojanje.
  kolegax

 10. #10
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Tu je bila i jedna treća grupa, poznata kao Thule.

  Interesantno je napomenuti da je i Samuel Mathers, osnivać Društva Zlatna Zora, takođe tvrdio da se nalazi u kontaktu sa onim “nepoznatim Supermenima” i da je on ostvario kontakt s njima zajedno sa svojom ženom.

  Ovdje ćemo navesti jedan izvod iz njegovog Manifesta upućenog "Članovima Drugog Društva," 1986. godine:

  "O Tajnim Gospodarima s kojima sam u kontaktu i od kojih sam primio mudrosti Drugog Reda, koje sam vam saopštio, ja ne mogu ništa da vam kažem. Ja čak ne znam ni njihova zemaljska imena a veoma rijetko sam ih viđao u njihovim fizičkim tijelima. … Oni su se sretali sa mnom fizički u vrijeme i na mjestu koje je bilo unaprijed dogovoreno. Sa svoje strane, ja mislim da su oni ljudska bića koja žive na ovoj zemlji, ali posjeduju strašne i nadljudske moći. … Moji fizički susreti s njima pokazali su mi koliko je teško za jednog smrtnika, mada naprednog, da se održi u njihovom prisustvu. … Ja nisam mislio na one moje povremene sastanke s njima, kad sam doživljavao osjećaj jake depresije koja često prati gubitak magnetizma. Nasuprot tome, osjećao sam da se nalazim u kontaktu s jednom silom koja je bila toliko strašna i jaka da je mogu uporediti samo sa šokom kojeg neko može doživjeti kad se nađe u blizini udara groma, a istovremeno osjeti i poteškoće kod disanja. … Ta nervna iscrpljenost o kojoj sam pričao, bila je praćena sa hladnim znojem i krvarenjem iz nosa, usta a ponekad i ušiju."

  Jednom prilikom Hitler je razgovarao sa Rauschingom, guvernerom pokrajine Danzing u vezi sa problemom mutacije ljudske rase. S obzirom da nije razumjeo "ezoteričku osnovu onoga o čemu je Hitler govorio, Rausching je interpretirao stvar kao da se radi o nekom uzgajivaću stoke koji je želio da popravi "krvnu sliku," odnosno, genetske osobine Njemaca.
  kolegax

 11. #11
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Tako mu je on odgovorio: "Ali sve što možemo da uradimo, to je da pomognemo prirodi da skrati taj put kojim moramo da prođemo! Priroda je ta koja treba da stvara jednu novu vrstu. Sve do sada uzgajivačima stoke je rijetko kad polazilo za rukom da prouzrokuju mutacije kod zivotinja – tj. da stvore kod njih neke nove karakteristike."

  "Novi čovjek već sada živi među nama! On je ovdje!”, trijumfalno je uzvratio Hitler. “Zar ti to nije dovoljno? Reći ću ti jednu tajnu. Ja sam vidjeo tog novog čovjeka. On je neustrašiv i zao. Ja sam se uplašio od njega."

  "Kada je izgovarao te riječi", pričao je Rausching, "Hitler se tresao kao u nekoj vrsti ekstaze".

  Jednom prilikom, Achille Delmas, doktor kliničke psihologije, izjavio je sljedeće: "Jedna osoba bliska Hitleru mi je rekla da se on budi po noći vrišteći i grčeći se. Onda zove upomoć i čini se kao da je djelomično paralizovan. Tada ga obuzima i panika, pa počne toliko da se trese da se i krevet trese zajedno s njim. Cijelo to vrijeme on mrmlja neke nerazumljive riječi, bori se za vazduh kao da se guši. Ista osoba mi je detaljno opisala jedan od negovih napada, što bih teško povjerovao da nemam veliko povjerenje u nju.

  "Hitler je stajao u svojoj sobi, ljuljao se i gledao oko sebe kao da se izgubio. ‘To je on, to je on,’ ječao je; ‘on je došao po mene!’ Usne su mu bile bijele a znoj je liptio niz njega. Onda je počeo isprekidano i nerazumljivo da priča. To je bilo užasno. Koristio je neke čudne izraze koji su bili međusobno povezani ali u nekom bizarnom neredu. Onda se ponovo ušutio ali su se njegove usne još uvijek micale. Malo smo ga potapšali po leđima i dali mu nešto da popije. Nakon toga on je iznenada vrisnuo: ‘Tamo! Tamo! Tamo u uglu! Eno ga tamo!’ – vikao je udarajući nogom u pod. Pokušali smo ga smiriti govoreći mu da je sve u redu i da nema čega da se plaši. Na kraju se polako smirio. Nakon svega toga spavao je prilično dugo vremena dok nije polako došao sebi…"

  Naravno, prema našoj zvaničnoj istoriji, tajna i polutajna društva nemaju ništa zajedničkog sa ratovima i revolucijama. Ukoliko se sada podsjetimo malo na S. Mathersa, osnivaća Zlatne Zore i ona njegova iskustva, pa ih uporedimo s ovim što je Hitler doživljavao, da li možemo tu naći neke paralele? Koje su to sile bile u interakciji s ovom dvojicom ljudi i manipulisale njima? (Pogotovo ako uzmemo u obzir da su Staljin i mnogi drugi tirani/državnici takođe imali slične "napade".)

  Čini se da sva ta mala i velika, važna i nevažna, tajna i polutajna društva predstavljaju manifestaciju jednog svijeta koji nije ovaj u kojem mi živimo. Neki taj svijet nazivaju: Svijet Zla (mada neki taj "svijet" interpretiraju kao - OPS oblast postojanja 4-tog denziteta, odnosno, tu se radi o jednom svijetu koji postoji na "spratu" iznag našeg).

  Dakle, ovdje imamo moderne Rozenkrojcere, Zlatnu Zoru, Društvo Vril, Crni Red, Društvo Thule (ovdje su pripadali Hitler, Hess, Haushofer itd.) i njihove jake veze sa veoma dobro organizovanim neo-paganskim Teozofskim Društvom, gdje na jednom mjestu nalazimo mješavinu neopaganske magije, orijentalne atmosfere i hindu- terminologije). Neki smatraju da je ovo društvo predstavljalo sponu zapada sa nekim oblicima istočnjačkog satanizma. Do teozofije vode i korjenovi današeg ‘new-age’ pokreta.


  Čini se da je i u to doba bilo onih koji su vidjeli kroz dimnu zavjesu koja se uveliko širila uz pomoć ovih ‘društava’. Tako je francuski filozof Rene Guenon u svojoj studiji Le Theosophisme, histoire d’une pseudo-religion, objavljenoj 1921. g. predvidjeo ono što će ubrzo uslijediti:
  kolegax

 12. #12
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  "Lažne Mesije koje smo imali prilike do sada vidjeti nisu izveli nikakava velika čuda a njihovi učenici su ljudi koje je lako vrbovati. Ali ko zna šta nas čeka u budućnosti? Kad shvatite da sve te lažne Mesije nisu nikada bile ništa drugo do nesvjesne alatke u rukama onih koji su ih omađijali, a kad neko obrati pažnju na seriju pokušaja koje su teozofisti jednog za drugim pravili, onda čovjek mora da zaključi da su to bile samo probe ili eksperimenti, koji će se ponavljati u raznim oblicima sve dok im ne obezbjede uspjeh a koji u međuvremenu izazivaju samo uznemiravajuće efekte. Ne vjerujemo da su teozofisti toliko jači od okultista ili spiritualista, da bi bili u stanju sami da uspješno obave poduhvat te prirode. Ali, da se možda iza svih tih pokreta ne nalazi nešto što je mnogo opasnije i o čemu njihovi lideri možda ništa ne znaju, jer su sami nesvjesno postali alatke u rukama jedne više sile?"

  ***

  Interesantno je da je u to doba živjeo i poznati gnostičar Rudolf Steiner koji je u Švajcarskoj osnovao jedno duhovno istraživačko društvo bazirano na ideji da se cijeli univerzum nalazi u čovjekovoj svijesti i da je čovjekov um sposoban da ostvari mnogo više od onoga što je poznato u zvaničnoj psihologiji. Steiner je napravio veliki doprinos na mnogim poljima (biologija, medicina, pedagogija itd.) te se može reći da je stvarno radio za dobro čovječanstva u jednom pozitivnom smislu. On je smatrao da su teozofija i razna neo-paganska društva iznikla iz jednog velikog podzemnog Svijeta Zla, i da teozofi predstavljaju glasnike dolazećeg satanskog ili demonskog doba. U njegovim učenjima postojala je jedna jaka moralna komponenta i njegovi učenici su se morali obavezivati da će činiti čovječanstvu samo dobro. On je želio da osnuje jedno društvo ‘dobrih ljudi koji čine dobra djela’. Bez obzira da li su njegove teorije odgovarale objektivnoj istini ili ne, za njega se može reći da je bio veliki humanista. Interesantno je to da su nacisti od samog svog početka gledali na Steinera kao na – neprijatelja br. 1. Tako su oni veoma brzo počeli da proganjaju njegove učenike a 1924. godine zapalili su Steinerov centar u Dornach-u, u Švajcarskoj i uništili njegovu cjelokupnu arhivu. Naredne godine, Steiner je umro.

  ***

  Sve ovo su bile samo pripreme za ono što će kasnije uslijediti. Teorije "smrznutog svijeta" i "šuplje planete zemlje" zaživjele su i počele su se sve više širiti a tzv. moderna nauka je bivala sve više i više potiskivana. Tako su u ljeto 1925. godine svi naučnici iz Njemačke i Austrije dobili jedno ultimativno pismo sljedeće sadržine:

  "Došlo je vrijeme za vas da izaberete – da li će te biti s nama ili protiv nas. [Ovdje već možemo, malo po malo, da počnemo sa upoređivanjem sadašnjih događanja, na globalnom nivou sa događajima u Njemačkoj pred Drugi Svjetski Rat]. Dok Hitler rasčišćava stvari u politici, Hans Horbinger će brisati s puta sve lažne nauke. Doktrina vječnog leda biće znak jedne regeneracije njemačkog naroda. Pazite dobro! Pređite na našu stranu prije nego što bude kasno!”



  ***
  kolegax

 13. #13
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  U suštini, doktrina vječnog leda i teorija šuplje planete (gdje ljudska rasa živi na njenoj unutrašnjoj strani) bile su sasvim oprečne, međutim, jednom prilikom upitan da se odluči za jednu od ove dvije teorije, Hitler je izjavio: "Naše shvatanje svijeta ne mora da bude koherentno. Obe ove teorije mogu biti ispravne". Ovakav njegov stav nije ništa manje interesantan od ovih teorija?!

  Mada su već odavno postojale neke legende u kojima se tvrdilo da je zemlja šuplja, da u njoj ima mnogo pećina koje nastanjuju kojekakva čudovišna bića itd. orginalni tvorac ove moderne verzije teorije šuplje planete bio je amerikanac, Cleves Symnes, 1818-te godine, dok ju je nešto proširio jedan drugi amerikanac po imenu Cyrus Read Teed, 1870-tih godina. Čini se da su ova dvojica glavna saznanja na tu temu dobijali uz pomoć "vizija", isto kao Horbinger u vezi svoje ‘doktrine vječnog leda’.

  (Odakle te "vizije" stvarno potiču i da li je moguće da se one mogu "daunlodirati" u svijest prijemčivih ljudi, odnosno onih koji zadovoljavaju neke specifične uslove?! Postoje neke indikacije da su osobe koje pate od psihopatije najprijemčivije za ovu vrstu mentalnog "daunlodiranja" od strane određenih entiteta sa “gornjeg sprata”. Po samoj prirodi te bolesti, veoma mali broj psihopata nalazi se u zatvoru ili u ustanovama za lječenje mentalnih poremećaja, dok se veliki broj njih nalazi i na važnim političkim, vojnim, religijskim, i drugim funkcijama jedne države. Na primjer, velike vođe što su npr. bili Aleksandar Veliki, Cezar, Napolen, Hitler, pa sve do današnjeg G.W. Busha, koji sam tvrdi da mu je “bog” lično savjetovao da napadne Irak, ispunjavaju sve kriterijume za uspostavljanje dijagnoze klasične psihopatije.)

  Cyrus Read je čak svojevremeno u Americi osnovao i jednu sektu ili religiju poznatu kao – korešizam, koja je brojala preko 4000 fanatika.

  Krajem 1914 godine, njemački avijatičar po imenu Bender, za vrijeme dok se nalazio u jednom francuskom zarobljeničkom logoru, dolazi u kontakt sa nekim spisima Cyriusa Reada na temu njegove teorije šuplje planete, a onda i on doživljava ‘prosvjetljenje’ u kome su mu predstavljeni neki novi aspekti u vezi života čovječanstva na unutrašnjoj strani naše planete. Po svom povratku u Njemačku on osniva pokret Hohl Welt Lehre i sarađuje sa jednim drugim Amerikancem po imenu Marshal B. Gardner, koji je 1913.g. objavio jednu knjigu u kojoj i on ‘dokazuje’ da je zemlja šuplja i da sunce nije iznad nje, nego u njenoj sredini a pritisak koji dolazi od njegovih zraka čvrsto drži čovjeka na konkavnoj površini zemljine unutrašnjosti. Bender je kasnije izračunao da je visina vazdušnog pokrivača bila 45 milja, a utvrdio je i to da je u centru planete, gdje se nalazilo sunce, mjesec i ‘fantomski univerzum’, bio vakum. Nakon 1930. godine ova teorija je toliko zaživjela u Njemačkoj, da su mnogi predstavnici vlasti, oficiri i admirali vojnog vazduhoplovstva i mornarice vjerovali da je planeta šuplja i da žive s njene unutrašnje strane.

  O njemačkom narodu da ne pričamo.

  Istovremeno, iz Njemačke se protjeravaju eminentni naučnici kao što su bili Ajnštajn, Fermi, Teller i mnogi drugi.

  Teorija šuplje planete trajala je sve do 1942, kada su u aprilu, Hitler, Gering i Himler odobrili jednu tajnu misiju u kojoj je specijalna ekipa njemačkih naučnika pod vođstvom Dr. Heinz Fishera bila poslana brodom i sa najnovijom radarskom opremom (koja je bila prilično oskudna u Njemačkoj u to vrijeme) na ostrvo Ruegen, u Baltičkom moru, kako bi se uz pomoć određenih mjerenja i naučno potvrdilo da ljudi žive na unutrašnjoj strani planete. Usmjerivanjem radara pod uglom od 45%, tačke odbijanja radarskih zraka na unutrašnjosti zemljine kore trebale su da se ocrtaju na mijernim uređajima. Drugi zadatak ove ekspedicije je bio da na taj način dobiju i odraz britanske flote koja se nalazila u regionu Scapa Flow. Nakon nekoliko dana eksperimentisanja, ovi naučnici su se vratili nazad praznih ruku i napokon potpuno uvjereni da ne žive na unutrašnjoj strani planete. [Ova misija i njena pozadina pozadina detaljnije su predstavljeni u knjigama: U Ime Nauke, M. Gardner i Pseudo-Nauke pod Nacističkim Režimom, Willy Lay]


  Nedugo nakon njihovog povrataka, Bender je poslan u koncentracioni logor, gdje je i umro. Nekoliko godina nakon, što je Dr Heinz Fisher operacijom "Paperclip" prebačen u USA, upitan od strane novinara u vezi svog učešća u ovoj ekspediciji, on je odgovorio da su ga - nacisti tjerali da čini lude stvari.

  Dakle, iracionalna vjerovanja i teorije promovisane od strane određenih ezoteričkih društava činile su bazu nacističkog pokreta. Hitler je često naglašavao da onaj koji se ne razumije u ezoteriku nije u stanju razumjeti ni njemačku politiku. Istovremeno, nakon tragedije koju je izazvao nacistički pokret, nikada nije bila posvećena neka veća pažnja jednom dubljem proučavanju njegove ezoteričke pozadine, kako bi se spriječilo ponavljanje istorije u smislu manipulacije svijesti ljudi od strane pojedinaca i određenih ‘ezoteričkih’ društava. Čini se da to nije nimalo slučajno. Pogotovo ako imamo na umu da je nekima upravo stalo do toga da nam se istorija stalno ponavlja.
  kolegax

 14. #14
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  [Danas npr. mnogi od nas vjeruju u teoriju organizovanja rušenja STC-a i drugih terorističkih napada u svijetu od strane muslimanskih terorista, što nadalje vodi ka našem odobravanju svih mjera uz pomoć kojih ove sile pokušavaju da nas opkole, zarobe i unište. Društva kao što je npr. bilo Thule, i danas rade, samo pod drugim imenima, (npr. jedna od takvih ‘grana’ je i - Scull and Bones Society tj. Društvo Lobanje i Kostiju, čiji su članovi Bush, Kerry, Gore i cijeli niz drugih američkih političara, biznismena, novinara itd.itd. Američko Društvo Lobanje i Kostiju ima isti amblem kao i Hitlerova specijalna SS jedinica. Slučajnost?!)

  Medijska podrška, odnosno, propaganda je ono što je najbitnije za operaciju masovnog ispiranja mozga i programiranje ljudi. Da bi se to ostvarilo, medija se centralizuju, odnosno, prelaze pod kontrolu nekolicine koji pripadaju eliti na vlasti a na njihovo čelo stavljaju ljudi koji su poslušni, odnosno, odgovorni svojim nalogodavcima. Istorija nam pokazuje da se laž ponovljena dovoljno puta, veoma lako pretvara u "istinu". Hitler je čak govorio da - što je laž veća, narod u nju lakše povjeruje. Čini se da u tome ima dosta istine.

  Nakon što je on došao na vlast u Njemačkoj, mnogi poznati naučnici morali su potpisati jednu izjavu kojom potvrđuju da vjeruju u teoriju vječnog leda. ("Ili si s nama - ili si protiv nas"!). Ova Horbingerova teorija bila je zasnovana na jednoj njegovoj sveobuhvatnoj viziji istorije i evolucije kosmosa. Ona je "objašnjavala" stvaranje sunčevog sistema, porijeklo naše planete, života i duha. U njoj je bila opisana cjelokupna istorija našeg univerzuma a bile su predviđene i sve njegove buduće transformacije. Odgovarala je i na pitanja kao što su: "Ko smo mi?", "Odakle dolazimo?" i "Kuda idemo?" Bila je bazirana na ideji o jednoj neprekidnoj borbi između leda i vatre ili sila odbijanja i privlačenja, u beskonačnom prostoru. S tim u vezi, Horbinger je smatrao da su sve planete u našem univerzumu slične santama leda, dok jedino zemlja koja je samo djelomično prekrivena ledom, predstavlja istinsko poprište bitke između vatre i leda u našem univerzumu. Naravno, njemački narod je bio taj koji će uspješnim ostvarenjem svoje specijalne misije, obezbjediti konačnu pobjedu vatre nad ledom.

  Na tom principu bila je bazirana i Hitlerova ratna strategija. Prema mnogim svjedocima, Hitler je smatrao da će se sve, pa čak i čuvena ruska zima povlačiti pred njemačkim trupama koje su po njemu predstavljale - vatru, u ezoteričkom smislu. Međutim, ispostavilo se obratno. Zima u Rusiji je tih godina bila daleko jača nego što su Hitler i njegovi metereolozi predviđali, tako da su hiljade njemačkih vojnika izgubile život usljed veoma niskih temparatura a da nisu uspjeli ni metka da opale. U mnogim slučajevima na temperaturama od –20 do -40 stepeni mrznulo se i ulje kojim su njihove puške bile podmazane a njemačko sintetičko gorivo se razlagalo na sastavne komponente, nesposobno da pokreće motore tenkova i transportnih vozila. Na kraju su, u Rusiji, ‘led’ i duša običnog čovjeka izvojevali pobjedu nad ‘vatrom’ i njemačkim (budućim) ‘supermenima’. Tako je tamo i sudbina nacističke Njemačke bila zapečaćena.

  Međutim, mora se priznati da je prije toga Hitler pokazao u nekoliko navrata ‘svoje’ proročanske sposobnosti u vezi tačnih datuma pobjeda nad Poljskom, Francuskom itd. uz pomoć kojih je stekao kredibilitet proroka u njemačkim političkim i vojnim krugovima a pogotovo u narodu.


  Pred kraj rata, Hitler je bio uvjeren da univerzum traži od njemačkog čovjeka još veće žrtve i bio je spreman da žrtvuje svakog njemačkog građanina u ime viših ciljeva. Slao je i djecu na front mada je već bilo očigledno da je svaki otpor uzaludan a neposredno pred pad Berlina naredio je da se potopi berlinska kanalizacija kojom prilikom je stradalo 300 hiljada ljudi koji su se tamo sklonili kako bi se zaštitili od bombardovanja. Hitler je prinosio žrtve svojim ‘mentorima’.
  kolegax

 15. #15
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Hans Horbinger je u vrijeme razvoja nacizma imao ulogu zvaničnog nacističkog proroka. Njegove kosmičke teorije imale su uporište u drevnoj mitologiji, dok istovremeno sa klasičnom astronomijom i matematikom nisu imale nikakve veze. On je smatrao da samo proroci mogu da se bave naukom jer su oni prosvijetljeni ljudi sa jednom višom razinom svijesti. Horbinger nije podnosio da mu se protivriječi, pa je često imao običaj da kaže: "Vi više vjerujete tamo nekim jednačinama, nego meni,"! "Koliko dugo će vam trebati da shvatite da matematika nije ništa drugo do laži koje su potpuno beskorisne"? On je bio jedan od tih "ekscentrika" (lijepa riječ za – psihopatu) koji su pripremali Njemačku za neku vrstu iracionalnog vizionarskog "znanja". Imao je neograničena finansijska sredstva na raspolaganju. Formirana je Hitlerova omladina i mnoge druge organizacije koje su promovisale nacizam. U mnogim firmama, prilikom zapošljavanja, novi radnici, prije nego što bi počeli s poslom, morali su da potpišu izjavu da vjeruju u teoriju vječnog leda.

  ***

  Čini se da je ipak čovjek po imenu Dietrich Eckardt, pripadnik Društva Thule, bio mnogo veći njemački ‘mag’ od Horbingera. On je zajedno sa Alfredom Rosenbergom upoznao Hitlera 1920. godine, dok je ovaj još bio kaplar u tadašnjoj njemačkoj vojsci. Prema mnogim izvorima, on je bio Hitlerov ‘duhovni guru’ koji je upravljao njegovim razmišljanjem i ponašanjem. Tokom skoro 3 godine, on ga je učio da piše i pravilno govori. Navodno, njegova uputstva Hitleru bila su prenošena na dva nivoa, od kojih je prvi podrazumijevao jednu "tajnu doktrinu", a drugi je bio u vidu "propagandne doktrine". Eckardt je bio jedan od sedmorice osnivaća njemačke Nacional-Socijalističke Partije, u julu 1923. godine. Prije nego što je umro u jesen iste godine, on je rekao jednom svom kolegi: "Slijedite Hitlera. On će igrati na muziku koju sam mu ja komponovao. Mi smo ga osposobili da komunicira s NJIMA. Mene nemojte žaliti, jer ja sam izvršio veći uticaj na istoriju od bilo kog Njemca."

  Hmm…da komunicira s kojim to - Njima?!?

  Da nije možda s onim ‘Zadkijelima,’ ‘Gabrijelima,’ ‘Asterotima,’ ‘Acielima’, ‘Marbuelima’…’supermenima’…’anđelim a-pomoćnicima’…’vilama i vilenjacima’…’duhovima-zaštitnicima’…’svevišnjim gospodarima’…’bogovima’…?!? Možemo li ikako uzeti u obzir činjenicu, da – nismo sami i da neko manipuliše nama iz jedne druge oblasti postojanja uz pomoć individua sa poremećajem u "mentalnom softveru"?!? Bez obzira što svjesno prihvatanje te činjenice u mnogim slučajevima podrazumijeva rušenje vlastitih iluzija, čini se da je ta cijena ipak manja od one koju ćemo platiti ukoliko nastavimo da živimo u iluziji kao do sada.

  ***

  General Karl Hausofer je takođe bio član društva Thule i jedan od velikih njemačkih "čarobnjaka". Rudolf Hess (još jedan psihopata koji je bio komandant koncentracionog logora Aušvic) je u nekoliko navrata tvrdio da je Haushofer bio "Veliki Majstor" i da ga je upravo on nagovorio da krene u onu svoju misiju u Englesku, kojom prilikom je tamo bio zarobljen i zatvoren.

  Haushofer je rođen 1869. godine. U nekoliko navrata je boravio u Japanu gdje je postao član jednog budističkog društva kojem se jednom prilikom, navodno, zakleo da će "počiniti samoubistvo prema ‘ritualu poštivanja vremena’, ukoliko ne ispuni svoju misiju". Kao general, Haushofer je bio takođe poznat po svom vidovnjaštvu, odnosno, nevjerovatnom daru da predvidi događaje prije nego što bi oni uslijedili. Znao je kada će tačno neprijatelj napasti, mjesta gdje će najviše padati granate, buduća politička previranja u državi itd. Već smo napomenuli da je i Hitler imao slične ‘napade vidovnjaštva’ (kako se čini, kada je to odgovaralo onim silama koje su ga manipulisale. Sa svoje ravni postojanja te sile imaju prilično dobar pregled vremena/prostora na našem spratu). Tako je npr. Hitler predvidjeo tačan datum ulaska njemačkih trupa u Paris, kao i dan Ruzveltove smrti.
  kolegax

 16. #16
  Ističe se Crazy-Wolf (avatar)
  Učlanjen
  03.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Izmedju Svetova
  Poruke
  2.341
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  nemi,se ovo meni cini,ili si ti otvorio temu samo za sebe?

 17. #17
  Primećen član
  Učlanjen
  05.02.2010.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  u snovima u Parizu
  Poruke
  749
  Tekstova u blogu
  21
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Tko to zna? Svevišnji? Nebeske sile? Ionako je komunizam isplanirao, organizirao i srušio KGB, a
  mnogi su se time opjevavali. Nekako nismo u mogućnosti spoznati pa onda ni ovladati onime što se događa. Mnogo toga se, uostalom, zbiva bez nas ili mimo nas, dogodi se. Je li lakše, ako se zna? Nisam baš sigurna. Okultizam, inicijacije, magija, idolopoklonstvo, manipulacija, interesne grupe...ne znam vladaju li svijetom, ali znam da je slobodan najvrijednije što možemo imati duhovno i fizički.
  Zato dva životna gesla - u Grčkoj je to 'elefteria i thanatos, sloboda ili smrt' - a u američkoj državi New Humpshire 'živi slobodno ili umri'.

 18. #18
  Moderator Borac za prava zivotinja (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Šambala
  Poruke
  50.719
  Tekstova u blogu
  96
  Reputaciona moć
  4355

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Nemcoi,
  http://pomoc.krstarica.com/index.php?action=article&cat_id=012&id=390

  Šta je zabranjeno?
  postavljanje sadržaja koji nemaju lični pečat autora
  postavljanje tekstova sa drugih sajtova od preko 2.000 karaktera (obavezno je navođenje izvora, autora, linka ka originalnom tekstu i ličnog komentara na tekst)
  Tuđa mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

 19. #19
  Veoma poznat
  Učlanjen
  04.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.444
  Reputaciona moć
  259

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Citat Original postavio Crazy-Wolf Pogledaj poruku
  nemi,se ovo meni cini,ili si ti otvorio temu samo za sebe?

  Žešći neki monolog.......A moderator bleji po podforumu Erotske slike (18+)

 20. #20
  Ističe se Crazy-Wolf (avatar)
  Učlanjen
  03.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Izmedju Svetova
  Poruke
  2.341
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Citat Original postavio jelen.co Pogledaj poruku
  Žešći neki monolog.......A moderator bleji po podforumu Erotske slike (18+)
  Hahaha...pa i ona je ljudsko bice,mora malo da se "opusti".

  nigde nisam procitao pravilo o zabrani uzastopnom postovanju....tako da si moze on pise kolko oce poruka....samo mu pravi problem,sto mu tema nije popularna.

 21. #21
  Poznat G.H.O.S.T. (avatar)
  Učlanjen
  26.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sexi mahala
  Poruke
  7.805
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Ko o cemu, Nemi o zmijama...
  Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

 22. #22
  Zainteresovan član Nichelo94 (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  112
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Ко управља светом? Масони!

 23. #23
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Citat Original postavio Muffuccafromdahood Pogledaj poruku
  Ko o cemu, Nemi o zmijama...
  Konan ce da unisti zmije!
  kolegax

 24. #24
  Ističe se Vintroset (avatar)
  Učlanjen
  02.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  izmedju...
  Poruke
  2.458
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  i mungosi ce mu pomoci, sta ce nam one, ja ih bas ne volim
  a ko je njih stvorio, da nije zlo ili su obicne zivotinje koje su ljudi iskoristili kao simbol zla i napisali da su one odvukle prve ljude na los put, protiv dobrog, volje tvorca
  jel moze nesto sto je stvorilo dobro- bog, da postane zlo, jel se mozda to njima desilo
  moze li nesto sto je stvoreno od dobrog kao dobro, da toliko predje u zlo da vise nema povratka,sta se radiri sa njim ko da mu sudi, jeli greh ubiti ga stiteci sebe, (skoro uvek ima i drugog resenja,jedino u ratu, tu je malo resenja, haos, rat je zlo),a da pri tome nema drugog izbora, ljudi nemogu pretvarati zlo koje se sprema da ubije u dobro ili im za to treba vremena, ili mu samo bog sudi,
  ili zlo stvara pravo zlo,...

 25. #25
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko upravlja svetom?

  Citat Original postavio moperbefago Pogledaj poruku
  i mungosi ce mu pomoci, sta ce nam one, ja ih bas ne volim
  a ko je njih stvorio, da nije zlo ili su obicne zivotinje koje su ljudi iskoristili kao simbol zla i napisali da su one odvukle prve ljude na los put, protiv dobrog, volje tvorca
  jel moze nesto sto je stvorilo dobro- bog, da postane zlo, jel se mozda to njima desilo
  moze li nesto sto je stvoreno od dobrog kao dobro, da toliko predje u zlo da vise nema povratka,sta se radiri sa njim ko da mu sudi, jeli greh ubiti ga stiteci sebe, (skoro uvek ima i drugog resenja,jedino u ratu, tu je malo resenja, haos, rat je zlo),a da pri tome nema drugog izbora, ljudi nemogu pretvarati zlo koje se sprema da ubije u dobro ili im za to treba vremena, ili mu samo bog sudi,
  ili zlo stvara pravo zlo,...
  Ne, ne ne..da ti odgovorim. Svi oni koji nisu u raju su vec pobegli od kako kazes tvorca jedino sto se tvorac jos brine o njima tako sto je ostavio otvorena vrata svim onima koji odluc da se vrate ali ne i zauvek. Kada dodje dan kada ce se vrata zamandaliti jednostavno ce da kaze ma radite sta hocete tamo dole.. Upozovivah vi neslusaste, odoste ja vam ostavih vrata, pozvah vas vi odbise.. Sad cu da napravim spisak i onaj ko je na njemu bice ovde a onaj ko nije vecno ce se reinkarnirati na Zemlji ili nekoj drugoj planeti, vecno ce goreti u vatri smrti i ponovo se vracati u zivot koji je onoliko nesavrsen koliko mu vi dozvolite. Bicete osudjeni na vecnu borbu jer tamo uvek postoji onaj deo koji ceka u senci. Za mene taj zivot vas je nista a za vas ovaj ovde u mojoj kuci je isto nista. Ako je tako onda ostanite dole i nemoj da mi se posle neko obratio za pomoc.
  kolegax

Slične teme

 1. Francuska upravlja Engleskom
  Autor andeli apokalipse u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 07.12.2009., 03:30
 2. Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 08.05.2007., 15:32
 3. KO UPRAVLJA NASIM ZIVOTIMA?
  Autor MUDRICA u forumu Filozofija
  Odgovora: 107
  Poslednja poruka: 12.10.2005., 11:15
 4. KO UPRAVLJA SRBIJOM ???
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 07.03.2005., 01:38
 5. Koja stranka upravlja Telekomom?
  Autor srebro u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 07.02.2005., 12:15

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •