Страни се мешају и у Српску Православну Цркву !!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
10. фебруар 2010.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска


Стара – нова прозивања Епископа Г. Артемија
Једна од првих одлука Светог синода у 2010. години – саслушање Епископа Г. Артемија





Данас, 10. фебруара 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г. Артемије примио је изасланике Светог архијерејског синода који су упућени саслушати га према Одлуци бр. 106 од 5. фебруара 2010. Истовремено са наведеном, Епископу је прослеђена и Одлука, непотпуна, за преглед финансијско-материјалног пословања Епархије (бр. 108 од 5. фебруара 2010).

По одлуци о саслушању, Епископ Г. Артемије уручио је изасланицима писану изјаву, дату у пуној спремности да се штите у муци рођена и одана духовна чеда, користећи право Архијереја и духовника при одређивању степена достојанства припадајућег му клира.

У вези са реченим, није занемарљиво навести питање новинара у недавно датом интервјуу Епископа - „како коментаришете интересовање појединих западних амбасада за евентуална персонална решења у ЕРП“ (Данас, 6. јануар 2010). И Његов одговор: „интересовање појединих западних амбасада за евентуална персонална решења на челу ЕРП оцењујемо као недопустиво мешање сила овога света у живот Цркве. Надамо се да такво њихово интересовање неће наћи ослонца и подршке у крилу СПЦ“.



Прес одељење Епархије рашко-призренске

***************+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ето ! :sad2::sad2::sad2:


 
Sramota je sta se radi sa nasim Srpskim narodom,monasi iz manastira Crna reka dva meseca su molili za brasno u uniji pekara,da im se da sto ni do danas nije im dato,ali zato nasi politicari u razim odborima imaju primanja kao pet radnika na godisnjem nivou.Sramota Otadzbine.
sta ima da mole,i oni naplacuju debelo u evrima od roditelja zavisnika,pa nek razmene evre i kupe brasno,onaj njihov glavni batinas vozi se dzipom sa nekoliko telohranitelja
 

Back
Top