У храму Светог великомученика Георгија у Дракулићу код Бањалуке данас су служени заупокојена литургија и парастос у знак сјећања на више од 2 300 Срба, које су усташе Анте Павелића побиле 7. фебруара 1942. године у Дракулићу, Шарговцу, Мотикама и руднику Раковац код Бањалуке.

У знак сјећања на покољ мјештана ових села сваке прве недјеље у фебруару служи се заупокојена литургија и парастос невиним жртвама Дракулића, Шарговца, Мотика и рудника Раковац.

У овим селима 7. фебруара 1942. године Павелићеве усташе из такозваног "Тјелесног здруга", уз помоћ бањалучких усташа, побиле су, без иједног испаљеног метак, сјекирама, ножевима и крампомива више од 2 300 Срба међу којима је било и 551 дијете.

Покољ је организовао усташки стожерник за "Хрватску крајину" Виктор Гутић, а предводио га је и у њему активно учествовао жупник бањалучког самостана Петрићевац гра Мирослав Мајсторовић Филиповић звани "фра сотона", који је након тога постао заповједник "Фабрике смрти" у јасеновачким логорима.
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=15882

Srbijanski rezim Borisa Tadica treba da usvoji rezoluciju i osudi genocid nad Srbima od strane Hrvatske 1941-1954 i 1991-1995,ponisti medjunarodno priznaje genocidne tvorevine Hrvatske