HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 142

Tema: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

 1. #1
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Ono što je gore
  isto je onome
  što je dole.

  Hermes Trismegistos

  Hermetizam, -zma (isp. hermetika) 1. krajnji subjektivizam, zatvorenost u samoga sebe, izbegavanje ostaloga sveta; 2. u doba helenizma religiozno-mistična sekta koja je obožavala Hermesa Trismegistosa.

  Hermetika, 3. -ci (po imenu egipatskog božanstva Tota, koga su stari Grci povezali sa svojim Hermesom i nazvali Hermes Trismegistos (tri puta največi Hermes); Tota su Egipćani smatrali bogom znanosti i astrologije, izumiteljem pisma i drugih veština, a u srednjem veku tome se pridružilo još i mišljenje da je on otac alhemije; odatle pojam i hermetika, tj. nauka o tajnim stvarima, osobito o alhemiji.

  Na postavljanje teme koja će se baviti hermetizmom, odlučio sam se iz prostog razloga što želim da pokušam objasniti da "natprirodne pojave i misterije", zapravo uopšte nisu natprirodne niti mistične, kao što većina neupućenih smatra. "Natprirodne pojave i misterije" nisu ništa drugo nego reakcije na PRIRODNE zakone četvoropolnog magneta Tetragramatona (YHVH). Za mene, lično, hermetizam je nauka (za sada još uvek nepriznata) koja se bavi razvijanjem mikrokosmosa, odnosno dizanjem svesti jedinke na nivo makrokosmosa (ono što je gore isto je onome što je dole; kako na nebu tako i na zemlji). Dakle ova tema će se baviti rasvetljavanjem "misterija i natprirodnih pojava", ili će barem pokušati da skine i delić vela sa njih...
  Molio bih sve članove foruma, zainteresovane za ovu temu da pišu o svojim "paranormalnim" iskustvima, pa da ih zajedno, uz pomoć ključa Tetragramatona i drugih poznatih zakonitosti iz ove oblasti, jednom za svagda iznesemo iz mraka na svetlost dana. FIAT LUX.

  Kao prvi prilog ovoj temi, postavio sam nekoliko uvodnih rečenica iz "INICIJACIJE U HERMETIZAM", Franca Bardona.

  Pod terminom "magija", brojne sekte i religije shvataju jedino crnu veštinu, veštičarstvo, ili zaveru sa zlim snagama. Zbog toga nije začuđujuće što većinu ljudi hvata neki strah kada god se pomene "magija", Opsenari, vračevi i šarlatani bacili su ljagu na taj izraz i, pod tim okolnostima, ne iznenađuje to što se na magijsko znanje oduvek gledalo sa izvesnim potcenjivanjem.
  Čak i u najdaljoj prošlosti MAG se smatrao jednim od najviših adepata (posvećenika) a možda bi bilo od koristi čuti, kao činjeničnu stvar, da je i sama reč "magija" izvedena iz te reči. Takozvani "vračevi" nisu ni ukom slučaju inicijati (upućeni u tajne) već jedino podražavači misterija, koji su računajući delimično na neznanje a delimično na lakovernost pojedinaca ili čitavog naroda nameravali postići svoje sebične ciljeve putem laži i prevare. Pravi magičari su uvek prezirali takve postupke.
  U stvari, magija je sveta nauka; ona je, u najispravnijem smislu zbir svih znanja budući da poučava kako da se spoznaju i upotrebe vladajuće zakonitosti. Ne postoji razlika između magije i mistike ili bilo koje druge predstave tog imena. Gde god je u pitanju prava inicijacija (posvećenje), mora se postupiti po istim osnovima, saglasno istim pravilima, bez obzira koje je ime toj veri dao ovaj ili onaj. Što se tiče univerzalne polarnosti zakona dobra i zla, aktivnog i pasivnog, svetlosti i senke, svaka nauka može služiti kako u dobre tako i u loše svrhe. 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Odlicna tema

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  One knjige koje se pripisuju Hermesu Trismegistosu nazivaju se hermetika, ali uobičajen je i latinski oblik, hermetica. One obrađuju poprilično široki raspon tema: kosmička načela, prirodu, redove bića, spoznavanje božanskog, misticizam, magiju, alhemiju i medicinu. Naučnici danas tekstove hermetike dijele na dva dela: filozofsku i religijsku hermetiku, i tehničku (magijsku i teurgijsku) hermetiku. Smatra se da tehnička hermetika datira između 1. i 4. veka pre Krista, ali verovatno su neki tekstovi pisani prema već postojećim i ranijim modelima. Najpoznatiji spis su Smaragdne tablice s vrlo poznatom devizom "Kako gore, tako i dole"
  Hermetizam u svojim misterijima proučava odnose mikrokosmosa (čoveka) i makrokosmosa (univerzuma). Sveta knjiga Hermesa Asklepiju govori o astrološkoj botanici i mineralogiji, a Petnaest zvezda, kamena, biljaka i likova govori o ljekovitim svojstvima Neki hermetički fragmenti sadrže tumačenje hermetičke kosmogeneze i razvitak ljudske duše, a egiptaski uticaj jako je izražen. Međutim mnogi papirusi tumače i razne postupke, kao što su zatvaranje duše demona ili anđela u kip uz pomoć biljaka, gema i mirisa, kako bi kipovi mogli govoriti i proricati. Hermetički tekstovi su navođeni kao primer kasnog helenskog sinkretizma zato što očituju obeležja magije, astrologije, alhemije, platonizma, stoicizma, misterija....

 4. #4
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  ELEMENTI

  Svaka stvar koja je stvorena, makrokosmos kao i mikrokosmos, dakle veliki i mali svet, stvoreni su putem dejstva elemenata. U najstarijim istočnjačkim spisima elementi se obeležavaju kao TATVE.
  Prema indijskom učenju redosled TATVI je sledeći:
  AKAŠA -princip etera
  TEJAS -princip vatre
  WAYU -princip vazduha
  APAS -princip vode
  PRITHIVI -princip zemlje

  Prema indijskoj doktrini, to znači da su četiri nešto grublje tatve potekle od pete tatve, akaša principa. Zbog toga je akaša krajnji uzrok i treba ga shvatiti kao petu snagu, takozvanu kvintesenciju.


  PRINCIP VATRE

  Istočnjački spisi smatraju da je prvi elelmenat koji je nastao iz akaše TEJAS, princip vatre. Ovaj elemenat, kao i svi drugi, ne ostvaruje svoj uticaj samo u našem grubom materijalnom planu nego i u svemu što je stvoreno. Osnovne osobine vatrenog principa su toplota i širenje. Na početku svega stvorenog morali su , zbog toga, biti vatra i svetlost a u Bibliji se kaže: "FIAT LUX- Neka bude svetlost". Poreklo svetlosti, naravno, treba tražiti u vatri. Svaki element, pa takođe i elelment vatre, ima dve polarnosti tj., aktivnu i pasivnu, odnosno pozitivnu i negativnu polarnost. Plus uvek označava graditeljsko, stvaralačko, dok minus predstavlja sve ono što je rušilačko ili razgrađujuće. U svakom elementu se uvek jasno moraju razlikovati ove dve osnovne osobine. Religije su uvek aktivnoj strani pripisivale dobro, a pasivnoj zlo. Međutim, suštinski rečeno, ne postoje takve stvari kao što su dobro i zlo, to su samo ljudske ideje. U svemiru nema ni dobra ni zla, zato što je sve stvoreno prema nepromenjivim zakonitostima, u kojim se odražava Božanski princip, i jedino upoznavanjem tih zakonitosti mi ćemo biti u stanju da se približimo Božanstvu. Vatreni princip poseduje širenje, koje se naziva i električnim fluidom.


  PRINCIP VODE

  Princip vode takođe proizilazi iz akaše, eteričnog principa, međutim, u poređenju sa vatrom, on ima sasvim suprotne osobine. Njegove osnovne osobine su haldnoća i skupljanje. I kod principa vode takođe postoje dva pola, pozitivan i negativan. Pošto ovaj elemenat poseduje osnovnu sobinu skupljanja i stezanja, on proizvodi magnetični fluid. Voda, poput vatre deluje u svim predelima. Prema zakonima stvaranja, vatreni princip ne bi ni sam mogao postojati da u sebi nije prikrio, kao suprotan pol, princip vode. Ova dva elementa, vatra i voda, su osnovni elementi pomoću kojih je sve stvoreno.


  PRINCIP VAZDUHA

  Sledeći elemenat koji je proistekao iz akaše je elemenat vazduha. Posvećenici ga ne posmatraju kao pravi elelmenat, nego mu daju ulogu posrednika između vatrenog i vodenog principa, tako da princip vazduha na neki način, uspostavlja neutralnu ravnotežu, delujući kao posrednik između aktivnih i pasivnih delatnosti vatre i vode. Preko međudejstva aktivnog i pasivnog elementa vatre i vode, sav stvoreni život je postao kretanje. U svom posredništvu princip vazduha je od vatre preuzeo osobinu toplote a od vode vlažnost. Bez te dve osobine nikakav život se ne bi mogao zamosliti.


  PRINCIP ZEMLJE

  Kao i kod principa vazduha, i ovde važi da princip zemlje baš i nije pravi elemenat. Iz međudejstva tri pomenuta elementa rađa se zemljani princip kao poslednji elemenat koji pomoću svoje osobine očvršćavanja uključuje sva ta tri elementa. To je baš ta osobina koja daje konkretan oblik prethodnim elementima. Istovremeno se i ograničava delatnost ta tri elementa što rezultira nastajanjem prostora, mere, težine i vremena. Uzajamno delovanje sva četiri elementa, postalo je četvoropolno tako da se zemljani princip može nazvati četvoropolnim magnetom. Fluid u polarnosti zemljanog elementa je elektromagnetičan. Sav stvoreni život bi se mogao objasniti činjenicom da svi elementi deluju u četvrtom, tj. zemljanom elementu.


  AKAŠA ILI ETERIČNI PRINCIP

  Eterični princip je krajnja, najviša, najmoćnija stvar, nešto nepojmljivo, najviši uzrok svega stvorenog i postojećeg. Ili kraće rečeno to je uzročna sfera. Zbog toga je akaša besprostorna i bezvremenska. Ona je nestvorena, neshvatljiva, neodrediva. Razne religije je nazivaju Bogom. To je peta sila, prvobitna moć. Ona je sve stvorila i sve održava u ravnoteži. Ona je praizvor i čistota svih misli i ideja, ona je svet uzroka u kom se održava čitavo stvaranje, od najviših pa do najnižih sfera. Ona je kvintesencija alhemičara, ona je SVE U SVEMU.

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  28.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Одакле ли прекопирасте оволико текст?!

 6. #6
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio Политичар Pogledaj poruku
  Одакле ли прекопирасте оволико текст?!
  Korišćenu literaturu možeš pronaći u svakoj bolje opremljenoj knjižari.

 7. #7
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  BUĐENJE ZMIJE KUNDALINI - BUĐENJE OKULTNIH MOĆI

  Zmije su čuvari izvora života i besmrtnosti, kao i onih vaših bogatstava duha koja su simbolizovana skrivenim blagom. Zmija je životna snaga koja određuje rođenje i ponovno rođenje i otud se povezuje sa tačkom života. Zmija je bila važan simbol za Gnostike. Ipolit je tvrdio da se za zmiju govorilo da živi u svim predmetima i bićima. Ovo nas dovodi do kundalini koncepta joge ili zmije kao prikaza unutrašnje snage. Kundalini se simbolično predstavlja kao zmija koja se uvija sama oko sebe u obliku prstena (kundala), u onom osetljivom delu organizmu koji odgovara donjem delu kičmenog stuba; takvo je svakako, stanje kod običnog čoveka. Međutim, kao rezultat vežbi usmerenih ka njegovoj spiritualizaciji- na primer hata jogom- zmija se raspliće i ispravlja kroz točkove (čakre), koji odgovaraju različitim spletovima u telu, sve dok se ne stigne do čeone oblasti što odgovara trećem Šivinom oku. Tada, prema hinduističkom verovanju, čovek ponovo uspostavlja svoj osećaj za večnost. U hinduističkom ili joga svetu stvarnosti oni veruju, kao i veliki broj okultnih i nju ejdž meditatora, da telo sadrži sedam osnovnih centara energije, poznatih kao čakre. Kada se ovi centri ispravno podese praktikovanjem joge i meditacije tada će doći do spajanja kičmene čakre (kundalini zmije) sa Šivom, koji je smešte u frontalnoj čakri (parapsihološko treće oko), i za ovu duhovnu uniju se veruje da pojačava ekstrasenzome i parapsihološke snage. Šiva nosi zmiju oko vrata. Zmije uvek okružuju njegov lik, a jedna zmija je umotana i oko njegovog polnog organa (linga). Međutim, glavno značenje koje je vezano za zmiju je da ona predstavlja osnovnu skrivenu energiju, nalik seksualnoj moći, koja je umotana oko dna kičme i koja predstavlja podršku jogiju i njegovim nastojanjima da osvoji više svetova tokom svog unutrašnjeg putovanja. Energija, koja je izvor svih duhovnih osvajanja, naziva se kundalini (umotana, obavijena moć) odnosno moć zmije. Kineski bogovi i statue Bude uvek sede na lotosovom cvetu. Ustvari, ako pažljivo pogledate, videćete da su skoro svi istočnjački bogovi tako predstavljeni. To znači da su oni u sebi otvorili tu duhovnu svest koju zovu kudalini.

  Svaki od sedam centara moći upravlja određenom oblašću fizičke ili emotivne sfere uticaja tog centra na ljudski život. Kompletan vodič za te čakre, zajedno sa oblastima fizičke i emotivne sfere uticaja kojima one upravljaju, možete pronaći u daljem tekstu:

  CENTAR NA GENITALIJAMA
  Moć volje, mentalna dominacija, ljubavna želja dopadanje i ispunjenje, materijalne želje, moć nad drugima.

  CENTAR U STOMAKU
  Mentalna jasnoća, pozitivno razmišljanje, kontrola magijskih afirmacija.

  CENTAR SOLARNOG PLEKSUSA
  Osećajnost, intuicija, spiritualna svesnost.

  CENTAR KOD SRCA
  Ljubav, prijateljstva, ispunjenje želja, sreća, radost, zadovoljstvo, razumevanje.

  CENTAR NA GRLU
  Dobro zdravlje, kontrolisanje slika u umu, savršeno pamćenje, dugovečnost, bolja spsobnost učenja.

  CENTAR IZMEĐU OBRVA
  Vančulno opažanje, spiritualne moći, telepatija, umetnost predviđanja budućnosti, okultne moći uma.

  CENTAR NA TEMENU
  Spiritualno prosvetljenje, viši nivo svesnosti, astralna svest o alternativnim stvarnostima.

  Drevni ritual buđenja zmije kundalini može otvoriti sedam centara moći za vas, i omogućiti vam da crpite latentne mistične energije koje postoje u svakom od njih.
  Ritual se izvodi na sledeći način:

  Potrebno je da zauzmete položaj za meditaciju (može i ležeći)… Zažmurite i dišite ujednačeno, smireno, dišite plućima (ne stomakom)… Bitno je da vam je udobno i da ste opušteni… Ispraznite um… Zatim, putem imaginacije, zamislite da u vaš prvi centar okultnih moći, koji se nalazi na genitalijama, iz kosmosa pristiže energija… Ona je svetla, srebrnkasta, ona je apsolutno pozitivna, graditeljska, pokretačka, ona je čisto zdravlje… Energija ulazi u vašu prvu čakru, koja počinje da bruji, okreće se, puni se najfinijim oblikom energije. Kada osetite da je čakra puna, možete preći na sledeću (vreme potrebno da se čakra napuni je individualna stvar). Ukoliko neko smatra da neće biti u stanju da odredi da li je čakra puna, vara se. Postupak punjenja, ili čišćenja kako neki vole da kažu, je isti za sve čakre. Kada napunite svih sedam čakri, vežba još uvek neće biti zavtšena, potrebno je uraditi zaštitu, odnosno napuniti polje aure. Punjenje aure sprovodi se na isti način. Putem imaginacije zamislite tu istu energiju koja oko vas stvara zažtitno polje, koje se prostire do oko jednog metra. Ovim je vežba završena.

  VAŽNA NAPOMENA
  Zdravim osobama nije preporučljivo da ovu vežbu praktikuju svakodnevno, a kamoli više puta na dan, jer zato apsolutno nema potrebe. Kada se čakra jednom napuni, energija akumulirana u njoj traje više dana (ovo je takođe subjektivna stvar). Svakodnevno čišćenje preporučuje se samo osobama koje imaju određene zdravstvene tegobe, ali samo uz nadzor i stalnu komunikaciju sa stručnim licem.
  Poslednji put ažurirao/la adeptus : 29.01.2010. u 23:38

 8. #8
  Domaćin pirox (avatar)
  Učlanjen
  16.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.361
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio antikviteti-fenix Pogledaj poruku
  Kada se čakra jednom napuni, energija akumulirana u njoj traje više dana (ovo je takođe subjektivna stvar).
  Nekada sam to radio kod bolesnih ljudi energetskim štapom na čijim krajevima bili kvarcni kristali.Pokretanje čakri toliko bilo intezivno,pogotovo kod živčano iscrpljenih ljudi,da su od energije koje strujalo u njihovim telima kao žumarci,bukvalno su zaspali.Ozdravljenje je bilo neverovatno,pošto većinu bolesti čine blokade energije preko živčanih sistema od čakre do obolelih ili oslabljenih organa.

 9. #9
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Zmije su čuvari izvora života i besmrttnosti
  Jeste ali kroz reinkarnacije. Oni delimicno kontrolisu ovaj svet i ne samo da kontrolisu vec i koriste. Poenta je pobeci od toga ili bar biti pod stitom koji pruzaju drugi dok smo ovde.
  Poslednji put ažurirao/la nemcoi : 29.01.2010. u 19:22
  kolegax

 10. #10
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio pirox Pogledaj poruku
  Nekada sam to radio kod bolesnih ljudi energetskim štapom na čijim krajevima bili kvarcni kristali.Pokretanje čakri toliko bilo intezivno,pogotovo kod živčano iscrpljenih ljudi,da su od energije koje strujalo u njihovim telima kao žumarci,bukvalno su zaspali.Ozdravljenje je bilo neverovatno,pošto većinu bolesti čine blokade energije preko živčanih sistema od čakre do obolelih ili oslabljenih organa.
  Najvažnije sredstvo u ritualnoj magiji jeste, i uvek će biti, magijski štap. Još u drevnim vremenima magičari i čarobnjaci su slikani sa magijskim štapom. Šarlatani i scenski iluzionisti ga i danas koriste pokušavajući da svojoj publici bace prašinu u oči pomoću trikova svih vrsta. Osoba koja misli da je dovoljno samo držati štap, da bi se činila čuda je zastranila. Pre svega magijski štap je simbol volje, moći i snage pomoću kojih magičar održava svoj uticaj na sferu za koju ga je napravio i napunio. Stvarna namena magijskog štapa je da pomogne magičaru da projektuje svoju volju u neku sferu ili plan. On može imati štap za: 1) uticaj na sva živa bića, ljudska ili životinjska; 2) LEČENJE BOLESNIH LJUDI I OTKLANJANJE LOŠIH, NEPOŽELJNIH UTICAJA; 3) prizivanje visoko inteligentnih bića i zazivanje demona i nižih duhova.

  U koliko je neko zainteresovan, u nekom od narednih postova, mogao bih da objasnim kako se jedan magijski štap može napraviti.

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio antikviteti-fenix Pogledaj poruku
  U koliko je neko zainteresovan, u nekom od narednih postova, mogao bih da objasnim kako se jedan magijski štap može napraviti.
  Pisi fenix pisi, bre (podsjeca me ovo na Harry Potter )
  Poslednji put ažurirao/la gost 208439 : 29.01.2010. u 20:31

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Evo malo o cakrama ,jeste preopsirno,ali vrijedi procitati - PRVA ČAKRA, nalazi se na trtičnom delu tela izmedju anusa i genitalija, utiče na rad nadbubrežne žlezde. Proizvodi volju za životom i povećava vitalnost. BLOKADA PRVE ČAKRE proizvodi mentalni i telesni umor, ponestaje samopouzdanja, razvija strahove i fobije. Prouzrokuje malokrvnost, hemoroide, proširene vene ili kancer u tom područiju. BOJA: CRVENA
  DRUGA ČAKRA, nalazi se tri do četri prsta ispod pupka, utiče na naša osećanja i reproduktivni trakt. Ona ima značajnu ulogu u kvalitetu ljubavi prema partneru, kao i duhovno zadovoljstvo, takodje odredjuje polnu energiju. BLOKADA DRUGE ČAKRE kod žena dovodi do smanjenja libida, nemogućnost doživljavanja orgazma i odbojnost prema suprotnom polu. Kod muškarca se manifestuje preranom ejakulacijom ili privremenom ali i stalnom impotencijom. Uzrokuje bolne menstruacije, neredovan menstrualni ciklus, ciste na jajnicima kao i druga oboljenja ženskog reproduktivnog sistema. Kod muškaraca izaziva problem sa potencijom i funkcijom prostate.
  BOJA: NARANDžASTA

  TREĆA ČAKRA, nalazi se u podučiju želuca, povezana je sa radom želuca, pankreasa, jetre, žuči. Ima značajnu ulogu u povezanosti sa vlastitim zdravljem. BLOKADA TREĆE ČAKRE u mentalnom smislu izaziva osećaj manje vrednosti, teskobu, mentalnu manipulaciju, dok u fizičkom proizvodi problem sa dijabetesom i probavnim traktom, anoreksiju i bulimiju. BOJA: ŽUTA

  ČETVRTA ČAKRA, naziva se i srčana čakra, nalazi se u predelu srca, ona je pokretač ljubavi, ne samo prema partneru već i prema ljudima i stvarima. Ima značajnu ulogu kod stvaranja imunološkog sistema. S obzirom da se nalazi u sredini, u odnosu na ostale čakre ona služi i kao provodnik/posrednik sa ostalim čakrama. BLOKADA ČETVRTE ČAKRE dovodi do problema sa disajnim organima (hronični bronchitis, astma, alergije…), može izazvati nepravilan rad srca (aritmija ili tahikardija), može ukoliko se ne tretira izazvati srčani infarkt.
  BOJA: ZELENA I RUŽIČASTA

  PETA ČAKRA, nalazi se u područiju grla, direktno deluje na rad štitaste žlezde, grlo i glasne žice, a može delovati i na probavni trakt. Na mentalnom nivou utiče na našu volju, stvaranje novih ideja. BLOKADA PETE ČAKRE izaziva poremećaj izrazavanja potreba i emocija, izaziva tremu, nesigurnost i povučenost. U telesnom pogledu mogu uzrokovati nepravilan rad štitaste žlezde (hipotireoidizam ili hipertireoizam) bolesti grla koje dovodi do raka grla ili glasnih žica, hronične upale grla.
  BOJA: PLAVA

  ŠESTA ČAKRA, nalazi se u područiju čela, naziva se još TREĆE OKO ILI OKO MUDROSTI. Šesta čakra upravlja malim mozgom, levim okom, nosem, ušima i nervnim sistemom. Povezana je sa hipofizom. Karakteriše je sposobnost vizualizacije, razumna razmišljanja, ima uticaje za sećanje i izraženu intuiciju. Ukoliko je šesta čakra otvorena i ne blokirana smatra se da materijalije naše želje i misli u životu. BLOKADA ŠESTE ČAKRE za posledicu ima neostvarenje svih naših planova, opada potencijal i sposobnost. U telesnom pogledu izaziva bolesti vezane za sinuse, glavobolje, problem sa vidom u najgorem slučaju nervne slomove i tumor mozga.
  BOJA indigo plava

  SEDMA ČAKRA, nalazi se na samom vrhu glave i još se naziva KRUNSKA ČAKRA. Povezana je sa n ašim umom. Upravlja desnim okom nervnim i mišićnim sistemom, ima značajan uticaj na kvalitet kože. Kroz sedum čakru komuniciramo sa višim JA i u direktnoj je vezi za energijom iz kosmosa. Ona obuhvata čovekov ceo život. BLOKADA SEDME ČAKRE ima za posledicu značajan manjak samopouzdanja, osećaj bezvrednosti, mentalnu krizu. U telesnom pogledu izaziva degenerativne promene, bolesti nervnog sistema i probleme sa bolestima kostiju.
  BOJA: LJUBIČASTA

 13. #13
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio vakatika Pogledaj poruku
  Pisi fenix pisi, bre (podsjeca me ovo na Harry Potter )
  MAGIJSKI ŠTAP

  Magijski štap je kondenzator, bez obzira na materijal od kojeg je napravljen ili načina na koji je izrađen. Napunjen magičarevom voljom, on izražava određenu moć. Štap može biti prost (uobičajena vrsta) ili složen. Svi štapovi koji su izrađeni od drveta smatraju se prostim štapovima. Međutim (čak i za njih) može se koristiit samo određena vrsta drveta, koja odgovara nameni. Tako lesku ili vrbu treba koristiti za čarobni štapić (čarobni štapić je jedna modifikacija magijskog štapa). Iako se štap napravljen od jasenovog drveta može koristiti kao magijski štap za sve magijske operacije, magičar, kada izvodi operacije ritualne magije, puniće ga samo za svrhu lečenja ljudi. Štap od zovinog drveta se pokazao, usled njegove analogije sa Saturnom, naročito efikasan pri zazivanju i prizivanju duhova i teranju (egzorcizmu) elementarnih duhova i demona. Kod pravljenja magijskih štapova vrbove grane se mogu koristiti za svaku vrstu, pošto je vrba veoma dobar fluid-kondenzator. Postoji izreka koja se odnosi na olujne grmljavine: "Od vrbe beži, bukvu potraži". I drvo hrasta je takođe odličan materijal za pravljenje magijskog štapa.
  Ustvari, veoma je lako napraviti magijski štap od bilo kojeg drveta. Odsecite granu, prečnika približno od 9,75 do 19,5 milimetara i dužine od 31,2 do 52 cm, skinite koru i izglačajte je. Sečenje magijskog štapa se često ograničavalo na određene astrološke periode, i magičar koji poznaje astrologiju može slobodno primeniti to svoje znanje pri pravljenju štapa. Preporučuje se da se za odsecanje grane koristi nov nož, koji se kasnije može koristiti i u neke druge ritualne svrhe i ostale magijske operacije. U tom slučaju, on se više nikada ne bi smeo upotrebiti za neku uobičajenu namenu.
  Druga vrsta magijskog štapa je čelični magnet koji mora biti opremljen izolirajućom trakom na mestu gde se drži. Uzmite okruglu čeličnu šipku (najbolji čelik za upotrebu je onaj iz električnih peči, tj, magnetni čelik) približne dužine od 31,2 cm do 52 cm sa prečnikom od 9,75 mm, izglačajte je i niklujte da bi je zaštitili od rđanja. Nakon niklovanja štapa, magičar ga može namagnetisati pomoću električnig kalema, slično magnetisanju konjske potkovice ili magneta elektro motora. Što je veća privlačna sila megneta, on bolje deluje. Zatim se moraju locirati severni i južni pol na magijskom elektro-magnetnom štapu i oba obeležiti; južni pol znakom minus, a severni znakom plus. Da bi se štap izolovao sredina se mora obaviti svilenom trakom širine dlana. Gumeno crevo iste dužine ili drvena drška koja je probušena za ovu svrhu mogu se takođe upotrebiti.
  Sam proces punjenja magijskih štapova ovde neću obraditi, jer je to i suviše obimna materija, već ću samo navesti načine na koje se to može izvesti.
  1. magičarevom snagom volje,
  2. naročitim kvalitetima, sposobnostima i sličnim osobinama,
  3. magnetizmom, biomagnetizmom itd.
  4. elementima
  5. Akašom, i
  6. svetlosnim fluidom.

  Za pravljenje magiskih štapova mogu se koristiti još neki materijali (bakar, čelik), a umesto fluid-kondenzatora može se koristiti kondenzator od poludragog kamenja (ćilibar, kvarc).
  Za prstenove kojima se magijski štap može ukrasiti koriste se metali koji imaju analogiju sa sedam svetih planeta, a to su:

  Olovo..................Saturn
  Kalaj...................Jupiter
  Gvožđe................Mars
  Zlato....................Sunce
  Bakar...................Venera
  Bronza.................Merkur
  Srebro..................Mesec

 14. #14
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Zar vama ovo nije malo sumnjivo kad se spominju zmije?
  kolegax

 15. #15
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio nemcoi Pogledaj poruku
  Zar vama ovo nije malo sumnjivo kad se spominju zmije?
  Mislimo li na istu zmiju?
  Ime: kundalini.jpg
Pregleda: 459
Veličina: 11,5 KB

 16. #16
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio antikviteti-fenix Pogledaj poruku
  Mislimo li na istu zmiju?
  Ime: kundalini.jpg
Pregleda: 459
Veličina: 11,5 KB
  Ljudi su zmije?
  kolegax

 17. #17
  Domaćin pirox (avatar)
  Učlanjen
  16.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.361
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio nemcoi Pogledaj poruku
  Ljudi su zmije?
  Alaaa,pa kod tebe nije samo zemlja šuplja.
  Kada veruješ da su ljudi reptili,što da ne budu i zmije.
  Poslednji put ažurirao/la pirox : 30.01.2010. u 00:09

 18. #18
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio pirox Pogledaj poruku
  Alaaa,pa kod tebe nije samo zemlja šuplja.
  Kada veruješ da su ljudi reptili,što da ne budu i zmije.
  Ljudi su reptili?
  kolegax

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio nemcoi Pogledaj poruku
  Ljudi su reptili?
  Jesi li ti stvarno ozbiljan ili se zezas?

 20. #20
  Poznat G.H.O.S.T. (avatar)
  Učlanjen
  26.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sexi mahala
  Poruke
  7.805
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio antikviteti-fenix Pogledaj poruku
  Ono što je gore
  isto je onome
  što je dole.

  Hermes Trismegistos

  Hermetizam, -zma (isp. hermetika) 1. krajnji subjektivizam, zatvorenost u samoga sebe, izbegavanje ostaloga sveta; 2. u doba helenizma religiozno-mistična sekta koja je obožavala Hermesa Trismegistosa.

  Hermetika, 3. -ci (po imenu egipatskog božanstva Tota, koga su stari Grci povezali sa svojim Hermesom i nazvali Hermes Trismegistos (tri puta največi Hermes); Tota su Egipćani smatrali bogom znanosti i astrologije, izumiteljem pisma i drugih veština, a u srednjem veku tome se pridružilo još i mišljenje da je on otac alhemije; odatle pojam i hermetika, tj. nauka o tajnim stvarima, osobito o alhemiji.

  Na postavljanje teme koja će se baviti hermetizmom, odlučio sam se iz prostog razloga što želim da pokušam objasniti da "natprirodne pojave i misterije", zapravo uopšte nisu natprirodne niti mistične, kao što većina neupućenih smatra. "Natprirodne pojave i misterije" nisu ništa drugo nego reakcije na PRIRODNE zakone četvoropolnog magneta Tetragramatona (YHVH). Za mene, lično, hermetizam je nauka (za sada još uvek nepriznata) koja se bavi razvijanjem mikrokosmosa, odnosno dizanjem svesti jedinke na nivo makrokosmosa (ono što je gore isto je onome što je dole; kako na nebu tako i na zemlji). Dakle ova tema će se baviti rasvetljavanjem "misterija i natprirodnih pojava", ili će barem pokušati da skine i delić vela sa njih...
  Molio bih sve članove foruma, zainteresovane za ovu temu da pišu o svojim "paranormalnim" iskustvima, pa da ih zajedno, uz pomoć ključa Tetragramatona i drugih poznatih zakonitosti iz ove oblasti, jednom za svagda iznesemo iz mraka na svetlost dana. FIAT LUX.

  Kao prvi prilog ovoj temi, postavio sam nekoliko uvodnih rečenica iz "INICIJACIJE U HERMETIZAM", Franca Bardona.

  Pod terminom "magija", brojne sekte i religije shvataju jedino crnu veštinu, veštičarstvo, ili zaveru sa zlim snagama. Zbog toga nije začuđujuće što većinu ljudi hvata neki strah kada god se pomene "magija", Opsenari, vračevi i šarlatani bacili su ljagu na taj izraz i, pod tim okolnostima, ne iznenađuje to što se na magijsko znanje oduvek gledalo sa izvesnim potcenjivanjem.
  Čak i u najdaljoj prošlosti MAG se smatrao jednim od najviših adepata (posvećenika) a možda bi bilo od koristi čuti, kao činjeničnu stvar, da je i sama reč "magija" izvedena iz te reči. Takozvani "vračevi" nisu ni ukom slučaju inicijati (upućeni u tajne) već jedino podražavači misterija, koji su računajući delimično na neznanje a delimično na lakovernost pojedinaca ili čitavog naroda nameravali postići svoje sebične ciljeve putem laži i prevare. Pravi magičari su uvek prezirali takve postupke.
  U stvari, magija je sveta nauka; ona je, u najispravnijem smislu zbir svih znanja budući da poučava kako da se spoznaju i upotrebe vladajuće zakonitosti. Ne postoji razlika između magije i mistike ili bilo koje druge predstave tog imena. Gde god je u pitanju prava inicijacija (posvećenje), mora se postupiti po istim osnovima, saglasno istim pravilima, bez obzira koje je ime toj veri dao ovaj ili onaj. Što se tiče univerzalne polarnosti zakona dobra i zla, aktivnog i pasivnog, svetlosti i senke, svaka nauka može služiti kako u dobre tako i u loše svrhe.
  Ova tvoja recenica me podsetila na jednu hermeticku izreku koju sam procitao..."Zar ne znate da ste svi vi bogovi?"...Posto cenim da aludira na to tvoja recenica(ispravi me ako bresim).
  Ono sto mene zanima su hermeticke zakletve...Procitao sam da hermeticke zakletve uopste nisu obicno trucanje gluposti.Da li to znaci da te zakletve ako budu prekrsene, prekrsiocu bacaju neko "prokletstvo" ili tako nesto?
  Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

 21. #21
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio Muffuccafromdahood Pogledaj poruku
  Ova tvoja recenica me podsetila na jednu hermeticku izreku koju sam procitao..."Zar ne znate da ste svi vi bogovi?"...Posto cenim da aludira na to tvoja recenica(ispravi me ako bresim).
  Ono sto mene zanima su hermeticke zakletve...Procitao sam da hermeticke zakletve uopste nisu obicno trucanje gluposti.Da li to znaci da te zakletve ako budu prekrsene, prekrsiocu bacaju neko "prokletstvo" ili tako nesto?
  Zakletva tajnosti bratstvu od koga je primljeno znanje imala je opravdanje u vreme kada je hermetička aktivnost bila progonjena, a Sledbenici fizički uništavani. Držati u kući knjigu kao što je ova značilo je, u Srednjem veku, rizikovati lomaču. Zakletve su bile vrlo striktne i nemilosrdne. Pa šta se desi sa čovekom koji prekrši zakletvu, zapitaćete? Ko ga kazni? Ovaj fenomen nepoznat je mnogim samoukim hermetistima. Ne kažnjava ga niko sa strane, već je zakletva tako usmerena da prestupnik kažnjava samog sebe.

  Izvesnom magijskom tehnikom usadi se u oblast lične nadsvesti automatski (mehanizam, koji predstavlja stožer lične sigurnosti. Kršenjem zakletve osnovna poluga sigurnosti se izmiče i psihička konstrukcija ruši. Iz vršilac kazne je onaj deo nadsvesti koji se u običnom govoru naziva savest. Griza savesti koja se u ovakvom slučaju javlja prevazilazi sve što neupućeni mogu da zamisle. To je strahovita opsesija koja prekršioca stavlja na neprekidne muke, tako da sam sebe ruinira posle dužeg mučenja. To je razlog i zašto hermetista, koji je dobio posvećenje pa prekršio zakletvu, ne može ništa da preduzme u svoju odbranu. Očekivalo bi se da čovek, koji je upućen u operacije sa različitim instancama svesti, može da otkloni negativne posledice svoga akta. On, istina, može da se brani kad napad dolazi spolja, ali može malo da učini kad grize samog sebe.

 22. #22
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Daću ja vama pajsere u ruke da obijate katance! nemcoi dosta je.

 23. #23
  Aktivan član nemcoi (avatar)
  Učlanjen
  02.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Van Domasaja
  Poruke
  1.194
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio vakatika Pogledaj poruku
  Jesi li ti stvarno ozbiljan ili se zezas?
  Ozbiljan ali i
  kolegax

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.12.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.835
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio nemcoi Pogledaj poruku
  Ozbiljan ali i
  Onda

 25. #25
  Domaćin adeptus (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sitra Ahra
  Poruke
  4.767
  Tekstova u blogu
  17
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: HERMETIZAM- magijsko buđenje mikrokosmosa

  Citat Original postavio Muffuccafromdahood Pogledaj poruku
  Ova tvoja recenica me podsetila na jednu hermeticku izreku koju sam procitao..."Zar ne znate da ste svi vi bogovi?"...Posto cenim da aludira na to tvoja recenica(ispravi me ako bresim).
  Ono sto mene zanima su hermeticke zakletve...Procitao sam da hermeticke zakletve uopste nisu obicno trucanje gluposti.Da li to znaci da te zakletve ako budu prekrsene, prekrsiocu bacaju neko "prokletstvo" ili tako nesto?
  Moto Hermesa Trismegistosa si veoma dobro shvatio i nema razloga da te ispravljam. Na pitanje o hermetičkoj zakletvi si dobio opširan odgovor od vakatike, a ako je to pitanje kojim slučajem trebalo biti pročitano između redova onda je odgovor da ja nikome nikada nisam položio zakletvu. 21. vek je vek prosvetljenja.
  Poslednji put ažurirao/la adeptus : 30.01.2010. u 00:58

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Buđenje Ofelije
  Autor sound_of_my_life u forumu Književnost
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 02.08.2006., 22:23
 2. MAGIJSKO-RELIGIJSKI KARAKTER DOLASKA NATO
  Autor mshone u forumu Vojska, policija i avijacija
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 24.08.2005., 02:31

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •