AMD Phenom II X2 550 3.1GHz AM3 Black Edition

ndjordje91

Ističe se
Poruka
2.675
imam par pitanja ako ocete da mi odgovorite:

Na ovoj ploci:

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P

Jedan lik je rekao ovako:

Uzmete phenom2 550 otkljucate ga da ima 4 jezgra jer ova ploca ima acc u kombinaciji sa4gb ddr3 mem i 4870 1gb bicete dugo dugo mirni.... Ploca je etsra svaka preporuka....

A ovde:

AMD
Phenom II X2 550 3.1GHz AM3 Black Edition

Iako nikad ranije nisam klokovao procesore uz par koraka ovaj procesor na na gigabajtovoj ploci 785gt-ud3h se otkljucao i pojavila mi se nova oznaka procesora phenom ii x4 b5 i naziv deneb ,ranije se zvao callisto..jednostavno u biosu se stavi acc na auto i bios version na hybrid..posle toga mi W7 kad se ucita prijavi novi hardver i instalira novi procesor... Sta reci o mogucnostima ovog procesora..:)



E sada dal je to tacno ili ne znam, tako da sam bese pitao kako da unluck ali sam zaboravio gde je ta bese tema. I dal taj unluck procesor nije opasno i sta znam, sta ce da mu bude posle par dana ili ce biti sve uredu...
 
Uvek postoji razlog zašto su ta jezgra zaključana, a najčešći je da su fabrički neispravna, tako da nemoj se razočarati ako ne uspeš da ih otključaš ili ako ti uspe sistem bude nestabilan! I ja imam taj proc. (inače je odličan, sve preporuke), ali na žalost moja ploča nema ACC, pa ne mogu ništa da kažem, a inače sam i ja te priče o otključavanju tražio po forumima!
 
Tacno je da je vecina zakljucana zbog toga sto su bila losa jezgra. Ali ti procesori nisu zakljucavani jedan po jedan nego u citavoj seriji, pa tako imamo primjera da su zakljucani i potpuno ispravni procesori. Ako pogodis na primjerak koji moze da se otkljuca, obavezno poslije toga provjeri njegovu stabilnost sa nekim od programa namjenjenih za tu svrhu, recimo Orthos, Linx i sl.
 
Uradis tacno onakko kako pise u tvom postu.U biosu pronadjes ACC, namestis na hybrid bios i izaberi opciju auto. f10 da potvrdis promene u biosu i to je sve. Inace cini mi se da procenat procesora sa sva 4 ispravna jezgra nije zanemariv. Od 3 koja su mi prosla kroz ruke sva tri sam otkljucao i jezgra su bila ispravna.
 

Back
Top