zdravo.... Ocajna sam... i vise nego mogu to biti...naime...nikako se ne uspijevam zaposliti...prijavila sam se na sto oglasa isla od vrata do vrata i opet nista...pitam se sta da uradim sa svojom diplomom i svim mogucim sertifikatima koje imam.... uzas...Pa moje pitanje glasi... Dal cu se ikada zaposliti? ili ...Ima li posla za mene? kako god... mada ni na drugim poljima mi ne ide kako treba... sve u svemu opsta zivotna situacija je i vise nego losa...kako god... hvala unapred
Dadinja, ovo mi je jako žao čuti. Izgleda da živimo baš u izopačenom dobu gde se prave ljudske vrednosti i obrazovanje teže primećuju.. no to nije razlog da se odustane. Znam da sad ovo zvuči kao prazna priča, no zaista za sve postoji razlog, svako iskustvo ima svoju svrhu na širem planu.
Otvorila sam Mistični Krst i izašli su: 10 Pehara, 9 Štapova, Vitez Pentakla, 4 Pehara, Kralj Pentakla, Kula, As Štapova, 2 Štapova, 3 Pentakla, 9 Pehara. Odmah se po nedostatku Mačeva vidi da je kontakt (prilikom razgovora za posao, ili prilikom sklapanja CV-a, dakle, papiri) slaba tačka. Ali, to nije sve – da krenemo od početka. Prve dve karte su u suprotnosti po elementima – porodica umesto da je potpora, ona na neki način iscrpljuje.. ili se u porodici ne oseća dovoljno stabilnosti koja je neophodna da bi i sama osoba čvrsto i stabilno krenula u nove poduhvate.
Kroz 3. kuću (simbolika Viteza Pentakla) se vidi da je jedan od mogućih i skrivenih uzroka nemogućnosti da se dobije posao i, na neki način – rigidnost. Dakle, prepreka može biti ako se kandiduješ isključivo za posao u struci – ne bi bilo loše da pokušaš da se orijentišeš i na poslove van struke, ili koji nisu toliko povezani sa strukom. To se vidi po Vitezu Pentakla; on se striktno drži svojih planova i ne odstupa i zbog toga gubi propuštene prilike (propuštena prilika se vidi i kroz 4 Pehara u 4. kući).
Sve u svemu, ovo zvuči do sada nepovoljno, ali u sledeća tri meseca se pojavljuje Arkana Kula; ona donosi velika iznenađenja i nagle promene. Možda ćeš tada imati ideju u koje poslovne vode da se upustiš? Kula ima tendenciju da sruši, napusti sve do sada građeno, i da se prihvati nečeg sasvim novog (u kontekstu ovog pitanja), pa mi se i zato čini da rešenje leži u potrazi za poslom koji nije toliko vezan za struku, i za dosadašnji stil traženja posla, i za ciljem zaposlenja. Čak bi mogla razmisliti i o odlasku u inostranstvo, ili o poslu koji je vezan za strane zemlje (2 Štapova u 8. kući).
Dakle, sledeća tri meseca treba iskoristiti tu energiju preokreta, jer na taj način se omogućava da se prevaziđe rigidnost pomenutog Viteza Pentakla. I još nešto – dobro bi bilo da se uortačiš, možda čak i da se upustiš u neku partnersku poslovnu konstrukciju (3 Pentakla u kući saveta).
Ishod je, verovala ili ne, povoljan (9 Pehara), ali kod pronalaženja posla biće ključna situirana, starija osoba, koja veoma dobro ume da barata sa ulaganjem novca (Kralj Pentakla u 5. kući). Ali, na osnovu svega ovoga, rekla bih da je ključno da proširiš spektar poslova koje bi htela/volela da radiš.
Želim ti da pronađeš što pre posao kojim ćeš biti zadovoljna.