"Bondstil" u srcu Beograda!?

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Kazu nova USA ambasada,:think:
a ima kvadraturu kao vojna kasarna!!







среда, 10. феб 2010, 14:41 -> 15:37
Нова амбасада САД на Дедињу

Почела изградња нове америчке амбасаде на Дедињу. Амбасада ће бити грађена по еколошким стандардима, а коштаће 117 милиона долара. Учествује 500 радника из Србије. Крај радова 2012. године.

ambasada-velika.jpg


Постављен je камен темељац за изградњу нове америчке амбасаде на Дедињу, која би требало да буде завршена до 2012. године. Почетак градње означили су амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик, градоначелник Београда Драган Ђилас и министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић.
ambasada-velika.jpg

Укупна вредност пројекта је 117 милиона долара, а у градњи новог комплекса учествоваће око 500 радника, углавном из Србије. Цео комплекс простираће се на више од 40 хиљада квадратних метара.

Амбасада ће се састојати од седам зграда грађених домаћим материјалима, спојене зеленилом типичним за Србију.

Уметничка дела у амбасади ће се састојати од колекције уметничких радова савремених уметника Американаца, Срба и Американаца српског порекла, које ће бирати Стејт департмент.

Комплекс амбасаде биће заштићен зидом и то је безбедносни стандард који важи за све нове амбасаде и конзулате САД.

Ворлик: Симбол привржености САД и Србије

"Нова америчка амбасада у Београду биће симбол привржености САД дугорочном и живом партнерству са Србијом, као и опредељености САД на проналажењу трајног решења за заједничке изазове САД и Србије", изјавила је америчка амбасадорка Мери Ворлик.
ambasada-zdravica.jpg

Ворлик је током полагања камена темељца за изградњу нове амбасаде САД на Дедињу, истакла да су снажни дипломатски односи САД и Србије резултат "деценијама негованих личних контаката два народа".

"Било да говоримо о студентима из Србије који су студирали музику и уметност на престижним америчким универзитетима или о Американцима који студирају богату историју филма у Београду, о младим спортистима који у Краљеву играју амерички фудбал, наше везе су у суштини градили појединци из обе земље који су размењивали идеје и таленте", рекла је америчка амбасадорка.

Ворлик је истакла да ће амбасада САД представљати "најмодернију и технолошки најсавременије опремљену зграду у региону", која ће бити у складу са стандардима заштите животне средине и штедње енергије.

Директор одељења за изградњу, одржавање и безбедност Канцеларије за грађевинске радове ван америчког континента при Стејт Департменту Род Еванс рекао је да за њега долазак у Београд представља "повратак кући", јер је у српској престоници већ радио пре двадесет година.

Амбасада део економског развоја Србије

Дулић је веома важном оценио одлуку америчке амбасаде да инвестира новац у изградњу такве зграде у коју ће се, како је навео, уграђивати домаћи материјали, а стручњаци и инжењери стицати велика знања и искуства.

Министар је подсетио да је грађевинска дозвола издата два месеца након подношења документације, што показује да је у Србији могуће да процедуре трају краће.

Дулић је подсетио да су односи Србије и Америке пролазили кроз различите фазе, али да треба радити на грађењу нове врсте партнерства, као и на повезивању људи.

Градоначелник Београда Драган Ђилас истакао је да Србија и Америка раде заједно на многим питањима, а посебно у области безбедности, изразивши сигурност да ће у наредном периоду бити побољшана сарадња и на другим пољима.

Ћилас је рекао да на изградњи нове америчкеамбасаде ради 500 радника из Србије, али и озбиљне грађевинске фирме, што представља део економског развоја Србије.

Ђилас је изразио наду да, када нова амбасада САД буде отворена 2012. године, грађанима Србије више неће бити потребне визе за путовање у Америку.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/493841/Нова+амбасада+САД+на+Дедињу.html


v127439p0.jpg

http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=127439
 
Ja se iskreno nadam da će ta tvrđava da služi za pokaznu vežbu našim momcima kada se šiptari budu selili preko Prokletija u njihovu postojbinu.

Pa posle toga tek će mo moći da se dogovaramo gde će da bude njihova ambasada. Ali biće samo potpuno indentična našoj u Vašingtonu. I u površinu i u kvadraturi prostora i zemljišta i broju službenika, jer svi današnji propadnici CIE će morati da se proteraju odavde tamo odakle su došli a to će aktivni personal ambasade da svede na svega par ljudu.

PS Brine me jedino da ne bude is SAD dolazilo jedno pedesetak ambasadora a to će onda da bude malo veća prostorna i personalna gužva.
 
Poslednja izmena:
Pa i njima vise dojadio Delta siti i monopolista Miskovic!:mrgreen::hahaha::hahaha:
Nemam informacije o tome. :rumenko:
...taj tajni tunel ce biti kopan od Dedinja do Surcina negde kod aerodroma ce biti izlaz,

moci ce kroz njega da lete i bespilotne letelice sa specijalno obucenom posadom!?:think:

Meni se to granici sa naucnom fantastikom ali... sa tim amerikancima nikada nisi na cisto.
Znaci imace bespilotne avione koji ce izletati negdje kod Surcina. :think:
Ne znam sto ce im sve to kad imaju slicno u bazama po Italiji.
A meni je nekako nejasno kako ce na sve to da reaguju i rusi i kinezi.
 
Nemam informacije o tome. :rumenko:


Meni se to granici sa naucnom fantastikom ali... sa tim amerikancima nikada nisi na cisto.
Znaci imace bespilotne avione koji ce izletati negdje kod Surcina. :think:
Ne znam sto ce im sve to kad imaju slicno u bazama po Italiji.
A meni je nekako nejasno kako ce na sve to da reaguju i rusi i kinezi.


Mislim da je geostrateski okidac za pocetak nastavka izgradnje nove USA ambasade,
bila Janukovicheva pobeda u Ukrajini i kraj price o Juznom toku!!

Bojim se da nas Rusi nisu pustili niz vodu u ruke ovijeh zlikovaca i srbozdera:think:
 

Back
Top