Buš i loža 322
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Buš i loža 322

 1. #1
  Obećava
  Učlanjen
  02.02.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  90
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Buš i loža 322

  Što se tiče pred prošlih američkih izbora, jasno je da se radilo o takmičenju između starih familija gentilske plutokratije koju je predstavljao sadašnji SAD presednik George Bush Jr. i cionističkih interesa koje predvodi Al Gore (čija poredica ima dugotrajne veze sa interesima Armand Hammera - "Crvenim Milionerom"), i njegov jevrejski pratilac Liberman.
  U ovoj izbornoj trci Beli-hrišćanski plutokrati su bili predstavljeni od strane kvazi-masonskog udruženja poznatog kao LOŽA 322 ili "Oreder of The Skull and Bones" (Red Lobanja i Kostiju). Ovo društvo svoje članove eskluzivno regrutuje jedino na univerzitetu YALE; tu su zavrbovani deda i otac (bivšeg) presednika Busha starijeg: Prescott Bush i George H. W. Bush.
  Također i sadašnji američki presednik BUSH je isto Yale diplomac i definitivno je član "Skull & Bones" udruženja.
  U zadnje vreme opšta javnost se već navikla da sluša o zaverama, koje su se nekada smatrale političkom i društvenom paranojom. Imali smo film “Teorija Zavere” i vrlo popularnu seriju “Dosije X”, kao i brojne fikcione filmove o vladinim zataškavanjima prikrivenih akcija.
  Mogućnost zavera postoji među brojnim interesnim grupama i teško je da je nemoguće da ih uopšte nema. Tokom hlednog rata komunističke zavere su bile istraživane od strane Zapadnih vladinih agencija. Mafija se smatra kriminalnom zaverom. Ako su sicilijanske familije mogle da se udruže da bi stvorile veliku zaveru koja se proširila u političke i sudske institucije kao i među sindikatima, onda je teško nepoverovati da su određene bogataške familije udružile svoje napore da bi stvorile strukturu moći koja se grana po svetu a sa svrhom da bi maksimalizovale njihovo bogastvo i uticaj?
  Lobanja i Kosti su u toku svoje istorije imali vrlo oskudno razotkrivanje. Naj dokumentovanije izlaganje je preduzeo sada već pokojni, bivši specijalista istražitelj sa Stanford univerziteta Dr. Antony Sutton, koji je objavio takve knjige kao što su “Wall Street i boljševička revolucija”, “Nacionalno samoubistvo” (koja se bavi američkom tehnološkom pomoću SSSR-u) i “Wall Street i * uspon”; Dr. Sutton je otkrio ono što je smatrao spajajućom vezom iza plutokratske uloge u istoriji – “The order of the Skull and Bones”. Sutton, koji je nekada bio visoko poštovani akademik, sada je “zaboravljen” i ništa se o njemu nije čulo poslednjih godina.
  Pa ipak, jedan film je skoro privukao veliku pažnju na ovo kvazi-masonsko udruženje starih bogataških američkih porodica.

  LOBANJE
  “Lobanje/The Skulls” je film koji je bio realizovan 2000 godine od strane “Universal Studios” i koji nam priča priču o Yale studentu, Luku, koji je pozvan da se priključi “Lobanjama”, elitnom studenskom bratstvu sa Yale-a. Priča prati različite inicijacione testove, rituale i najviše od svega pitanja sukoba između ličnih interesa i prijateljstva. Obećanje koje “Lobanja” polaznici dobijaju je to da će biti bogati i moćni, kao i da imaju biti članovima uticajnog udruženja gde neće biti tek godinu dana na univerziteteu već doživotni članovi! Student Luk je učlanjen u udruženje preko svog školskog druga Caleb-a čiji je otac, sudija Mandrake, šef udruženja “Lobanja i Kosti” i koji ima oštre zahteve prema svome sinu. Prava priroda “Lobanja” udruženja Luku se pokazala kada je njegov prijatelj Will ubijen prilikom obreda inicijacije u komori “Lobanja”, gde je Will provalio da bi napisao članak o društvu za univerzitetski magazin.

  ZASNOVANE ČINJENICE
  Mnoge stvari u ovome filmu su zasnovane na činjenicama. Značaj mrtvačkog sanduka u inicijalnom obredu, koji se pomodno prikazuje u filmu, jeste zasnovan na njegovom simbolizmu u Masoneriji i u Loži 322. U filmu novi član dobija sat; u stvarnosti polaznici dobijaju sat svoga dede. Članovima se kaže da su postali deo udrženja koje se sastoji od 322 članova (U stvarnosti broj 322 ne predstavlja broj članova, već je zaista “zvanično” ime udruženja). Činjenica je da su tokom postojanja udruženja, Yale studenti nekoliko puta provaljivali u njegove prostorije.
  Činjenične osnove u ovom filmu nisu samo zasnovane na materijalu koji je objavljen o “Skull & Bones”, već i na tome što je scenarista Joshua Pogue, i sam bio član udruženja. Zaista, odmah na svojoj prvoj godini uYale-u, on se susreo sa društvom kada je upitao starijeg studenta o “misterioznoj znački” koju je nosio unutar svoje jakne. “Bez ikakvih reči on se okrenuo i otišao od mene. Bilo mi je sasvim jasno da on svoju organizaciju shvata vrlo ozbiljno i da je bio spreman da njene interese stavi ispred svoje odgovornosti kao studentski kancelar.”
  Od tada Pogue je bio fasciniran takvim elitističkim tajnim udruženjima. U svojoj seniorskoj godini na Yale-u bio je “vrbovan” i nije mogao da odoli a da ne vidi šta je unutar udruženja. Smatrao je takva udruženja više odgovaraju “pljačkaškim baronima iz 19 veka” nego današnjici.

  PRESEDNIK BUSH
  I tako je poslednji američki presednik Bush sledio porodičnu tradiciju kao član Lože 322 gde je i iniciran 1968. Njegov otac, bivši presednik Bush, učlanio se 1948 god. a njegov deda Prescott, senator i bankarski investitor iz “Browen Brothers Harriman” u Ložu 322 ušao je 1917 god.
  Novine “The Atlantic Montly” navode da je BUSH imao problema da osmisli svoje brastveničko ime, pa je nazvan “Temporary” (Privremeni), i pod tim imenom je još uvek poznat neđu svojim pajtašima "Koskama". U svojoj biografiji “A charge to keep”, jedino što BUSH navodi o društvu jeste:
  “U mojoj seniorskoj godini na Yale-u, pridružio sam se udruženju “Skull & Bones”, tajnom društvu koje je toliko tajno da o njemu nemogu ništa više da kažem. Tu je bila šansa da steknem 14 novih prijatelja.”Jedna od glasina koje se čuju po Yale-u je i ta da je BUSH više voleo da se pridruži brastvu pivopija, ali u noći kada su univerzitetska brastva vrbovala regrute, njegov otac je zakucao na vrata njegove studentske sobe i saopštio svome sinu da od njega očekuje da nastavi porodičnu tradiciju.

  ŠTA JE TO LOŽA 322?
  Naj dokumentovaniji ekspoze o Loži 322 i njenom delovanju dolazi od pokojnog Dr. Antony Suttona, bivšeg istraživača sa Stanfordskog “Hoover Institution” i profesora ekonomije sa kaliforniskog dr-avnog i Los Aneđelskog univerziteta. Istraživanje koje jeDr. Sutton obavio bilo je o vezi između plutokratije i komunističke revolucije, veza koja je konačno imala smisla tek kada se sazna za tajno društvo Loža 322. Pre Suttonove serije manjih knjižica o ovome plutokratskom redu, bila su samo dva javna ekspozea o “Skull & Bones” od kada je ovaj red osnovan: u “The Iconoclast” Br.1 iz 1873 godine i u članku Ron Rosenbauma u “Esquire” iz 1977. Tekst u “The Iconoclast” bio je napisan od strane Yale sutdenta koji se žalio na način na koji je ovo društvo preuzelo univerzitetske finansije.
  Dr. Sutton je došao u posed “kataloga” članstva reda koji datira nazad do 1832 godine. Zahvaljujući njegovom znanju o američkoj strukturi moći u bankarstvu i politici, Sutton bio u mogućnosti da dokumentuje pervezni uticaj “Skull & Bones” lože zasnovan na starim bogataškim familijama predvođene od porodice WHITNEY koja se naselila u SAD 1653 godine.
  Suttonovo istraživanje ovog reda daje dodatnu dimenziju iskrenom razotkrivanju američkih bankarskih porodica koje je preduzeo poznati američki istoričar Carroll Quigley. Dr. Quigley pokazuje kako ove familije koriste “trust mozgova” kao što je “Savet za Spljne Poslove” (Council on Foreign Relations) i grupe “Okruglog Stola” da bi stvorile svetski ekonomski poredak pod njihovom kontrolom. Dr. Quigley, i pored njegove lične podrške globalističkim šemama ove banksterske klike, dobio je uništenu karijeru eminentnog istoričara kao rezultat njegovog iskrenog istraživanja estabilišmenta.
  Kao što je Dr. Sutton bio u mogućnosti da pokaže sa upotrebom liste članova reda, “Skull & Bones” su uspeli da svoje članove instaliraju na svakom značajnom mestu američke ekonomije i političke moći. Ova lista uključuje porodice Rockefeller, Harriman, Bundy, Taft, Stimson, Gilman, Lord, Payne, itd..itd.
  Red je osnovan 1833 na Yale univerzitetu kao podružnica nemačkog društva. Osnivači su bili general William Huntington Russel i Alfonso Taft. Russel je postao ratni sekretar u Grantovoj administraciji 1876. Taftov sin, William Howard, takođe član Lože 322, postao je presednik SAD (Tako je bilo troje poznatih “koski” kao američkih presednika).
  Prema Dr. Sutton-u, ovaj red postoji jedino među starijim studentima na Yale univerzitetu a njegovi patrijarsi se susreću na Deer Islandu u St. Lawrence River-u. Prema tome, ovo udruženje je usmereno prema post diplomskom svetu i ono nije tek još jedno univerzitetsko brastvo.
  Svake godine se u red iniciraju 15 novih članova. Novi član usvaja novo ime koje će koristiti unutar reda i naziva se vitezom” (Žene su počele da se primaju tek zadnjih godina). Autsajderi se nazivaju “Gentilima” i “Vandalima”.
  Dr. Sutton navodi da od svog osnivanja, aktivno članstvo koje čini srž udruženja jeste grupa iz 20 – 30 porodica, sa značajnim rodbinskim vezama između sebe. Ove familije spadaju u dve glavne grupe: stare puritanske porodice koje su stigle u Ameriku 1600-tih (kao što su porodice Whitney i Bundy) i noviji bogataši kao što su Harriman-i i Rockefeller-i.
  Idući za otkrićima o estabilišmentu profesora Quigleya, Dr. Sutton povezuje “Skull & Bines” sa njenim Britanskim ekvivalentom zvanim “Grupa” (The Gropu) i koja je osnovana na Oksfordu od strane Cecil Rhodesa i Lorda Milera a koja je povezana sa bankarskom dinastijom Rotshilda. 2. #2
  Veoma poznat manje_zlo (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  царева гарда
  Poruke
  12.178
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: Buš i loža 322

  Скован је у мрачним пећина Мордора.

  Србија никада није ратовала са највећом светском силом. Русија је наш пријатељ.

Slične teme

 1. Loza kriva za propast koalicije !
  Autor Maksim 3 u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 19.07.2008., 08:48
 2. Loza kao inspiracija
  Autor Zdravko_Dren u forumu Arhiva
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 07.07.2004., 12:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •