http://www.kurir-info.rs/clanak/kuri...o-je-bio-nenad
ZNA SE KO JE BIO NENAD
LAŽNI NAPISI I TEKSTOVI SU NENADA I OTERALI U GROB. KAKVIH CRNIH 20 ILI 40 MILIONA EVRA? ODGOVORNO TVRDIM DA NIJE POSEDOVAO TE PARE!

BEOGRAD - Sve što je napisano u novinama proteklih dana o Bogdanovićevoj zaostavštini, laži su koje je plasirao generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić, tvrdi Bojan Stanojević, gradski menadžer i dugogodišnji prvi saradnik pokojnog gradonačelnika Beograda.

Na pitanje kako komentariše priče o višemilionskom nasledstvu svog pokojnog prijatelja Nenada Bogdanovića, Stanojević kaže:

- Ja mogu da razumem da neke novine pišu takve laži o sada već više meseci mrtvom Bogdanoviću, ali ne razumem da to radi Kurir, koji je dosad bio korektan list. Ne mogu da verujem da ste naseli na falsifikat dokumenta koji ne postoji. Mogu da vam kažem da će porodica Nenada Bogdanovića javnosti dostaviti ostavinsko rešenje, kad ga budu dobili - rekao je Stanojević.
Kurir: Koji su, po vama, motivi za tako nešto?

Stanojević: To je nešto što dosad nije viđeno u Srbiji, Vučić napada mrtvog čoveka! To je tragedija, u pitanju je bolesna ambicija da se pošto-poto postane gradonačelnik Beograda.

Kurir: Da li je moguće zaraditi dvadeset ili četrdeset miliona evra tokom dva gradonačelnička mandata?

Stanojević: Takvi napisi i tekstovi su Bogdanovića delimično i oterali u grob. To što je Pravda objavila, neka je vrsta poternice za Bogdanovićevom porodicom. Prvi opštinski sud demantovao je da rešenje koje je objavljeno uopšte postoji. Kakvih crnih 20 ili 40 miliona evra? Odgovorno tvrdim da Bogdanović nije posedovao te pare, svi znaju ko je bio i kako je živeo Nenad Bogdanović. U kojoj je to normalnoj zemlji moglo da se desi? Valjda mora da postoji neka moralna granica u svemu tome, valjda je smrt ta moralna granica? Meni je žao što je Aleksandar Vučić i dalje iskompleksiran pobedom Bogdanovića na izborima.

Kurir: Šta je sa krivičnim prijavama koje su podnesene protiv pokojnog gradonačelnika?

Stanojević: Vučić je u kamionima podnosio krivične prijave protiv njega, i sve redom su odbijane, jedna po jedna. Nažalost, vi novinari se niste setili da u sudu pitate šta se s tim prijavama dešava. Najinteresantnije u svemu je što odbornici Srpske radikalne stranke, oni koji sede u gradskoj skupštini, nikada za ove četiri godine nisu spomenuli nijednu aferu, niti su pomenuli Naprotiv, svi su o njemu uvek govorili s poštovanjem. Kako to da se Aleksandar Vučić seti Nenada svake četiri godine, pred izbore?

Kurir: Hoćete da kažete da su afere izmišljene?

Stanojević: U stenogramima možete da proverite da radikali nikada nisu spomenuli nijednu aferu tokom sednica. Pa, ako takve afere postoje, zašto su onda njihovi odbornici o tome ćutali? Pored toga, i vi novinari sedite ovde i pratite sednice, valjda biste i vi nešto o tome napisali?

BOGDANOVIĆEVA IMOVINA POD ISTRAGOM

Da bi čitaocima omogućili istinito informisanje o nasledstvu pokojnog gradonačelnika Bogdanovića, naša redakcija je pre dva dana prvom opštinskom sudu u Beogradu, u skladu sa zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja, dostavila zahtev za uvid u kompletnu dokumentaciju. S druge strane, dnevni list Politika juče je preneo da će istražni organi pokrenuti postupak ispitivanja Bogdanovićeve imovine na računima koje je Kurir objavio.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Колико су је пљачкали....ова Србија је још увек богата....