Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

Pogledaj rezultate ankete: Да ли сте за:

Glasova
15. Ne možete glasati na ovu anketu
 • 1. ... то да се јасно и гласно говори (без цензуре) и санкционише безакоње ма чије и ма кога

  12 80,00%
 • 2. ... да се злодела и корупција ''гурају под тепих'' зарад очувања ''јединства'' цркве

  3 20,00%
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

 1. #1
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  http://novinar-novinar.blogspot.com/2010/02/gde-su-vam-episkopi-i-svestenici.html

  Doista, Gospodo Arhijereji iz Svetog arh. sinoda: Gde su Vam vladike i sveštenici da se bore protiv svih zala koja su skolila našu Crkvu i narod sa svih strana?!

  [IMG]http://2.*****************/_Dey_2lnpa3U/S2m4Vr-clzI/AAAAAAAAMeI/Oo1J1kcItq8/s400/david+protiv+golijata.bmp[/IMG]

  Zašto ste nedopustivo pasivizirali Crkvu?

  Еpiskope i sveštenike, često pod lažnom mimikrijom da se sveštena lica ne smeju da bave politikom, a Vi se njome intenzivno bavite, kao i svi drugi: fratri i hodže, prelati i muftije, pape i ajatolasi, i to se bavite lukavom, podmuklom i prepredenom politikom, kojoj ja, priznajem, nisam dorastao. Čak i kad se bavite politikom, činite to najčešće nespretno, smušeno, jadno i, uglavnom, na štetu pravoslavlja i vernog srpskog naroda. U tom cilju Vi zabranjujete sveštenicima da mogu i smeju, bez Vašeg blagoslova, davati javne izjave, u zaštiti vitalnih interesa svog pravoslavnog naroda, dok drugi po našem narodu (sekte, mudžahedini i rimokatolička crkva) vršljaju na sve strane. Tako Vam rimokatolici (Hrvati) zabranjuju da proglasite svetom Frušku Goru, a Poglavar naše Crkve se naprasno „politički“ razboleo od teške i „neizlečive“ bolesti, pa ide u Vrnjačku Banju na „zasluženi i miran odmor“ pošto nije osvetio treću Svetu Goru u svetu.

  To znači da se Vi bavite propalom, nemuštom i nezamerajućom politikom, dakle onom najcrnjom, najpasivističkijom i najpogubnijom po srpski pravoslavni narod kao da to činite u nameri da nam neprijatelji mogu mirno zavoditi decu, odvoditi ih u sekte, rimokatolici pokrštavati, mafijaši drogirati, mudžahedini sunetiti, premlaćivati i ubijati, a mi da to ne smemo ni primetiti, a kamo li glas protesta pustiti bez Vašeg blagoslova.

  Zalažete se za to da ne smemo ništa progovoriti o nacionalnim i verskim jadima koja nam naša „braća“ po vrstama veroispovesti - rimokatoličke i muslimanske - čine, niti da se bavimo „verskim i nacionalnim prosvećivanjem“ svoga naroda, da poučavamo pastvu na svakom mestu, pa i na ulici, televiziji, radiju, političkom skupu, za što smo svi mi sveštenoslužitelji odgovarni pre svega svojom zakletvom, učenjem, savešću pred samim Gospodom Bogom i Svetim Savom, a ne toliko pred Vama ili pred sobom, koji smo grešni i trošni kao i sve ovozemaljsko.

  Zato su nam episkopi zabavljeni čulnim uživanjima zajedno sa sveštenicima, pa nam je sveštenstvo do te mere pasivno za versku edukaciju naroda i moralno pregnuće svog života, što je nedopustivo, ali za to vrlo aktivno za sticanje materijalnih dobara i čulnih zadovoljstava, te naše propuste vešto koriste rimokatolici, mudžahedini, sektaši da se, kao orlovi, s jate sa Istoka i Zapada na duhovnu pustoš u srpskom narodu, po rečima samog Gospoda: „gde je trup, onde će se i orlovi okupiti“ (Mt 24, 27).

  Umesto da se svi, kao jedan, aktivno borimo za Hrista, Crkvu i pastvu, jer pripadamo Borbenoj, a ne Slavljeničkoj crkvi, da se javno i tajno dogovaramo protiv zala koja su snašla srpski narod sa svih strana, Vi ćutite ili imate pogrešne savetnike ili ih uopšte nemate; zabranjujete sveštenicima da rade na verskoj i nacionalnoj njivi, časne pravoslavne intelektualce zaobilazite ili ih samo prizivate kada ste u neko potrebi, a trule intelektualce dočekujete „na noge“ i sa pompom; odvajate versko od nacionalnog, pa je stoga srpski narod, naročito sveštena lica, raskomadan, razdeljen na verski „odsek“ i nacionalno; suprotno Svetom Savi koji je ove prividne suprotnosti pomirio Svetosavljem; ili se međusobno prepirete na Vašim saborima i „ episkopskim konferencijama“, koji ste izraz primili od Vatikana, vodeći uglavnom računa o svom „staležu“ i ličnim interesima, a ne o opštim, zajedničkim interesima srpskog naroda.

  Tako vam neokomunisti ne vraćaju imovinu koju su njihovi očevi oteli od Crkve, niti se Vi za to borite, a Vi nemate novca da isplatite radnike u Patrijaršiji i na Fakultetu. I dok mnogi sveštenici u penziji žive u krajnjoj bedi, dotle se mnogi drugi, tzv aktivni sveštenoslužitelji, odaju materijalizmu, raskoši, ako ne i nemoralu, čak se poneki bave i kriminalom, prodaju radna mesta, finansijski posluju haotično neodgovorno i kriminalno u Crkvi, sa malim brojem časnih izuzetaka. Pa se zbog toga dešavaju česte krađe, koje neki od Vas zataškavaju, prodaja i prisvajanje tuđih parohija, o čemu se ćuti u Crkvi, a sve to prolazi nekažnjeno od Vas, kakav je slučaj sa proneverom novca za gradnju Hrama Svetom Savi, prikupljanja humanitarne pomoći i tome slično. Suprotno svemu tome, Vi za to pretite kažnjavanjem meni koji nikakvo nedelo nije učinio, nije se ogrešio o kanone Crkve, nije ukrao ničiju leptu. No, i to eventualno kaž-njavanje bi, možda, bilo na spasenje moje duše, jer nam je Gospod poručio:„Blaženi ste kad vas sramote...“(Mt 5, 11).

  No, štaćete Vi za Vaše duše?! Čime ćete se Vi spasti?

  Homoseksualci su ophrvali vrhove Crkve Božije i naše države

  Mnogi prvojerarsi ne vode pravilnu „kadrovsku politiku“, pa biraju nestručne, nesposobne, servilne, nepoštene i sebi poslušne ličnosti, čak i antisrpski raspoložene umesto stručne i poštene, Bogu i Crkvi odane, narodu i tradiciji verne.

  Čak često birate najnedostojnije za arhijereje, sve „po volji Božijoj i nadahnuću Svetog Duha“, kao što ste, na primer, izabrali za episkope, moralno izopačene koje ako ne znate koji su ja Vam ih imenovati. Umesto da opominjete i kažnjavate takve kako ne bi sablažnjavali verne, Vi te afere zataškavate, a meni pretite kažnjavanjem; da im sudite po crkvenom zakonu, a Vi ih amnestirate. Bojim se da ćete takvom praksom, kako stvari stoje, morati u skoroj budućnosti da plaćate, kao što to čini Rimokatolička crkva, milione dolara, kako biste zataškavali homoseksualne i pedofilske afera svojih „odanih i dragih službenika“. A na pomolu se već priprema jedna velika afera koja će(биће ако бог да и на крсти да сви видимо Истину), ako se pomoli u javnosti, uzdrmati i same temelje naše Crkve zbog uljuljkanosti, samodovoljnosti i otuđenosti većine episkopa od Hrista Gospoda.

  Pitam se zašto je naš narod iskovao poslovicu: „Bolje je sprečiti nego lečiti“?


  Ako kažnjavate sveštenike preljubnike, što treba činiti ako su krivi, morali biste, pre toga, kažnjavati episkope homoseksualce, biseksualce i pedofile. Suprotno tome, Vi čekate da građanski, bezbožni sudovi, koji još uvek nisu prijatelji Crkve, sankcionišu greh umesto Vas za koji ste Vi pozvani da ga žigošete i za koji imate sve pravne instrumente u svojim rukama (kanone, Krivična pravila, Postupak za crkvene sudove, Sabor i drugo pravo sankcionisanja) da osudite, u smislu poslovice: „brigo moja - pređi na drugoga“.

  Vi se plašite da to učinite od dreke homoseksualaca, naših i stranih odbora za ljudska prava, raznih Sonja Biserko, a zaboravljate da se „Bogu treba pokoravati većma nego ljudima“ (D. ap. 5, 29). Korov se čupa iz njive na vreme, dok nije obuzeo celu njivu, jer će se onda, kada se proširi i bolest metastazira, morati čupati i usev sa korovom.

  Kako će vernici težiti da budu ispravni i moralni, ako prvo jerarsi to nisu? Zar oni koji sablažnjavaju druge nisu osuđeni samim Gospodom na večnu propast. Onima koji sablažnjavaju druge je rekao: „Bolje bi mu bilo da mu se vodenički kamen obesi o vrat i da ga bace u more, nego da sablazni jednoga od ovih malih“ (Lk 17, 2).

  Pogotovu ako je to sveštenoslužitelj. Raspolažem sa pismima u kojima mi vernici iznose detalje i imena takvih koji sablažnjavaju svoju pastvu.
  Vi prema takvim nastranim osobama u Vašim redovima uopšte ne primenjujete kaznenu politiku, čime dozvoljavate da se to zlo još više širi i obuzima i potresa same temelje osnove duhovnosti našeg naroda i temelje Crkve, ali Vi zato samo meni pretite kažnjavanjem, pod motivacijom da ja javno i „preko novina“ napadam Vas arhijereje, što ne stoji. Prvo sam Vam pisao bolne stvari koje su se sklupčale u mojoj duši oko verskih i nacionalnih problema današnjice, u želi da me neko čuje i nešto preduzme, kako bismo podelili teškoće i došli do što boljih rešewa. Pa kad niste uopšte reagovali pisao sam i govorio javno, otvoreno i odgovorno i o svim drugim negativnostima u našoj Crkvi, kojima tu nije mesto da se dešavaju. No, Vi niste za to ništa hajali, ili se barem meni činilo da ste ravnodušni prema zlu koje je zadesilo naš blagočestivi narod.

  Vama kao da je svejedno što su episkopi takvi, pa štitite jedni druge i kad ste u pravu i kad niste, a mene združeno i unisono napadate i kad ste u pravu i kada niste u pravu.
  Stoga sam prinuđen da odsada počnem otvorenije da se branim, a Vi ćete i to shvatiti kao moju kritiku i osuđivanje Vas, iako je evidentno da nam stanje u Crkvi i državi, zbog nerada, nemorala, krađe, sekti, razbijanja srpskog pravoslavnog biološkog tkiva, nije dobro, nespojivo je sa Hristom Gospodom. Kada bih mogao i sebe bih zbog svega ovoga grizao, i sebe samog bih napadao i busao se u prsa, posipao se pepelom po glavi i ridao iz sveg glasa zbog svega što je trulo u državi Srbiji i zatravljenoj Hristovoj crkvi.


  Dr. Žarko Gavrilović
  DAVID PROTIV GOLIJATA
  S krstom u levici I mačem u desnici
  Beograd, 2010.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++

  Нека неко постави анкету па да видимо:

  Да ли сте за:

  1. ... то да се јасно и гласно говори (без цензуре) и санкционише безакоње ма чије и ма кога

  или

  2. ... да се злодела и корупција ''гурају под тепих'' зарад очувања ''јединства и стабилности'' цркве

  Дакле глава горе или у песак? Истина или лаж?

  Образложите и прокоментаришите занимљиво, упечатљиво и стварно!!
  Poslednji put ažurirao/la Владан ИПХ : 04.02.2010. u 20:07 2. #2
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере


 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.487
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Оваква тема уопште није за пдф Политика него за пдф Религија.............
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Да ли сте за:

  1. ... то да се јасно и гласно говори (без цензуре) и санкционише безакоње ма чије и ма кога

  или

  2. ... да се злодела и корупција ''гурају под тепих'' зарад очувања ''јединства и стабилности'' цркве

  Дакле глава горе или у песак? Истина или лаж?

  Образложите и прокоментаришите занимљиво, упечатљиво и стварно!!
  Ne mogu da prokomentarisem zanimljivo mozda, ali mogu da kazem da mi je dosta popova koji salju svoju decu u inostranstvo na skolovanje i kupuju im radna mesta, dok ta ista pastva grca u bedi. Znaci, "nesto je trulo u drzavi Danskoj" a "riba smrdi od glave", najcesce!

  Za to sam da se nista ne krije nego svi kazne prema zasluzi.

 5. #5
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Оваква тема уопште није за пдф Политика него за пдф Религија.............
  Када се црква злоупотребљава и политизује, нема ту приче о вери него о криминалу и безакоњу.

  Дакле Мито ти си за опцију 2.

 6. #6
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Када се црква злоупотребљава и политизује, нема ту приче о вери него о криминалу и безакоњу.

  Дакле Мито ти си за опцију 2.
  Sam si dao odgovor na anketu.Nemam sta ni dodati ni oduzeti,to je velika banda postala..

 7. #7
  Primećen član Broken Brain (avatar)
  Učlanjen
  07.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lifeboat Mona
  Poruke
  973
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  nisam glasao posto su ponudjeni odgovori sugestivni!
  LOCK!
  People are strange when youre a stranger
  Faces look ugly when youre alone

 8. #8
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  PRIBELEŠKA O RAZGOVORIMA SA MITROPOLITOM AMFILOHIJEM RADOVIĆEM, DRUGA POLOVINA MAJA 2008. GODINE, SA ZAKAŠNJENJEM OD GODINU DANA

  [IMG]http://1.*****************/_Dey_2lnpa3U/S1sn2ZOODBI/AAAAAAAAMT4/_rRgMP0-X4s/s1600/amfilohije_radovic_metr.gif[/IMG] [IMG]http://4.*****************/_Dey_2lnpa3U/S1sn_eB9xnI/AAAAAAAAMUA/aNFRqykE76E/s1600/ZARKO%2BGAVRILOVIC%2B-%2BBGD%2B-%2B7-002.jpg[/IMG]


  Odlomak iz knjige o. Žarka Gavrilovića “DAVID PROTIV GOLIJATA”

  Beograd 2010.


  BEOGRAD, 8. septembar 2009. godine


  Pozvao me preko telefona o. Jovan Blagojević, protojerej

  crkve Svetog Marka u Beogradu, i reka da su on i

  o. Miodrag Popović, urednik Pravoslavlja, razgovarali,

  da bi bilo dobro za Crkvu da ja odem i razgovaram sa

  mitropolitom Amfilohijem Radovićem, koga je Sveti

  arhijerejski sinod SPC, po odobrenju patrijarha Pavla

  Stojčevića, ovlastio da zamenjuje patrijarha, dok je on

  (bolešću) odsutan, to jest, nesposoban da vrši dužnost

  patrijarha. Bilo je to nekoliko dana kasnije kada je objavljena

  takva vest u maju 2008. godine.

  Tražio sam prijem, koji je Visokopreosvećeni odmah prihvatio

  i zakazao mi isti u svom apartmanu u Patrijaršiji, u

  večernjim satima, posle završetka samog večernja u Sabornoj

  crkvi u Beogradu, da će me primiti.

  Kad sam došao kod Mitropolita Amfilohija, u svoje

  vreme uzornog revnitelja Pravoslavlja i Svetosavlja, uzeo

  sam blagoslov, čestitao mu na postavljenju i, koliko se
  sećam, naš razgovor se vodio u ovom tonu:  Visokopreosvećeni, pruža Vam se prilika da sada

  razvlastite mafiju u SPC koja krade SPC, vrši simoniju

  prodajući parohije za novac, koja živi nedostojno svog

  visokog duhovnog pozvanja. Čak mnogi od arhijereja i sve-

  štenika žive bludno, luksuzno i perverzno, pa da se onda,

  kad očistite SPC od mafije, okružite dobrim, poštenim i

  uglednim sveštenicima, kojih, hvala Bogu, ima u Beogradu.  - Aaa, ja to neću raditi!  - Zašto pobogu, odgovorih ja, videći da Mitropolita

  interesuje samo položaj patrijarha, a ne stanje u SPC? Zar

  nije sam Gospod Hristos isterao trgovce iz hrama (sr. Mt. 21,

  12; Mk. 11, 15; Lk. 19, 46), da ga ne profanišu svojim poslom,

  a trgovci su, u odnosu na lopove i našu mafiju u SPC,

  pošteni ljudi, jer razmenjuju dobra koja nam je dao Bog, a ne

  kradu jedni od drugih, niti kradu Crkvu, što je neoprostiv

  greh. A Vi nećete te nečasne ljude da isterate iz Hrama, Ne

  znam zašto, osim ako i Vi nemate nekakav interes od njih, da

  ste podlegli njihovom uticaju ili, ne daj Bože, potkupljeni

  od nekog od njih da to ne činite.  - Ja sam za sada samo zamenik patrijarha, a ne i patrijarh.  - Pa zar ćete opet, iako ste patrijarhov zamenik, dozvoliti

  da protojerej, za koga kažu da je sa patrijarhom u bliskom

  srodstvu, da zato vlada starim i nemoćnim patrijarhom i

  našom Crkvom, da prodaje parohije sveštenicima, enormno

  se bogateći, čineći greh simonije, mita – korupcije, kako li

  se već to zove, pravim se ja nevešt.  - Žarko, moraš to shvatiti; patrijarh je star i treba da mu

  se nađe neko pri ruci. Osim toga, oni četrdeset godina

  sarađuju zajedno i navikli su jedan na drugog.  - Ali to ne daje pravo protojereju da vrši simoniju, prodajući

  parohije, kompromitujući i samog patrijarha. Zar Vi

  ne znate da se priča da se taj prota oženio patrijarhovom

  vanbračnom ćerkom?  - U tom trenutku Mitropolit, koji je sa mnom pričao mirno

  i staloženo, kako to samo on ume, u odnosu na mene koji sam

  govorio skoro kroz suze i u grču, planu i odbrusi mi:  - Nemoj to i tako da govoriš; ono što širi CIA i neprijatelji

  Crkve!  - Kakva CIA? Ja vam mogu dovesti najmanje deset vrsnih

  intelektualaca koji bi vam mogli potvrditi ovo što vam

  govorim, I ne govorim ja ovo iz zluradosti nego što me boli

  sve što se dešava u našoj Crkre vi, a ne bi smelo ni , iako

  i sam ne mogu da verujem u tako nešto, jer po kanonima ni po

  zakletvi episkopa, ni po njihovom polaganju monaških zaveta,

  a znamo da ima episkopa koji imaju vanbračnu decu i žene.  - Znaš li ti da patrijarha mnogi smatraju za sveca. Kod

  mene u Crnoj Gori, čak i komunisti govore da je on svetitelj.  - Pa, poslovica kaže: „svaki Cigo svoga konja hvali“!  - Šta ti to znači?, upita me pomalo začuđeno Mitropolit.  - Zar vam nije čudno da komunisti, bezvernici, koji ne znaju

  ni šta je Boga, ni šta je svetost, ni šta je vera, hvale i

  proglašavaju našeg patrijarha za svetitelja još za vreme

  njegovog života, a u poslednjem trenutku taj „svetitelj“ može

  da se pogordi, da izgubi veru, a mi znamo da je naš patrijarh

  Pavle u Sarajevskoj bogosloviji bio aktivista komunista,

  držao komunističku literaturu, na demostracijama i da je

  1939. uzvikivao parole na Miljacki: Dole srpski kralj! Da je,

  pre monašenja, služio u zloglasnoj OZNi i Oznaše i tu, kako

  se priča, smrtno ogrešio svoju dušu, možda i nekim ubistvima.


  - Sve ti znaš! Otkud tebi takve informacije?

  -

  - Pa znam ono što znam. I to što znam, moram i da pričam.

  Ali, mnoge od ovih stvari su mi pričali školski drugovi iz

  Bogoslovije samog patrijarha, a i sam sâm davao intervjue o

  tome da je patrijarh školski drug (sa Bogoslovskog fakulteta)

  Svetozar, otac Slobodana Miloševića, da su istog dana

  istog meseca (oktobra 1942.), u jeku Drugog svetskog rata,

  diplomirali na Bogoslovskom fakultetu SPC: patrijarh

  Pavle, German, mitropolit Vladislav, episkop Boca, „mitropolit“

  skopski Dositej, Svetozar Milošević i cela garnitura

  koja je posle rata vladala u SPC. Niti se zna ko im je

  oformio komisiju za polaganje toliki predmeta, ko je otvorio

  Fakultet, pred kojom komisijom su oni polagali

  bogoslovske predmete i diplomske ispite, pa je patrijarh

  dozvolio, kasnije da se ocu Filaretu Mićoviću, poklone

  ispiti (iz sedam predmeta) na BF SPC, protiv čega sam

  pisao otvoreno pismo samom patrijarhu, a i odgovarao pred

  samim patrijarhom.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 9. #9
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Uostalom, zar i Vi, Visokopreosvećeni, niste krivi za

  izbor episkopa Pavla za patrijarha srpskog, jer ste, na sedmom

  glasanju za taj izbor, ustupili svoje glasove patrijarhu

  Pavlu, da mu bude omogućen lažiran izbor za patrijarha, o

  čemu sam pisao i Vama i patrijarhu, Sinodu i Saboru SPC

  većini arhijereja, otvoreno pismo. Još kruže i priče da je

  Slobodan Milošević, pred izbor patrijarha Pavla, zvao

  Vas i episkopa Irineja Bulovića i rekao Vam: Ne tiču me se

  kanoni Vaše Crkve (a Crkva nije Vaša, nego Hristova)! Hoću

  da izaberete za patrijarha Pavla, a ne nikog drugog, tako da

  su sve tri ceduljice stavljene u „šešir“ za izbor patrijarha,

  bile napisane sa imenom „episkop Pavle“, ali da je,

  nažalost, od svih njih otvorena samo jedna, a druge dve nisu

  otvorene, i nije to zapisnički konstatovano, nego su dve

  zatvorene i jedna otvorena ceduljica, odnete u Novi Sad od

  strane episkopa Irineja, tamo gde im nije mesto, na način

  kako komisija Sabora ne sme da radi. Sve to mi je pričao

  pokojni arhimandrit Antonije Đurđević, iguman tronoški u

  prisustvu svedoka, a on, je, sećate se, izvukao ceduljicu na

  kojoj je pisalo ime „episkop Pavle“, a druge dve nisu

  otvarane. U stvari, patrijarha Pavla je pomenuti o. Antonije,

  kao sabrata man. Rače (kod Bajine Bašte, spasao patrijarha

  Pavla, tadašnjeg monaha u manastiru, od topljenja i davljena

  u Drini prilikom kupanja.  - Žarko, moraš da znaš da je ma ko bio na patrijarhovom

  mestu od nas episkopa, da bi te raščinio.  - Pa, ne bi svet niti Crkva propali, ako biste me Vi

  raščinili. U PC su poznati i razbojnički sabori,

  jeteretički patrijarsi, raskolnički episkopi i sveštenici,

  koji su „vedrili i oblačili“ ovde na zemlji, jer im se dade

  vlast kao izdajstvo apostolu Judi. Ali, pitam Vas i sve koji

  žele da me raščine: zbog čega da me raščinite,

  Visokopreosvećeni?! Koji biste kanon primenili prilikom

  mog raščinjenja, da bi to bilo pravno valjano? Morate mi

  nabrojati moje krivice. Da li biste u njih ubrojali za

  raščinjenje to što sam stavio svoju glavu na panj komunistima,

  vodeći akciju koja je bila uperena protiv komunista i

  moćnika u Crkvi, koji su se međusobno dogovorili, kao Irod

  i Pilat, akciju i borbu za dobijanje dozvole za zidanje

  Hrama Svetog Save, iako se patrijarh German složio sa

  komunističkom vrhuškom da ruševine Hrama Svetog Save

  budu Dom Svetog Save. Tako što će ondašnje zidine Hrana

  pokriti, upristojiti i da budu naimenovane za salu, crkvenu

  biblioteku, muzej i tome slično. Ili, ćete mi pripisati kao

  krivicu za raščinjenje to što sam, sa svojim Svetosavcima,

  prekinuo skaradnu predstavu – dramu od Siniše Kovačević

  a: Sveti Sava, 29. maja 1990. godine, uoči Tuđmanovog

  ustoličenja u Zagrebu, koja ismejava Svetog Savu i celu

  svetu dinastiju Nemanjića, izlažući se sam smrtnoj opasnosti

  i neprimereno strogim pogledima policije i osudi

  tadašnjeg zamenika patrijarha Germana, mitropolita Jovana

  Pavlovića, moga školskog druga, koji je napisao i jedno špijunsko

  pismo iz Trsta Sinodu da ja ne radim Enciklopediju

  pravoslavlja, dajući predlog da Sinod Ili ćete me lišiti

  čina zbog toga što sam, u junu 2001. godine, sa pokojnim

  Nebojšom Krstićem, predsednikom „Obraza“, organizovao

  otpor i onemogu}io gej parade u Beogradu, koja je trebalo da

  ide od Trga Republike do Hrama Svetog Save, i tako nam

  opogane grad i svetinju, zbog čega su me napadali i neki

  visoki predstavnici Crkve i politike, kao i njihova

  piskarala.


  - Ne, ne zbog toga, već zbog tvog oštrog jezika koji imaš i

  kojim se služiš u javnim izjavama! Odgovori mi smireno

  Mitropolit.


  - Pa vi, onda, Visokopreosvećeni, morati pre toga lišiti

  Gospoda Hrista Njegovog Bogočoveštva, jer je govorio oštro,

  kao niko ni pre ni posle Njega, protiv fariseja, sadukeja,

  licemera (Mt. 23 glava); pa, onda, morate lišiti svetiteljstva

  svetog Jovana Krstitelja, koji je govorio grešnicima:

  carinicima, farisejima i sadukejima: „Porodi aspidini, ko

  vam kaza da bežite od gnjeva koji ide? Rodite, dakle, rod

  dostojan pokajanja. I ne mislite i ne govorite u sebi: Imamo

  oca Avrama, jer vam kažem da može Bog i od kamena ovoga

  podignuti decu Avramu.“ (Mt. 3, 7 - 9). Pa, napokon, morate

  ražalovati i svetog Jovana Zlatoustog koji je ustao protiv

  nemorala carskog dvora (carice), oštrim rečima, koje vi,

  novopečeni ekumenisti, vatikanovci i grešnici, nazivate

  „govorom mržnje“, a, sećate se, on je govorio: „Opet besni

  Irodijada! Opet na tanjiru traži glavu Jovana Krstitelja!“

  I mnoge, milionske svetitelje, ispovednike Hristove i

  mučenike, koji su se, isto tako, služili, kako Vi kažete,

  oštrim „vrlo oštrim jezikom“.  Na kraju, Visokopreosvećeni, ma ako to zvučalo paradoksalno,

  ja jedva čekam da me raščinite: da vam mogu slobodno

  kazati „sve u brk“, i to dokumentovano, što znam o svima

  vama: kakvim luksuznim, poročnim i perveznim životom

  živite; kako ste vi monasi, naročito mnogi episkopi,

  pogazili monaške zavete, koje ste položili, mislim na tri

  monaška zaveta; kako kradete crkvenu imovinu, kako rušite

  kanonsko i liturgijsko jejdinstvo Pravoslavne crkve, vi koji

  ste se zakleli, prilikom hirotonije, da ćete to jedinstvo

  Crkve čuvati „kao zenicu svoga oka,“ koje kanonsko i liturgijsko

  jedinstvo Crkve kršite danas masovno u liturgijskim

  novotarijama; kako sarađujete i bogoslužite sa jereticima i

  raskolnicima, pre svega sa rimokatolicima i ekumenistima;

  kako se njima prodajete za novac i primate tajno uplatnice

  i u gotovini takav Judin novac od njih; kako prema

  sveštenicima skrupulozno primenjujete crkvene kanone za

  nemanje njihove krivice, koje vi u veliko gazite, čineći, pre

  svega, jeres, raskol, pedofilstvo i tome slično.


  Evo, Visokopreosvećeni, vama lično se pruža sada prilika

  da me, kao „zamenik patrijarha“ raščinite, jer zamenjujete

  moga nadležnog episkopa, koji, po Kanonima PC može samo

  da me raščini. Udovoljite, molim Vas, želji vaše sabraće

  arhijereja, onima koji bi želeli da me raščine. (Napominjem

  sada i ja: da su na sednici Sinoda, u oktobru 2008. godine,

  kako sam nezvanično čuo, episkopi: Irinej Bulović i

  Hrizostom Stolić predlagali su Sinodu, koji je nenadležan

  za moje raščinjenje, da me raščini, dok je protiv toga ustao

  episkop Vasilije Kačavenda, te je stvar pala u vodu. Istina,

  i patrijarh Pavle napisao je Dekret o mome raščinjenju,

  novembra meseca 1991. godine, sazvao Beogradsko sveštenstvo

  i kada je to izneo sveštenicima, oni su me zaštitili,

  te je i tada moje raščinjenje palo u vodu. Dokle, Gospode,

  pitam se ja, da me progone i da mi prete? I odgovaram sebi:

  Sve dok imam Tebe u sebi, sve dok je volja Tvoja da budem

  sveštenik, ja ću biti sveštenik, dok me Ti štitiš i braniš

  od đavoljih ljudi!).


  U tom su nagrnuli nekoliko mladića, tri ili više od tri,

  koji su uzimali izvesne kofere, verovatno Mitropolitove

  da ga pripreme za put, a Mitropolit me zapitao:  Šta kažeš  Žarko:  Hoće li biti šta od mojih sinovaca! Svakako da

  hoće, ako budu sledili Gospoda Hrista. Uzeo sam blagoslov

  i tužan izašao iz Patrijaršije i to ne prvi put, razočaran

  u stav Mitropolita, koga sam cenio za brata, jer je mlađi od

  mene po školi i svešteničkom stažu, i što nije onaj Risto

  koga smo raniji pamtili. (Napomena: Dve ličnosti koje sam

  vrlo cenio i poštovao, verujem i oni mene, su me duboko

  razočarali po izdaji Pravoslavlja i Srpstva su Amfilohije

  Radović i Atanasije Jevtić, bivši „justinovci“, kažem ja

  sebi sada).


  Zabeleženo 8. septembra 2009. godine Ž. Đ.G.

  http://novinar-novinar.blogspot.com/search?updated-max=2010-01-26T11%3A56%3A00%2B01%3A00&max-results=10
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 10. #10
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  - Ali to ne daje pravo protojereju da vrši simoniju, prodajući

  parohije, kompromitujući i samog patrijarha. Zar Vi

  ne znate da se priča da se taj prota oženio patrijarhovom

  vanbračnom ćerkom?
  - U tom trenutku Mitropolit, koji je sa mnom pričao mirno

  i staloženo, kako to samo on ume, u odnosu na mene koji sam

  govorio skoro kroz suze i u grču, planu i odbrusi mi:  - Nemoj to i tako da govoriš; ono što širi CIA i neprijatelji

  Crkve!  - Kakva CIA? Ja vam mogu dovesti najmanje deset vrsnih

  intelektualaca koji bi vam mogli potvrditi ovo što vam

  govorim, I ne govorim ja ovo iz zluradosti nego što me boli

  sve što se dešava u našoj Crkre vi,
  a ne bi smelo ni , iako

  i sam ne mogu da verujem u tako nešto, jer po kanonima ni po

  zakletvi episkopa, ni po njihovom polaganju monaških zaveta,

  a znamo da ima episkopa koji imaju vanbračnu decu i žene.  - Znaš li ti da patrijarha mnogi smatraju za sveca. Kod

  mene u Crnoj Gori, čak i komunisti govore da je on svetitelj.  - Pa, poslovica kaže: „svaki Cigo svoga konja hvali“!  - Šta ti to znači?, upita me pomalo začuđeno Mitropolit.  - Zar vam nije čudno da komunisti, bezvernici, koji ne znaju

  ni šta je Boga, ni šta je svetost, ni šta je vera, hvale i

  proglašavaju našeg patrijarha za svetitelja još za vreme

  njegovog života,
  a u poslednjem trenutku taj „svetitelj“ može

  da se pogordi, da izgubi veru, a mi znamo da je naš patrijarh

  Pavle u Sarajevskoj bogosloviji bio aktivista komunista,

  držao komunističku literaturu, na demostracijama i da je

  1939. uzvikivao parole na Miljacki: Dole srpski kralj! Da je,

  pre monašenja, služio u zloglasnoj OZNi i Oznaše i tu, kako

  se priča, smrtno ogrešio svoju dušu, možda i nekim ubistvima.
  Сердаре брате свака ти част на смелости.

  Само пази оцу Ж живот виси о концу због ове књиге, вероватно ће ускоро да плати главом због своје смелости да каже прећуткивано.

 11. #11
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Сердаре брате свака ти част на смелости.

  Само пази оцу Ж живот виси о концу због ове књиге, вероватно ће ускоро да плати главом због своје смелости да каже прећуткивано.
  Bog mu dao zdravlja, da napise jos koju knjigu.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 12. #12
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  http://novinar-novinar.blogspot.com/2010/02/gde-su-vam-episkopi-i-svestenici.html

  Doista, Gospodo Arhijereji iz Svetog arh. sinoda: Gde su Vam vladike i sveštenici da se bore protiv svih zala koja su skolila našu Crkvu i narod sa svih strana?!

  [IMG]http://2.*****************/_Dey_2lnpa3U/S2m4Vr-clzI/AAAAAAAAMeI/Oo1J1kcItq8/s400/david+protiv+golijata.bmp[/IMG]

  Zašto ste nedopustivo pasivizirali Crkvu?

  Еpiskope i sveštenike, često pod lažnom mimikrijom da se sveštena lica ne smeju da bave politikom, a Vi se njome intenzivno bavite, kao i svi drugi: fratri i hodže, prelati i muftije, pape i ajatolasi, i to se bavite lukavom, podmuklom i prepredenom politikom, kojoj ja, priznajem, nisam dorastao. Čak i kad se bavite politikom, činite to najčešće nespretno, smušeno, jadno i, uglavnom, na štetu pravoslavlja i vernog srpskog naroda. U tom cilju Vi zabranjujete sveštenicima da mogu i smeju, bez Vašeg blagoslova, davati javne izjave, u zaštiti vitalnih interesa svog pravoslavnog naroda, dok drugi po našem narodu (sekte, mudžahedini i rimokatolička crkva) vršljaju na sve strane. Tako Vam rimokatolici (Hrvati) zabranjuju da proglasite svetom Frušku Goru, a Poglavar naše Crkve se naprasno „politički“ razboleo od teške i „neizlečive“ bolesti, pa ide u Vrnjačku Banju na „zasluženi i miran odmor“ pošto nije osvetio treću Svetu Goru u svetu.

  To znači da se Vi bavite propalom, nemuštom i nezamerajućom politikom, dakle onom najcrnjom, najpasivističkijom i najpogubnijom po srpski pravoslavni narod kao da to činite u nameri da nam neprijatelji mogu mirno zavoditi decu, odvoditi ih u sekte, rimokatolici pokrštavati, mafijaši drogirati, mudžahedini sunetiti, premlaćivati i ubijati, a mi da to ne smemo ni primetiti, a kamo li glas protesta pustiti bez Vašeg blagoslova.

  Zalažete se za to da ne smemo ništa progovoriti o nacionalnim i verskim jadima koja nam naša „braća“ po vrstama veroispovesti - rimokatoličke i muslimanske - čine, niti da se bavimo „verskim i nacionalnim prosvećivanjem“ svoga naroda, da poučavamo pastvu na svakom mestu, pa i na ulici, televiziji, radiju, političkom skupu, za što smo svi mi sveštenoslužitelji odgovarni pre svega svojom zakletvom, učenjem, savešću pred samim Gospodom Bogom i Svetim Savom, a ne toliko pred Vama ili pred sobom, koji smo grešni i trošni kao i sve ovozemaljsko.

  Zato su nam episkopi zabavljeni čulnim uživanjima zajedno sa sveštenicima, pa nam je sveštenstvo do te mere pasivno za versku edukaciju naroda i moralno pregnuće svog života, što je nedopustivo, ali za to vrlo aktivno za sticanje materijalnih dobara i čulnih zadovoljstava, te naše propuste vešto koriste rimokatolici, mudžahedini, sektaši da se, kao orlovi, s jate sa Istoka i Zapada na duhovnu pustoš u srpskom narodu, po rečima samog Gospoda: „gde je trup, onde će se i orlovi okupiti“ (Mt 24, 27).

  Umesto da se svi, kao jedan, aktivno borimo za Hrista, Crkvu i pastvu, jer pripadamo Borbenoj, a ne Slavljeničkoj crkvi, da se javno i tajno dogovaramo protiv zala koja su snašla srpski narod sa svih strana, Vi ćutite ili imate pogrešne savetnike ili ih uopšte nemate; zabranjujete sveštenicima da rade na verskoj i nacionalnoj njivi, časne pravoslavne intelektualce zaobilazite ili ih samo prizivate kada ste u neko potrebi, a trule intelektualce dočekujete „na noge“ i sa pompom; odvajate versko od nacionalnog, pa je stoga srpski narod, naročito sveštena lica, raskomadan, razdeljen na verski „odsek“ i nacionalno; suprotno Svetom Savi koji je ove prividne suprotnosti pomirio Svetosavljem; ili se međusobno prepirete na Vašim saborima i „ episkopskim konferencijama“, koji ste izraz primili od Vatikana, vodeći uglavnom računa o svom „staležu“ i ličnim interesima, a ne o opštim, zajedničkim interesima srpskog naroda.

  Tako vam neokomunisti ne vraćaju imovinu koju su njihovi očevi oteli od Crkve, niti se Vi za to borite, a Vi nemate novca da isplatite radnike u Patrijaršiji i na Fakultetu. I dok mnogi sveštenici u penziji žive u krajnjoj bedi, dotle se mnogi drugi, tzv aktivni sveštenoslužitelji, odaju materijalizmu, raskoši, ako ne i nemoralu, čak se poneki bave i kriminalom, prodaju radna mesta, finansijski posluju haotično neodgovorno i kriminalno u Crkvi, sa malim brojem časnih izuzetaka. Pa se zbog toga dešavaju česte krađe, koje neki od Vas zataškavaju, prodaja i prisvajanje tuđih parohija, o čemu se ćuti u Crkvi, a sve to prolazi nekažnjeno od Vas, kakav je slučaj sa proneverom novca za gradnju Hrama Svetom Savi, prikupljanja humanitarne pomoći i tome slično. Suprotno svemu tome, Vi za to pretite kažnjavanjem meni koji nikakvo nedelo nije učinio, nije se ogrešio o kanone Crkve, nije ukrao ničiju leptu. No, i to eventualno kaž-njavanje bi, možda, bilo na spasenje moje duše, jer nam je Gospod poručio:„Blaženi ste kad vas sramote...“(Mt 5, 11).

  No, štaćete Vi za Vaše duše?! Čime ćete se Vi spasti?

  Homoseksualci su ophrvali vrhove Crkve Božije i naše države

  Mnogi prvojerarsi ne vode pravilnu „kadrovsku politiku“, pa biraju nestručne, nesposobne, servilne, nepoštene i sebi poslušne ličnosti, čak i antisrpski raspoložene umesto stručne i poštene, Bogu i Crkvi odane, narodu i tradiciji verne.

  Čak često birate najnedostojnije za arhijereje, sve „po volji Božijoj i nadahnuću Svetog Duha“, kao što ste, na primer, izabrali za episkope, moralno izopačene koje ako ne znate koji su ja Vam ih imenovati. Umesto da opominjete i kažnjavate takve kako ne bi sablažnjavali verne, Vi te afere zataškavate, a meni pretite kažnjavanjem; da im sudite po crkvenom zakonu, a Vi ih amnestirate. Bojim se da ćete takvom praksom, kako stvari stoje, morati u skoroj budućnosti da plaćate, kao što to čini Rimokatolička crkva, milione dolara, kako biste zataškavali homoseksualne i pedofilske afera svojih „odanih i dragih službenika“. A na pomolu se već priprema jedna velika afera koja će(биће ако бог да и на крсти да сви видимо Истину), ako se pomoli u javnosti, uzdrmati i same temelje naše Crkve zbog uljuljkanosti, samodovoljnosti i otuđenosti većine episkopa od Hrista Gospoda.

  Pitam se zašto je naš narod iskovao poslovicu: „Bolje je sprečiti nego lečiti“?


  Ako kažnjavate sveštenike preljubnike, što treba činiti ako su krivi, morali biste, pre toga, kažnjavati episkope homoseksualce, biseksualce i pedofile. Suprotno tome, Vi čekate da građanski, bezbožni sudovi, koji još uvek nisu prijatelji Crkve, sankcionišu greh umesto Vas za koji ste Vi pozvani da ga žigošete i za koji imate sve pravne instrumente u svojim rukama (kanone, Krivična pravila, Postupak za crkvene sudove, Sabor i drugo pravo sankcionisanja) da osudite, u smislu poslovice: „brigo moja - pređi na drugoga“.

  Vi se plašite da to učinite od dreke homoseksualaca, naših i stranih odbora za ljudska prava, raznih Sonja Biserko, a zaboravljate da se „Bogu treba pokoravati većma nego ljudima“ (D. ap. 5, 29). Korov se čupa iz njive na vreme, dok nije obuzeo celu njivu, jer će se onda, kada se proširi i bolest metastazira, morati čupati i usev sa korovom.

  Kako će vernici težiti da budu ispravni i moralni, ako prvo jerarsi to nisu? Zar oni koji sablažnjavaju druge nisu osuđeni samim Gospodom na večnu propast. Onima koji sablažnjavaju druge je rekao: „Bolje bi mu bilo da mu se vodenički kamen obesi o vrat i da ga bace u more, nego da sablazni jednoga od ovih malih“ (Lk 17, 2).

  Pogotovu ako je to sveštenoslužitelj. Raspolažem sa pismima u kojima mi vernici iznose detalje i imena takvih koji sablažnjavaju svoju pastvu.
  Vi prema takvim nastranim osobama u Vašim redovima uopšte ne primenjujete kaznenu politiku, čime dozvoljavate da se to zlo još više širi i obuzima i potresa same temelje osnove duhovnosti našeg naroda i temelje Crkve, ali Vi zato samo meni pretite kažnjavanjem, pod motivacijom da ja javno i „preko novina“ napadam Vas arhijereje, što ne stoji. Prvo sam Vam pisao bolne stvari koje su se sklupčale u mojoj duši oko verskih i nacionalnih problema današnjice, u želi da me neko čuje i nešto preduzme, kako bismo podelili teškoće i došli do što boljih rešewa. Pa kad niste uopšte reagovali pisao sam i govorio javno, otvoreno i odgovorno i o svim drugim negativnostima u našoj Crkvi, kojima tu nije mesto da se dešavaju. No, Vi niste za to ništa hajali, ili se barem meni činilo da ste ravnodušni prema zlu koje je zadesilo naš blagočestivi narod.

  Vama kao da je svejedno što su episkopi takvi, pa štitite jedni druge i kad ste u pravu i kad niste, a mene združeno i unisono napadate i kad ste u pravu i kada niste u pravu.
  Stoga sam prinuđen da odsada počnem otvorenije da se branim, a Vi ćete i to shvatiti kao moju kritiku i osuđivanje Vas, iako je evidentno da nam stanje u Crkvi i državi, zbog nerada, nemorala, krađe, sekti, razbijanja srpskog pravoslavnog biološkog tkiva, nije dobro, nespojivo je sa Hristom Gospodom. Kada bih mogao i sebe bih zbog svega ovoga grizao, i sebe samog bih napadao i busao se u prsa, posipao se pepelom po glavi i ridao iz sveg glasa zbog svega što je trulo u državi Srbiji i zatravljenoj Hristovoj crkvi.


  Dr. Žarko Gavrilović
  DAVID PROTIV GOLIJATA
  S krstom u levici I mačem u desnici
  Beograd, 2010.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++

  Нека неко постави анкету па да видимо:

  Да ли сте за:

  1. ... то да се јасно и гласно говори (без цензуре) и санкционише безакоње ма чије и ма кога

  или

  2. ... да се злодела и корупција ''гурају под тепих'' зарад очувања ''јединства и стабилности'' цркве

  Дакле глава горе или у песак? Истина или лаж?

  Образложите и прокоментаришите занимљиво, упечатљиво и стварно!!
  То опет ви секташи и отпадници од СПЦ?

 13. #13
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  [IMG]http://1.*****************/_Dey_2lnpa3U/S17KzMCcJgI/AAAAAAAAMY8/WmQmIQbKcvA/s1600/-1.bmp[/IMG]
  [IMG]http://1.*****************/_Dey_2lnpa3U/S17Mi_hVKJI/AAAAAAAAMZs/7OxDP74CEQo/s1600/01.bmp[/IMG]
  http://novinar-novinar.blogspot.com/search?updated-max=2010-02-02T14%3A09%3A00%2B01%3A00&max-results=10
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 14. #14
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  doslo neko zlo vrijeme.
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 15. #15
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.487
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  http://novinar-novinar.blogspot.com/2010/02/gde-su-vam-episkopi-i-svestenici.html

  Doista, Gospodo Arhijereji iz Svetog arh. sinoda: Gde su Vam vladike i sveštenici da se bore protiv svih zala koja su skolila našu Crkvu i narod sa svih strana?!

  [IMG]http://2.*****************/_Dey_2lnpa3U/S2m4Vr-clzI/AAAAAAAAMeI/Oo1J1kcItq8/s400/david+protiv+golijata.bmp[/IMG]

  !
  Ето чиме се ти бавиш као Зилот тј. секташ и отпадник од СПЦ. Могао си претходно од аутора ових текстова који су пуни ђубрета да од њега затражиш одговор КАКО ЈЕ ЗАШТО И НА ОСНОВУ КОЈЕ ДИЈАГНОЗЕ ПРЕВРЕМЕНО ПЕНЗИОНИСАН.

  Боље му је да ћути!

  Није те срамота да покушаваш цитирајући болесног човека да блатиш блаженопочившег Патријарха Павла.......
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 16. #16
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.387
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2451

  Podrazumevano Re: Давид против Голијата - Против политизације цркве и вере

  "...a mi znamo da je naš patrijarh

  Pavle u Sarajevskoj bogosloviji bio aktivista komunista,

  držao komunističku literaturu, na demostracijama i da je

  1939. uzvikivao parole na Miljacki: Dole srpski kralj! Da je,

  pre monašenja, služio u zloglasnoj OZNi i Oznaše i tu, kako

  se priča, smrtno ogrešio svoju dušu, možda i nekim ubistvima."


  --------------------------------------------------------------------------------------------

  Cujem da ce Pavle biti kanonizovan za sveca?

  Tako treba.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

Slične teme

 1. Религија против вере
  Autor tetragramaton u forumu Religija
  Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 29.09.2009., 06:32
 2. ИСПОВЕДАЊЕ ВЕРЕ ПРОТИВ ЕКУМЕНИЗМА
  Autor Marty Misterija u forumu Religija
  Odgovora: 128
  Poslednja poruka: 15.07.2009., 00:29
 3. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.04.2009., 21:56
 4. Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 13.11.2006., 10:46

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •